Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Ο χάρτης με τα «κρούσματα» ενδοοικογενειακής βίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη

 


«Ανησυχητική» χαρακτηρίζει την έξαρση των περιστατικών έμφυλης βίας και δολοφονιών γυναικών που παρατηρούνται την τελευταία περίοδο το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή οι αρμόδιες αρχές έχουν καταγράψει 1.632 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Αττική και 592 στην Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο του 2021 εως τον Ιανουάριο του 2022.

Αναφορικά με την Αττική τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγραφεί από την αστυνομική διεύθυνση Αθηνών (508) και ειδικότερα από το τμήμα της Ομόνοιας (153), Καλλιθέας (53), Ζωγράφου (38), Κολωνού (32).

Ακολουθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής με 425 περιστατικά με τα περισσότερα εξ αυτών να καταγράφονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου 141, Αχαρνών (44), Ιλίου (41). Στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής έχουν σχηματιστεί φάκελοι για 256 υποθέσεις ενδοικογενειακής βίας και συγκεκριμένα στα Α.Τ Αγίας Παρασκευής 97 και Κηφισίας 24.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες αστυνομικές διευθύνσεις, το ΑΤ Αλίμου έχει κληθεί να αντιμετωπίσει 129 υποθέσεις , το ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά 107 ενώ στην Θεσσαλονίκη το Α.Τ Λευκού Πύργου σχημάτισε 120 σχετικούς φακέλους.






Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στην Βουλή μετά από ερώτηση 19 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Μεταξύ άλλων το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει πως «την τελευταία περίοδο, σημειώνει ανησυχητική έξαρση και στη χώρα μας και για το λόγο αυτό επιχειρείται η ολιστική αντιμετώπισή του, αφενός σε επίπεδο καταστολής, αφετέρου σε επίπεδο πρόληψης.

Αναφορικά με την επιδίωξη καταστολής του φαινομένου, η πρόβλεψη ενός νέου ποινικού αδικήματος «γυναικοκτονίας» θα οδηγήσει σε μία ανεπίτρεπτη τόσο συνταγματικά όσο και ηθικά, σχετικοποίηση της ανθρώπινης ζωής, που είναι το υπέρτατο αγαθό και προστατεύεται απόλυτα. Στην απόλυτη αυτή προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν χωρούν ούτε διαφοροποιήσεις, ούτε παρεκκλίσεις, ούτε εξαιρέσεις, ούτε διακρίσεις. Η ανθρώπινη ζωή δεν σχετικοποιείται ανάλογα με το φύλο, το χρώμα, τον τόπο καταγωγής. Η ουσία, λοιπόν, δεν βρίσκεται στην τυποποίηση ενός ξεχωριστού αδικήματος αλλά αντιθέτως στην διασφάλιση, ότι η ανθρωποκτονία, εναντίον οποιουδήποτε στρέφεται, θα τιμωρείται με την αυστηρότερη των ποινών. Στο ποινικό δικαιΐκό μας σύστημα, με τις διατάξεις του ν. 4855/2021(Α΄215) «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες επείγουσες διατάξεις» που εισήχθησαν με πρωτοβουλία μας από την παρούσα Κυβέρνηση, προβλέψαμε αποκλειστικά, οριζόντια και ανελαστικά, ως μοναδική ποινή για την ανθρωποκτονία την ισόβια κάθειρξη (άρθρο 299 παρ. 1 ΠΚ), διορθώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την απολύτως εσφαλμένη επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να τιμωρεί την ανθρωποκτονία και με την διαζευκτική ποινή της πρόσκαιρης καθείρξεως.

Επίσης με τον ίδιο νόμο αλλάζει ο χρόνος έναρξης της παραγραφής των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, όταν τελούνται σε βάρος ανηλίκων, ενώ τα αδικήματα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας στον εργασιακό χώρο και της προσβολής της γενετήσιας ευπρέπειας για τους ανήλικους, διώκονται πλέον αυτεπάγγελτα και όχι κατόπιν έγκλισης, όπως ίσχυε πριν την τροποποίηση του Π.Κ. Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα θα συνεχίσει τη λειτουργία της και θα υποβάλει τις προτάσεις της προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε επίπεδο πρόληψης, επιχειρούμε τη δημιουργία ενός δικτύου προστασίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας μέσω του ποινικού δικαίου, με την καθιέρωση του αξιόποινου χαρακτήρα για τη μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση που επιβάλλει απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας μεταξύ προσώπων και αποτελεί τη συνηθέστερη απόφαση των δικαστηρίων για την προστασία των γυναικών.

