Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Η θέση της Ελλάδας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

 



Η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, καταδικάζουμε τις πραγματικά φρικτές εικόνες που είδαμε, με πυρά εναντίον αμάχων, απαγωγές αθώων πολιτών, ακόμα και με περιστατικά σκύλευσης νεκρών τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βάρνα της Βουλγαρίας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, από τη Βάρνα της Βουλγαρίας. Συμμετέχοντας Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν”.

Η Ελλάδα παγίως τάσσεται υπέρ του αναφαίρετου δικαιώματος των Παλαιστινίων σε μια εθνική εστία εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του 1967, ενώ παράλληλα, υποστηρίζει  το  αναφαίρετο δικαίωμα του Ισραήλ να συνυπάρχει με ασφάλεια με τους γείτονές του. Ως εκ τούτου, η χώρα μας τάσσεται υπέρ μίας συνολικής λύσης στη βάση των δύο κρατών, ως η μόνη η οποία απαντά ικανοποιητικά στο διαχρονικό αίτημα του Ισραήλ για ασφάλεια και των Παλαιστινίων για κράτος.

Η προστασία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πολέμου, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο μαζί με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ισραήλ και το Γενικό μας Προξενείο στα Ιεροσόλυμα παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου