Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Οικονόμου για αθλιότητα Τσίπρα: Μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση

 


Ευτυχώς την συμπεριφορά Τσίπρα την ξέρει όλη η Ελλάδα και όχι μόνο. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένας απαξιωμένος πολιτικός απατεώνας που προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά, λέγοντας ψέματα, και εργαλειοποιώντας τα πάντα.

Σε ότι και εάν λέει ο Αλέξης Τσίπρας, σε όσα φαιδρά και εάν κάνει η κυβέρνηση απαντάει, και η απάντηση της είναι σκληρή, απάντηση την οποία καταλαβαίνει απόλυτα ο Έλληνας πολίτης.

"Η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με το δέοντα θεσμικό τρόπο και το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση στη Βουλή" είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Οικονόμου κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι προσπαθεί να “υποδαυλίσει την ένταση χρησιμοποιώντας ύβρεις και ατυχείς λέξεις συνδεδεμένες με αλλά εποχές”.

Η δήλωση Οικονόμου :

“Οι θεσμοί της ελληνικής Πολιτείας είναι πολύ ισχυροί και ανθεκτικοί, όπως έχει αποδειχθεί πολλαπλώς από το 1974 και μετά, ιδιαίτερα το 2015. Η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με το δέοντα θεσμικό τρόπο, και το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση, χρησιμοποιώντας μάλιστα υβρεις αλλά και ατυχείς λέξεις, συνδεδεμένες με περίεργες εποχές”.




Ο Τραμπ ερευνάται για κατασκοπεία

 



Με βάση το νόμο περί κατασκοπείας ερευνάται από το FBI, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα το FBI κατέσχεσε απόρρητα έγγραφα από το σπίτι του Τραμπ στο Μαρ α Λάγκο, μερικά από τα οποία χαρακτηρίζονται ως «άκρως απόρρητα» σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Και αυτό ενώ νωρίτερα ο Τραμπ είχε διαψεύσει σχετικό δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο πράκτορες του FBI επιδίωξαν να ανακτήσουν έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα όταν διεξήγαγαν έρευνα στην κατοικία του στη Φλόριντα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι μια απάτη», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Δεν είναι σαφές εάν τα έγγραφα βρέθηκαν στην κατοικία του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, κατά το δημοσίευμα. Το Reuters δεν μπορούσε άμεσα να επιβεβαιώσει την αναφορά.

Πολιτικά αντίποινα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε χθες, Πέμπτη, από έναν δικαστή να δημοσιοποιήσει το ένταλμα που επέτρεψε την έρευνα του FBI στο Μαρ-α-Λάγκο, αφού ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ τη χαρακτήρισε πολιτικά αντίποινα.

Σήμερα το πρωί, την Παρασκευή, (τοπική ώρα) ο Τραμπ ανέφερε στη νεοφυή πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε, το Truth Social, πως «το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι μια απάτη», εξισώνοντάς το με τις αντιπαραθέσεις που ενέπλεκαν τη Ρωσία, με μια έρευνα από τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ και τις δύο παραπομπές του σε δίκη. «Κάποιοι άθλιοι άνθρωποι εμπλέκονται», είπε.

Ο Τραμπ δεν έδωσε οποιαδήποτε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του περί «απάτης» ή τον ισχυρισμό του επίσης ότι τα στοιχεία είχαν «φυτευτεί». «Γιατί το FBI δεν επέτρεψε την έρευνα χώρων στο Μαρ-α-Λάγκο παρουσία του δικηγόρου μας, ή άλλων;» είπε ακόμη ο Τραμπ στο Truth Social.

Ερευνα στο σπίτι του Τραμπ

Η έρευνα στην κατοικία του ήταν μέρος μιας έρευνας που διεξάγεται για το εάν ο Τραμπ αφαίρεσε παράνομα αρχεία από τον Λευκό Οίκο όταν αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2021, μερικά από τα οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης πιστεύει πως είναι απόρρητα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Μερκ Γκάρλαντ, ο ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος επιβολής του νόμου ο οποίος διορίστηκε από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε χθες, Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου πως ενέκρινε προσωπικά την έρευνα στην κατοικία του Τραμπ στη Φλόριντα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει επίσης να δημοσιοποιήσει μια απόδειξη των αντικειμένων που κατασχέθηκαν.

«Το υπουργείο δεν παίρνει μια τέτοια απόφαση ελαφρά τη καρδία. Όπου είναι δυνατό, είναι συνήθης πρακτική να επιδιώκονται λιγότερο αδιάκριτα μέσα ως εναλλακτική σε μια έρευνα και να εξετάζεται στενά οποιαδήποτε έρευνα αναλαμβάνεται», είπε ο Γκάρλαντ.

Η απόφασή του να επιβεβαιώσει δημόσια την έρευνα στην κατοικία του Τραμπ ήταν κάτι που δεν συνηθίζεται. Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ συνήθως δεν συζητούν εν εξελίξει έρευνες ώστε να προστατεύσουν τα δικαιώματα των πολιτών. Σε αυτή την περίπτωση, ο ίδιος ο Τραμπ ανακοίνωσε την έρευνα με μια δήλωση το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Γκάρλαντ είπε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε το ένταλμα να δημοσιοποιηθεί «υπό το φως της δημόσιας επιβεβαίωσης της διενέργειας της έρευνας από τον πρώην πρόεδρο, των περιβαλλουσών συνθηκών και του ουσιώδους δημοσίου συμφέροντος σε αυτό το ζήτημα».


Πηγή : iefimerida.gr



Ρομά κακοποιός απήγαγε 16χρονη και την ξυλοκόπησε


 



Σύμφωνα με το pelop.gr, την αγωνία και τον προβληματισμό της εκφράζει η Χριστίνα Τσαμπρού, η μητέρα της 16χρονης Γεωργίας, η οποία τυγχάνει θύμα κακοποίησης από τον 25χρονο σύντροφό της, τον οποίον όμως… αρνείται να εγκαταλείψει για λόγους που κανείς δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει, παρά μόνο ειδικοί ψυχίατροι.

Η κοπέλα είχε νοσηλευθεί στην Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών (Δαφνί) κι από εκεί «απήχθη» από τον Ρομά σύντροφό της, αφού πρώτα μαζί με την παρέα του έσπασαν την περίφραξη και μπήκαν παράνομα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η νεαρή, προ ημερών, μετέβη στο σπίτι της με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού σε όλο της το σώμα! Η μητέρα έκανε μήνυση, ωστόσο λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών της τοπικής Αστυνομίας (έπρεπε να γίνει διαβίβαση της μήνυσης από το 2ο στο 3ο Τμήμα) παρήλθε το αυτόφωρο και ο καταγγελλόμενος Ρομά κακοποιός δεν προσήχθη καν, με ευθύνη της αστυνομίας.




Η μητέρα ενημέρωσε πως ο ξυλοδαρμός έγινε σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στο «Σκαγιοπούλειο» και πλέον αναζητά υλικό από κάμερες, ώστε να έχει ένα ακλόνητο πειστήριο στο δικαστήριο.

Η Χριστίνα Τσαμπρού μίλησε στην «Πελοπόννησο» και περιέγραψε όσα βιώνει η οικογένειά της: «Απειλούμεθα οικογενειακώς, όλα είναι καταγεγραμμένα στις μηνύσεις και στην Εισαγγελία. Μια φορά πήγαν οι γιοί μου να την πάρουν από το σπίτι του νεαρού και βγήκε ο πατέρας του και κυνήγησε τα παιδιά! Εχω φτάσει στα όριά μου και θα πάρω το νόμο στα χέρια μου…!».



Η ανήλικη αντιμετωπίζει, ούτως ή άλλως, ψυχιατρικά προβλήματα, έχει τάσεις φυγής, όμως σε πολλές περιπτώσεις και ιδιαίτερα όταν κακοποιείται, αναζητά τη μητέρα της, κάτι που φαίνεται και από τα μηνύματα που της έχει αποστείλει, μέσω διαδικτύου.



Συναγερμός στο Εφετείο Αθήνων: Άνδρας σε αμόκ εισέβαλε με το αυτοκίνητό του


 

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας αυτή την ώρα στο Εφετείο της Αθήνας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου πριν από λίγο άνδρας που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στο παρκινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως στο αυτοκίνητό του έχει ναρκωτικά και εκρηκτικά, ωστόσο από τον έλεγχο της αστυνομίας δεν προέκυψε ύπαρξη εκρηκτικών. Συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης.




Φλωρίδης κατά ΣΥΡΙΖΑ :« προσπαθεί να χορογραφήσει σκηνικά παλαιότερων, όντως αντιδημοκρατικών, εποχών»

 



Για αγχώδη προσπάθεια πολιτικοποίησης του θέματος των παρακολουθήσεων εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

Σχολιάζοντας την γελοιότητα ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει : που από την πρώτη στιγμή ζητά παραίτηση του Πρωθυπουργού και μιλά για κατάλυση της Δημοκρατίας» επιδιώκει «να χορογραφήσει σκηνικά παλαιότερων, όντως αντιδημοκρατικών, εποχών».

Ο κ. Φλωρίδης προειδοποιεί και το ΠΑΣΟΚ για τη λάθος στάση που κρατά : «δικαίως θεωρεί ότι θίγεται λόγω της προσωπικής διάστασης της υπόθεσης που αφορά την ηγεσία του, διατρέχει ένα μεγάλο κίνδυνο: Να συμπαρασυρθεί, εξαιτίας του προσωπικού χαρακτήρα που λαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ του αρχηγού του και του πρωθυπουργού, σε δεσμευτικά αδιέξοδα που θα θέσουν σε δοκιμασία την πολιτική σταθερότητα της χώρας». Για να συμπληρώσει πως αυτό είναι κάτι που «αντιβαίνει στο πολιτικό πνεύμα της παράταξης και του ενδιάμεσου χώρου και το οποίο πρέπει ν’ αποφευχθεί, κόντρα στα, φανερά πια, σχέδια κάποιων».

app-facebook
Giorgos Floridis
την Πέμπτη

Αυτά γράφω σήμερα στα ΝΕΑ
————————————————
Δημοκρατία, Εθνική Ασφάλεια και Πολιτικός Ανταγωνισμός
————————
Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι πρακτικές που αντιβαίνουν στο πολιτικό πνεύμα της Δημοκρατίας, νόμιμες ή νομότυπες, οφείλουν να εξηγούνται επαρκώς, ν’ αντιμετωπίζονται και, κυρίως, να διορθώνονται....

Δείτε περισσότερα


Ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Φλωρίδη στα ΝΕΑ

«Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι πρακτικές που αντιβαίνουν στο πολιτικό πνεύμα της Δημοκρατίας, νόμιμες ή νομότυπες, οφείλουν να εξηγούνται επαρκώς, ν’ αντιμετωπίζονται και, κυρίως, να διορθώνονται.

Αυτό αποτελεί καταστατική συνθήκη του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος, ενώ πρέπει να τονισθεί ότι σήμερα υπάρχουν και ειδικότεροι λόγοι σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τους οποίους οι αντιφάσεις και οι δυσλειτουργίες της Δημοκρατίας, θα πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται με περισσότερη Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα, είναι επιτακτικό, εξαιτίας της πολυτάραχης μεταβατικής εποχής μας και των πολλαπλών κρίσεων και κινδύνων που φυτρώνουν στη διαδρομή της, να βρεθούν οι κατάλληλες ισορροπίες και δικλείδες ασφαλείας μεταξύ των δημοκρατικών προταγμάτων και της ιδιαίτερα σημαντικής αξίας για τη χώρα μας, της Εθνικής Ασφάλειας. Άσκηση όμως καθόλου εύκολη, όπως δείχνουν και τα γεγονότα.

Δημοκρατία και η Εθνική Ασφάλεια, ως κορυφαίες εθνικές αξίες, θα πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία από τον εγχώριο πολιτικό ανταγωνισμό.

Συμβαίνει όμως έτσι; Τα κόμματα εξουσίας που έχουν δοκιμαστεί στην άσκησή της και τώρα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, δεν έτυχε ν’ ακούσουν για τις χρόνιες παθογένειες και αβελτηρίες μηχανισμών, όπως η ΕΥΠ, όταν κυβέρνησαν; Μηχανισμοί, που όμως είναι απολύτως απαραίτητοι στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων; Δεν γνωρίζουν τη διαχρονική προσπάθεια της χώρας να θέσει, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι, υπό δημοκρατικό έλεγχο και να οργανώσει με σύγχρονο και εθνικά αποτελεσματικό τρόπο, τη λειτουργία αυτών των μηχανισμών;

Δεν υπαινίσσομαι κάτι, το λέω ευθέως: Η πολιτική αντίδραση των κομμάτων στις υποθέσεις παρακολουθήσεων, δεν αντιστοιχείται στο επίπεδο του γεγονότος καθαυτού. Πάσχει από αγχώδη και πληθωριστική πολιτικοποίηση. Ειδικά αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που από την πρώτη στιγμή ζητά παραίτηση του πρωθυπουργού και μιλά για κατάλυση της Δημοκρατίας, θέλοντας να χορογραφήσει σκηνικά παλαιότερων, όντως αντιδημοκρατικών, εποχών. Το δε ΠΑΣΟΚ, που δικαίως θεωρεί ότι θίγεται λόγω της προσωπικής διάστασης της υπόθεσης που αφορά την ηγεσία του, διατρέχει ένα μεγάλο κίνδυνο: Να συμπαρασυρθεί, εξαιτίας του προσωπικού χαρακτήρα που λαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ του αρχηγού του και του πρωθυπουργού, σε δεσμευτικά αδιέξοδα που θα θέσουν σε δοκιμασία την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Κάτι που αντιβαίνει στο πολιτικό πνεύμα της παράταξης και του ενδιάμεσου χώρου και το οποίο πρέπει ν’ αποφευχθεί, κόντρα στα, φανερά πια, σχέδια κάποιων.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, για τις πολιτικές δυνάμεις, να μπορούν κάθε φορά να ζυγίζουν την βαρύτητα κρίσεων, να εκτιμούν το πώς αυτές συνδέονται με μείζονα αγαθά όπως η Δημοκρατία και η Εθνική Ασφάλεια και πώς θα μπορούσαν να τα υπερασπίσουν καλύτερα. Επίσης, αν το επιδιωκόμενο θεμιτό κομματικό όφελος, αντιστοιχείται με το μέγεθος και το βάρος των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Τέλος, αν έχουν πολιτική ενσυναίσθηση για την ποιότητα των εναλλακτικών λύσεων, που θα προτείνουν σύντομα στον ελληνικό λαό. Με άλλα λόγια, να πείθουν στοιχειωδώς ότι κριτήριο των αντιδράσεών τους είναι τα συμφέροντα της χώρας και όχι των κομμάτων τους.

Πάντως, το ασφαλές κριτήριο για την πορεία του πολιτικού ανταγωνισμού σε κάθε κρίση, παραμένει το κοίταγμα στον καθρέφτη της κοινωνίας. Οι πρώτες ενδείξεις, ίσως βοηθήσουν κόμματα και πολιτικούς να καταλάβουν καλύτερα, ότι η πολιτική που παράγουν είναι, κυρίως, κοντόφθαλμη για τα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας».



Συνελήφθη ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του


 

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο 29χρονος που δολοφόνησε τον πεθερό του στο Αστροχώρι της Άρτας.

Ο άνδρας που είχε διαφύγει στα βουνά, εντοπίστηκε στην περιοχή Δαφνούλα της Ευρυτανίας, κοντά στα δέκα χιλιόμετρα από το σπίτι του στην Άρτα.

Αυτή την ώρα, ο φερόμενος ως δράστης προσάγεται στην αρμόδια υπηρεσία, ενώ ίσως και σήμερα βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Την Πέμπτη το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή περιοχή στα σύνορα Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο 29χρονος, αμέσως μετά την δολοφονία του 75χρονου πεθερού του στο Αστροχώρι.




Ρομά ξέχασαν 8χρονη μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε από θερμοπληξία


 

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι, καθώς μια 8χρονη βρέθηκε από περαστικό εγκαταλελειμμένη και χωρίς τις αισθήσεις της μέσα σε αυτοκίνητο.

Αμέσως κλήθηκαν οι Αρχές και το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η 8χρονη κατέληξε από θερμοπληξία, μέσα στο αυτοκίνητο που την είχαν κλεισμένη οι Ρομά γονείς της.

Οι Ρομά γονείς της, ένας 27χρονος και μία 29χρονη, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με το πώς βρέθηκε η 8χρονη μέσα στο όχημα και πόσες ώρες έμεινε εκεί.



Ποιος είναι ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι που μαχαίρωσαν στη Νέα Υόρκη

 


Ο ινδικής καταγωγής βρετανός συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του από το Ιράν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, δέχθηκε σήμερα επίθεση από άγνωστο στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ίδρυμα Τσοτόκουα στη Νέα Υόρκη.

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρούσντι ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία και άρχισε να χτυπά τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ο συγγραφέας μαχαιρώθηκε στον λαιμό και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

Οι «Σατανικοί Στίχοι» που έγραψε ο Σαλμάν Ρούσντι προκάλεσε αναταραχή σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου το 1988, καθώς θεωρήθηκε βιβλίο με «βλάσφημο» περιεχόμενο. Μάλιστα, ο τότε ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα ζητώντας τη δολοφονία του Ρούσντι.

Ποιος είναι ο Σαλμάν Ρούσντι

Ο Αχμάντ Σαλμάν Ρούσντι  είναι Βρετανός συγγραφέας ινδικής καταγωγής. Κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1981 για το μυθιστόρημα του με τίτλο Τα παιδιά του μεσονυκτίου. Στα περισσότερα έργα του η πλοκή εξελίσσεται στην Ινδία, και στη γραφή του χρησιμοποιεί στοιχεία μαγικού ρεαλισμού μαζί με ιστορική μυθοπλασία. Το έργο του χαρακτηρίζεται από την εξέταση των πολλών συνδέσεων, διαταραχών, και μεταναστεύσεων μεταξύ των ανατολικών και δυτικών πολιτισμών.

Το 4ο του έργο με τίτλο Σατανικοί Στίχοι εκδόθηκε το 1988, και αποτέλεσε το επίκεντρο μεγάλης αναταραχής σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου. Δέχτηκε πολλές απειλές για τη ζωή του, καθώς και εκδόθηκε θρησκευτικό διάταγμα που διέταζε την δολοφονία του από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν. Ως συνέπεια των απειλών αυτών, η βρετανική κυβέρνηση έθεσε τον Ρούσντι υπό αστυνομική προστασία. Στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο Τζόσεφ Άντον, περιέγραψε τη ζωή του κατά την περίοδο όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα σχετικά με την αντίδραση στους Σατανικούς Στίχους.

Το 1983 ο Ρούσντι εκλέχτηκε εταίρος της βρετανικής βασιλικής εταιρείας λογοτεχνίας, η οποία είναι ο ανώτατος πνευματικός οργανισμός για την λογοτεχνία στη χώρα. Ακολούθως τιμήθηκε με την διάκριση του ταξιάρχη των τεχνών και των γραμμάτων της Γαλλίας το 1999, και το 2007 χρίστηκε ιππότης από την βασίλισσα Ελισάβετ Β´ του Ηνωμένου Βασιλείου για τις υπηρεσίες του στην λογοτεχνία. Το 2008, η εφημερίδα The Times του Λονδίνου, τον κατέταξε 13ο στον κατάλογο που συνέταξε για τους σπουδαιότερους 50 συγγραφείς από το 1945 και έπειτα.

Από το 2000, ο Ρούσντι ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εργάζεται στο πανεπιστήμιο Έμορυ, ένω έγινε και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Προκλητικός και επικίνδυνος ο Αλέξης Τσίπρας : Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία


 

Ένα ακροαριστερό καθεστωτικό άρθρο σοκ από τον Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας μας λέει στα μούτρα μας εδώ και χρόνια πώς θέλει να είναι η δεύτερη φορά φασιστερά, δεν μας κρύβει τίποτα και όποιος νομίζει ότι δεν είναι επικίνδυνος, τότε δεν αντιλαμβάνεται σωστά τον κίνδυνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ένας απαξιωμένος από τους πολίτες πολιτικός, ένας αποδεδειγμένα ψεύτης πολιτικός που τον διακρίνει η πολιτική ανεπάρκεια και ανικανότητα, μας λέει ευθαρσώς το καθεστωτικό Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία.

Ο αρχηγός της συμμορίας του ΣΥΡΙΖΑ, που οργάνωνε παρακολουθήσεις υπουργών του, προσπαθούσε να πάει στο δικαστήριο πολιτικούς αντιπάλους, που έκανε προληπτικές προσαγωγές πολιτών σε κάθε του συγκέντρωση, έχει το θράσος να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και κάθε δημοκρατική αξία”.

Και φυσικά αυτό που καίει τον Αλέξη Τσίπρα, είναι να πάρει ξανά την εξουσία, να την κρατήσει γερά, για να μην υπάρξει ξανά εναλλαγή στην εξουσία, με λίγα λόγια θα εδραιώσει με κάθε τρόπο την εξουσία του και αποχαιρέτα την δημοκρατία που ήξερες.

Με καθεστωτική νοοτροπία σοσιαλιστικών καθεστώτων όπως του συντρόφου του Μαδούρο, ο Αλ. Τσίπρας στρέφεται στην “επόμενη μέρα” (η δεύτερη φορά αριστερά) και τονίζει πως “δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία”. Όπως αναφέρει, “αυτό που απαιτείται είναι ένα σχέδιο ανάταξης και ανασύνταξης της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο θεσμικής επανεκκίνησης, που θα αφορά όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία των ΜΜΕ, τις ανεξάρτητες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς” με “σοβαρές και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία”.”Και μια κυβέρνηση δημοκρατικής ομαλότητας, αλλαγής, και προόδου.

Με λίγα λόγια ο Αλέξη Τσίπρας, αυτό που ονειρεύεται μαζί με τον Παύλο Πολάκη, την ίδρυση δηλαδή καθεστώτος και τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας, αυτό έχει ώς σχέδιο έτσι και γίνει το λάθος να δώσουν σε ένα επικίνδυνο ακροαριστερό και πάλι την εξουσία.

Ξεκάθαρα να αλωθεί η δικαιοσύνη με νέους αρεστούς ελεγχόμενους δικαστές, να καταργηθούν οι ανεξάρτητες αρχές και η ΑΑΔΕ, να ελεγχθούν τα μη αρεστά ΜΜΕ.

Με λίγα λόγια ξεχάστε την δημοκρατία στην χώρα μας, θα ελεγχόμαστε για την παραμικρή κουβέντα που θα πούμε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, θα μας φακελώνει η ακροαριστερή ΕΥΠ που θα φτιάξει, και θα μας δικάζει το ακροαριστερό δικαστικό σώμα που θα ιδρύσει. Οι αντιεξουσιαστές και οι Πακιστανοί ψηφοφόροι και σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ θα δρουν ανεξέλεγκτα, θα αποφυλακιστούν οι σύντροφοι τρομοκράτες, και η  Ελλάδα θα βυθιστεί σε εποχές που δεν θα ήθελε να ζήσει κανένας μας.



Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο συλληφθέντες για την αρπαγή βρέφους


 

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι για την αρπαγή βρέφους στο Αιγάλεω. 

Αντιμετώπιζαν το κακούργημα της αρπαγής βρέφους οκτώ μηνών κατά συναυτουργία.

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Οι δύο άνδρες, 30 και 33 ετών αντίστοιχα, αρχικά είχαν υποστηρίξει στους δημοτικούς αστυνομικούς του Αιγάλεω, οι οποίοι τους εντόπισαν, ότι η μητέρα του βρέφους είναι στενή τους φίλη και τους έδωσε το παιδί για να το πάνε βόλτα. 

Στη συνέχεια, οι δύο αστυνομικοί τους ζήτησαν να πάρουν τη μητέρα τηλέφωνο για να έρθει να πάρει το παιδί.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και εκεί φέρεται να άλλαξαν τα λεγόμενα τους και να υποστήριξαν, ότι η μητέρα τους είχε δώσει το μωρό, για να το πουλήσουν έναντι 50.000 ευρώ, κάτι που ίδια αρνείται κατηγορηματικά. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας, ότι προέβαλαν τέτοιο ισχυρισμό στους αστυνομικούς και επεσήμανα, ότι δεν υπάρχει τέτοια κατάθεση τους στη δικογραφία.

Παράλληλα, στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία της αρπαγής, λέγοντας ότι πήραν το παιδί με τη συναίνεση της μητέρας, για να το πάνε βόλτα.



Αθήνα σε Ακάρ και Τσαβούσογλου: «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι σας»


 

«Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της έντασης, δεν θα ακολουθήσει τη ρητορική της όξυνσης που επιλέγει η Τουρκία, αναφέρουν διπλωματικές πηγές», σχολιάζοντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα απαντήσει όταν εκείνη κρίνει, με τον τρόπο που θα κρίνει και στα όργανα που πρέπει σε αυτές τις προκλήσεις.

Μετά το χθεσινό παραλήρημα Ερντογάν, Τσαβούσογλου εχθές πήρε τη σκυτάλη ο Χολουσί Ακάρ,.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας με θράσος και μέσα στο ψέμα, κατηγόρησε την Ελλάδα για αύξηση της προκλητικότητας και τόνισε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα εξοπλίζεται, αυτό δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να αμυνθεί.

«Όταν οπλίζετε αυτά τα νησιά, είναι ορατά από την Τουρκία, βρίσκονται στη μύτη της Τουρκίας, πολύ κοντά. Όταν τα εξοπλίζεις, αυτό μας δίνει το δικαίωμα της άμυνας, το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Αυτό οδηγεί σε αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών, γεγονός που θέτει τις συνθήκες υπό συζήτηση. Έχουμε πει επανειλημμένα στους συνομιλητές μας ‘παρακαλούμε τηρήστε τις συμφωνίες’ και συνεχίζουμε να το λέμε», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα ήρθε και χώθηκε στη μύτη της Τουρκίας στο Αιγαίο.

«Εσύ είσαι που ήρθες και χώθηκες κάτω από τη μύτη μας με τα 3 χιλιάδες νησιά στο Αιγαίο. Εσύ είσαι αυτός που ζητάς 40 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα δικαιοδοσίας για το Καστελόριζο. Εσύ είσαι αυτός που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο. Εσύ είσαι αυτός που προσπαθεί να εξοπλιστεί, βασιζόμενος σε μια ψεύτικη αντίληψη απειλής και κυνηγάει τεχνητές συμμαχίες. Εσύ είσαι αυτός που καλεί τρίτες χώρες και ανοίγει την πόρτα του διάπλατα. Άρα εμείς είμαστε επιθετικοί και επεκτατικοί; Ακόμα και τα κοράκια γελούν με αυτό. Νισάφι πια!», δήλωσε ο προκλητικός Τούρκος.

Χαρακτήρισε «ανίερη απόπειρα εισβολής» την ελληνική εκστρατεία στη Μικρασία το 1922 και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να διδαχθεί από την ιστορία και να μην επιδιώξει νέες περιπέτειες που θα καταλήξουν εις βάρος της.

«Γιορτάζουμε την 100η επέτειο της Μεγάλης μας Νίκης, η οποία έβαλε τέλος στην ανήθικη ελληνική απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες πριν από έναν αιώνα. Γι’ αυτό λέμε στην Ελλάδα ότι πρέπει να διδαχθεί από την ιστορία και να μην επιδιώξει νέες περιπέτειες που θα καταλήξουν σε ζημία εις βάρος της».

«Επιθυμούμε το Αιγαίο και η Μεσόγειος να είναι μια θάλασσα φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Είμαστε αποφασισμένοι και προσηλωμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, το δίκιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των αδελφών μας στην Κύπρο, και δόξα τω Θεώ είμαστε ικανοί γι’ αυτό».