Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Διεγράφη από την Χρυσή Αυγή ο Μπαρμπαρούσης



Με απόφαση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η δήλωση Μιχαλολιάκου:  Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία είναι εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ένα πολιτικό Κίνημα και ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης με την δήλωση του αυτή έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε για την προδοσία της Μακεδονίας που είναι ένα πραγματικό γεγονός, μιλάνε για τα κατά φαντασίαν πραξικοπήματα που δεν υπάρχουν.

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι σε πλήρη συμφωνία απέκλεισαν την Χρυσή Αυγή από την συζήτηση, το μόνο εθνικιστικό κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση για την εθνική μειοδοσία που θα γίνει στις Πρέσπες.

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τους συμπεριφορά και καλεί τον Ελληνικό Λαό να αναλογιστεί: Ποιοι είναι τελικά οι φασίστες; Ποιοι είναι οι τύραννοι και αυτοί, οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα αυταρχικό καθεστώς σε αυτήν Χώρα;»


Αυτοί είναι που αποπλάνησαν ανήλικο στην Κέρκυρα



Στη δημοσιότητα έδωσε η Ασφάλεια μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του ζευγαριού που πίεζε αφόρητα ένα 13χρονο αγόρι για να συνευρεθούν ερωτικά όλοι μαζί και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω.

Πρόκειται για την 36χρονη Αφροδίτη Κολοβού του Αθανασίου και της Μαρίας 



και τον 42χρονο σύζυγό της Οδυσσέα Τσαπήγο του Χρήστου και της Ελένης, 


σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιού που συμπλήρωσε τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Το ζευγάρι φέρεται να είχε «βάλει στο μάτι» τον ανήλικο ο οποίος ζούσε με τη μητέρα του μετά το διαζύγιο των γονιών του.

Μάλιστα επέμεναν και τον είχαν προσεγγίσει επανειλημμένα προκειμένου να κάνουν πράξη τις ερωτικές τους φαντασιώσεις.

Ο 13χρονος είχε ενημερώσει τη μητέρα του για το τι συμβαίνει αλλά εκείνη αρχικά δεν προχώρησε σε κάποια καταγγελία.

Το ζευγάρι όμως συνέχισε να πιέζει έντονα τον 13χρονο ο οποίος πήγε και το είπε στη μητέρα του η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την Αστυνομία.

Έτσι στήθηκε μια καλοστημένη «ερωτική παγίδα» στο ζευγάρι με τον 13χρονο να «δέχεται» την πρόταση του.

Μπαίνοντας στο σπίτι, η 36χρονη ξεκίνησε τα ερωτικά παιχνίδια με τον ανήλικο, ενώ ο σύζυγός της παρακολουθούσε. Στην κορύφωση της ερωτικής πράξης η αστυνομία εισέβαλλε στο σπίτι και συνέλαβε επ’ αυτοφώρο τους δύο γονείς.


Ασφαλτόστρωσαν σκύλο που κοιμόταν στην άκρη του δρόμου



Το ζώο πέθανε μετά την κατασκευή ενός οδοστρώματος κοντά στο Ταζ Μαχάλ στην Άγρα.

Οι ακτιβιστές κατήγγειλαν πως ο σκύλος κοιμόταν και πως αντί να τον ξυπνήσουν ή να τον σηκώσουν για να τον μεταφέρουν λίγο πιο δίπλα, αποφάσισαν να τον θάψουν και έτσι να τον δολοφονήσουν ζωντανό.

Αυτόπτης μάρτυρας σήλσωσε: «Τα πόδια του σκύλου ήταν θαμμένα κάτω από την πίσσα και ανέπνεε με δυσκολία. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να σπάσουν το δρόμο για να το μεταφέρουν. Το σκυλί πέθανε λίγο αργότερα».

Οι ακτιβιστές μετά την αποτρόπαια πράξη κατέλαβαν τα κατασκευαστικά οχήματα και σταμάτησαν τις εργασίες, ζητώντας από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης να εμφανιστεί. 

Όταν εμφανίστηκε ο υπεύθυνος εξέφρασε απλά την λύπη του για την δολοφονία του άτυχου σκυλάκου και έφερε απλά μια μπουλντόζα για να αφαιρέσει το νεκρό ζώο.










Το ξεπούλημα της Μακεδονίας θα γίνει στα Σκόπια γιατί φοβάται ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει στην Ελλάδα



Κυνηγημένοι θα υπογράψουν σε ξένο έδαφος το ξεπούλημα ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η Κυριακή εξακολουθεί να παραμένει η επικρατέστερη ημέρα για την πραγματοποίηση της τελετής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, δηλαδή στην ΠΓΔΜ γιατί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται τις αντιδράσεις για το έγκλημα του ξεπουλήματος της Μακεδονίας από την ακροαριστερά.

Η συμφωνία θα υπογραφεί από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ Νίκο Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ, παρουσία, βεβαίως, των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Για να το κάνουν πάρτι για να προκαλέσουν περισσότερο του Μακεδόνες και την Ελλάδα γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσκαλέσει στο ξεπούλημα της ιστορίας της Ελλάδας τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, τον προσωπικό απεσταλμένο του για το ονοματολογικό Μάθιου Νίμιτς, τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και την ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, που δεν δίνουν δεκάρα για το ποιανού είναι η Μακεδονία και ποια η ιστορία της όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ.




«Βόμβα» Κωνσταντινόπουλου για σχέσεις της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή



Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ΄ναψε φωτιές με έαν τςςερ που είχε να κάνει με το σοανρό επεισόδιο στην Βουλή που προκάλσε ο Βουκλτετής της χρυσής αυγ΄ς Κωναντίνο Κπαμρπατρούςης. 
«Μα πως γίνεται κάθε φορά που είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χρυσή αυγή να δημιουργεί επεισόδια αποπροσανατολισμού…Μήπως ξέρετε πότε θα τελειώσει η δίκη τους;», έγραψε χαρακτηριστικά χωρίς να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο αλλά ήταν φανερή η αιχμή του για τις σχέσεις των κυβερνώντων με την Χρυσή Αυγή.

Μα πως γίνεται κάθε φορά που είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χρυσή αυγή να δημιουργεί επεισόδια αποπροσανατολισμού...
Μήπως ξέρετε πότε θα τελειώσει η δίκη τους;


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Πήρε την απάντηση του ο Τσίπρας από τον Μίκη : Σου υπενθυμίζω πως θα πρέπει να ανησυχείς



Απάντηση στα όσα δήλωσε για τον ίδιο στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίρπας εξέδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Αναλυτικά η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη: 

«Προς τον Εξοχότατο Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αγαπητέ Αλέξη,

Η αγάπη - αγάπη και η Λογική - Λογική.

Κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το «Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών». Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν;

Ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;

Εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς.

Αυτή είναι η Λογική της δικής μου αγάπης.

Σε χαιρετώ,

Μίκης
Αθήνα, 14.6.2018»




Ακόμα περιμένουν οι Μακεδόνες και όλη η Ελλάδα τον Κώστα Καραμανλή να κάνει δηλώσεις



Παρέμβαση για το Σκοπιανό αναμένεται να κάνει από εχθές και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο Μακεδόνας Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει αναμένεται να σχολιάσει την συμφωνία για το Σκοπιανό και όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί κύκλοι από το περιβάλλον του, θα ταχθεί ενάντια σε αυτήν.

Πιθανότατα η δήλωση θα είναι γραπτή και την περιμένει όλη η Ελλάδα.


Κατάπτυστη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και Τζανακόπουλου να εκμεταλλευτεί την αθλιότητα Μπαρμπαρούση



Με μια προκλητική ξεφτιλισμένη κίνηση ο κυβερνητικός ακροαριστερός κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλος έριξε ευθύνες για αυτό το παραλήρημα του ακροαριστερού Μπαρμπαρούση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αντιδρά στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα και ξυπνά την ακροδεξιά που δεν αφήνει την ακροαριστερά να ξεπουλήσει τα πάντα κάνοντας ακραίες άθλιες δηλώσεις.

Τα επικίνδυνα άκρα αριστεράς και δεξιάς με επικίνδυνους χειρισμούς και δηλώσεις εμπλέκουν δημοκρατικά κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία στο παιχνίδι της αποσταθεροποίησης.




Παραλήρημα Μπαρμπαρούση σε Βουλή. Κάλεσε ένοπλες δυνάμεις σε πραξικόπημα



Ακραίες εκφράσεις που ξεπερνούν κάθε όριο, δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και παραπέμπουν σε κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, εκστόμισε εντός του Κοινοβουλίου ο Χρυσαυγίτης βουλευτής, Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Επιδιδόμενος σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα άνευ προηγουμένου με αφορμή τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, ο κ. Μπαρμπαρούσης, κάλεσε ουσιαστικά τις ένοπλες δυνάμεις σε στρατιωτικό πραξικόπημα, προκαλώντας παραλίγο σύρραξη, αφού οι βουλευτές όλων των υπόλοιπων κομμάτων είχαν σηκωθεί όρθιοι και φώναζαν απαιτώντας να ανακαλέσει τις απαράδεκτες ύβρεις του.

«Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να τιμήσει τον όρκο της και να συλλάβει τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παυλόπουλο, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε χαρακτηριστικά σε υψηλούς τόνους , ενώ νωρίτερα είχε αποκαλέσει "άπατρι" τον πρωθυπουργό, "προδότη" τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε χλευάσει με ανήκουστες εκφράσεις τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον χρυσαυγίτη βουλευτή για πρόκληση σε στρατιωτικό πραξικόπημα και προσπάθεια διχασμού των Ελλήνων με στόχο τη δημιουργία βίαιων επεισοδίων στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ενώ προανήγγειλε τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον της Χρυσής Αυγής, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή η πρόκληση δεν θα περάσει έτσι, καθώς έκρινε ότι ήταν προσχεδιασμένη, συστηματική και άκρως διχαστική.

Λίγη ώρα αργότερα κατόπιν εισήγηση του Νίκου Βούτση, η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα, το αποκλεισμό ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση, δεδομένου ότι και ο Χρήστος Παππάς κάλυψε όπως είπε τον βουλευτή, ώστε όπως είπε: «να δοθεί από τη Βουλή ένα μήνυμα ενότητας της Δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους πατριδοκάπηλων, που θέλουν να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα».

Άλλωστε αμέσως μετά το επεισόδιο ομόθυμη ήταν η καταδίκη όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, που καταδίκασαν απερίφραστα το ακροδεξιό παραλήρημα Μπαρμπαρούση και την επιθετική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τον Υπουργό Παιδείας μάλιστα, τον Ανδρέα Λοβέρδο, το Γιώργο Μαυρωτά και τον Δημήτρη Καμμένο να ζητούν να μη διαγραφούν καν από τα πρακτικά οι ύβρεις Μπαρμπαρούση, προκειμένου να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

«Μπορεί να διαφωνούμε αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το δημοκρατικό πολίτευμα που είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, καλώντας ταυτόχρονα τους βουλευτές όλων των κομμάτων και της δικής του παράταξης σε αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω πόλωση.

«Κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να διαπράξουν κακούργημα εσχάτης προδοσίας. Να καταδικαστεί από όλους», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να προκαλούν έτσι οι αρνητές της δημοκρατίας και θιασώτες της Χούντας, μιλώντας για «ναζιστική εγκληματική οργάνωση».

Την αυστηροποίηση του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, με στόχο να οδηγεί σε πραγματική τιμωρία τέτοιων συμπεριφορών, ζήτησε ο Δημήτρης Καμμένος εκ μέρους των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι ποινές περί απλής περικοπής του ¼ της βουλευτικής αποζημίωσης μοιάζει με «χάδι στην ανομία των φασιστών και τον ναζί» .



Πηγή: skai.gr


Επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια με 11 συλλήψεις



Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 4.30 τα ξημερώματα από την οδό Τοσίτσα όπου οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετάνε μολότοφ και μισή ώρα αργότερα οι ίδιοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και στην διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Από τις μολότοφ δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικών, αλλά αμέσως μετά την δεύτερη επίθεση οι αστυνομικοί μετά από καιρό καταδίωξαν τους δράστες, 11 από τους οποίους κατέφυγαν σε κλειστό κατάστημα, που διέρρηξαν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Εκεί περικυκλώθηκαν και συνελήφθησαν. Πρόκειται για εννέα Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια, που σχηματίζει δικογραφία σε βάρος τους, και θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα.

Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είναι υπάλληλος της Βουλής και μάλιστα του κυβερνώντος κόμματος.


Κυρ. Μητσοτάκης: Η συμφωνία οδηγεί σε τετελεσμένα



Ως τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι περιέγραψε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, η οποία, όπως είπε, επιβάλλει «τετελεσμένα που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμα». Προαναγγέλλοντας την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, έκανε λόγο για «θεσμικό εκτροχιασμό», καθώς ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία που δεν είναι σαφές αν διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν είναι τυχαίο ότι από την Πειραιώς διαμηνύουν ότι όσοι πουν «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας, θα έχουν και ακέραιη την ευθύνη της υπογραφής μιας «κακής» συμφωνίας, η οποία, «θα φέρει προφανώς και την υπογραφή των ΑΝΕΛ και του κ. Καμμένου». Και θέτουν τον πήχυ της απαραίτητης εξουσιοδότησης του πρωθυπουργού πριν υπογράψει τη συμφωνία στα 154 «όχι» στην πρόταση μομφής.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε υπόνοιες ότι η σπουδή του πρωθυπουργού να φθάσει σε συμφωνία ίσως να συνδέεται με ανταλλάγματα που προσδοκά στο πεδίο της οικονομίας, ενώ μίλησε για «συνειδητή επιλογή» του κ. Τσίπρα να διχάσει και να αποπροσανατολίσει από τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου. Εκτεταμένη αναφορά έκανε στη διάσταση εντός της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο κ. Καμμένος διαφωνεί με τη συμφωνία «με τρόπο ανοιχτό και προκλητικό». «Ετσι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται την Κυριακή, στις Πρέσπες, να υπογράψει μια συμφωνία, η οποία δεσμεύει τη χώρα, χωρίς να έχει, καν, διαπιστωθεί αν στο θέμα αυτό υπάρχει η απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Χωρίς να διαθέτει καν την ομόθυμη στήριξη του υπουργικού του συμβουλίου, το οποίο δεν συνεδρίασε καν για το αυτό θέμα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «είναι ανεύθυνο και ανέντιμο να παραδίδει η κυβέρνηση τη χώρα προκειμένου εσείς να μην παραδώσετε την εξουσία» και περιγράφοντας την πρόταση δυσπιστίας ως προσπάθεια αποτροπής του «θεσμικού εκτροχιασμού». Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή. «Ερχεται η στιγμή που πρέπει να πει κανείς το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Και άκουσα τον κ. Τσίπρα να έχει το θράσος να πλέξει το εγκώμιο του κ. Καραμανλή για τους χειρισμούς του στο Βουκουρέστι. Να σας θυμίσω ότι εκεί που ο Καραμανλής είπε όχι, εσείς σήμερα λέτε ναι», σημείωσε. Στην Πειραιώς γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θα αναφέρεται διαρκώς στο παρελθόν της Ν.Δ., κάτι που διεφάνη από τη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να μπει σε αυτή τη συζήτηση. Οπως το έθετε πηγή της Ν.Δ., «ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε συμφωνία για να απολογηθούμε γι’ αυτήν. Απολογούμενος είναι ο κ. Τσίπρας».

Η βασική επιδίωξη της Ν.Δ. περιγράφεται από την πρόταση που φέρει τις υπογραφές του προέδρου της Ν.Δ., των πρώην πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή, Α. Σαμαρά, του πρώην προέδρου του κόμματος Β. Μεϊμαράκη και σύσσωμης της Κ.Ο. Η πρόταση είναι σκοπίμως διατυπωμένη έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ως προς τη συμφωνία και την εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού να την υπογράψει. Οπως έλεγαν από την Πειραιώς, «εκλαμβάνουμε όσους πουν όχι στην πρότασή μας, ως συμμέτοχους στην υπογραφή μιας επιζήμιας συμφωνίας». «Η κυβέρνηση έχει απολέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα», επισημαίνεται, καθώς και ότι η Ν.Δ. οφείλει να ασκήσει κάθε δικαίωμα που της δίνει το Σύνταγμα για να αποτρέψει τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων.


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εξάρχεια: Αναρχικοί κατά φανατικών ισλαμιστών


Στην βίαιη εκκένωση κατάληψης εγκαταλελειμμένου σπιτιού στα Εξάρχεια που είχε μετατραπεί σε φωλιά φανατικών Ισλαμιστών, προχώρησαν σταδιακά μέσα σε δυο ημέρες άτομα του αναρχικού χώρου.

Οι αντιεξουσιαστές αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο που υπήρχε από τους φονταμενταλιστές που είχαν καταλάβει το άδειο σπίτι στα Εξάρχεια.

Μάλιστα οι αντιεξουσιαστές που εκδίωξαν τους ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές, έκαψαν ακόμα και τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους που βρήκαν μέσα στους χώρους του συγκεκριμένου σπιτιού.

Οι φανατικοί ισλαμιστές, από το Μάρτιο του 2017 είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν στην περιοχή των Εξαρχείων μία ιδιότυπη κατάσταση ελέγχου, κάνοντας ακόμα και περιπολίες για την προστασία της κατάληψης, ενώ παράλληλα ομάδες ομοθρήσκων τους πωλούσαν “προστασία” σε παραβατικά άτομα, διακινητές ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην οδό Τοσίτσα, λέγοντάς τους μάλιστα πως τα χρήματα τους πάνε για “ιερό σκοπό”.

Η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί είχε φθάσει στα “αυτιά” της Ασφάλειας και με σχετικό έγγραφο από το 2017 είχε ενημερώσει και τις ειδικές Υπηρεσίες τις ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα το σπίτι στην περιοχή των Εξαρχείων και οι διαμένοντες σε αυτό να έχουν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση.

Η εισβολή στο σπίτι στα Εξάρχεια

Το Σαββατοκύριακο άτομα του Αντιεξουσιαστικού χώρου και ενώ πλέον είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό στην περιοχή πως στην συγκεκριμένη κατάληψη διαμένουν φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι μάλιστα πωλούν προστασία σε ομοϊδεάτες τους, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επίσης έχουν φθάσει στα χέρια των Αρχών, οι Αντιεξουσιαστές αγανακτισμένοι και από την ληστρική δραστηριότητα των καταληψιών, εισέβαλαν στο σπίτι και τους έδιωξαν, ενώ παράλληλα φωτογράφισαν τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους που υπήρχαν σε διάφορους εσωτερικούς χώρους.

Μάλιστα μετά την εκκένωση, αναρχικοί έκαψαν τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, αποθανατίζοντας αυτές τις σκηνές με τις κάμερες κινητών τηλεφώνων.

Προσπάθεια ανακατάληψης

Στο μεταξύ, την Τρίτη (12.06.2018) έγινε μια προσπάθεια ανακατάληψης του σπιτιού, χωρίς όμως επιτυχία, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι μετανάστες να εξαφανιστούν από την περιοχή.

Το Newsit.gr από τις 20/09/2017 με σχετικό ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει το πρόβλημα που υπήρχε με τους μετανάστες από χώρες του Μαγκρέμπ -Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία- στην οδό Αραχώβης, αλλά και την ενόχληση και τον προβληματισμό που εξέφραζαν κάτοικοι και θαμώνες των Εξαρχείων.

Παράλληλα στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ είχε επισημανθεί το ενδιαφέρον της Ασφάλειας και των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν θέσει υπό παρακολούθηση το σπίτι και τους καταληψίες φανατικούς ισλαμιστές.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
newsit.gr


Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες πιο δυσαρεστημένοι στην ΈΕ – Το μεγαλύτερο πρόβλημα τους η ανεργία



Οι Έλληνες δεν είναι αισιόδοξοι για το μέλλον, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, σε αντίθεση με τους άλλους πολίτες της ΕΕ.

Τη στιγμή που η πλειονότητα των Ευρωπαίων θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι καλή και εκφράζει αισιοδοξία, οι Έλληνες είναι οι πιο δυσαρεστημένοι στην ΕΕ.

Σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 28 Μαρτίου προέκυψε πως οι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι, ωστόσο θεωρούν πως η κατάσταση παρουσιάζει μια βελτίωση σε ότι αφορά τις προοπτικές του μέλλοντος.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους και την προσωπική επαγγελματική τους κατάσταση, θετικά απάντησε το 35% και το 30% των ερωτηθέντων Ελλήνων, αντίστοιχα, έναντι 71% και 61% συνολικά στην ΕΕ.

Επίσης, το 50% των Ελλήνων που έλαβαν μέρος στην έρευνα θεωρεί πως η κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει και πως τα χειρότερα έρχονται, ποσοστό που αν και μειωμένο κατά εννιά μονάδες σε σχέση με το φθινόπωρο απέχει 11 μονάδες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι Έλληνες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι στην ΕΕ σε ότι αφορά τη ζωή τους με το 52% να απαντά θετικά. Το ποσοστό μειώθηκε κατά 6% από το φθινόπωρο του 2017. Θετική θεωρεί την κατάσταση στην Ελλάδα μόλις το 6% και αρνητική το 94%, σε σχέση με την Ευρώπη που τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 47% και 51%.

Επιπλέον, το 98% των ερωτηθέντων θεωρεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κακή, ποσοστό σταθερό σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του φθινοπώρου 2017. Στην ίδια ερώτηση, οι Ευρωπαίοι απάντησαν θετικά κατά 49% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα) και αρνητικά κατά 47%.

Μόλις το 18% των Ελλήνων θεωρεί πως η ζωή τους θα βελτιωθεί τον ερχόμενο χρόνο, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 30%. Γενικά στη χώρα καθώς και στην οικονομία το 37% και το 42%, αντίστοιχα, των ερωτηθέντων Ελλήνων δήλωσε πως πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει τους επόμενους 12 μήνες έναντι 22% και 23% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ωστόσο, και στις δύο ερωτήσεις οι αρνητικές απαντήσεις των Ελλήνων είναι μειωμένες κατά 6% σε σχέση με το φθινόπωρο.

Αισιοδοξία για το μέλλον της ΕΕ εξέφρασε το 58% των Ευρωπαίων και το 42% των Ελλήνων, που είναι οι μόνοι -μαζί με τους Βρετανούς- με μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικών απαντήσεων (53%) αν και μειωμένων κατά επτά μονάδες σε σχέση με το φθινόπωρο. Η στήριξη για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση παραμένει, ωστόσο, μεγάλη στην Ελλάδα, καθώς το 69% των ερωτηθέντων δήλωσαν υπέρ του ευρώ σε σχέση με 61% στην ΕΕ και 74% στην ευρωζώνη.

Σε ό,τι αφορά στην εμπιστοσύνη στην ΕΕ, οι Έλληνες έδωσαν θετικές απαντήσεις κατά 27% (+4% σε σχέση με το φθινόπωρο) και αρνητικές κατά 69%, έναντι 42% και 48%, αντίστοιχα σε ευρωπαϊκό μέσο.

Την κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ότι την εμπιστεύεται το 12% των Ελλήνων (+1% σε σχέση με το φθινόπωρο) έναντι 34% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ τα πολιτικά κόμματα μόλις το 4%, έναντι 19% στην ΕΕ.

Στα μέσα ενημέρωσης έχει εμπιστοσύνη το 22% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα (+7% σε σχέση με το φθινόπωρο), έναντι 40% στην ΕΕ.

Αναφορικά με τα σημαντικότερα προβλήματά τους, οι Έλληνες δηλώνουν πως είναι:

Ανεργία 54%

Οικονομική κατάσταση 45%

Μετανάστευση 37%

Δημόσιο χρέος 29%

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημαντικότερο πρόβλημα θεωρείται η μετανάστευση και ο τρόπος που προσεγγίζεται από την ΕΕ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος



Συνελήφθη, ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό», στην Καλλιθέα, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μέσα στις προθεσμίες της αυτόφωρης διαδικασίας, για δημοσίευμα σχετικά με την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.



Υπενθυμίζεται πως την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» στο οποίο, με αφορμή τη συμφωνία για το Μακεδονικό, παρουσιάζονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα.


Γονείς γρονθοκόπησαν… γονείς μπροστά στα παιδιά σε γιορτή σχολείου της Αθήνας!



Την επίθεση που δέχθηκαν δυο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 144ου Δημοτικού Σχολείου από δύο, επίσης, γονείς, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης των μαθητών για τη λήξη των μαθημάτων, καταδίκασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν δυο μέλη του Συλλόγου μπροστά σε άλλους γονείς αλλά και στους μικρούς μαθητές του σχολείου, ενώ τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και στη συνέχεια υπέβαλαν και μηνύσεις.

Αιτία υπήρξε, όπως ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ανάθεση- επειδή δεν υπήρξε βοήθεια απ’ άλλους γονείς- σε άτομα πακιστανικής καταγωγής που μένουν στην περιοχή της προετοιμασίας της εκδήλωσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετικό ψήφισμα το οποίο δεν ψήφισε η παράταξη «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα». Επίσης μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν φόβους για τυχόν νέα επεισόδια, την Κυριακή, στο ίδιο σχολείο, όπου εκεί θα πραγματοποιήσει εκδήλωση η Πακιστανική Κοινότητα.


Πηγή : TheCaller.gr


Ζουράρις: Όταν ο Τσίπρας είπε «Βόρεια Μακεδονία», ένιωσα τάση προς εμετό!



«Άρχισα να έχω σπασμούς, ρίγος και τάση προς εμετό, όπως όταν μου είπαν τα αδέρφια μου ότι πέθανε η μητέρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Αναγούλα, παλινδρόμηση και τάση για εμετό αποκάλυψε ο κ. Κώστας Ζουράρις ότι του προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περι «Βόρειας Μακεδονίας». 

«Όταν είπε ο Τσίπρας στα ελληνικά "Βόρεια Μακεδονία", άρχισα να έχω σπασμούς, ρίγος και τάση προς εμετό, όπως όταν μου είπαν τα αδέρφια μου ότι πέθανε η μητέρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, χωρίς ωστόσο να στηρίζει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό.

Ο κ. Ζουράρις υποστήριξε ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ «έχει στοιχεία εξόχως προσβλητικά για την προσπάθεια που κάνουμε επί τρία χρόνια -εμβαλωματικώς, μπαλώματα κάναμε- να μειώσουμε, να αναχαιτίσουμε την κατρακύλα».

«Ενα πράγμα θα σας πω μόνο: ότι εγώ προέρχομαι προσωπικά -οι ΑΝΕΛ θα σας πουν τα δικά τους, εγώ είμαι συνεργαζόμενος- προέρχομαι από ένα επικό μείγμα: Κωνσταντινουπολίτης και Κρητομακεδών και αν χρειαστεί να ψηφίσω, δεν θα ψηφίσω τα ελάττω».


Πηγή : protothema.gr


Και άλλα «σκονάκια» στις Πανελλαδικές 2018



Και άλλα «σκονάκια» στις Πανελλαδικές 2018 Δεν ήταν μόνο το περιστατικό αντιγραφής στην Κω, με τη μαθήτρια που ήταν σε ανοιχτή γραμμή και έπαιρνε οδηγίες μέσω ακουστικού. Δύο περιστατικά αντιγραφής σημειώθηκαν και στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα το μηδενισμό των γραπτών δύο μαθητών. 

Μαθητής από σχολείο της πόλης του Ηρακλείου «συνελήφθη» χθες με το κινητό του μέσα στο εξεταστικό κέντρο, κλήθηκε σε απολογία από τη λυκειακή επιτροπή και τελικά μηδενίστηκε.  Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό αντιγραφής στο Ηράκλειο, με το πρώτο να σημειώνεται την περασμένη Δευτέρα, αυτήν τη φορά με κλασικό σκονάκι, στο χαρτί, στο μάθημα των Μαθηματικών, και πάλι εντός της πόλης σύμφωνα με την "ΠΑΤΡΙΣ".  

Σε ποιες περιπτώσεις μηδενίζεται το γραπτό 

Σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. Φ.251/37802/Α5/3-3-2016 (ΦΕΚ 698/Β/16-3-2016), όπως ισχύει, «Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0). 

Η Λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.» «Οι υποψήφιοι προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους μόνο στυλό (μαύρο ή μπλε) ανεξίτηλης μελάνης, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων. 

Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο)». Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Επισημαίνεται ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

Πηγή: Foititikanea.gr



Βουλγαρικό χαστούκι στον Ιβανόφ: Αρνήθηκε να τον δει ο Μπορίσοφ



Η Σόφια έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ συμφωνίας που θα ανοίγει τον δρόμο για ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο NATO.

Βουλγαρικό «χαστούκι» στον εθνικιστή πρόεδρο της ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντησή του με τον σκοπιανό πρόεδρο Γκιόργκι Ιβανόφ, στον απόηχο της άρνησης του τελευταίου να υπογράψει την συμφωνία που επετεύχθη την Τρίτη μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

Η Σόφια έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ συμφωνίας που θα ανοίγει τον δρόμο για ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο NATO. Αντίθετα, χθες ο κ. Ιβανόφ έθεσε τέλος σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ για τη συμφωνία μετά από μόλις δύο λεπτά.

«Η θέση μας [για το ονοματολογικό] είναι σαφής», ανακοίνωσε η βουλγαρική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο BTA. «Η θέση του προέδρου της [ΠΓΔΜ] είναι εξίσου ξεκάθαρη. Δεν βλέπουμε λόγο να μας χρησιμοποιήσουν στις εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις στα Σκόπια».


Ο κ. Ιβανόφ άφησε αιχμές για την στάση του κ. Μπορίσοφ, τον οποίο κατηγόρησε πως επιλέγει πλευρές τη στιγμή μάλιστα που η Βουλγαρία έχει την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ.

Στην ανακοίνωση, η Σόφια υπογράμμισε πως η ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και στο NATO είναι «κομβικής σημασίας» για την μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και «δεν πρέπει να αμφισβητηθεί».

Ο μοναδικός αξιωματούχος που συναντήθηκε με τον κ. Ιβανόφ ήταν ο βούλγαρος ομόλογός του Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος, σύμφωνα με το BTA, τον κάλεσε να αποκαταστήσει άμεσα τον διάλογο με άλλους κυβερνητικούς θεσμούς ώστε να μην χαθούν οι ευρω-ατλαντικές προοπτικές που παρουσιάζονται για τα Σκόπια.



Πηγή: skai.gr


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο



Κύριε Πρόεδρε, καταγράφω ως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα λάβει το λόγο να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο. Μου κάνει πράγματι εντύπωση αυτό. Εκτός αν αλλάξει ο προγραμματισμός του μέχρι την ολοκλήρωση της συζήτησης. Αυτό δείχνει με πόσο πάθος υπερασπίζεται τα μέτρα τα οποία θα επιβάλετε στον ελληνικό λαό, o Πρωθυπουργός σας, ο οποίος απέχει από τη σημερινή συζήτηση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώνει τη θητεία της όπως ακριβώς την ξεκίνησε: με ψέματα. Στους τίτλους η συζήτηση σήμερα αφορά ένα νομοσχέδιο για το Μακροπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και τα μέτρα που το συνοδεύουν. Η αλήθεια όμως -ας μην κουραζόμαστε με τεχνοκρατικές διατυπώσεις- είναι ότι πρόκειται για το Τέταρτο Μνημόνιο, το δεύτερο κατά σειρά που φέρει τις υπογραφές Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. Ένα μνημόνιο το οποίο δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς όμως να υπάρχει πρόνοια για χρηματοδότηση, αλλά ταυτόχρονα με βαριά υποθήκη τον εθνικό πλούτο της Πατρίδας μας.

Το τι προβλέπει το Τέταρτο Μνημόνιο είναι ήδη γνωστό σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Μειώνει μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο. Καταργεί, ταυτόχρονα, ό,τι έχει μείνει από το ΕΚΑΣ και το μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά. Αυξάνει και άλλο τις εισφορές σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Και όλα αυτά, βεβαίως, πέφτουν πάνω σε μία κοινωνία η οποία είναι ήδη τραυματισμένη από όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Η Κύπρος, τα τελευταία τρία χρόνια, αναπτύχθηκε αθροιστικά κατά 9,3% και η Ελλάδα μόλις κατά 0,9%. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση υστερεί ακόμη και απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό. Κύριε Υπουργέ, κάθε πέρσι και καλύτερα. Αν συγκρίνετε το φετινό με το περσινό μεσοπρόθεσμο θα διαπιστώσετε ότι το Α.Ε.Π. το 2021 είναι κατά 6,6 δις ευρώ μικρότερο από αυτό που εσείς οι ίδιοι προβλέπατε πέρυσι. Ενώ για όλη την περίοδο 2017-2021, θα είναι αθροιστικά κατά 26,3 δις μικρότερο. Δεν πιστεύετε ούτε εσείς οι ίδιοι τις προβλέψεις σας. Γι’ αυτό και αναγκάζεστε να τις αναθεωρείτε συνέχεια προς τα κάτω.

Όλα αυτά, ενώ η κοινωνία έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την κυβέρνηση. Το που θα βρισκόμασταν σήμερα αν δεν είχε μεσολαβήσει το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015, το γνωρίζουν πια όλοι. Αρκεί μια σύγκριση με την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο. Με χώρες που βγήκαν, δυστυχώς για μας, ευτυχώς γι’ αυτές, οριστικά από την κρίση. Χώρες που παράγουν πλούτο. Χώρες που μπορούν να δανειστούν με ασφάλεια και με σχετικά χαμηλό κόστος από τις αγορές. Την ίδια ώρα που η Ελλάδα σέρνεται. Και που η απόσταση που τη χωρίζει από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες μεγαλώνει.

Η κυβέρνηση έπνιξε τους Έλληνες στους φόρους. Τσάκισε την ανάπτυξη. Φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη. Τιμώρησε -και τιμωρεί ακόμα- την επιχειρηματική επιτυχία. Επιτέθηκε με ανήθικο τρόπο, τολμώ να πω με τρόπο ταξικό, στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων -και ειδικά στο διαθέσιμο εισόδημα της μεσαίας τάξης- για να δημιουργήσει το περιβόητο υπερπλεόνασμα, για το οποίο πανηγυρίζετε. Για να διανείμετε ένα μικρό μέρος του υπερπλεονάσματος με κριτήρια παντελώς ιδιοτελή. Δημιουργήσατε μια μεγάλη μάζα απελπισμένων συμπολιτών μας. Που πνίγονται στα χρέη και δεν έχουν καμία ελπίδα για το μέλλον. Ένας στους δύο Έλληνες σήμερα χρωστά στην εφορία, σε ταμεία ή σε τράπεζες. Σχεδόν 2.000.000 συμπολίτες μας αδυνατούν να ρυθμίσουν οφειλές των 500 ευρώ. Σε αυτήν την κοινωνία, λοιπόν, έρχεται να επιβληθεί, με την ψήφο της κυβερνώσας Αριστεράς και των τυχοδιωκτικών ΑΝΕΛ, ένα Τέταρτο Μνημόνιο. Σε πολίτες που ήδη ασφυκτιούν από υψηλούς φόρους και από παράλογες εισφορές. Σε μία οικονομία χωρίς ρευστότητα και με capital controls και με τις οφειλές του Δημοσίου προς την αγορά να έχουν πλέον εκτιναχθεί και με την υγιή επιχειρηματικότητα αλυσοδεμένη.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, προκειμένου να αποκρύψουν αυτήν την πραγματικότητα, οι κυβερνώντες εξακολουθούν να κάνουν πολιτική με το μόνο τρόπο τον οποίο ξέρουν. Λέγοντας ψέματα. Ακούμε, λοιπόν, ότι έρχεται το δήθεν «τέλος των Μνημονίων» χάρη σε μια «καθαρή έξοδο» που θα βγάλει τη χώρα σε ένα περιβάλλον «μετα-λιτότητας». Είμαι εδώ, όπως είναι και όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και όσοι έλαβαν το λόγο και ο εισηγητής μας και ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος, για να σας πούμε την αλήθεια. Την αλήθεια που εσείς προσπαθείτε να κρύψετε, αλλά βρίσκεται στο επίσημο κείμενο του Τετάρτου Μνημονίου. Για να δούμε, λοιπόν, σύντομα ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι, κύριε Υπουργέ, τού τέταρτου μνημονίου.  Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

