Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Παραλήρημα Μπαρμπαρούση σε Βουλή. Κάλεσε ένοπλες δυνάμεις σε πραξικόπημα



Ακραίες εκφράσεις που ξεπερνούν κάθε όριο, δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και παραπέμπουν σε κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, εκστόμισε εντός του Κοινοβουλίου ο Χρυσαυγίτης βουλευτής, Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Επιδιδόμενος σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα άνευ προηγουμένου με αφορμή τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, ο κ. Μπαρμπαρούσης, κάλεσε ουσιαστικά τις ένοπλες δυνάμεις σε στρατιωτικό πραξικόπημα, προκαλώντας παραλίγο σύρραξη, αφού οι βουλευτές όλων των υπόλοιπων κομμάτων είχαν σηκωθεί όρθιοι και φώναζαν απαιτώντας να ανακαλέσει τις απαράδεκτες ύβρεις του.

«Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να τιμήσει τον όρκο της και να συλλάβει τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Παυλόπουλο, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», είπε χαρακτηριστικά σε υψηλούς τόνους , ενώ νωρίτερα είχε αποκαλέσει "άπατρι" τον πρωθυπουργό, "προδότη" τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε χλευάσει με ανήκουστες εκφράσεις τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον χρυσαυγίτη βουλευτή για πρόκληση σε στρατιωτικό πραξικόπημα και προσπάθεια διχασμού των Ελλήνων με στόχο τη δημιουργία βίαιων επεισοδίων στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ενώ προανήγγειλε τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον της Χρυσής Αυγής, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή η πρόκληση δεν θα περάσει έτσι, καθώς έκρινε ότι ήταν προσχεδιασμένη, συστηματική και άκρως διχαστική.

Λίγη ώρα αργότερα κατόπιν εισήγηση του Νίκου Βούτση, η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα, το αποκλεισμό ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση, δεδομένου ότι και ο Χρήστος Παππάς κάλυψε όπως είπε τον βουλευτή, ώστε όπως είπε: «να δοθεί από τη Βουλή ένα μήνυμα ενότητας της Δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους πατριδοκάπηλων, που θέλουν να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα».

Άλλωστε αμέσως μετά το επεισόδιο ομόθυμη ήταν η καταδίκη όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, που καταδίκασαν απερίφραστα το ακροδεξιό παραλήρημα Μπαρμπαρούση και την επιθετική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τον Υπουργό Παιδείας μάλιστα, τον Ανδρέα Λοβέρδο, το Γιώργο Μαυρωτά και τον Δημήτρη Καμμένο να ζητούν να μη διαγραφούν καν από τα πρακτικά οι ύβρεις Μπαρμπαρούση, προκειμένου να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

«Μπορεί να διαφωνούμε αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το δημοκρατικό πολίτευμα που είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, καλώντας ταυτόχρονα τους βουλευτές όλων των κομμάτων και της δικής του παράταξης σε αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω πόλωση.

«Κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να διαπράξουν κακούργημα εσχάτης προδοσίας. Να καταδικαστεί από όλους», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να προκαλούν έτσι οι αρνητές της δημοκρατίας και θιασώτες της Χούντας, μιλώντας για «ναζιστική εγκληματική οργάνωση».

Την αυστηροποίηση του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, με στόχο να οδηγεί σε πραγματική τιμωρία τέτοιων συμπεριφορών, ζήτησε ο Δημήτρης Καμμένος εκ μέρους των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι ποινές περί απλής περικοπής του ¼ της βουλευτικής αποζημίωσης μοιάζει με «χάδι στην ανομία των φασιστών και τον ναζί» .



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου