Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

GovApp: Στον «αέρα» η νέα εφαρμογή του gov.gr

 



«Εννέα μήνες από τότε που πρωτολειτούργησε η ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, το γνωστό gov.gr, τώρα μεταφέρεται στην κυριολεξία στο κινητό μας, το κράτος έρχεται πια στα χέρια μας. Μια εφαρμογή που θα διευκολύνει τον πολίτη να έχει κάθε στιγμή μαζί του τα όποια ηλεκτρονικά έγγραφα του χρειάζονται, από απλές εξουσιοδοτήσεις μέχρι ληξιαρχικές πράξεις, αλλά και να μπορεί να συναλλάσσεται με το Δημόσιο από όπου κι αν βρίσκεται», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση της εφαρμογής govApp και της πλατφόρμας ανοιχτών δεδομένων data.gov.gr, που έγινε χθες Δευτέρα, το μεσημέρι.

«Κάθε προσπάθεια, κάθε πρωτοβουλία, η οποία έχει ένα ψηφιακό αποτύπωμα δεν είναι μόνο μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού, είναι μία πολιτική τομή η οποία έχει κοινωνικό περιεχόμενο και αναφορά στον πολίτη. Ψηφιακό κράτος σημαίνει λιγότερη γραφειοκρατία, σημαίνει περισσότερη διαφάνεια, σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ψηφιακή οικονομία σημαίνει αύξηση της παραγωγικότητας, νέες επενδύσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας. Οι ψηφιακές επικοινωνίες σημαίνουν τελικά ασφάλεια, ταχύτητα, ευκολότερη καθημερινότητα για όλους», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης αναφέρθηκε στη σημασία των ανοιχτών δεδομένων στη νέα εποχή. «Θέλω να τονίσω ότι σήμερα η πρωτοβουλία αυτή συνοδεύεται και με το άνοιγμα της πύλης data.gov.gr. Είναι μία πλατφόρμα η οποία παρέχει πρόσβαση σε 38 σειρές δεδομένων του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε ο πολίτης να γνωρίζει ό,τι γνωρίζει για το κράτος, αξιοποιώντας τις πληροφορίες για τους δικούς του σχεδιασμούς. Αλλά βέβαια γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι αυτά τα ανοιχτά δεδομένα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν σημαντικό πλούτο, καθώς μπορούν να τύχουν αξιοποίησης από πολλές εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται ακριβώς στην επεξεργασία τέτοιων δεδομένων», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου και προσέθεσε ότι «πρόκειται για μία σειρά από διαδοχικά βήματα της χώρας προς τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Πριν από λίγες ημέρες ανοίξαμε το δρόμο για τα δίκτυα 5ης γενιάς. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα που το πετυχαίνει, μετά από τη Γερμανία και την Αυστρία. Απόδειξη ότι καλύπτουμε πια με πολύ γρήγορο ρυθμό την τεχνολογική απόσταση που μας χώριζε από άλλες προηγμένες χώρες».

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε:

Είχαμε την χαρά να παρουσιάσουμε στον Πρωθυπουργό την πλατφόρμα του gov.gr για κινητά τηλέφωνα και την πλατφόρμα για την διάθεση ανοικτών δεδομένων του Δημοσίου. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα σημαντικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που έρχεται η καθεμία με τον τρόπο τους να ενδυναμώσουν την κοινωνία των πολιτών -τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας, όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικής και ερευνητικής δραστηριότητας.

Η εφαρμογή για το gov.gr στα κινητά τηλέφωνα δίνει στους πολίτες πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του κράτους από όπου και αν βρίσκονται, ουσιαστικά πρόκειται για έναν «ψηφιακό χαρτοφύλακα» με πολλαπλές λειτουργίες.

Ο ριζικός ανασχεδιασμός της πλατφόρμας data.gov.gr αποτελούσε μια σημαντική εκκρεμότητα της χώρας. Πλέον, η ελεύθερη διάθεση των δεδομένων του Δημοσίου -από τις μετακινήσεις και τις βροχοπτώσεις μέχρι το δημογραφικό και την εγκληματικότητα- θα αποτελέσει πολύτιμο ερευνητικό εργαλείο και παράγοντα ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων.

Ένα κράτος με μία ψηφιακή παρουσία

Η εφαρμογή του gov.gr, το govApp, επιτρέπει στους πολίτες να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε όλες τις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες του Δημοσίου μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του τάμπλετ τους, καθώς πλέον μπορούν να δουν εύκολα και στις φορητές συσκευές τους όλα τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά για λογαριασμό τους, όπως υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις και πιστοποιητικά.

Μέσω των gov.gr και govApp κάθε πολίτης διαθέτει μία «θυρίδα», όπου αποθηκεύονται ασφαλώς όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία του, ενώ αντίστοιχες θυρίδες έχουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί ψηφιακά έγγραφα που βρίσκονται στη θυρίδα του με άλλους πολίτες, ενώ πολύ σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να κοινοποιήσει αρχεία και στην υπηρεσία με την οποία θέλει να συνδιαλλαγεί, ακόμα και μέσω του κινητού του.

Συνεπώς, καθίσταται εφικτή η εύκολη και γρήγορη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση από το κράτος μέσω οποιασδήποτε συσκευής, ανεξαρτήτως εάν ο χρήστης βρίσκεται στο σπίτι, το γραφείο ή εν κινήσει.

Εκτός από τη διαχείριση και την κοινοποίηση υφιστάμενων εγγράφων, η εφαρμογή, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για χρήστες Android και iOS, επιτρέπει στους πολίτες να ζητούν και την έκδοση νέων εγγράφων. Σε πρώτη φάση είναι δυνατή η έκδοση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων, ωστόσο η εφαρμογή επιτρέπει διαδικτυακή πρόσβαση και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του gov.gr έως ότου να ενσωματωθούν και αυτές στο περιβάλλον της.

Το govApp παρέχει μάλιστα την πρόσθετη δυνατότητα ελέγχου της γνησιότητας των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών εγγράφων, ώστε να διασφαλίζεται η ακεραιότητα του συστήματος. Οι πολίτες θα μπορούν να σκανάρουν το μοναδικό μωσαϊκό (QR code) του εκτυπωμένου εγγράφου με την κάμερα του κινητού τους, τότε το πρωτότυπο έγγραφο θα εμφανίζεται ολόκληρο στη οθόνη τους και θα μπορούν να κάνουν αμέσως αντιπαραβολή.

Η πύλη gov.gr προσφέρει πλέον 822 υπηρεσίες, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες διέθετε 750, και έως το τέλος του έτους εκτιμάται πως θα προσεγγίσει τις 1.000. Στο οικοσύστημα του gov.gr εντάσσεται και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ενώ σύντομα θα ενσωματωθούν επίσης η δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης ποινικού μητρώου και η ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης παρουσιάστηκε επίσης η νέα πύλη του ελληνικού κράτους data.gov.gr, όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ερευνητές, ιδιωτικές επιχειρήσεις και απλοί πολίτες, μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε ανοιχτά δεδομένα.

Ήδη έχουν ενσωματωθεί 38 σειρές δεδομένων, οι οποίες υπάγονται σε εννέα θεματικές ενότητες. Με την πάροδο του χρόνου περισσότεροι φορείς του Δημοσίου θα τροφοδοτήσουν το data.gov.gr με στοιχεία, μετατρέποντας την πλατφόρμα σε ολοκληρωμένο αποθετήριο ανοικτών, ελεύθερων και αυστηρά ανώνυμων δεδομένων.

Η αξιοποίηση των ανοιχτών δεδομένων εκτιμάται ότι μπορεί να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα κατά 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ και να δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας σε βάθος πενταετίας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για την Απλούστευση Διαδικασιών Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για την Ψηφιακή Στρατηγική Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αθανάσιος Στάβερης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Σταύρος Ασθενίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΔΥΤΕ, Άρης Σωτηρόπουλος.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Εννέα μήνες από τότε που πρωτολειτούργησε η ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, το γνωστό gov.gr, τώρα μεταφέρεται στην κυριολεξία στο κινητό μας, το κράτος έρχεται πια στα χέρια μας. Μια εφαρμογή που θα διευκολύνει τον πολίτη να έχει κάθε στιγμή μαζί του τα όποια ηλεκτρονικά έγγραφα του χρειάζονται, από απλές εξουσιοδοτήσεις μέχρι ληξιαρχικές πράξεις, αλλά και να μπορεί να συναλλάσσεται με το Δημόσιο από όπου κι αν βρίσκεται.

Το govApp δεν θα αποτελεί μόνο ένα κινητό αρχείο αλλά και δίαυλο για την έκδοση πιστοποιητικών. Αρχικά θα δέχεται αιτήσεις για εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και σταδιακά θα δίνει πρόσβαση και στις υπόλοιπες δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως είναι η άυλη συνταγογράφηση, η οποία είναι τόσο κρίσιμη αυτό το διάστημα και για το σχεδιασμό του εθνικού εμβολιασμού. Ενώ κάθε συναλλαγή μέσω του gov.gr θα περνάει αυτόματα και στο govApp.

Θα έχουμε την ευκαιρία σε λίγο θα μας παρουσιάσετε πώς ακριβώς δουλεύει η εφαρμογή. Εγώ απλά θα πω ότι σήμερα προσθέτουμε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα εξέλιξης του gov.gr το οποίο ήδη προσφέρει παραπάνω από 750 υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας στον πολίτη, στην επιχείρηση, χρόνο αλλά και χρήμα.

Και θέλω επίσης να τονίσω ότι σήμερα η πρωτοβουλία αυτή συνοδεύεται και με το άνοιγμα της πύλης data.gov.gr. Είναι μία πλατφόρμα η οποία παρέχει πρόσβαση σε 38 σειρές δεδομένων του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε ο πολίτης να γνωρίζει ό,τι γνωρίζει για το κράτος, αξιοποιώντας τις πληροφορίες για τους δικούς του σχεδιασμούς. Αλλά βέβαια γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι αυτά τα ανοιχτά δεδομένα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν σημαντικό πλούτο, καθώς μπορούν να τύχουν αξιοποίησης από πολλές εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται ακριβώς στην επεξεργασία τέτοιων δεδομένων.

Έχουμε δει πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις για το πόσες θέσεις εργασίας μπορούν να προσθέσουν σε μία οικονομία τα ανοιχτά δεδομένα και θέλω να θυμίσω ότι αυτή είναι μία προσπάθεια -ο κ Χριστόπουλος ίσως το θυμάται- η οποία είχε ξεκινήσει επί των ημερών μου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το 2014. Δυστυχώς, βάλτωσε για πέντε χρόνια και γι’ αυτό και χαίρομαι που σήμερα, επιτέλους, γίνεται πράξη και την υποδέχομαι ως Πρωθυπουργός.

Πρόκειται για μία σειρά από διαδοχικά βήματα της χώρας προς τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Πριν από λίγες ημέρες ανοίξαμε το δρόμο για τα δίκτυα 5ης γενιάς. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα που το πετυχαίνει, μετά από τη Γερμανία και την Αυστρία. Απόδειξη ότι καλύπτουμε πια με πολύ γρήγορο ρυθμό την τεχνολογική απόσταση που μας χώριζε από άλλες προηγμένες χώρες.

Κλείνω επαναλαμβάνοντας ότι κάθε προσπάθεια, κάθε πρωτοβουλία, η οποία έχει ένα ψηφιακό αποτύπωμα δεν είναι μόνο μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού, είναι μία πολιτική τομή η οποία έχει κοινωνικό περιεχόμενο και αναφορά στον πολίτη. Ψηφιακό κράτος σημαίνει λιγότερη γραφειοκρατία, σημαίνει περισσότερη διαφάνεια, σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ψηφιακή οικονομία σημαίνει αύξηση της παραγωγικότητας, νέες επενδύσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας. Οι ψηφιακές επικοινωνίες σημαίνουν τελικά ασφάλεια, ταχύτητα, ευκολότερη καθημερινότητα για όλους.





Ανάρτηση αστυνομικού που δείχνει ανθρωπιά σε ηλικιωμένη που βγήκε να δει στολισμένη την Αθήνα

 



Ανάρτηση έκανε ο αστυνομικός, Φωτεινός Παγιαύλας σχετικά με έλεγχο που πραγματοποίησε σε ηλικιωμένη γυναίκα.

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο έλεγχος έγινε σε ηλικιωμένη η οποία ήθελε «να δει την στολισμένη Αθήνα», κάτι το οποίο δεν προβλέπεται...

Δείτε την ανάρτηση:

Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε».

Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φώτο, έχει τικάρει το Β6 «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.» και δίπλα σε αυτό πρόσθεσε γραπτώς «μια βόλτα για να δω τη στολισμένη Αθήνα».

Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) «παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη»! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί.

Της έκανα συστάσεις, ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και την άφησα να πάει στο καλό. Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον. Με την Ερμού εδώ και λίγες μέρες να είναι φίσκα από κόσμο...

app-facebook
Fotinos Pagiavlas
10 ώρες πριν

Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε».

Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φώτο, έχει τικάρει το Β6 «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε...

Δείτε περισσότερα
434
83
37


Με την σύμφωνη γνώμη Τσίπρα έγιναν ενέργειες για την συγκάλυψη του σκανδάλου Folli Follie

 



Νέες αποκαλύψεις έρχονται στην δημοσιότητα για τα έργα και ημέρες του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του.

Όπως προκύπτει σε νέο email που είδε το φως της δημοσιότητας, με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα, η οικογένεια Κουτσολιούτσου προσπάθησε να θάψει τις αποκαλύψεις για τα ψεύτικα εικονικά στοιχεία που οδήγησαν στη χειραγώγηση της μετοχής της και την εξαπάτηση των επενδυτών της.

Ένα νέο email στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας και εστάλη 9 Μαίου 2018, στις 16.09, 0 διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie, στέλνει το email στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και του γράφει: Κύριε Τζώρτζη , θα ήθελα να σας ενημερώσω περιληπτικά για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησής μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κ. Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κ. Λαζαρίδη. Είπε ο κ. Τρουλινός να μη βγει ανακοίνωση και να πάμε στις 16.15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουν μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ο,τι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε



Απίστευτο χουνέρι από το Πολεμικό Ναυτικό στους Τούρκους: Αλλού έψαχναν το υποβρύχιο και άλλου τους «βγήκε»

 



Σε ένα άγνωστο για πολλούς περιστατικό που συνέβη κατά την περίοδο που οι τουρκικές NAVTEX έβγαιναν η μία μετά την άλλη και η ένταση με την Τουρκία και το Oruc Reis είχε «χτυπήσει κόκκινο» αναφέρεται η στήλη «Βηματοδότης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα  «πρωταγωνιστές» του περιστατικού είναι το ελληνικό υποβρύχιο «Νηρεύς» που αλλού το έψαχναν απελπισμένα οι Τούρκοι κι αλλού…. εμφανίστηκε!

Όπως αναφέρει ο  «Βηματοδότης» :

«Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι η Τουρκία κάνει συνεχώς επιθετικές κινήσεις έναντι της χώρας μας που έχουν ως στόχο την υπενθύμιση των επεκτατικών επιδιώξεών της. Μάλιστα, το τελευταίο δεκάμηνο στην ημερήσια διάταξη της Άγκυρας είναι η έκδοση συνεχών NAVTEX, είτε για έρευνες του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είτε για αεροναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Οι Τούρκοι δεσμεύουν ακόμα και το μισό Αιγαίο για ασκήσεις τις οποίες τις περισσότερες φορές δεν τις πραγματοποιούν ποτέ.

Τώρα τελευταίως μάλιστα εκδίδουν παράνομες NAVTEX που στόχο έχουν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και κάθε μέρα παρουσιάζουν…«λίστες» με νησιά που υποτίθεται τα θέλουν αποστρατιωκοποιημένα. Μόλις προχθές εξέδωσαν… αντι-NAVTEX που έχει να κάνει με το Καστελλόριζο, το οποίο απαιτούν να είναι αποστρατιωτικοποιημένο.

Πώς απαντά η Αθήνα; Πρώτα απ’ όλα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας: «O,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται». Δεύτερον, με δήλωση ανωτάτου αξιωματικού ότι «τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών τα παίρνω βερεσέ» και τρίτον με στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά. Δεν είναι μόνον οι διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας που προστατεύουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες.

Είναι και τα πολεμικά πλοία που δημιουργούν ένα τείχος προστασίας στα νησιά.

Μάλιστα, ενώ βρισκόμασταν στο ζενίθ της κρίσης με το Oruc Reis και οι Τούρκοι είχαν στείλει κατασκοπευτικά και ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη προσπαθώντας ματαίως να ανακαλύψουν (και να ξετρυπώσουν) τα ελληνικά υποβρύχια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έδωσε εντολή στο υποβρύχιο «Νηρέας» να «φανερωθεί» στους Τούρκους που το έψαχναν νοτίως της Ρόδου. Το «Νηρεύς» με όλη του μεγαλοπρέπεια αναδύθηκε ξαφνικά μέσα στο λιμάνι του Καστελλόριζου, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των κατοίκων».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Αθλιότητα Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης με θράσος παρανόμησε και αγνόησε πλήρωμα της ΔΙΑΣ

 



Καταγγελία για απρεπή συμπεριφορά βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, σε πλήρωμα της ΔΙΑΣ απεστςιλαν με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής

Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Δημήτρης Βαγενάς οδηγός οχήματος -τζιπ βγήκε ανάποδα στην κίνηση από βενζινάδικο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης (17/12-16.00)

Στο σημείο πλήρωμα της ΔΙΑΣ διενεργούσε ελέγχους με ένστολο της ομάδας να διαπιστώνει την ανάστροφη κίνηση του τζιπ σε μονόδρομο και έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του αγνοώντας επιδεικτικά τους ενστόλους, ενώ φέρεται να τους επέπληξε με υπόδειξη, αναφέροντας «Δεν είναι η δουλειά σας αυτή. Δεν είναι στα καθήκοντα σας. Εγώ είμαι βουλευτής».

Οι ΔΙΑΣ παρέθεσαν το περιστατικό με αναφορά στην Υπηρεσία τους, και από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος προέκυψε ότι αντιστοιχεί σε εταιρεία ενοικίασης πολυτελών οχημάτων στη Βουλή και το συγκεκριμένο τζιπ είναι χρεωμένο στο Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Δημήτρη Βαγενά ο οποίος ήταν και οδηγός του οχήματος.

Σε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, εκπρόσωποι των υπηρετούντων στη ΔΙ.ΑΣ αποδίδουν απρεπή, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή προς τα μέλη του πληρώματος της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης.


Πηγή



Πώς ο Μάικλ Τζόρνταν έγινε ο μόνος δισεκατομμυριούχος αθλητής

 



Η συμφωνία του με την Nike τον έκανε πλούσιο, όμως μία επένδυση σχεδόν 5 φορές καλύτερη από την απόδοση του δείκτη S&P 500 εκτόξευσε το net worth του στα δισεκατομμύρια

Το σώμα του Μάικλ Τζόρνταν δεν ήταν ξεχωριστό. Ναι, φυσικά και είχε εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, μα έχουν υπάρξει και άλλοι καλαθοσφαιριστές με την αλτικότητα του Air. Κανείς, όμως, σε ολόκληρη την ιστορία του αθλήματος, δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός όσο ο Μάικλ Τζόρνταν. Για αυτό πρέπει να τον χαροποιεί πως ακόμη και σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την τρίτη του απόσυρση, είναι ακόμη, με μεγάλη διαφορά, ο πλουσιότερος αθλητής του κόσμου. Έχει net worth που αγγίζει τα 2,1 δισεκατομμύρια, όντας ο μόνος ενεργός ή μη αθλητής που βλέπει εννιά μηδενικά στον λογαριασμό του, ενώ ο δεύτερος, Τάιγκερ Γουντς, έχει μόνο 800 εκατομμύρια δολάρια.

Στην περίπτωση του Τζόρνταν, δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει γραφτεί για την  καριέρα του στο παρκέ και μάλλον είναι καλύτερο ό,τι έχει γραφτεί για την απόπειρα του να παίξει baseball να ξεχαστεί. Μα ούτε και από οικονομική άποψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η μπασκετική του καριέρα. Ο MJ κατέφτασε στο NBA το 1984, όταν οι προ πέντε χρόνια αφίξεις των Μάτζικ Τζόνσον και Λάρι Μπερντ είχαν μόλις σώσει το πρωτάθλημα από την αφάνεια. Έτσι, ο Τζόρνταν έβγαλε μόλις 94 εκατομμύρια δολάρια στην 15ετή καριέρα του. Το NBA έχει κάνει τεράστια βήματα από τότε. Ως αποτέλεσμα, το συμβόλαιο που μόλις υπέγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα του αποφέρει 228 εκατομμύρια δολάρια σε πέντε χρόνια.

Όχι, ο Τζόρνταν, δεν έγινε πραγματικά πλούσιος από το μπάσκετ, αλλά ήταν οι επιδόσεις του που τον έκαναν ίσως τον πιο αναγνωρίσιμο άνθρωπο στον κόσμο. Παραδόξως, όμως, η εταιρεία με την οποία έχει συνδέσει το όνομα και το brand του-η Nike-τον υπέγραψε πριν καν πατήσει το πόδι του στο NBA. Λέγεται πως ο 21χρονος Μάικλ ήθελε να εκπροσωπήσει την Adidas, καθώς τότε η Nike ήταν σχετικά άσημη, μα η μητέρα του τον έπεισε να κλείσει συμφωνία με την εταιρεία από το Oregon. Γιατί η Nike, είτε από τύχη είτε από την έμπνευση κάποιου μεγάλου μυαλού στο εσωτερικό της, έκανε το ανήκουστο και έδωσε σε έναν πρωτοετή το δικό του, προσωπικό παπούτσι. Ήταν η καλύτερη απόφαση στην ιστορία της, σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Φιλ Νάιτ. Ο Τζόρνταν ήταν συγκλονιστικός από το πρώτο του, κιόλας, παιχνίδι, κάνοντας τότε ανήκουστα πράγματα φορώντας παπούτσια Nike. Το γεγονός πως το NBA αρχικά απαγόρευσε την χρήση τους και μία σειρά διαφημιστικών του Spike Lee για την προώθηση τους, έκαναν τα Jordan’s τα πιο περιζήτητα αθλητικά παπούτσια στην ιστορία. Πλέον, η  Nike είναι ο πραγματικός κυρίαρχος της μπασκετικής αγοράς, με τα Jordan’s ,από μόνα τους, να αποφέρουν έσοδα 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Υπολογίζεται πως ο ίδιος ο Τζόρνταν παίρνει από την Nike πάνω από 130 εκατομμύρια ετησίως.

Όμως ο Μάικλ Τζόρνταν μάλλον θα ήταν δισεκατομμυριούχος και χωρίς την Nike, λόγω μίας και μοναδικής επένδυσης. Από την πρώτη μέρα που κρέμασε για τα καλά τα παπούτσια του, το 2003, ο Air ήθελε να αγοράσει μία ομάδα του NBA. Τρία χρόνια αργότερα, έγινε μέτοχος στους Charlotte Bobcats, την ομάδα της αγαπημένης του Βόρειας Καρολίνας. Το μεγάλο βήμα έγινε το 2010, όταν αγόρασε το 90% της ομάδας στην εξευτελιστική, ίσως και φιλική, τιμή των 175 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πλέον, η ομάδα είχε μετονομαστεί σε Charlotte Hornets και η απόδοση της συνέχιζε να είναι απογοητευτική, μα αυτό δεν είχε καμία σημασία για την επένδυση του ιδιοκτήτη της. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, άλλαξαν οι όροι της σύμβασης συλλογικής εργασίας ανάμεσα στους παίκτες και το NBA, αυξάνοντας το μερίδιο των ιδιοκτήτων στα συνολικά κέρδη κατά 7%. Επιπλέον, το νέο, τρεις φορές μεγαλύτερο, συμβόλαιο του πρωταθλήματος με το δίκτυο ESPN και η πώληση των Los Angeles Clippers στον Στιβ Μπάλμερ για το πόσο-ρεκόρ των 2 δισ. δολαρίων, εκτόξευσαν τις αξίες όλων των ομάδων. Αυτή την στιγμή, οι Charlotte Hornets αξίζουν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μα ο Τζόρνταν κατέφερε να πουλήσει το 20% της ομάδας σε δύο hedge fund managers για ακριβώς 1,5 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με το Forbes, η επένδυση του Τζόρνταν στους Hornets έχει πάει 4,7 φορές καλύτερα από τον δείκτη S&P 500.

Προφανώς, στα σχεδόν 40 χρόνια του στο φως της δημοσιότητας, ο Air έχει πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες διαφημιστικά. Κάποια από αυτά, σαν το πασίγνωστο «Like Mike» της Gatorade, άφησαν εποχή, ενώ άλλα ξεχάστηκαν στην στιγμή. Αν όμως τα προσθέσεις όλα μαζί, τότε υπολογίζεται πως χωρίς φόρους, οι διάφορες διαφημίσεις απέφεραν συνολικά 1,7 δισεκατομμύρια στον  MJ.

Έτσι, λοιπόν, κατάφερε ο Μάικλ Τζόρνταν να κάθεται εξαιρετικά μόνος του στο πάνθεον των πλουσιότερων αθλητών. Με την βιομηχανία των sneakers να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και τα Jordan’s να παραμένουν στο κέντρο της, ο 57χρονός ίσως να κάνει χρόνια να βρει παρέα εκεί πάνω. Δυστυχώς, η απουσία κάποιου ανταγωνιστή σημαίνει πως δεν θα δούμε ποτέ τον Μάικλ Τζόρνταν να ενδιαφέρεται για την αξία του bitcoin και να ψάχνει μανιωδώς την επόμενη Tesla, ώστε να επιστρέψει στην κορυφή της λίστας.


Πηγή : newmoney.gr



Αθλιότητα Τσίπρα για να κερδίσει τους αρνητές δεν απαντά εάν θα εμβολιαστεί μαζί με Μητσοτάκη

 



Βρήκε target group ο Αλέξης Τσίπρας για να εξαπατήσει, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που στοχεύει σε τέτοιες ομάδες που είναι εύκολες να εξαπατηθούν, όπως έκανε με τους Ρομά και τους Πακιστανούς για ψήφους το 2019.

Ξέροντας ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι οι νοήμονες πολίτες και ότι δεν μπορεί να τους εξαπατήσει, στοχεύει πλέον στους αρνητές της μάσκας και του εμβολίου μήπως και τσιμπήσει κανένα ψήφο για να επιβιώσει.

Παρά το κάλεσμα Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας,  γνωστός λαοπλάνος και πολιτικός απατεώνας, αποφεύγει επιμελώς κάθε σαφή αναφορά επί του θέματος, στοχεύοντας σε αυτό το μικρό κομμάτι πολιτών, τους αρνητές μάσκας και εμβολίου, επιθυμώντας να εκμεταλλευθεί κομματικά την αγανάκτηση πολλών πολιτών εξαιτίας της πανδημίας. 

Τελειωμένος πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας, με το ένα σκάνδαλο να έρχεται μετά το άλλο και άμεση, η έμμεση εμπλοκή του σε όλα τα σκάνδαλα, που ίσως τον οδηγήσουν σε ποινικές ευθύνες γιατί μέχρι τώρα την έχει γλιτώσει, δεν έχει ακροατήριο εκτός από ορισμένους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνει νέα κορόιδα που θα τον πιστέψουν.



Μηχανόβιοι αρνήθηκαν σε σταματήσουν σε μπλόκο με 247 χλμ/ω, κάνοντας άσεμνη χειρονομία στους αστυνομικούς

 



Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής με δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού που έκαναν άσεμνες χειρονομίες σε μπλόκο αστυνομικό.

Σκηνές από ταινία δράσης, εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης...

Εκεί λοιπόν υπήρχε ένα από τα μπλόκα της  αστυνομίας, το οποίο δύο οδηγοί μεγάλων μοτοσυκλετών πίστευαν οτι θα πέρναγαν με άνεση, εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη ταχύτητα των οχημάτων τους.

Βλέπετε, ο ένας οδηγούσε μία Suzuki GSX-R 1000 και άλλος μία Suzuki GSX1300R Hayabusa, με τις δύο μηχανές να διαθέτουν απίστευτα μεγάλη επιτάχυνση. 

