Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

800 επιπλέον αστυνομικοί στους δρόμους! Η ΕΛ.ΑΣ. θα συλλαμβάνει ο Κοντονής θα τους στέλνει ολιγοήμερες διακοπές

Αποτέλεσμα εικόνας για Ομάδα Δίας


Για να περιορίσεις το έγκλημα δεν φτάνει μόνο η αστυνόμευση αλλά και οι νόμοι που αφορούν την τιμωρία του εγκλήματος.

Αφού πέρασαν 4 χρόνια, οι Συριζαίοι κατάλαβαν ότι κάτι πρέπει να γίνει με την αύξηση της εγκληματικότητας όσο αφορά την αστυνόμευση γιατί όσο αφορά την δικαιοσύνη ο Κοντονής επιμένει να συντηρεί τον νόμο έγκλημα κατά της κοινωνίας.

Προσέξτε όμως η αστυνόμευση δεν περιλαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της δράσης των συντρόφων αντιεξουσιαστών για να εξηγούμαστε μην τα ισοπεδώσει όλα το κ. Τόσκας.

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, έγινε μια ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού, που εκτός από την σημαντική μείωση του προσωπικού φύλαξης προσώπων και στόχων, περιλαμβάνει:

- σημαντική μείωση του συνολικού αριθμού του αστυνομικού προσωπικού που διατίθεται για την προστασία φυσικών προσώπων και σταθερών στόχων (κτιρίων και εγκαταστάσεων).

- μείωση του προσωπικού των επιτελείων των διευθύνσεων αστυνομίας και των υποδιευθύνσεων ασφαλείας της Γ.Α.Δ.Α. στον απολύτως απαραίτητο για την κάλυψη των διοικητικών τους αναγκών αριθμό,

- λήξη αποσπάσεων προσωπικού της Γ.Α.Δ.Α. το οποίο έχει αποσπαστεί σε εκτός της Αττικής αστυνομικές Υπηρεσίες, εξαιρουμένων των αποσπασθέντων για την κάλυψη ιδιαίτερων ή επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών όπως η διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και η αστυνόμευση τουριστικών περιοχών,

- μείωση του προσωπικού γενικών καθηκόντων Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας,

- εξορθολογισμός-περιορισμός του αριθμού του χαμηλόβαθμου, ιδίως, προσωπικού (Αστυφύλακες-Υπαρχιφύλακες) των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α. και ιδίως των Αστυνομικών Τμημάτων το οποίο διατίθεται καθημερινά σε γραμματειακά-διοικητικά καθήκοντα ή σε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Το σύνολο του προσωπικού που εξοικονομείται από τα προαναφερθέντα μέτρα θα διατεθεί άμεσα σε Αστυνομικά Τμήματα, καθώς και στην υπό ίδρυση Υπηρεσία Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών για την ενίσχυση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών, πλην του προσωπικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, το οποίο θα επανέλθει στις οργανικές του θέσεις.

Εξαιρείται το προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) από τη φύλαξη-φρούρηση στόχων και διατίθεται, αποκλειστικά, στην εκπλήρωση της βασικής του αποστολής.

Για την άμεση, πλήρη και αποτελεσματική υλοποίηση των ανωτέρω μέτρων συγκροτείται, σε κεντρικό επίπεδο, Ειδική Επιτροπή Εποπτείας. Παράλληλα, εξελίσσονται οι διαδικασίες σχεδιασμού επιχειρησιακών προγραμμάτων περαιτέρω αναβάθμισης του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών στην περιοχή της Γ.Α.Δ.Α., με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα υλοποίησης.

Και για να διαψεύσουμε ακόμα μία φορά την γνωστή για την παραπλάνηση κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τα νούμερα της εγκληματικότητας δείχνουν μόνο άνοδο, από 10% ως 79%.

Πέρα από τη μείωση των δολοφονιών, κατά 26%, η υπόλοιπη εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τη χρονική περίοδο 2014-2017.

Αύξηση κατά 79% των βιασμών & αποπλανήσεων.
Αύξηση του λαθρεμπορίου κατά 44%.
Αύξηση σε σχέση με τα ναρκωτικά κατά 15%.
Κλοπές και διαρρήξεις αύξηση 10,2% από 68.691 το 2014 στις 75.707 το 2017.
Κλοπές αυτοκινήτων - μοτό εκτοξεύτηκαν κατά 36,18% από τις 24.986 το 2014, στις 34.026 το 2017.
Ληστείες αύξηση 12,39% από 3.800 το 2014 στις 4.271 το 2017.

Με λίγα λόγια αύξηση της εγκληματικότητας από το 2014 στο 2017, πλην των ανθρωποκτονιών γιατί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κακοποιοί έχουν σταματήσει τον πόλεμο μεταξύ τους!






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου