Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

«Combat 18 Hellas»:Ετοίμαζαν εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO



Αλλά και μπαράζ επιθέσεων σε αντιεξουσιαστικά στέκια, συλλογικότητες και χώρες που συναθροίζονται μετανάστες - Ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα,φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών στα σπίτια των συλληφθέντων - Ανέβαζαν τις δράσεις τους σε κανάλι στο youtube
Εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO, φαίνεται να ετοίμαζαν τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18 Hellas όπως προκύπτει από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής (πενήντα 50κιλά νιτρική αμμωνία), σε οκτώ σπίτια σε Αθήνα και επαρχία τα οποία έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.


Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι κατάφεραν καίριο πλήγμα σε δύο νεοναζιστικά μορφώματα, την Combat 18 Hellas αλλά και τους Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές, με τη σύλληψη έξι ατόμων ανάμεσα στους οποίους τα δύο ηγετικά στελέχη αλλά και ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά που φέρεται να έπαιζε τον ρόλο του ιδεολογικού καθοδηγητή αλλά και του νομικού υπερασπιστή στις υποθέσεις των δύο οργανώσεων που λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία. 
Οι αστυνομικοί μέσα στα οκτώ σπίτια βρήκαν εκτός από τα 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, πρώτη ύλη δηλαδή για την κατασκευή βόμβας ANFO, βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, 
αντιασφυξιογόνο μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα,φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Έτσι, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι εκτός από εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO, ετοίμαζαν και μπαράζ επιθέσεων σε αντιεξουσιαστικά στέκια, συλλογικότητες και χώρες που συναθροίζονται μετανάστες. 
Κάμερες και κοριός  

Τους τελευταίους μήνες η Αντιτρομοκρατική μετά και τις δεκάδες επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων, ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εξαρθρώσει την ομάδα ή τις ομάδες που κρύβονται πίσω από αυτά τα χτυπήματα. Έτσι, κατάφερε μέσα από κάμερες που κατέγραψαν κινήσεις υπόπτων σε κάποιες από τις 30 επιθέσεις που πραγματοποίησαν, σε συνδυασμό με φυσική παρακολούθηση και πληροφορίες να σκιαγραφήσουν το προφίλ των εμπλεκομένων. Στη συνέχεια έπιασε δουλειά ο σούπερ – κοριός της Αντιτρομοκρατικής που λόκαρε τα τηλέφωνα και έτσι οι αστυνομικοί άρχισαν να ακούν συνομιλίες που οδηγούσαν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Τελικά αποφασίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης να γίνουν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αττική και Ήπειρο και να συλληφθούν τα συγκεκριμένα άτομα. 

Το προφίλ των έξι 

Οι έξι που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των δύο συγκεκριμένων οργανώσεων που όπως όλα δείχνουν απέκτησαν οντότητα τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα πραγματοποίησαν περισσότερες από 30 επιθέσεις τις οποίες κατέγραφαν με βίντεο και στη συνέχεια ανέβαζαν σε κανάλι στο youtube, 20 εκ των οποίων φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί από την Αντιτρομοκρατική. Ανάμεσα τους οι επιθέσεις στα αντιεξουσιαστικά στέκια “Στρούγκα”, “Δίστομο”, “Αγρός” Αντίπνοια” κ.λ.π, ενώ φέρεται να έχουν βεβηλώσει και το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο δικηγόρος του Πειραιά με προφίλ στο Facebook και αναρτήσεις ακραίου εθνικιστικού περιεχομένου, το άτομο που προσπάθησε να πετάξει νερό στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα όπως επίσης και δύο άτομα που πρωταγωνιστούσαν στα επεισόδια στο Μενίδι κατά των Ρομά μετά το θανάσιμο τραυματισμό του μικρού Μάριου μέσα στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου.  


Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου