Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Νέα ΕΔΕ για την ξαδέλφη Πολάκη για ναρκωτικές ουσίες


 

Στο προσκήνιο βρίσκεται και πάλι η αναισθησιολόγος κυρία Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλου Πολάκη, καθώς έχει ζητηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον διοικητή του νοσοκομείου «Βενιζέλειο» για δύο βαρύτατα περιστατικά «εξαφάνισης» οπιοειδών αναλγητικών που της χρεώνονται και τα οποία έλαβαν χώρα μέσα στα χειρουργεία κατά την προετοιμασία ασθενών για επέμβαση.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2015 η αναισθησιολόγος είχε κλέψει από το φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπου εργαζόταν, φιαλίδια πεθιδίνης, που είναι οπιοειδές νοσοκομειακό σκεύασμα. Είχε διαταχθεί και πάλι ΕΔΕ, με την ίδια να αναφέρει τότε στο πλαίσιο της εξέτασης ότι η πράξης της ενδεχομένως συσχετίζεται με εξάρτησή της από οπιούχες ουσίες.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση είχε κρατηθεί στα συρτάρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας μέχρι το τέλος του ίδιου έτους. Και ανασύρθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, σε χειρουργείο για κρεατάκια όπου είχε εμπλακεί η αναισθησιολόγος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από ρεπορτάζ του Mega, ο διοικητής του νοσοκομείου «Βενιζέλειου», κ. Κωνσταντίνος Τερζάκης ζήτησε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου από τον διευθυντή Χειρουργικής-Προσωρινό Προϊστάμενο του Χειρουργικού τμήματος, κ. Μανούσο Χριστοδουλάκη τη διενέργεια ΕΔΕ καθώς είχε ενημερωθεί από την προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού Τμήματος για δύο συμβάντα όπου εμπλεκόταν η κυρία Νεκταρία Πολάκη. Ωστόσο, ο γιατρός ζήτησε την απαλλαγή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και η ΕΔΕ ανατέθηκε στον κ. Κωνσταντίνο Σπυριδάκη.

Τα επίμαχα συμβάντα

«Σε συνέχεια της προφορικής σας ενημέρωσης, σας παραθέτω δύο πρόσφατα γεγονότα παρακαλώντας για τις ενέργειές σας προκειμένου να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις» επισημαίνει στην αναφορά της προς τον διοικητή η προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού τμήματος.

Σύμφωνα με την αναφορά, στις 30/12/2021 η προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού ενημερώθηκε από την αναπληρώτριά της για το παρακάτω συμβάν: «Νοσηλεύτρια βρήκε μία χρησιμοποιημένη βελόνα ινσουλίνης (με καπάκι) και ίχνη αίματος πάνω στον νιπτήρα της τουαλέτας που βρίσκεται στον χώρο του χειρουργείου. Μετά την επιστροφή της νοσηλεύτριας από την τουαλέτα ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την έναρξη νέου περιστατικού, ορθοπεδικού. Ο ειδικευόμενος Ιατρός Αναισθησιολογίας ρώτησε πού βρίσκεται το υπόλοιπο της μορφίνης που είχε ανοιχτεί για το περιστατικό και η Νεκταρία Πολάκη του απάντησε ότι είχε απορριφθεί. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όμως είδε την κυρία Πολάκη να τοποθετεί διακριτικά μία σύριγγα στη τσέπη του παντελονιού της. Στη συνέχεια και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το περιστατικό, η κυρία Πολάκη καθυστερούσε να φύγει, παρόλο που είχε αναφέρει ότι βιαζόταν. Καθώς αποχωρούσε εθεάθη από τη νοσηλεύτρια να απορρίπτει με διακριτικό τρόπο μία σύριγγα χωρίς βελόνη στον κάδο απορριμμάτων της χειρουργικής αίθουσας».

Το δεύτερο συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 2 Ιανουαρίου και πάλι στον χώρο του χειρουργείου. «Νοσηλευτής του αναισθησιολογικού αναρρόφησε σε σύριγγα ένα Fentanyl για εισαγωγή ασθενούς στην αναισθησία. Στην συνέχεια είδε άλλα δύο φιαλίδια ανοιγμένα χωρίς το περιεχόμενο και δίπλα μία σύριγγα στην οποία όπως του είπε η κυρία Πολάκη τις είχε αναρροφήσει η ίδια κατά την απουσία του επειδή θα τις χρειαζόταν. Ακολούθως και σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία εισαγωγής στην αναισθησία, χορηγήθηκε στον ασθενή το ένα φιαλίδιο Fentanyl αλλά λίγο αργότερα η κυρία Πολάκη ζήτησε από τον νοσηλευτή να χορηγηθούν και οι άλλες δύο αμπούλες Fentanyl ταυτόχρονα με 4mg Morfine. Αμέσως μετά τη χορήγηση η κυρία Πολάκη κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. Στο επόμενο περιστατικό ο νοσηλευτής δεν προέβη σε προ-αναρρόφηση Fentanyl λέγοντας στην κυρία Πολάκη ότι θα το έκανε κατά την εισαγωγή του ασθενούς στην αναισθησία. Λίγη ώρα αργότερα ο νοσηλευτής κατόπιν οδηγίας της κυρίας Πολάκη αναρρόφησε και χορήγησε 150mg Fentanyl στον ασθενή και τη ρώτησε αν θα χορηγήσει και τα υπόλοιπα 50mg, η οποία του απάντησε «όχι ακόμη». Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο ασθενής ήταν αιμοδυναμικά σταθερός και χωρίς ενδείξεις πόνου, η κυρία Πολάκη ζήτησε από τον νοσηλευτή να μεταφέρει δείγμα αίματος στον αναλυτή αερίων αίματος που βρίσκεται εκτός της χειρουργικής αίθουσας. Μόλις επέστρεψε, η αναισθησιολόγος του είπε πως ο ασθενής πονούσε και ότι του χορήγησε τα υπόλοιπα 50mg και επιπλέον άλλη μία αμπούλα Fentavyl. Αμέσως μετά η κυρία Πολάκη αποχώρησε κατευθυνόμενη προς την τουαλέτα».

Για την κλοπή των οπιοειδών σκευασμάτων το 2015 -και υπό το βάρος του θανάτου της μικρής Μελίνας- η κυρία Πολάκη κλήθηκε τον Μάιο του 2016 στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ «για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός κι εκτός υπηρεσίας». Ο εξάδελφός της βρισκόταν ήδη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως αναπληρωτής υπουργός.

Το protothema.gr είχε επισημάνει τότε πως ο χαρακτηρισμός του πειθαρχικού αδικήματος από τους αρμόδιους καταδείκνυε το προβληματικό από λειτουργικής και ηθικής πλευράς πεδίο του πειθαρχικού ελέγχου των γιατρών του ΕΣΥ και προκαλεί την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα: η κλοπή από το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ των οπιοειδών φαρμάκων από μια γιατρό που εκμεταλλεύεται ακριβώς την ιατρική της ιδιότητα για να προβεί σε αυτή την πράξη και την οποία όχι μόνο την ομολογεί αλλά και τη συνδέει με τη γενικότερη συμπεριφορά της ως ενδεχόμενης χρήστριας, βαφτίστηκε ανάρμοστη ή αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου! Η αυλαία στην πειθαρχική παραπομπή της κυρίας Πολάκης έπεσε με την ποινή που της επιβλήθηκε και η οποία ήταν στέρηση ενός μισθού.


protothemaΠακιστανός προσπάθησε να βιάσει 7χρονο


 

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε άνδρας πακιστανικής καταγωγής που προσπάθησε να βιάσει ανήλικο αγόρι πριν από πέντε ημέρες στην Πλατεία Αττικής.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, στις 21:30 του περασμένου Σαββάτου, όταν ο 22χρονος κατηγορούμενος προσέγγισε τον ανήλικο με… φιλική διάθεση. Το παιδί ήταν μαζί με τον πατέρα του και ο δράστης του ζήτησε να το πάει μια βόλτα πάνω στην πλατεία για να παίξουν.

Έπειτα από δέκα λεπτά και δεδομένου ότι το ανήλικο δεν είχε επιστρέψει, ο πατέρας του άρχισε να τον ψάχνει. Τελικά, αντίκρισε ξαφνικά τον γιο του να τρέχει καταπάνω του με βρώμικα ρούχα, και όταν ερωτήθηκε για το τι συνέβη, αποκάλυψε στον πατέρα του ότι ο κατηγορούμενος τον έβαλε να ξαπλώσει κάτω μπρούμυτα, του έβγαλε το παντελόνι και ανέβηκε από πάνω του.

Μια μέρα αργότερα ο πατέρας του ανηλίκου εντόπισε και πάλι τον κατηγορούμενο στην Πλατεία Αττικής και κάλεσε την αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και συνέλαβαν τον δράστη. Από τον ανήλικο έλαβε κατάθεση ψυχολόγος, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.


Πηγή: iefimerida.grΟικονόμου για Τσίπρα : Παραμένει εθνική εξαίρεση στην προσπάθεια ενίσχυσης της χώρας

 


O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε δηκτικά τη συνέντευξη του απαξιωμένου Αλέξη Τσίπρα στο Kontra Channel.

«Το μόνο καινούριο που ακούσαμε απόψε, είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, όπως δεν ψήφισε ούτε τη συμφωνία με την Γαλλία, ούτε τις δαπάνες για το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και τις ένοπλες δυνάμεις. Ο κ. Τσίπρας παραμένει έτσι, η εθνική εξαίρεση στην προσπάθεια ενίσχυσης της χώρας σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Κατά τα άλλα, όσο ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνεται μονότονα, εξαντλώντας την πολιτική του πρόταση σε κραυγές και χαρακτηρισμούς, χωρίς να εκφέρει σύγχρονο πρακτικό πολιτικό λόγο, δεν χρειάζεται καμία ειδικότερη απάντηση στα όσα λέει» πρόσθεσε.Γεμίσαμε "άντρες" που χτυπάνε της γυναίκες! Νέο περιστατικό και στην Πάτρα


 

Γεμίσαμε δήθεν "άντρες" που χτυπάνε της γυναίκες τους, και τα περιστατικά είναι καθημερινά και πολλά.

Ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Μέση Αγυιά στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το tempo24.gr , 42χρονος "άνδρας" μετά από επεισόδιο άρχισε να βρίζει, να απειλεί και να χτυπά στο πρόσωπο την σύζυγό του, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η κατάσταση στο σπίτι ήταν τεταμένη και η γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία στέλνοντας γραπτό μήνυμα από το κινητό της όπου ανέφερε το περιστατικό και τη διεύθυνση του σπιτιού, καλώντας σε βοήθεια.

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στο ανήλικο παιδί του ζευγαριού.

Περίπου στις 3 τα ξημερώματα αστυνομικοί του Α'  Αστυνομικού Τμήματος προσέγγισαν το σπίτι, χτύπησαν την πόρτα και συνέλαβαν τον 42χρονο ο οποίος τους ακολούθησε χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Σε βάρος του δήθεν "'άντρα" σχηματίστηκε δικογραφία.Συνελήφθη ειδικός φρουρός που ξυλοκοπούσε τη σύντροφό του

 


Περιστατικό περίεργης ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, που δεν γνωρίζουμε εάν είναι αλήθεια και πώς έγινε.

Ειδικότερα, συνελήφθη 31χρονος ειδικός φουρός που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύντροφό του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, γείτονες άκουσαν φωνές από το διαμέρισμα που διαμένει το ζευγάρι και ειδοποίησαν την Αμεση Δράση. 

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά επειδή η πόρτα του διαμερίσματος ήταν κλειδωμένη και ο κατηγορούμενος δεν άνοιγε, μπήκαν από την μπαλκονόπορτα και συνέλαβαν τον αστυνομικό που χτυπούσε την άτυχη γυναίκα.

Ο 31χρονος αντιστάθηκε και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης όπου και κρατείται. 

Ο συλληφθείς αργότερα υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, επειδή μπήκαν στο διαμέρισμα και με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν άλλαξε τους ισχυρισμούς της η 20χρονη που αρχικά φερόταν να έχει καταγγείλει για ξυλοδαρμό τον αστυνομικό σύντροφό της μέσα σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο.

Τα πράγματα, ωστόσο, πήραν νέα τροπή, καθώς η 20χρονη εμφανίζεται τώρα να καταγγέλλει ξυλοδαρμό σε βάρος της από τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του περιστατικού και όχι από τον σύντροφό της. Η ίδια και ο σύντροφός της εμφανίζονται διατεθειμένοι να στραφούν νομικά σε βάρος των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Ζομρπάς, ο οποίος εκπροσωπεί την 20χρονη, δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι «από χθες, Πέμπτη, το βράδυ παρατηρώ μία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας για το χθεσινό περιστατικό και την σύλληψη του εντολέα μου, ο οποίος υπηρετεί στην ΕΛΑΣ. Και οι δύο εντολείς μου με ενημέρωσαν ότι ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Κανένας εκ των δυο εντολέων μου δεν χειροδίκησε εναντίον του άλλου. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Η υπόθεση θα κριθεί από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών σύντομα. Αυτή την στιγμή δεν έχω στα χέρια μου την δικογραφία και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Απορίας άξιον είναι με ποιον τρόπο διαρρέουν οι καταθέσεις των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στα ΜΜΕ».Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ήττα Τραμπ - «Ανοίγουν» επίσημα αρχεία του Λευκού Οίκου

 


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε τον δρόμο χθες Τετάρτη για να παραδοθούν τα επίσημα αρχεία του Λευκού Οίκου για τις επικοινωνίες και τις επαφές του Ντόναλντ Τραμπ την 6η Ιανουαρίου 2021 στην ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία διενεργεί έρευνα επικεντρωμένη στον ρόλο του πρώην προέδρου στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο.

Το δικαστήριο κατέρριψε, με οκτώ ψήφους στις εννιά, την προσπάθεια του πρώην προέδρου με σκοπό να προασπιστεί ο εμπιστευτικός χαρακτήρας των αρχείων του Λευκού Οίκου, με σύντομη προσφυγή που δεν εξηγούσε τα κίνητρά του.

Στις εκατοντάδες σελίδες των αρχείων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, κατάλογοι των προσώπων που τον επισκέφθηκαν ή με τα οποία επικοινώνησε την 6η Ιανουαρίου 2021 και οι σημειώσεις που κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια των ανταλλαγών αυτών.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποτελεί νίκη καίριας σημασίας για την ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία έχει εμπλακεί σε δικαστικό ανταρτοπόλεμο με τον πρώην αρχηγό του κράτους, συγγενείς και στενούς του συνεργάτες.

Τα μέλη της, στην πλειονότητά τους στελέχη των Δημοκρατικών, έχουν σκοπό να εξακριβώσουν τον ρόλο του θυελλώδους μεγιστάνα στην επίθεση χιλιάδων οπαδών του στην έδρα του Κογκρέσου, με σκοπό να εμποδιστεί η τυπική επικύρωση της νίκης του αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η επιτροπή βρίσκεται σε κούρσα με τον χρόνο, καθώς θέλει πάση θυσία να δημοσιοποιήσει τα πορίσματά της πριν από τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Καθώς εάν οι Ρεπουμπλικάνοι ανακτήσουν στις προσεχείς εκλογές τον έλεγχο της αμερικανικής κάτω Βουλής, θεωρείται δεδομένο πως θα τη διαλύσουν και θα ενταφιάσουν τη δουλειά της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραμένει κυρίαρχη μορφή στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο και κάθε άλλο παρά έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία ξανά το 2024, προσπάθησε να εμποδίσει τις εργασίες της, επικαλούμενος το προνόμιο της εκτελεστικής εξουσίας να προστατεύει την εμπιστευτική φύση των επικοινωνιών της.

Κατ’ αυτόν, το προνόμιο αυτό έχει εφαρμογή ακόμη και σε πρώην προέδρους. Μολαταύτα, ομοσπονδιακά δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγές του, επισημαίνοντας ότι η σημερινή εκτελεστική εξουσία δεν έκρινε αναγκαίο να χρησιμοποιήσει το προνόμιο για να προστατεύσει τα δικά της αρχεία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο –τρία μέλη του οποίου διορίστηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ– επικύρωσε τις αποφάσεις τους.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕΣυνελήφθη ιερέας με κατηγορίες για ασέλγεια και πορνογραφία

 


Μια υπόθεση-σοκ αποκαλύφθηκε σε ναό στα Κάτω Πατήσια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής ένας ιερέας που λειτουργεί σε εκκλησία της περιοχής, κατηγορούμενος για τον βιασμό ανήλικης.

Το τμήμα ανηλίκων ερευνούσε με μυστικότητα τις τελευταίες δέκα ημέρες την υπόθεση έπειτα από την καταγγελία που έκαναν οι γονείς του παιδιού.

Ο ιερέας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται ότι διέπραξε τα αδικήματα αυτά, τουλάχιστον για ένα πεντάμηνο, σε βάρος ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος ιερέας διατηρούσε πολύ στενές επαφές με την θεία του παιδιού και μέσω αυτής γνώρισε την 16χρονη, την οποία κακοποίησε σεξουαλικά.

