Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Σοκαριστικές οι περιγραφές από BBC, New York Times και Sky News για την σφαγή από τρομοκράτες της Χαμάς

 


Στο κιμπούτς Κφαρ Αζά φέρεται να έχει συντελεστεί μια από τις μεγαλύτερες «σφαγές» κατά τον πόλεμο στο Ισραήλ μετά την επίθεση των Παλαιστίνιων τρομοκρατών της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

BBC, New York Times, Sky News βρέθηκαν στο κιμπούτς στο οποίο εκτιμάται ότι εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών ακόμα και νεογέννητα βρέφη σφαγιάστηκαν ανηλεώς από τα ΚΤΗΝΗ τρομοκράτες της Χαμάς.



«Οι στρατιώτες που βρέθηκαν για ώρες μέσα στα συντρίμμια του κιμπούτς ανακαλύπτοντας πτώματα λένε ότι πρόκειται για σφαγή. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες ώρες της επίθεσης της Χαμάς» μεταδίδει το BBC.

«Ορισμένοι βρέθηκαν μέχρι και καμμένοι από βόμβες μολότοφ» δήλωσε ο επικεφαλής της Unit 71, Νταβίντι Μπεν Ζάιον, μιας ομάδας έμπειρων αλεξιπτωτιστών που χρειάστηκε 12 ώρες για να φτάσει μετά από μάχες στο κιμπούτς.

«Ήταν μια τζιχαντιστική μηχανή που ήθελε να σκοτώσει τους πάντες ακόμα και αν δεν είχαν όπλα, απλούς ανθρώπους που ήθελαν μόνο να πάρουν το πρωινό τους» περιέγραψε ο Ισραηλινός αξιωματικός.



Στον ίδιο ανήκει και η αναφορά ότι ορισμένα από τα θύματα ήταν αποκεφαλισμένα: «Τους σκότωσαν και τους έκοψαν τα κεφάλια. Είναι ένα τρομακτικό θέαμα».

«Είναι ένα από τα χειρότερα θέρετρα του πολέμου. Στρατιώτες λένε ότι μπορεί να είναι ακόμα και εκατοντάδες οι άνθρωποι που σφαγιάστηκαν εδώ, παππούδες, βρέφη και παιδιά» γράφει ο απεσταλμένος των New York Times.

«Οι ιστορίες είναι σοκαριστικές: Οικογένειες ξύπνησαν από φωνές έξω από τα σπίτια τους, γονείς προσπάθησαν να κρύψουν τα παιδιά τους σε ντουλάπια, κελάρια και υπόγεια, ζευγάρια χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης» γράφει ο απεσταλμένος του Sky News.



Στο γήπεδο του μπάσκετ υπάρχουν παρατεταγμένες σοροί μέσα σε μαύρες σακούλες ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης, περιγράφει την εικόνα στο Κφαρ Άζα μετά την επίθεση της Χαμάς. «Τους έπιασαν στον ύπνο όταν ξεκίνησε η επίθεση και στην πραγματικότητα βρέθηκαν απροστάτευτοι» προσθέτει ο Βρετανός δημοσιογράφος.



Ίσως η πιο γλαφυρή αντίδραση προέρχεται από ταγματάρχη του ισραηλινού στρατού που μίλησε στο βρετανικό κανάλι: «Βλέποντας τι έχει γίνει εδώ, δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να φανταστεί ότι άνθρωποι μπορεί να κάνουν τέτοια πράγματα σε άλλους ανθρώπους».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου