Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: Κατάργηση ασύλου, μείωση ΕΝΦΙΑ 30%, Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο



Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ :

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα υλοποιηθεί άμεσα, εντασσόμενη, όπως ανέφερε, στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, μόλις εκλεγεί.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη και ανοχή της κυβέρνησης, αναφορικά με τις ενέργειες του «Ρουβίκωνα», λέγοντας ότι οι τελευταίες έχουν «ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο». Όπως είπε, «ο κόσμος σήμερα αισθάνεται ανασφαλής», προσθέτοντας ότι η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη. 

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ σε όλους, με ορίζοντα δύο ετών, αρχής γενομένης από το 2020. «Δεν θα καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι δυνατό να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ», διευκρίνσε ακόμη. 

Ερωτηθείς για τα εργασιακά και το Δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας η αξιολόγησή τους δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ έκανε λόγο για στοχευμένες προσλήψεις σε τομείς που υπάρχει άμεση ανάγκη.

Μιλώντας για το πρόγραμμά του για την Υγεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, στην καλή ζωή, την άθληση, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. «Τα νοσοκομεία μας θα διοικούνται με αντικειμενικό τρόπο και με άξιους ανθρώπους. Όπου χρειάζεται, προς όφελος του ασθενή, θα προχωρήσουμε σε συμπράξεις. Αν πρόκειται να το κάνουμε, να το κάνουμε χωρίς κανένα κόστος για τον πολίτη» τόνισε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διαστρέβλωσε τα όσα είπε για τα εργασιακά, τονίζοντας πως ο ίδιος μίλησε για 7ημερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι για 7ημερη εργασία των εργαζομένων. 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου