Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Στην Α2 ρίχνει ο αθλητικός δικαστής τον Ολυμπιακό



Γνωστή την ποινή του Ολυμπιακού για την απόφασή του να μην κατέβει στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της Basket League με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έκανε σήμερα ο αθλητικός δικαστής και ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ:

Με την απόφαση αυτή ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε ο σύλλογος του Πειραιά κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» κατατάσσονται τελευταίοι στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης.


Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή:

«Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) για μη διεξαγωγή προγραμματισμένου αγώνα από υπαιτιότητά της μηδενισμό της ομάδας της καθώς και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 - 0 υπέρ της αντιπάλου της και

β) για μη συμμετοχή της ομάδας της σε αγώνα Πρωταθλήματος κατά τη φάση των play-offs συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας την ποινή του αποκλεισμού της από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των play-offs και της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ, ενώ ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο, δεν αντικαθίσταται και το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτή κατατάσσεται τελευταία στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του οικείου Πρωταθλήματος μετά από τις ομάδες που καταλαμβάνουν αγωνιστικά τις τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια υποβιβάζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία αγωνιστικά, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ της 20-05-2019».


Πηγή : newsbeast.gr


Κυρ. Μητσοτάκης: Κατάργηση ασύλου, μείωση ΕΝΦΙΑ 30%, Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο



Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ :

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα υλοποιηθεί άμεσα, εντασσόμενη, όπως ανέφερε, στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, μόλις εκλεγεί.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη και ανοχή της κυβέρνησης, αναφορικά με τις ενέργειες του «Ρουβίκωνα», λέγοντας ότι οι τελευταίες έχουν «ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο». Όπως είπε, «ο κόσμος σήμερα αισθάνεται ανασφαλής», προσθέτοντας ότι η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη. 

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ σε όλους, με ορίζοντα δύο ετών, αρχής γενομένης από το 2020. «Δεν θα καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι δυνατό να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ», διευκρίνσε ακόμη. 

Ερωτηθείς για τα εργασιακά και το Δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας η αξιολόγησή τους δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ έκανε λόγο για στοχευμένες προσλήψεις σε τομείς που υπάρχει άμεση ανάγκη.

Μιλώντας για το πρόγραμμά του για την Υγεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, στην καλή ζωή, την άθληση, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. «Τα νοσοκομεία μας θα διοικούνται με αντικειμενικό τρόπο και με άξιους ανθρώπους. Όπου χρειάζεται, προς όφελος του ασθενή, θα προχωρήσουμε σε συμπράξεις. Αν πρόκειται να το κάνουμε, να το κάνουμε χωρίς κανένα κόστος για τον πολίτη» τόνισε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διαστρέβλωσε τα όσα είπε για τα εργασιακά, τονίζοντας πως ο ίδιος μίλησε για 7ημερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι για 7ημερη εργασία των εργαζομένων. 





O εκβιασμός έπιασε η τρομοκρατία κέρδισε ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον εκτελεστή



Ο εκβιασμός έπιασε και η δικαιοσύνη παραδόθηκε στην τρομοκρατία.

Αναίρεσε ο Άρειος Πάγος το βούλευμα που δεν ενέκρινε άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Το ΣΤ" Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή λες και ο serial killer αμετανόητος για την δράση του και τους φόνους τρομοκράτης είναι απλά ένας ποινικός.

Οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου  η οποία  είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου.

Η κ. Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Πλέον, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας Κουφοντίνας. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.

H ΝΔ έκανε την παρακάτω ανακοίνωση : «Η ΝΔ δεν θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, στους πολίτες ότι, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα το νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους».


Δήλωση στήριξη Κώστα Καραμανλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη



Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής, προσερχόμενος στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε όλοι εδώ, συστρατευμένοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελική ευθεία για μια καθαρή νίκη. Μια νίκη που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη Ελλάδα. Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση. Χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις, κοινωνική δικαιοσύνη και φροντίδα για τους μη ευνοημένους. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον χειρισμό των εθνικών υποθέσεων, ειδικά σε μία περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας στη γειτονιά μας. Αυτή την προοπτική μόνο η παράταξη μας, η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να διασφαλίσει».




Εξάρχεια ώρα μηδέν: Επεσαν πυροβολισμοί στη μέση του δρόμου, καταγγέλλουν κάτοικοι -Αφαντη η ΕΛ.ΑΣ.



Εντείνεται ο προβληματισμός για το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων, ύστερα από καταγγελία κατοίκων για έναν άγνωστο άνδρα που άρχισε να πυροβολεί το βράδυ της Τρίτης!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης, κοντά στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Μεταξά, που αποτελεί την «καρδιά» των Εξαρχείων.

Κατά τις ίδιες πηγές, περίοικοι είχαν αντιληφθεί από τις 21:00 τις περίεργες κινήσεις ενός άγνωστου άνδρα, ο οποίος φαινόταν να κυκλοφορεί στους δρόμους έχοντας στα χέρια του ένα πιστόλι.

Λίγη ώρα αργότερα, τα Εξάρχεια «πάγωσαν» καθώς ο άγνωστος πιστολέρο άρχισε να πυροβολεί, σε κοινή θέα!

Κάτοικοι των Εξαρχείων ανέλαβαν χρέη... αστυνομίας

Παρά ταύτα, εν τέλει δεν εμφανίστηκαν αστυνομικοί στα Εξάρχεια -πιθανώς λόγω του αυξημένου κινδύνου να δεχθούν επίθεση από κουκουλοφόρους.

