Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Παράταση των μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας


 

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, αφού εξέτασε τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, εισηγήθηκε ομόφωνα -και η Κυβέρνηση αποφάσισε- την παράταση των υφιστάμενων μέτρων για μια εβδομάδα. Έτσι, τα ισχύοντα μέτρα θα επανεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι:

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Η πορεία ωστόσο της πανδημίας παραμένει αβέβαιη εξαιτίας του μεγάλου -κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών- αριθμού των ασυμπτωματικών φορέων και της αυξημένης μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης. Συνεχίζεται παράλληλα η πίεση στο σύστημα υγείας, που εκφράζεται με τον υψηλό αριθμό νοσηλευόμενων, διασωληνωμένων και θανάτων.

Ενώ στην κοινότητα επικρατεί -και μάλιστα σε ποσοστό 90%- η μετάλλαξη «Όμικρον» και ενώ η «Δέλτα» περιορίζεται στο 10%, οι μισές νοσηλείες προέρχονται από τη «Δέλτα». Υπάρχει έτσι πίεση στις απλές κλίνες που οφείλεται στην «Ο», αλλά και στις ΜΕΘ, η οποία οφείλεται στη «Δ» και αφορά σε ποσοστό 84% συμπολίτες μας που δεν  έχουν κάνει το εμβόλιο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου