Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Μεϊμαράκης: Να υιοθετήσει η Βουλή τα δύο ανήλικα παιδιά του ήρωα πιλότου




Πρόταση να υιοθετήσει η Βουλή τα δύο ανήλικα παιδιά του χειριστή MIRΑGE 2000-5, σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Το tweet : 

Η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας.Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του.


Το σχέδιο της Ν.Δ. στους θεσμούς :Πρώτη προτεραιότητα του σχεδίου μας είναι η δημιουργία δουλειών μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων.



Κυριάκος Μητσοτάκης στους ξένους ανταποκριτές :

Καταρχάς, με ενδιαφέρει το σχέδιο να είναι το σωστό για την Ελλάδα και για τους Έλληνες πολίτες. Πιστεύω ότι αν είναι το σωστό σχέδιο για την Ελλάδα και για τους Έλληνες, θα είναι ένα σχέδιο το οποίο θα βρει και τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών. Οι παράμετροι είναι πάρα πολύ ξεκάθαρες.
           
Πρώτη προτεραιότητα του σχεδίου μας είναι η δημιουργία δουλειών μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων. Μέσα από ένα τσουνάμι ιδιωτικών επενδύσεων και εισροής κεφαλαίων στη χώρα. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία, ξεκινώντας από ένα επενδυτικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων με συγκεκριμένη άποψη για τις εταιρείες τις οποίες διαχειρίζεται σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο. Και με μια λογική ότι οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται, όχι μόνο για να εισπράξει το κράτος χρήματα, αλλά για να αυξηθεί και η ανταγωνιστικότητα της ίδιας της οικονομίας και να έρθουν στη χώρα κεφάλαια που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.
           
Υπάρχουν, π.χ. στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ επενδύσεις που μπορεί να μην φέρουν πάρα πολλά χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο. Αναφέρομαι, π.χ. στα περιφερειακά λιμάνια. Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το λιμάνι Ηγουμενίτσας, οι ιαματικές πηγές. Δεν περιμένω ότι το Κράτος θα λύσει το δημοσιονομικό του πρόβλημα, εκχωρώντας σε ιδιώτες αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Θεωρούμε όμως ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για την τοπική και την περιφερειακή ανάπτυξη να έχουμε ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν, επιτέλους, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και να τα εντάξουν σε μια συνολική εθνική στρατηγική αλλαγών για τη χώρα.    

Το πώς αντιλαμβανόμαστε το αναπτυξιακό μας σχέδιο το έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές και σε μεγάλη λεπτομέρεια και στην Έκθεση Θεσσαλονίκης και εξακολουθούμε να ξεδιπλώνουμε πτυχές του. Είναι ένα σχέδιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και προς τις επενδύσεις. ‘Ένα σχέδιο με τολμηρές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, όπως αυτές για τις οποίες μίλησα πριν. Ένα σχέδιο το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση στην Παιδεία και στην ανάγκη να παντρέψουμε τις δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας με το παραγόμενο αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Και εκεί είμαστε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα ακόμη. Ένα σχέδιο το οποίο δίνει έμφαση στη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για καλύτερες παροχές Υγείας. Και βέβαια βάζει πολύ ψηλά στην προτεραιότητά του την ασφάλεια του πολίτη ως προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν ξέρω τι είναι αυτό το σχέδιο που διακινεί η Κυβέρνηση ότι έχει στείλει στους θεσμούς. Μου φαίνεται πολύ παράξενο το γεγονός ότι δεν τολμά η Κυβέρνηση να το δώσει στη δημοσιότητα και την καλώ και σήμερα να το δημοσιεύσει επιτέλους. Τι είναι αυτό το περιβόητο αναπτυξιακό σχέδιο; Σας θυμίζω ότι η Κυβέρνηση είχε υποχρέωση από το 2016 -ήταν μνημονιακή δέσμευση- να καταστρώσει ένα τέτοιο σχέδιο. Η Κυβέρνηση έχει δυσκολία να αρθρώσει οποιονδήποτε συγκροτημένο λόγο στα ζητήματα ανάπτυξης, πολύ απλά γιατί δεν έχει πολιτική στα θέματα αυτά. Τώρα, λοιπόν, που τελειώνουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις και πρέπει να εξηγήσει η ίδια τι θέλει να κάνει στην οικονομία, βρίσκεται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να παράγει ένα σχέδιο με αποτέλεσμα να  εξακολουθεί να είναι δέσμια των δικών της ιδεοληψιών.

Θέλω να πω και κάτι ακόμα σε αυτό. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθεί από ένα αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα ανακυκλώνει ιδεοληψίες μιας άλλης εποχής. Σε αυτό θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος. Εάν το σχέδιο αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο στερεότυπα άλλων εποχών, αυτό το σχέδιο σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την επόμενη Κυβέρνηση και σίγουρα δεν είναι η ατζέντα με την οποία εμείς θα ζητήσουμε νωπή λαϊκή εντολή στις επόμενες εκλογές.

Για την πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης με τους θεσμούς του σχεδίου ανάπτυξης της παρούσας Κυβέρνησης, σε περίπτωση εκλογής της Νέας Δημοκρατίας:

Καταρχάς, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το σχέδιο αυτό θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Εγώ σας λέω ότι δεν πρόκειται να δεσμευθώ. Προτείνω ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Κανείς δε μπορεί να με κατηγορήσει για μεταρρυθμιστική ατολμία.

Προτείνω ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων ακριβώς επειδή πιστεύω ότι το σχέδιο μεταρρυθμίσεων αυτό είναι και το κατάλληλο εργαλείο προκειμένου να μπορέσουμε σε δεύτερο χρόνο, θέλω να το τονίσω αυτό, όχι σε πρώτο χρόνο, να συζητήσουμε και για τους σκληρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς που μας έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα, δηλαδή το πλεόνασμα του 3,5%.

Τονίζω ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Πρώτη μου προτεραιότητα είναι να ανακτήσω την απαραίτητη αξιοπιστία της χώρας και της Κυβέρνησης, εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις όπως αυτές για τις οποίες σας μίλησα, που θα προσελκύσουν πολλά κεφάλαια στη χώρα, θα μειώσουν το κόστος δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, και θα είναι τελικά η καλύτερη απόδειξη ότι οι αγορές εμπιστεύονται τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες εμείς προτείνουμε.

Και μη ξεχνάμε ότι ασχέτως των δεσμεύσεων που θα υπάρχουν έναντι των πιστωτών μας, ενδεχομένως με αντάλλαγμα μια ρύθμιση του χρέους, η χώρα μετά τη λήξη του προγράμματος πρέπει να δανείζεται από τις αγορές. Και σήμερα το δεκαετές ομόλογο είναι στο 4 περίπου και της Πορτογαλίας είναι στο 1,80. Δεν έχω δει καμία ένδειξη ότι οι αγορές σήμερα εμπιστεύονται αυτή την Κυβέρνηση, να αποκλιμακώσει τα επιτόκια τόσο ώστε η χώρα να μπορεί να δανείζεται με ένα λογικό κόστος.


Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου




Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε αίτημα των Κυπριακών Αρχών στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ περιήλθε προς εκτέλεση και σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια έρευνας σε οικία ατόμου, που φέρεται να απέσπασε από ανήλικη υπήκοο Κύπρου υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτυακού παιχνιδιού και προγράμματος επικοινωνίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, την 4η Απριλίου 2018, στην οικία του 27χρονου, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, που περιείχε κάρτα αποθήκευσης και τρία φορητά μέσα αποθήκευσης, τύπου USB, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR


ΔΗΠΑΚ: «Εκβιάζουν γιατρούς για να υπογράφουν εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών!»


Αίσθηση προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) γιατρών, όπου -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζεται ότι οι γιατροί δέχονται απαράδεκτες πιέσεις όσον αφορά την κατάρτιση των εφημεριών.

Για πρακτικές "καρότο-και-μαστίγιο" στις εφημερίες από την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει λόγο η ΔΗΠΑΚ!

Η ανακοίνωση της ΔΗ.ΠΑ.Κ.:

Τώρα εκτός από το «να βάλουμε πλάτη» θέλουν και ενυπόγραφα να δηλώσουμε ότι συμφωνούμε να δουλεύουμε μέχρι τελικής πτώσης.

Παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας όπου σταθεί και όπου βρεθεί «για τη σημαντική μαζική ένεση ανθρώπινου δυναμικού που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Υγεία» η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά. «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο...» ότι σε πολλά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας, κυρίως στην περιφέρεια αλλά όχι μόνο, οι γιατροί κάνουν έως και 15 εφημερίες το μήνα για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι εφημεριακές ανάγκες εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης που υπάρχει.

Για να κάμψουν τις αντιδράσεις για τις άθλιες συνθήκες εφημέρευσης και για τα απάνθρωπα ωράρια οι Διοικήσεις εναλλάσσουν «το καρότο με το μαστίγιο» ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Από τη μία τα «εντέλλεσθε» που δίνουν και παίρνουν.Από την άλλη η τακτική που ακολουθούν Διοικήσεις αρκετών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας να ζητάνε από τους γιατρούς να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι αποδέχονται να πραγματοποιήσουν το σύνολο των εφημεριών που αναγράφονται στο πρόγραμμα ή να προσυπογράφουν όλοι οι συνάδελφοι το μηνιαίο πρόγραμμα των εφημεριών.

Δηλαδή ζητάνε από τους γιατρούς να υπογράψουμε ότι:
-Οικειοθελώς πραγματοποιούμε εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών διακυβεύοντας όχι μόνο τη δική μας Υγεία και Ασφάλεια αλλά και των ασθενών, αφού εξαιτίας της εντατικοποίησης αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα ιατρικών λαθών
-Είμαστε συνυπεύθυνοι στην κατάρτιση προγραμμάτων εφημεριών επικίνδυνων για ασθενείς και γιατρούς.
Στην προσπάθεια τους να αποσπάσουν την υπογραφή μας άρα και την ανοχή μας και την συνενοχή μας, όταν οι προσπάθειες τους να μας πείσουν ότι είναι κάτι «αθώο» , «μια τυπική διαδικασία», επιστρατεύουν μια σειρά εκβιαστικά διλήμματα όπως:

-Αν δεν υπογραφούν οι εφημερίες από όλους, δεν θα τις εγκρίνει ο επίτροπος και δε θα πληρωθούν οι εφημερίες

-Αν έστω και ένας συνάδελφος δεν υπογράψει το πρόγραμμα δεν θα πληρωθεί κανένας τις εφημερίες, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψουν τους συναδέλφους ενάντια σε όσους αντιστέκονται σε αυτή την αθλιότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς των διοικήσεων.Κανένας συνάδελφος να μη δεχτεί να υπογάψει. Καλούμε τους συναδέλφους να αναλογιστούν τις ευθύνες που αναλαμβάνουν όταν συνυπογράφουν προγράμματα επικίνδυνα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους ασθενείς. Να μην απεμπολήσουν «εθελοντικά» το δικαίωμα τους για ανθρώπινα ωράρια και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

Τέρμα πια στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Κοκορεύονται ότι «η μάχη για την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης έχει κερδηθεί και το σύστημα Υγείας κατέρρευσε επειδή δεν το άφησαν οι άνθρωποι του». Απύθμενο το θράσος τους. Ας μπουν στον κόπο να μας εξηγήσουν πως με σμπαραλιασμένους υγειονομικούς που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξασφαλίζονται «ποιοτικές συνθήκες περίθαλψης» στους ασθενείς.

Να τους χαλάσουμε την μόστρα. Όλοι στον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ,για ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς για να μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας τις υπηρεσίες Υγείας που τους αξίζουν.


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Θάνατος μικρού Διονύση: Βούρκωσαν και οι δικαστές στο άκουσμα όσων συνέβησαν



Ράγισαν και τα έδρανα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου στη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης του θανάτου του μικρού Διονύση σε ηλικία 3 ετών, τον Μάιο του 2014 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Κατά την απολογία της τέταρτης κατηγορούμενης παιδιάτρου, που περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές πριν φύγει από τη ζωή το αγγελούδι, βούρκωσαν οι δικαστές της έδρας και το ακροατήριο στο άκουσμα όσων συνέβησαν.

Είναι η πολλοστή φορά που συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης, όμως αύριο Παρασκευή 13 Απριλίου στις 10 το πρωί, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, αφού αγορεύσουν οι 4 συνήγοροι υπεράσπισης των ισάριθμων κατηγορούμενων παιδιάτρων, όπως και ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής.

Οι καταθέσεις κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις ήταν εξαντλητικές και εις βάθος σε ό,τι αφορά την ιατρική και παιδιατρική επιστήμη, έτσι και σήμερα πριν τις απολογίες των 4 κατηγορουμένων παιδιάτρων. Αρκετές φορές η μητέρα του Διονύση βγήκε εκτός αίθουσας από την ένταση και τη συναισθηματική φόρτιση, ενώ ο πατέρας του, αναφωνούσε κατά περιόδους ότι ακούγονταν ψεύδη.

Οι 4 παιδίατροι στις απολογίες τους ανέφεραν όλα όσα έπραξαν τις τελευταίες μέρες και ώρες πριν φύγει από τη ζωή ο μικρός Διονύσης, τονίζοντας ότι και τώρα δε θα έπρατταν κάτι το διαφορετικό, βάσει των στοιχείων που είχαν, όπως και ότι έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους.

Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Πηγή : neakriti.gr


Η τραγωδία στα Τέμπη που δεν θα ξεχαστεί ποτέ - Πριν από 15 χρόνια 21 μαθητές έχασαν τη ζωή τους [εικόνες & βίντεο]



Το ημερολόγιο έγραφε 13 Απριλίου 2003, ημέρα Κυριακή, όταν ο χρόνος πάγωσε στην κοιλάδα των Τεμπών. 21 μαθητές είχαν χάσει τη ζωή τους σε ένα τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα. 

Πρόκειται για τους 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας

Το τραγικό τροχαίο με θύματα τους μαθητές

Απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003, ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα. Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης.

Από τη σύγκρουση 21 μαθητές βρίσκουν τραγικό θάνατο ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν σοβαρά. 

Οι φωτογραφίες από το δυστύχημα το έκαναν ακόμα πιο αποτρόπαιο. Το λεωφορείο είχε διαλυθεί ολοσχερώς, με τα σωστικά συνεργεία να κάνουν δυο ώρες να απεγκλωβίσουν όλους τους μαθητές. Κοιτάζοντας τις εικόνες, αρκετοί μπορούσαν να φανταστούν τι περίπου έγινε.



Οι αιτίες της σύγκρουσης αναλύθηκαν λεπτομερώς αλλά δεν έγινα ποτέ 100% σαφείς. Ο οδηγός οδηγούσε έξι ώρες χωρίς διάλειμμα και τα ελαστικά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Από την άλλη, το λεωφορείο είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπρεπε να είχε αποσυρθεί τουλάχιστον 3 μήνες πριν.



Η δίκη έγινε τον Οκτώβριο 2008, με τον οδηγό του λεωφορείου να αθωώνεται, αλλά ο οδηγός της νταλίκας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Οι ιδιοκτήτες της νταλίκας αλλά και του εργοστασίου νοβοπάν, καταδικάστηκαν από 4 μέχρι 14 χρόνια. Η εταιρεία κατέβαλλε επίσης το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Βέροιας το 2012, «Παρά τις τιμωρίες, παρά τις αποζημιώσεις, τα παιδιά του Μακροχωρίου δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω». Όπως και όλοι όσοι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στην άσφαλτο, με την Ελλάδα να είναι πρώτη μεταξύ 27 χωρών της ΕΕ σε τροχαία δυστυχήματα.




Πηγή : inboxnews.gr


Μητσοτάκης στου Ξένους ανταποκριτές : Πως θα διαχειριζόταν τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας εάν βρισκόταν στην εξουσία



Κυριάκος Μητσοτάκης :

Δε θα είχα τον κύριο Καμμένο Υπουργό. Δε το λέω γιατί έχω κάποιο λόγο να στοχοποιήσω τον κύριο Καμμένο. Το λέω διότι η αφόρητη κυβερνητική διγλωσσία σήμερα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δημιουργεί μείζον εθνικό ζήτημα στη χώρα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο το είδαμε στα Σκόπια. Το βλέπουμε διαρκώς στα Ελληνοτουρκικά. Και ο κύριος Τσίπρας, ως αδύναμος πρωθυπουργός, αναγκάζεται να κρατήσει τον κύριο Καμμένο στο Υπουργείο αυτό προκειμένου να κρατήσει την κυβερνητική του πλειοψηφία.

Το κόστος, όμως, για τη χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Διότι σήμερα δεν υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο εξωτερικής πολιτικής. Άλλα λέει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, άλλα λέει το Μαξίμου. Γίνεται εξωτερική πολιτική με non-paper, αστεία πράγματα. Και η εικόνα την οποία εκπέμπει η χώρα, δεν είναι μια εικόνα σοβαρότητας.

Αν έρθετε να προσθέσετε σε αυτά μια Τουρκική επιθετικότητα, η οποία εκδηλώνεται και την έχουμε επισημάνει με πολύ συστηματικό τρόπο εδώ και μήνες, και η οποία ξεκίνησε από ένα κρεσέντο παραβιάσεων και παραβάσεων, συνεχίστηκε με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού και κατέληξε στη παράνομη και απαράδεκτη κράτηση των δυο Ελλήνων αξιωματικών σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, καταλαβαίνετε ότι έχουμε απέναντι μας μια χώρα η οποία φέρεται διαφορετικά από ότι φερόταν μέχρι σήμερα.

Αυτό απαιτεί, αν μη τι άλλο, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, περισυλλογή, αυτοπεποίθηση και προβολή μιας ισχύος, όχι απλά αποτρεπτικής αλλά η οποία θα απορρέει και από τη συνολική εικόνα της χώρας. Αυτό δε το έχουμε, δυστυχώς, σήμερα.

Κατά συνέπεια, είναι βέβαιον ότι αν καλούσαμε τον κύριο Ερντογάν να έρθει στην Ελλάδα, θα φροντίζαμε η επίσκεψη αυτή να είναι μια επίσκεψη επιτυχημένη και να βοηθήσει στη βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και όχι στην επιδείνωση τους. Διότι κρίνοντας εκ του αποτελέσματος η επίσκεψη απέτυχε. Τώρα, γιατί απέτυχε μπορούμε να το συζητήσουμε. Σίγουρα όμως ήταν μια επίσκεψη η οποία δεν ήταν καλά προετοιμασμένη.

Και είναι βέβαιο ότι σας μιλάει ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει βαθιά στην ανάγκη να υπάρχει μια διαχρονική Ελληνοτουρκική φιλία, αλλά η φιλία προϋποθέτει σοβαρότητα, στιβαρότητα και προσήλωση στις εθνικές γραμμές με έναν τρόπο που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης. Και πολύ φοβάμαι ότι η εικόνα την οποία δείχνει η χώρα σήμερα συνολικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν είναι αυτή που της αρμόζει.


Σοκ: 43χρονος που είχε παντρευτεί την 20χρονη κόρη του σκότωσε την ίδια και το μωρό τους και αυτοκτόνησε!


Ο επίλογος της αρρωστημένης υπόθεσης αιμομιξίας που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ γράφτηκε με αίμα.

Ο τραγικός επίλογος μιας αρρωστημένης υπόθεσης αιμομιξίας που είχε δει πέρυσι το φως της δημοσιότητας γράφτηκε εχθές στο Κονέκτικατ, όταν ένας διεστραμμένος πατέρας που είχε κάνει παιδί με την 20χρονη βιολογική του κόρη (!) σκότωσε την ίδια και το μωρό και κατόπιν αυτοκτόνησε.

Η ιστορία του ζευγαριού είχε προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ στις αρχές του 2017, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο 43χρονος Steven Pladl είχε παρατήσει τη γυναίκα του για την 20χρονη βιολογική του κόρη, την οποία είχε δώσει για υιοθεσία όταν ήταν βρέφος. 

Το 2016, όταν έκλεισε τα 18, η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να αναζητήσει τον πατέρα της, το οποίο κατόπιν... ερωτεύτηκε και έκανε σχέση μαζί του. Μάλιστα, αργότερα το ίδιο έτος το αιμομικτικό ζευγάρι παντρεύτηκε και απέκτησαν μαζί ένα παιδί!



Παρά την κοινωνική κατακραυγή και τη σύλληψή τους τον περασμένο Ιανουάριο για αιμομιξία και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, το «ζευγάρι» ισχυριζόταν ότι ζούσε ευτυχισμένο. 

Ωστόσο πριν από μερικούς μήνες άρχισαν να εμφανίζονται «σύννεφα» στη σχέση τους. Η επικρατέστερη θεωρία για το κίνητρο του τριπλού φονικού είναι ότι η κοπέλα είχε καταλάβει το λάθος της και ήθελε να εγκαταλείψει τον πατέρα-σύζυγό της, με αποτέλεσμα ο ίδιος να οδηγηθεί στην τρέλα και να σκοτώσει το παιδί τους, την ίδια και τον θετό πατέρα της που την είχε μεγαλώσει!


Ο 43χρονος βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στη Νέα Υόρκη. 

Η 20χρονη κόρη του, την οποία παντρεύτηκε παράνομα τον περασμένο Ιούλιο, βρέθηκε νεκρή στο Κονέκτικατ μαζί με τον θετό της πατέρα, τον 56χρονο Anthony Fusco.

Το μόλις επτά μηνών αγοράκι που το ζευγάρι απέκτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε νεκρό στο σπίτι που ζούσαν μαζί πατέρας και κόρη, πριν διαλυθεί η σχέση τους, στη Βόρεια Καρολίνα.



Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές όλα δείχνουν ότι ο 43χρονος διέπραξε όλους αυτούς τους φόνους και στη συνέχεια έβαλε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του. 

Τη θεωρία αυτή στηρίζει και η μαρτυρία της μητέρας του, που κατέθεσε στην αστυνομία ότι μετά τα φρικιαστικά του εγκλήματα ο γιος της της τηλεφώνησε και της είπε πού να βρει τα πτώματα.



Πηγή : protothema.gr


Χυδαίες επιθέσεις από ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ κατά του νεκρού Έλληνα πιλότου




Του Τάσου Ευαγγελίου liberal.gr

Ένα μπαράζ χυδαίων επιθέσεων κατά του Έλληνα πιλότου που έχασε χθες τη ζωή του έχοντας ολοκληρώσει μια ακόμη αποστολή στο Αιγαίο, προκειμένου να φυλάξει τα σύνορα (που δυστυχώς για κάποιους υπάρχουν) εξαπέλυσαν χθες γνωστά ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ.

Μέσω facebook και twitter έδειξαν για μια ακόμη φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, όπως άλλωστε και στο παρελθόν κατ' επανάληψη έχουν κάνει, μη διστάζοντας να κάνουν ακόμη και... σεξιστικά σχόλια σε βάρος της χήρας του νεκρού πιλότου.

Το μένος ήταν απίστευτο και μπορεί να δόθηκαν από χρήστες κατάλληλες απαντήσεις, όμως η χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τέτοιο τρόπο και σε τόσο προσωπικό επίπεδο κατά ενός πιλότου, πατέρα δύο παιδιών δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν ποιοι κρύβονται πίσω από τα σχόλια η... σχολή του υπογείου της Κουμουνδούρου, που ο Σταύρος Θεοδωράκης, ως δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει, πρέπει αφενός να τα καταγγείλει ευθέως και ανοιχτά αφετέρου να άρει την όποια εμπιστοσύνη έχει προς τα πρόσωπα.

Τα γνωστά δηλαδή ΣΥΡΙΖΟτρολ που γράφουν ανερυθρίαστα την ώρα που το άψυχο σώμα του πιλότου δεν έχει ανασυρθεί, ότι «άσε που θεωρώ απείρως ηρωικότερο έναν οδηγό ΕΚΑΒ, λεωφορείου σχολικού, πυροσβεστικού, κοκ από έναν οδηγό πολεμικού αεροσκάφους». Ή να σημειώνουν πως το μοιραίο Μιράζ «έπεσε γιατί ήταν ασταύρωτο» ή ακόμη ακόμη πως πρόκειται για «εργατικό ατύχημα».

Είναι βέβαιο πως τα ΣΥΡΙΖΟτρολ αγνοούν τι σημαίνει να είσαι πιλότος μαχητικού αεροσκάφους. Να γνωρίζεις πως κινδυνεύει η ζωή σου για οποιοδήποτε λόγο και οποιαδήποτε στιγμή. Να ξεκινάς από το σπίτι και να μη γνωρίζεις αν θα ξαναδείς την οικογένειά σου.


Καταργούνται τα επιδόματα συζύγων, τέκνων, αναπηρίας στις νέες επικουρικές


Χωρίς επιδόματα συζύγου, τέκνων ή απολύτου αναπηρίας θα χορηγούνται οι επικουρικές συντάξεις που θα προκύψουν σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Εγγραφο του ΕΦΚΑ επισημαίνει πως η κατάργηση των εν λόγω επιδομάτων, καθώς και των εξόδων κηδείας, ισχύει από την έναρξη του νόμου 4387/2016, ήτοι για αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά.

Ξεκαθαρίζει δε ότι όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί σε χρόνο προγενέστερο της ανωτέρω ημερομηνίας θα κριθούν με το παλαιό νομικό πλαίσιο, άρα εάν οι συνταξιούχοι δικαιούνται κάποιο από τα επιδόματα αυτά, θα το λάβουν. Βέβαια, βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού, χωρίς την προσαύξηση οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου-τέκνων) υπολογίζονται όλες οι νέες επικουρικές συντάξεις που ανατρέχουν σε χρόνο έναρξης από 1/1/2015 και μετά.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι οι νέοι συνταξιούχοι, που θα προκύψουν μετά την υλοποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, θα λαμβάνουν ειδικές παροχές απολύτου αναπηρίας και εξόδων κηδείας μόνο στο πεδίο της κύριας ασφάλισης, δηλαδή μέσω του ΕΦΚΑ.

Να σημειωθεί ότι, βάσει των καταστατικών των Ταμείων που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑΕΠ, οικογενειακά επιδόματα της τάξης των 30-100 ευρώ (τέκνων ή συζύγου) λαμβάνουν οι ήδη συνταξιούχοι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αντίστοιχα, επίδομα απολύτου αναπηρίας δικαιούνται από το επικουρικό συνταξιούχοι αναπηρίας που χρήζουν συμπαράσταση ή λαμβάνουν σύνταξη γήρατος αλλά έχουν κάποια αναπηρία (προσαύξηση 50% της επικουρικής). Οσο για τα έξοδα κηδείας, αυτά διαφοροποιούνταν από Ταμείο σε Ταμείο.

Δυνατότητα «διόρθωσης»

Εν τω μεταξύ, τη δυνατότητα «διόρθωσης» της σύνταξης περίπου 10.000 συνταξιούχων που κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μεταξύ Ιουλίου του 2015 και 12 Μαΐου του 2016, διάστημα κατά το οποίο τα κατώτατα όρια για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είχαν καταργηθεί με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να λαμβάνουν δραματικά χαμηλές συντάξεις, πέριξ των 250 ευρώ, δίνει ο ΕΦΚΑ. Μάλιστα, στους ίδιους, όπως καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, επιβάλλεται και πέναλτι -10%. Πλέον, έγγραφο του ΕΦΚΑ τους δίνει τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ώστε να επανυπολογιστεί προς το ευνοϊκότερο η σύνταξή τους. Στην πράξη, θα πρέπει να συμψηφιστούν τα ποσά που έχουν λάβει με τα νέα ποσά, υπολογισμένα από τις 13 Μαΐου 2016 (ημερομηνία ισχύος νόμου Κατρούγκαλου) με την εθνική σύνταξη των 345 - 384 ευρώ, και την ανταποδοτική που αντιστοιχεί στις εισφορές που είχαν καταβάλει. Να σημειωθεί ότι το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητεί οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι να δικαιωθούν με τα παλιά κατώτατα όρια αυτόματα από την ημερομηνία της αρχικής τους αίτησης, χωρίς να υποβάλουν νέα αίτηση και χωρίς συμψηφισμό ποσών.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κυριάκος Μητσοτάκης τι είπε για την μείωση της φορολογίας στους ξένους ανταποκριτές



Κυριάκος Μητσοτάκης :

Σε ό,τι αφορά τους φόρους: Η φορολογία δεν αφορά μόνο τους φορολογικούς συντελεστές. Και είναι δέσμευσή μας να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές.      Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι και τα συνολικά έσοδα τα οποία θα απορρέουν από μια συνολική πολιτική, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Είναι μια πολιτική η οποία βελτιώνει ουσιαστικά και τη φορολογική συμμόρφωση μέσα από ένα πολύ επιθετικό σχέδιο -που έχουμε ήδη θέσει στο δημόσιο διάλογο- για τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό της χρήσης μετρητών και την ακόμα πιο επιθετική διείσδυση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο αυτό θα αποφέρει σημαντικούς πόρους και σημαντικά έσοδα στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροαποφυγής.

