Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

10 τροφές που ανακουφίζουν τα συμπτώματα της γρίπης


Αν και μπορεί να μην έχετε όρεξη για φαγητό όταν αναρρώνετε από τη γρίπη, δείτε 10 τροφές που θα σας βοηθήσουν να την πολεμήσετε.

Σάντουιτς με γαλοπούλα

Η γαλοπούλα είναι καλή άλιπη πρωτεΐνη, αναγκαία για τη στερεά διατροφή. Αν και μπορεί να μην έχετε όρεξη για αυτή, η κατανάλωσή της μπορεί να βοηθήσει την ενέργεια του οργανισμού σας να πολεμήσει κατά της νόσου. Προσπαθήστε να προσθέσετε σως cranberry για επιπλέον γεύση και ‘γεύση ανακούφισης’.

Χυμός λαχανικών

Η παρασκευή και η κατανάλωση μιας σαλάτας είναι πιθανόν ένα από τα τελευταία που θα θέλετε να κάνετε όσο αναρρώνετε από τη γρίπη. Καταναλώστε αντί για σαλάτα ένα ποτήρι χυμού λαχανικών (χαμηλό σε αλάτι). Θα ‘φορτώσετε’ τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας και θα παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αν θέλετε γλυκιά γεύση’ επιλέξτε φρουτοχυμό 100%.

Κοτόσουπα

Θρεπτική και ενυδατική, η κοτόσουπα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην ίαση, ενώ έχει ελαφριά αντιφλεγμονώδη επίδραση. Έρευνες ανακάλυψαν ότι η ζεστή κοτόσουπα μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα των κροσσών στις ρινικές διόδους να προστατεύουν τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Σκόρδο

Αν αντέχετε το σκόρδο, μπορεί να αποτελέσει καλή επιλογή ως καρύκευμα σε τροφές όπως η σούπα. Φαίνεται πως έχει αντιμικροβιακή δράση και ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μπορεί να σας ανακουφίσει από τη συμφόρηση.

Ginger

Πόνος στο στομάχι; Ναυτία; Το Ginger αποτελεί σπιτικό ‘γιατρικό’ που συχνά χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι μπορεί ενδεχομένως να καταπολεμήσει τη φλεγμονή. Προσπαθήστε να το προσθέσετε φρεσκοτριμμένο ή σε μορφή σκόνης σε άλλες τροφές ή πιείτε τζίντζερειλ.

Ζεστό τσάι

Τα πράσινο και το μαύρο τσάι προσφέρουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη νόσο. Αν εισπνεύσετε τον ατμό του τσαγιού, μπορεί να ανακουφιστεί η συμφόρηση. Προσθέσετε ένα κουταλάκι μέλι και στύψτε λίγο λεμόνι για να βοηθήσετε στην ανακούφιση του πονόλαιμου. Αν σας ενοχλεί η καφεΐνη, αναζητήστε εκδοχές χωρίς καφεΐνη.

Μπανάνα

Κομμένη, πολτοποιημένη ή ολόκληρη, η μπανάνα είναι ΄εύκολη΄ για το στομάχι. Μπορεί να φανεί ελκυστική αν έχετε συμπτώματα όπως ναυτία, εμετό και διάρροια, που συχνά εμφανίζονται σε παιδιά με γρίπη.

Φρυγανισμένο ψωμί

Το φρυγανισμένο ψωμί δεν είναι κάτι που μπορείτε να αγνοήσετε. Αν είστε σε θέση να φάτε, δοκιμάστε φρυγανισμένο ψωμί ή κράκερς. Μπορεί να είναι βολικές τροφές όταν πολεμάτε με τη νόσο. Επιπλέον, ταιριάζουν με την κοτόσουπα και μειώνουν την πείνα σας όταν το στομάχι σας δεν αντέχει πολλά.

Γρανίτες

Μια γρανίτα μπορεί να ανακουφίσει τον πονόλαιμο, τον πρησμένο ή ξηρό φάρυγγα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι, που είναι στοιχείο- ‘κλειδί’ όσον αφορά την καταπολέμηση της γρίπης. Τα άφθονα υγρά κρατούν λεπτή τη βλέννη και βοηθούν στη μείωση της συμφόρησης. Αναζητήστε γρανίτες που είναι παρασκευασμένες από 100% χυμό φρούτων, για να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε ζωτικές θρεπτικές ουσίες και όχι σακχαρούχο νερό. Ορισμένες γεύσεις είναι το μήλο, το σταφύλι ή η φράουλα.

