Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέγραψε τον Μιχάλη Χουρδάκη - Δεν παραδίδω την έδρα μου της απαντά

 


Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας τέθηκε με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ο Μιχάλης Χουρδάκης.

«Ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί», αναφέρεται σε ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

O ίδιος απάντησε λίγη ώρα αργότερα, λέγοντας ότι δεν παραδίδει την έδρα του.

«Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της -δημοκρατικά λειτουργούσας- Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή.

Τα πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που έχω ήδη καταθέσει είναι προσβάσιμα σε όλους.

Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της», έγραψε.




Η 25χρονη ηρωίδα Ίνμπαρ έσωσε ένα κιμπούτζ από τους ενόπλους της Χαμάς

 


Ως ηρωίδα αντιμετωπίζεται από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης η 25χρονη Ίνμπαρ Λίμπερμαν, η οποία καθοδήγησε την ομάδα ασφαλείας στην οποία ήταν επικεφαλής στο κιμπούτς Νιρ Αμ και απέτρεψε την εισβολή ενόπλων της Χαμάς το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Όπως αναφέρει η New York Post η 25χρονη, η οποία ηγείται από τον Δεκέμεβριο του 2022 της ομάδας ασφαλείας του συγκεκριμένου κιμπούτς που βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ. από τη Λωρίδα της Γάζας, ήταν αυτή που άκουσε εκρήξεις και αντιλήφθηκε ότι επικείται εισβολή.

Η Ίνμπαρ διαπίστωσε ότι οι ήχοι ήταν διαφορετικοί από κάθε άλλη φορά που υπήρχε εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα και γι΄ αυτό φέρεται να έτρεξε να ανοίξει το οπλοστάσιο και να μοιράσει όπλα στην 12μελη ομάδα ασφαλείας της οποίας ήταν επικεφαλής.

Η 25χρονη τοποθέτησε στη συνέχεια σε στρατηγικά σημεία στο κιμπούτζ τα μέλη της ομάδας, έστησε παγίδες και ετοιμάστηκε να «υποδεχθεί» τους τρομοκράτες της Χαμάς.




Η Daily Mail αναφέρει ότι η Ίνμπαρ σκότωσε πέντε τρομοκράτες μόνη της ενώ συνολικά η ομάδα ασφαλείας του κιμπούτζ Νιρ Αμ εξουδετέρωσε περισσότερους από 20 ενόπλους της Χαμάς σε μια μάχη που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες.

«Ήταν καταπληκτικό, ο σύζυγός μου ήταν μέρος της ομάδας ετοιμότητας. Άκουσαν τους πυροβολισμούς, επικοινώνησαν με τα άλλα μέλη της ομάδας και με την Ίνμπαρ και αρχικά ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα. Αλλά η Ίνμπαλ αποφάσισε να μην περιμένει. Για την ακρίβεια το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν νωρίς απέτρεψε δεκάδες απώλειες» δήλωσε η κάτοικος του κιμπούτζ, Ίλιτ Παζ στην Israel Hayom.

«Όταν όλα τελειώσουν αυτή η γυναίκα πρέπει να πάρει το βραβείο Israel. Η ηρωική της ιστορία θα συνοδεύει αρκετές γενιές. Η Ίνμπαλ είναι ο λόγος που το κιμπούτς και η γύρω περιοχή της Νιρ Αμ προστατεύτηκε» ανέφερε η εφημερίδα Maariv Daily

Σημειώνεται ότι το Νιρ Αμ αποτελεί μια από τις λίγες κοινότητες στις οποίες προσπάθησαν να εισβάλλουν οι τρομοκράτες της Χαμάς αλλά απωθήθηκαν.



Καθεστωτική κίνηση Κασσελάκη: Απειλεί τους διαφωνούντες με έξωση από τα ψηφοδέλτια

 


Υποχείριο καταδικασμένων και ακροαριστερών φασιστών ο Κασσελάκης, απειλεί τα στελέχη του κόμματος.

Ο προκλητικός και ακατάλληλος Στέφανος Κασσελάκης, είναι έτοιμος για ρήξη με όσα στελέχη βρίσκονται «απέναντί» του. Συγκεκριμένα, το υποχείριο φασιστών και καταδικασμένων στελεχών Κασσελάκης ανεβάζει τους τόνους απειλώντας τους διαφωνούντες πως «όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος».

Aναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Μετά από εισήγησή μου, σήμερα το απόγευμα το προεδρείο της Κ.Ο. θα ανακοινώσει τους τομεάρχες που θα υπεραμύνονται της αλήθειας στη Βουλή. Έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη. Με πυξίδα το μέλλον του προοδευτικού χώρου και της Σύγχρονης Αριστεράς.

Όπως έχω ήδη ανακοινώσει, η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο.

Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει κάθε μέρα: Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος. Και όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο www.isyriza.gr.

Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς.

Θα στείλουμε φόρμα ενδιαφέροντος στα μέλη μας τις επόμενες μέρες.

Θα λογοδοτώ πάντα σε εσάς αδιαμεσολάβητα. Αρχίζοντας με την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Κερατσίνι αύριο το βράδυ».



Τρομοκράτες της Χαμάς κυνηγούν δύο γυναίκες στη Σντερότ


 

Η Σντερότ των 30.000 κατοίκων, που απέχει τρία χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας, ήταν από τις πρώτες πόλεις που πλήρωσαν τις φρικαλεότητες των τρομοκρατών της Χαμάς.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, δείχνει δύο γυναίκες να προσπαθούν να διαφύγουν την ώρα που βαριά οπλισμένο λευκό βαν με ζώα τρομοκράτες της Χαμάς, τις πλησιάζει.

Οι γυναίκες αναγκάστηκαν να τρέξουν και να να καλυφθούν πίσω από το όχημα τους, μέχρι οι Ισραηλινοί στρατιώτες να καταφέρουν να απώθησουν τους Παλαιστίνιους. 


Μάλιστα, από την ανταλλαγή πυρών φαίνεται πως τραυματίστηκε η μία από τις δύο.



Δείτε το βίντεο:





























Καβάλησε καλάμι και η Τζάκρη αναγκάζοντας στελέχη όπως η Πέρκα να της απαντήσουν καταλλήλως

 



Η Πέτη Πέρκα, δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε χθες η βουλευτής του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, που όπως φαίνεται έχει καβαλήσει καλάμι όπως ο Αποστολάκης.

Σε συνέντευξη που έδωσε η Τζάκρη  χθες, δήλωσε πως «όταν η εσωκομματική αντιπολίτευση αντί να οικοδομήσει στον ισχυρό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να πει να στήσουμε εφετείο στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για να διασώσουμε την καθαρότητα της αριστερής ψυχής, αυτό για μένα βαίνει μειοψηφικό. Έχασε (η εσωκομματική αντιπολίτευση) με 60% και στο Συνέδριο θα χάσει με 80%. Γιατί οι απλοί ανιδιοτελείς πολίτες, όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τους ανθρώπους της παράταξής μας, λένε πως θέλουν να χτίσουν τον καινούριο συλλογικό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η τάση αν πάει, για μένα είναι μια δύσκολη επιλογή. Είναι ακραία, είναι μειοψηφική και αυτοαναφορική. Άλλο είναι το πρόσταγμα αυτή τη στιγμή».

Στο OPEN φιλοξενήθηκε σήμερα το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα η οποία ερωτήθηκε για τις δηλώσεις της Τζάκρη και απάντησε: «η κυρία Τζάκρη μας είπε ότι θα μας πάρει τα κεφάλια. Η κυρία Τζάκρη ήρθε στο κόμμα μας από ένα άλλο κόμμα, την καλοδεχθήκαμε και πολύ καλά κάναμε, αλλά υπάρχουν και αρχές. Αν κάποιος ήθελε ένα άλλο κεντρώο κόμμα θα μπορούσε να φτιάξει ένα δικό του κεντρώο κόμμα».




Σοκαριστικές οι περιγραφές από BBC, New York Times και Sky News για την σφαγή από τρομοκράτες της Χαμάς

 


Στο κιμπούτς Κφαρ Αζά φέρεται να έχει συντελεστεί μια από τις μεγαλύτερες «σφαγές» κατά τον πόλεμο στο Ισραήλ μετά την επίθεση των Παλαιστίνιων τρομοκρατών της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

BBC, New York Times, Sky News βρέθηκαν στο κιμπούτς στο οποίο εκτιμάται ότι εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών ακόμα και νεογέννητα βρέφη σφαγιάστηκαν ανηλεώς από τα ΚΤΗΝΗ τρομοκράτες της Χαμάς.



«Οι στρατιώτες που βρέθηκαν για ώρες μέσα στα συντρίμμια του κιμπούτς ανακαλύπτοντας πτώματα λένε ότι πρόκειται για σφαγή. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες ώρες της επίθεσης της Χαμάς» μεταδίδει το BBC.

«Ορισμένοι βρέθηκαν μέχρι και καμμένοι από βόμβες μολότοφ» δήλωσε ο επικεφαλής της Unit 71, Νταβίντι Μπεν Ζάιον, μιας ομάδας έμπειρων αλεξιπτωτιστών που χρειάστηκε 12 ώρες για να φτάσει μετά από μάχες στο κιμπούτς.

«Ήταν μια τζιχαντιστική μηχανή που ήθελε να σκοτώσει τους πάντες ακόμα και αν δεν είχαν όπλα, απλούς ανθρώπους που ήθελαν μόνο να πάρουν το πρωινό τους» περιέγραψε ο Ισραηλινός αξιωματικός.



Στον ίδιο ανήκει και η αναφορά ότι ορισμένα από τα θύματα ήταν αποκεφαλισμένα: «Τους σκότωσαν και τους έκοψαν τα κεφάλια. Είναι ένα τρομακτικό θέαμα».

«Είναι ένα από τα χειρότερα θέρετρα του πολέμου. Στρατιώτες λένε ότι μπορεί να είναι ακόμα και εκατοντάδες οι άνθρωποι που σφαγιάστηκαν εδώ, παππούδες, βρέφη και παιδιά» γράφει ο απεσταλμένος των New York Times.

«Οι ιστορίες είναι σοκαριστικές: Οικογένειες ξύπνησαν από φωνές έξω από τα σπίτια τους, γονείς προσπάθησαν να κρύψουν τα παιδιά τους σε ντουλάπια, κελάρια και υπόγεια, ζευγάρια χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης» γράφει ο απεσταλμένος του Sky News.



Στο γήπεδο του μπάσκετ υπάρχουν παρατεταγμένες σοροί μέσα σε μαύρες σακούλες ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης, περιγράφει την εικόνα στο Κφαρ Άζα μετά την επίθεση της Χαμάς. «Τους έπιασαν στον ύπνο όταν ξεκίνησε η επίθεση και στην πραγματικότητα βρέθηκαν απροστάτευτοι» προσθέτει ο Βρετανός δημοσιογράφος.



Ίσως η πιο γλαφυρή αντίδραση προέρχεται από ταγματάρχη του ισραηλινού στρατού που μίλησε στο βρετανικό κανάλι: «Βλέποντας τι έχει γίνει εδώ, δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να φανταστεί ότι άνθρωποι μπορεί να κάνουν τέτοια πράγματα σε άλλους ανθρώπους».



1.841 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.


 

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα από 2 έως 9 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν –111.812- οχήματα και -148.157- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

  • -1.841-συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • -6.067-προσαγωγές,
  • -31.029-παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • 8-κατασχέσεις και
  • -763-ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, το τριήμερο από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2023 αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών, του Ζεφυρίου και του Ασπροπύργου, όπου διενεργήθηκαν -1.451- έλεγχοι ατόμων, –680– έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν -160- άτομα, συνελήφθησαν -12- άτομα, από τα οποία τα -4- για ναρκωτικά, ενώ βεβαιώθηκαν –99– παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, όπου πραγματοποιήθηκαν –181– έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν –11– άτομα, συνελήφθη –1– άτομο για ναρκωτικά, ενώ βεβαιώθηκαν -30- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Επιπλέον, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι, Εξαμίλια και Λουτράκι) την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023:

  • πραγματοποιήθηκαν –263– έλεγχοι ατόμων και -225- έλεγχοι οχημάτων,
  • προσήχθησαν –37– άτομα,
  • συνελήφθησαν –6– άτομα, εκ των οποίων οι –3– για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και
  • βεβαιώθηκαν –55- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Επίσης, σε ανάλογες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κέρκυρας:

  • πραγματοποιήθηκαν -217- έλεγχοι ατόμων και –173– έλεγχοι οχημάτων,
  • προσήχθησαν -16- άτομα,
  • συνελήφθησαν -9- άτομα, εκ των οποίων οι –3– για κλοπή και οι –3– για υπέρβαση ωραρίου μουσικής και
  • βεβαιώθηκαν –114– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Παράλληλα, στη Βόρεια Ελλάδα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Ήπειρο, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023, ελέγχθησαν –50– άτομα και –14– οχήματα, προσήχθη –1– άτομο, ενώ βεβαιώθηκαν –4– παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και –1– παράβαση για παρεμπόρι