Πιστεύω επίσης ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου πια το άθροισμα της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης είναι τέτοιο που λειτουργεί ως ουσιαστικό αντικίνητρο για τη δήλωση εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να χάνουμε και φόρους και εισφορές. Δικός μας στόχος είναι να υπάρχει ένα συνολικό πλαφόν στη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση την οποία καλείται να πληρώσει ένας Έλληνας πολίτης. Δεν είναι δυνατόν το άθροισμα αυτό να είναι 80%, γιατί τελικά το ασφαλιστικό σύστημα μετατρέπεται σε ένα οιονεί συμπληρωματικό φορολογικό σύστημα, χωρίς όμως ο πολίτης να έχει τις ανάλογες παροχές. Θέλουμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τη φορολογία ως αναπτυξιακό εργαλείο. Γι’ αυτό και έχουμε προτείνει ένα επιθετικό σχέδιο που αφορά κίνητρα για επενδύσεις κεφαλαίου μέσα από ένα σχήμα υπέρ-αποσβέσεων, ώστε να μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε μεταποιητικές ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν σε κεφαλαιακό εξοπλισμό να μπορούν να το κάνουν με μια ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση, ως προς τις αποσβέσεις τους.

Άρα, δεν είναι απλά ένα σχέδιο «μειώνω τους φορολογικούς συντελεστές γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι το σωστό». Είναι ένα συνολικό σχέδιο, το οποίο είναι αρκετά συγκροτημένο ώστε να μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αποτύπωμα. Αντίθετα, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα και θα είναι πάρα πολύ ουσιαστικό και για την ίδια την ανάπτυξη. Εάν με οποιονδήποτε τρόπο -και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό- είτε υπάρχει υπεραπόδοση άνω του στόχου του 3,5%, είτε μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε μια μείωση των στόχων, δική μου δέσμευση -και αυτή είναι δέσμευση δημόσια και απέναντι στους πιστωτές- είναι ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί με όποιον τρόπο θα κατευθύνεται κατά 80% στη μείωση των φόρων και των εισφορών και κατά 20% μόνο στην αύξηση των δαπανών, με απόλυτη έμφαση τις κοινωνικές δαπάνες για τους πιο αδύναμους, δηλαδή το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.


Μητέρα άφησε τα 4 παιδιά της στο γραφείο του Εισαγγελέα



Το περιστατικό σημειώθηκε στην Εισαγγελία Καλαμάτα και συγκεκριμένα, έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τα παιδιά είναι ηλικίας από 9 ετών το μεγαλύτερο έως και 10 μηνών το μικρότερο.

Η μητέρα  προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και εγκατέλειψε τα παιδιά της, έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο και τα ανήλικα παιδιά διακομίσθηκαν στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα που έμεινε άναυδος.




Εντοπίστηκε η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου


Τη σορό του εντόπισε αλιευτικό που συμμετείχε στις έρευνες ανοιχτά του νησιού, δίπλα στην σορό του Γιώργου Μπαλταδώρου εντοπίστηκαν και μερικά συντρίμμια του Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Xθες  εντοπίστηκαν στην περιοχή των ερευνών το κράνος του άτυχου πιλότου, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης που διέθετε το Mirage και βρισκόταν πάνω στο κάθισμα εκτίναξης . 

Το κουφάρι του Mirage 2000-5 βρίσκεται σε βάθος 300 μέτρων και αναζητείται το κάθισμα του άτυχου σμηναγού, καθώς εκεί βρίσκεται και ο καταγραφέας πτήσης.







Financial Times: Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να επιστρέψουν



«Είναι απολύτως προφανές ότι ο Λόρδος Μπάιρον είχε δίκιο και ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα, ανεξάρτητα από τη συμφωνία που έκανε ο Λόρδος Έλγιν με τις τότε οθωμανικές αρχές στην Ελλάδα».

Αυτά γράφει ο επικεφαλής πολιτικός αναλυτής των Financial Times Φίλιπ Στίβενς, σε άρθρο του με τίτλο: «Τα μεγάλα μουσεία της Δύσης θα πρέπει να επιστρέψουν τους λεηλατημένους θησαυρούς τους».

«Οι επιμελητές όλων των μεγάλων μουσείων του κόσμου βρίσκονται σε μια κατάσταση αναταραχής. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θέλει να επιστρέψει τους λεηλατημένους θησαυρούς στις πρώην αφρικανικές αποικίες της Γαλλίας.

Οι τεράστιες συλλογές που συγκεντρώθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο, το Μουσείο του Βερολίνου και, εκτός αυτού, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια πηγή διαμάχης και διεκδικήσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση πολέμησε για δεκαετίες για την επιστροφή της ζωφόρου του Παρθενώνα και η αιγυπτιακή κυβέρνηση για την προτομή της Νεφερτίτης… Η ιστορία, όπως φαίνεται, επιδέχεται διπλή ανάγνωση. Κανείς δεν θα μπορούσε να αντιταχθεί στην αποκατάσταση της κλοπής ιδιοκτησίας, για παράδειγμα, από τον γερμανικό στρατό στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Αλλά τι ισχύει για τους θησαυρούς που κατασχέθηκαν στην Αφρική σχεδόν έναν αιώνα νωρίτερα; Το σχέδιο του Μακρόν φαίνεται ότι έχει διαβαθμίσεις για να αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις. Η αφρικανική κληρονομιά, υποστηρίζει, «δεν μπορεί να είναι φυλακισμένη στα ευρωπαϊκά μουσεία».

Έχει επιλέξει δύο εμπειρογνώμονες για να καταλήξουν σε ένα σχέδιο. Τουλάχιστον, η πρωτοβουλία του θα ασκήσει ηθική πίεση στα εν λόγω μεγάλα μουσεία, για να εξετάσουν προσεκτικότερα τις συλλογές τους. Τα επιχειρήματα των μεγάλων μουσείων είναι ισχυρά.

Υπάρχει τεράστια αξία σε μεγάλα μουσεία όπου η κληρονομιά της ανθρωπότητας συναρμολογείται, μελετάται και θαυμάζεται διαχρονικά. Οι πολιτισμοί βρίσκονται δίπλα δίπλα, οι πολιτισμοί της Ινδίας και της Περσίας μαζί με αυτούς της αρχαίας Ελλάδας και τα βασίλεια της δυτικής Αφρικής.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι συλλογές των μεγάλων μουσείων μπορούν να θεωρηθούν ότι έχουν αποκτηθεί νόμιμα. Ήταν συνηθισμένη πρακτική για τις αρχαιολογικές ανασκαφές να μοιράζονται τα «ευρήματα» με τις τοπικές αρχές… Κανείς, τουλάχιστον, ούτε ο κ. Mακρόν, δεν προτείνει ότι οι αίθουσες του Λούβρου και του Βρετανικού Μουσείου θα πρέπει να εκκενωθούν και κάθε αντικείμενο να επιστραφεί στον τόπο καταγωγής του.

Ότι κάθε αρχαιότητα μπορεί να επιστραφεί στην πατρίδα της. Το σημαντικό είναι ότι οι ισχυρισμοί των μεγάλων μουσείων θα πρέπει να σταθμιστούν ενάντια στα δικαιώματα των λαών των οποίων η κληρονομιά έχει λεηλατηθεί.

Κατά τη γνώμη μου, φαίνεται επίσης απολύτως προφανές ότι ο Λόρδος Μπάιρον είχε δίκιο και ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Αθήνα, ανεξάρτητα από τη συμφωνία που έκανε ο Λόρδος Ελγιν με τις τότε οθωμανικές αρχές στην Ελλάδα», καταλήγει το άρθρο του Φίλιπ Στίβενς στους Financial Times.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


VIDEO με τον Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο να μιλάει για τους «Φρουρούς του Αιγαίου»


Ο Σμηναγός  Γεώργιος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».





Εισβολή του «Ρουβίκωνα» σε εταιρεία στην Καλλιθέα



Στα γραφεία εταιρείας στην Καλλιθέα εισέβαλαν εχθές το μεσημέρι μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», καταγγέλλοντας την επιχείρηση ότι απέλυσε μία έγκυος γυναίκα.

Στην συνέχεια μετά την διαμαρτυρία τους αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν φθορές στα γραφεία της εταιρείας.

Ο «Ρουβίκωνας» με ανάρτηση του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο εργοδότης απέλυσε τη γυναίκα στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.


Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ έχει απαγάγει πάνω από 1.000 παιδιά από το 2013 ως σήμερα



Τα μέλη της οργάνωσης απαγάγουν πολύ συχνά αγόρια και κορίτσια για να ενσταλάξουν φόβο και για να κάνουν επίδειξη δύναμης, τόνισε η Γιούνισεφ, την παραμονή της τέταρτης επετείου από την απαγωγή 276 μαθητριών στο Τσιμπόκ.

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ έχουν απαγάγει πάνω από 1.000 παιδιά στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας από το 2013, τονίζει το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) σε έκθεσή του που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.

Τα μέλη της οργάνωσης απάγουν πολύ συχνά αγόρια και κορίτσια για να ενσταλάξουν φόβο και για να κάνουν επίδειξη δύναμης, τόνισε η Γιούνισεφ, την παραμονή της τέταρτης επετείου από την απαγωγή 276 μαθητριών στο Τσιμπόκ, η οποία προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

«Τα παιδιά στη βορειοανατολική Νιγηρία συνεχίζουν να γίνονται στόχοι επιθέσεων μιας κλίμακας που συγκλονίζει», ανέφερε ο Μοχάμεντ Μαλίκ Φολ, ο επικεφαλής της Γιούνισεφ στη Νιγηρία.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία τόνισε πως έχει επαληθεύσει πάνω από 1.000 απαγωγές. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η υπηρεσία του ΟΗΕ δίνει στη δημοσιότητα μια εκτίμηση. Αλλά ταυτόχρονα, επισήμανε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ίσως είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η Γιούνισεφ πήρε συνέντευξη από τη Χαντίτζα, σήμερα 17 ετών, η οποία είχε απαχθεί κατά τη διάρκεια επίθεσης της Μπόκο Χαράμ στο χωριό της. Οι τζιχαντιστές την κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο, την πάντρεψαν διά της βίας με έναν από τους μαχητές και η έφηβη βιάστηκε επανειλημμένα.

Έμεινε έγκυος και σήμερα «ζει με τον μικρό της γιο σε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων, όπου δυσκολεύεται να ενταχθεί (...) λόγω των φραγμών που δημιουργεί η γλώσσα που μιλάει και του στίγματος που φέρει διότι είναι "σύζυγος (μαχητή) της Μπόκο Χαράμ"», τονίζεται στην έκθεση.

Τουλάχιστον 2.295 δάσκαλοι έχουν δολοφονηθεί και πάνω από 1.400 σχολεία έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια της σύρραξης.

Ο πόλεμος που ξέσπασε όταν η Μπόκο Χαράμ πήρε τα όπλα διανύει τη δέκατη χρονιά και ελάχιστες ενδείξεις υπάρχουν ότι πλησιάζει στο τέλος του. Τον Φεβρουάριο, μια φράξια των τζιχαντιστών απήγαγε πάνω από 100 μαθήτριες στην πόλη Ντάπτσι, που μέχρι τότε παρέμενε συγκριτικά αλώβητη κατά τη διάρκεια του πολέμου. Έναν μήνα αργότερα, οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν σχεδόν όλα τα κορίτσια, αλλά τουλάχιστον πέντε πέθαναν στα χέρια των απαγωγέων τους. Ένα, η Λία Σαρίμπου, παραμένει όμηρος διότι αρνήθηκε να προσηλυτιστεί στο ισλάμ, ανέφεραν συμμαθήτριές της οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες.

Η νιγηριανή κυβέρνηση ανέφερε ότι η απελευθέρωση των κοριτσιών αποτελούσε το προοίμιο της έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών. Αλλά ειδικοί διαφωνούν.

Η δράση της Μπόκο Χαράμ συνεχίζει να αποτελεί εξαιρετικά φορτισμένο ζήτημα από πολιτική άποψη. Ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι αναδείχθηκε στην εξουσία το 2015 υποσχόμενος να τερματίσει τον ανταρτοπόλεμο των τζιχαντιστών. Αλλά η κυβέρνησή του, παρότι ο στρατός εκδίωξε τη Μπόκο Χαράμ από πολλές περιοχές και κοινότητες ως το 2016, δεν έχει καταφέρει να βάλει τέλος στη δράση της ένοπλης εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Τη Δευτέρα, ο Μπουχάρι ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει νέα θητεία το 2019.

Τέσσερα χρόνια μετά την απαγωγή των μαθητριών στο Τσιμπόκ, περίπου 100 από τα κορίτσια συνεχίζουν να αγνοούνται. Ορισμένα εκτιμάται ότι είναι νεκρά, βάσει όσων κατέθεσαν πρώην συμμαθήτριές τους που σώθηκαν και εκτιμήσεων ειδικών για τη δράση της Μπόκο Χαράμ. Εξάλλου, η οργάνωση τον Ιανουάριο δημοσιοποίησε ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει κάποια από τα κορίτσια, υποστηρίζοντας πως θέλουν να μείνουν μαζί με τους απαγωγείς τους.


Πηγή : protothema.gr


Τραμπ όπως Ερντογάν: Βάζει "χέρι" στη Δικαιοσύνη λόγω Ρωσίας


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν μετά την αιφνιδιαστική έρευνα των αρχών στο γραφείο του προσωπικού δικηγόρου του Μάικλ Κόεν.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να αποπέμψει τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν, μια εξέλιξη η οποία έχει επιταχυνθεί μετά την έρευνα που έγινε στο γραφείο του προσωπικού δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο πολλαπλές πηγές που έχουν λάβει γνώση για τις συζητήσεις που γίνονται στον Λευκό Οίκο.