Ροφήματα που αντικαθιστούν το γεύμα

Αν έχει επιστρέψει η όρεξή σας δοκιμάστε ένα από τα παραπάνω ροφήματα, για να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες και θερμίδες. Αναζητήστε ροφήματα χωρίς λακτόζη, με τουλάχιστον 6 γρ. πρωτεΐνης, που είναι χαμηλά σε ζάχαρη. Γεύσεις όπως φράουλα και σοκολάτα μπορεί πιθανόν να καταστήσουν πιο ελκυστικές τις απαραίτητες βιταμίνες, τις θρεπτικές ουσίες και τις θερμίδες.


Πηγή : iatronet.gr


Κουτάβια… τινάζονται μπροστά στο φακό!


Η φωτογράφος Carli Davidson παρουσίασε τη συλλογή της με τίτλο “Shake”, όπου διάφορα αξιολάτρευτα κουτάβια τινάζονται με χάρη μπροστά στο φακό της.Τα σκυλάκια κουνούν το κεφάλι τους από τη μία πλευρά στην άλλη προσπαθώντας με κάθε τρόπο να διώξουν από πάνω τους το νερό, ή έστω μια σταγόνα που τα ενοχλεί, γιατί ως γνωστόν καμία σκυλίσια ράτσα δεν τα πάει καλά με αυτό! Συνολικά 100 κουτάβια φωτογραφήθηκαν και το μικρό δείγμα που θα δείτε στη συνέχεια είναι πολύ διασκεδαστικό!














Πηγή : perierga.gr


Βέτο της κυβέρνησης για ασφαλιστικό και ομαδικές απολύσεις στο ραντεβού με τρόικα


Συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα της τρόικας που άπτονται θεμάτων του υπουργείου Εργασίας, είχαν αντιπροσωπείες των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η γενική γραμματέας του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Τάσος Αναστασάτος, και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Πρωτόπαπα, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του ασφαλιστικού, συμπληρώνοντας πως το μόνο που μπορεί να γίνει είναι διοικητικού και όχι οικονομικού χαρακτήρα κινήσεις, που δεν θα αφορούν δηλαδή το ύψος των συντάξεων και τα όρια ηλικίας. Επιπλέον, παραμένει σταθερά η αρνητική θέση σε απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Αναφορικά με το λοκ άουτ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα μπορούσε να υπάρξει εκλογίκευση της ισχύουσας διαδικασίας που αφορά σε πρόβλεψη συγκεκριμένου άρθρου του αστικού κώδικα. Όπως σημείωσαν, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, εάν αποδεδειγμένα ο εργοδότης διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του και δεν πληρώσει τους εργαζόμενους, τότε οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, διαδικασία που όμως διαρκεί περίπου δύο χρόνια. Η εκλογίκευση της σχετικής διαδικασίας συνίσταται στο ότι προτείνεται η επιτάχυνση αυτής της δικαστικής διαδικασίας.

Σχετικά με τον συνδικαλιστικό νόμο, κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και δεν υπήρξε κατάληξη σε πρόταση εκ μέρους των συμμετεχόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα ζητεί δραστική μείωση των συνδικαλιστικών αδειών, αλλαγή του τρόπου απόφασης των απεργιών (να λαμβάνεται η απόφαση για απεργία από το 50+1% των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα). Αυτό δεν συζητείται καν, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Επιπλέον, η τρόικα ζητεί και άρση της προστασίας των συνδικαλιστών.

Σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, στις συναντήσεις αυτές μεταξύ των αρμόδιων υπουργών, των κυβερνητικών στελεχών και της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, όσα συζητούνται αποτελούν εισηγητικές προτάσεις προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ομοίως, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι συμμετέχουσες πλευρές στα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της Παρασκευής με τον υπουργό και την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποτελούν εισηγητικές προτάσεις προς τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Οι ανωτέρω πηγές ανέφεραν ακόμα ότι στη χθεσινή συνάντηση δεν συζητήθηκε θέμα απολύσεων. Πρόσθεσαν ακόμη ότι δεν υπάρχουν άλλες «δεξαμενές» και το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι προσωρινές διαταγές, τα πλαστά πτυχία και η λήξη διαθεσιμοτήτων που εκκρεμούν μπορούν να δώσουν μια πειστική απάντηση στην τρόικα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

usay.gr


Πρ. Δικαστών και Εισαγγελέων: "Θεσμικό ζήτημα η μη συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις για τα μισθολογικά των ενστόλων"


"Μείζον θέμα" η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση, να μην εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με την πρόεδρο τής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλικής Θάνου, η οποία ρωτήθηκε για το ζήτημα με τα οικονομικά των ενστόλων.

Η κυρία πρόεδρος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και τόνισε ότι στην περίπτωση, που το δημοσιο εφαρμόζει κατά το δοκούν τις αποφάσεις ή μόνον κατά το ήμισυ, τότε ουσιαστικά θέτει υπό αμφισβήτηση την έννομη τάξη, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Οι ένστολοι, σύμφωνα με την κυρία Θάνου, δικαιούνται να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια με νέα αγωγή και να απαιτήσουν να τους καταβληθούν τα ποσά, που ήδη έχουν επιδικαστεί, κάτι όμως που είναι χρονοβόρος διαδικασία και ίσως εκεί ποντάρει το ελληνικό δημόσιο.

Τέλος η πρόεδρος τής Ένωσης υποστηρίζει ότι το ένστολο προσωπικό έχει τη δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, να προχωρήσει σε συμψηφισμό των οφειλουμένων με τα χρέη του προς την εφορία.

Την απάντηση της κυρίας Θάνου προκάλεσε παρέμβαση επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Χρήστου Συνδρεβέλη, η παράταξη τού οποίου διοργάνωσε τη σχετική εκδήλωση, ύστερα από σειρά αιτημάτων προς τον δήμο Βάρης και την αρμόδια δικαστική υπηρεσία της περιοχής.

Ακούστε το απόσπασμα τών όσων είπε:





Πηγή : bloko.gr


Ο Seal που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν! Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ποιος είναι


Το τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ, το Fox News, ανακοίνωσε πως θα μεταδώσει σε λίγες μέρες μια αποκλειστική συνέντευξη του πεζοναύτη ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Πακιστάν το 2011.

Ο SEAL, που ευρέως έχει γίνει γνωστός ως “ο Σκοπευτής” θα αποκαλύψει την ταυτότητά του για πρώτη φορά, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστική αποστολή στο Πακιστάν με στόχο την εξόντωση του υπαιτίου της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, του ηγέτη της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Κάιντα.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του δικτύου, ένας διάσημος δημοσιογράφος της Fox έχει πάρει αποκλειστική συνέντευξη από τον SEAL η οποία περιλαμβάνεται σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σε δύο μέρη με τον τίτλο “Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν” (“The Man Who Killed Osama Bin Laden.”)

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε δύο μέρη στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Fox, κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής συνέντευξης, ο πεζοναύτης αποκαλύπτει λεπτομέρειες της επιχείρησης εξόντωσης του διαβόητου τρομοκράτη. Σε ένα ειδικό αφιέρωμα περιγράφει τα γεγονότα πριν, κατά, αλλά και μετά την διάρκεια της ιστορικής μυστικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαΐου του 2011.

Ο SEAL, ή “Σκοπευτής” θα περιγράψει τον τρόπο εκπαίδευσης του ώστε να ενταχθεί στην ελίτ των καταδρομικών μονάδων των ΗΠΑ και θα εξηγήσει την εμπλοκή του στην Επιχείρηση “Neptune Spear”, την επιχείρηση δολοφονίας του Μπιν Λάντεν.

Το ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί να προβάλει ένα ευρύ φάσμα νέων στοιχείων, από πρώτο χέρι, ώστε να αναδείξει τις άγνωστες παραμέτρους αλλά και άλλα γεγονότα που συνέβησαν πριν από την τελική εφόρμηση στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν. Ένα από τα γεγονότα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η απρόσμενη συντριβή ενός ελικοπτέρου εκείνη τη νύχτα οδήγησε την αποστολή στο χείλος της καταστροφής και τα μέλη της ομάδας καταδρομέων SEAL Team 6 σε θανάσιμο κίνδυνο. Θα αγγίξει ζητήματα όπως τι συνέβαινε μέσα στην βίλα όπου είχε βρει καταφύγιο ο Μπιν Λάντεν κατά την στιγμή της εφόρμησης των αμερικανών πεζοναυτών, αλλά και πως ο Πρόεδρος Ομπάμα και το επιτελείο του παρακολουθούσαν στενά τις εξελίξεις από τον Λευκό Οίκο.

Η Fox News έχει ανακοινώσει ότι θα αποκαλύψει λεπτομέρειες που δεν έχουν έρθει ακόμη στο φως και η παρουσίαση θα δώσει φυσικά έμφαση στην κρίσιμη κατά πρόσωπο επίθεση του πεζοναύτη με τον Μπιν Λάντεν, την περιγραφή του “Σκοπευτή” για τις μοιραίες στιγμές του Μπιν Λάντεν λίγο πριν το θάνατό του, καθώς και τι επακολούθησε αφού εξέπνευσε, ο Νο1 Κίνδυνος για τις ΗΠΑ.

Ας θυμίσουμε ότι τότε οι Αμερικανοί είχαν γιορτάσει την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν με ξέφρενο τρόπο, από τον απλό κόσμο, έως και τους συνήθως συγκρατημένους κατά κανόνα υψηλόβαθμους διπλωμάτες του Λευκού Οίκου. Οι παρασημοφορήσεις και οι τελετές τιμής προς τους εκτελεστές του Μπιν Λάντεν κρατήθηκαν μυστικές, με γνώμονα την διαφύλαξη της μυστικότητας των προσωπικών στοιχείων των πρωταγωνιστών της επιχείρησης.

Τώρα, οι θεατές του ντοκιμαντέρ θα μπορέσουν να δουν για πρώτη φορά αυτές τις μυστικές τιμητικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων ήταν μια τελετή όπου ο SEAL, σε μια συμβολική κίνηση δώρησε το μπλουζάκι που φορούσε κατά τη διάρκεια της αποστολής, στο Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου (National September 11 Memorial Museum) με έδρα την πόλη της Νέας Υόρκης.



Επιμέλεια- Μετάφραση: OnAlert

Πηγή: Fox News, youtube


Το νησί-φυλακή της Νορβηγίας


Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο φιλελεύθερες φυλακές στον κόσμο

Περίπου ένα μίλι από τις ακτές της Νορβηγίας, στο Oslofjord, βρίσκεται ένα νησί στο οποίο ζουν 115 καταδικασμένοι εγκληματίες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν δολοφόνοι, βιαστές και διακινητές ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σύρματα ή ηλεκτροφόροι φράχτες γύρω από το νησί, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν κουβαλούν όπλα στις περιπολίες τους και δε συνοδεύονται από καλά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Όσοι πατούν επάνω στο νησί-φυλακή ζουν αρμονικά, ειρηνικά, συνεργάζονται και μοιράζονται τους διαθέσιμους πόρους.

Η φυλακή Bastøy έχει χαρακτηριστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, ως μία από τις πιο φιλελεύθερες φυλακές που υπάρχουν στον κόσμο.

Οι κρατούμενοι και οι φύλακες δουλεύουν μαζί, προσέχουν μια φάρμα με ζώα και κόβουν τα ξύλα που θα τους χρειαστούν για τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Παίζουν χαρτιά μαζί, κάνουν σκι, παίζουν τένις, μαγειρεύουν και παρακολουθούν διάφορα μαθήματα.

Στις 3 το μεσημέρι οι μη-καταδικασθέντες επιστρέφουν στα σπίτια τους, ενώ στο νησί παραμένουν μόλις 5 φύλακες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι νορβηγικές Αρχές ελπίζουν, ότι η συγκεκριμένη πειραματική φυλακή (βρίσκεται στο 32ο έτος λειτουργίας της) θα επιτύχει την επανένταξη των φυλακισμένων, εμπνέοντας τους τις αξίες της ευθύνης, της εμπιστοσύνης, της ηγεσίας και της λογοδοσίας.

Τα ποσοστά υποτροπής στη συγκεκριμένη φυλακή είναι μόλις 16% (στις ΗΠΑ τα ποσοστά εκ νέου σύλληψης μέσα σε μια πενταετία ανέρχονται στο 75% σημειώνει το δημοσίευμα).

Ο φωτογράφος Espen Eichhöfer επισκέφτηκε το νησί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, για ένα θέμα που έκανε για το περιοδικό Zeit Magazine.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξε εκεί:












Πηγή : newsbeast.gr


«Τεράστια νίκη η χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου»


Βολές Φορτσάκη για «σύστημα διαπλοκής καθηγητών»

«Νίκη» χαρακτήρισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, τη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου. 

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Φορτσάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «καταφέραμε να έχουμε μία Σύγκλητο, η οποία επιτέλους λειτούργησε θεσμικά. Λειτούργησε με η συμμετοχή μόνο των μελών της και χωρίς την παρουσία τρίτων προσώπων» 

Παράλληλα ο πρύτανης υπογράμμισε ότι «αυτό που πετύχαμε χθες είναι μία νίκη η οποία έρχεται, μετά από πολλά χρόνια αποτυχίας», επιρρίποντας σημαντικές ευθύνες για «αυτό το κατάντημα» στους πανεπιστημιακούς καθηγητές. 

«Είναι ευτύχημα ότι το συνειδητοποιήσαμε και ότι έχουμε αλλάξει ρότα. Δυστυχώς, υπήρχε για πολλά χρόνια ένα σύστημα διαπλοκής, το οποίο οδηγούσε τους μεν να εξαρτώνται από τους δε. Αυτό το σύστημα έχει σπάσει, αυτή τη στιγμή. Μπαίνουμε σε μία καινούργια σελίδα».


Πηγή : newsbeast.gr


Πότε ο βήχας πρέπει να σας ανησυχήσει;


Μπορεί ο βήχας να αποτελεί ένας μηχανισμός άμυνας του αναπνευστικού συστήματος, ωστόσο, οι αιτίες που μπορεί να τον προκαλέσουν δεν είναι πάντα τόσο αθώες.
Εμφανίζεται από το κοινό κρυολόγημα έως  το άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια βασανίζοντας τους πάσχοντες.
Σε κάποιες όπως περιπτώσεις οι ασθενείς θα πρέπει να ανησυχήσουν και να απευθυνθούν στον γιατρό.

Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις  που εξέδωσε η Aμερικανική Πνευμονολογική Eταιρεία ο βήχας, ανάλογα με τη χρονική του διάρκεια, χωρίζεται σε οξύς, όταν η διάρκειά του είναι μικρότερη των 3 εβδομάδων, υποξύς όταν διαρκεί από 3 έως 8 εβδομάδες, και χρόνιος όταν ξεπερνάει το διάστημα των 8 εβδομάδων.

Κρυωμένοι με βουλωμένη μύτη

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο βήχας είναι σύμπτωμα ενός απλού κρυολογήματος που συνοδεύεται με μπούκωμα και δακρύρροια.  Οι ειδικοί πνευμονολόγοι συσντήνουν να ακολουθήσετε τις κλασικές συμβουλές για υγιεινή διατροφή και ζεστά ροφήματα και «οπλιστείτε» με υπομονή μέχρι η ίωση να κάνει τον κύκλο της.

Βήχας με φλέγματα

Οι καπνιστές  γνωρίζουν πολύ καλά αυτόν το βήχα, καθώς πρόκειται για το γνωστό «τσιγαρόβηχα», που βοηθάει τον οργανισμό να απομακρύνει την περιττή βλέννα που παράγεται στον ερεθισμένο βλεννογόνο του αναπνευστικού.

Σταματήσετε το κάπνισμα για να υποχωρήσει ο βήχας.Σε αντίθετη περίπτωση ζητήστε τη βοήθεια ενός πνευμονολόγου.

Ξηρός  που επιδεινώνεται

Tο συνάχι, η έντονη καταρροή και η αίσθηση ενός ξένου σώματος στο λαιμό σας που δεν μπορείτε να απομακρύνετε μπορεί να κρύβουν μια  λοίμωξη στο ανώτερο αναπνευστικό  που δεν έχει θεραπευτεί, με αποτέλεσμα οι εκκρίσεις που ρέουν πίσω από τη μύτη να ερεθίζουν τους υποδοχείς του βήχα στο φάρυγγα.  Πάντως σε κάθε περίπτωση  απευθυνθείτε στο ειδικό γιατρό.

Μαζί με δύσπνοια

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Aμερικανικής Πνευμονολογικής Eταιρείας  το άσθμα προκαλεί χρόνιο βήχα, ο οποίος συνήθως είναι ξηρός και συνοδεύεται από δύσπνοια και μερικές φορές σφίξιμο στο στήθος.

Αμέσως στο γιατρό

Οι ειδικοί επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι οι πάσχοντες πρέπει να ανησυχήσουν και να απευθυνθούν στον γιατρό στις εξής περιπτώσεις:

- Aν ο βήχας διαρκεί πάνω από 3 εβδομάδες ,συνοδεύεται από αίμα πυρετό, δύσπνοια, πόνο στο στήθος ή ακόμη και αν ανήκετε σε κάποια από τις ευπαθείς ομάδες (καπνιστές, καρδιοπαθείς, ηλικιωμένους, πνευμονοπαθείς).


Πηγή : iatropedia.gr


«Eβρεξε»... ευρώ στην εθνική οδό!



Η κίνηση δεν ήταν αρκετά πυκνή το μεσημέρι της Πέμπτης στην εθνική οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου, αλλά τα αυτοκίνητα που περνούσαν σταμάτησαν απότομα όταν ξαφνικά άρχισε να βρέχει... χαρτονομίσματα στο ύψος της γέφυρας της Κνωσσού!
Ο αέρας είχε παρασύρει δεκάδες χαρτονομίσματα τα οποία σκόρπισαν στο οδόστρωμα, ενώ οι οδηγοί που είχαν μείνει άναυδοι από το ασυνήθιστο θέαμα είδαν δυο πανικόβλητους άνδρες να τρέχουν ανάμεσα στα αυτοκίνητά τους προσπαθώντας να τα μαζέψουν πριν σκορπίσουν σε μακρινά σημεία!
Όπως αποδείχθηκε, ήταν οι επιβάτες μιας μοτοσικλέτας που νωρίτερα είχαν κάνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού. Τα χρήματα, όμως, τους έπεσαν στη διαδρομή προκαλώντας σκηνικό… ταινίας του Χόλιγουντ! Ευτυχώς, το πήραν αμέσως είδηση και με την βοήθεια και άλλων περαστικών, μάζεψαν ολόκληρο το ποσό.



Πηγή : protothema.gr


Εκτελέσεων συνέχεια για τον Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε εκτέλεση για ένα λάθος στο... καραόκε!




Ήταν να μην γίνει καλά ο τρελός και θέλει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο του.

Το χόμπι του  Κιμ Γιονγκ Ουν  είναι οι εκτελέσεις και έτσι βρήκε και πάλι λόγο να διατάξει μία εκτέλεση άτυχου αξιωματούχου της χωράς του.
Αυτή τη φορά, θύμα του σχιζοφρενή  ηγέτη της Βόρειας Κορέας έπεσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού  τον οποίο έσυραν έξω από το σπίτι του και στάθηκε απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα γιατί τόλμησε να αλλάξει τους στίχους σε σοσιαλιστικό ύμνο που τραγούδησε στο... καραόκε!
Ο ψυχάκιας Κίμ έγινε έξαλλος όταν έμαθε ότι ο εν λόγω αξιωματούχος άλλαξε τους στίχους από «χάρη στο κόμμα μας» σε «χάρη στο κόμμα του» και από «μίσησε τους εχθρούς σου αγάπα την χώρα σου» σε «μίσησε τη γυναίκα σου, αγάπα την ερωμένη σου».
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε ότι η αλλαγή των στίχων ήταν ένδειξη επαναστατικής διάθεσης. Αμέσως, ο αξιωματούχος σύρθηκε με τη βία από το σπίτι του και την επόμενη μέρα εκτελέστηκε!
Η νέα εκτέλεση έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδωσε εντολή να εκτελεστούν άλλοι αξιωματούχοι της χώρας γιατί έβλεπαν σαπουνόπερες από τη Νότια Κορέα!
Και όπως καταλαβαίνουμε όλοι θα υπάρξει και συνέχεια στις εκτελέσεις για να καλυφθεί ο χρόνος απουσίας του τρελού λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Πηγή: Daily Mail
NOW


Αυτοί είναι οι άτυχοι πιλότοι της Virgin


Έγιναν γνωστά τα ονόματα των δυο πιλότων που πετούσαν το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic. Πρόκειται για τον 39χρονο κυβερνήτη Μάικλ Άλσμπρι ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή και τον 43χρονο συγκυβερνήτη Πίτερ Σάιμπολντ ο οποίος εκτινάχθηκε από το SpaceShipTwo και έπεσε στο έδαφος με αλεξίπτωτο. Νοσηλεύεται στο Antelope Valley Hospital έχοντας σοβαρά τραύματα.
Την ίδια ώρα, ο ιδρυτής της Virgin Galactic ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, δήλωσε το Σάββατο ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για να εξακριβωθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τη συντριβή στην Καλιφόρνια του διαστημοπλοίου που ανέπτυξε η εταιρεία του με στόχο τον διαστημικό τουρισμό.


Ο Μπράνσον έφθασε στην Καλιφόρνια για να συναντηθεί με τους εργαζόμενους της Virgin Galactic καθώς και αξιωματούχους από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών και ανέφερε πως θα χειριστεί προσωπικά όλες τις ενέργειες και τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την έρευνα.
Ανέφερε επίσης ότι «είναι αποφασισμένος» να μάθει από το δυστύχημα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης στην έρημο Μοχάβε 150 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες.


Σαμαράς: Η Ελλάδα αρχίζει πια να στέκεται στα πόδια της



Αποφασισμένος να χτυπήσει τη γραφειοκρατία και τις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα, αλλά και να προωθήσει μέτρα φορολογικής ανακούφισης, όπως η επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ, η σταδιακή μείωση στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, η μείωση του φόρου επιχειρηματικών κερδών αλλά και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».
Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «με δύσκολες αποφάσεις και βαριές θυσίες από όλους τους Έλληνες, η Πατρίδα μας αρχίζει πια να στέκεται στα πόδια της. Βρισκόμαστε τώρα στην πιο ευαίσθητη στιγμή, στην πιο κρίσιμη καμπή της εθνικής προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.
Το πιο σημαντικό: Με σίγουρα βήματα αφήνουμε πίσω το χτες και ανοίγουμε νέα σελίδα προοπτικής και ελπίδας. Για όλους...».
Στη συνέχεια τονίζει ότι προετοιμάζεται ήδη η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια, και προαναγγέλλει «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» στο διάστημα που ακολουθεί, στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και μεγάλες επενδύσεις «που έχουν αρχίσει ήδη να ωριμάζουν, σε κρίσιμους τομείς υψίστης προτεραιότητας. Και ιδιαίτερα για την αξιοποίηση των μεγάλων στρατηγικής σημασίας υποδομών: λιμάνια, αεροδρόμια και μαρίνες».
«Δεν θα αφήσουμε την αβεβαιότητα, που κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν, να εκτροχιάσει την τελευταία στιγμή την πορεία ανάταξης της χώρας» αναφέρει μεταξύ άλλων, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να πυροδοτήσει αστάθεια που μπορεί να τινάξει τις θυσίες μας στον αέρα, την ώρα που ανοίγουμε νέα σελίδα για τον τόπο».


Πηγή : protothema.gr


Απίστευτος φανατισμός τζιχαντιστή στο Spiegel: Η δημοκρατία είναι για τους άπιστους! - Τι απαντά για τους αποκεφαλισμούς



Το γερμανικό περιοδικό περιγράφει τον Αμπού Σατάρ, ιδεολογικό καθοδηγητή της ISIS ως έναν άντρα γύρω στα 30 που διαθέτει μια μακριά γενειάδα που φτάνει έως το στέρνο του, φορά μια μακριά μαύρη ρόμπα και δεν αφήνει από τα χέρια του Κοράνι. Ο Σατάρ καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης πίνει τσάι και δίνει μια σειρά από απαντήσεις που είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί μέσα στους κόλπους των τζιχαντιστών:

SPIEGEL: Γιατί το Ισλαμικό Κράτος είναι τόσο πρόθυμο να διχάσει όλο το κόσμο ανάμεσα σε πιστούς και απίστους; Γιατί τα βλέπει όλα άσπρα και μαύρα;
Αμπού Σατάρ: Ποιος το ξεκίνησε αυτό; Ποιος κατάκτησε την υφήλιο και επεδίωξε να υποτάξει τις ξένες κουλτούρες και τις άλλες θρησκείες; Η ιστορία της αποικιοκρατίας είναι μακρά και αιματηρή και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με αμείωτο ρυθμό. Εμείς οι Μουσουλμάνοι απλώς αντιστεκόμαστε σθεναρά πλέον.

SPIEGEL: Είναι σωστός Μουσουλμάνος οποίος προχωράει σε αποκεφαλισμούς απίστων;
Αμπού Σατάρ: Γιατί, είναι αντίστοιχα σωστοί Χριστιανοί όσοι δίνουν διαταγές για αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια γάμων στο Αφγανιστάν, όσοι είναι υπεύθυνοι για το Γκουαντάναμο και το Αμπου Γκράιμπ;

SPIEGEL: Αποφεύγεις την ερώτηση γιατί τα γεγονότα που αναφέρεις δεν έγιναν στο όνομα της επιβολής μιας θρησκείας ενάντια σε κάποια άλλη, ενώ ακόμη και σήμερα επικρίνονται από πολλούς δυτικούς. Οπότε σε ξαναρωτάω: τι είδους ανθρώπους στρατολογείτε;
Αμπού Σατάρ: Ενας Μουσουλμάνος είναι αυτός που ακολουθεί τους νόμους του Αλλάχ και τη σαρία. Όσοι είναι ενάντια στη σαρία, δεν είναι Μουσουλμάνοι. Οπότε εμείς μιλάμε σε όσους έρχονται σε μας και είναι πρόθυμοι να εφαρμόσουν τη σαρία.

SPIEGEL: Υπάρχουν 1.6 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνοι στον πλανήτη σήμερα, άλλοι έχουν δημοκρατικά ιδεώδη, άλλοι είναι συντηρητικοί, άλλοι είναι ακόμη και ομοφυλόφιλοι κι άλλοι ετεροφυλόφιλοι. Αλλά εσείς κάνετε λες και υπάρχει μόνο ένα είδος Μουσουλμάνου: αυτό που πιστεύετε εσείς πως είναι το σωστό. Κι αυτό είναι παράλογο.
Αμπού Σατάρ: Η δημοκρατία είναι για τους άπιστους. Ένας πραγματικός μουσουλμάνος δεν είναι δημοκράτης γιατί δεν τον ενδιαφέρουν οι απόψεις της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας. Ενδιαφέρεται μόνο για το τι λέει το Ισλάμ. Η δημοκρατία είναι ένα ηγεμονικό εργαλείο της Δύσης, αντίθετη με το Ισλάμ. Γιατί εσείς οι Δυτικοί κάνετε λες και όλη η υφήλιος χρειάζεται πια τόση δημοκρατία;

SPIEGEL: Απαγάγετε μη-μουσουλμάνες γυναίκες και τις μετατρέπετε σε σεξουαλικές σκλάβες για την ικανοποίηση σας. Αποκεφαλίζετε και σταυρώνετε όλους όσοι είναι αλλόθρησκοι, ακόμη και μικρά παιδιά. Αυτό είναι σύμφυτο με το Ισλάμ;
Αμπού Σατάρ: Γιατί κανείς από εσάς δεν εξερράγη το ίδιο με τους θανάτους των ανθρώπων για τους οποίους ευθύνεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ; Αλλά το πρόβλημα σας είναι τώρα, που θέλουμε να εγκαθιδρύσουμε το Χαλιφάτο; Για να απαντήσω στην ερώτηση σου, είναι το καθήκον του κάθε Μουσουλμάνου να αντιμάχεται όσους είναι αλλόθρησκοι, μέχρις ότου ο Αλλάχ είναι αυτός που θα δοξάζεται σε όλη την υφήλιο.

SPIEGEL: κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εποχής του Ισλάμ, υπήρχε άνθηση των τεχνών, μουσική, χορός, καλλιγραφία, αρχιτεκτονική και ζωγραφική. Ωστόσο, εσείς προπαγανδίζετε την ύπαρξη ενός Ισλάμ δίχως τέχνες και γράμματα.
Αμπού Σατάρ: Έχουν κατ’ επανάληψη γίνει μεγάλα λάθη σε πολλές μουσουλμανικές κοινωνίες, κατά το πρόσφατο παρελθόν. Κι αυτό που εσείς εννοείτε ως «Χρυσή Εποχή του Ισλάμ», ήταν ένα από αυτά τα λάθη.

Πηγή : newsit.gr


Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση




ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ 51,6%

Προβάδισμα 3,1 μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας metrisi που δημοσιεύεται στον κυριακάτικο τύπο. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έναντι της ΝΔ με ποσοστό 27,2%, έναντι 24,10%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,4%και το ΠΑΣΟΚ με 5,3%.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα ως πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός με διαφορά 6,7% (39,9% έναντι 33,2%).
Ποσοστό 51,6% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών έναντι του 39,8% που ζητά εκλογές, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 23,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος θέλει να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο- διαφωνεί με την επιλογή του κόμματος.


Πηγή : ethnos.gr