Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Σενάρια πρόωρων εκλογών τροφοδοτεί ο Ντάισελμπλουμ




Εκφράζει αμφιβολίες για το αν και πόσο θα διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, ενώ εκτιμά ότι η Ελλάδα «κινείται στη σωστή κατεύθυνση»

Μία δήλωση-«γρίφος» του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, αναζωπυρώνει τη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών, η οποία είχε ατονήσει τον τελευταίο καιρό μετά  από κατηγορηματικές κυβερνητικές διαψεύσεις.

Είναι απλώς μια φράση σε συνέντευξη στη βελγική εφημερίδα  «L’ Echo»,   όπου ο κ. Ντάσελμπλουμ τονίζει μεν ότι η Ελλάδα «κινείται στη σωστή κατεύθυνση»,  επισημαίνει  όμως ότι το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και πόσο θα διαρκέσει.

Η αποστροφή αυτή προκάλεσε αίσθηση και ερωτηματικά, αφ’ ενός ως προς την ουσία και τη βασιμότητα των «ανησυχιών» του επικεφαλής του Eurogroup,  αφ’ ετέρου ως προς τη σκοπιμότητα την οποία ενδεχομένως εξυπηρετεί.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εξακολουθεί να είναι ανήσυχος σχετικά με την Ελλάδα, ο «εκλεκτός του Σόιμπλε» απαντά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εδώ και πολλά συνεχόμενα τρίμηνα σημειώνει ανάπτυξη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού και ανακτά την  εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών. Ωστόσο κλείνοντας την απάντηση ρίχνει  τη «βόμβα» περί πολιτικής σταθερότητας, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί



Πηγή: sofokleousin.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου