Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ν.Δ.: O Τσίπρας έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή την αίσθηση της ντροπής και μιλάει για ασφάλεια



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα στη Φυλή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σχεδόν καθημερινά οι γνωστοί άγνωστοι βανδαλίζουν το κέντρο της Αθήνας και άλλες πόλεις της χώρας. 

Οι ληστείες και οι διαρρήξεις έχουν πολλαπλασιαστεί. 

Ολόκληρες περιοχές της Αττικής έχουν μετατραπεί σε άβατα ανομίας. 

Τα πανεπιστήμια έχουν παραδοθεί στο έλεος παραβατικών ομάδων. 

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάθε τρεις και λίγο καίγονται και βανδαλίζονται. 

Με αυτά τα “επιτεύγματα” ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος σήμερα να κάνει μαθήματα για την ασφάλεια του πολίτη.

Η μόνη μας απορία πλέον είναι αν ο κ. Τσίπρας έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή την αίσθηση της ντροπής. 

Το ελάχιστο διάστημα που του απομένει στην εξουσία, ας αφήσει τις υποκριτικές κορώνες και ας επιτρέψει, επιτέλους, στην Ελληνική Αστυνομία να κάνει όπως πρέπει και γνωρίζει τη δουλειά της».


Διόρισαν αναπληρωτή διοικητή στον «Ευαγγελισμό» 69χρονο βαριά καταθλιπτικό



Ο γιατρός Γιώργος Μπαρτζιώτας διαγνώστηκε με διαταραχή άγχους, κατάθλιψη και άλλες παθήσεις από επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Μετά το νοσοκομείο Σαντορίνης και το διορισμό ενός ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών, ενός γευσιγνώστη ελαιολάδου και ενός πωλητή λαμπτήρων στη διοίκηση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το «τερμάτισε» διορίζοντας αυτή τη φορά στη διοίκηση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας έναν συνταξιούχο γιατρό με ποσοστό αναπηρίας 92%!

Ο 69χρονος Γιώργος Μπαρτζιώτας, συνταξιούχος γιατρός με σπουδές στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, είναι ο νέος αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Η απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
Παύλο Πολάκη στις 23 Ιανουαρίου 2018 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 1ης Φεβρουαρίου. Ο κ.Μπαρτζιώτας φαίνεται ότι είχε και συνδικαλιστική δράση, καθώς υποψήφιος με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά και πατρώνυμο ήταν το 2016 στο ψηφοδέλτιο του «Μετώπου», της παράταξης των γιατρών που στήριξε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ωστόσο τρεις μήνες πριν το διορισμό του στη θέση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο κ.Μπαρτζιώτας κρίθηκε ανάπηρος και μάλιστα με πολύ υψηλό ποσοστό από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ο 69χρονος συνταξιούχος γιατρός κρίθηκε ανάπηρος με συνολικό ποσοστό 92% εξαιτίας διαταραχής άγχους, κατάθλιψης και άλλων παθήσεων. Την απόφαση υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης, ενώ κοινοποιήθηκε στον ενδιαφερόμενο στις 9 Οκτωβρίου 2017. Μάλιστα όπως σημειώνεται στην απόφαση, η ιατρική πρόβλεψη ισχύει από 1/1/2017 έως 31/12/2018. Επομένως το 2019 θα πρέπει να επανεξεταστεί για να διαπιστωθεί αν το ποσοστό αναπηρίας παραμένει το ίδιο, αυξήθηκε ή μειώθηκε. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όσοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80% έχουν σημαντικές φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές. Ενδεικτικά η σύνταξή τους δεν υπόκειται σε μνημονιακές περικοπές, απαλλάσσονται από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, ενώ έχουν επίσπευση σε όλες τις ασφαλιστικές παροχές.  Αυτές τις παροχές έχει φυσικά και ο κ.Μπαρτζιώτας. Όμως αντί να τις «απολαμβάνει» από το σπίτι του, όσο του το επιτρέπει η αναπηρία του, διορίστηκε αναπληρωτής διοικητής στον «Ευαγγελισμό». Και το ερώτημα που τίθεται προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι: Πώς μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ο Νο2 ενός νοσοκομείου και μάλιστα του μεγαλύτερου της χώρας, όταν ο ίδιος είναι ανάπηρος σε ποσοστό 92% και μάλιστα λόγω άγχους και κατάθλιψης; 



Παναγιώτης Σουρέλης
Πηγή : protothema.gr


Προφυλακίστηκε πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ για ηθική αυτουργία σε ληστεία



Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε σήμερα πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ στη Ζάκυνθο για ηθική αυτουργία σε ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι από το φθινόπωρο του 2017 ως δράστης της ληστείας είναι φυλακισμένος 29χρονος Αλβανός. 

Η υπόθεση αφορά τη ληστεία με λεία 550.000 ευρώ σε βάρος του Ζακυνθινού Νικήτα Αρετάκη και τα στοιχεία που εξέτασαν οι ανακριτικές Αρχές σχετίζονται, εκτός των άλλων, με τα τηλεφωνήματα που έγιναν το επίμαχο διάστημα, κατά το οποίο φαίνεται πως υπήρχε επικοινωνία μεταξύ του αστυνομικού και του αλλοδαπού δράστη της ληστείας, τόσο πριν το συμβάν όσο και μετά. Μία ακόμα πληροφορία αφορά τον εντοπισμό γενετικού υλικού του πρώην αξιωματικού στο όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία.

Ο πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου βρισκόταν από τον Ιανουάριο του 2017 σε διαθεσιμότητα και την τελευταία εβδομάδα σε κατ΄ οίκον περιορισμό, φρουρούμενος από αστυνομικούς.


N.Δ.: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντί να αυξήσει τη ρευστότητα στην αγορά, συνεχίζει να αντλεί ρευστότητα από αυτήν, στραγγαλίζοντας την πραγματική οικονομία




Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντί να αυξήσει τη ρευστότητα στην αγορά, συνεχίζει να αντλεί ρευστότητα από αυτήν, στραγγαλίζοντας την πραγματική οικονομία».

Πλήρης Δήλωση

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντί να αυξήσει τη ρευστότητα στην αγορά, συνεχίζει να αντλεί ρευστότητα από αυτήν, στραγγαλίζοντας την πραγματική οικονομία.

Συγκεκριμένα:

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα  διατηρήθηκαν τον Ιανουάριο σχεδόν αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και αυτό παρά την εκταμίευση σημαντικών δανειακών πόρων για την αποπληρωμή τους (απόδειξη ότι δημιουργούνται -συνεχώς- νέες υποχρεώσεις).
Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώθηκαν το 2017 στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας, στερώντας έτσι πολύτιμους αναπτυξιακούς πόρους από την οικονομία.
Το «σκούπισμα» των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα repos να έχουν αυξηθεί κατά 5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, αγγίζοντας πλέον αθροιστικά τα 20 δισ. ευρώ.
Και φυσικά συνεχίζεται η υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που συρρικνώνει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και διογκώνει το ιδιωτικό χρέος τους.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν ξέρει και δεν μπορεί να αυξήσει τη ρευστότητα στην αγορά. Δεν μπορεί και δεν θέλει να μειώσει φορολογικούς συντελεστές και ασφαλιστικές εισφορές, δίνοντας ώθηση στην πραγματική οικονομία». 


