Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ν.Δ.:Οι επιπτώσεις της "εισφοροκαταιγίδας” είναι εξοντωτικές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με το ύψος και τον προσδιορισμό των εισφορών μετά από τον φορολογικό έλεγχο σε δικηγόρους, μηχανικούς, ιατρούς, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την 1η Ιανουαρίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χειρότερη “εισφοροκαταιγίδα”. Οι επιπτώσεις είναι εξοντωτικές, καθώς με την επιβολή εισφορών από 26,95% έως 37,95%, ο ΣΥΡΙΖΑ “σκοτώνει“ την ελπίδα και το όνειρο κάθε Έλληνα για δημιουργία. 

Οι εξοντωτικές αυτές εισφορές που επιβάλλονται - για πρώτη φορά - δημιουργούν τεράστιες ανισότητες και αδικίες, με αποτέλεσμα να αποτελούν ισχυρά κίνητρα για φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και αδήλωτη εργασία. Γεγονός με σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα των Ταμείων και κατ’ επέκταση του Κράτους. 

Ακόμη και αν κάποιος πληρώσει το σύνολο των εξοντωτικών εισφορών που του αναλογούν, το μαρτύριό του δεν τελειώνει εδώ. Και αυτό επειδή, πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές μετατράπηκαν σε φορολογικές εισφορές, καθώς συνδέονται με το καθαρό εισόδημα του αγρότη, του μηχανικού, του δικηγόρου, του ιατρού, του ελεύθερου επαγγελματία κ.α. 

Συνεπώς, ο τελικός λογαριασμός θα τους έρθει μόνο όταν ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος. Ένας λογαριασμός, όμως, που θα είναι αυξημένος, καθώς θα περιλαμβάνει επιπλέον την εισφορά που θα προκύπτει ως ποσοστό πάνω στο νέο φορολογητέο εισόδημα, πλέον, των αναλογούντων προσαυξήσεων. Κάτι για το οποίο σήμερα επικρατεί πλήρης συσκότιση από την πλευρά της Κυβέρνησης».


Το λαχανικό που ρυθμίζει τον διαβήτη και μειώνει την υπέρταση





Η Φύση έχει προνοήσει ώστε να μας προσφέρει σχεδόν όλα όσα χρειαζόμαστε για να διάγουμε υγιή ζωή. Μέσω της διατροφής μπορούμε να προλάβουμε ή έστω να μειώσουμε την πιθανότητα εκδήλωσης σχεδό κάθε ασθένειας. Υπάρχει ένα ταπεινό λαχανικό που μας προστατεύει από υπέρταση, διαβήτη, άνοια και δυσκοιλιότητα, αλλά λίγοι γνωρίζουν το πόσο πολύτιμο είναι

Ο λόγος γίνεται για τα παντζάρια, τα οποία μέσα από πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να σας βοηθήσουν σε σημαντικούς τομείς της υγείας σας, όπως είναι η υπέρταση, ο διαβήτης, η άνοια και η δυσκοιλιότητα.

Θρεπτική αξία

Ένα φλιτζάνι από παντζάρια περιέχει 58 θερμίδες, 13 γραμμάρια υδατάνθρακα (συμπεριλαμβανομένων 9 γρ. ζάχαρης και 4 γρ. ινών) και 2 γραμμάρια πρωτεΐνης. Παρέχει το 1% των ημερήσιων αναγκών του μέσου ατόμου σε βιταμίνη Α, το 2% σε ασβέστιο, το 11% της βιταμίνης C και το 6% του σιδήρου.

Τα παντζάρια είναι μια πλούσια πηγή φυλλικού οξέος και μαγγανίου, ενώ περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β-6, παντοθενικού οξέος, χολίνης, βεταΐνης, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου, χαλκού και σεληνίου.

Τα παντζάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικά νιτρικά οξέα, τα οποία πιστεύεται ότι είναι ο λόγος για τον οποίο συνεισφέρουν με τόσο αποτελεσματικό τρόπο σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης υγείας.