1ον. Συνταξιούχοι. Σε λίγους μήνες, κάθε συνταξιούχος θα χάσει έως και δύο  συντάξεις. Σε σαφώς χειρότερη θέση θα έρθουν 500.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, που θα χτυπηθούν τριπλά από το συνδυασμό της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, της κατάργησης του ΕΚΑΣ και της μείωσης του αφορολόγητου.

2ον. Χαμηλόμισθοι. Το αφορολόγητο -θα επανέλθω σε αυτό, κύριε Υπουργέ, μετά- για αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους που ήταν το 2014 9.545 ευρώ, τώρα μειώνεται σε 5.680 ευρώ. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι, για πρώτη φορά, επί δικών σας ημερών, θα πληρώσουν φόρο συμπολίτες που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 500 ευρώ το μήνα. Αυτή είναι η δήθεν ευαισθησία της Αριστεράς για τους πιο αδύναμους.

3ον.  Ελεύθεροι επαγγελματίες. Καταργείται οριζοντίως η έκπτωση 15% επί του εισοδήματος με συνέπεια να μειώνεται και άλλο το διαθέσιμο εισόδημα δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, αγροτών.

4ον.   Ιδιοκτήτες ακινήτων σε φτωχότερες συνοικίες. Εσείς που θα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ τον αυξάνετε ακόμα και στις φτωχότερες γειτονιές. Ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα πληρώσουν περισσότερα. Έτσι, ένα διαμέρισμα 15ετίας στη Νίκαια, θα πλήρωνε 300 ευρώ ΕΝΦΙΑ και σήμερα πληρώνει 400 ευρώ. Είναι μικρή η αύξηση για εσάς αυτό κ. Τσακαλώτε;  Τα ίδια έχουμε σε μια σειρά από υποβαθμισμένες περιοχές. Αλλά προφανώς αδιαφορείτε. Η δημόσια περιουσία μπαίνει ενέχυρο για 25 δις ευρώ, μέσω του Υπερταμείου -το οποίο να θυμίσουμε- συγκροτήθηκε και πάλι με  υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Η προπαγάνδα σας λέει πως το άρθρο 109 είναι απλή επαναδιατύπωση προηγούμενης ρύθμισης. Όμως η Σύνοδος Κορυφής για το ευρώ του Ιουλίου 2015, όσο και ο ν.4336 συνδέουν ξεκάθαρα τη δέσμευση αυτή με την  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τώρα, μιλάμε για μία νέα ταπεινωτική υποθήκη που φέρει τη δική σας υπογραφή. Και οι άνθρωποι που το 2014 αποκαλούσαν «αιματοβαμμένα» τα πλεονάσματα 3% έως 4,5% για τρία χρόνια, τώρα αλυσοδένουν τη χώρα με πλεονάσματα από  3,5% έως 5,2% για 5 χρόνια.

Θέλω να θυμίσω τι έλεγε ο κ. Τσίπρας, ακριβώς πριν από 2 χρόνια, για το ζήτημα των υπερπλεονασμάτων στο Συνέδριο του Economist -που θα μιλήσει πάλι και αύριο. Έλεγε ότι «είναι απολύτως αδύνατον, πρωτογενή πλεονάσματα του ύψους του 3,5% μετά το 2018 να διατηρηθούν και, μάλιστα, για αρκετά χρόνια». Εκτός, πρόσθετε ο Πρωθυπουργός, «αν θέλουμε να πνίξουμε την ελληνική οικονομία και να έχουμε διαρκώς συνθήκες μακροχρόνιας στασιμότητας. Πιστεύω ότι κανείς δεν το θέλει αυτό». Ακριβώς αυτό κάνατε με τη δική σας πολιτική, κ. Τσακαλώτε. Αλλά αυτές δεν είναι οι μόνες ολέθριες συνέπειες του Τέταρτου Μνημονίου.

Δυστυχώς, το μακρύ χέρι του κράτους εισβάλλει στα ταμεία όλων των οργανισμών και αφαιρεί όλα τα αποθέματα ασφάλειάς τους. Αυτό σημαίνει ότι παγώνει η ρευστότητα των δήμων, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, των νοσοκομείων που περιορίζουν αναγκαστικά τη λειτουργία τους στα στοιχειώδη. Πρόκειται για κατάσταση τριτοκοσμική, στο όνομα του διαβόητου «μαξιλαριού» με το οποίο πάτε να πνίξετε τη χώρα.

Βέβαια, όλα αυτά εντάσσονται σε μια βαθιά ανήθικη και ανέντιμη στρατηγική. Επί χρόνια  στραγγαλίζετε την κοινωνία για να δημιουργήσετε τον περιβόητο «δημοσιονομικό χώρο»,το διαβόητο υπερ-πλεόνασμα. Και μετά έρχεστε και μοιράζετε επιδόματα σε κοινωνικές ομάδες που τις έχετε στοχοποιήσει, τις θεωρείτε πολιτικά ευάλωτες. Και άρα επιρρεπείς στο να γίνουν εκλογική σας πελατεία. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλετε. Μια Ελλάδα φτωχοποιημένη από την υπερ-φορολόγηση, οικονομικά στάσιμη και στερημένη από ρευστότητα. Μια κοινωνία διχασμένη, με πολίτες εξαρτημένους από το καθεστώς που προσπαθείτε να στήσετε.

Αυτή, λοιπόν, είναι η αλήθεια σας:  Ένας Πρωθυπουργός που θα έσκιζε το 3ο Μνημόνιο και μέσα σε τρία χρόνια έφερε δύο Μνημόνια πολύ βαρύτερα. Ένας Υπουργός Οικονομικών που θα υπέβαλε την παραίτησή του για το αφορολόγητο, αλλά μένει στην καρέκλα του για να είναι αυτός που θα το μειώσει.