Μάλιστα στο ύψος του Ελληνικού το ραντάρ της τροχαίας τους έπιασε να τρέχουν με 247 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ στο σήμα που τους έγινε να σταματήσουν, όχι απλά δεν πάτησαν φρένο, ενώ περνώντας δίπλα από τους αστυνομικούς, ο ένας από τους δύο έκανε άσεμνη χειρονομία.

Η σύλληψη

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε καταδίωξη, καθώς καμία από τις δύο μηχανές δεν είχε πινακιδες και με την συνδρομή και άλλων οχημάτων, η Suzuki GSX-R 1000, εγκλωβίστηκε λίγα χιλιόμετρα παρακάτω στη Γλυφάδα. Ήταν του οδηγού που έκανε την χειρονομία.

Μάλιστα αντιστάθηκε στην σύλληψη, κλώτσησε το όχημα, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερες που είχε να αντιμετωπίσει. Άλλωστε μόνο και μόνο τα 7 κόκκινα φανάρια που πέρασε έφταναν.

Έτσι εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παράβαση του νόμου περί αυτοσχέδιων αγώνων, αντίσταση κατά της Αρχής, απείθεια, υπέρβαση το ορίου ταχύτητας, εξύβριση και παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.


Είχε παρελθόν

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος μοτοσικλετιστής είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κακουργηματικές, έχοντας κατηγορηθεί για ληστείες σε βενζινάδικα και για κλοπές οχημάτων. 

Μάλιστα στην κατοχή του δεν βρέθηκε κάποιο κινητό τηλέφωνο, κάτι που σε συνδυασμό με την απουσία πινακίδων, βάζει σε σκέψεις τους άνδρες της αστυνομίας.


Πηγή : gazzetta.gr




Βρετανία: Ένοχοι δύο άνδρες για τον θάνατο 39 μεταναστών στο «φορτηγό του θανάτου»

 



Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία 39 ανδρών, γυναικών και παιδιών από το Βιετνάμ που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού ψυγείου στο Έσεξ, κοντά στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο του 2019.

Οι θάνατοι συγκλόνισαν τη Βρετανία και το Βιετνάμ και έφεραν στο φως των προβολέων το παράνομο παγκόσμιο εμπόριο που στέλνει φτωχούς από την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή σε επικίνδυνα ταξίδια προς τη Δύση.

Δύο έφηβοι ηλικίας 15 ετών βρίσκονταν μεταξύ των 39 Βιετναμέζων μεταναστώνπου εντοπίστηκαν νεκροί, από ασφυξία, στο πίσω μέρος φορτηγού ψυγείου στη βιομηχανική περιοχή Γκρέις του Έσεξ, στις 23 Οκτωβρίου.

Εναντίον του οδηγού του φορτηγού, που κατάγεται επίσης από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 39 ανθρωποκτονίες, συνωμοσία για διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Ίμον Χάρισον, ένας 24χρονος οδηγός φορτηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία, κρίθηκε ένοχος σε 39 κατηγορίες για ανθρωποκτονία και μία για συνωμοσία για παροχή βοήθειας για παράνομη μετανάστευση.

Ο Γκεόργκε Νίκα, 43 ετών, από το Έσεξ στη νοτιοανατολική Αγγλία, κρίθηκε ένοχος για τις ίδιες κατηγορίες. Άλλοι δύο κατηγορούμενοι είχαν ήδη δηλώσει ένοχοι για την εμπλοκή τους στους θανάτους.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ηλικίας από 15 έως 44 ετών, ήταν από τις επαρχίες Νγκχε Αν και Χα Τινχ στο βόρειο-κεντρικό Βιετνάμ, όπου οι ισχνές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας, οι περιβαλλοντικές καταστροφές και η υπόσχεση για οικονομική ανταμοιβή στο εξωτερικό ωθούν τους ανθρώπους στη μετανάστευση.


Πηγή : Cnn.gr



Κολομβία: «Δεν θα εμβολιαστούν οι Βενεζουελάνοι παράτυποι μετανάστες, σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι»

 



Η κυβέρνηση στην Κολομβία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκλείσει από την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού για την Covid-19 τους παράτυπους μετανάστες από τη Βενεζουέλα, δηλαδή πάνω από τους μισούς Βενεζουελάνους που βρίσκονται στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Blu δήλωσε ότι μόνο οι Βενεζουελάνοι που έχουν λάβει την κολομβιανή υπηκοότητα ή που έχουν άδεια παραμονής από την υπηρεσία μετανάστευσης θα επωφεληθούν από τους εμβολιασμούς. «Εκείνοι που επί του παρόντος δεν έχουν έγγραφα που να πιστοποιούν ότι είναι πολίτες της Κολομβίας ή που δεν έχουν ρυθμίσει τη μεταναστευτική τους κατάσταση, ασφαλώς και δεν θα εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

Ο Ντούκε δικαιολόγησε την απόφασή του υποστηρίζοντας ότι αν εμβολιάζονταν από την Κολομβία οι παράτυποι μετανάστες «θα ήταν σαν να τους καλούσαμε σε άτακτη έξοδο (σ.σ. από την Βενεζουέλα), να περάσουν όλοι τα σύνορα για να ζητήσουν το εμβόλιο».

Η Κολομβία και η δραματική κατάσταση

Σήμερα στην Κολομβία ζουν περίπου 1,7 εκατομμύριο Βενεζουελάνοι και περισσότεροι από τους μισούς (55%) δεν έχουν χαρτιά, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας μετανάστευσης από τον περασμένο Οκτώβριο. Η Κολομβία, η οποία δεν διατηρεί πλέον διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση του Βενεζουελάνου προέδρου Νικολάς Μαδούρο, φιλοξενεί τους περισσότερους από τους Βενεζουελάνους που έφυγαν από τη χώρα τους μετά το 2015 λόγω της βαθιάς κοινωνικοοικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 5 εκατομμύρια κάτοικοι της Βενεζουέλας την έχουν εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας σχεδιάζει να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς τον Φεβρουάριο, αφού εξασφάλισε 40 εκατομμύρια δόσεις για τα 50 εκατομμύρια των κατοίκων της. Μεταξύ των εταιρειών με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία είναι οι Pfizer/BioNTech και AstraZeneca.

Οι δηλώσεις του προέδρου Ντούκε προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. «Το να μην εμβολιαστούν οι Βενεζουελάνοι είναι κακή ιδέα, από επιδημιολογικής άποψης. Είναι όμως κυρίως μια πρόταση που αντίκειται στην ηθική: αποκλείονται οι πιο ευπαθείς και γίνονται διακρίσεις, σχεδόν απειλητικές, σε βάρος μιας ομάδας ανθρώπων λόγω της εθνικότητάς τους και του μεταναστευτικού καθεστώτος τους», ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας Αλεχάντρο Γκαβίρια μέσω του Twitter.

Η Κολομβία είναι η τρίτη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό (1,5 εκατομμύριο) και η τέταρτη σε αριθμό θανάτων (40.400).


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

newsit.gr



Με τσιγάρο στο χέρι μέσα στη Βουλή ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας

 



Είχαμε συνηθίσει τον… αψύ Σφακιανό Παύλο Πολάκη να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους νόμους και να μην ξέρει καν τι σημαίνει ατομική ευθύνη. Πρόσφατα με τη χρήση της μάσκας, παλαιότερα με το τσιγάρο το οποίο άναβε ακόμη και μέσα στο κτίριο της Βουλής για… να δίνει το καλό παράδειγμα.

Αλλά όπως φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ αγνοούν τα περί ατομικής ευθύνης και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα και στα νέα δεδομένα.

Ετσι, ο φακός του in.gr «συνέλαβε» τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσας, να κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Βουλής  με τσιγάρο στο χέρι.

 

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, κρατά στο χέρι του το τσιγαράκι… μιμούμενος προφανώς τον ανεξέλεγκτο Παύλο Πολάκη. Αλλά φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αδυναμία να τηρούν τους κανόνες, ακόμη και σε κλειστούς χώρους, ακόμη και μέσα στη Βουλή η οποία έχει ψηφίσει την απαγόρευση του καπνίσματος. Παλαιότερα, πλην του Παύλου Πολάκη και ο Χρήστος Σπίρτζης αλλά και ο Δημήτρης Βέττας έκαναν χρήση του λεχθέντος λαϊκά «ό,τι μου καπνίσει» και έβγαλαν το τσιγάρο τους μέσα στη Βουλή.

Η ατομική ευθύνη, στην οποία ομνύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάει περίπατο όταν η κυριαρχεί η έλλειψη νικοτίνης.

Και καλά, παλιότερα ο κ. Βίτσας ήταν και υπουργός, είχε ευθύνες, υπουργικό άγχος. Δικαιολογούταν να κρατάει και κανένα τσιγαράκι. Τώρα όμως που τα αντιπολιτευτικά καθήκοντά του είναι ελάχιστα, το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται στο αν θα μιλήσει ο Τσακαλώτος και οι «53» ή αν θα ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση η Κουμουνδούρου, τι το ήθελε το τσιγαράκι;

Και μέσα στο κτίριο; Για να το βλέπουν οι περαστικοί και να παίρνουν παράδειγμα προς μίμηση;

Πηγή : in.gr



Σαμαράς: Ηθικός αυτουργός ο Αλέξης Τσίπρας για σκευωρία Novartis

 


Την «πυραμίδα» των εμπνευστών και των εκτελεστικών οργάνων της σκευωρίας Novartis περιέγραψε με λεπτομέρειες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την εξάωρη κατάθεσή του στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση μετά την άσκηση από την Βουλή ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε πλήθος στοιχείων που περιγράφουν τον Τσίπρα ως βασικό πρωταγωνιστή της απόπειρας ποινικής εξόντωσης των δέκα πολιτικών προσώπων με κατασκευασμένα στοιχεία και «στημένους» κουκουλοφόρους μάρτυρες. 

Ο κύριος Σαμαράς κατονόμασε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ως «ηθικό αυτουργό» της σκευωρίας.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Σαμαράς, δήλωσε: «Είναι εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν τη άθλια σκευωρία. Η δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απολύτως, έχει πλέον το λόγο. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες καλά Χριστούγεννα με υγεία πάνω από όλα, αλληλεγγύη και αγάπη. Χρόνια πολλά σε όλους».



Απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: Καλέ μου φίλε Μεβλούτ πάλι ξέχασες να αναφερθείς στο διεθνές δίκαιο

 



Να γίνει το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, θα γίνει πιο ευρωπαϊκή, θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες, εύχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε απάντηση που ανάρτησε στο twitter απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα του επισημαίνει ότι για ακόμη φορά δείχνει να ξεχνά να αναφέρει το διεθνές δίκαιο που αποτελεί τη μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο.

«Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ», αναφέρει ο κ. Δένδιας και προσθέτει:

«Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. ‘Αλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.

2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.

3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



ΝΔ για Folli Follie: Οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

 



Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά για χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού και διαβεβαιώνει ότι «κανένας βουλευτής και υπουργός μας δεν δημιούργησε προσκόμματα στη διερεύνηση της εταιρείας», η ΝΔ τονίζει:

«Αντί να πετούν από την Κουμουνδούρου την μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν: Είναι κανονικό να εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως νταραβερτζήδες και εκπρόσωποι προφυλακισμένων επιχειρηματιών; Είναι κανονικό να στέλνουν τις τροπολογίες στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες πριν καν τις καταθέσουν στη Βουλή; Αν όλα αυτά είναι κανονικά στον δικό τους κόσμο του νταραβεριού και του ''μαγαζιού'', για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι. Και οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις».




Τέρμα οι αγροτικές φυλακές για Κουφοντίνα, μεταφέρθηκε στις Φυλακές Δομοκού

 



Κάτω από άκρα μυστικότητα και χωρίς ακόμη και όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση να γνωρίζουν, πραγματοποιήθηκε μεταγωγή του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

Η απόφαση να απομακρυνθεί ο Κουφοντίνας από την Κασσαβέτεια όπου βρισκόταν τα δύο τελευταία χρόνια, ήταν στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, το οποίο θεσπίζει την κατάργηση του δικαιώματος μεταγωγής των καταδικασμένων για τρομοκρατία σε αγροτικές φυλακές της χώρας.

Ο Κουφοντίνας θα έχει συγκρατούμενους τον Νίκο Μαζιώτη του Επαναστατικού Αγώνα, και τους καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση, στελέχη της Χρυσής Αυγής, 23 άτομα στο σύνολο.

Στις ίδιες φυλακές φιλοξενούνται βαρυποινίτες, με πρώτο όνομα τον Αλκέτ Ριζάι.



Προφυλακίστηκαν γραμματέας και μάγειρας κατάσκοποι της Άγκυρας

 



Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν λίγα λεπτά, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας «SAOS FERRIES».

Οι ανωτέρω κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Πιο συγκεκριμένα ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου πέρασε την πόρτα του γραφείου της κ. Ανακρίτριας στις 10.15 το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάλιστα αλεξίσφαιρο γιλέκο και η απολογία του διήρκεσε μέχρι τις 12.40.

Οπως και προανακριτικά αφού αναφέρθηκε στην οικογενειακή του κατάσταση, στις σπουδές του και στην απασχόλησή του στο προξενείο, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και μάλιστα «επιφυλάχθηκε των δικαιωμάτων του».

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό για ένα έτος από τον 8ο μήνα του 2008 έως τον ίδιο μήνα του 2009 και περιγράφει ακολούθως πως απασχολείται από 8ετία ως γραμματέας στο προξενείο με καθήκοντα και διερμηνέα.

Τόνισε ακόμη ότι συνοδεύει τον πρόξενο σε όλες τις εκδηλώσεις και είναι ο σύνδεσμός του ουσιαστικά με τις αρχές και τους φορείς.

Σε ό,τι αφορά τις επαφές του με τον 52χρονο ναυτικό υποστήριξε από την πρώτη στιγμή, ότι οι σχέσεις τους, που αναπτύχθηκαν όχι από δική του πρωτοβουλία αλλά του συγκατηγορούμενού του, είχαν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα λόγω της καταγωγής του.

Μιλούσαν, όπως διατείνεται, για οικογενειακά τους θέματα, για την μηχανοκίνηση και το φαγητό αλλά και για την… πανδημία του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι ερωτήθηκε γιατί απέστειλε στον 52χρονο πακέτο συνομιλίας κινητής τηλεφωνίας και αποκρίθηκε ότι το έκανε για να έχουν φιλικές επαφές.

Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι άτομο χαμηλών τόνων, ότι διάγει μια ήρεμη ζωή και υποστήριξε ότι η προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση συνιστά πράξη καθαρά πολιτική και όχι προσωπική, προκύπτουσα απλά και μόνο από τη θέση που κατέχει στο Προξενείο της Τουρκίας, με στόχο να δημιουργήσει εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών!

Ο μάγειρας, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ήταν συνεργάσιμος, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει ομολογήσει τις πράξεις του από την πρώτη στιγμή.

Έχει ομολογήσει μεταξύ άλλων ότι ο 35χρονος τον στρατολόγησε και ότι του έστελνε μηνύματα μέσω της εφαρμογής «what’s up». Ο ίδιος του απαντούσε είτε με τηλεφωνικές κλήσεις είτε μέσω της εφαρμογής ενώ του έδωσε πληροφορίες για τις κινήσεις του ελληνικού στρατού τον Οκτώβριο του 2020 δύο φορές, ενώ το Νοέμβριο υπήρξε, όπως ισχυρίστηκε, ρήξη στις σχέσεις τους διότι αντιλήφθηκε ότι ήταν επικίνδυνος.

Φέρεται ο 35χρονος να του απέστειλε μάλιστα με μήνυμα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ενώ προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του και δεν απαντούσε στις κλήσεις του.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται ο 52χρονος, επεδίωκε να τον πείσει να στρατολογήσει κι άλλα πρόσωπα με παρεμφερή καθήκοντα σε πλοία της γραμμής. Υποστήριξε ότι έδωσε στον 35χρονο πληροφορίες μετά από δύο ταξίδια τον Οκτώβριο για τις ακριβείς θέσεις των πολεμικών πλοίων, τον αριθμό αυτών και τα διακριτικά που έφεραν στην πλώρη αλλά και τον αριθμό των στρατιωτών σ’ αυτά.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και ο ισχυρισμός του ότι ήταν η σύζυγος του εκείνη που τελικά τον έπεισε να αποφεύγει τον 35χρονο γραμματέα του Τουρκικού προξενείου.

Τα ίδια επιβεβαίωσε μάλιστα και σε συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε προανακριτικώς.

Ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, παρουσία του συνηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή, επανέλαβε ουσιαστικά τα όσα ισχυρίστηκε προανακριτικώς υποστηρίζοντας ωστόσο ότι οι μοναδικές πληροφορίες που διαβίβασε δύο μοναδικές φορές στον 35χρονο, ήτοι τον αριθμό των ελληνικών πολεμικών πλοίων που έπλεαν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην περιοχή του Καστελλορίζου, δεν αποτελούν κρατικά απόρρητα, καθώς μπορούσαν να γίνουν ορατά από το ευρύ κοινό της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής, ήτοι η πληροφορία αυτή δεν περιοριζόταν σε συγκεκριμένο κύκλο προσώπων.


Πηγή: dimokratiki.gr