Προβοκάτσια με τους λογαριασμούς της οικογένειας Στουρνάρα



Νέα προσπάθεια να πλήξουν τον Γιάννη Στουρνάρα εξελίχθηκε το βράδυ της Τρίτης. Με διαρροές από τα «υπόγεια» του Μαξίμου και αναρτήσεις φιλοκυβερνητικών μέσων επιχειρήθηκε προβοκάτσια που υποστήριζε ότι δεσμεύονται οι λογαριασμοί του διοικήτη της Τράπεζας της Ελλάδος και της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου.

Για «ευσεβείς πόθους γνωστών αγνώστων, που χρησιμοποιούν ως γραφείο Τύπου τον γνωστό ακροδεξιό και ημίτρελο δημοσιογράφο» απάντησαν συνεργάτες του κ. Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα, δύο ιστοσελίδες δημοσίευσαν αργά το βράδυ ότι έγινε δέσμευση των λογαριασμών του κ. Στουρνάρα και της συζύγου του, μετά από παραγγελία του ΚΕΦΟΜΕΠ και στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο της Νovartis.

Περίπου τα μεσάνυχτα, πηγές από τα «υπόγεια» του Μαξίμου έσπευσαν να σχολιάσουν ότι «αν ισχύουν αυτά, τον Στουρνάρα δεν τον σώζει ούτε ο Ντράγκι».

Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα αυτά, καθώς δεν υπάρχει καμία τέτοια κίνηση από το ΚΕΦΟΜΕΠ.

Συνεργάτης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σχολίασε το πρωί ότι πρόκειται «για ευσεβείς πόθους των... γνωστών αγνώστων, που χρησιμοποιούν ως γραφείο Τύπου τοον γνωστό ακροδεξιό και ημίτρελο δημοσιογράφο».



Πηγή : in.gr


Το προφίλ των μελών της «Combat 18»



Σε πάνω από 30 εμπρηστικές επιθέσεις και περιστατικά βανδαλισμών φέρεται να εμπλέκονται οι πέντε συλληφθέντες κατά τη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αττική και περιφέρεια. Πρόκειται για μέλη των «αδελφών» εξτρεμιστικών οργανώσεων της άκρας Δεξιάς «Combat 18» και «Αυτόνομοι Μαίανδροι Εθνικιστές - (ΑΜΕ)», που με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις σε στέκια αναρχικών, φθορές σε εβραϊκά μνημεία, συμμετοχή σε επεισόδια με Ρομά στο Μενίδι κ.ά. «Η Combat 18 έχει στα χέρια της το μέλλον του εθνικιστικού ακτιβισμού. Το νέο αίμα της C18 στην Ελλάδα είναι εδώ και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα παρά μόνο στη σβάστικα», αναφέρεται σε ένα από τα πολλά βίντεο που η ομάδα έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Κατ’ οίκον έρευνες

Στη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης έγιναν πάνω από δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε Αττική, Ιωάννινα και Σέρρες, προσήχθησαν έξι άτομα και τελικά συνελήφθησαν πέντε. Κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, κροτίδες, μαχαίρια, ρόπαλα, γκαζάκια, καθώς και μία κυνηγετική καραμπίνα με σκοπευτική διόπτρα. Βρέθηκαν επίσης 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας που, χρησιμοποιείται για την παρασκευή αυτοσχέδιας εκρηκτικής ύλης. Τα περισσότερα πειστήρια οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν στο σπίτι υπόπτου στο Μενίδι.

Τη στιγμή της εφόδου, μάλιστα, ο συλληφθείς προσπάθησε να καταστρέψει τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή προκειμένου οι αστυνομικοί να μην αποκτήσουν πρόσβαση στο αρχείο του.

Κομβικό ρόλο στη δράση των δύο ομάδων φέρεται να έχει και νεαρός που συνελήφθη στην πόλη των Ιωαννίνων. Και αυτό διότι κατά την έρευνα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον συντάκτη των περισσότερων κειμένων ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο μετά τις επιθέσεις. Σε ένα απ’ αυτά (δημοσιεύθηκε την 25η Ιανουαρίου 2017 μετά εμπρηστική επίθεση σε στέκι αναρχικών) έγραφε: «Επισκεφθήκαμε την πρεζοφωλιά, που ονομάζεται κατάληψη “Στρούγκα” στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η κατάληψη λειτουργεί από το 2009, όταν κάποια αλητοπρεζόνια κατέλαβαν κτίριο που ανήκει στον Δήμο».


Συνθήματα που έγραψαν σε τοίχους στη Θεσσαλονίκη το 2016.

Στους κατηγορουμένους συγκαταλέγεται και 35χρονος δικηγόρος, ο οποίος συμμετείχε μέχρι πρότινος και είχε ενεργό ρόλο σε πολιτικούς σχηματισμούς και της άκρας Δεξιάς. Το 2016, μάλιστα, ανήμερα την επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε δημοσιεύσει κείμενο αναφορικά με τα γεγονότα του 1973, στο οποίο μεταξύ άλλων έγραφε: «Κάποιοι αλητάμπουρες γρύλισαν για εξέγερση και ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας». Σύμφωνα με κάποιες πηγές ενημέρωσης, ο κατηγορούμενος δικηγόρος είχε αναλάβει τη νομική υπεράσπιση ενός από τους τέσσερις νεαρούς που την 11η Ιανουαρίου είχαν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική για συμμετοχή στην εξτρεμιστική ακροδεξιά οργάνωση «Απέλλα». Τα μέλη εκείνης της ομάδας είχαν κατηγορηθεί για την εμπρηστική επίθεση, τον Αύγουστο, στο στέκι «Φαβέλα» του Πειραιά.

Η οργάνωση «Combat 18 Hellas» αντλεί έμπνευση από την αντίστοιχη που δρούσε στη Μ. Βρετανία τη δεκαετία του ’90. Από το 2015 μέχρι σήμερα φέρεται να έχει πραγματοποιήσει πάνω από 20 ενέργειες, μεταξύ των οποίων εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αναρχικών, βανδαλισμούς εβραϊκών μνημείων, φθορές σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει και σε επιθέσεις κατά Ρομά στο Μενίδι μετά τον θανάσιμο τραυματισμό 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα το καλοκαίρι του 2017. Οι «Αυτόνομοι Μαίανδροι Εθνικιστές», αντίστοιχα, θεωρούνται «αδελφή» οργάνωση και θαυμαστές του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου ή «Περίανδρου» που είχε κατηγορηθεί για τον ξυλοδαρμό και σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, το 1998, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Δύο νέες συλλήψεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμα ημεδαπών, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών

Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών) , οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Προκλητικός στην κοινωνία ο Τσίπρας είπε: Υποχρέωσή μας να παρέχουμε ασφάλεια στον κάθε πολίτη



Αδιαφορώντας για την βία και ανομία στην Αθήνα από τους συντρόφους του αντιεξουσιαστές, και μην λαμβάνοντας υπόψιν την αύξηση της καθημερινής εγκληματικότητας, την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του πολίτη, ο Τσίπρας όπως κάνει πάντα είπε τα δικά του για την γνωστή προπαγάνδα, προκαλώντας τους πολίτες.

Αντί να ζητήσει συγνώμη για την βία και ανομία που επικρατεί στην Αθήνα και σε όλη την χώρα μας είπε χωρίς να ντρέπεται ο Αλέξης Τσίπρας 

Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών. Οδηγός μας ο σεβασμός αυτού του αγαθού, στο οποίο έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, κατά την επίσκεψή του στη Φυλή. 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρεβλή αστυνόμευση του παρελθόντος, αγνοώντας για την παντελή απουσία της αστυνομίας στις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών και τονίσε: Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις,​ όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια ​αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες. 

Ήταν συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η αστυνόμευση κάποιων περιοχών ήταν πιο σημαντική από την αστυνόμευση κάποιων άλλων περιοχών, ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να υπογραμμίσει: Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών.

«Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής», είπε, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χωρίς ίχνος ντροπής για αυτά που λέει λές και ο πολίτης δεν ξέρει, δεν ακούει, δεν βλέπει και ακόμα τον πιστεύει.

«Η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δημοκρατία στη χώρα μας» υπογράμμισε όντος σε άλλο κόσμο.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ διαθέτουν ​υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής» είπε.

Οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας επίσημα στοιχεία που συντείνουν στο γεγονός ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια που αποδίδει αποτελέσματα.

«Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».

Ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να εξαπατήσει και να καλοπιάσει και τους Ρομά για ψήφους και μόνο είπε : «Οι Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες» 

Δεν παρέλειψε να εκμεταλλευτεί περισσότερο τους Ρομά κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη ηλίθια δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Δαβάκη «Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».

Και όλα αυτά χωρίς να ντρέπεται γιατί απλά ο κόσμος τον έχει πάρει χαμπάρι.




Η ελληνική πλευρά μπροστά στο βάθος της υπόθεσης των δύο στρατιωτικών


Το τελευταίο 24ωρο η ελληνική ηγεσία έδειξε να κινείται προς τη συνειδητοποίηση του ότι η τουρκική πλευρά προτίθεται να τραβήξει σε μάκρος χρόνου, αν όχι και να κλιμακώσει, το επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Ωστόσο, η ψυχραιμία και η οργάνωση στην διαχείριση αυτής της κατάστασης δεν περίσσεψαν.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συνέβησαν κατά την ενημέρωση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από τον Νίκο Κοτζιά σε κλειστή συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης, που σημαδεύτηκε από αλλεπάλληλες διαρροές από συμμετέχοντες βουλευτές. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, μπήκε στον χορό λέγοντας προς τους δημοσιογράφους: "Θέλω να είμαι σοβαρός και να κάνω τη δουλειά μου. Να μη λέω πράγματα που δεν είπα μέσα. Κάποιοι έκαναν δηλώσεις και είπαν πράγματα που δεν είπαν στην επιτροπή". 

Σε κάθε περίπτωση, στην εν λόγω συνεδρίαση φέρεται να επικράτησε προβληματισμός και να εκτιμήθηκε ότι ο χρόνος επαναπατρισμού των δύο στρατιωτικών, που βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη, παραμένει ασαφής. Διατυπώθηκε μάλιστα η πρόταση να ζητηθεί από τις τουρκικές αρχές η αποστολή Έλληνα τεχνικού στις διαδικασίες εξέτασης των κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Milliyet ότι τα κινητά εστάλησαν στην Άγκυρα για "ενδελεχή έλεγχο".

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο δεν ωφέλησε αλλά αντιθέτως δηλητηρίασε και τραυμάτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκτίμησε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας ότι "δεν λειτούργησαν οι δίαυλοι επικοινωνίας ούτε στο επεισόδιο στα Ίμια, ούτε με τους δύο στρατιωτικούς στον Έβρο" και διαπιστώνοντας ότι προσλαμβάνει σταθερό χαρακτήρα η πολιτική ομηρείας που ακολουθεί η γειτονική χώρα ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής, λ.χ. έναντι των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Ολλανδίας. Καυτηρίασε επίσης το γεγονός ότι ο κ. Κοτζιάς έκανε μια "ακαδημαϊκή συζήτηση" στη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, αλλά και το ότι  ότι το υπουργείο Άμυνας χρειάστηκε 5 μέρες για να πάρει καθαρή θέση σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά της σύλληψης των δύο στρατιωτικών.

Είχε προηγηθεί η επικοινωνιακά ηχηρή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή θαλάσσια δικαιοδοσία, ενώ σχετικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο Αλέξης Τσίπρας  ζήτησε να μεταφερθεί μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη ταχείας και θετικής έκβασης στην υπόθεση. 

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές στην παρούσα φάση δεν προβλέπεται κλιμάκωση των διπλωματικών ή πολιτικών πιέσεων, ούτε υπάρχει αίτημα για άμεση επικοινωνία του πρωθυπουργό είτε με τον Ταγίπ Ερντογάν, είτε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ιδιαίτερη διάσταση στην υπόθεση δίνει δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah  όπου διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως πίσω από το συμβάν με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, κρύβεται πιθανώς η εντατική δραστηριότητα των Ελλήνων συνοριοφυλάκων να σταματούν παράτυπους μετανάστες προερχόμενους από την Τουρκία ή ακόμη και να τους απωθούν πίσω (push back) - τακτική παράνομη και αντίθετη με την ευρωτουρκική συμφωνία για το προσφυγικό.


Του Κώστα Ράπτη
Πηγή : capital.gr


Στην Ελλάδα δύο από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον κόσμο



Ηφαιστειολόγοι ζητούν κατάλληλη προετοιμασία για την επόμενη έκρηξη στη Γη.

Η επόμενη πολύ ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη θα βρει τον κόσμο απροετοίμαστο. Μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρες πόλεις και περιοχές πολλών εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς επίσης να προκαλέσει ευρύτερη αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο, στις διεθνείς επικοινωνίες και μεταφορές, στα οικονομικά και τεχνολογικά συστήματα, στο κλίμα και στο περιβάλλον, ακόμη και στη διεθνή ειρήνη. 

Μάλιστα, δύο ελληνικά ηφαίστεια, της Σαντορίνης και της Κω, βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά που μπορεί να αποτελέσουν απειλή στο μέλλον.

Τη σχετική προειδοποίηση απηύθυναν κορυφαίοι ηφαιστειολόγοι, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι μια πολύ ισχυρή και καταστροφική έκρηξη ηφαιστείου «δεν είναι αδιανόητη». Γι' αυτό, κάλεσαν τις κυβερνήσεις και τους ειδικούς να έχουν έτοιμα διάφορα σχέδια έκτακτης ανάγκης και να μην εστιάζονται μόνο στις συχνότερες φυσικές καταστροφές, όπως οι πλημμύρες και οι σεισμοί.

Οι Στέφεν Σελφ (Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ), Κρις Νιούχολ (Κέντρο Mirisbiris Φιλιππίνων) και 'Αλαν Ρόμποκ (Πανεπιστήμιο Rutgers-Νιού Τζέρσι), που είχαν στο παρελθόν μελετήσει τις εκρήξεις των ηφαιστείων της Αγίας Ελένης στις ΗΠΑ (1980) και του Πινατούμπο στις Φιλιππίνες (1991), με άρθρο τους στο περιοδικό γεωπιστημών "Geosphere", επισημαίνουν ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει περισσότερα από ό,τι έως τώρα, αν δεν θέλει να χαθεί ή να απορρυθμισθεί η ζωή του από την επόμενη μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου.

Στην κλίμακα του «Δείκτη Ηφαιστειακής Εκρηκτικότητας» (Volcanic Explosivity Index-VEI), που φθάνει έως το οκτώ, οι εκρήξεις που έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις, είναι ισχύος επτά ή οκτώ. Τέτοιες εκρήξεις εκτιμάται ότι συμβαίνουν με μέση συχνότητα μία ή δύο φορές ανά χιλιετία. 

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, ο σύγχρονος τεχνολογικός κόσμος δεν έχει δει τέτοια έκρηξη. Από τα μέσα του 19ου αιώνα έως σήμερα οι μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις οπουδήποτε στη Γη ήσαν λίγες ισχύος «έξι», με πιο γνωστές του Κρακατάου στην Ινδονησία το 1883, του Κατμάι στην Αλάσκα το 1912 και του Πινατούμπο στις Φιλιππίνες το 1991.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη ισχύος «επτά» ήταν εκείνη του ηφαιστείου Ταμπόρα της Ινδονησίας το 1815, που σκότωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και επέφερε τόσο σοβαρές κλιματικές αλλαγές, που οδήγησε το 1816 να είναι ένα «έτος χωρίς καλοκαίρι» στην Ευρώπη και στην Αμερική. 

«Η επόμενη έκρηξη μεγέθους VEI-7 μπορεί να συμβεί στη διάρκεια της ζωής μας ή σε εκατοντάδες χρόνια», δήλωσε ο Νιούχολ, σύμφωνα με το "Nature". Οι Νιούχολ και Σελφ είχαν δημιουργήσει τον διεθνή δείκτη VEI το 1982, συνεπώς η γνώμη τους έχει ειδικό βάρος. 

Το 1257 η έκρηξη ενός άλλου ινδονησιακού ηφαιστείου είχε προκαλέσει τέτοια ηλιακή σκίαση, που η θερμοκρασία του πλανήτη μας υποχώρησε τόσο, με συνέπεια πιθανότατα να πυροδοτηθεί στη διάρκεια του Μεσαίωνα η λεγόμενη «Μικρή Εποχή των Πάγων» που διήρκεσε για αιώνες. 

«Αυτά τα συμβάντα είναι τρομερά σημαντικά για τον πλανήτη, όμως η επόμενη μεγάλη έκρηξη θα συμβεί σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον» τόνισε ο Ρόμποκ. Η γεωργία, η υγεία, η οικονομία, οι μεταφορές και τα άλλα πεδία της σύγχρονης ζωής είναι πλέον πολύ πιο παγκοσμιοποιημένα και αλληλεξαρτώμενα, από ό,τι στο παρελθόν. 

Πριν από οκτώ χρόνια, η έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Εϊγιαφιαλαγιοκούλ, που ήταν ισχύος μόλις «τρία» στην κλίμακα VEI, καθήλωσε τα αεροπλάνα για μέρες στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και οι συνολικές οικονομικές ζημιές της έφθασαν τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι τρεις ηφαιστειολόγοι τονίζουν ότι πρέπει οι επιστήμονες να αρχίσουν να μελετούν πιο συστηματικά τις πιθανές επιπτώσεις (π.χ. στις επικοινωνίες και στο GPS) και να προετοιμάζουν σχέδια για την επόμενη έκρηξη ισχύος VEI-7. Βασικό αντικείμενο έρευνας επίσης πρέπει να είναι η προσπάθεια καλύτερης πρόβλεψης για το πού μπορεί να συμβεί μια τέτοια έκρηξη.

Ήδη υπάρχει ένας κατάλογος με υποψήφια ηφαίστεια ικανά για έκρηξη ισχύος «επτά» ή και «οκτώ». Αυτά περιλαμβάνουν το Ταούπο στη Νέα Ζηλανδία (εκεί όπου συνέβη η τελευταία στον κόσμο έκρηξη VEI-8 πριν 26.500 χρόνια) και το Νταμαβάντ του Ιράν, σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων από την Τεχεράνη. 

Οι ερευνητές τονίζουν ότι «αν μια έκρηξη VEI-7 συμβεί κοντά σε μια μεγάλη πόλη, θα την εξαφανίσει τελείως» και «τα θύματα θα είναι αρκετά εκατομμύρια, εκτός κι έχει υπάρξει έγκαιρη εκκένωση του πληθυσμού σε μαζική κλίμακα». Αυτό είναι κάτι που, μεταξύ άλλων, αφορά τη Νάπολη της Ιταλίας, μια πόλη 4,4 εκατομμυρίων κατοίκων που γειτνιάζει με το ενεργό και επικίνδυνο ηφαίστειο των Φλεγραίων Πεδίων.


Ελλάδα

Όσον αφορά τον ελληνικό χώρο, η διάσημη έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας (Σαντορίνης) περί το 1610 π.Χ. εκτιμάται ότι ήταν ισχύος «επτά» στην κλίμακα VEI.

Για το μέλλον, οι ερευνητές θεωρούν ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης, καθώς και εκείνο της Κω, το οποίο πριν 160.000 χρόνια περίπου είχε δώσει μια παρόμοια έκρηξη, είναι τα δύο ηφαίστεια του ελλαδικού χώρου που είναι υποψήφια μέσα στις επόμενες χιλιετίες για να προκαλέσουν μια νέα μεγα-έκρηξη ισχύος «επτά» (VEI-7).

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, από μια μελλοντική έκρηξη του πρώτου ηφαιστείου θα κινδυνεύσει άμεσα το νησί της Σαντορίνης, ενώ μια έκρηξη του δεύτερου θα απειλήσει τα νησιά Νίσυρο, Κω και Γυαλί. 

Από τις γύρω χώρες, ηφαίστεια ικανά να δώσουν στο μέλλον έκρηξη ισχύος «επτά», είναι πέντε στην Ιταλία, τέσσερα στην Τουρκία, ένα στην Αρμενία, ένα στη Γεωργία και το Νταβανάντ του Ιράν. Σε όλη την Ευρασία δεν υπάρχουν άλλα ηφαίστεια ικανά να προκαλέσουν τόσο μεγάλη έκρηξη. Αντίθετα, υπάρχει μια πληθώρα υποψήφιων μεγα-ηφαιστείων στον Ειρηνικό, στην Ωκεανία και στην Αμερική. 

Η δημιουργία του καταλόγου των υποψήφιων μεγα-ηφαιστείων έγινε από τους ερευνητές με βάση έξι επιστημονικά κριτήρια, που περιλαμβάνουν το εκρηκτικό παρελθόν τους, τις τωρινές ενδείξεις κινητικότητας, το γενικότερο τεκτονικό περιβάλλον τους, τη σύνθεση του μάγματος, την πιθανή διαρροή αερίων κ.α.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Νέες προκλήσεις της Τουρκίας με επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας



Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο αλλά και τα τουρκικά σύνορα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με μία εριστική ανακοίνωση, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει η hurriyet, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε προκλητικά: 

«Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: "Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά... Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας". Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναγκαία ένταση».

Πριν από τις απειλές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, οι Τούρκολι είχαν προβεί σε νέα πρόκληση καταδικάζοντας το κάψιμο της σημαίας τους και απαιτώντας την σύλληψη των δραστών:  «κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ρατσιστικό κόμμα στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου. Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό».


«Το καλοκαίρι θα κάνουμε Κούγκι τον τουρισμό»: Απειλεί ο Λυμπερόπουλος



Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας φωνάζουν οι ταξιτζήδες!!

«Αν θέλουν, το καλοκαίρι θα κάνουμε Κούγκι τον τουρισμό», απείλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Ο κ. Λυμπερόπουλος επιτέθηκε στις εταιρείες παροχής ταξί και στο κράτος, προειδοποιώντας : «αν δεν ληφθούν και επιπλέον μέτρα, είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μια φορά να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και να υποχρεώσουμε την πολιτεία να ελέγξει. Δεν μπλοφάρουμε. Κάναμε υπομονή γιατί βρήκαμε κατανόηση στο υπουργείο Μεταφορών αφού τα υπέγραψε με μεγάλη δυσκολία, εξαιτίας της πίεσης και της απειλής από την τρόικα. Όμως τελειώσαμε. Παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Αν θέλουν, το καλοκαίρι θα κάνουμε Κούγκι τον τουρισμό. Δεν θα δουλέψει τίποτα».




Ανατροπή με παράταση του μνημονίου και μετά τον Αύγουστο – Τι σημαίνει αυτό


Την παράταση του Προγράμματος που λήγει το Καλοκαίρι σχεδιάζει να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση. Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο λόγος που γίνεται αυτό είναι η πιθανότητα να έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα και ως εκ τούτου να μην έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα από την υπολειπόμενη δόση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα την τεχνική παράταση του προγράμματος της Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πέραν του Αυγούστου του 2018 εξετάζουν κυβέρνηση και θεσμοί. Οι 85 ημέρες που απομένουν έως τα τέλη Μαΐου αποδεικνύονται στην πράξη εξαιρετικά λίγος χρόνος για να προσδιορισθούν εγκαίρως από την κυβέρνηση και τους θεσμούς οι λύσεις που απαιτούνται, ώστε έως το τέλος Ιουνίου να έχουν υλοποιηθεί πλήρως και τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Επικαλούμενη ασφαλείς πληροφορίες η εφημερίδα αναφέρει ότι το οικονομικό επιτελείο με τους θεσμούς έχουν ήδη συνομολογήσει ότι η τέταρτη αξιολόγηση δεν θα έχει κλείσει έως τις 21 Ιουνίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία, ενώ και ο πρωθυπουργός έχει διερευνήσει την εναλλακτική τεχνικής παράτασης του μνημονίου σε επαφές του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ αλλά και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. Η τετράμηνη τεχνική παράταση δίνει διέξοδο στην κυβέρνηση και τους δανειστές, αφενός να μην υιοθετηθεί προληπτική γραμμή στήριξης (για την οποία απαιτείται νέα έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων) και αφετέρου η χώρα να παραμένει σε πρόγραμμα, γεγονός που θα σημαίνει πως δεν θα χάσει τα αδιάθετα χρήματα του ESM και θα παραμείνει το waiver για τις ελληνικές τράπεζες.

Η τοποθέτηση νέων μόνιμων γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών στα υπουργεία, η αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών και ο νέος ΕΝΦΙΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, η οριζόντια ανασκόπηση των Ανεξάρτητων Αρχών, καθώς και ζητήματα σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας εκτιμάται πως θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο από αυτόν που αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Έτσι, προκειμένου να μη δραματοποιηθεί η κατάσταση, εάν η αξιολόγηση καθυστερήσει, και κυρίως προκειμένου να μη δοθεί καμία αφορμή στις αγορές να θεωρήσουν πως τα διαθέσιμα χρήματα του ESM δεν θα δοθούν στην Ελλάδα, εξετάζεται να παρασχεθεί τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα (δανειακή σύμβαση) έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Δεκεμβρίου του 2014 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είχε ζητήσει και είχε λάβει τη δίμηνη τεχνική παράταση του δεύτερου προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Στις 27 Φεβρουαρίου 2015 το διοικητικό συμβούλιο του EFSF είχε επεκτείνει περαιτέρω τη δανειακή σύμβαση κατά τέσσερις μήνες, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015, ώστε να παραμείνουν διαθέσιμα τα χρήματα για την Ελλάδα.

Η λογική να κλείσει η αξιολόγηση έως τον Ιούνιο εδράζεται στο γεγονός ότι το πρόγραμμα της Ελλάδος με τον ESM λήγει στις 20 Αυγούστου και έως τότε θα είναι διαθέσιμα τα 37,1 δισ. ευρώ από τα εναπομείναντα χρήματα του δανείου των 86 δισ. ευρώ. Εάν το Eurogroup της 21ης Ιουνίου δεν δώσει το «πράσινο φως», τότε δεν θα υπάρξει χρόνος -εν μέσω θέρους- ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες (εγκρίσεις εθνικών κοινοβουλίων) για τη χορήγηση των χρημάτων αυτών.


Πηγή : newsit.gr


Νέα Δημοκρατία : Με την περίπτωση του κυρίου Κουτεντάκη χάθηκαν ακόμη και τα προσχήματα



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής είναι ενδεικτικές της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανεξάρτητες υπηρεσίες και Αρχές. 

Για το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, το οποίο εξ ορισμού πρέπει να επισημαίνει από αμερόληπτη θέση τις αστοχίες στην οικονομική πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης, ο κ. Βούτσης δήλωσε απροκάλυπτα ότι δεν έψαχνε για πρόσωπα με τεχνοκρατική κατάρτιση και κυρίως αμεροληψία. 

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι επέλεξε τον κ. Κουτεντάκη, σημαίνον στέλεχος του κόμματός του, ακριβώς επειδή συμφωνεί με τις απόψεις του.

Είναι πλέον γνωστή σε όλους η δυσανεξία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε οποιονδήποτε φορέα δεν ελέγχει απόλυτα, αλλά πλέον έχουν χαθεί ακόμη και τα προσχήματα».


ΗΠΑ: Ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν δολοφονήθηκε με τη χρήση VX



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ετεροθαλής αδελφός τουΚιμ Γιονγκ Ουν δολοφονήθηκε από το καθεστώς με τη χρήση του παράγοντα VX, μιας νευροτοξικής ουσίας, κι επέβαλε νέες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ, γνωστοποίησε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το συμπέρασμα αυτό οδήγησε στην επιβολή νέων, μονομερών αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, την ίδια ημέρα που η Νότια Κορέα διαβεβαίωσε πως η Πιονγκγιάνγκ είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Ουάσινγκτον το ενδεχόμενο αποπυρηνικοποίησής της και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε πως θεωρεί ότι η βορειοκορεατική ηγεσία είναι «ειλικρινής» ως προς αυτό.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πλέον έντονο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων για τη διάπραξη μιας δολοφονίας», ανέφερε η Χέδερ Νάουερτ, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη στον Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφό του Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος είχε περιπέσει σε δυσμένεια στην Πιονγκγιάνγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε τη 13η Φεβρουαρίου 2017 στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία.

Καθώς περίμενε για να επιβιβαστεί σε πτήση για το Μακάο, τον πλησίασαν δύο γυναίκες και τον ψέκασαν με μια ουσία στο πρόσωπο, σύμφωνα με τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος επιτήρησης του αεροδρομίου. Πέθανε λίγο μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Ίχνη του VX, ενός νευροτοξικού παράγοντα που κατατάσσεται στα όπλα μαζικής καταστροφής, βρέθηκαν στο πρόσωπο και στα μάτια του κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής που έκαναν ιατροδικαστικοί.

Η Ουάσινγκτον «προσδιόρισε» την 22α Φεβρουαρίου του 2018 ότι αυτή η ουσία χρησιμοποιήθηκε «από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας» για να δολοφονηθεί ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, διευκρίνισε η Νάουερτ την Τρίτη.

«Αυτή η δημόσια επίδειξη περιφρόνησης για τους παγκόσμιους κανόνες εναντίον της χρήσης χημικών όπλων είναι μια επιπρόσθετη απόδειξη της επικίνδυνης φύσης (της κυβέρνησης) της Βόρειας Κορέας και υπογραμμίζει ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ή να ανεχθούμε ένα βορειοκορεατικό πρόγραμμα κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής, όποιων κι αν είναι», συνέχισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Η αμερικανική νομοθεσία ορίζει πως όταν κάποιο κράτος ή ένας ηγέτης παραβαίνει την αμερικανική απαγόρευση της χρήσης χημικών ή βιολογικών όπλων, αυτό συνεπάγεται αυτόματα τη διακοπή της εισαγωγής οποιουδήποτε προϊόντος από το συγκεκριμένο κράτος.

Η Βόρεια Κορέα είναι ήδη αντιμέτωπη με πολύ αυστηρές κυρώσεις από μέρους των ΗΠΑ και του ΟΗΕ και κατά συνέπεια η απόφαση που ανακοινώθηκε την Τρίτη δεν αναμένεται να έχει παρά ασήμαντες επιπτώσεις.

Κατά την ανακοίνωση της Νάουερτ οι επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ τέθηκαν σε εφαρμογή τη Δευτέρα 5η Μαρτίου, μετά την επίσημη δημοσιοποίηση του αμερικανικού πορίσματος.



Πηγή: iefimerida.gr 


Νοσοκομείο Αττικόν: «Πλημμύρα» από ράντζα σε κάθε γενική εφημερία



Σε στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00 προχωρούν την Τετάρτη (07/03/2018) οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», με αιτήματα την επίλυση του προβλήματος των ράντζων που συσσωρεύονται μόνιμα τους διαδρόμους του νοσοκομείου και την αντιμετώπιση των εξοντωτικών συνθηκών εργασίας του προσωπικού του νοσοκομείου.

Το «Αττικόν» σε κάθε γενική εφημερία, ανά τέσσερις ημέρες, απευθύνεται σε πληθυσμό μεγαλύτερο των 2 εκατομμυρίων κατοίκων (Δυτική Αθήνα, Πειραιάς, νησιά Αιγαίου). Σε κάθε γενική εφημερία εξετάζονται 1.000 - 1.400 ασθενείς, ενώ η πληρότητα των κλινών είναι σταθερά στο 120%. Το νοσοκομείο «πλημμυρίζει» από ράντζα και φορεία στους διαδρόμους όλων των κλινικών, ο αριθμός των οποίων τις περισσότερες φορές ξεπερνά τα 100. Δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε κλινικές και ορόφους, καθώς σε λειτουργία είναι 16 από τα 27 κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», Γιώργος Σιδέρης, μετά από κάθε γενική εφημερία υπάρχει το εξής τραγικό δίλημμα σε όλες τις Χειρουργικές κλινικές: «Στο άδειο κρεβάτι θα μπει ο ασθενής του ράντζου ή το χειρουργείο της επόμενης μέρας;». Σε όλες τις Παθολογικές κλινικές αντίστοιχα: «Θα μπει ο ασθενής με το λοιμώδες νόσημα ή ο ογκολογικός ασθενής;». 

Παράλληλα, οι συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς είναι εξαντλητικές. Συνεχίζεται η στέρηση αδειών και ρεπό, τα ωράρια εργασίας παραβιάζονται και με «ακραίο» τρόπο, για παράδειγμα το ίδιο άτομο κάνει 10 νυχτερινές βάρδιες σε 1 μήνα, δουλεύει τρεις 8ωρες βάρδιες μέσα σε δύο 24ωρα. Κατά μέσο όρο, αντιστοιχούν 2 νοσηλευτές για 40 ασθενείς στις Παθολογικές και άλλες κλινικές, την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 350. 

Σε αυτά τα προβλήματα, προστίθενται οι 5 κλειστές από τις συνολικά 14 χειρουργικές αίθουσες, η αναμονή μηνών για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, η έλλειψη μαγνητικού τομογράφου, οι τραγικές ελλείψεις στην Ψυχιατρική κλινική.

Το Σωματείο των εργαζομένων τονίζει: «Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν αποδεχόμαστε το άθλιο καθεστώς των ράντζων, δεν αποδεχόμαστε την εργασιακή μας εξόντωση. Αρνούμαστε να μας εκβιάζουν να πραγματοποιούμε εισαγωγές σε ένα νοσοκομείο που είναι ήδη πλήρες (100%). Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθήκες. Τέρμα στα ράντζα και τις υπεράριθμες νοσηλείες. Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να φροντίσει άμεσα για την ασφαλή, ανθρώπινη, πολιτισμένη μεταχείριση των ασθενών. Διεκδικούμε αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (π.χ. Λοιμωδών), δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και τεχνικού και λοιπού προσωπικού για να καλυφτούν οι ελλείψεις του νοσοκομείου μας». 

Οι υγειονομικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 14:00. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΕΙΝΑΠ.


Διονυσία Προκόπη
Πηγή : newsbomb.gr


Μητσοτάκης : Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ανάλογα περιστατικά πάντα συνέβαιναν στα σύνορα και πάντα επιλύονταν γρήγορα και με καλή διάθεση και από τις δύο χώρες.

Άλλωστε την εποχή της δορυφορικής τεχνολογίας είναι παντελώς ανυπόστατος κάθε ισχυρισμός περί κατασκοπείας από ένστολους πεζούς. 

Περιμένουμε λοιπόν να επιστρέψουν αμέσως και ασφαλείς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα μας.

Και καλώ τους αρμόδιους υπουργούς, έστω και με καθυστέρηση, να πράξουν όλα όσα πρέπει, για να τελειώσει εδώ η ανεπίτρεπτη ομηρεία τους. 

Δεν θέλω από το ακριτικό μας νησί, από τη Σύμη, στην οποία βρίσκομαι σήμερα, να διευρύνω την κριτική μου στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα. Αλλά είναι προφανές ότι υποτίμησε το περιστατικό, όπως υποτίμησε και την διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο. Σήμερα, μάλιστα, δέσμευσε με navtex ολόκληρο το Καστελόριζο προκαλώντας για μια ακόμη φορά.

Θέλω να επαναλάβω ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Σχέσεις που να στηρίζονται όχι μόνο στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και στους άγραφους κανόνες αμοιβαίου σεβασμού. 

Σε ανάλογες προκλήσεις οι Έλληνες είμαστε πάντα ενωμένοι -το έχουμε αποδείξει στη μακρά ιστορία μας. Και κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι αν χρειαστεί έχουμε την αποφασιστικότητα, τα διεθνή ερείσματα αλλά και την ισχύ, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα».




Διακινητές Καταδικάστηκαν σε 595 χρόνια φυλάκιση αλλά ο Άρειος Πάγος τους άφησε ελεύθερους!




Ανατροπή από τον Άρειο Πάγο στο θέμα της διακίνησης μεταναστών.

Κι εκεί που είχαν καταδικαστεί σε...595 χρόνια φυλάκισης, αίφνης αφέθηκαν ελεύθεροι! 

Πρόκειται για το 5μελές πλήρωμα του πλοίου «Baris», το οποίο είχε εντοπιστεί να μεταφέρει μία από τις μεγαλύτερες «καραβιές» μεταναστών, ανοιχτά της Ιεράπετρας. Στις καμπίνες και στα αμπάρια του δουλεμπορικού είχαν εντοπιστεί τότε υπό άθλιες συνθήκες 595 μετανάστες, ανάμεσα τους και αρκετά γυναικόπαιδα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2016 σε δεύτερο βαθμό και ο καπετάνιος και τα 4 μέλη του πληρώματος καταδικάστηκαν ο καθένας σε συνολική ποινή κάθειρξης 595 ετών με εκτιτέα τα 25 έτη.

Και οι 5 προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, ο οποίος έρχεται με απόφασή του να ανατρέψει τα δεδομένα σχετικά με την δικαιοδοσία δίωξης . 

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, όταν έχουμε να κάνουμε με διακίνηση εκτός ελληνικού θαλάσσιου χώρου, δεν υπάρχει δικαιοδοσία της ελληνικής δικαιοσύνης! 

Με βάση την απόφαση αυτή, η υπόθεση των 5 επανήλθε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης το οποίο και έπαψε τη δίωξη εναντίον τους ως απαράδεκτη, λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας!


Πηγή


Πρόταση Ζάεφ για διεθνή συμφωνία αντί αλλαγής Συντάγματος της ΠΓΔΜ



Την εκτίμηση ότι η αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επανέλαβε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

«Η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της "Μακεδονίας" δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει» σημείωσε ο Ζάεφ.

Πρότεινε μάλιστα, ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος, την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας του. 

«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών - διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ - και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια. 

Είμαι πεπεισμένος ότι με τέτοιες προσεγγίσεις, μεριμνώντας για αυτό που είναι σημαντικό για τους πολίτες της Ελλάδας και της "Μακεδονίας", μπορούμε να βρούμε τη λύση στη διένεξη που έχουμε με την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτоυν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.

«Δεν πρέπει να βάζουμε κόκκινες γραμμές αν θέλουμε να βρούμε λύση. Πρέπει να φροντίζουμε ο ένας για τον άλλον, για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι συναίσθημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις και παζάρια γι' αυτήν. Εγώ πιστεύω ότι, σε αυτό το πνεύμα, προσεγγίζοντας προσεκτικά τους εταίρους με τους οποίους διαπραγματευόμαστε, θα βρούμε λύση» ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πως μεριμνά η Ελλάδα για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας και την ίδια πρακτική να εφαρμόσει και η ΠΓΔΜ.

«Ταυτόχρονα ας ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας και να δούμε πως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας. 
Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους "Μακεδόνες" εκτός "Μακεδονίας"» σημείωσε ο Ζάεφ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι με την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που ξεκινάει από τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία και καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ζάεφ με Γκουτέρες


Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ είχε το απόγευμα της δευτέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία συζητήθηκαν και οι διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ο ΓΓ του ΟΗΕ χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ , περιλαμβανομένης της θετικής στάσης της χώρας στις σχέσεις με τους γείτονες.

Στη συνομιλία αξιολογήθηκε θετικά η Συμφωνία Φιλίας και Καλής Γειτονίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας, ενώ ο Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε στήριξη στις συνομιλίες που διεξάγονται με την Ελλάδα υπό την αιγίδα του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκτίμησε ότι υπάρχει θετική δυναμική και δυνατότητα επίτευξης αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Ο Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι η Συμφωνία με τη Βουλγαρία βελτίωσε τις διμερείς σχέσεις και συνεισέφερε στην αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ενθάρρυνε το να γίνει προσπάθεια για την υπέρβαση του προβλήματος με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας. 

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση και ότι αυτό θα είναι καλό και για τις δύο χώρες, αλλά και για όλη την περιοχή.
"Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το παρελθόν και να εργαστούμε μαζί για ένα καλύτερο κοινό μέλλον" πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


TA NEA


Ντόρα Μπακογιάννη: Τα Ιμια δύο είναι πολύ πιο βαριά από τα Ιμια 1



Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε δημοσιογράφους εμφανίστηκε προβληματισμένη συνολικά για την στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα.

Η πρώην υπουργός εξωτερικών είπε «η δική μου αίσθηση είναι ότι τα πράγματα πάνε σε μία πολύ μεγάλη ένταση έχουμε παντελώς νέα δεδομένα στην περιοχή. Τα Ιμια 2 είναι πολύ πιο βαριά από τα Ιμια 1 και απαιτείται πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα, πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα, πολύ μεγαλύτερη εγρήγορση και πολύ καλύτερος συντονισμός αν θέλουμε σοβαρά να αντιμετωπίσουμε και σε εθνικό επίπεδο πια το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία».

Ανέφερε επίσης για την στάση της Τουρκίας ότι δεν ενδιαφέρεται με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση που το έκανε το προηγούμενο διάστημα για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.





«Combat 18 Hellas»:Ετοίμαζαν εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO



Αλλά και μπαράζ επιθέσεων σε αντιεξουσιαστικά στέκια, συλλογικότητες και χώρες που συναθροίζονται μετανάστες - Ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα,φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών στα σπίτια των συλληφθέντων - Ανέβαζαν τις δράσεις τους σε κανάλι στο youtube
Εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO, φαίνεται να ετοίμαζαν τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18 Hellas όπως προκύπτει από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής (πενήντα 50κιλά νιτρική αμμωνία), σε οκτώ σπίτια σε Αθήνα και επαρχία τα οποία έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.


Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι κατάφεραν καίριο πλήγμα σε δύο νεοναζιστικά μορφώματα, την Combat 18 Hellas αλλά και τους Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές, με τη σύλληψη έξι ατόμων ανάμεσα στους οποίους τα δύο ηγετικά στελέχη αλλά και ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά που φέρεται να έπαιζε τον ρόλο του ιδεολογικού καθοδηγητή αλλά και του νομικού υπερασπιστή στις υποθέσεις των δύο οργανώσεων που λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία. 
Οι αστυνομικοί μέσα στα οκτώ σπίτια βρήκαν εκτός από τα 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, πρώτη ύλη δηλαδή για την κατασκευή βόμβας ANFO, βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, 
αντιασφυξιογόνο μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα,φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Έτσι, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι εκτός από εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO, ετοίμαζαν και μπαράζ επιθέσεων σε αντιεξουσιαστικά στέκια, συλλογικότητες και χώρες που συναθροίζονται μετανάστες. 
Κάμερες και κοριός  

Τους τελευταίους μήνες η Αντιτρομοκρατική μετά και τις δεκάδες επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων, ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εξαρθρώσει την ομάδα ή τις ομάδες που κρύβονται πίσω από αυτά τα χτυπήματα. Έτσι, κατάφερε μέσα από κάμερες που κατέγραψαν κινήσεις υπόπτων σε κάποιες από τις 30 επιθέσεις που πραγματοποίησαν, σε συνδυασμό με φυσική παρακολούθηση και πληροφορίες να σκιαγραφήσουν το προφίλ των εμπλεκομένων. Στη συνέχεια έπιασε δουλειά ο σούπερ – κοριός της Αντιτρομοκρατικής που λόκαρε τα τηλέφωνα και έτσι οι αστυνομικοί άρχισαν να ακούν συνομιλίες που οδηγούσαν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Τελικά αποφασίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης να γίνουν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αττική και Ήπειρο και να συλληφθούν τα συγκεκριμένα άτομα. 

Το προφίλ των έξι 

Οι έξι που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των δύο συγκεκριμένων οργανώσεων που όπως όλα δείχνουν απέκτησαν οντότητα τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα πραγματοποίησαν περισσότερες από 30 επιθέσεις τις οποίες κατέγραφαν με βίντεο και στη συνέχεια ανέβαζαν σε κανάλι στο youtube, 20 εκ των οποίων φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί από την Αντιτρομοκρατική. Ανάμεσα τους οι επιθέσεις στα αντιεξουσιαστικά στέκια “Στρούγκα”, “Δίστομο”, “Αγρός” Αντίπνοια” κ.λ.π, ενώ φέρεται να έχουν βεβηλώσει και το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο δικηγόρος του Πειραιά με προφίλ στο Facebook και αναρτήσεις ακραίου εθνικιστικού περιεχομένου, το άτομο που προσπάθησε να πετάξει νερό στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα όπως επίσης και δύο άτομα που πρωταγωνιστούσαν στα επεισόδια στο Μενίδι κατά των Ρομά μετά το θανάσιμο τραυματισμό του μικρού Μάριου μέσα στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου.  


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Ελληνική αντεπίθεση – Η Αθήνα έκλεισε με ΝΟΤΑΜ ολόκληρο τον εναέριο χώρο του Ανατολικού Αιγαίου



Η Ελλάδα δέσμευσε πριν λίγο με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και «κλείδωσε» μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο. Θα είναι ασκήσεις με πυρά, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα καταρριφθεί.

Πρόκειται για τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 η οποία χωρίζεται σε πέντε τμήματα στα οποία αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου και… βλέπουμε!

Παρά το γεγονός ότι είναι ΝΟΤΑΜ και όχι NAVTEX, το Πολεμικό Ναυτικό εμπλέκεται ενεργά αφού θα εκτελεστούν ασκήσεις αεράμυνας και βολές αντιαεροπορικών όπλων του Στόλου.

Aνώτατη στρατιωτική πηγή του ΥΠΕΘΑ μιλώντας στο pronews.gr ανέφερε ότι «Κάνουμε αυτό που έχουμε δικαίωμα να κάνουμε από τις διεθνείς συνθήκες. Οποιος θέλει να αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμα δεν έχει παρά να το επιχειρήσει και θα λάβει την απάντηση που ορίζουν οι διεθνείς κανόνες περί μη σεβασμού τους»!

Με αυτή τη ΝΟΤΑΜ επί της ουσίας η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό «πιάνουν» τα στρατηγικά περάσματα όπως η έξοδος των Δαρδανελίων και η περιοχή του Καστελόριζου που η Τουρκία με παράτυπη ΝΑVTEX «δέσμευσε» για αύριο προκειμένου να διεξάγει άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις και με πυρά και χωρίς. Πέρα από τα στρατηγικά περάσματα όμως η Αθήνα δεσμεύει και άλλες περιοχές στην περιοχή και των Δωδεκανήσων για ασκήσεις χωρίς πυρά.

Η ελληνική κίνηση ήρθε την επομένη την ανακοίνωσης της Αγκυρας ότι θεωρεί «τουρκικό έδαφος» το Καστελόριζο και θα πραγματοποιήσει αύριο άσκηση έρευνας διάσωσης με επίκεντρο το νησί! Που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη τουρκική «λογική», μπορούν να προσγειώσουν στο νησί ελικόπτερα, αεροσκάφη ή και να στείλουν να κάνουν απόβαση ομάδες «έρευνας διάσωσης».




Πηγή : pronews.gr