Έπειτα από τη σημαντική τροποποίηση του Π.Κ., αυτό που έχει πραγματικά σημασία, πλέον, είναι η επαναξιολόγηση του νομικού πλαισίου για την ενδοοικογενειακή βία και η ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για τη στήριξη των θυμάτων. Η εξέταση και επεξεργασία συνολικά του νομοθετικού πλαισίου για την αποτροπή της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων αυτής είναι η κατεύθυνση στην οποία κινείται συνολικά η κυβέρνηση καθώς η όλη προσπάθεια απαιτεί συνέργειες από τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Υγείας προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό αλλά και κοινωνικό υποστηρικτικό περιβάλλον (κοινωνικές υπηρεσίες, δομές φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας), ώστε να αποφευχθούν νέα περιστατικά έμφυλης βίας / δολοφονίας γυναικών στο μέλλον και να υπάρξει πλήρης και αποτελεσματική προστασία και στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας»


Χρήστος Μπόκας

protothema



Ο Τσίπρας δέσμιος ιδεοληψιών, διαχειρίστηκε καταστροφικά το μεταναστευτικό


 

Η κυβέρνηση με τον εκπρόσωπο της Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο.

«Ο κ. Τσίπρας, στην περίοδο της πρωθυπουργίας του, διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό ζήτημα καταστροφικά. Δέσμιος αφελών ιδεοληψιών, προέβη σε μια σειρά ολέθριων πειραματισμών σε βάρος τόσο των τοπικών κοινωνιών όσο και των μεταναστών. Σήμερα είδε από κοντά το έργο της κυβέρνησης στη μείωση και διαχείριση των ροών, την οργάνωση των καταυλισμών, τη μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά και την αποσυμφόρηση της ακριτικής Ελλάδας. Μια πολιτική που βασίζεται σε υποδομές που γίνονται με διεθνείς διαγωνισμούς και όχι απευθείας αναθέσεις όπως προέβλεπαν οι διατάξεις που η κυβέρνησή του είχε θεσμοθετήσει», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποφύγει τη σύγκριση με τα τραγικά πεπραγμένα του. Όφειλε τουλάχιστον να ζητήσει ένα συγγνώμη από τους κατοίκους της Λέσβου».



Παρών ο Σολτς στη σύνοδο της ΝΑ Ευρώπης


 

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί την προσεχή Παρασκευή ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς και θα παρακαθήσει σε δείπνο, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.


Η σύνοδος, η οποία θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, έχει επιπρόσθετο ενδιαφέρον εξαιτίας της συγκυρίας καθώς μένει να φανεί η επιλογή της Τουρκίας ως προς το επίπεδο εκπροσώπησής της στις εργασίες της. Υπενθυμίζεται πως μόλις προχθές ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η διήμερη κοινοβουλευτική συνέλευση της συνόδου, στην οποία έλαβε μέρος τουρκική αντιπροσωπεία. Στη σύνοδο της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, εκτός από την Ελλάδα και την εξ ανατολών γείτονα, συμμετέχουν επίσης η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, το Κόσοβο, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.


Μιλώντας σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη Σολτς, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, υπενθύμισε χθες ότι ο κ. Σολτς είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό συνάντηση προσφάτως και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες είχαν «μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων», για να προσθέσει ότι η γερμανική πλευρά θεωρεί πως «αυτή η εταιρική ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί και σε αυτό το ταξίδι». Οπως έγινε γνωστό, ο Γερμανός καγκελάριος το Σάββατο θα μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία και στη Βουλγαρία, ενώ θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του στο Κόσοβο και στη Σερβία. Δύο ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη 8 Ιουνίου θα επισκεφθεί την Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια, ενώ την επομένη θα συναντηθεί στην Αγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Υπενθυμίζεται πως ακριβώς ενόψει της συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Δένδιας πραγματοποιεί περιοδεία στα δυτικά Βαλκάνια. Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας χθες επισκέφθηκε τη Σερβία. Εγινε δεκτός από τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ενώ είχε συνάντηση και με τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς. Οπως μεταδόθηκε από το Βελιγράδι, στη συνάντηση των δύο υπουργών εκφράστηκε η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών της περιοχής. Συζήτηση έγινε και για τα ενεργειακά, με τον κ. Σελάκοβιτς να αναφέρει ότι η χώρα του προσβλέπει στην προμήθεια φυσικού αερίου από την Αλεξανδρούπολη όπως και από αγωγούς που διασχίζουν την Ελλάδα.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Αλβανός απειλεί με τσεκούρι αστυνομικούς στο Παγκράτι

 


Ένα βίντεο που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, έφερε στο φως της δημοσιότητας το Law&Order.

Ένας άνδρας, ηλικίας 29 ετών με καταγωγή από την Αλβανία, εξύβριζε και απειλούσε κόσμο και στη συνέχεια τους άντρες της ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν στην περιοχή.

Ο δράστης προκαλούσε στην περιοχή του Παγκρατίου φθορές με το τσεκούρι σ’ εν κινήσει αυτοκίνητα και απειλούσε όσα άτομα προσπαθούσαν να τον σταματήσουν. Κλήθηκε η αστυνομία από τους περίοικους και σε πολύ μικρό χρόνο έφτασαν δύο πληρώματα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Του ζητούσαν να πετάξει το τσεκούρι, ωστόσο αυτός τους έβριζε και τους απειλούσε. 

Κάποια στιγμή κινήθηκε απειλητικά στον έναν αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. οι συνάδελφοί του αμέσως έπεσαν πάνω του, κρατώντας το χέρι του με το τσεκούρι, μέχρι που του το έριξαν κάτω και τον ακινητοποίησαν, καθώς αντιστάθηκε σθεναρά προσπαθώντας να ξεφύγει.

Στη συνέχεια οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στην κατοχή του εκτός από το τσεκούρι, μαχαίρια-φονικά όπλα μήκους 29 εκατοστών.





Συνελήφθησαν 17χρονος και 16χρονος για επίθεση και ληστεία εναντίον πέντε 14χρονων

 



Επίθεση από δύο ανήλικους κακοποιούς, έναν 17χρονο και έναν 16χρονο, δέχθηκαν πέντε 14χρονοι στην παραλιακή περιοχή Δάφνες, της Πάτρας.

Οι ανήλικοι κακοποιοί έπειτα από λίγη ώρα οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος και ο 16χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, προσέγγισαν αρχικά τους πέντε 14χρονους λουόμενους και απειλώντας τους φραστικά, τους λήστεψαν αφαιρώντας τους ένα ζευγάρι παπούτσια.

Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες κακοποιοί επιτέθηκαν στους ανήλικους χτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια στο σώμα, προκαλώντας σωματικές βλάβες, σε δυο από τους 14χρονους.

Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών προέκυψε, ότι ο 17χρονος ανήλικος κακοποιός είχε αφαιρέσει νωρίτερα στην ίδια παραλία, από λουόμενη το κινητό της τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψη του.

Παράλληλα, συνελήφθη η μητέρα του 16χρονου, κατηγορούμενη για παραμέλησης της εποπτείας του.



Μητσοτάκης στο Reuters: H Ελλάδα δεν θα ανεχθεί επιθετικές ενέργειες


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αστυπάλαια, παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters.

Ερωτηθείς για το έργο «Astypalea: smart & sustainable island», το οποίο βρίσκεται πλέον στο δεύτερο έτος υλοποίησής του, και τη θέση που κατέχει στις δράσεις της κυβέρνησης για την καθαρή ενέργεια και το κλίμα, ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Αυτό που βλέπετε εδώ είναι μια “ματιά” στο μέλλον. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ στην Αστυπάλαια -και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο σε όλα τα νησιά μας- είναι να αποδείξουμε ότι η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια μπορεί να γίνει πραγματικότητα με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι πολλοί προσδοκούσαν.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μετάβαση της Ευρώπης σε μία οικονομία με ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών, τη στιγμή που η ΕΕ επιχειρεί να μειώσει την εξάρτησή της από τις ρωσικές εξαγωγές ορυκτών καυσίμων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Η επίτευξη των στόχων μας όσον αφορά την πράσινη μετάβαση καθίσταται προτεραιότητα όχι μόνο για περιβαλλοντικούς λόγους, όχι μόνο για να καταφέρουμε να γίνουμε η πρώτη ήπειρος στον κόσμο που θα έχει ουδέτερο κλιματικό αποτύπωμα, αλλά είναι επίσης σημαντικό προκειμένου να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας αυτονομία.

Ο άνεμος και ο ήλιος που έχουμε εδώ παράγουν, αυτή τη στιγμή, το φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα που μπορούμε να έχουμε. Είναι άφθονο και είναι δικό μας. Δεν χρειάζεται να βασιστούμε σε οποιονδήποτε άλλο».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο προβλημάτων στην ενεργειακή επάρκεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα απομακρύνεται από τον λιγνίτη εδώ και αρκετό καιρό αλλά εξακολουθούμε να έχουμε λιγνιτικές μονάδες ικανές να παράσχουν εφεδρική ισχύ σε περίπτωση που τις χρειαστούμε, έχουμε επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αέριο και, βεβαίως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δουλεύουν στο μέγιστο, είτε είναι ανεμογεννήτριες είτε ηλιακά πάνελ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε για την ενεργειακή μας επάρκεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Όσον αφορά τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Εγείραμε αυτό το θέμα, εγώ ο ίδιος το έθεσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πλέον, περισσότεροι συνάδελφοί μου συντάσσονται με την άποψή μου, ότι πρέπει να επανεξετάσουμε εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Και πρέπει να είμαστε σε θέση να λάβουμε και πιο δραστικά μέτρα, όπως ένα προσωρινό πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μια αγορά που λειτουργεί σωστά.

Η αλήθεια είναι ότι τώρα, στην Ευρώπη, αγοράζουμε το φυσικό αέριο στην υψηλότερη δυνατή τιμή σε σύγκριση με άλλες περιοχές ή άλλες ηπείρους. Αυτό είναι, λοιπόν, ένα βραχυπρόθεσμο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Σε ερώτηση για την κατάληψη δύο ελληνόκτητων πετρελαιοφόρων από το Ιράν στα νερά του Κόλπου ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Αυτό που συνέβη ήταν μια απαράδεκτη ενέργεια, που ουσιαστικά συνιστά διεθνή πειρατεία. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό».

Σχετικά με την προοπτική μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός είπε: «Τώρα, όσον αφορά το φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο, θεωρώ ότι πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές και πρέπει να βρούμε τον πιο οικονομικό τρόπο μεταφοράς στην ευρωπαϊκή αγορά του φυσικού αερίου που υπάρχει στην Κύπρο, στο Ισραήλ. Όποια λύση κι αν οραματιστεί κανείς, σίγουρα θα περιλαμβάνει την Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στη γείτονα με αφορμή την επίσκεψή του σε ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων και αν επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, ο Πρωθυπουργός επισήμανε: «H Ελλάδα δεν θα ανεχθεί επιθετική συμπεριφορά, ρητορική αναθεωρητισμού και ενέργειες που ισοδυναμούν με παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας.

Εναπόκειται στην Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ εκείνοι που ξεπεράσαμε τα όρια, που δειξαμε επιθετικότητα. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ωστόσο ότι έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τη χώρα μας εάν παραστεί τέτοια ανάγκη. Και είμαστε επίσης βέβαιοι ότι έχουμε συμμάχους που μας υποστηρίζουν: την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο η Τουρκία πρέπει να παραπονιέται κάθε φορά που λέμε ότι έχουμε δίκιο, όταν υποστηρίζουμε ότι οι διαφορές μας πρέπει να επιλυθούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε παράλογους ισχυρισμούς που αφορούν την κυριαρχία επί των ελληνικών νησιών. Η Τουρκία δεν πρέπει να εκπλήσσεται όταν οι σύμμαχοί μας, και στο ΝΑΤΟ, δηλώνουν το προφανές: ότι έχουμε δίκιο και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δει κανείς το ζήτημα, πέρα από αυτά που λέμε εμείς».



Τρεις έφηβες, μέλη συμμορίας, συνελήφθησαν την ώρα που αποκεφάλιζαν ένα 15χρονο κορίτσι

 


Τρεις έφηβες ηλικίας από 14 ως 17 ετών, μέλη της συμμορίας Barrio 18, συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας την ώρα που αποκεφάλιζαν ένα 15χρονο κορίτσι, ανακοίνωσε η αστυνομία της Γουατεμάλας.

Οι ανήλικες «ανακαλύφθηκαν ενώ αποκεφάλιζαν ένα κορίτσι 15 ετών» χθες, Παρασκευή, το βράδυ σε πολυκατοικία σε βόρεια συνοικία της Πόλης της Γουατεμάλας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χόρχε Αγκιλάρ.

«Ξέφυγαν» οι… άγνωστες κρατικές παρακολουθήσεις

«Αστυνομικοί που περιπολούσαν σ’ αυτό τον τομέα άκουσαν κραυγές και άρχισαν αμέσως να ψάχνουν από ποια πολυκατοικία προέρχονται αυτές οι εκκλήσεις για βοήθεια», εξήγησε ο Αγκιλάρ.

«Μπήκαν στην πολυκατοικία τη στιγμή που διαπράττονταν το έγκλημα: η μία απ’ αυτές κρατούσε το θύμα και η άλλη τραβούσε βίντεο με το κινητό της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας πως, παρά την επέμβαση των αστυνομικών, το θύμα υπέκυψε επιτόπου.

Η συμμορία Μπάριο 18, όπως και η αντίπαλή της, η Μάρα Σαλβατρούτσα, ειδικεύονται σε εκβιασμούς εμπορικών καταστημάτων και εταιρειών λεωφορείων, δολοφονώντας τους υπαλλήλους που αρνούνται να πληρώσουν τα ποσά που απαιτούν.

Οι συμμορίες και οι δραστηριότητες που συνδέονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών ευθύνονται για περίπου το 50% των 3.500 βίαιων θανάτων που καταγράφονται κάθε χρόνο στη Γουατεμάλα.




Δέν έχουν τέλος τα καραγκιοζιλίκια των Τούρκων :«Διευκολύνετε ΡΚΚ και γκιουλενιστές»

 


Στριμωγμένοι από όλους και από όλα οι Τούρκοι, έχοντας απέναντι τους μια άλλη Ελλάδα, ένα σοβαρό πρωθυπουργό και Έλληνες διπλωμάτες που δεν μασάνε τα λόγια τους, επιδίδονται σε ένα κρεσέντο γελοιότητας και ψεύτικων κατηγοριών.

Την τελευταία γελοιότητα των Τούρκων πλήρωσε ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία Χριστόδουλος Λάζαρης που κλήθηκε να ακούσει τις γελοιότητες των Τούρκων.

Η Τουρκία σε ένα νέο σώου απόγνωσης, κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη. Ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, καθώς όπως  γελοία και χωρίς ίχνος σοβαρότητας αναφέρεται «η Ελλάδα παρέχει διευκολύνσεις σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Ο κ. Λάζαρης, ο οποίος κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ, ενημερώθηκε για τις απόψεις και τις αντιδράσεις της Τουρκίας επί του θέματος. Ενημερώθηκε ότι οι προαναφερθείσες οργανώσεις διεξάγουν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η Ελλάδα θεωρείται ακόμα περισσότερο ως ασφαλές καταφύγιο για «κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Στον κ. Λάζαρη παρουσιάστηκε το παράδειγμα του δήθεν στρατοπέδου του Λαυρίου, όπου οι «τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης».

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει μετατραπεί σε τρομοκρατική «φωλιά», ανάλογη με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ η αντίδραση και οι απόψεις της Τουρκίας επί του θέματος μεταφέρθηκαν στον κ. Λάζαρη λόγω της δράσης που ξεκίνησε από τον εν λόγω καταυλισμό και εξελίχθηκε σε ανοιχτή διαδήλωση του PKK κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τουρκικών αντιπροσωπειών και των πολιτών στην Ελλάδα και η τουρκική πλευρά επανέλαβε τις προσδοκίες που έχει για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Τονίστηκε, δε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η ανάγκη να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Από τις κινήσεις της Τουρκίας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας τελείως ανυπόστατες.

Η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο, το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες γελοιότητες.

Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία τους Ερνογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου.



ΙΡΑΝ : Σας κλέψαμε το πετρέλαιο γιατί μας πήρατε το δικό μας

 


Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ παραδέχθηκε ότι το Ιράν κατάσχεσε το πετρέλαιο από τα δύο ελληνικά τάνκερ. 

Ο ίδιος ο θρησκευτικός ηγέτης της Τεχεράνης έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο ντοκουμέντο από την πειρατεία των Φρουρών της Επανάστασης στις 27 Μαΐου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter για την επιχείρηση της βίαιης κατάληψης των δύο ελληνικών τάνκερ, ο αγιατολάχ Χαμενεΐ παραδέχθηκε την πειρατεία, αναφέροντας: «Έκλεψαν το πετρέλαιο του Ιράν ανοικτά των ακτών της Ελλάδας και μετά γενναίοι Ιρανοί απάντησαν και κατάσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού».

«Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσείς, που κλέψατε το πετρέλαιό μας, ή εμείς που το πήραμε πίσω;», είναι ένα ακόμη αντιφατικό μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα δύο ελληνικά τάνκερ στις 27 Μαΐου.

«Ποιος είναι ο πειρατής; Το να παίρνεις πίσω κλεμμένη περιουσία δεν αποκαλείται κλοπή».

Δείτε την ανάρτηση Χαμενεΐ :