Την περιφρούρηση της περιοχής ανέλαβαν οι ίδιοι οι κάτοικοι ενημερώνοντας όποιον κινούνταν προς την περιοχή να προσπαθήσει να αποφύγει την πλατεία Εξαρχείων, όπου είχε «στρατοπεδεύσει» ο πιστολέρο.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τρίτης, αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση πορείας αντιεξουσιαστών υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ στη συμβολή των Τοσίτσα και Πατησίων.


Πηγή: iefimerida.gr


Παραδόθηκε ο οδηγός που εγκατέλειψε τη 18χρονη στη Θησέως



Ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη Δέσποινα στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα το περασμένο Σάββατο παραδόθηκε στις αρχές, το απόγευμα της Τετάρτης (22/5).

Σύμφωνα με το Star, πρόκειται για έναν νεαρό 29 ετών.

Οι αρχές τον αναζητούσαν από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου όταν χτύπησε και εγκατέλειψε την 18χρονη κοπέλα που επέστρεφε σπίτι της μετά από πάρτι για τη Eurovision.

«Πανικοβλήθηκα, εγκατέλειψα το αυτοκίνητο, προσπαθούσα να βρω τέσσερις ημέρες μια λύση» δήλωσε ο δράστης μιλώντας στο Star.

Ο 29χρονος παραδόθηκε στις τέσσερις και μισή το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Το 18χρονο κορίτσι παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας .Ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος και θα κληθεί για κατάθεση όταν ολοκληρωθεί από την τροχαία όλη η έρευνα για το ατύχημα.

Όπως υποστήριξε παρακαλά να γίνει το κορίτσι καλά, ενώ θέλει να την επισκεφθεί και στο νοσοκομείο.


Πηγή : in.gr


Η ARM (ο σχεδιαστής SoCs για smartphones) σταματάει τα deals με την Huawei




Σύμφωνα με ένα report του BBC, ο σχεδιαστής SoCs για smartphones, η ARM, σταματάει κάθε επιχειρηματικό deal με την Huawei, για να συμμορφωθεί με τις πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ. Το report ισχυρίζεται ότι η ARM μέσω ενός internal memo που απευθύνεται στους εργαζόμενους της, τους ζητά να κόψουν κάθε επαφή με την Huawei.

Το memo ειδικά αναφέρει, ότι εξαιτίας των πρόσφατων εξελίξεων, η ARM δεν θα είναι σε θέση να παρέχει υποστήριξη και την τεχνολογία της στην Huawei, είτε πρόκειται για software, είτε πρόκειται κώδικα ή άλλα updates, είτε να συζητήσει τεχνολογικά θέματα με την Huawei και την HiSilicon. Ακόμη και αν στελέχη των δυο εταιρειών παρευρεθούν σε events ή συνέδρια, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Σε καμιά περίπτωση να μην συζητήσουν για θέματα που αφορούν τις κυρώσεις και τις τεχνολογίες, ειδάλλως θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι.

Η Huawei και η ARM έχουν συνεργαστεί πάνω στη δημιουργία του Kirin 980 SoC που βρίσκουμε στα Huawei P30 Pro, στα Mate 20 Pro ακόμη και στο Honor 20 Pro. Η Huawei μπορεί και προμηθεύεται τα chips της από το τμήμα HiSilicon. Αν και παράγονται στη Κίνα, οι επεξεργαστές διαθέτουν πολύ τεχνολογία της ARM. Το φημολογούμενο Kirin 985 το οποίο αναπτύσσεται από την εταιρεία, δεν αναμένεται να επηρεαστεί από αυτές τις εξελίξεις αν και μπορεί να χρειαστεί να υποστεί συγκεκριμένες τροποποιήσεις στο design.


Πηγή : techmaniacs.gr


Δεν θέλουν τον Τσίπρα οι Έλληνες και απευθύνεται σε Ρομά και μετανάστες στις ομιλίες του



Θέλουν να στηρίξουν το μέλλον της Ελλάδας σε Ρομά και μετανάστες και όχι στους Έλληνες που τους εξαπάτησαν και δεν θέλουν αν τους βλέπουν.

Η Νέα ξεφτίλα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ήρθε στην Θεσσαλονίκη που και πάλι δεν μαζεύτηκε κόσμος να τον ακούσει γιατί απλά δεν τον πιστεύει.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα καθυστέρησε μιάμιση ώρα για να προλάβουν οι διοργανωτές να φέρουν στον χώρο Ρομά και μετανάστες για να μην δείχνει άδειος. Ο Τσίπρας πάνω στην ξεφτίλα και τον πανικό του απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους Ρομά και τους μετανάστες, που γέμισαν τον χώρο με πλαστικές σημαίες και είπε αποδεχόμενος την ξεφτίλα : «Τους καλωσορίζουμε, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας», σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την επιχείρηση μετακινούμενων ψηφοφόρων στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ξεφτιλίστηκε περισσότερο ο Τσίπρας δείχνοντας πλέον την κατάντια τους και που αποσκοπεί για ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως λένε στο Μαξίμου εκείνοι «που δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο, άρα δεν μπορούν να βρεθούν από τους δημοσκόπους», αποτελούν, κατά το Μαξίμου τα «κρυφά χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές. Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε

Αυτές οι δηλώσεις κατάντιας και πανικού δείχνουν ότι κάτι μαγειρεύουν οι Συριζαίοι με Ρομά και μετανάστες για να ενισχύσουν τον ψήφο υπέρ τους.


Υπόθεση Novartis: Κανένα στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων



Κανένα στοιχείο για τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis δεν προέκυψε από τις καταθέσεις που έδωσαν με την ιδιότητα του υπόπτου μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων και ένας διαφημιστής, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει περαιτέρω τη σκευωρία και την προσπάθεια συκοφάντησης συγκεκριμένων πολιτικών την ώρα που παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της ανακοίνωσής σχετικά με την πορεία των φακέλλων πέντε πολιτικών.

Tα υπομνήματα των πέντε μη πολιτικών προσώπων (μελών επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων και ένας ιδιοκτήτης διαφημιστικής) καταρρίπτουν το αφήγημα περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων ενώ ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε θέμα χρηματισμού στελέχους της Novartis που δεν είναι ο Κ. Φρουζής.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr στο υπόμνημά του ο εκδότης και ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας αποκαλύπτει ότι έδωσε 400.000 σε πρόσωπο της Novartis ως «επιστροφή». Αναφέρει ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ο Φρουζής και κατονομάζει άλλο το οποίο φέρεται να έχει ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας από πλευράς καταγγελιών για την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω διαφημιστής είναι αυτός την υπόθεση του οποίου η Εισαγγελία Διαφθοράς ενσωμάτωσε στο φάκελο του Ανδρέα Λοβέρδου, όταν διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο ίδιος στο υπόμνημα αρνείται όμως ότι δόθηκαν χρήματα σε πολιτικό η ότι γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Επίσης αρνείται ότι υπήρξαν υπερτιμολογήσεις στις συναλλαγές του με τη Novartis, καθώς και ότι ότι υπάρχουν εικονικά τιμολόγια.

Ο συγκεκριμένος διαφημιστής κλήθηκε ως ύποπτος καθώς ερευνάται αν ξέπλενε βρώμικο χρήμα για την Novartis , ώστε να πραγματοποιούνται παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα.

Η κλήση του στηρίχθηκε σε δυο γεγονότα: 

- Α) Πως ένας γνωστός του (που λέει πως δεν είχε υπαλληλική σχέση μαζί του) σήκωσε σύμφωνα με τα στοιχεία τη δικογραφίας από το 2006-2013 ποσό 1.160.000 ευρώ, «και τα επέστρεφα στον ιδιοκτήτη της εταιρίας και τη σύζυγό του που είναι συνέταιροι», όπως κατέθεσε. Δηλαδή τα χρήματα έμπαιναν – από την Novartis σε λογαριασμό του διαφημιστή και ο φίλος του πήγαινε και τα σήκωνε και του τα επέστρεφε στο χέρι.

- Β) Πως βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμά του (του διαφημιστή) που αναφέρει  πως για τα έτη 2009,2010, 2011. 2012 και 2014, «συνολική αξία  τιμολογίων 1.049.160»  και από κάτω «έλαβε συνολικά 433.000».

Με υπόμνημά του, λοιπόν, κατονομάζει τον αποδέκτη των 433.000 ευρώ, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στην έρευνα πλέον και στο παρελθόν ήταν στέλεχος της εταιρίας.

Πηγή : liberal.gr


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι



Χαιρετώ τη νεολαία μας που δίνει αυτόν τον καταπληκτικό παλμό γι’ αυτήν την πολύ όμορφη συγκέντρωση.  

Κύριοι Πρόεδροι, αγαπητέ Κώστα, αγαπητέ Αντώνη, αγαπητέ Βαγγέλη, Φίλες και φίλοι από το Περιστέρι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτήν την εντυπωσιακή υποδοχή, γι’ αυτήν την συγκλονιστική σας παρουσία. Είναι μεγάλη χαρά, είναι μεγάλη τιμή  για μένα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, τέσσερις μέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της 26ης Μαΐου. Καθώς έμπαινα είδα πολλά γνωστά πρόσωπα και θυμήθηκα ότι εδώ, φίλες και φίλοι, είναι το πολιτικό μου σπίτι. Κατάγομαι από την Κρήτη, όμως εδώ ωρίμασα πολιτικά, ανάμεσά σας: Στις δυτικές συνοικίες και σε ολόκληρη την Β’ Αθηνών όπου ξεκίνησα τη διαδρομή μου πριν από ακριβώς  15 χρόνια στην μεγάλη εκλογική αναμέτρηση με μπροστάρη τον Κώστα Καραμανλή το 2004.

Ξέρω τους δρόμους και τις πλατείες της Δυτικής Αθήνας, τις βιοτεχνίες, τους χώρους δουλειάς. Και είμαι κάθε μέρα κοντά σας, αφού μόλις ανέλαβα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έφερα τα γραφεία του κόμματος μας στο Μοσχάτο, δίπλα στο ποτάμι. Εσείς  με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας, με τιμήσατε με την αγάπη σας και εγώ ανταποδίδω αυτήν την αγάπη με ένα θερμό ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει για μένα. Αλλά κυρίως ένα θερμό ευχαριστώ  για ό,τι έχετε κάνει για τη μεγάλη μας Παράταξη, για την πολιτική μας οικογένεια, για τη Νέα Δημοκρατία. Εδώ στην Δυτική Αθήνα ένιωσα, με την καρδιά μου, αλλά  και με το μυαλό μου, τα προβλήματά σας. Κι εδώ είδα ζωντανή την ιστορία του τόπου, που ρίζωσε σε αυτές τις γειτονιές. Γιατί εδώ, σε αυτό το μεγάλο χωνευτήρι του Έθνους, μορφώνονται, αγωνίζονται όλοι οι Έλληνες: Μικρασιάτες, που έφτασαν μετά την καταστροφή του ’22, Πόντιοι, Μανιάτες, Κρητικοί. Γιατί δεν ξεχνώ ότι εδώ στη Β’ Αθηνών υπάρχει ακόμα μία Κρήτη. Είναι ακόμα οι Ηπειρώτες μας, οι νησιώτες μας, οι απλοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της ελληνικής γης.

Αυτούς τους ανθρώπους αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να εκπροσωπήσω. Τις δικές τους ανάγκες, τις δικές τους αγωνίες. Να δώσω λύσεις στα προβλήματα της δικής τους ζωής. Όλων των συμπολιτών μου. Χωρίς διακρίσεις και  χωρίς εξαιρέσεις. Γιατί ήμουν και είμαι μαζί σας για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Να πάμε ενωμένοι, όλοι μαζί, την Ελλάδα μπροστά. Να γίνουμε  μπροστάρηδες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα  φέρει επενδύσεις, ευκαιρίες, ανάπτυξη, καλές δουλειές,  κυρίως για αυτή την καταπληκτική νεολαία, για τα νέα μας παιδιά, που πρέπει να ελπίζουν ότι θα ζήσουν μια ζωή καλύτερη από αυτή των πατεράδων και των παππούδων τους. Δεσμεύομαι για αυτά απέναντί σας γιατί γνωριζόμαστε καλά. Και γνωρίζετε καλά ότι πάντα μιλούσα και μιλώ τη γλώσσα της αλήθειας. Και η σχέση μας δεν είναι ευκαιριακή. Είναι μια πολιτική σχέση ζωής. Και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό. Ήμουν εδώ, είμαι εδώ, θα είμαι εδώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας στην Δυτική Αθήνα για άλλη μια φορά.

Γιατί εδώ στην όμορφη δυτική όχθη, στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα, στους Άγιους Αναργύρους, στο Ίλιον, στο Καματερό, στο Χαϊδάρι,  χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος. Όταν, λοιπόν, μιλάτε  εσείς, όπως μιλήσατε σήμερα με τη συγκλονιστική σας παρουσία, μιλάει όλη η Ελλάδα. Με την ίδια δυνατή φωνή, με το ίδιο μήνυμα παντού: Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και στις 26 Μαΐου πάμε μπροστά με την Νέα Δημοκρατία.  Είναι στο χέρι μας. Είναι στο χέρι όλων. Και η  νίκη, η μεγάλη νίκη ξεκινάει από τα Δυτικά!

Φίλες και φίλοι,

Σε μόλις τέσσερις ημέρες έχουμε εκλογές. Μια αναμέτρηση κρίσιμη, με βάρος, αυτή τη φορά, πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που συνήθως έχουν οι ευρωεκλογές. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, οι πολίτες θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν: Στα ψέματα, στους φόρους, στο φόβο, στο διχασμό, στην επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Σε τέσσερις ημέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή. Στις 26 Μαΐου δεν εκλέγουμε μόνο ευρωβουλευτές,  δεν εκλέγουμε μόνο  περιφερειάρχες, δεν εκλέγουμε μόνο δημάρχους. Παίρνουμε θέση και δίνουμε μήνυμα με την ψήφο μας: Ψηφίζουμε αλήθεια. Ψηφίζουμε προκοπή. Ψηφίζουμε ενότητα. Ψηφίζουμε εθνική υπερηφάνεια. Ψηφίζουμε αξιοπρέπεια. Ψηφίζουμε αλλαγή. Ψηφίζουμε ελπίδα. Και πάμε την Ελλάδα μπροστά! 

Σε αυτές τις εκλογές, λοιπόν, το ξέρετε όλες και όλοι, δεν χωρά καμία χαλαρή ψήφος. Ούτε μπορεί να πάει καμία ψήφος χαμένη σε κόμματα που την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν ρόλο και δεν θα έχουν λόγο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα, δεν υπάρχουν περιθώρια  για ίσες αποστάσεις. Το δίλημμα είναι αμείλικτο, και ζητά καθαρή λύση: Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθές ή με τη Νέα Δημοκρατία του αύριο. Ή με την αλήθεια ή με το ψέμα. Ή με την ανάπτυξη ή με τη λιτότητα. Ή με τη μεγάλη αλλαγή ή με τα αδιέξοδα. Αποφασίζουμε με καρδιά και με μυαλό.

Και η ώρα, η ώρα η μεγάλη, είναι τώρα, δεν είναι κάποια στιγμή στο μέλλον. Είναι στις 26 Μαΐου, είναι την Κυριακή που μας έρχεται. Οι πολίτες δεν ξεχνούν όσα έζησαν τα τελευταία χρόνια. Ξέρουν ότι η κυβέρνηση έδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά, αφού έχει πάρει παρά πολλά. Το ξέρουν ιδίως οι υπερήφανοι συνταξιούχοι μας. Οι οποίοι δεν εξαπατώνται από τα αντίδωρα της τελευταίας στιγμής. Και οι Έλληνες δεν θα αφήσουν να τους κοροϊδέψει ξανά. Η προπαγάνδα και τα ψέματα που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν στο κενό. Οι πολίτες ξέρουν και βλέπουν. Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

Τρία χρόνια τώρα έχω γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα. Από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό -όπως έχω γυρίσει και ολόκληρη την Αττική, ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα. Ξέρω τις αγωνίες, ξέρω τις ελπίδες των Ελλήνων. Ξέρω τα πρόσωπά τους.  Δεν θέλουν άλλο φόβο. Ελπίδα θέλουν. Αλλά την ελπίδα της αλήθειας. Όχι την ψεύτικη ελπίδα των ανέξοδων υποσχέσεων. Θέλουν σχέδιο, θέλουν  δουλειά, θέλουν πρόοδο. Θέλουν να πάμε επιτέλους μπροστά. Σας κοιτάω λοιπόν στα μάτια, όλους σας. Το ζήτημα, φίλες και φίλοι, δεν είναι μόνο ποιοί θα φύγουν αλλά ποιοί θα έρθουν να τους αντικαταστήσουν. Δεν ψηφίζουμε αρνητικά, ψηφίζουμε θετικά. Εμπιστευόμαστε τη Νέα Δημοκρατία. Δεν καταψηφίζουμε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σας κοιτάζω λοιπόν, όλες και όλους στα μάτια, όλους εσάς και όλους αυτούς που μας ακούνε, που μπορεί ακόμα μέσα τους να αμφιβάλλουν, και σας λέω ότι μπορούμε. Μπορούμε να πάμε μπροστά. Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων πολύ καλύτερη.

Γιατί, φίλες και φίλοι,

Είμαστε μια χώρα, είμαστε ένας λαός με τεράστιες δυνατότητες. Το δικό μου, σχέδιο, το δικό μου όραμα -έχω μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτό- είναι ο πλούτος της Ελλάδας να μεγαλώνει. Και μερίδιο σε αυτόν τον πλούτο να μπορούν να έχουν όλοι. Και οι μισθοί και οι συντάξεις να αυξάνονται ανάλογα με τον εθνικό πλούτο. Και μάλιστα, ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο του ρυθμού αύξησης του Α.Ε.Π.  Αυτό είναι το δίκαιο, ώστε οι πρώτοι ωφελημένοι από την πολιτική μας να είναι οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας. Γιατί αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι ανάπτυξη. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μιζέρια. Και μόνο έτσι θα βγούμε από τη μιζέρια. Αυτή η μιζέρια δεν αλλάζει με επιδόματα της τελευταίας στιγμής. Δεν αλλάζει με επιδόματα που δίνονται λίγες μέρες μόνο πριν τις εκλογές. Η ψήφος -ειδικά η ψήφος των περήφανων συνταξιούχων- δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα.

Το δικό μου όραμα, το δικό μου σχέδιο, οδηγεί σε μια Ελλάδα με περισσότερες, με καλύτερες δουλειές. Για μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους και με λιγότερες εισφορές. Όπου οι επενδύσεις θα φέρουν πολλές καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Και οι δουλειές θα έρθουν μόνο όταν αρχίσει να μπαίνει και πάλι να μπαίνει χρήμα στη χώρα μας. Και σας διαβεβαιώνω: θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε όλοι στη Νέα Δημοκρατία ακούραστα ώστε να σαρώσουμε όλα τα εμπόδια που αποτρέπουν τις επενδύσεις σήμερα στην χώρα μας. Βγάζουμε κόκκινη κάρτα στη γραφειοκρατία και ανάβουμε πράσινο φως σε οποιονδήποτε μεγάλο αλλά και μικρό θέλει να επενδύσει σε αυτή τη χώρα, και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Το δικό μου όραμα, το δικό μας όραμα, θέλει αληθινή κοινωνική πολιτική. Με Υγεία για όλους. Με πολλούς νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας. Και μιας και βρίσκομαι στη Δυτική Αθήνα να πω και με ένα Αττικό Νοσοκομείο που θα ξαναγίνει όπως ήταν. Το στολίδι, όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Αττικής. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, σε όλο το διοικητικό προσωπικό που κρατούν όρθια σήμερα τα δημόσια Νοσοκομεία. Τους είμαστε υπόχρεοι. Αλλά τα νοσηλευτικά ιδρύματα πρέπει να τα  διοικούν και στελέχη που ξέρουν τη δουλειά τους, όχι κολλητοί των Υπουργών, όχι πελάτες του κόμματος, άσχετοι με την υγεία. Το κράτος θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να αναβαθμίσει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Και οι σοβαρά πάσχοντες θα λαμβάνουν τα φάρμακά τους σπίτι, αντί να ταλαιπωρούνται σήμερα στις ουρές των φαρμακείων. Απλά, ρεαλιστικά πράγματα που θα ανακουφίσουν τις ζωές των πολλών.

Το δικό μου όραμα, το δικό μου σχέδιο, θέλει μια σύγχρονη δημόσια Παιδεία που να προσφέρει στα παιδιά πραγματικά εφόδια για δουλειά. Με απολαβές που θα τους επιτρέπουν να χτίζουν μόνα τους τη ζωή τους και να μην είναι εξαρτημένα κάθε μήνα από τη σύνταξη του παππού ή του μπαμπά ή της μαμάς. Θέλουμε μια σύγχρονη Παιδεία ανοιχτή σε κάθε νέο. Θέλω να θυμίσω ότι η δημόσια Παιδεία ήταν η σκάλα που κάθε παιδί ανέβαινε για να μπορέσει να διεκδικήσει το μέλλον του, αρκεί να είχε διάθεση να αρπάξει τις ευκαιρίες και να εργαστεί σκληρά. Πρώτο, λοιπόν, το Περιστέρι, θα αποκτήσει το πρώτο νέο πρότυπο σχολείο, ώστε αυτοί που είναι άριστοι να μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε μια μόρφωση που θα ανταποκρίνεται  στις δυνατότητές τους. Και ναι θα προσληφθούν και εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας, όμως,  από την Ειδική Αγωγή, γιατί στους πιο αδύναμους πρέπει πάντα να δείχνουμε τη μεγαλύτερη ευαισθησία. Και, όπως είπα και στη Βουλή, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναβαθμιστεί πραγματικά μετά την ανεύθυνη  αντιμετώπιση που του επιφύλαξε η σημερινή κυβέρνηση. Το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών, συνδεδεμένο, όμως, με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Εσείς πάνω απ’ όλα οι νεολαίοι μας στα δημόσια Πανεπιστήμια, αξίζετε μια καλύτερη Παιδεία. Δεν σας αξίζουν πτυχία  τα οποία θα τα καρφιτσώνετε στους τοίχους σας χωρίς προσόντα, χωρίς να σας δίνουν τις απαραίτητες δεξιότητες, για να αντιμετωπίζετε μετά το απελπιστικό φάσμα της ανεργίας.

Φίλες και φίλοι, όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις  26 Μαΐου και σίγουρα όλη η Αττική  θα γίνει μπλε. Αλλά στους φίλους μας που φωνάζουν αυτό το ωραίο σύνθημα τους θυμίζω ότι το μπλε για εμάς είναι το χρώμα της ενότητας. Και στη γαλάζια Ελλάδα -την οποία ονειρευόμαστε- χωράνε όλοι. Και αυτοί που δεν θα μας ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Φίλες και φίλοι,

Θέλουμε μια Ελλάδα με ίσες ευκαιρίες για πρόοδο και προκοπή. Αλλά θέλουμε και μια Ελλάδα χωρίς φόβο, κυρίως εδώ στις λαϊκές συνοικίες. Δεν μπορεί οι οικογένειες να ζουν με τον τρόμο ότι θα μπουν εγκληματίες στο σπίτι τους. Δεν μπορεί οι καταστηματάρχες -τους συναντώ συνέχεια στις βόλτες μου εδώ στην Δυτική Αθήνα-, να ζουν με το φόβο πότε θα του σπάσουν ξανά την τζαμαρία, να έρθουν να τους ληστέψουν.  Και δεν μπορεί εσείς οι φοιτητές να βρίσκετε βαποράκια, τραμπούκους και μπαχαλάκηδες στα προαύλια και στα αμφιθέατρα. Και βέβαια δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται. Όλοι πληγωθήκαμε, όταν είδαμε τις κόκκινες  μπογιές στον τοίχο του ναού της Δημοκρατίας. Και δεν μπορεί, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ εσείς καθημερινά βιώνετε την ανασφάλεια, ενώ συνοικίες ολόκληρες της πόλης μας έχουν  παραδοθεί στους μπαχαλάκηδες η κυβέρνηση να ασχολείται με το πώς θα πάρει άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας. Ένας καταδικασμένος τρομοκράτης και δολοφόνος που δεν έχει μετανοήσει ποτέ δημόσια για όσα έκανε.  

Εμείς, λοιπόν,  θα διώξουμε το φόβο από τα σπίτια και τις γειτονιές. Και θα επιστρέψουμε τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που ανήκουν. Στους φοιτητές, στους καθηγητές, στο διοικητικό προσωπικό. Θα αποκαταστήσουμε τη δημόσια τάξη. Γιατί η δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα. Γιατί η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Και το κράτος πρέπει  να την εγγυάται. Το άσυλο της ανομίας θα καταργηθεί. Το Πανεπιστημιακό άσυλο τελειώνει την επόμενη μέρα. Και μαζί με τις προσλήψεις που πρέπει να γίνουν στην Υγεία και την Παιδεία, θα κάνουμε και 1.500 νέες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία. Θα προσθέσουμε 1.000 σύγχρονα περιπολικά και η  ΕΛ.ΑΣ θα προμηθευτεί καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα, ώστε οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη δική μας προστασία, να αισθάνονται πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι ασφαλείς. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα θα ξαναγίνει μια κανονική, ευνομούμενη χώρα.

Μίλησα για την Παιδεία, για την  Υγεία, για την Ασφάλεια, φίλες και φίλοι. Όμως το κρίσιμο μέτωπο, το γνωρίζετε όλοι, είναι το μέτωπο της Οικονομίας. Το ξαναλέω: Θέλουμε ανάπτυξη με προκοπή για όλους. Θα έρθει μόνο μέσα από τη μείωση των φόρων και μέσα από μια έκρηξη επενδύσεων που θα φέρει πολλές νέες, καλοπληρωμένες, δουλειές. Δεν χρειάζονται πολλά. Τέσσερα πράγματα συγκρατήστε:

1ον. Διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που βρίσκεται σήμερα. Καταργούμε αμέσως τη μείωση του αφορολόγητου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ  και στερεί από τους συνταξιούχους μία 12η σύνταξη, και από  τους χαμηλόμισθους ένα 12ο μισθό. Αυτοί που έφεραν δεκάδες νέους φόρους εμφανίζονται ξαφνικά να κόπτονται υπέρ των αδύναμων. Λένε ότι τάχα δίνουν «13η σύνταξη», ενώ έχουν ήδη νομοθετήσει την περικοπή της 12ης. Αλλά κι αυτό το παραμύθι είχε τελικά κοντά ποδάρια:  Μόλις οι συνταξιούχοι πήγαν στα ATM και είδαν  τα λεφτά που παίρνουν, κατάλαβαν ότι και αυτό πρόκειται περί ενός νέου ψέματος. Διαπίστωσαν ότι τα λίγα αυτά ευρώ, δεν ήταν παρά ένα αντίδωρο, το οποίο δόθηκε με κυνικό τρόπο, προσέξτε 5 μέρες πριν από τις εκλογές για να εξαγοραστεί η ψήφος των συνταξιούχων. Στείλτε τον λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ, στις κάλπες της 26ης Μαΐου.

2ον. Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής μειώνεται από το 22%, στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δωρεάν πρόσβαση σε κάθε Ελληνόπουλο σε παιδικούς σταθμούς. Και 2.000 ευρώ ενίσχυση για κάθε παιδί που γεννιέται στην Πατρίδα μας. Γιατί  εμείς -δεν το κρύβουμε- θεωρούμε την οικογένεια πυλώνα της κοινωνικής συνοχής και  είμαστε εδώ για να τη στηρίξουμε.

3ον Ο φόρος στις επιχειρήσεις, όχι μόνο στις μεγάλες, σε όλες τις επιχειρήσεις -και ξέρω ότι μιλάω σε μια περιοχή με πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις- μειώνεται από το 28% στο 20%. Και ο Φ.Π.Α. θα πάει τελικά, με τη Νέα Δημοκρατία, στο 11% και στο 22%. Με απλά λόγια,  μεταφέρω την αγωνία του κάθε μικρού επιχειρηματία, του κάθε ελεύθερου επαγγελματία που με συναντά, και μου λέει μια απλή κουβέντα: «Δεν θέλω άλλο το κράτος συνέταιρο στη δουλειά μου, δεν θέλω άλλο το κράτος συνέταιρο στην επιχείρησή μου. Να με φορολογήσει με ένα λογικό συντελεστή και θα  αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, δεν θα μειωθούν».

Και 4ον, ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Να πούμε με απλά λόγια τι σημαίνουν αυτά; Τρεις στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες θα γλιτώσουν παραπάνω από 1.500 ευρώ σε φόρο εισοδήματος. Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα έβλεπαν με τη μείωση του αφορολόγητου να χάνουν 450 ευρώ -όπως ένας μέσος συνταξιούχος που παίρνει 750 ευρώ- θα γλιτώσουν αυτά τα χρήματα. Και κατά μέσο όρο, κάθε νοικοκυριό της Δυτικής Αθήνας, θα γλιτώσει 150 ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ σε ετήσια βάση. Αυτό είναι το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ένα πρόγραμμα με λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες νέες δουλειές.   

Εμείς μιλάμε απλά και συγκεκριμένα για το μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να διαστρεβλώσει τις θέσεις μας. Ο κόσμος ξέρει πάρα πολύ καλά όμως τι έζησε τα τελευταία χρόνια. Η κοινωνία εμπιστεύεται, σήμερα, τη Νέα Δημοκρατία. Τη μεγάλη, λαϊκή -επαναλαμβάνω: τη μεγάλη, λαϊκή- Παράταξη αυτού του τόπου. Και η Νέα Δημοκρατία, προσέρχεται σε αυτές τις εκλογές ενωμένη και ανανεωμένη. Με φρέσκες ιδέες, με νέα πρόσωπα. Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επικεφαλής του αγώνα που δίνουμε για το Ευρωψηφοδέλτιο μας. Αλλά και με πολλά νέα πρόσωπα να στελεχώνουν την προσπάθεια μας. Σε λίγο, λοιπόν, τα ψέματα τελειώνουν. Ερχόμαστε για να βάλουμε τέλος στο φόβο, στη φτώχεια, στους φόρους.

Ερχόμαστε να βάλουμε τέλος στην ανυπαρξία του κράτους. Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να ζήσει ποτέ ξανά τραγωδίες, όπως αυτές που έζησε στη Μάνδρα και το Μάτι. Γιατί ξέρουμε πια όλη την αλήθεια για το τι έγινε εκεί. Πώς μια κυβέρνηση κυνική έκρυψε τα θύματα και παρουσίασε μια ψεύτικη πραγματικότητα σε μια σκηνοθετημένη σύσκεψη. Για αυτή την ανικανότητα και γι’ αυτό τον κυνισμό -και μόνο- αρκεί για να στείλετε σπίτι της την κυρία Δούρου. Θα το ξαναπώ, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Η αποδοκιμασία σας, στην κάλπη της 26ης Μαΐου όπου θα εμπιστευτούμε τον Γιώργο Πατούλη, να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Αττικής. Ο Γιώργος δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, έχει σημαντικό έργο στην Αυτοδιοίκηση. Είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, έχει γνώση, έχει σχέδιο, έχει άποψη για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της Αττικής. Με τον Γιώργο προσβλέπω να δουλέψουμε μαζί για να αντιμετωπίζουμε ειδικά τις μεγάλες προκλήσεις της Δυτικής Αττικής. Για το πώς θα φέρουμε το Μετρό στο Ίλιον, στους Αγίους Αναργύρους, στην Πετρούπολη. Για το πώς θα αναδείξουμε το Ποικίλο Όρος και το Πάρκο Τρίτση. Για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μια βόμβα που δυστυχώς μας κληροδοτεί η σημερινή κυβέρνηση και απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή. Γιώργο, θα είσαι ο επόμενος Περιφερειάρχης. Και σε περιμένει -μας περιμένει- πολλή δουλειά! Και εσάς κύριε Μπακογιάννη σας περιμένει πολλή δουλειά, ως επόμενος Δήμαρχος της Αθήνας, γιατί θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί -Δήμος, Περιφέρεια, Κεντρικό Κράτος- για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα.

Φίλες και φίλοι,

Δεν θα κουραστώ να το λέω: είμαι εδώ και δεσμεύομαι ότι θα ενώσω τους Έλληνες, σε μια μεγάλη προσπάθεια εθνικής αναγέννησης, μια προσπάθεια απ’ την οποία, πραγματικά, δεν πρέπει να περισσεύει κανείς. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί -αλλάζοντας απλά τα λόγια- να λέει «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» εμείς απαντάμε: δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους την προσπάθεια να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα. Κι αυτό είναι το θετικό μου μήνυμα: στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε! Και αυτή τη νέα σελίδα για την πατρίδα μας, πρέπει να την γράψουμε όλοι μαζί. Πρώτα από όλα οι νέοι, ειδικά τα παιδιά τα οποία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές. Τους ζητώ, καταρχάς, να πάνε να ψηφίσουν, να μην γίνουν θεατές σε ένα έργο που -πρωτίστως- αφορά αυτούς. Να πάρουν θέση, να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Θα τους ξαναπώ άλλη μια φορά ότι «μαγκιά» δεν είναι ούτε η βία των άκρων, ούτε ο ψεύτικος αντικομφορμισμός που μας κρατά στον βάλτο. Και σε όσους σήμερα, ειδικά απέναντι στην νεολαία, ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, τους λέμε ότι οι νέοι ξέρουν ότι πραγματικός πατριώτης δεν είναι αυτός που φωνάζει ανέξοδα συνθήματα. Αλλά αυτός που διεκδικεί χειροπιαστά αποτελέσματα. Η μόνη πραγματικά πατριωτική παράταξη σήμερα στην Ελλάδα είναι η Νέα Δημοκρατία. Αποδείξαμε τον υπεύθυνο πατριωτισμό μας στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.

Δίπλα μας, όμως, θέλω και παλαιότερους φίλους μας. Το 2004 στη μεγάλη εκλογική επικράτηση τότε της Νέας Δημοκρατίας μας ψήφισαν 3,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας.  Στην πορεία, κάποιοι πήραν αποστάσεις. Για λόγους δικαιολογημένους ή αδικαιολόγητους, έχει μικρή σημασία. Τώρα τους καλώ να γυρίσουν όλοι στο σπίτι τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι το πολιτικό σας σπίτι. Τώρα σας χρειαζόμαστε, τώρα χρειαζόμαστε τη στήριξή σας. Σε συμπόρευση, όμως, καλώ και φίλους άλλων κομμάτων που βρεθήκαμε, όμως, με αυτούς, στο ίδιο μετερίζι απέναντι στο λαϊκισμό. Με υπευθυνότητα κρατήσαμε -εμείς κρατήσαμε, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό- την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι  του 2015, όταν κάποιοι μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Ας αναλογιστούν, λοιπόν, αυτοί οι φίλοι, ότι η αντίδραση απέναντι στο ψέμα, απέναντι στην ανικανότητα πρέπει να είναι κοινή. Δεν μπορεί το αύριο να είναι διασπασμένο. Η έκφραση της προόδου πρέπει τελικά να είναι ενιαία.

Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους χιλιάδες φίλους που άλλοτε ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι. Οι παλιές διαφορές δεν έχουν πια νόημα. Μιλάω σήμερα στο κλειστό «Ανδρέα Παπανδρέου»! Πως τα φέρνει έτσι η ζωή; Και βέβαια προσέξτε γιατί αυτό είναι σημαντικό: Ακούω μια θεωρία περί ίσων αποστάσεων, ότι περίπου είμαστε το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάξτε δεν υπάρχουν  ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον πατριωτισμό και τις συνεχείς υποχωρήσεις. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην ανάπτυξη και τη φτωχοποίηση. Και σίγουρα δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη Δημοκρατία και τον αυταρχισμό.  Στρέφομαι, όμως σήμερα, -και είμαι σίγουρος ότι πολλοί είναι και σήμερα ανάμεσά μας- σε συμπολίτες μας που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και προδόθηκαν από αυτόν. Σας θέλουμε δίπλα μας, στην προσπάθεια να κάνουμε καλύτερη τη  ζωή των Ελλήνων, να γίνουμε ξανά μια κανονική χώρα. Όχι να γυρίσουμε στο παρελθόν, αλλά να προσαρμοστούμε σε μία νέα πραγματικότητα που να ενσωματώνει τα μαθήματα του χθες στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Και απέναντι στο αύριο πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί.

Πολίτες του Περιστερίου, πολίτες της Δυτικής Αθήνας, μιλώ με λόγια καθαρά. Δεν φιλοδοξώ μόνο διαδεχτούμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Δεν θέλω να είμαστε  «άλλη μία κυβέρνηση», αλλά να έιμαστε πραγματικά μια άλλη κυβέρνηση. Γιατί η αναγέννηση της Ελλάδας είναι υπόθεση όλων. Όλων όσοι λαχταρούν ευημερία, ασφάλεια, ίσες ευκαιρίες, ενότητα. Σας καλώ λοιπόν, γιατί έμειναν μόλις τέσσερις μέρες και οι φωνές έχουν αρχίσει και κλείνουν, σε εγρήγορση μέχρι την Κυριακή. Το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει παντού, σε κάθε πόλη και κάθε συνοικία. Κανένας δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει μια καθαρή λύση. Και μόνο μια δυνατή Νέα Δημοκρατία θα φέρει μία νέα Ελλάδα. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί. Το Περιστέρι έδειξε το δρόμο. Η Δυτική Αθήνα έδειξε το αύριο. Η αλλαγή θα έλθει μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία. Η νίκη ξεκινά από τα Δυτικά. Η νίκη μας δεν θα είναι νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά νίκη όλων των Ελλήνων. Πάμε γερά, πάμε μπροστά! Το βράδυ της 26ης Μαΐου το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει! Να στε καλά, σας ευχαριστώ! Ψηλά οι σημαίες, ψηλά οι ελληνικές σημαίες, ψηλά οι σημαίες της Πατρίδας μας. Να είστε καλά, καλή δύναμη, καλό αγώνα μέχρι τη νίκη! Σας ευχαριστώ από καρδιάς!




Μπροστά με 7,2 μονάδες η ΝΔ



Σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρόθεση ψήφου
Αναλυτικά:

ΝΔ: 30,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,1%
ΚΙΝΑΛ: 5,6%
ΧΑ: 5%
ΚΚΕ: 4,8%


Σύμφωνα με την μέτρηση της Metron κατώτατο όριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το 21,8% και ανώτατο το 26,2%. Αντίστοιχα για την ΝΔ το κατώτατο είναι 29,6% και ανώτατο το 34,4%, ποσοστό που στις εθνικές εκλογές αγγίζει την αυτοδυναμία. Με αυτά τα δεδομένα, εφόσον η ΝΔ πιάσει το κατώτατο όριο και ο ΣΥΡΙΖΑ το ανώτατο, η διαφορά τους θα κυμανθεί στο 3,4%. Αν, αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίξει το κατώτατο όριο και η ΝΔ το ανώτατο, τότε η διαφορά μπορεί να κυμανθεί ακόμη και στο 12,6%.