Επιπλέον, την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023 και το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2023, σε περιοχές της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα σε Τύρναβο, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα:

  • ελέγχθησαν-916-  άτομα και -804- οχήματα,
  • προσήχθησαν -12-άτομα,
  • συνελήφθησαν –3– άτομα –κατά περίπτωση- για ρευματοκλοπή, ανυποταξία και παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • βεβαιώθηκαν -396-παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ
  • ακινητοποιήθηκαν –10– οχήματα.

Τέλος το διάστημα 5-6 Οκτωβρίου 2023, σε περιοχές της Ηπείρου, και συγκεκριμένα σε περιοχές της Άρτας και στο Λούρο Πρέβεζας,:

  • ελέχθησαν -109- άτομα και -73- οχήματα,
  • προσήχθησαν -4- άτομα
  • συνελήφθησαν -2- άτομα –κατά περίπτωση- για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και κλοπη,
  • βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και –1– λοιπή παράβαση, ενώ
  • ακινητοποιήθηκε -1- όχημα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.



Ο Αποστολάκης είπε μπακάλη τον Βερναδάκη επειδή είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει ακόμα ένα 5,5% από τις εθνικές εκλογές

 


Καβάλα στο καλάμι ο πρώην κομπάρσος στα βίντεο Κασσελάκη και σε ρόλο Μπόμπ ο Μάστορας, πρώην Ναύαρχος και αρχηγός εάν είναι δυνατόν ΓΕΕΘΑ, και πρώην υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης, που αποφασίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ και προκαλεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ναύαρχος Αποστολάκης, εχθές αδειάστηκε από την Κουμουνδούρου για τη στήριξη στους «αντάρτες» της ΝΔ και μετά σε συνέντευξή του στο Action 24 ρωτήθηκε για το άρθρο του άλλοτε συμβούλου του Τσίπρα περί των δημοσκοπήσεων, επίκουρου καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ, ο οποίος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε αυτόνομα στα όρια του 10%. Στο ποσοστό αυτό θα πρέπει να προστεθεί ένα μέρος του 3,4% των κοινών συνδυασμών με το ΠΑΣΟΚ (Δυτική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία). Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό του ποσοστό κινείται στα όρια περίπου του 12%, ευρισκόμενος σε μια μεταβατική φάση σοβαρής κινητικότητας της εκλογικής του βάσης».

Ο Βερναρδάκης εκτιμά ότι τρεις εβδομάδες μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ από το εκλογικό του ποσοστό έχει χάσει 5,5 μονάδες.

Η απάντηση του δεν έχω καμία γνώση για πολιτική, αλλά κάνω καλά τον κομπάρσο πρώην Ναύαρχος, είπε  για το άρθρο του πανεπιστημιακού, βουλευτή και πρώην Υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ : Την αξιοπιστία του κ. Βερναρδάκη να τη συζητήσουμε, αλλά το αποτέλεσμα αυτό κι αυτή την εκτίμηση δεν την συμμεριζόμαστε. Νομίζω ότι αν είναι να γίνει κάποια μέτρηση να γίνει όπως πρέπει και όχι με μπακαλίστικες μεθόδους.



Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Εθνικό Δίκτυο Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια»

 



Το νομοσχέδιο στοχεύει στην άμεση αντιμετώπιση περιστατικών ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια που βρίσκονται στην οξεία φάση και την αποφυγή σημαντικού βαθμού αναπηρίας, καθώς και στη μείωση των ποσοστών θνητότητας μετά από αυτά.

  • Με τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου 17 μονάδων εγκεφαλικών με 6 κλίνες ανά μονάδα το οποίο θα καλύπτει όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, τουλάχιστον 7.500 ασθενείς θα νοσηλεύονται ετησίως με προσδοκώμενο όφελος πολύ λιγότερους θανάτους από εγκεφαλικά ετησίως, λιγότερους ασθενείς με αναπηρία και λιγότερες νοσηλείες ασθενών σε κέντρα αποκατάστασης.
  • Οι μονάδες εγκεφαλικών θα αποτελέσουν τους πυλώνες βελτίωσης του συνόλου της διαχείρισης των ασθενών με εγκεφαλικό, από το προνοσοκομειακό στάδιο μέχρι την επανένταξη στην κοινωνία.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί από τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας και υπολειμματικής αναπηρίας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο πανευρωπαϊκώς. Στο σύνολο της χώρας υπολογίζεται ότι συμβαίνουν 57.000 νέα εγκεφαλικά/έτος, 11.300 από τα οποία είναι θανατηφόρα και 14.000 συμπολίτες μας αναγκάζονται να διάγουν το υπόλοιπο της ζωής τους με συνοδό αναπηρία που μπορεί να αφορά στις κινητικές λειτουργίες, την επικοινωνία, τις γνωστικές ή συναισθηματικές ανώτερες λειτουργίες του εγκεφάλου.




Το πολιτικό μήνυμα των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών

 




  • Στις 7 από τις 13 Περιφέρειες οι εκλογές κρίθηκαν υπέρ των υποψηφίων που στήριζε η Νέα Δημοκρατία από τον α’ γύρο(Αττική-Χαρδαλιάς, Κεντρική Μακεδονία-Τζιτζικώστας, Νότιο Αιγαίο-Χατζημάρκος, Κρήτη-Αρναουτάκης, Στερεά Ελλάδα-Σπανός,  Δυτική Ελλάδα-Φαρμάκης, Ήπειρος-Καχριμάνης).
  • Στις υπόλοιπες 6 περιφέρειες (Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και Ιόνιο) οι υποψήφιοι της ΝΔ θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στον β’ γύρο. Με εξαίρεση τη Θεσσαλία, που είναι η μοναδική περιφέρεια που η αντιπολίτευση έχει υποψήφιο στον β γύρο, στις υπόλοιπες πέντε οι αντίπαλοι προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ.
  • Στις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας (στην Αττική ο Ν. Χαρδαλιάς και στην Κεντρική Μακεδονία ο Απ. Τζιτζικώστας) οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που στήριξε η ΝΔ εξελέγησαν με ποσοστά υψηλότερα από εκείνα που είχε συγκεντρώσει η ΝΔ πρόσφατα στις βουλευτικές εκλογές.
  • Στη Θεσσαλία, όπου η αντιπολίτευση επιχείρησε να χρεώσει την καταστροφή αποκλειστικά στη ΝΔ και στους υποστηριζόμενους από αυτή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Κ. Αγοραστός, μεσούσης της φυσικής καταστροφής, κατέγραψε ποσοστό κοντά στη νίκη από τον α’ γύρο 41,37%, ενώ η προερχόμενη από τη ΝΔ Ελ. Τζανακούλη κατέγραψε ποσοστό 9.5%. Αξίζει να υπογραμμιστεί επίσης για τη Θεσσαλία ότι ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ έχασε, καταγράφοντας ποσοστό 39% περίπου, ενώ εκλέχτηκε δήμαρχος με 49% ο Θ. Μαμάκος που στηρίχθηκε από τη ΝΔ. Από τον α’ γύρο επανεκλέχτηκαν δήμαρχοι οι στηριζόμενοι από τη ΝΔ, Β. Τσιάκος (49,2%) στην Καρδίτσα και Ν. Σακκάς (60,7%) στα Τρίκαλα. 
  • Στην Αθήνα ο Κ. Μπακογιάννης συγκέντρωσε πολύ υψηλό ποσοστό (41,35%) με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Χ. Δούκα (14,2%), ενώ στον Πειραιά ο Γ. Μώραλης εξελέγη με το πολύ υψηλό ποσοστό του 69,9%. Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Ζέρβας θα αναμετρηθεί στον β΄ γύρο με τον υποψήφιο που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή:

  • Από την πρώτη στιγμή δώσαμε πολιτικό περιεχόμενο στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες και νομίζω ότι σήμερα έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε δικαιωμένοι γι’ αυτή μας την επιλογή. Οι Έλληνες πολίτες με τον τρόπο τους επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία, στηρίζοντας τις επιλογές τις οποίες κάναμε και στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Σε κάποιες δε, πρέπει να σας πω ότι τα αποτελέσματα ήταν και άκρως εντυπωσιακά. Στην Αττική ξεπεράσαμε το 45%, στην Κεντρική Μακεδονία ξεπεράσαμε το 60%.
  • Κερδίσαμε 7 Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή, αλλά προφανώς δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες και να στηρίξουμε εκείνους τους Περιφερειάρχες στους οποίους δώσαμε ανοιχτή πολιτική στήριξη.
  • Και χρειαζόμαστε, φίλες και φίλοι, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, Περιφερειάρχες οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο κεντρικό μήκος κύματος με την κυβέρνηση. Διότι οι Περιφερειάρχες θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικούς πόρους. Και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να μοιραζόμαστε το ίδιο αναπτυξιακό όραμα για τις Περιφέρειες της χώρας.


Κέντρο διεθνών διασυνδέσεων και διακίνησης πράσινης ενέργειας η πατρίδα μας

 



Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εργασιών της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας:

  • Από πέρσι έχουμε τετραπλασιάσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τους βόρειους γείτονές μας. Ο αγωγός «IGB» συμπλήρωσε το πρώτο έτος λειτουργίας του και μάλιστα μεταφέρουμε καύσιμο μέχρι και την Μολδαβία, θωρακίζοντας με αυτό τον τρόπο την ενεργειακή ασφάλεια όλης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και σύντομα, μάλιστα, όπως ξέρετε, θα εγκαινιαστεί και η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης της Αλεξανδρούπολης, το γνωστό FSRU.
  • Θα εξακολουθούμε να επενδύουμε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και βέβαια θέλουμε να μετατρέψουμε την πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, σε ένα κέντρο διεθνών διασυνδέσεων και διακίνησης πράσινης ενέργειας. Με πρώτους σταθμούς, προφανώς, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, κάτι το οποίο βέβαια απαιτεί, όπως συζητήσαμε, και την ενίσχυση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων, που και αυτές έχουν μια ξεχωριστή θέση στο νέο περιφερειακό ενεργειακό όραμα το οποίο αναπτύσσουμε.
  • Με τους ομολόγους μου συμφωνήσαμε, επίσης, ότι η ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων και των ανατολικών γειτόνων μπορεί να αποτελέσει μοχλό σταθερότητας στην περιοχή.
  • Μάς απασχόλησαν πολύ οι μεταφορές, εξου και η παρουσία της αρμόδιας Επιτρόπου, με αιχμή τους κάθετους οδικούς, αλλά κυρίως σιδηροδρομικούς άξονες συνδεδεμένους με στρατηγικά λιμάνια. Και πρέπει να πω ότι χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον χάρτη του νέου σιδηροδρομικού εμπορευματικού διαδρόμου Βαλτικής Θάλασσας, Ευξείνου Πόντου και Αιγαίου Πελάγους. … Προσθετικά σε αυτό λειτουργεί ασφαλώς και η πρόσφατη ένταξη της χώρας μας στην «Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών», οι οποίες βέβαια τώρα πια θα πρέπει να ονομάζονται μάλλον «Τέσσερις Θάλασσες», καθώς πια συμπεριλαμβάνουν και το Αιγαίο.


Η θέση της Ελλάδας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

 



Η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, καταδικάζουμε τις πραγματικά φρικτές εικόνες που είδαμε, με πυρά εναντίον αμάχων, απαγωγές αθώων πολιτών, ακόμα και με περιστατικά σκύλευσης νεκρών τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βάρνα της Βουλγαρίας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, από τη Βάρνα της Βουλγαρίας. Συμμετέχοντας Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν”.

Η Ελλάδα παγίως τάσσεται υπέρ του αναφαίρετου δικαιώματος των Παλαιστινίων σε μια εθνική εστία εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του 1967, ενώ παράλληλα, υποστηρίζει  το  αναφαίρετο δικαίωμα του Ισραήλ να συνυπάρχει με ασφάλεια με τους γείτονές του. Ως εκ τούτου, η χώρα μας τάσσεται υπέρ μίας συνολικής λύσης στη βάση των δύο κρατών, ως η μόνη η οποία απαντά ικανοποιητικά στο διαχρονικό αίτημα του Ισραήλ για ασφάλεια και των Παλαιστινίων για κράτος.

Η προστασία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πολέμου, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο μαζί με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ισραήλ και το Γενικό μας Προξενείο στα Ιεροσόλυμα παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.




Προκαλεί τις ΗΠΑ ο Ερντογάν : Τι δουλειά έχει να στείλει αεροπλανοφόρο στη Γάζα


 

Προκλητικός, υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς, και ενώ είχε μιλήσει και με τον καταζητούμενο δικτάτορα της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πρώτα προκάλεσε, για τα περί ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Και μετά έκανε τον μεσολαβητή  «Η ευχή μας είναι να σταματήσει ο πόλεμος το συντομότερο. Πιστεύουμε όμως ότι η ένταση δεν θα διαρκέσει μόνο μία ή δύο βδομάδες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν επαρκεί το νερό στη Γάζα. Ούτε ρεύμα. Τι συμβαίνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα;» πρόσθεσε ο Ερντογάν, σε μία ακόμη αμφιλεγόμενη προκλητική δήλωση, χωρίς να έχει πει ούτε μία λέξη κατά των τρομοκρατών της Χαμάς και τα όσα έκαναν.

Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ για την παρουσία τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Συρίας.

«Οι HΠΑ το αεροπλανοφόρο τους το στέλνουν στο Ισραήλ. Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ; Τι έρχεται να κάνει; Μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν αλλά και με τα αεροσκάφη που μεταφέρει θα βομβαρδίσει και θα καταστρέψει τη Γάζα, θα κάνει βήματα για μεγάλες σφαγές», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε επανεφέροντας το θέμα του τουρκικού drone που καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ στη Συρία:

«Πρέπει να το ανακοινώσω αυτό. Σήμερα στη Συρία οι ΗΠΑ έχουν πάνω απο 20 βάσεις.Τι δουλειά έχουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία; Ti γίνεται σε αυτές τις βάσεις; 23 βάσεις. Ολα αυτά δεν πρέπει να τα εξετάσουμε; Oμως δυστυχώς οι ΗΠΑ καταρρίπουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας. Oταν oι HΠΑ καταρρίπτουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας, η Τουρκία δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ; Δεν είμαστε μαζί; Πώς θα το εξετάσουμε; Oταν μας συμφέρει είμαστε εταίροι. Οταν όμως δεν μας συμφέρει άλλο».

Και συνέχισε: «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις τις εκπαιδεύουν οι ΗΠΑ, τις εξοπλίζουν. Και με αυτές τις οργανώσεις και στη Συρία και στη Μέση Ανατολή μετατρέπουν όλη την περιοχή σε λουτρό αίματος! Αυτά να τα δούμε».



Συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο


 

Συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.






Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό για τον ξυλοδαρμό γυναίκας στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης

 


Σάλος από τη σύλληψη μετά την καταγγελία που έκανε φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης για κακοποίηση της. Τα όσα έγιναν στις φοιτητικές εστίες επιβεβαιώθηκαν από την αστυνομία και την Πρυτανεία του ιδρύματος και δείχνει ότι όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει στις φοιτητικές εστίες και στους χώρους των πανεπιστήμιων. 

Η κακοποίηση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έγινε σε αστυνομικούς. Η άτυχη φοιτήτρια δέχτηκε επίθεση στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, όταν την επισκέφθηκε ο σύντροφός της. Η γυναίκα βρέθηκε αιμόφυρτη στο μπαλκόνι και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο. Αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν τις Αρχές και ο δράστης δεν κατάφερε να ξεφύγει. Με το όλο θέμα να προκαλεί αναστάτωση και τις έρευνες των αστυνομικών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ειδικότερα, η 46χρονη φοιτήτρια, με καταγωγή από την Κομοτηνή η οποία διαμένει στις φοιτητικές εστίες, το βράδυ της Κυριακής  δέχτηκε επίσκεψη από τον 58χρονο με τον οποίο διατηρούσε σχέση, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι Αρχές.

Κάτω από συνθήκες που θα εξεταστούν, οι δυο τους ξεκίνησαν να λογομαχούν με αποτέλεσμα η 46χρονη να καταλήξει αιμόφυρτη στη βεράντα.

Οι φοιτητές που μένουν στα διπλανά δωμάτια κάλεσαν την αστυνομία που επιλήφθηκε του περιστατικού και οδηγήθηκε στον εντοπισμό και στην σύλληψη του δράστη  στις 20:40, της ίδιας ημέρας.

Ο 58χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και αναμένεται να οδηγηθεί αρμοδίως με την διαδικασία του αυτουφώρου ενώ την υπόθεση χειρίζεται το τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στα Χανιά.

Τον αποτροπιασμό της για τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία επισημαίνει ότι αυτά τα περιστατικά υπενθυμίζουν τη διαχρονικότητα του ζητήματος της ασφάλειας των πανεπιστημιακών χώρων.

«Η είδηση πως μία φοιτήτρια ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, αυτή τη φορά μέσα στις φοιτητικές εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μας προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό. Ακόμη ένα περιστατικό έμφυλης βίας. Ακόμη μία γυναίκα, μόνη. Αυτά τα περιστατικά μας υπενθυμίζουν πως η ασφάλεια των πανεπιστημιακών χώρων, αποτελεί ένα διαχρονικό ζήτημα, στο οποίο δεν χωρούν πια, αστερίσκοι. Γιατί καμία φοιτήτρια δεν μπορεί να ξυλοκοπείται ασταμάτητα για μιάμιση ώρα και κανείς να μην ακούει, κανένας να μη βλέπει. Γιατί καμία φοιτήτρια και κανένας φοιτητής, δεν επιτρέπεται να είναι αποδέκτης κακοποιητικών συμπεριφορών. Τέτοιες εικόνες δεν αρμόζουν σε κανένα πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα, αλλά και σε καμία σύγχρονη κοινωνία. Ο φόβος και η ανασφάλεια δεν έχουν θέση στις σχολές μας. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καταδικάζουμε κατηγορηματικά, την επίθεση του 58χρονου εις βάρος της φοιτήτριας και καλούμε τη δικαιοσύνη να διερευνήσει το περιστατικό, με κάθε λεπτομέρεια. Καλούμε όμως και κάθε πολιτική δύναμη εντός των πανεπιστημίων, να πράξει το ίδιο. Είναι πια καιρός να σταματήσουν οι δήθεν Σύλλογοι Εστιών να νίπτουν τας χείρας τους μπροστά στις αντιφάσεις των πολιτικών τους κατευθύνσεων και για μία φορά να συμπεριφερθούν υπεύθυνα απέναντι στους φοιτητές. Όλοι μαζί, θα νικήσουμε το τέρας» αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ανακοίνωση της.



Τα ΚΤΗΝΗ της Χαμάς αποκεφάλισαν και έκαψαν μωρά, βίασαν και σκότωσαν γυναίκες

 


Εικόνες και βίντεο απίστευτης κτηνωδίας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, από τις φρικαλεότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ.

Ξένοι ανταποκριτές είδαν με τα μάτια τους αποκεφαλισμένα πτώματα μικρών παιδιών που βρέθηκαν στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, τα οποία εντόπισε ο Ισραηλινός στρατός. Οι ανταποκριτές βρήκαν μέσα σε σπίτια αναποδογυρισμένα παιδικά κρεβάτια.

Σκηνές απόλυτης φρίκης για τις φρικαλεότητες των τρομοκρατών της Χαμάς, έρχονται από επίσημες ισραηλινές κυβερνητικές πηγές, όπως και από τους ανταποκριτές ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που βρίσκονται στην περιοχή. 

Σύμφωνα με ανταποκρίτρια από τη Βρετανία, σε κιμπούτς βρέθηκαν αποκεφαλισμένα πτώματα μικρών παιδιών. Τα πτώματα βρήκε ο Ισραηλινός στρατός στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, όπου ανταποκριτές πλησίασαν σε σπίτια και βρήκαν «αναποδογυρισμένα παιδικά κρεβάτια».

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Μαργκό Χαντάντ βρέθηκε στο κιμπούτς όπου εντοπίστηκαν τα αποκεφαλισμένα πτώματα στο Κφαρ Αζά, επιβεβαιώνοντας τη θηριωδία, καθώς τα είδε και η ίδια, και κάνοντας λόγο για αποκεφαλισμένα «βρέφη και παιδιά δύο ετών στο Κφαρ Αζά. Τρόμος, σφαγή».

«Για όσους ρωτούν για τις πηγές... Είναι πολλές. Ισραηλινός στρατός και μυστικές υπηρεσίες με βρήκαν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να ελέγξω την εγκυρότητα. Ωστόσο, υπήρχε καλύτερη πηγή: θαρραλέοι δημοσιογράφοι του ξένου Τύπου συμφώνησαν να δουν οι ίδιοι τα πτώματα», σημείωσε. Σε άλλα πλάνα φαίνονται πτώματα παιδιών, τα οποία η Χαμάς, όπως φαίνεται, τα έκαψε ζωντανά.