Κύριε Τσακαλώτε μας λέγατε στις 12 Απριλίου του 2016: «Μας είπαν ότι πρέπει να μειώσουμε πιο πολύ το αφορολόγητο. Εμείς κάναμε μια πολύ μικρή μείωση του αφορολόγητου, όπως σας είπα για κάποιον από 15.000 ευρώ τον επηρεάζει κατά 60 ευρώ το χρόνο και δεν κάνουμε άλλη μείωση του αφορολόγητου. Δεν είμαι εγώ διατεθειμένος να καταθέσω στη Βουλή των Ελλήνων ένα νομοσχέδιο που έχει αφορολόγητο μικρότερο από αυτό που θα υπάρξει στο νομοσχέδιο που θα δείτε.  Άρα, υπάρχουν κόκκινες γραμμές». Εσείς τα λέγατε αυτά κ. Τσακαλώτε. Και έχετε το θράσος να κάθεστε ακόμα στην καρέκλα σας. Ντροπή σας.  Να έχετε το θάρρος να αναμετρηθείτε με αυτά που λέγατε πριν από 2 χρόνια. 

Μήπως δεν θέλετε να σας πούμε για Υπουργούς που έταζαν 13η σύνταξη και 13ο μισθό και σήμερα αφαιρούν 2 συντάξεις και έναν μισθό από κάθε Έλληνα; Ή για βουλευτές που δεν θα πλήρωναν καθόλου ΕΝΦΙΑ και διόδια; Γι’ αυτούς που διαμαρτυρόντουσαν στη Βόρεια Ελλάδα και έλεγαν στους Βορειοελλαδίτες ποτέ διόδια στην Εγνατία και έρχεστε τώρα να βάλετε πολύ υψηλότερα διόδια. Βλέπω, λοιπόν, όλους σας εδώ έτοιμους να τα ψηφίσετε όλα ώστε να κρατήσετε την εξουσία. Μήπως καθυστερήσετε για λίγο ακόμα το αναπόφευκτο τέλος σας.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, δεν είμαι εδώ μόνο για τα αποκαλυπτήρια του Τέταρτου Μνημονίου. Η κοινωνία, άλλωστε, ξέρει. Και γι’ αυτό κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε τις εκλογές. Όμως τελικά δεν θα τις αποφύγετε. Είμαι εδώ και για να δείξω ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ότι η Ελλάδα μπορεί και αξίζει καλύτερα. Το Α.Ε.Π. μπορεί να αυξηθεί, όχι μόνο, όμως, ως οικονομικό μέγεθος. Το «Α» είναι η Ανάπτυξη, η Αξιοπρέπεια, η Αξιοπιστία. Το «Ε» είναι η Ενότητα του λαού μας. Και το «Π» είναι ο Πατριωτισμός. Ένας νέος πατριωτισμός που αφορά τελικά όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής μας. Την καθημερινή ασφάλεια στις γειτονιές. Τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους Δικαίου. Την ευθύνη που έχει ο καθένας, όχι μόνο απέναντι στο εαυτό του και στην οικογένειά του, αλλά απέναντι στην κοινωνία. Και αυτή είναι η επιτομή του νέου πατριωτισμού, όπως εγώ τον αντιλαμβάνομαι. Αλλά ο πατριωτισμός αφορά πρωτίστως τα εθνικά θέματα. Την αδιαπραγμάτευτη υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εδώ και τρία χρόνια η Νέα Δημοκρατία ασκεί αντιπολίτευση με ευθύνη απέναντι στους θεσμούς και με απόλυτη συναίσθηση ότι αυτό το οποίο προέχει είναι το συμφέρον της πατρίδας μας. Το αποδείξαμε σε στιγμές δύσκολες , χωρίς να μετρήσουμε το πολιτικό κόστος.  Όταν το 2015 παίζατε την Ελλάδα στα ζάρια, εμείς βάλαμε πλάτη και σώσαμε την πατρίδα μας. Ό,τι ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με ωμό ψέμα και με ανεδαφικές υποσχέσεις, καταλήγει τώρα σε δεσμεύσεις που θα βαραίνουν τη χώρα για δεκαετίες.  Δικαιωθήκαμε απόλυτα όταν, για πρώτη φορά, πριν από 2 χρόνια ζητήσαμε εκλογές. Αν αυτές είχαν διεξαχθεί τότε, θα είχαμε αποφύγει τα χειρότερα. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθαν στην εξουσία με ψέματα και προσπαθούν να κρατήσουν την εξουσία με δεσμεύσεις που θα βαραίνουν τη χώρα για πολλά χρόνια. Δεσμεύσεις που εκτείνονται πέρα από τη συνταγματικά καθορισμένη θητεία της σημερινής κυβέρνησης. Η Ελλάδα διολισθαίνει σε μια επικίνδυνη πολιτική παρακμή. Γιατί δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης η οποία -χωρίς λαϊκή αποδοχή, αλλά και χωρίς επαρκή κοινοβουλευτική νομιμοποίηση- να πραγματοποιεί επιζήμιους χειρισμούς, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τα εθνικά θέματα.

Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή συγκυρία. Την ίδια ώρα που συζητάμε το 4ο μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία με το βόρειο γείτονά μας και να δεσμεύσει ουσιαστικά τη χώρα σε ένα πλαίσιο το οποίο δημιουργεί τετελεσμένα και πολύ δύσκολα θα μπορεί να αλλάξει την επόμενη μέρα. Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι αυτός ο συγχρονισμός κρίσιμων θεμάτων εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής δεν είναι τυχαίος. Είναι συνειδητή σας επιλογή. Για να στρέψετε τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα επώδυνα μέτρα του 4ου μνημονίου. Και για να πολώσετε και να διχάσετε την ελληνική κοινωνία. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ανταλλάσσετε μια βαριά εθνική υποχώρηση στα εθνικά θέματα με κάποια μεγαλύτερη «κατανόηση» των εταίρων μας στα ζητήματα της οικονομίας.  Όμως, σας διαβεβαιώνω, ότι η πλειονότητα των Ελλήνων αυτό πιστεύει.  Ότι αφού ακολουθήσατε πειθήνια τις εντολές των δανειστών στα θέματα της οικονομίας, έρχεστε τώρα να ρυθμίσετε αυτό το οποίο αποκαλείτε απλά μια εκκρεμότητα της εξωτερικής πολιτικής. Όχι γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας, αλλά γιατί αυτό θέλει ο διεθνής παράγοντας. Εμείς θέλουμε λύση στο θέμα αυτό. Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια.  Αλλά αυτό προϋποθέτει μια σταθερή και ισχυρή Ελλάδα. Μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ξέρετε, έρχεται η στιγμή που πρέπει να πει κανείς το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Και άκουσα τον κ. Τσίπρα να έχει το θράσος -χθες- να πλέξει το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς του στο Βουκουρέστι. Να σας θυμίσω, λοιπόν, ότι εκεί που ο Καραμανλής είπε όχι, εσείς σήμερα λέτε ναι. Και τότε, όπως και τώρα, ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις. Αλλά σημασία έχει, όχι αυτό που εξυπηρετεί τους ξένους, αλλά αυτό που συμφέρει τελικά την πατρίδα μας. Και η συμφωνία για τα Σκόπια είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Επιβάλλει τετελεσμένα που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμα. Και αποτελεί χρέος μου να κάνω ό,τι μπορώ για να το αποτρέψω αυτό όσο είναι καιρός.

Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι μια κακή συμφωνία. Η αποδοχή της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής εθνότητας» συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Αλλά ακόμα και για αυτό το θέμα είπατε ψέματα. Διαβάζω από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού πριν από μόλις δύο ημέρες: «Συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija. Δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Πού υπάρχει το Severna Makedonija στη συμφωνία που καταθέσατε στη Βουλή; Ψεύδεστε και σήμερα ακόμα. Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στους βόρειους γείτονες μας. Στοιχεία που αποτελούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού. Αυτό σας το λένε όλοι. Ακόμα και ο κ. Κουτσούμπας. Θα τον πείτε και αυτόν ακροδεξιό; Από τη στιγμή που αποδέχεστε την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ο γεωγραφικός προσδιορισμός του ονόματος. Πάτε εσείς, ειδικά οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος, να πείτε στα καφενεία ότι αυτοί που θα ομιλούν τη «μακεδονική» αποκλείεται στην πράξη να αποκαλούνται «βορειομακεδόνες».

Να το πω πολύ απλά για να το καταλάβετε και εσείς. Με τη συμφωνία που έχετε καταθέσει στη Βουλή, το κράτος παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, ο λαός του όχι. Μπορείτε να μου πείτε γιατί, ακόμα και με τη δική σας συμφωνία, οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας θα ονομάζονται απλά «Μακεδόνες» και θα ομιλούν τη μακεδονική; Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων.  Είναι κάτι που η κυβέρνηση -και όλοι εσείς- αγνοείτε προκλητικά. Όπως αδιαφορείτε και για το γεγονός ότι μία κακή συμφωνία, σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, προσφέρει έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε ένα ψευδεπίγραφο εθνικισμό, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε ως χώρα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε ακόμα μία, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, ιδίως σε αυτήν τη συγκυρία. Δική μου προτεραιότητα -και προτεραιότητα της Παράταξης που έχω την τιμή να ηγούμαι- είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διαφύλαξη της ενότητας του ελληνικού λαού.  Το ξαναλέω: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν μπορεί να γίνει δικό μας πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, οι λαϊκές αντιδράσεις πολλαπλασιάζονται. Και την ίδια ώρα, καταγράφεται μια δεδηλωμένη διάσταση μέσα στην ίδια την κυβέρνηση, αφού ο κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί με τη συμφωνία και μάλιστα με τρόπο ανοιχτό και προκλητικό. Έτσι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται την Κυριακή, στις Πρέσπες, να υπογράψει μια συμφωνία, η οποία δεσμεύει τη χώρα, χωρίς να έχει, καν, διαπιστωθεί, αν στο θέμα αυτό, υπάρχει η απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Χωρίς να διαθέτει καν την ομόθυμη στήριξη του Υπουργικού του Συμβουλίου, το οποίο δεν συνεδρίασε καν για το αυτό θέμα.  Που τη συζητήσατε τη συμφωνία; Στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου ή στην Κουνδούρου; Με τους συντρόφους σας που ήθελαν το Μακεδονία σκέτο; Όλα αυτά είναι πρωτοφανή. Και είμαι υποχρεωμένος -αποτελεί πράξη ευθύνης- να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που μου παρέχει το Σύνταγμα για να αποτρέψω αυτή την εξέλιξη.

Ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει τώρα, πριν να είναι αργά. Το μέλλον της Πατρίδας δεν μπορεί να υποθηκευθεί από μια κακή συμφωνία, που δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Είναι ανεύθυνο και ανέντιμο να παραδίδει η κυβέρνηση τη χώρα προκειμένου εσείς να μην παραδώσετε την εξουσία. Ο κ. Τσίπρας -παρότι του το ζήτησα- αρνήθηκε να ζητήσει την εξουσιοδότηση της Βουλής για να υπογράψει τη συμφωνία. Ο λόγος είναι προφανής. Για να συνεχίζει να παίζει αυτό το πολιτικά ανήθικο θέατρο με τον κ. Καμμένο. Ο οποίος στα λόγια δεν στηρίζει τη συμφωνία, αλλά δεν το κουνάει και από την καρέκλα του. Και φυσικά απέχει και πάλι από τη σημερινή συνεδρίαση. Είναι μόνο Υπουργός για τα ταξίδια και τα προνόμια της εξουσίας.

Οφείλω να προσπαθήσω να αποτρέψω αυτόν τον πρωτοφανή θεσμικό εκτροχιασμό στον οποίο οδηγείτε τη χώρα. Και έχω υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να προσπαθήσω να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της Πατρίδας με μια συμφωνία, που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Υπό τις παρούσες συνθήκες και καθώς η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε τη λαϊκή εξουσιοδότηση ούτε την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει την ανεύθυνη πορεία της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής, καταθέτει, αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής συζήτησης, πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Και προκαλώ από τώρα τον κ. Τσίπρα, που κρύβεται, αν τολμά, αν τολμάτε να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σας. Όπως έκαναν όλοι για να επιβεβαιώσουν τη θετική ψήφο της Βουλής προς την κυβέρνησή τους. Και για να δούμε, επιτέλους, αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πουν ναι στην υπογραφή που ετοιμάζεστε να βάλετε την Κυριακή στις Πρέσπες. Σας προκαλώ, λοιπόν, κ. Τσίπρα. Γιατί σήμερα αναμετριόμαστε όλοι με την Ιστορία. Σας ευχαριστώ πολύ.





Και ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεπουλάει εύκολα την Μακεδονία για δικούς του λόγους



Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  Φώφη Γεννηματά, ετοιμάζει ανακοίνωση εντός της ημέρας για το οριστικό διαζύγιο με το Ποτάμι. 

Δεν είναι η μόνη, ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητάει από την κυρία Γεννηματά να διακόψει την συνεργασία με το Ποτάμι λέγοντας «Δεν πάει άλλο».

Και ενώ η Φώφη Γεννηματά που είδε με σοβαρότητα αυτό το ξεπούλημα της Μακεδονίας και εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ λέγοντας ότι δεν θα την ψηφίσει σε εντελώς αντίθετο κλίμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που τη διαδέχτηκε στο βήμα, είπε πως θα ψηφίσει εύκολα τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή και επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα.

Εύκολο ξεπούλημα απο τον Σταύρο Θεοδωράκη για τους δικούς του λόγους και θα τον κρίνουν οι πολίτες και αυτόν.


Απίστευτα Συριζαίικα πράγματα και τρίτη 48ωρη άδεια στον εκτελεστή Κουφοντίνα



Η Ελλάδα του Σύριζα που δεν μας αξίζει

Για τρίτη φορά ένας τρομοκράτης με 10 φόνους αμετανόητος και επικίνδυνος παίρνει από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ολιγοήμερη άδεια.

Μάλιστα έγινε με ηπιότερους όρους αφού ο δολοφόνος εκτελεστής θα εμφανίζεται κάθε μέρα για μία φορά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που θα διαμείνει εν αντιθέσει με τις δύο προηγούμενες άδειες, κατά τις οποίες ήταν υποχρεωμένος να εμφανίζεται δύο φορές.

Η άδεια που χορηγήθηκε στον βασικό εκτελεστή της 17Ν είναι η τρίτη κατά σειρά μέσα σε ένα χρόνο.