Από ποιες ασθένειες προστατεύουν τα παντζάρια

  • Υγεία της καρδιάς και αρτηριακή πίεση: Έρευνα του 2008 που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Hypertension, έδειξε ότι η κατανάλωση μισού λίτρου από χυμό παντζαριών την ημέρα, μείωσε αισθητά την αρτηριακή πίεση σε ομάδα υγιών εθελοντών. Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα και δεύτερης έρευνας του 2010, όπου οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο χυμός παντζαριών μειώνει την υπέρταση και σε ασθενείς με καρδιοαγγειακά προβλήματα.
  • Άνοια: Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wake Forest διαπίστωσαν ότι ο χυμός από παντζάρι βελτιώνει την οξυγόνωση του εγκεφάλου, μειώνοντας έτσι την εξέλιξη των συμπτωμάτων της άνοιας σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η ροή αίματος σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και αυτό οδηγεί σε γνωστική εξασθένηση και άνοια. Ο χυμός από παντζάρι (ως μέρος μια διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά οξέα) βελτιώνει την ροή του αίματος (και άρα του οξυγόνου) σε αυτές τις περιοχές του εγκεφάλου.
  • Διαβήτης: Τα παντζάρια περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ως α-λιποϊκό οξύ και το οποίο έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και προστατεύει από το οξυδωτικό στρες σε ασθενείς με διαβήτη.
  • Δυσκοιλιότητα: Η μεγάλη περιεκτικότητα των παντζαριών σε φυτικές ίνες βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εντερικού συστήματος, περιορίζοντας τις περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.
  • Φλεγμονή: Η χολίνη είναι ένα πολύ σημαντικό και πολύπλευρα θρεπτικό συστατικό στο παντζάρι, που βοηθά στον ύπνο, την κίνηση των μυών, τη μάθηση και τη μνήμη. Η χολίνη βοηθά επίσης να διατηρηθεί η δομή των κυτταρικών μεμβρανών, συμβάλλει βοηθά στη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων, στην απορρόφηση του λίπους και μειώνει τη χρόνια φλεγμονή.





Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγές : medicalnewstoday.com, iatropedia.gr


Η εικόνα του εγκλήματος: Προσφυγόπουλο με κρυοπαγήματα στα πόδια




Το μικρό κοριτσάκι αναγκάστηκε να περπατήσει δίχως παπούτσια και ρούχα από τα Σκόπια στη Σερβία σε πολικές συνθήκες

Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί το παιδί του ρακένδυτο, ξυπόλητο, να περπατά χιλιάδες χιλιόμετρα σε έναν κόσμο που του κλείνει τα σύνορα, ενώ το σπίτι του και η ζωή του είναι βομβαρδισμένα στην πατρίδα; Η εικόνα από τα κρυοπαγήματα στο πόδι ενός μικρού κοριτσιού-προσφυγόπουλου, που πέρασε από τα Σκόπια στη Σερβία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, αποτελεί μία απάντηση και ένα ακόμη χαστούκι σε εκείνους που κάνουν πολιτική με τις ζωές και τις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σε περασμένες δεκαετίες, οι παππούδες και οι προπαππούδες των Ελλήνων είχαν ανάλογη μοίρα. Αναγκάστηκαν να καταφύγουν όπου βρήκαν καταφύγιο. Εκεί, ακόμη και δικοί τους άνθρωποι, ομοεθνείς τους, δεν τους υποδέχθηκαν με θέρμη. Κάθε άλλο. Σήμερα, οι λαοί της Μέσης Ανατολής βρίσκονται αντιμέτωποι με ανάλογο δράμα. Πόλεμος, εμφύλιος, ξεριζωμός.

Οι νεώτερες γενιές λησμόνησαν αυτό που ήταν γραμμένο στο DNA τους. Η φρικιαστική φωτογραφία που ακολουθεί, ωστόσο, ξυπνά μνήμες του παρελθόντος. Μνήμες που η ανθρωπότητα, αν ήταν σοφή, δεν θα επέτρεπε να ξαναζήσει. Και όμως συμβαίνει. Συμβαίνει σε παιδιά, σε γυναίκες, σε ανήμπορους ηλικιωμένους. Σε ανθρώπους που έχουν χάσει -κυριολεκτικά- τα πάντα και έχουν κρατήσει ως μοναδικό τους σανίδα σωτηρίας, την ελπίδα.

Πώς όμως να διασωθεί η ελπίδα, όταν ένα παιδί βρίσκεται αντιμέτωπο με φράχτες και τείχη στα σύνορα; Όταν κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να δεχθεί τις σφαίρες ενός φρουρού που θα χάσει την ψυχραιμία του; Όταν αναγκάζεται να διαβεί τεράστιες αποστάσεις με τα πόδια, μέσα σε συνθήκες παγετού και πολικές θερμοκρασίες; Δίχως ρούχα και παπούτσια;

Το κοριτσάκι αυτό, το προσφυγόπουλο που γλίτωσε από τη φρίκη του πολέμου στη χώρα του, περπάτησε μέσα στον πάγο από τα Σκόπια στη Σερβία. Πιθανότατα να χάσει το πόδι του. Έστω και αν το γλιτώσει, η ψυχούλα του θα έχει στιγματιστεί για πάντα.

Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία, δεν το έκαναν οι τζιχαντιστές, ο Άσαντ ή οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Αυτοί «χαράκωσαν» σε άλλο επίπεδο την ψυχούλα του. Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία το έκανε η Ευρώπη! Η πολιτισμένη Ευρώπη των κλειστών συνόρων και των χιλιάδων εγκλωβισμένων. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ευρώ, δολάρια, ή ελβετικά φράγκα. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές. Με παιδιά. Σαν και αυτό που κινδυνεύει να χάσει το ποδαράκι του...




Πηγή : protothema.gr


Σάλος από τις προσβολές Τραμπ σε βουλευτή-σύμβολο των Δημοκρατικών

Ο Λιούις είχε βρεθεί στο πλάι του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ   (Φωτογραφία:  Reuters )


Ουάσινγκτον

Ο Τζον Λιούις, βουλευτής των Δημοκρατικών με αγώνες για τα δικαιώματα των αφρο-αμερικανών, έχει παράδοση να πηγαίνει στις ορκωμοσίες προέδρων. Στου Τραμπ δεν θα παραστεί, αφού ανακοίνωσε ότι δεν τον αναγνωρίζει ως πρόεδρο.

Η απάντηση του Τραμπ δεν άργησε να έρθει: «Ο βουλευτής Τζον Λιούις καλά θα έκανε να ασχοληθεί για να βοηθήσει την περιφέρεια του, που είναι σε δεινή κατάσταση και καταρρέει (για να μην αναφερθώ στην εγκληματικότητα) παρά να διαμαρτύρεται για το εκλογικό αποτέλεσμα. Λόγια, λόγια, λόγια, ούτε έργα. Λυπηρό!» έγραψε στο Twitter.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, ο Λιούις εξήγησε ότι δεν θεωρεί τον Τραμπ νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο, «δείχνοντας» το Κρεμλίνο και το πώς έδρασε για να μην εκλεγεί η Κλίντον.

Η απάντηση του νέου προέδρου προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα και πολλοί επώνυμοι, αλλά και ανώνυμοι έσπευσαν να εκφράσουν την οργή τους για τον τρόπο που ο νέος πρόεδρος αντιμετώπισε έναν άνθρωπο που έδωσε μάχες για την ισότητα.

Επτά ακόμη βουλευτές των Δημοκρατικών δεν θα παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου.

Οι πρώην πρόεδροι Τζορτζ Ο. Μπους, Μπιλ Κλίντον και Τζίμι Κάρτερ ανακοίνωσαν ότι θα παραστούν στην ορκωμοσία όπως και η Χίλαρι Κλίντον.



Newsroom ΔΟΛ


Αφορολόγητο: Τα σενάρια για τη μείωση - Τι απαντά η κυβέρνηση




Φόρο 1.130 ευρώ θα πληρώσει κάποιος που σήμερα έχει ετήσιο εισόδημα 8.636 ευρώ και καλύπτεται από το αφορολόγητο όριο, στην περίπτωση που το αφορολόγητο μειωθεί στις 3.500 ευρώ, χωρίς να υπάρξει αλλαγή της υφιστάμενης φορολογικής κλίμακας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από την κυβέρνηση και δεν σχολιάζονται από τους θεσμούς αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο έχει δεχθεί πιέσεις για μείωση του αφορολογήτου από τις 8.636 ευρώ που είναι σήμερα κάτω από τις 3.500 ευρώ, μέσω της περικοπής της επιστροφής φόρου από τα 1.900 ευρώ στα μόλις 700 ευρώ.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εξασφαλίσει επιπλέον έσοδα 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ ετησίως και θα ήταν συμβατό με τις εισηγήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά.

Κυβερνητικές πηγές στις οποίες απευθύνθηκε το CNN Greece περιέγραφαν ως «σπέκουλα» τα συγκεκριμένα σενάρια.

Μέχρι σήμερα αυτό που είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο είναι ότι το ΔΝΤ ζητούσε ήδη πριν από το καλοκαίρι του 2016 τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στο ύψος των 5.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η μεταρρύθμιση στη φορολογία δεν έχει αντιμετωπίσει τις πολύ γενναιόδωρες απαλλαγές στην Ελλάδα, οι οποίες επιτρέπουν σε πάνω από τους μισούς μισθωτούς να εξαιρούνται από τη φορολογία εισοδήματος, όταν ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι της τάξεως του 8%.

Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ είχε εισηγηθεί πρώτη η Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο της παροχής τεχνικής βοήθεια για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με τον οργανισμό να συσχετίζει την περικοπή του αφορολογήτου με τη χορήγηση στοχευόμενη στήριξης στους πιο αδύναμους.

Στην περίπτωση που εφαρμοζόταν από το 2018 μειωμένο αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα, τότε μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα στο όριο του αφορολογήτου θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις περίπου κατά 800 ευρώ ανά φορολογούμενο. Αυτό διότι η έκπτωση φόρου των 1.900 ευρώ που ισχύει σήμερα για έναν άγαμο θα μειωνόταν στα επίπεδα των 1.100 ευρώ.

Κατά κάποιους η συζήτηση για αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ ουσιαστικά γίνεται για να προετοιμαστεί το έδαφος για αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ που είναι και η επίσημη θέση του ΔΝΤ. Όπως τονίζουν το «μαξιμαλιστικό» όριο των 3.500 ευρώ θα καταστήσει διαπραγματευτική επιτυχία ενδεχόμενη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ από 8.636 ευρώ σήμερα. Πάντως, αρμοδίως η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια αυτά.




Θανάσης Κουκάκης
Πηγή: cnn.gr


''Η παράξενη ιστορία πίσω από την εφεύρεση της περιστρεφόμενης πόρτας''




Μία ιδιοφυής και άκρως επιτυχημένη εφεύρεση, η περιστρεφόμενη πόρτα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 19ου αιώνα. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, καθιερώθηκε και ως σύμβολο κύρους σε εισόδους κτιρίων -ιδιαίτερα σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, μεγάλες εταιρείες- που παρουσιάζουν έντονη διέλευση ανθρώπων.

Στην περίπτωση της περιστρεφόμενης πόρτας, ο εφευρέτης ήταν ο Αμερικανός Θεόφιλος βαν Κένελ (1841-1919), που είχε ήδη εφεύρει μία ατραξιόν για το λούνα παρκ, που έμοιαζε πολύ με τα σημερινά συγκρουόμενα. 

Ωστόσο, η πιο σημαντική του εφεύρεση ήταν η περιστρεφόμενη πόρτα, πουπαρεμποδίζει τη σκόνη, τη βροχή, το χιόνι και τους έξω θορύβους να εισχωρήσουν στο κτίριο, ενώ ταυτόχρονα κρατά τη θερμότητα μέσα, εξοικονομώντας ενέργεια και κεφάλαια. Το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν ότι ο εν λόγω εφευρέτης μάλλον δεν είχε διακρίνει όλες αυτές τις αρετές της εφεύρεσής του – στην κατοχύρωση της εφεύρεσής του υποστήριζε ότι «θα σώσει ζωές παρεμποδίζοντας θανατηφόρες ασθένειες να εισχωρήσουν στο κτήριο και να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές πωλητών, ταμείων και κάθε λογής υπαλλήλων που βρίσκονται κοντά σε μία διαρκώς ανοικτή πόρτα».

Ο βαν Κένελ, μετά από τρία χρόνια ερευνών και «ελαφρύτερος» κατά 9.837 δολάρια, κατοχύρωσε την «πόρτα θυέλλης» (stormdoor – αργότερα μετονομάστηκε revolvingdoor) το 1888, ωστόσο εικάζεται ότι η εφεύρεσή του δεν ήταν απόρροια κάποιας ιδιοφυούς επιχειρηματικής ευκαιρίας που διέγνωσε, αλλά είχε να κάνει με την έλλειψη τρόπων καλής συμπεριφοράς.

Όντας αντικοινωνικός και μισογύνης, λέγεται πως ο πραγματικός λόγος που τον οδήγησε να επινοήσει ένα μηχανισμό όπου κανένας, πέρα από αυτόν που προηγείται, δεν θα χρειαζόταν να ανοίγει την πόρτα σε κάποιον άλλονήταν η απέχθειά του στους καλούς τρόπους και ιδιαίτερα η υποχρέωση να σπρώχνει ή να κρατά την πόρτα ανοικτήστις γυναίκες, αφήνοντάς τις να περάσουν πρώτες.

Εικάζεται ότι αυτή του η στάση προέκυψε όταν ήταν μικρός και αφού η μητέρα του, που τον είχε προειδοποιήσει πολλές φορές, τον τιμώρησε για την αγένειά του μπροστά σε κόσμο. Σαν να μην έφθανε αυτό, για κακή του τύχη παντρεύτηκε γυναίκα που είχε μάθει να της ανοίγουν την πόρτα. Η απαίτησή της να της ανοίγει την πόρτα ο σύζυγός της, ακόμη και από το ένα δωμάτιο στο άλλο, ενίσχυσε την απέχθειά του απέναντι στον «ιπποτισμό». Τότε ήταν που σκέφτηκε να λυτρωθεί δημιουργώντας αυτό που εν τέλει ονομάστηκε περιστρεφόμενη πόρτα.

Για την ιστορία, η πρώτη περιστρεφόμενη πόρτα εγκαταστάθηκε σε εστιατόριο τηςTimesSquare το 1899 και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, απαξιώνοντας τις πόρτες «επαναφοράς» (όπως αυτές στα σαλούν της Αγριας Δύσης) που χρησιμοποιούνταν έως τότε.

Σύμφωνα δε με μελέτη του ΜΙΤ το 2006, διαπιστώθηκε πως αν όλοι χρησιμοποιούσαν περιστρεφόμενες πόρτες σε ένα κτίριο του πανεπιστημίου, τότε αυτό θα είχε αποτέλεσμα την εξοικονόμηση του 1,5% της ενέργειας που χρειάζεται ετησίως για τη θέρμανση και τον κλιματισμό του. Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι, ένεκα φόβου (φοβία ότι κάποιο άκρο του σώματος θα παγιδευόταν στην πόρτα), μόλις το 30% των φοιτητών την χρησιμοποιούσε.



Πηγή: protopapadakis.blogspot.com



Εξαφάνιση ανήλικης Μούζου Αναστασίας 11 ετών




Εξαφάνιση της ανήλικης Μούζου Αναστασίας 11 ετών

Στις 14/01/2017 στις 19:30 το απόγευμα, εξαφανίστηκε από την περιοχή Πασαλιμάνι, η Μούζου Αναστασία 11 ετών. 

Η Αναστασία έχει καστανά μάτια και μαύρα μαλλιά. Έχει ύψος 1,52 μ και βάρος 50 κιλά. Φορούσε τζην παντελόνι, μπλε μπουφάν και μαύρα μποτάκια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.


Σενάρια πρόωρων εκλογών τροφοδοτεί ο Ντάισελμπλουμ




Εκφράζει αμφιβολίες για το αν και πόσο θα διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, ενώ εκτιμά ότι η Ελλάδα «κινείται στη σωστή κατεύθυνση»

Μία δήλωση-«γρίφος» του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, αναζωπυρώνει τη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών, η οποία είχε ατονήσει τον τελευταίο καιρό μετά  από κατηγορηματικές κυβερνητικές διαψεύσεις.

Είναι απλώς μια φράση σε συνέντευξη στη βελγική εφημερίδα  «L’ Echo»,   όπου ο κ. Ντάσελμπλουμ τονίζει μεν ότι η Ελλάδα «κινείται στη σωστή κατεύθυνση»,  επισημαίνει  όμως ότι το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και πόσο θα διαρκέσει.

Η αποστροφή αυτή προκάλεσε αίσθηση και ερωτηματικά, αφ’ ενός ως προς την ουσία και τη βασιμότητα των «ανησυχιών» του επικεφαλής του Eurogroup,  αφ’ ετέρου ως προς τη σκοπιμότητα την οποία ενδεχομένως εξυπηρετεί.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εξακολουθεί να είναι ανήσυχος σχετικά με την Ελλάδα, ο «εκλεκτός του Σόιμπλε» απαντά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εδώ και πολλά συνεχόμενα τρίμηνα σημειώνει ανάπτυξη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού και ανακτά την  εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών. Ωστόσο κλείνοντας την απάντηση ρίχνει  τη «βόμβα» περί πολιτικής σταθερότητας, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί



Πηγή: sofokleousin.gr