Μία τέτοια εξέλιξη θα εξυπηρετήσει τον ευρύτερο στόχο του προέδρου Τραμπ προκειμένου να περιορίσει την δράση του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ.

Πρόκειται για μία από τις επιλογές που έχει στην διάθεσή του ο Τραμπ, ενώ σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Οι σκέψεις του Αμερικανού προέδρου δημοσιοποιούνται μετά την απόφαση που έλαβε πριν από δύο μέρες το FBI να πραγματοποιήσει έρευνα στο γραφείο του Μάικλ Κόεν, του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ κι ανθρώπου που ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του. Στην περίπτωση που ο Τραμπ αναλάβει δράση, ο πιο πιθανός στόχος του είναι ο Ρόζενσταϊν, σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο εάν μια δραματική αποπομπή του Ρόζενσταϊν από τα καθήκοντα που ασκεί σήμερα, θα σταθεί ικανή να ικανοποιήσει τον Αμερικανό πρόεδρο.

Τραμπ εναντίον υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εδώ και καιρό είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την στάση αξιωματούχων στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για τους οποίους, αισθάνεται ότι δεν έκαναν αρκετά προκειμένου να τον προστατέψουν από την έρευνα που διεξάγει ο Μάλερ σχετικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας, στις προεδρικές εκλογές του 2016. Δύο πηγές δήλωσαν ότι η έρευνα στο γραφείο του Κόεν, μπορεί να σηματοδοτήσει την υιοθέτηση μιας πιο επιθετικής στάσης από τον πρόεδρο Τραμπ κατά του Μάλερ.

Η απόλυση του, θα προκαλέσει μια σοβαρή κρίση στην κυβέρνηση Τραμπ, ενώ μερικοί από τους νομικούς συμβούλους του προέδρου, κρατούν επιφυλακτική στάση απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη και τις συνέπειες της.

Από την άλλη μεριά, μία πηγή δήλωσε ότι ο Ρόζενσταϊν θα παραμείνει στην θέση του.

Ωστόσο, κάποιοι από τους νομικούς συμβούλους του προέδρου Τραμπ, του λένε ότι τώρα έχουν πιο ουσιαστικά επιχειρήματα κατά του Ρόζενσταϊν. Οι ίδιοι, πιστεύουν ότι ο Αμερικανός υφυπουργός Δικαιοσύνης ξεπέρασε τα όρια, σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Παράλληλα, οι ίδιοι δικηγόροι εκτιμούν ότι ο Ρόζενσταϊν βρίσκεται αντιμέτωπος με σύγκρουση συμφερόντων, καθώς είναι ουσιαστικός μάρτυρας στην έρευνα του Μάλερ, ενώ έχει συγγράψει το υπηρεσιακό σημείωμα για την τεκμηρίωση της απόλυσης του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου πιστεύουν ότι έχουν περάσει στην αμερικανική κοινή γνώμη, την άποψη ότι το FBI είναι προκατειλημμένο απέναντι στον Τραμπ και πιστεύουν ότι μπορούν να υποστηρίξουν το ίδιο και για τον Ρόζενσταϊν.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος έχει συζητήσει τις επιλογές που έχει στην διάθεσή του, με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, καθώς έχουν εκφράσει φόβους για πιθανό “αιφνιδιασμό” τους, από τις εξελίξεις. Μία πηγή που έχει λάβει γνώση για τις συζητήσεις που γίνονται δήλωσε ότι ένας υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικάνος στο Κογκρέσο, συμβούλεψε τον Λευκό Οίκο να μην προχωρήσει στην αποπομπή του Ρόζενσταϊν.

Παράλληλα, οι Δημοκρατικοί στην Γερουσία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο απόλυσης του Ρόζενσταϊν ή του Σέσιονς από τον Τραμπ.

Στόχος, ο περιορισμός της έρευνας του Μάλερ
Από την άλλη μεριά, δεν είναι σίγουρο ότι η απόλυση του Ρόζενσταϊν θα εξασφαλίσει στον πρόεδρο Τραμπ, την επίτευξη της βασικής επιδίωξης του, για τον περιορισμό της δράσης του Μάλερ και της έρευνας που διεξάγει. Αυτός που θα τον διαδεχτεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα επιβλέπει την έρευνα του Μάλερ, μπορεί να έχει μία στάση παρόμοια με αυτή του Ρόζενσταϊν, ως προς την διεξαγωγή της έρευνας για την Ρωσία, αλλά και την ανάγκη διερεύνησης των ανθρώπων που βρίσκονται στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Τραμπ.

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δεν αποκάλυψε εάν ο Τραμπ συζήτησε την απόλυση του Σέσιονς, του Μάλερ ή του Ρόζενσταϊν κατά το 24ωρο που είχε προηγηθεί της συνέντευξης της. “Δεν είχα κάποια συζήτηση μαζί του για το θέμα αυτό. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο,” είπε η ίδια.

Η Σάντερς δήλωσε ότι η ίδια πιστεύει πως ο πρόεδρος Τραμπ θα μπορούσε ν’ απολύσει τον Μάλερ στην περίπτωση που θα το επιθυμούσε. “Ο πρόεδρος πιστεύει πως έχει την εξουσία να το κάνει,” πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Ο εκνευρισμός που αισθάνεται ο πρόεδρος Τραμπ για τον Μάλερ κορυφώθηκε χθες, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο Τραμπ.

Μία πηγή δήλωσε ότι η επιδρομή των αρχών στο γραφείο του Κόεν, η οποία πραγματοποιήθηκε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, κι όχι από τον Μάλερ, θεωρείται από τον Αμερικανό πρόεδρο ως τέχνασμα, που σχετίζεται άμεσα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την Ρωσία. Σύμφωνα με μία πηγή που γνωρίζει για το πως αισθάνεται ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Τραμπ εκτιμά ότι η έρευνα που διεξάγεται από τον Μάλερ, δεν υπόκειται σε κανονισμούς.

Άλλες πηγές που έχουν μιλήσει μαζί του, επιβεβαιώνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί την επιδρομή στο γραφείο του Κόεν, ως μία ουσιαστική ένδειξη ότι ο Μάλερ τον πλησιάζει.

Από την άλλη μεριά, η τοποθέτηση ενός νέου υφυπουργού στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μπορεί να επιφέρει την άσκηση του επιθυμητού από τον Τραμπ ελέγχου, στην έρευνα που διεξάγει ο Μάλερ.

Αρκετοί σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, τον έχουν συμβουλέψει ότι στην περίπτωση που ο ίδιος θ’ αναλάβει δράση κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, η καλύτερη πολιτική επιλογή που έχει στην διάθεσή του, είναι η απόλυση του Ρόζενσταϊν, ενώ άλλοι, έχουν προειδοποιήσει ότι μια τέτοια ενέργεια, θα μπορούσε να προκαλέσει την οργή των Ρεπουμπλικάνων στο Καπιτώλιο, αλλά και στους ηγετικούς κύκλους του κόμματος.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο αποπομπής του Σέσιονς παραμένει ανοιχτό, όπως και στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της προεδρίας Τραμπ. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εξακολουθούν να έχουν μια επιφυλακτική στάση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει στην Γερουσία. Επίσης, υπάρχει σκεπτικισμός στον Λευκό Οίκο για τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στην διαδικασία επικύρωσης του διορισμού ενός νέου υπουργού Δικαιοσύνης, από το ίδιο νομοθετικό σώμα.

Από την άλλη μεριά, με δεδομένο τον παρορμητικό κι απρόβλεπτο χαρακτήρα του προέδρου Τραμπ, το ενδεχόμενο αποπομπής του Σέσιονς παραμένει πάντα ανοιχτό, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στο CNN και παρά την αντίθετη γνώμη αρκετών συμβούλων του.

Ο Μάλερ ανέλαβε την ευθύνη της διεξαγωγής της έρευνας του FBI αναφορικά με την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή από τον Τραμπ του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, τον περασμένο Μάιο. Ο διορισμός του έγινε από τον Αμερικανό υφυπουργό Δικαιοσύνης Ρόζενσταϊν, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέσιονς έχει αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα μετά την δημοσιοποίηση πληροφοριών για προεκλογικές συναντήσεις του, με Ρώσους αξιωματούχους.

Η αυτοεξαίρεση του Σέσιονς έχει προκαλέσει την οργή του προέδρου Τραμπ.

Ο Μάλερ πέρα από τα ανακριτικά, έχει και ειδικά εισαγγελικά καθήκοντα για την απαγγελία κατηγοριών, ενώ μετά την αποπομπή του Κόμεϊ διερευνά και το ενδεχόμενο παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, από τον πρόεδρο Τραμπ ή υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου. Η έρευνα του, έχει επεκταθεί διερευνώντας το ενδεχόμενο συνωμοσίας πρώην στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με την Ρωσία, ενώ εξετάζονται και οι επιχειρηματικές και οικονομικές δραστηριότητες πρώην στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας, αναφορικά με την εκπροσώπηση ρωσικών ή άλλων συμφερόντων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, με την έρευνα Μάλερ διεξάγονται έρευνες στο Κογκρέσο (Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας, Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας). Οι έρευνες αυτές, έχουν ως στόχο την ενημέρωση της αμερικανικής κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποφάσισαν τον τερματισμό της έρευνας τους για την Ρωσία, προκαλώντας την αντίδραση των Δημοκρατικών, που υποστήριξαν την συνέχιση της έρευνας.


Πηγή : news247.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. 

Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος,  για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.   

Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του.

Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».




800 επιπλέον αστυνομικοί στους δρόμους! Η ΕΛ.ΑΣ. θα συλλαμβάνει ο Κοντονής θα τους στέλνει ολιγοήμερες διακοπές

Αποτέλεσμα εικόνας για Ομάδα Δίας


Για να περιορίσεις το έγκλημα δεν φτάνει μόνο η αστυνόμευση αλλά και οι νόμοι που αφορούν την τιμωρία του εγκλήματος.

Αφού πέρασαν 4 χρόνια, οι Συριζαίοι κατάλαβαν ότι κάτι πρέπει να γίνει με την αύξηση της εγκληματικότητας όσο αφορά την αστυνόμευση γιατί όσο αφορά την δικαιοσύνη ο Κοντονής επιμένει να συντηρεί τον νόμο έγκλημα κατά της κοινωνίας.

Προσέξτε όμως η αστυνόμευση δεν περιλαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της δράσης των συντρόφων αντιεξουσιαστών για να εξηγούμαστε μην τα ισοπεδώσει όλα το κ. Τόσκας.

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, έγινε μια ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού, που εκτός από την σημαντική μείωση του προσωπικού φύλαξης προσώπων και στόχων, περιλαμβάνει:

- σημαντική μείωση του συνολικού αριθμού του αστυνομικού προσωπικού που διατίθεται για την προστασία φυσικών προσώπων και σταθερών στόχων (κτιρίων και εγκαταστάσεων).

- μείωση του προσωπικού των επιτελείων των διευθύνσεων αστυνομίας και των υποδιευθύνσεων ασφαλείας της Γ.Α.Δ.Α. στον απολύτως απαραίτητο για την κάλυψη των διοικητικών τους αναγκών αριθμό,

- λήξη αποσπάσεων προσωπικού της Γ.Α.Δ.Α. το οποίο έχει αποσπαστεί σε εκτός της Αττικής αστυνομικές Υπηρεσίες, εξαιρουμένων των αποσπασθέντων για την κάλυψη ιδιαίτερων ή επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών όπως η διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και η αστυνόμευση τουριστικών περιοχών,

- μείωση του προσωπικού γενικών καθηκόντων Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας,

- εξορθολογισμός-περιορισμός του αριθμού του χαμηλόβαθμου, ιδίως, προσωπικού (Αστυφύλακες-Υπαρχιφύλακες) των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α. και ιδίως των Αστυνομικών Τμημάτων το οποίο διατίθεται καθημερινά σε γραμματειακά-διοικητικά καθήκοντα ή σε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Το σύνολο του προσωπικού που εξοικονομείται από τα προαναφερθέντα μέτρα θα διατεθεί άμεσα σε Αστυνομικά Τμήματα, καθώς και στην υπό ίδρυση Υπηρεσία Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών για την ενίσχυση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών, πλην του προσωπικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, το οποίο θα επανέλθει στις οργανικές του θέσεις.

Εξαιρείται το προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) από τη φύλαξη-φρούρηση στόχων και διατίθεται, αποκλειστικά, στην εκπλήρωση της βασικής του αποστολής.

Για την άμεση, πλήρη και αποτελεσματική υλοποίηση των ανωτέρω μέτρων συγκροτείται, σε κεντρικό επίπεδο, Ειδική Επιτροπή Εποπτείας. Παράλληλα, εξελίσσονται οι διαδικασίες σχεδιασμού επιχειρησιακών προγραμμάτων περαιτέρω αναβάθμισης του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών στην περιοχή της Γ.Α.Δ.Α., με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα υλοποίησης.

Και για να διαψεύσουμε ακόμα μία φορά την γνωστή για την παραπλάνηση κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τα νούμερα της εγκληματικότητας δείχνουν μόνο άνοδο, από 10% ως 79%.

Πέρα από τη μείωση των δολοφονιών, κατά 26%, η υπόλοιπη εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τη χρονική περίοδο 2014-2017.

Αύξηση κατά 79% των βιασμών & αποπλανήσεων.
Αύξηση του λαθρεμπορίου κατά 44%.
Αύξηση σε σχέση με τα ναρκωτικά κατά 15%.
Κλοπές και διαρρήξεις αύξηση 10,2% από 68.691 το 2014 στις 75.707 το 2017.
Κλοπές αυτοκινήτων - μοτό εκτοξεύτηκαν κατά 36,18% από τις 24.986 το 2014, στις 34.026 το 2017.
Ληστείες αύξηση 12,39% από 3.800 το 2014 στις 4.271 το 2017.

Με λίγα λόγια αύξηση της εγκληματικότητας από το 2014 στο 2017, πλην των ανθρωποκτονιών γιατί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κακοποιοί έχουν σταματήσει τον πόλεμο μεταξύ τους!