Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Απίστευτο χουνέρι από το Πολεμικό Ναυτικό στους Τούρκους: Αλλού έψαχναν το υποβρύχιο και άλλου τους «βγήκε»

 



Σε ένα άγνωστο για πολλούς περιστατικό που συνέβη κατά την περίοδο που οι τουρκικές NAVTEX έβγαιναν η μία μετά την άλλη και η ένταση με την Τουρκία και το Oruc Reis είχε «χτυπήσει κόκκινο» αναφέρεται η στήλη «Βηματοδότης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα  «πρωταγωνιστές» του περιστατικού είναι το ελληνικό υποβρύχιο «Νηρεύς» που αλλού το έψαχναν απελπισμένα οι Τούρκοι κι αλλού…. εμφανίστηκε!

Όπως αναφέρει ο  «Βηματοδότης» :

«Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι η Τουρκία κάνει συνεχώς επιθετικές κινήσεις έναντι της χώρας μας που έχουν ως στόχο την υπενθύμιση των επεκτατικών επιδιώξεών της. Μάλιστα, το τελευταίο δεκάμηνο στην ημερήσια διάταξη της Άγκυρας είναι η έκδοση συνεχών NAVTEX, είτε για έρευνες του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είτε για αεροναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Οι Τούρκοι δεσμεύουν ακόμα και το μισό Αιγαίο για ασκήσεις τις οποίες τις περισσότερες φορές δεν τις πραγματοποιούν ποτέ.

Τώρα τελευταίως μάλιστα εκδίδουν παράνομες NAVTEX που στόχο έχουν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και κάθε μέρα παρουσιάζουν…«λίστες» με νησιά που υποτίθεται τα θέλουν αποστρατιωκοποιημένα. Μόλις προχθές εξέδωσαν… αντι-NAVTEX που έχει να κάνει με το Καστελλόριζο, το οποίο απαιτούν να είναι αποστρατιωτικοποιημένο.

Πώς απαντά η Αθήνα; Πρώτα απ’ όλα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας: «O,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται». Δεύτερον, με δήλωση ανωτάτου αξιωματικού ότι «τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών τα παίρνω βερεσέ» και τρίτον με στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά. Δεν είναι μόνον οι διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας που προστατεύουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες.

Είναι και τα πολεμικά πλοία που δημιουργούν ένα τείχος προστασίας στα νησιά.

Μάλιστα, ενώ βρισκόμασταν στο ζενίθ της κρίσης με το Oruc Reis και οι Τούρκοι είχαν στείλει κατασκοπευτικά και ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη προσπαθώντας ματαίως να ανακαλύψουν (και να ξετρυπώσουν) τα ελληνικά υποβρύχια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έδωσε εντολή στο υποβρύχιο «Νηρέας» να «φανερωθεί» στους Τούρκους που το έψαχναν νοτίως της Ρόδου. Το «Νηρεύς» με όλη του μεγαλοπρέπεια αναδύθηκε ξαφνικά μέσα στο λιμάνι του Καστελλόριζου, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των κατοίκων».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου