Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Εντοπίστηκε αποθήκη με περισσότερα από 22.000 «μαϊμού» ρούχα στο Περιστέρι



Πάνω από 22.650 ρούχα «μαϊμού» γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού εντόπισε και κατέσχεσε η αστυνομία σε αποθήκη με προϊόντα απομίμησης – παρεμπορίου στο Περιστέρι.

Η επιχείρηση έγινε στις 11 Ιανουαρίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου, που αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 40χρονο Κινέζο, ως υπεύθυνο της αποθήκης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί σημάτων, λαθρεμπορίου και αθέμιτου ανταγωνισμού, που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Σε πλήρη εξευτελισμό ο Αλέξης Τσίπρας επιδόθηκε σε ψέματα ντροπιάζοντας το κοινοβούλιο



Ξεκίνησε με το ότι 2018 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, και θα το καταφέρουμε πείσμα εκείνων που είναι σε εκνευρισμό και αμηχανία και εξ δεξιών και εξ αριστερών μας, είπε κλείνοντας.

Στο κεφάλαιο της ομιλίας του για τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στις αλλαγές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, το οποίο ευτυχώς δεν μπόρεσε να το ελέγξει καθεστωτικά. 

Τόλμησε να μιλήσει για ανομία ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας : Μετά απο 30 χρόνια ανομίας. Όσο και αν πολεμήσατε και πολεμάτε αυτή την σημαντική προσπάθεια, η ανομία πλέον τελειώνει».

Για τις απεργίες ο πρωθυπουργός είπε ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό. Εχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, είπε ο κ. Τσίπρας, αγνοώντας όπως φαίνεται τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που έχει φέρει για ψήφιση.

Και άρχισε το παραμύθι της οικονομίας ο Αλέξης Τσίπρας,  όταν έχει γονατίσει και καταστρέψει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, και όταν η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας είναι ημιαπασχόληση και εναλλακτικές μορφές απασχόλησης πείνας. Με θράσος και το γνωστό ακροαριστερό Μαδούρικο ύφος είπε ότι : Eπί 3 συναπτά έτη, η χώρα μας υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους: Με ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2%, με μείωση της ανεργίας κατά 7%, με ρεκόρ 10τίας στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων βρίσκονται σε επίπεδα 2006, κάτω και από το όριο του 4%.

Μόνο στο εξάμηνο ανάμεσα στη β' και γ' αξιολόγηση, η κυβέρνηση έχει φέρει στη Βουλή και έχουν εγκριθεί εμβληματικά νομοσχέδια για την Υγεία, την Ανώτατη Εκπαίδευση, την Έρευνα, τα Εργασιακά, τα κοινωνικά δικαιώματα.

Αναφερόμενος στις αξιολογήσεις, παραδέχθηκε ότι στην δεύτερη έγιναν και συμβιβασμοί, ενώ για την τρίτη αξιολόγηση οι θετικές ρυθμίσεις είναι περισσότερες από τις όποιες αλλαγές γίνονται σε άλλη κατεύθυνση.

Το γνωστό παραμύθι και μετά κατέβηκε χωρίς φυσικά ντροπή και ηθική επάνω του


«Τρία χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τρία χρόνια συνεχούς συρρίκνωσης της πλήρους απασχόλησης, τρία χρόνια επιδείνωσης στην αγορά εργασίας!»



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” για τον Δεκέμβριο, αναδεικνύουν την επιδείνωση της αγοράς εργασίας, τα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τα αρνητικά ρεκόρ συνεχίζονται, με τη μερική απασχόληση να εξακολουθεί να διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας απόλυτα της πλήρους απασχόλησης που συρρικνώνεται επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης  στις νέες προσλήψεις , τον  Δεκέμβριο του 2017 έφτασαν στο 57,39% των συνολικών. Την ίδια στιγμή η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται στο 42,61%, επιβεβαιώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας!  (Σχήμα 1).

II. Επίσης, τα ετήσια στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” αποτυπώνουν το ρυθμό της διαχρονικής επιδείνωσης στην αγορά εργασίας τα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, η μερική απασχόληση στις νέες προσλήψεις τα 3 τελευταία χρόνια  παρουσιάζει σταθερά αυξητική τάση. Έτσι, από το 53,05% που ήταν το 2015, ανήλθε στο 54,74% το 2016 και έκλεισε στο 55,07% το 2017. Αντίστοιχα, για το ίδιο διάστημα, η πλήρης απασχόληση παρουσιάζει συνεχή τάση συρρίκνωσης, ξεκινώντας από  46,95% το 2015, 45,26% το 2016 και  φτάνοντας το 44,93% το 2017 (Σχήμα 2).

Όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ασθενική αποκλιμάκωση της ανεργίας, χαμηλοί μισθοί, επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην αγορά εργασίας και δημιουργία της γενιάς των φτωχών εργαζομένων των 342 ευρώ, που πλέον καθίστανται ισχυρή πλειοψηφία στις νέες προσλήψεις!

Απέναντι σε αυτή τη δραματική κατάσταση η Νέα Δημοκρατία αντιτείνει τη δικής της πρόταση. Ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας, με ταυτόχρονη αύξηση της πλήρους απασχόλησης. Με πολύ περισσότερες, νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης».







Καταγγελίες αστυνομικών για τη Μόρια: Εμπόριο ναρκωτικών και μετανάστες με μαχαίρια



«Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να περάσουν από ορισμένα σημεία γιατί γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και τους διώχνουν Αφγανοί με αιχμηρά αντικείμενα», καταγγέλλει στον Ελεύθερο Τύπο αστυνομικός των ΜΑΤ -που βρίσκεται στη Λέσβο- σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ρημαγμένο και γεμάτο προβλήματα καταυλισμό της Μόριας, όπου διαμένουν συνολικά πάνω από 9.000 άτομα, τη στιγμή που η «δομή φιλοξενίας» αντέχει γύρω στους 4.000 πρόσφυγες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί αρκετές εντάσεις στους καταυλισμούς κυρίως μεταξύ αλλοδαπών διαφορετικών εθνικοτήτων είτε για ασήμαντες αφορμές είτε για ξεκαθάρισμα -προσωπικών και μη- λογαριασμών, γεγονός που καλούνται να διαχειριστούν ελάχιστοι αστυνομικοί. «Γίνονται συμπλοκές αρκετές φορές για τα ναρκωτικά. Μπερδεύονται μεταξύ τους. Εχει όλες τις εθνικότητες μέσα που κουβαλούν πάνω τους μαχαίρια τα οποία αγοράζουν από το νησί είτε φτιάχνουν δικά τους αυτοσχέδια», προσθέτει χαρακτηριστικά. Εκτός από τη Μυτιλήνη όπου δημιουργούνται διαρκώς εστίες έντασης, την Πέμπτη διαδραματίστηκαν σοβαρά επεισόδια στο hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο, κοντά στο χωριό Χαλκειός, με συμπλοκές μεταξύ Αφγανών και Αράβων προσφύγων για άγνωστη αιτία. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε περιορισμένο αριθμό οικίσκων οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί μόλις χθες για την καλύτερη διαμονή των προσφύγων-μεταναστών και την αποσυμφόρηση του κυρίως hotspot. Η ένταση κράτησε για περίπου δύο ώρες, με την Αστυνομία να καταβάλλει προσπάθειες για να τεθεί ο χώρος υπό έλεγχο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ στην περιοχή παρέμειναν δυνάμεις της Αστυνομίας υπό το φόβο νέων επεισοδίων.

«Έτοιμο να εκραγεί!»

Ο αστυνομικός της διμοιρίας, που έχει βρεθεί και στη Χίο, δεν διστάζει ακόμη να αναφερθεί στις δυσκολίες που βιώνουν οι διμοιρίες αλλά και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που βρίσκονται στη Λέσβο, στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν την ολοένα και περισσότερο έκρυθμη κατάσταση. Συνολικά, όπως μας λέει χαρακτηριστικά, στην εκάστοτε βάρδια βρίσκονται 30 αστυνομικοί, που καλούνται να είναι σε επιφυλακή και να επέμβουν άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο όπου μπορεί να προκληθεί κάποια ένταση. Παράλληλα, έξω από το hotspot κάθεται επικουρικά ακόμη μία διμοιρία.

«Το hotspot είναι ήδη έτοιμο να εκραγεί. Υπάρχουν πάρα πολλές σκηνές και πλέον δεν έχουν πού να τους βάλουν. Όταν βρέχει πλημμυρίζει με λάσπη όλο το hotspot. Οι συνθήκες ζωής και για τους ανθρώπους αυτούς αλλά και για εμάς είναι άθλιες. Υπάρχουν παντού νερά. Μέσα στο κέντρο υπάρχει ένα προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης. Όσοι έχουν απορριφθεί από το άσυλο ουσιαστικά είναι κρατούμενοι. Αυτό είναι μέσα σε μία γωνία στο hotspot. Πολλές φορές πάνε οι ελεύθεροι μέσα να απελευθερώσουν τους κρατουμένους. Πετάνε στρώματα στα σύρματα για να τους βγάλουν έξω. Σε περίπτωση που κάποιος κρατούμενος αποδράσει δεν ξέρουμε σε ποιον θα πάνε οι ευθύνες», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο.

«Έχει τύχει να επιληφθούμε συμβάντων καθώς προπηλάκιζαν αστυνομικούς. Υπάρχουν μέσα ναρκωτικά σε αρκετά σημεία. Αρκετές φορές γίνονται επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά. Υπάρχουν σημεία όπου γινόταν διακίνηση και δεν μπορούσαν να περάσουν από εκεί οι συνάδελφοι. Φεύγουμε από τα σπίτια μας και δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουμε. Φυσικά έχει και συναδέλφους που τους έχουν κάνει διμοιρίες σαν υποστήριξη. Οικονομικά παίρνουμε λίγα. Δεν υπάρχει ανταπόδοση. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να βρεθείς σε οποιοδήποτε νησί. Μία διμοιρία σε τέσσερις πέντε μέρες έχει αλλάξει μέχρι και τέσσερα νησιά», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο αστυνομικός, ο οποίος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο νησί.

Πρόσφατες συμπλοκές

Στις 5 Δεκεμβρίου σημειώθηκε ακόμη μία συμπλοκή μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 28χρονου Σύρου από μαχαιριά στην κοιλιά. Μετά από πολύωρη εγχείρηση, ο 28χρονος νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ για το συμβάν συνελήφθη 19χρονος Ιρακινός, ο οποίος παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στις 21 Οκτωβρίου, εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, κατέλαβαν το οδόστρωμα μπροστά από τον καταυλισμό της Μόριας Λέσβου, με αίτημα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής τους και να εξετάζονται σε πιο σύντομο χρόνο τα αιτήματα ασύλου. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος ενός 55χρονου Ιρακινού, ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του λόγω προϋπάρχοντος καρδιολογικού προβλήματος (κολπικής μαρμαρυγής). Ξαφνικά ξεκίνησαν βίαιες συγκρούσεις στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, που ήταν εκτός ελέγχου των λιγοστών δυνάμεων που έχει διαθέσει η ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξή τους.

Στις 18 Ιουλίου είχαμε ακόμη ένα περιστατικό βίας και συγκρούσεις Αφγανών με δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς διαμαρτύρονταν για τον πολύμηνο εγκλεισμό τους και τη μη εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει. Η ένταση είχε ξεκινήσει το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, όταν Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για άλλη μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου, αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση Αφγανών, οι οποίοι και θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και τον περασμένο Μάιο. Ομάδα περίπου 30 προσφύγων είχε αποκλείσει την κεντρική είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, διεκδικώντας την άμεση μεταφορά τους από τον καταυλισμό της Μόριας στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Στην προσπάθεια Αστυνομικών να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους από την πύλη, δεδομένων των κυκλοφοριακών προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί, οι Σύροι αντέδρασαν. Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη ενός 27χρονου και η παραπομπή του σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.



ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Ελεύθερος Τύπος


Επιστολή ομογενών για το Σκοπιανό: "Εχθρός της ομογένειας όποιος ψηφίσει όνομα Μακεδονία"



Οι Έλληνες της ομογένειας είναι αποφασισμένοι να περάσουν το κατώφλι του Λευκού Οίκου προκειμένου να μην γίνει αποδεκτή μία σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία".

Οι ομογενείς της Αμερικής στέλνουν επιστολή – ψήφισμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και επιδιώκουν συνάντηση μαζί του για να του γνωστοποιήσουν τις θέσεις και τις προθέσεις τους.

Οι ομογενείς στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στην Ελλάδα ότι όποιος πολιτικός ψηφίσει υπέρ μίας ονομασίας για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο 'Μακεδονία' είναι ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ και ότι μία τέτοια συμφωνία "θα σημάνει και τη ρήξη στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την ομογένεια".

Σε επιστολή τους, οι Έλληνες της ομογένειας, μέλη ενώσεων και σωματείων που δραστηριοποιούνται από τη μία ως την άλλη άκρη της Αμερικής, αναφέρουν: "Λαμβάνεται η απόφαση να επιδοθεί ψήφισμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Ντόναλντ Τραμπ, με τις θέσεις και τη στάση της οργανωμένης Ομογένειας για το ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων και να γίνει αίτημα συνάντησης μαζί του".

Αποφάσισαν ομόφωνα πως από εδώ και στο εξής όλες οι εθνικές παρελάσεις για την επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας να είναι αφιερωμένες στο εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.

Στην επιστολή – ψήφισμά τους οι 24 ενώσεις ομογενών της Αμερικής, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ξεκαθαρίζουν ότι όποιος πολιτικός ψηφίσει υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο 'Μακεδονία' θα αντιμετωπίσει την οργή τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Δημοκρατίας.

"Οποιοσδήποτε πολιτικός συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει τη χρήση του όρου Μακεδονία, με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της οργανωμένης Ομογένειας", αναφέρουν οι οργανώσεις οι οποίες εκπροσωπούν τους περίπου 1.500.000 Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ.

Στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του Κοινοβουλίου οι ομογενείς σημειώνουν: "Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του ελληνικού ΥΠΕΞ να σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της γείτονος δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο παραμένει το όνομα “Μακεδονία” ή παράγωγο της στην ονομασία τους. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας ότι αποτελεί την πηγή της σκοπιανής προκλητικότητας και προπαγάνδας".

Ζητούν, από τον κ. Παυλόπουλο να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αλλά και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα.

"Η οργανωμένη Ομογένεια, οι εκπρόσωποι των φορέων που συνυπογράφουν το ψήφισμα, ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρία του αείμνηστου Κ. Καραμανλή", υποστηρίζουν.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή – ψήφισμα της Ομογένειας:

"Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, η Κυβέρνηση της Ελλάδος και η Κυβέρνηση της FYROM, ετοιμάζονται για την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, υπό την πίεση του Διεθνή Παράγοντα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ να σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της γείτονος δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο παραμένει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό της στην ονομασία τους. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας ότι αποτελεί την πηγή της Σκοπιανής προκλητικότητας και προπαγάνδας.

Η μόνη λύση για την αποκατάσταση της παγκόσμιας ιστορίας της ανθρωπότητας είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ή παραγωγό του στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Τα λάθη και η ελαστικότητα ορισμένων πολιτικών κατά το πρόσφατο παρελθόν στο ζήτημα αυτό δεν επιτρέπουν περιθώρια για να αγνοήσουμε τους κινδύνους.

Εν όψει των επιταχυνόμενων εξελίξεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο άμεσο μέλλον, οι δυνάμεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας συσπειρώνονται και πλαισιώνουν την εντεινόμενη εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.

Με το παρών ψήφισμα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η ομογένεια, με έντονη την εθνική συνείδηση και ανησυχία για τις εξελίξεις, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

Οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης ομογένειας.. Μία συμφωνία για λύση με χρήση του όρου Μακεδονία, θα σημάνει και την ρήξη στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την ομογένεια.

Η οργανωμένη Ομογένεια, οι εκπρόσωποι των φορέων που συνυπογράφουν το Ψήφισμα, ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρεία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε λύση που θα προκύψει, θα πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού σε Δημοψήφισμα

Λαμβάνεται η απόφαση να επιδοθεί Ψήφισμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ με τις θέσεις και την στάση της Οργανωμένης Ομογένειας για το Ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων και να γίνει αίτημα συνάντησης μαζί του.

Επιπροσθέτως, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των Ομοσπονδιών που διοργανώνουν τις Εθνικές Παρελάσεις στις ΗΠΑ, οι Παρελάσεις για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, θα είναι αφιερωμένες στο Εθνικό Ζήτημα της Μακεδονίας.

Οι υπογεγραμμένοι τονίζουν την στήριξη τους προς την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ τις κρίσιμες αυτές στιγμές και όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ομογένεια σέβεται την ιστορία της πατρίδας, Ενωμένη και Αποφασισμένη για κοινή πορεία.

Αντί επιλόγου, επικαλούμεθα τον Ίωνα Δραγούμη: ‘Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει’».



Πηγή: enikos


Τα άκουσε στην βουλή ο Σταθάκης από την Ντόρα για τους πλειστηριασμούς



Στριμώχτηκε ο Γιώργος Σταθάκης απο την Ντόρα Μπακογιάννη όταν η βουλευτής της ΝΔ έθεσε ζήτημα σχετικά με τις κατασχέσεις και την προστασία της πρώτης κατοικίας, με αφορμή τη διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για χρέη στο Δημόσιο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε θέμα προστασίας της πρώτης κατοικίας και τις κατασχέσεις. "Δεν ξέρω αν η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει σήμερα με τις κατασχέσεις. Έχουμε 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία, χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό που γίνεται σήμερα με κατασχέσεις άνω των 500 ευρώ, δηλαδή ότι για 500 ευρώ μπορεί κάποιος να οδηγηθεί σε κατάσχεση, είναι κάτι τερατώδες. Μπορεί στον ίδιο δανειολήπτη να πέσουν τρεις κατασχέσεις και για χρέος στην εφορία, και για χρέος στα ταμεία και για δάνειο σε τράπεζα", είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι το κράτος προχωράει σήμερα σε πλειστηριασμούς με μηδενική προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας. "Αυτή είναι η πραγματικότητα και το κάνετε εσείς και πανηγυρίζετε. Διότι έχω δει βουλευτές να ψηφίζουν δύσκολα μέτρα αλλά να ψηφίζουν δύσκολα μέτρα και να πανηγυρίζουν, πρώτη φορά το βλέπω", ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απάντησε : «Η Βουλή έχει ψηφίσει το Ν. 4354/2015 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο οποίος νόμος ισχύει μέχρι 31.12.2018. Ο νόμος Κατσέλη, όπως τροποποιήθηκε από το νόμο Σταθάκη, είναι πολύ σαφής. Σε σχέση με το νόμο Κατσέλη, ο νόμος Σταθάκη έχει τρεις καινοτομίες. Δεν προστατεύει μόνο από τα στεγαστικά δάνεια. Προστατεύει και από την εφορία και από τα ασφαλιστικά ταμεία. Συνεπώς το υπερχρεωμένο νοικοκυριό πηγαίνει στο δικαστήριο για να προστατευτεί, εφόσον δεν μπορεί να τα εξυπηρετήσει, για όλες τις κατηγορίες χρεών. Παράλληλα στον νόμο Κατσέλη δεν είχαν υπαχθεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Με το νέο νόμο υπάγονται και οι πρώην εμπόροι που έχουν χάσει την πτωχευτική ιδιότητα. Επίσης το νοικοκυριό που έχει εισόδημα έως 40.350 ευρώ και ακίνητο πρώτης κατοικίας έως 280.000 ευρώ έχει πλήρη και καθολική προστασία"

Για να πάρει την απάντηση του ο Γιώργος Σταθάκης από την  Ντόρα Μπακογιάννη που είπε: "Το νόμο Σταθάκη τον ξέρετε, κ. Σταθάκη. Την πραγματικότητα την ξέρετε όμως κ. Σταθάκη; Διότι σήμερα που μιλάμε υπάρχουν σπίτια πρώτης κατοικίας που εκπλειστηριάζονται"


«Ας φέρετε μια πρώτη κατοικία που να πλειστηριάζεται. Σας προκαλώ», απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης. «Αφήνω τα γενικόλογα σχόλια και περιμένω κάτι συγκεκριμένο. Φέρτε στοιχεία για μια πρώτη κατοικία, με τις προϋποθέσεις του νόμου, να έχει πλειστηριαστεί. Αυτές που αναφέρεστε και δημιουργείτε σύγχυση είναι με ιδιώτη κατά ιδιώτη. Ούτε στις τράπεζες εμπίπτει, ούτε στα χρέη στο Δημόσιο, ούτε τίποτε από αυτά. Ιδιώτες κατά ιδιωτών που ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Σας προκαλώ για τελευταία φορά και φέρτε μια κατοικία που, ενώ προστατεύεται από το νόμο, εκπλειστηριάζεται», είπε ο Γ. Σταθάκης.




Απίστευτη πρόκληση από τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων ζητά να αλλάξει και η Ελλάδα τον όρο «Μακεδονία»



Διαβάζουμε το ρεπορτάζ του  Νίκου Μελέτη στο liberal.gr

Ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αυτό της παραίτησης από την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονία» όχι μόνο από την ΠΓΔΜ αλλά και από την Ελλάδα, επέλεξε να ανοίξει ο Nikola Dimitrov στην έναρξη της νέας προσπάθειας για επίλυση της διαφοράς της ονομασίας.

Ο κ. Dimitrov, ο οποίος σε αντίθεση με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά έχει δώσει τουλάχιστον δύο συνεντεύξεις από την ημέρα που συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV21 ουσιαστικά επαναφέρει όσα είχε συμπεριλάβει στην πρότασή του το 2005 ο Matthew Nimetz, σύμφωνα με την οποία ούτε η Ελλάδα θα έχει δικαίωμα χρήσης του όρου «Μακεδονία», ενώ θα πρέπει να συμφωνηθεί κάποιος προσδιορισμός (π.χ. «Ελληνική Μακεδονία») ώστε να μην έχει κανένα από τα δυο μέρη δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία».

Η πρόταση του κ. Nimetz η οποία μάλιστα προέβλεπε τότε και σχεδόν καθαρή διπλή ονομασία (με διατήρηση του συνταγματικού ονόματος για εσωτερική χρήση) είχε απορριφθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε τα εξής:

«Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της “Μακεδονίας” και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε...

…Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην “Μακεδονία” διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

Ουσιαστικά ο κ. Dimitrov ζητά να υπάρξει χρήση του όρου «Μακεδονία» από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ επι ίσοις όροις, χωρίς αποκλειστικότητα και συνεπώς να υπάρξουν προσδιορισμοί και στις δυο πλευρές που θα καθιστούν διακριτές τις δυο περιοχές (Περιφέρεια Μακεδονίας, Αεροδρόμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ.α., θα πρέπει να μετονομασθούν εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση).

Η βασική αρχή της ελληνικής πολιτικής στο Σκοπιανό ήταν η εξεύρεση συνθέτης ονομασίας για την ΠΓΔΜ με προσδιορισμό στο «Μακεδονία» που θα καθιστά διακριτό το μέρος από το όλον της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας και όχι φυσικά η μετονομασία με επιθετικό η άλλο προσδιορισμό της ελληνικής Μακεδονίας.

Η δήλωση αυτή του κ. Dimitrov είναι σε πλήρη σύμπνοια με την γνωστή δήλωση του Zoran Zaev ότι «δεν διεκδικεί αποκλειστική κληρονομιά του Μεγάλου Αλέξανδρου», κάτι που λίγες ημέρες πριν «συμπωματικά» είχε αναφέρει και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός («...Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου..») προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις, καθώς η δήλωσή του υπονοούσε ότι και η σλαβική σημερινή ΠΓΔΜ έχει τουλάχιστον ισότιμο μερίδιο στην πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Μακεδονίας. Μια παραδοχή στην οποία εδράζεται και αναπτύσσεται ο μακεδονισμός και ο αλυτρωτισμός στο γειτονικό κράτος.

Εφόσον οι συνομιλίες που τυπικά αρχίζουν την Τετάρτη στην Νέα Υόρκη με τις συναντήσεις του Μ. Nimetz με τους κ. Βασιλάκη και Naumovski και πιθανόν θα συνεχισθούν με συνάντηση κορυφής Τσίπρα-Zaev στο Νταβός στις 24 ή 25 Ιανουαρίου, προχωρήσουν, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ζητήματα όπως αυτό της παραίτησης και των δυο πλευρών από το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων. Κάτι που είναι προφανές ότι θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, ίσως και πολύ πιο έντονες από την ίδια την συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην σύνθετη ονομασίας, καθώς η διαδικασία θα οδηγήσει πρακτικά στην μετονομασία και της ελληνικής Μακεδονίας, παρά το γεγονός ότι εκ μέρους της Ελλάδας δεν υφίσταται αλυτρωτισμός και τελικά θα υπάρξει αναγνώριση «μακεδονικής ταυτότητας» στην ΠΓΔΜ, μέσω της γεωγραφικής διάστασης.


Νέα «βόμβα» Ζουράρι: Δεν ξέρω αν είμαι ακόμη στους ΑΝΕΛ



Στην ερώτηση εάν παραμένει στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις απάντησε… πως δεν ξέρει.

Δεν τελειώνει το σίριαλ με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας μετά τα πρωτοφανή σε ύφος σχόλια κατά των φιλάθλων Ολυμπιακού και Άρη σε ραδιοφωνική εκπομπή. 

Μετά την επιστολή παραίτησης που έστειλε προς τον πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή, το πρωί της Δευτέρας επανήλθε (ΑΝΤ1), αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει ως βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 

Στην ερώτηση εάν παραμένει στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις απάντησε… πως δεν ξέρει.

«Δεν έχω ιδέα, δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά και στην ερώτηση εάν θα παραμείνει βουλευτής, απάντησε με αρχαία ελληνικά, λέγοντας ουσιαστικά ότι το μέλλον είναι αβέβαιο.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπέβαλε την παραίτησή του γιατί «είναι ευγενής» και γιατί «δεν είναι όλοι Ζουράριδες», ενώ αποκάλυψε ότι διατηρεί την βουλευτική του έδρα, η οποία είναι προσωπική όπως είπε, αλλά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα παραμείνει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ή όχι.  

Ο κύριος Ζουράρις εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 φορώντας μπλουζάκι με το σύνθημα «έρχομαι από μακριά και πάω μακρύτερα», ενώ εμφανίστηκε να επιμένει σε όσα έχει δηλώσει κατά την διάρκεια της θητείας του και τα οποία έχουν προκαλέσει σάλο, όπως οι δηλώσεις του για το «αν χάσουμε 18 νησιά» ή για τους μαθητές που «στις εκδρομές πηγαίνουν στα μπουρδέλα».

Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σχολιάζοντας το γηπεδικό σύνθημα που είπε στο ραδιόφωνο, επανέλαβε ότι πρόκειται για «αριστοφανικό αριστούργημα» και «παιδεία» το «βουντού - βουντού».

Η ...απίθανη επιστολή παραίτησης 
Το σύνηθες γλωσσολογικό του ύφος ακολουθεί και στη επιστολή  αναγκαστικής παραίτησή του,  που έστειλε ο Κ. Ζουράρις στον πρωθυπουργό και την  Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. 

«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον.  Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις» αναφέρει στην επιστολή του ο υφυπουργός Παιδείας  σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζουράρις παραμένει υφυπουργός τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Δευτέρας και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οπότε και αναμένεται η αντικατάστασή του.

Τι προηγήθηκε - οι αντιδράσεις
Η παραίτηση-καρατόμηση Ζουράρι επήλθε μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι προσβλητικές του αναφορές στους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Αρη σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Το θέμα σήκωσε πρωί πρωί ο βουλευτής Πειραιά των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ζητώντας την κεφαλί επί πίνακι του κ. Ζουράρι.

Η σκυτάλη πέρασε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που πληροφορήθηκε ότι τα γραφεία της Θεσσαλονίκης είχαν κατακλυστεί από υβριστικά e. mail για το κόμμα και τον συνεργαζόμενο κ. Ζουράρι. Ετσι ο Πάνος Καμμένος τηλεφώνησε στον Κώστα Ζουράρι και του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.

Για να διασφαλίσει την έκβαση της υπόθεσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε και με τον πρωθυπουργό θέτοντας θέμα αποπομπής του υφυπουργού αν δεν παραιτηθεί. Τελικώς το θέμα διευθετήθηκε με την «αναγκαστική παραίτηση» του κ. Ζουράρι. 

Οι πρωτοφανείς δηλώσεις
Από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5 είπε παραφρασμένο με το δικό του λεξιλόγιο ένα γωστό υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που αφορά τον Ολυμπιακό.

«Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…», αναφώνησε πολλές φορές ο κ. Ζουράρις χωρίς ίχνος ντροπής όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα (η αναφορά στον Ολυμπιακό ξεκινά στο 28’30» και κορυφώνεται ένα λεπτό αργότερα).

Ωστόσο ο  Ζουράρις δεν έμεινε εκεί, καθώς σε ερώτηση του παρουσιαστή απάντησε με το εξής εκπληκτικό: «Ποιος τον γ@μ@ει τον Άρη;».

Δ.Καμμένος: 'Η θα του βάλουν μυαλό ή θα φύγει από την κυβέρνηση
Οι δηλώσεις αυτές του υφυπουργού προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου ο οποίος ερωτηθείς σήμερα το πρωί καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα απάντησε πως « η ο Ζουράρις ή εγώ», βάζοντας έτσι «φωτιά» στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον
Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος» επέμεινε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν χωράει ούτε το «ποιητική αδεία». Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει επί προσωπικού» κατέληξε ο Δημήτρης Καμμένος.

Αποδοκιμασία και από τη συντονιστική των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης
Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα τα όσα είπε ο Υφυπουργός Παιδείας τα οποία προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το σημερινό σχόλιο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι, σε ραδιοφωνική εκπομπή, το οποίο προσβάλλει βαθύτατα το ιστορικό σωματείο του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές. Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας “πιστεύω” και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σεβόμαστε και αγκαλιάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες και όσους πιστεύουν στο “ευ αγωνίζεσθαι”. Δεν ενστερνιζόμαστε δηλώσεις και κινήσεις που εκφεύγουν των ορίων του φιλάθλου πνεύματος και προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό.

ΝΔ: Το πρόβλημα δεν ειναι ο Ζουράρις αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν
 «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

ΠΑΣΟΚ: Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζουράρις, όπως και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους θίγουν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα. Εξάλλου, η πολιτική ταύτιση  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν χαλάει ούτε με βουντού», συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδη



Πηγή : thetoc.gr


Αλλάζουν όλα στους πλειστηριασμούς – Καμία προστασία για την πρώτη κατοικία



Η αντίστροφη μέτρηση για μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία πλησιάζει χωρίς ουσιαστικά την παραμικρή προστασία. Το μοναδικό δίχτυ ασφαλείας που μπορεί να υψωθεί είναι η … καλή θέληση, του τραπεζίτη ή του εφοριακού στον οποίο θα πέσει ο φάκελος του οφειλέτη.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο φέρνει σαρωτικές αλλαγές και πλέον από τις 21 Φεβρουαρίου ουσιαστικά διαμορφώνεται ένα νέο καθεστώς για τους «κόκκινους» δανειολήπτες, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να ευελπιστούν, ούτε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτε στον Π. Λαφαζάνη, ούτε σε κανέναν άλλον για ακυρώσει ή να αναβάλει κάποιον πλειστηριασμό.

Μέχρι σήμερα μόνο τράπεζες ή κάποιος ιδιώτης μπορούσε να βγάλει ακίνητο στο σφυρί για οφειλές. Αυτό παύει σταδιακά να ισχύει και πλέον οι οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι δεν έχουν τις προστασίες που παρέχονται στους δανειολήπτες, θα προστεθούν και αυτοί στην σχετική λίστα. Και οι τελευταίοι μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα βρίσκονται σε χειρότερη θέση και αυτό διότι, μέχρι η σήμερα η τράπεζα για μικρά ποσά, σκεπτόμενη και το κόστος και την κοινωνική κατακραυγή δεν προχωρούσε σε πλειστηριασμούς. Θα το κάνει όμως ο εφοριακός ή ο υπάλληλος του ασφαλιστικού ταμείου;

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει στο «στόχαστρο» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τάξεως των 10-11 δισ. , στα οποία προστίθενται επιπλέον δάνεια ύψους 5 δισ. που αντιστοιχούν σε περιστασιακούς κακοπληρωτές.

Μέσα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Τους έχουν εντοπίσει και αναμένεται να τους κυνηγήσουν οι τράπεζες, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς.

Επιπλέον, επιχειρηματίες από κλάδους που δεν έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουν κιόλας επωφεληθεί, όπως για παράδειγμα επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού, κρύβουν πολλούς στρατηγικούς κακοπληρωτές, όπως προκύπτει και από επίσημες έρευνες της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο SSM πιέζει τις τράπεζες να κυνηγήσουν αμείλικτα τους συγκεκριμένους «κόκκινους» δανειολήπτες, προκειμένου να αποκατασταθεί η κουλτούρα πληρωμών.

Υπολογίζεται ότι πρόκειται για το 20% των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αφορά ιδιώτες και επιχειρήσεις οι οποίοι έχουν, αλλά δεν… πληρώνουν. Από το ποσοστό αυτό, περίπου το 11% αντιστοιχεί στον «σκληρό πυρήνα», δηλαδή στους κατά συνείδηση στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Η αρχή θα γίνει με πλειστηριασμούς ακινήτων στρατηγικών κακοπληρωτών οι οποίοι έχουν οικονομική επιφάνεια. Και τούτο, διότι έτσι δίδεται ένα άλλοθι τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις ίδιες τις τράπεζες.

Στο στόχαστρο βρίσκονται, άλλωστε, τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία που έδωσε ο ΣΔΟΕ, δάνεια ύψους 7,7 δισ. προς τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Και ο στόχος είναι να εντοπιστούν πιθανές αξιόποινες πράξεις που θα διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Πρώτη κατοικία

Βέβαια δυστυχώς κάποια στιγμή θα φτάσει και η … πρώτη κατοικία. Μια τράπεζα μπορεί να πουλήσει σε fund δάνειο το οποίο έχει ως υποθήκη πρώτη κατοικία, ανεξαρτήτως αξίας (η απαγόρευση για πώληση δανείου έως 140.000 ευρώ δεν υφίσταται πλέον). Και από το 2019, αν δεν βρεθεί λύση παράτασης (που αναζητεί η κυβέρνηση), ανοίγει και το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Επιτηδευματίες οι οποίοι έχουν πάρει δάνειο για να εξυπηρετήσουν το επάγγελμά τους, βάζοντας υποθήκη την πρώτη κατοικία τους, μένουν ακάλυπτοι. Επίσης, δεν υπάρχει ασπίδα προστασίας της πρώτης κατοικίας και για τα χρέη από ιδιώτη σε ιδιώτη.


Του Θανάση Παπαδή
Πηγή : newsit.gr



Τσιρώνης: Ερχεται η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης



Το επόμενο διάστημα θα νομοθετηθεί η φαρμακευτική χρήση της κάνναβης, δήλωσε στο AFP ο Γιάννης Τσιρώνης, κάνοντας λόγο για προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Σε λίγες εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα καθορίζει το νομοθετικό πλαίσιο για την καλλιέργεια και την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων με βάση τη φαρμακευτική κάνναβη, που θα ανοίξει τον δρόμο για ελληνικές και ξένες επενδύσεις», δήλωσε στο AFP ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης θα προσελκύσει επενδύσεις 1,5-2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, ο οποίος δήλωσε ότι έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον εταιρείες από την Ελλάδα, το Ισραήλ και τον Καναδά.


Πηγή : eleftherostypos.gr


7 στους 10 Έλληνες, το 68% δεν θέλουν τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια



Κατά μιας ενδεχόμενης λύσης του Σκοπιανού με σύνθετη ονομασία και χρήση του όρου «Μακεδονία» τάσσεται το 68% των Ελλήνων

Σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» πολίτες κάθε κομματικής προέλευσης, απ’ όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας λένε όχι στην προωθούμενη λύση που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες (68%) απαντούν αρνητικά στο ερώτημα «να πούμε ναι σε όνομα με τον όρο Μακεδονία;», έναντι 23,6% που επιλέγουν αυτό το συμβιβασμό.

Το «όχι» υπερέχει συντριπτικά και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 63,8%.

Το ίδιο απαιτεί και το 67% όσων ψήφισαν ΝΔ.


Ο Καραμανλής στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για πΓΔΜ



Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με φόντο την ονομασία της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θέση της ΝΔ είναι η «εθνική γραμμή» που χάραξε ο Κώστας Καραμανλής το 2008. Αλλωστε, το ζήτημα της ΠΓΔΜ, δεν είναι η αιτία, αλλά μόνο η αφορμή για έμμεσα «χτυπήματα» κατά της ΝΔ με «όχημα» τον Κώστα Καραμανλή.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, δεν ήταν η πρώτη φορά, την περασμένη Τρίτη, που ο Κώστας Καραμανλής έβλεπε την φωτογραφία του σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα το οποίο συνοδευόταν από τίτλους και λεζάντες περί δήθεν στοχοποίησής του από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, αμέσως μόλις διάβασε το σενάριο και αφού ξεπέρασε την αρχική του έκπληξη, προχώρησε - με την προσφιλή μέθοδο των διαρροών από τους κύκλους της πλατείας Μαβίλη - σε επαναβεβαίωση της συμπόρευσής του με την κομματική ηγεσία. Η Πειραιώς από την πλευρά της κατήγγειλε «προβοκατόρικα χτυπήματα» και ξιφούλκησε εναντίον της «νέας διαπλοκής».

Η κίνηση Καραμανλή προφανώς δεν ήταν τυχαία. Ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει ότι η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας ξεφεύγει από τα όρια και ότι στον δρόμο προς τις κάλπες η όλη κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη πιο «άγρια», κυρίως από την πλευρά της κυβέρνησης που έχει και την αγωνία της δημοσκοπικής ανάκαμψης. 

Σε αυτό ακριβώς το «παιχνίδι» των εντυπώσεων δεν θέλει να «παίξει» και πολύ περισσότερο δεν θέλει να αποτελέσει το «όχημα» του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, προκειμένου να πληγεί η ενότητα της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τον λόγο αυτό, επέλεξε να «κόψει» άμεσα τη σχετική συζήτηση και την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς είναι βέβαιος ότι τέτοιου είδους «χτυπήματα» θα υπάρξουν ξανά.

Σε ό,τι τον αφορά προσωπικά η περίοδος της απόλυτης σιωπής του φαίνεται ότι ανήκει οριστικά στο παρελθόν τουλάχιστον για ζητήματα που συνδέονται με στρατηγικές επιλογές και ειδικά όταν στη ΝΔ βρίσκονται άπαντες σε εκλογική εγρήγορση καθώς εκτιμούν ότι οι επόμενοι μήνες μπορεί να κρύβουν μια εκλογική αναμέτρηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε ήδη προηγηθεί η on camera δήλωση στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προγραμματικό Συνέδριο του κόμματος - και σε αυτή θα παραπέμπει στο εξής μπροστά σε κάθε σενάριο περί αντιπαραθεσής του με τον πρόεδρο της ΝΔ. 

Ο Κώστας Καραμανλής όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπουν ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε επικοινωνιακό μηχανισμό που διαθέτει προκειμένου να αποπροσανατολίσει και να εμφανίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως μια "Βαβέλ" με ανοικτά εσωκομματικά ζητήματα και χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική σε μεγάλα θέματα. 

Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», είχαν συζητήσει και το ζήτημα αυτό στη συνάντηση που είχαν μέσα στον Δεκέμβριο και συμφώνησαν ότι δεν θα επιτρέψουν να καλλιεργηθεί ένα κλίμα διχόνοιας στη συντηρητική παράταξη. Ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίο και κατά το παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πλήξει τον Αντώνη Σαμαρά, δηλώνει σε όλους τους τόνους προς τους τακτικούς συνομιλητές του ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ηγεσία του κόμματός του. 

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα μείζονα θέματα, όπως είναι η ονομασία της ΠΓΔΜ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας: Οι αναφορές του στην "εθνική γραμμή" που χάραξε ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2008 κάλυψαν απόλυτα τον πρώην πρωθυπουργό και έδειξαν ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους. Σταθερός "κρίκος" μεταξύ των δύο παραμένει ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ο οποίος είχε αναλάβει να αποδομησει και τη ρητορική Καμμένου κατά την περίοδο που ο υπουργός Αμυνας ανέπεμπε ύμνους για την πρωθυπουργία Καραμανλή στην προσπάθειά του να διεμβολισει το "δεξιό ακροατήριο".


TO BHMA


Θύμα απάτης έπεσαν χιλιάδες συνδρομητές του Netflix




Οι δράστες τους καλούσαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, ώστε να αποφύγουν τη διακοπή της υπηρεσίας

Σε μπελάδες μπήκαν χιλιάδες συνδρομητές του Νetflix, καθώς έπεσαν θύματα απάτης μέσω email.

Οι δράστες έστελναν mail στα... τυφλά σε πιθανούς στόχους, χωρίς να γνωρίζουν αν είναι όντως συνδρομητές του Netflix. Με αυτό τους καλούσε να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, ώστε να αποφύγουν τη διακοπή της υπηρεσίας. 

Όταν οι χρήστες πατούσαν το κουμπί για ανανέωση πληρωμής, σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρονικής ασφάλειας «Mailguard», μεταφέρονταν σε άλλον ιστότοπο, ακριβές αντίγραφο του Netflix. 

Αυτού του είδους οι απάτες ονομάζονται «brandhacking» και είναι, πλέον, από τις πιο βασικές απόπειρες εξαπάτησης, ενώ σύμφωνα με την Mailguard, αυτού του είδους οι απάτες θα γίνονται διαρκώς και πιο διαδεδομένες. 


Πηγή : protothema.gr


Λύση όλων των προβλημάτων με την Ελλάδα επιζητεί ο Ράμα



Tη βούληση του ιδίου και της κυβέρνησής του να επιλύσουν όλα τα προβλήματα στις σχέσεις με την Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα. 

Μιλώντας την Κυριακή στην επέτειο ίδρυσης της νεολαίας του κόμματός του, και αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα ο Ράμα αντέκρουσε τις κατηγορίες, ότι υπήρξε υπαίτιος για την επιδείνωσή τους. 

«Απεναντίας», είπε, «εμείς είμαστε πρωταγωνιστές ώστε να τις οδηγήσουμε στο μέλλον σε ένα νέο επίπεδο στρατηγικής κατανόησης και συνεργασίας» προσθέτοντας πως οι δύο χώρες βρίσκονται στο τραπέζι συνομιλιών «ως γείτονες που σέβονται την αρχή για να είναι ισότιμες».

«Για να έχουμε μηδενικά προβλήματα με την Ελλάδα», τόνισε ο Ράμα, «θα πρέπει να λύσουμε όλα τα προβλήματα, και προς την κατεύθυνση αυτή η κυβέρνησή μας έχει εντοπίσει νέους και άγνωστους μέχρι τώρα διαύλους διάλογου και κατανόησης με την ελληνική πλευρά».

Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία ότι στο πλαίσιο της διευθέτησης των προβλημάτων θα αντιμετωπιστούν και οι υποθέσεις του παρελθόντος, «με διάλογο και κατανόηση αλλά σεβόμενοι το πλαίσιο της ιστορίας και της στρατηγικής μας».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην πρόσφατη εξέλιξη στα Σκόπια όπου η εκεί Βουλή ψήφισε το νόμο αναγνώρισης ως επίσημης της αλβανικής γλώσσας, ο  Ράμα κάλεσε όλους τους Αλβανούς να νιώθουν περήφανοι για το γεγονός αυτό. 

Έκρινε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του την ψήφιση του σχετικού νόμου από την Βουλή των Σκοπίων, συνέπεια της πολιτικής των Τιράνων η οποία δημιούργησε, κατά τον ίδιο, «πραγματικές πεποιθήσεις ότι τα Τίρανα επιθυμούν στην πράξη τα Σκόπια να είναι μια ισχυρή, σταθερή, δημοκρατική και αναπτυγμένη χώρα για την εξασφάλιση της ευημερίας και αρμονίας στους δύο λαούς που την απαρτίζουν».


ΤΑ ΝΕΑ


Τελικά η μόρφωση δεν κάνει τον άνθρωπο κ Ζουράρι! Μέχρι και σύντροφο αποκάλεσε τον Τσίπρα στην παραίτηση του



Με μία επιστολή που δεν ξεπερνά τις 40 λέξεις, ο Κώστας Ζουράρις ενημερώνει τον πρωθυπουργό ότι παραιτείτε και τον αποκαλεί σύντροφε.

«Ερίδματε (σσ καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».