Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ν.Δ.: Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, συμμορίες χτύπησαν την έδρα των Μ.Α.Τ.



Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. κ. Μ. Χαρακόπουλου για τη νέα επίθεση στην έδρα των Μ.Α.Τ.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, συμμορίες χτύπησαν την έδρα των Μ.Α.Τ. στην Καισαριανή και έφυγαν σαν κύριοι. Με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη».

Πλήρης Δήλωση

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, συμμορίες χτύπησαν την έδρα των Μ.Α.Τ. στην Καισαριανή και έφυγαν σαν κύριοι. Η συστηματική στοχοποίηση αστυνομικών που θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους, ουδόλως φαίνεται να απασχολεί την Κυβέρνηση. 

Τα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να αδιαφορούν για την πάταξη της εγκληματικότητας που αποτελεί καθολικό αίτημα της κοινωνίας. Τα κρούσματα ανομίας εντείνονται καθημερινά, καθώς η Κυβέρνηση συνειδητά αποφεύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τις φιλικές της ‘‘συλλογικότητες’’. Το δίδυμο του, κατ’ επίφασιν, Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα, συνεχίζοντας την πολιτική ανοχής που χάραξε ο αλήστου μνήμης κ. Τόσκας, αναπαράγουν τα ίδια αδιέξοδα, καταρρακώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. 

Επαναλαμβάνουμε ότι με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη. Μόνη ελπίδα για τον τόπο είναι να μπουν το συντομότερο τίτλοι τέλους σε μια Κυβέρνηση, που και στο τομέα της δημόσιας τάξης αφήνει πίσω της ερείπια».


Έκοψαν το φθηνό ρεύμα σε 250.000 νοικοκυριά -Εκτός ΚΟΤ ένας στους τρεις



Εκτός Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου πετάχτηκε ένας στους τρεις δικαιούχους λόγω των αυστηρών κριτηρίων που θέσπισε από πέρυσι η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» και με βάση τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών δικαιούχοι του ΚΟΤ, δηλαδή ευάλωτοι καταναλωτές που απολαμβάνουν φθηνότερο ρεύμα είναι περί τους 450.000, όταν στο τέλος του 2017, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενταγμένοι ήταν 693.487 οικιακοί καταναλωτές.

Πηγές αναφέρουν ότι περίπου 240.000 με 250.000 νοικοκυριά δεν εμφανίζονται στο ΚΟΤ, πράγμα που σημαίνει ότι υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις και το σύστημα τους απέρριψε λόγω μη εκπλήρωσης των εισοδηματικών και άλλων περιουσιακών κριτηρίων.

Σκοπός της παρέμβασης που έκανε πέρυσι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν να ξεκαθαρίσει το μητρώο του ΚΟΤ και από στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά και να εξοικονομηθούν δαπάνες από την επιδότηση των χαμηλών τιμολογίων.

Χονδρικά, το συγκεκριμένο κονδύλι, το οποίο επωμίζονται οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και κυρίως η ΔΕΗ που έχει το πλειοψηφικό μερίδιο στην αγορά, ανέρχεται ετησίως στα 60 με 70 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με βάση τα νέα κριτήρια που αποφασίστηκαν, το ΚΟΤ διακρίνεται σε δύο κατηγορίες:

Στην πρώτη εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και
στη δεύτερη εκείνοι που έχουν συγκεκριμένα όρια ετήσιου συνολικού πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος.


Πηγή:  iefimerida.gr 


Αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ΑΠΘ για διακίνηση ναρκωτικών γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι



Αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στους χώρους γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενάντια στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα ανομίας με την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, με τη συμμετοχή συνολικά 200 αστυνομικών,έγιναν 40 συλλήψεις, εκ των οποίων οι περισσότεροι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης αλλά και οπλισμό.




Ο Πετσίτης λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου, λέει ο πρώην διευθύνων της ΔΕΠΑ



«Λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» δηλώνει για τον Μανώλη Πετσίτη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος.

Σε δήλωσή του στα ΝΕΑ ο κ. Κιτσάκος σημειώνει ότι «δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ υπηρεσιακού χαρακτήρα επισκέψεις από τον κ. Πετσίτη» προσθέτοντας πως «από ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη».


Αναλυτικά η δήλωση του Θεόδωρου Κιτσάκου έχει ως εξής:

«Περί "παρέας της Καισαριανής": Ουδέποτε είχα σχέση ή δραστηριοποίηση με τη συγκεκριμένη συνοικίας, πόσω μάλλον "συμμαθητική" σχέση με τους κ.κ. Παππά και Πετσίτη με τους οποίους έχουμε διαφορά ηλικίας άνω των 20 ετών.

Περί κυρίου Πετσίτη: Απ' ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου

Περί Δικαιοσύνης: Της όλης υπόθεσης έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη στην αντικειμενική απονομή της οποίας όλοι προσβλέπουμε. Στη Δικαιοσύνη, συνεπώς, θα κατατεθούν όταν έρθει η ώρα όσα στοιχεία χρειάζονται.


Δηλώνω, τέλος, ότι το τελευταίο διάστημα και δη μετά την έκδοση Δελτίου Τύπου, τη συνέντευξη Τύπου και τη συνέντευξή μου σε εφημερίδα έχω δεχτεί απειλές για τις οποίες έχω ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και προτίθεμαι να δρομολογήσω της δέουσες νομικές ενέργειες».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Ντόρα : Η Αμερική του Μπους και η Αμερική του Τραμπ δεν είναι ίδιες



Η πρώτη είχε πλήρη συναίσθηση του βάρους της ευθύνης της ως παγκόσμιας υπερδύναμης, ενώ η δεύτερη κλείνεται ολοένα και περισσότερο στον εαυτό της, ταλαντευόμενη καθημερινά ανάμεσα στο δίλημμα «αξίες ή συμφέροντα»

«Έφυγε» μια από τις τελευταίες μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, ο Τζωρτζ Μπους. Ένας άνθρωπος με μεγάλη πείρα που υπηρέτησε τη χώρα του από διαφορετικές θέσεις: αρχηγός της CIA, δύο θητείες ως Αντιπρόεδρος και, φυσικά, μια θητεία ως Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Μπους κλήθηκε την εποχή της προεδρίας του να διαχειριστεί τις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν εκείνη την περίοδο: την απαρχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, την ένωση της Γερμανίας και τον πρώτο πόλεμο στον Κόλπο για την απελευθέρωση του Κουβέιτ.

Βλέποντας πίσω, θα πρέπει κανείς να σημειώσει ότι παρόλο που τότε ήταν η εποχή που όλοι πανηγύριζαν για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την αρχή της παντοκρατορίας της μίας και μοναδικής υπερδύναμης, ο Τζωρτζ Μπους δεν έχασε ποτέ το μέτρο. Στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την επανένωση της Γερμανίας. Στήριξε την Ευρώπη τη δύσκολη περίοδο του Μάαστριχτ. Προχώρησε στον πόλεμο στο Ιράκ μετά από ομόφωνη απόφαση του ΟΗΕ. Σεβόταν στην πράξη όλους όσοι συμμετείχαν σ’ εκείνη την επιχείρηση, ακόμα κι αν την υποστήριζαν με ελάχιστες δυνάμεις. Είχε υπηρετήσει στην Κίνα και τον είχα ακούσει πολλές φορές να λέει τι θα συνέβαινε παγκοσμίως, όταν το Πεκίνο θα άρχισε να αναπτύσσεται με διαφορετική δυναμική.

Παρακολουθώντας σήμερα τα λόγια των Αμερικάνων πολιτικών για τον Τζωρτζ Μπους, είναι εντυπωσιακό πως τόσα χρόνια μετά την προεδρική του θητεία, του αναγνωρίζουν όλοι την ειλικρινή προσπάθειά του – που τότε απέτυχε – να τείνει χείρα φιλίας και συνεργασίας στους Δημοκρατικούς αντιπάλους του. Όλοι αναφέρονται στη συνεχή και άοκνη προσπάθειά του να πείσει ότι η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων.

Εκτός από μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, ο Μπους ήταν ένας ευγενέστατος και αξιαγάπητος άνθρωπος. Εξέπεμπε μία μεγάλη ψυχολογική ισορροπία, η οποία, κατά τη γνώμη μου, οφειλόταν στη σύζυγό του Μπάρμπαρα, με την οποία έζησαν μαζί περισσότερα από 70 χρόνια, καθώς και στη μεγάλη του οικογένεια, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Με τον πατέρα μου συνδέθηκαν με ειλικρινή φιλία, η οποία κράτησε ακόμα κι όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη θέση του Πρωθυπουργού. Ενδεχομένως, διότι είχαν πολλά κοινά στοιχεία. Ήταν δύο από τους τελευταίους ηγέτες που είχαν πολεμήσει στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχαν βιώσει τον πόνο και την καταστροφή του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μας, στα Χανιά, το ενδιαφέρον του για τις ιστορίες της Κρητικής Αντίστασης και βεβαίως τον ενθουσιασμό του, όταν δοκίμασε το κρητικό λάδι. Τότε, μάλιστα, ανέλαβε ο πατέρας μου την υποχρέωση να τον προμηθεύει, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες διότι απαγορευόταν να μπει στο Λευκό Οίκο αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Θυμάμαι και τη χαρά του Μπους, όταν κατάφερε να βάλει το λάδι στο διαμέρισμά του εντός του Λευκού Οίκου κρεμώντας πάνω στο μπουκάλι μια ταμπέλα με την ένδειξη «μόνο για εξωτερική χρήση».

Ο Τζωρτζ Μπους «έφυγε» σε μια στιγμή, κατά την οποία ο κόσμος αντιμετωπίζει ευρύτερα και σημαντικότερα προβλήματα από εκείνα που διαχειρίστηκε ο ίδιος. Η Αμερική του Μπους και η Αμερική του Τραμπ δεν είναι ίδιες: η πρώτη είχε πλήρη συναίσθηση του βάρους της ευθύνης της ως παγκόσμιας υπερδύναμης, ενώ η δεύτερη κλείνεται ολοένα και περισσότερο στον εαυτό της, ταλαντευόμενη καθημερινά ανάμεσα στο δίλημμα «αξίες ή συμφέροντα».

Ο Μπους ήταν σημαντική διεθνής προσωπικότητα, παρά τις όποιες αστοχίες του στην εσωτερική και την εξωτερική πολιτική. Μακάρι κάποιες από τις αρχές και τα πιστεύω του, τώρα που με τέτοια ένταση ξανακούστηκαν στη διεθνή κοινή γνώμη, να έχουν σήμερα έστω και λίγη επιρροή…


Ζήτησε «συγγνώμη» η Αυγή στον Κώστα Μπακογιάννη για κατάπτυστο fake ρεπορτάζ της



Η εφημερίδα διόρθωσε προηγούμενο δημοσίευμα της που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Το fake δημοσίευμα ανέφερε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης συνοδευόταν στον Αγ. Παντελεήμονα από τον Σπύρο Γιαννάτο, «γνωστό χρυσαυγίτη» που ήταν καταδικασμένος με αναστολή για τραμπουκισμούς. 

Ολόκληρη η διόρθωση της Αυγής:

«Αμέσως μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ σχετικά με την επίσκεψη του Κ. Μπακογιάννη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου συνοδευόταν από τον Σπύρο Γιαννάτο, ο τελευταίος μέσω του δικηγόρου του απέστειλε εξώδικη δήλωση διευκρινίζοντας στην εφημερίδα μας ότι με απόφαση της 28.6.2018 του Ε΄ Τριμελούς Πλημμελιοδικείου, που έκρινε την έφεσή του, κρίθηκε πως καμία απολύτως σχέση δεν είχε με επεισόδια τα οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως και η «Αυγή», αγνοώντας την απόφαση αυτή, τον είχε χαρακτηρίσει ως «καταδικασμένο με αναστολή για τραμπουκισμούς. Επιπλέον, ο κ. Γιαννάτος μέσω του εξώδικου δηλώνει στην εφημερίδα ότι «ουδέποτε υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής ή έχει κατηγορηθεί για εγκληματική συμπεριφορά», καθώς στο ρεπορτάζ της 6.12.2018 τον χαρακτηρίσαμε ως «γνωστό χρυσαυγίτη με δράση στη γειτονιά». 

Η «Αυγή», πιστή στις αρχές της δεοντολογίας, δημοσιεύει σήμερα τις διορθώσεις ου ο Σ. Γιαννάτος μας έστειλε μέσω του δικηγόρου του Θανάση Πλεύρη και αφορούν τόσο την αθώωσή του στο Εφετείο όσο και τη διαβεβαίωση περί μη πολιτικών σχέσεων του πρώτου με το κόμμα της Χ.Α.»




Εισέβαλε σε τράπεζα στο Χαϊδάρι και την λήστεψε με απειλή χειροβομβίδας



Ο δράστης ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους με την απειλή χειροβομβίδας και αφού αφαίρεσε όσα χρήματα είχαν τα ταμεία, τράπηκε σε φυγή.

Τον πανικό σκόρπισε άγνωστος δράστης το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Κερασούντος, στο Χαϊδάρι.

Ο ληστής εισέβαλε στην τράπεζα κρατώντας μία χειροβομβίδα στο χέρι και υπό την απειλή αυτής ακινητοποίησε τους έντρομους υπαλλήλους και πελάτες και άδειασε τα ταμεία απ’ όσα χρήματα είχαν.

Στη συνέχεια βγήκε έξω και τράπηκε σε φυγή, ενώ είναι άγνωστο αν τον ανέμενε τυχόν συνεργός του έξω από το κατάστημα.

Στην περιοχή ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία, δίχως όμως να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών.


Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή : news247.gr


Ο Ράμα εκμεταλλεύεται την ανίκανη κυβέρνηση Τσίπρα και κλέβει περιουσίες ομογενών



Τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι και κάνουν ότι θέλουν, όπως το θέλουν με μοναδικό σκοπό να αρπάξουν από την Ελλάδα και τους Έλληνες ότι μπορούν μέχρι να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία της Ελλάδας.

Μια πρωτοφανής προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Έντι Ράμα να αξιοποιήσει ακίνητα που ανήκουν και σε έλληνες ομογενείς έχει δυσχεράνει περισσότερο της σχέσης Ελλάδας - Αλβανίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που αποκάλυψε το himara.gr, ο Εντι Ράμα υπέγραψε απόφαση η οποία κάνει λόγο για την καταγραφή και το πέρασμα ακινήτων περιουσιών του «Δημοσίου» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Τουρισμού της Αλβανίας. Το πρόβλημα της μη ύπαρξης τίτλων ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρρας δίνει τη δυνατότητα στον Αλβανό πρωθυπουργό να χαρακτηρίσει όλες τις περιουσίες «δημόσιες».

Μάλιστα, σε συνέχεια της νομοθεσίας για την δωρεάν παραχώρηση εκτάσεων σε «στρατηγικούς επενδυτές», ο πρωθυπουργός της Αλβανίας υπέγραψε την από 21/11 απόφαση αρ. 708 του υπουργικού συμβουλίου, η οποία ορίζει ότι 46 τεμάχια στα νότια παράλια της χώρας περνάνε στην ιδιοκτησία του υπουργείου Τουρισμού, με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση.

 Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 46 τεμαχίων συνολικής έκτασης 1.614 εκταρίων, τα 41 τεμάχια έκτασης 1.377 εκταρίων βρίσκονται στον Δήμο Χειμάρρας και μόνο πέντε τεμάχια, έκτασης 237 εκταρίων, βρίσκονται στην Αυλώνα και τα Εξαμήλια. Οι εκτάσεις που οικειοποιείται το υπουργείο Τουρισμού της Αλβανίας, με σκοπό την παραχώρησή τους έναντι ενός ευρώ, ανήκουν σε Έλληνες, χριστιανούς ορθόδοξους του Δήμου Χειμάρρας.


Ερώτηση 21 βουλευτών της Ν.Δ. για τον Μ. Πετσίτη κολλητό Τσίπρα - Παππά



Είκοσι ένας βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά. Η Ερώτηση αφορά τα νέα στοιχεία που εμφανίζουν άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός του κ. Παππά, τον κ. Μάνο Πετσίτη, να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαυρεντιάδης, και μάλιστα στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017 κατά το οποίο είχαν εκτιναχθεί τα χρέη της εταιρίας ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Οι βουλευτές καλούν τον κ. Παππά να εξηγήσει στη Βουλή:

Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη, και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν Υπουργός Επικρατείας.
Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά, και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;
Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016.

Οι βουλευτές επίσης καλούν με την ερώτησή τους τον κ. Παππά να αποκαλύψει εάν γνωρίζει και άλλες ανεξήγητες αμοιβές του κ. Πετσίτη από άλλους επιχειρηματίες ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης, και αν ναι, να διευκρινίσει πώς τις εξηγεί, ως αρμόδιος υπουργός.


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  κ. Νίκο Παππά

Θέμα: Ποια η σχέση σας με τον κ. Μανώλη Πετσίτη;

Εδώ και τρεις εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά προκλητικά για τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το πρωτοφανές σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη. 
Είναι γνωστό ότι για την εν λόγω υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΘεόδωρουΚιτσάκου που διορίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ. 
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές που άσκησαν τη δίωξη, ο κ. Κιτσάκος ζημίωσε τη ΔΕΠΑ καθώς του αποδίδεται ότι δικές του ενέργειες ή παραλείψεις  προκάλεσαν τη διόγκωση του χρέους της εταιρίας Elfe, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, ενώ αποπειράθηκε με παράνομο τρόπο να ανταλλάξει ακίνητα των Elfe έναντι του δυσθεώρητου χρέους της προς τη ΔΕΠΑ. 
Σημειώνεται μάλιστα ότι ενώ πριν από λίγα χρόνια τα ακίνητα αυτά είχαν αποτιμηθεί σε 8,9 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Κιτσάκος τα «κοστολόγησε» αυθαίρετα σε 90 εκ. ευρώ, παραβλέποντας επιπλέον ότι δεν μπορούσαν ούτως ή άλλως να μεταβιβαστούν καθώς έφεραν σειρά βαρών και είχαν δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ήδη από το 2014. 

Όλες αυτές τις ενέργειες ο κ. Κιτσάκος έχει δημόσια πλέον παραδεχθεί ότι τις γνώριζαν 7 υπουργοί της  Κυβέρνησης. 
Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία που εμφανίζουν άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός σας να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες. Μεταξύ αυτών και από τον κ. Λαυρεντιάδη, στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017 που  εξελισσόταν το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ.
Δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Πετσίτης επισκεπτόταν συχνότατα τον κ. Κιτσάκο στο γραφείο του στη ΔΕΠΑ, την ίδια περίοδο που ελάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία Elfe συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν επίσης ότι ο ίδιος στενός σας συνεργάτης επισκεπτόταν συχνότατα και πολλούς άλλους επιχειρηματίες ως απεσταλμένος σας. 
Αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Πετσίτης έχει στενές σχέσεις με τον  Κύπριο δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου, ειδικό στις OffShore που το όνομα του υπάρχει και στα PanamaPapers, ο οποίος ως γνωστόν υπήρξε και συνταξιδιώτης σας στο περιβόητο ταξίδι σας στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013.  
Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, 
- Δεδομένου ότι πολλά γράφονται για τις σχέσεις σας  με τον κ. Πετσίτη καλείστε να εξηγήσετε στη βουλή ποια είναι ακριβώς η σχέση σας, -πέραν του γεγονότος ότι υπήρξατε συμμαθητές- και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όταν ήσασταν υπουργός Επικρατείας. 
- Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης; 
- Γνωρίζετε αν υπάρχουν και άλλες ανεξήγητες αμοιβές του κ. Πετσίτη από άλλους επιχειρηματίες και μάλιστα ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης και αν ναι πώς τις εξηγείτε ως αρμόδιος υπουργός; 
- Τέλος ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016;

Αθήνα, 11.12.2018
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

1. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ –ΜΙΣΕΛ
2. ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
4. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 
5. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
6. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
7. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ
11. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ
12. ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ( ΜΑΚΗΣ)
13. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
14. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ 
15. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
16. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
17. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
18. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
19. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
20. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
21. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ



Τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο



Ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην πλατεία Κλεμπέρ, στην παλιά πόλη, κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά.  Για 4 νεκρούς κάνει λόγο το Reuters, σε κρίσιμη κατάσταση πολλοί τραυματίες. 

Η γαλλική αστυνομία έχει εντοπίσει και παγιδεύσει τον δράστη της επίθεσης η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

ο δράστης της επίθεσης

Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 29χρονος με ποινικό μητρώο, ιδίως για κλοπές, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, συγκαταλεγόταν στις λίστες παρακολούθησης, τις λεγόμενες Fiche S, των υπηρεσιών πληροφοριών. Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους που παρακολουθούνται για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης ή για διασυνδέσεις με ισλαμιστές.

Πριν τραπεί σε φυγή, ο δράστης τραυματίστηκε από τα πυρά περιπόλου του στρατού που εκτελεί την αποστολή Sentinelle,  σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκε μεγάλος αριθμός χειροβομβίδων.

Ο εισαγγελέας, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ. Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. 


Νέα επίθεση των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά των ΜΑΤ



Νέα επίθεση σημειώθηκε στις 18.45, το απόγευμα της Τρίτης, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Καισαριανή.

Περίπου 20 άτομα αντιεξουσιαστές φορώντας κουκούλες, πέταξαν βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια διέφυγαν μπαίνοντας μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές.

Από τις φωτιές προκλήθηκαν ζημιές σε πέντε μοτοσικλέτες που ήταν παρκαρισμένες έξω από το κτίριο.