Το κορίτσι σταδιακά άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, έμοιαζε φοβισμένο και έκοψε το κατηχητικό, στο οποίο συμμετείχε καθώς εκεί ερχόταν αντιμέτωπη με τον ιερέα.

Το παιδί αποκάλυψε στους γονείς του τι συνέβη και αυτοί απευθύνθηκαν αμέσως στην Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον κληρικό, ο οποίος είναι και πατέρας τριών παιδιών, το απόγευμα της Πέμπτης ύστερα από καταγγελία για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης.Ο Τσίπρας στήριξε Πολάκη προκαλώντας ακόμα και τους συντρόφους του

 


"Γιατί επιμένετε; Όχι, δεν θεωρώ ότι ο κ. Πολάκης κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ", ήταν η φανερά ενοχλημένη απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να καλύψει τον ακροαριστερό του τραμπούκο και να δείξει ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρα, απαξιωμένος, αφήνοντας τις χειρότερες εντυπώσεις στον Ελληνικό λαό, μετά από κάθε του εμφάνιση, κάθε του δήλωση, συνεχίζει την προσπάθεια του να εξαπατήσει ότι δεν είναι αυτός που νομίζουν είναι ένας άλλος που δεν είναι ανίκανος, ψεύτης, πολιτικός απατεώνας και ανεπαρκής.

Την δική του προσπάθεια να ανακτήσει και πάλι ψηφοφόρους κάνει ο Αλέξης Τσίπρα και σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Kontra Channel, προσπάθησε, με ψέματα και παραπληροφόρησει, να παρουσιάσει μιά εικόνα που δεν υπάρχει.

Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο Τσίπρας,  αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά γιατί τον έχει απαξιώσει ο ελληνικός λαός, προκάλεσε τους πάντες, ακόμα και τους συντρόφους του, στηρίζοντας τον Παύλο Πολάκη. Στη συνέντευξή του έδειξε με κάθε τρόπο ότι καλύπτει πλήρως τον Παύλο Πολάκη φροντίζοντας να στείλει σαφές μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του που πλέον δυσφορεί, ότι θα γίνει αυτό που θέλει ο Τσίπρας.

Κλείνοντας τα αυτιά και τα μάτια σε όλα αυτά που κάνει ο Παύλος Πολάκης, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, και γιατί είναι ένας φαιδρός πολιτικός.

Προκαλώντας ο Τσίπρας, είπε: «Η ΝΔ παράγει περισσότερο Πολάκη από όσο μπορούμε να καταναλώσουμε. Ο κ. Πολάκης είναι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάποια που κάνει συμφωνώ, σε κάποια διαφωνώ, κυρίως στην εκφορά του λόγου. Όσο βρίσκεται σε ένα συντεταγμένο πλαίσιο λειτουργίας δεν έχει σημασία αν κάποιος συμφωνεί ή όχι. Δεν έχει νόημα αυτό που κάνει η ΝΔ και μου ζητάει να πάρω μέτρα για τον κ. Πολάκη. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης ας πάρει μέτρα για τον Κύρτσο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, υπάρχει και ο Πολάκης και ο Δραγασάκης, υπάρχει και ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος. Στόχος μου είναι να γίνει ακόμη πιο πολυσυλλεκτικός».Metron Analysis: Στις 11,8 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ

 Στις 11,8 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει η Metron Analysis το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

O Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα 23 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, στην αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. 

Πολύ μεγάλη είναι επίσης η διαφορά τους και στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με τον κ. Μητσοτάκη να προηγείται με 20 μονάδες διαφορά - 36% προς 16% και με δεύτερο τον ΚΑΝΕΝΑ, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.

Το  Κίνημα Αλλαγής, υπό τη νέα του ηγεσία, εμφανίζεται να αυξάνει κατά τι τα ποσοστά του ακόμα και σε σχέση με τις μετρήσεις που είχαν γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου, αμέσως μετά από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Το θέμα με το ΚΙΝΑΛ, είναι ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να δείξει την διαφορά που έχει από τον απαξιωμένο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ανησυχητικό για την πορεία του.

Η δημοσκόπηση σε κάρτες :


MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__003
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__004
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__005
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__006
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__007
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__008
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__009
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__010
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__011
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__012
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__013
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__014
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__015
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__016
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__017
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__018
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__019
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__020
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__021
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__022
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__023
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__024
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__025
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__026
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__027
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__028
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__029
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__030
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__031
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__032
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__033
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__034
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__035
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__036
MetronForum2_0_Jan22_Mega__1__037