Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της σπείρας που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και επιχειρήσεις


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες(6)ημεδαπών,(https://newsotherwise.blogspot.gr/2017/09/supermarkets.html), μελών εγκληματικού δικτύου που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς και βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο εμφαίνονται τα μέλη και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης, ώστε να είναι σε θέση οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων, που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να αποτρέπουν κατ’ αυτόν τον τρόπο κινδύνους, ενδεχομένως και κατά της ζωής τους.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συγκρότησης-ένταξης και διευκόλυνσης εγκληματικής οργάνωσης προς διάπραξη πλειόνων ληστειών και κλοπών, της ληστείας από κοινού κατά συρροή από δράστες ενεργήσαντες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και μη, φέροντας πολεμικό τυφέκιο, της κλοπής, της πλαστογραφίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης κατοχής πυρομαχικών, της νομιμοποίησης εσόδων από κοινού και κατά μόνας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΜΠΑΛΤΑ Χρήστο του Ευαγγέλου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 14-1-1965 στην Αθήνα



2. ΔΕΔΕ Τρύφωνα του Αναστασίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 11-9-1969 στον Πειραιά



3. ΤΣΑΚΝΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και Κλεονίκης, γεννηθέντα στις 21-2-1984 στην Νίκαια



4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Χαράλαμπο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 15-1-1985 στην Αθήνα



5. ΜΠΑΛΤΑ Ευάγγελο του Χρήστου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 22-6-1988 στο Μαρούσι



και τον μη συλληφθέντα:

6. ΚΟΤΣΑ Ανδρέα του Γεωργίου και της Αντριάννας – Αλεξάνδρας, γεννηθέντα στις 18-9-1986 στην Πάτρα.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση και την αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν προκύψουν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319307, 210-5319305 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Μυαλό δεν έχει ο Κοντονής να ξεχωρίσει τον ανήλικο από τον ενήλικο; Τόσο ανεύθυνος;



Θα μελετηθεί είπε ανεύθυνα ο κ. Κοντονής, ενδεχόμενη μείωση του ορίου ηλικίας (από τα 17 έτη στα 15) για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, να μειωθεί από τα 17 χρόνια, στα 15 ή στα 16, το όριο ηλικίας των ανήλικων για την νομική αναγνώριση φύλου, δεσμευόμενος ότι, εφόσον υπάρξει διακομματική συναίνεση, θα προχωρήσει στην βελτιωτική αλλαγή μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναρωτιόμαστε εάν μπορεί αν ξεχωρίσει ο υπουργός ποιος είναι ανήλικος και ποιος ενήλικος; Είναι τραγικά ανεύθυνο αυτό που είπε γιατί ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία, γιατί για παιδί πρόκειται εκτός και εάν είσαι τσιγγάνος, το ανήλικο παιδί σε αυτή την ηλικία δεν είναι ώριμο και δεν έχει εμπειρίες για να αποφασίσει!

Η μείωση του ορίου ηλικίας στο δικαίωμα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ήταν ένα από τα θέματα που είχαν τεθεί νωρίτερα, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, από φορείς που είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του σχετικού νομοσχεδίου είπε ο κ. Κοντονής που καλό θα είναι να μην είναι τόσο ανεύθυνος όπως και όποιος άλλος θέλει να περάσει η μείωση του ορίου ηλικίας.




Νεκρός ο βασιλιάς των fake news – Χάρη σ’ αυτόν εκλέχθηκε ο Τραμπ



Νεκρός στην ηλικία των 38 ετών βρέθηκε ο βασιλιάς των fake news, Paul Horner λίγο έξω από το Φοίνιξ της Αριζόνα.

Εκπρόσωπος του σερίφη της επαρχίας Μαρικόπα, δήλωσε ότι η αστυνομία εντόπισε τον Horner νεκρό στο κρεβάτι του στις 18 Σεπτεμβρίου.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή μάλιστα προέκυψε ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Άλλωστε ο Horner εδώ και χρόνια ήταν εθισμένος στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι μάλλον πήρε υπερβολική δόση φαρμάκων.

Ο Horner ήταν γνωστός για τις ψεύτικες ειδήσεις που έγραφε και διέδιδε μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα οι ειδήσεις αυτές γίνονταν viral μέσω του Facebook και εκατομμύρια κόσμου τις πίστευαν.

Ανάμεσα στις πιο γνωστές ψεύτικες ειδήσεις που διέρρευσε στο διαδίκτυο ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ομοφυλόφιλος και φανατικός μουσουλμάνος ή ότι διαδηλωτές πληρώνοντας εκατομμύρια δολάρια για να διαδηλώνουν εναντίον του Τραμπ.

Η φήμη του Horner εξαπλώθηκε ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, όταν ψεύτικες ειδήσεις σχετικά με τη Hilary Clinton και τον Donald Trump έγιναν πολύ δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2016 μάλιστα σε συνέντευξή του στη Washington Post είπε ότι ο Trump θα εκλεγεί χάρη σ’ αυτόν, καθώς όπως τόνισε οι υποστηρικτές του δεν τσέκαραν ποτέ τις ειδήσεις του.

Ο αδελφός του δήλωσε πως ο Paul θεωρούσε ότι έκανε σάτιρα και εξήγησε ότι μπορούσε εύκολα να διακρίνει τις ψεύτικες ειδήσεις και την υποκρισία από πολύ μικρός με αποτέλεσμα πολύ νωρίς να εργαστεί ως συντάκτης clickbait ειδήσεων στο διαδίκτυο.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να γίνουν γνωστά τα αίτια θανάτου του. 


Πηγή : star.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης»



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, τα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να διαπιστώσει τις πραγματικές συνθήκες της δικαστικής λειτουργίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αρχικά το γραφείο πολιτικών ένδικων μέσων, εκεί όπου πραγματοποιούνται οι καταθέσεις εφέσεων. Ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τον τρόπο που εξυπηρετείται σε καθημερινή βάση το κοινό. 


Όπως μετέφερε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο προϊστάμενος του τμήματος, οι αλλαγές στο σύστημα λειτουργίας, αντί να επιταχύνουν το χρόνο εξυπηρέτησης πολιτών και δικηγόρων, κατέστησαν τη διαδικασία πιο χρονοβόρα. Ανέφερε, συγκεκριμένα ότι, με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, απαιτείται τριπλάσιος χρόνος για να «περαστεί» ο ίδιος αριθμός δικογράφων. 

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις υπόλοιπες υπηρεσίες εξυπηρέτησης δικηγόρων και κοινού, όπου, ενημερώθηκε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Συζήτησε με αρκετούς δικηγόρους, οι οποίοι του εξήγησαν αναλυτικά ότι περνούν πολλές ώρες στις ουρές αναμονής και έρχονται αντιμέτωποι με σωρεία γραφειοκρατικών προβλημάτων στην άσκηση του έργου τους. Διαπίστωσε τον πολύ μεγάλο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων που είναι αναρτημένες στα πινάκια, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις δικαστικές αίθουσες με ουσιώδεις ελλείψεις όπως η απουσία κλιματισμού. 


Στο κτίριο όπου λειτουργεί η Εισαγγελία Άσκησης Ποινικών Διώξεων, τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος. Τον ενημέρωσε για τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε προσωπικό, ενώ επεσήμανε την ανάγκη επίσπευση στην απονομή της Δικαιοσύνης, καθώς «βαλτώνουν» πολλές χιλιάδες υποθέσεις. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα δικαστήρια λειτουργούν στηριζόμενα στο φιλότιμο των υπαλλήλων, που δουλεύουν υπερωρίες τα απογεύματα και δεν πληρώνονται. 

Στο κτίριο όπου λειτουργεί η διοίκηση του Πρωτοδικείου, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης κ. Ελευθέριο Γεωργίλη, καθώς και με εκπροσώπους των επιμελητών στην Εισαγγελία. 


Στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με πολίτες για το επίπεδο των υπηρεσιών, ενώ ένας νέος δικηγόρος του είπε ότι «κανένας Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει έρθει ποτέ να δει από κοντά πως λειτουργούν τα δικαστήρια».  


Αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα, σήμερα το πρωί, το Πρωτοδικείο Αθηνών στην Ευελπίδων, το μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας. 

Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται πολίτες - δικηγόροι, αλλά και το προσωπικό των δικαστηρίων - μέσα από μια διαδικασία, η οποία οδηγεί νομοτελειακά στην μεγάλη καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης. 

Είναι πολλά τα πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν. Δεν θα σταθώ μόνο στην ανάγκη να στηριχθούν οι δομές με κάποιες επιπρόσθετες προσλήψεις. Θα σταθώ ιδιαίτερα στην υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει, επιτέλους, συνολικά στο έργο της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να περιορίζεται η φυσική πρόσβαση στα δικαστήρια. Να μπορούν οι πολίτες και οι δικηγόροι να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους είτε από το σπίτι, είτε από ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.  Εκεί πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερή μας έμφαση. Και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης. 

Δεν ήταν, δυστυχώς, ωραία εικόνα η οποία αντίκρυσα, παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες  των δικαστών, αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων εδώ στην  Ευελπίδων. 

Θα ήταν καλό και ο Υπουργός Δικαιοσύνης να έρθει μια βόλτα εδώ να δει την κατάσταση του μεγαλύτερου δικαστηρίου, αντί να αρκείται στο να επιτρέπει στο Ρουβίκωνα να εισβάλλει στο Υπουργείο του».




Σαουδική Αραβία: Aυτά τα 8 πράγματα απαγορεύονται ακόμα στις γυναίκες



Σε δέκα μήνες οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης, ωστόσο ακόμα δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα πράγματα. 

Παρ' όλες τις αλλαγές που υποσχέθηκε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σουλειμάν, η κατάσταση των δικαιωμάτων των γυναικών στη χώρα της Ασίας παραμένει έτη φωτός από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Κι αυτό διότι, παρά την τροποποίηση της νομοθεσίας, που επιτρέπει πλέον στις γυναίκες της χώρας να... οδηγούν, οι υπόλοιπες ελευθερίες τους παραμένουν αποκλειστικά στην κρίση του ανδρικού πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, πληθώρα αυτονόητων κεκτημένων για τη ζωή των γυναικών στον υπόλοιπο κόσμο φαντάζουν άγνωστα σε αυτές της Σαουδικής Αραβίας, ακόμα κι αν πρόκειται για ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δικαιοσύνης ή απλά επιλογής των ρούχων που φοράει.

Ανάμεσα, λοιπόν, στις απαγορεύσεις που συναντούν οι γυναίκες της χώρας είναι:

-η επιλογή συζύγου, χωρίς την έγκριση του προστάτη της (πατέρας, αδελφός, θείοι)

-η διαχείριση των οικονομικών τους, όπως και το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, με την ίδια ως διαχειρίστρια

-η δυνατότητα να ταξιδεύει χωρίς τη συνοδεία αντρικού προσώπου

-η δυνατότητα μιας δίκαιης δίκης, καθώς στο σαουδαραβικό νομοθετικό σύστημα, οι καταθέσεις των γυναικών αξιολογούνται λιγότερο από τις αντίστοιχες αντρικές

-η δυνατότητα της επαφής -ακόμα και συνομιλίας- με άντρες, με τους οποίους δεν έχει συγγενική σχέση

-η επιλογή των ενδυμάτων της, καθώς υπόκειται σε αυστηρούς ενδυματολογικούς κώδικες, όπως η υποχρέωση να φοράει ένα μακρύ φόρεμα, να μην μακιγιάρεται και να μην ''ακολουθεί'' τις τάσεις της μόδας

-η δυνατότητα να επιλέξει η ίδια τον τρόπο αντιμετώπισης ενός ιατρικού ζητήματος και τέλος,

-η δυνατότητα να αναλάβει την κηδεμονία των παιδιών της σε περίπτωση διαζυγίου, καθώς με τις τωρινές συνθήκες, απαγορεύεται να έχει υπό την επίβλεψή της τα παιδιά μετά από μία ηλικία (7 ετών για τα αγόρια και 9 ετών για τα κορίτσια).


Πηγή 


Νέα Δημοκρατία: Χάρισαν στην ΠΑΣΕΓΕΣ 1.800.000 ευρώ. Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αποστόλου



H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Aραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξης για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η προκλητική aπόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, να χαρίσει στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ποσό ύψους 1.800.000 ευρώ ως επιχορήγηση για το έτος 2016.

Με υπογραφή του, ο  υποδιοικητής του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιος Ζαννιάς, “άναψε το πράσινο φως” στην ΠΑΣΕΓΕΣ να εκδώσει υπέρ της, με δικαστική απόφαση, διαταγή πληρωμής. Ένας ουσιαστικά καταργημένος, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Οργανισμός (με το Ν. 4384/2016), περιέργως “ανασταίνεται” και σκανδαλωδώς “προικοδοτείται”.
           
Και όλα αυτά, συμβαίνουν όταν:

Όλοι ανεξαιρέτως οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης από το 2013 και μετά, αρνούνταν να επιχορηγήσουν την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο ίδιος ο ΕΛΓΑ, “κατόπιν εορτής”, προσέφυγε στα δικαστήρια, προκειμένου να ζητήσει ανάκληση της δικής του απόφασης, χωρίς βεβαίως αποτέλεσμα.

Τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις αποτελούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις σύμφωνα με την Ε.Ε. 

Οι δικαιούχοι αγρότες, που πληρώνουν τον ΕΛΓΑ, περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις τους από το 2016.

Η διοίκηση του ΕΛΓΑ τηρεί “σιγήν ιχθύος” για τα αποθεματικά, που “σκούπισε” η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015. 

Ο κ. Αποστόλου οφείλει αμέσως να απαντήσει:

- Είχε ή όχι ενημερωθεί από τον υποδιοικητή του ΕΛΓΑ για την υπογραφή της σχετικής απόφασης πριν την έκδοσή της; Αν ναι, ο ίδιος συμφώνησε; 

- Αν η aπόφαση εκδόθηκε εν αγνοία του, θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζαννιά;

- Πώς θα αποκαταστήσει την απώλεια του 1.800.000 ευρώ από τον ΕΛΓΑ;».          


Γερμανικά ΜΜΕ: Θα βασανίζει o Σόιμπλε το AfD, όχι τους Έλληνες



H TAZ θεωρεί καλή είδηση τη μετακίνηση Σόιμπλε στη Βουλή ως πρόεδρος του σώματος για να συγκρατεί τους εθνολαϊκιστές. Άλλοι γερμανοί σχολιαστές τον περιγράφουν ως τον πιο έγκυρο και έμπειρο υπουργό της Μέρκελ.

Υπουργός καγκελαρίας, δύο φορές υπουργός Εσωτερικών και 8 χρόνια υπουργός Οικονομικών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο αρχιτέκτονας της γερμανικής επανένωσης, εφευρέτης των μηδενικών ελλειμμάτων, διαχειριστής της ευρωκρίσης και ο πιο ισχυρός και έμπειρος υπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ. Μέσα σε λίγες γραμμές οι γερμανοί αρθρογράφοι προσπαθούν να περιγράψουν το μεγάλο πολιτικό ανάστημα του ανδρός που θα γίνει πρόεδρος της βουλής, όπου καλείται να αντιμετωπίσει τους εθνολαϊκιστές του AfD. 

«Στην Ελλάδα τον μισούν» 

Στη σελίδα με τα σχόλιά της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου υποστηρίζει ότι το προφίλ του Σόιμπλε είναι το πιο ενδεδειγμένο γι αυτόν τον ρόλο. «Επί 45 χρόνια στα βουλευτικά έδρανα διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία, την ηρεμία και το κύρος», σημειώνει. «Λόγω του συντηρητικού του προφίλ, την σκληρή στάση του απέναντι στην Ελλάδα και τη συγκρατημένη στάση απέναντι στην προσφυγική πολιτική της Μέρκελ θα είναι δύσκολο για το AfD να τον στιγματίσει…Από καιρό έχει αποδείξει ότι μπορεί να εκφωνεί σπουδαίους λόγους. Το ότι η βουλή το 1991 αποφάσισε να μεταφερθεί από τη Βόννη στο Βερολίνο το οφείλει στην εμφάνιση τότε του Σόιμπλε». Στο σχετικό άρθρο στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt υπάρχει φωτογραφία του Σόιμπλε με τον Γιάνη Βαρουφάκη από εκείνες τις περιπετειώδεις συναντήσεις τους στο Βερολίνο το πρώτο εξάμηνο του 2015. 

Και η εφημερίδα σημειώνει: «Λόγω της σκληρής γραμμής του στην ευρωκρίση ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός δεν είναι αγαπητός στην Ευρώπη, στην Ελλάδα μάλιστα τον μισούν. Υπό αυτήν την έννοια ίσως ορισμένες χώρες της νότιας Ευρώπης να ανασάνουν, επειδή δεν θα καθίσει κι άλλα 4 χρόνια ως υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup. Ωστόσο, έχει και πολλούς φίλους στους οποίους θα λείψει. Με τον γάλλο ομόλογό του για παράδειγμα συνεργάζεται στενά», αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα. 

«Καλή είδηση»

Ευρηματική στον τίτλο για το αντίστοιχο σχόλιο η Tageszeitung του Βερολίνου με τη φράση «isch over» σε μεικτά αγγλικά και γερμανικά, με τα οποία απάντησε ο Σόιμπλε τον Φεβρουάριου του 2015 στην ερώτηση εάν το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας θα άλλαζε, όπως επέμενε ο Βαρουφάκης. «Το ότι ο Σόιμπλε δεν θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών, αλλά θα γίνει πρόεδρος της βουλής, θα μπορούσε να είναι μια καλή είδηση», επισημαίνει ο σχολιαστής της. «Κατά βάθος με τη σκληρή του στάση σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνέβαλε στο να γίνει μόνιμη κατάσταση η κρίση στη νότια Ευρώπη με συνεχή προγράμματα λιτότητας. Κατέπνιξε τη συζήτηση για κοινή δημοσιονομική πολιτική, χωρίς την οποία το ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα. Εάν ο Σόιμπλε κρατήσει μελλοντικά προς το AfD την ίδια αμείλικτη στάση του και τον βίαιο κυνισμό, στοιχεία με τα οποία ωθούσε τους Έλληνες συνεχώς σε κοινωνικές αγριότητες, θα είναι ένα κέρδος. Αυτό είναι το καθήκον μιας ισχυρής προσωπικότητας. Για την Ευρώπη η αποχώρηση Σόιμπλε δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα πράγματα θα γυρίσουν προς το καλύτερο. Το αντίθετο. Αν ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ καταφέρει να αποσπάσει το υπουργείο Οικονομικών, ο ρόλος της Γερμανίας στις Βρυξέλλες μπορεί να γίνει πιο καταστροφικός. Βέβαια για τον Σόιμπλε το Grexit ήταν μια επιλογή, για τον Λίντνερ είναι ρητή απαίτηση». 

Και καταλήγει η εφημερίδα: «Εάν οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Πράσινοι θέλουν να δώσουν έμφαση στην ευρωπαϊκή ιδέα, δεν θα πρέπει να αφήσουν σε καμιά περίπτωση το υπουργείο στα χέρια του FDP…Και οι Πράσινοι θα πρέπει να σκεφτούν τι τους είναι πιο σημαντικό, η δημοτικότητα του υπουργείου Εξωτερικών ή το υπουργείο Οικονομικών. Διότι στο τελευταίο δεν θα συνέβαλαν μόνο στην ιδέα μιας αλληλέγγυας Ευρώπης, αλλά θα κρατούσαν ένα σημαντικό μοχλό για μια πιο δίκαιη δημοσιονομική πολιτική. Πόση ισχύ απορρέει από αυτό το πόστο το έδειξε ο Σόιμπλε τα τελευταία 8 χρόνια με εντυπωσιακό τρόπο». 


Ειρήνη Αναστασοπούλου 
ΤΟ ΒΗΜΑ


Ένα βήμα πριν οδηγηθεί σε λουκέτο η Αυγή-Παραιτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο



Σε βαθιά διοικητική κρίση που διαδέχεται την οικονομική της ανέχεια βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης η ιστορική εφημερίδα «Αυγή».

Η παραίτηση του αντιπροέδρου του Δ.Σ της Αυγής Νίκου Τσαγκρή την οποία κοινοποίησε με επιστολή που περιέχει σοβαρές αιχμές για την αντιμετώπιση της εφημερίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε κατάρρευση της διοικητικής πυραμίδας της εφημερίδας. Ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Στούμπος τελεί ήδη υπό παραίτηση εδώ και μήνες, ενώ παραίτηση υπέβαλε και ο διευθυντής της εφημερίδας Κ. Νικολακάκος.

Στην επιστολή παραίτησης του ο Ν. Τσαγκρής καυτηριάζει την αντιμετώπιση του κόμματος έναντι της εφημερίδας και των σχεδίων που ο ίδιος παρουσίασε για τον εκσυγχρονισμό της εφημερίδας, και μιλά για «πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης». Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση,  πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων»,

 Στις μαραθώνιες συσκέψεις που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα και της εκπροσώπου του γραφείου τύπου του κόμματος Ρ. Σβίγγου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δήλωσαν αμετακίνητα ως προς την απόφασή τους να παραιτηθούν. Πλέον αναζητούνται στελέχη για να επανδρώσουν το διοικητικό συμβούλιο της Αυγής (σ.σ έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση για τις 25 Οκτωβρίου) αλλά και νέα κεφάλαια για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση της εφημερίδας οι πωλήσεις της οποίας έχουν καταρρεύσει σε περίπου 1000 φύλλα ημερησίως. Στους εργαζόμενους της Αυγής οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών ενώ πρόθεση τους μέχρι και τις χθεσινές εξελίξεις ήταν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες προτίθενται να αναστείλουν μπροστά στον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης της έκδοσης.


Πηγή : liberal.gr


Στο πλευρό των αρχαιολόγων και κατά της επένδυσης στο Ελληνικό Σκουρλέτης - Φίλης εκτός κυβερνητικής γραμμής



Σε κάθε επένδυση που θα δώσει πνοή στην οικονομία της χώρας ο Σκουρλέτης βάζει εμπόδια.

Μετά τις σκουριές και τα προβλήματα που δημιούργησε η στάση του, τώρα ο Σκουρλέτης θέλει να ακυρώσει και άλλη επένδυση και δηλώνει στο πλευρό των αρχαιολόγων που αντιδρούν στον αποχαρακτηρισμό της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και «μπλοκάρουν» την επένδυση.

«Οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να προστατεύσουν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της χώρας», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε πως «η  κυβέρνηση λέει ναι στις επενδύσεις, αλλά με σεβασμό στους κανόνες και τους νόμους».

Αντίθετος με την επένδυση φαίνεται και ο Νίκος Φίλης που δήλωσε :

«Πιστεύω ότι είναι αναγκαίες οι επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά οι επενδύσεις πρέπει να σέβονται το περιβάλλον, είτε το φυσικό είτε το πολιτισμικό. Νομίζω ότι αν αυτός ο κανόνας ισχύσει, τότε οι επενδύσεις θα αποκτήσουν υπεραξία, και έχουμε ανάγκη να υπερασπιζόμαστε την πολιτισμική κληρονομιά μας, ακόμα και για λόγους χρησιμοθηρικούς - και αναφέρομαι στο θέμα του τουρισμού.

Θεωρώ ότι το ΚΑΣ έχει όλη τη διεπιστημονική συγκρότηση, έχει μια παράδοση πολύ θετική, προστασίας των αρχαιοτήτων, που θα αποφασίσει για το ζήτημα του Ελληνικού. Πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες για τους αρχαιολόγους, με ευκολία και με μεγάλους λαϊκισμούς, αλλά αν δεν υπήρχαν οι αρχαιολόγοι μετά την απελευθέρωση της χώρας μας και μέχρι σήμερα, πολλοί αρχαίοι θησαυροί θα είχαν καταχωνιαστεί και θα είχαμε πολύ τσιμέντο και λιγότερες ανοιχτής ματιάς εκτάσεις», σημείωσε.

Σε ερώτηση γιατί είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής απάντησε «είμαι βουλευτής - και ως βουλευτής έχω υποχρέωση να διατυπώνω την άποψή μου, η οποία τυχαίνει να είναι και άποψη του πολιτικού χώρου τον οποίο εκπροσωπώ, του ΣΥΡΙΖΑ».


Άρχισαν οι κληρώσεις Γαβρόγλου από την Κοζάνη: Αντιδράσεις για κλήρωση αλλοδαπού σημαιοφόρου



Με παρατράγουδα ξεκίνησαν οι κληρώσεις σημαιοφόρων βάσει του νόμου Γαβρόγλου. Αντιδράσεις στην Κοζάνη για αλλοδαπό μαθητή που όπως αναφέρουν οι γονείς δεν καταγράφει καλές μαθητικές αποδόσεις.

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρώτη κλήρωση σημαιοφόρου που έλαβε χώρα στην Κοζάνη, καθ' εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου για τα δημοτικά σχολεία.

Οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν να ορίσουν τους σημαιοφόρους για την παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί την απελευθέρωση της πόλης.

Στο 5ο δημοτικό σχολείο της πόλης, η κλήρωση ανάδειξε σημαιοφόρο έναν μαθητή από την Αλβανία. Μερίδα γονέων αντέδρασαν για την καταγωγή του μαθητή, ενώ ισχυρίζονται πως ο εν λόγω μαθητής δεν έχει τις καλύτερες μαθητικές επιδόσεις.

Ορισμένοι γονείς αναφέρουν πως η επιλογή σημαιοφόρου θα έπρεπε να συνεχίσει να γίνεται με κριτήριο τη βαθμολογία, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως δεν θα έπρεπε να κρατάει τη σημαία κάποιο παιδί που δεν έχει ελληνική καταγωγή.

Τοπικά μέσα αναφέρουν δε, πως κάποιοι γονείς δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να λάβουν μέρος σε αυτήν παρέλαση, αλλά και σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου.

Τι λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την κλήρωση επιλογής των σημαιοφόρων για τις φετινές σχολικές παρελάσεις, μίλησε άλλωστε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Χρήστος Μαγγιρίδης.

"Υπάρχει μια αντίδραση από μια μερίδα γονέων… τα χέρια μας είναι δεμένα", τόνισε ο κ. Μαγγιρίδης, μιλώντας στο kozanimedia.gr.

Ο ίδιος επισημαίνει στο τοπικό site της Κοζάνης, πως υπάρχει το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και υποστηρίζει πως "Ο αριστούχος θα πρέπει να επιβραβεύεται… συμφωνούμε με τις αντιδράσεις για τον τρόπο επιλογής", ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.


Πηγή : news247.gr


Διπλά ένοχος ο Βλαστός για Παναγόπουλο και Γούσιο


Ένοχοι για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο, σήμερα Τετάρτη, ο Παναγιώτης Βλαστός στον ρόλο του  ηθικού αυτουργού καθώς και 
οι Απόστολος Πετράκης και Χαράλαμπος Μουστάκας που έδρασαν ως φυσικοί αυτουργοί.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους για την απαγωγή  τρεις από τους πρωτόδικα καταδικασθέντες, τον Γιάννη Σκαφτούρα που είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία, τον Αριστομένη Κλεφτόγιαννη και τον Γιώργο Κατσαγάννη.

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008, καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Βλαστός, ως ηθικός αυτουργός, ως φυσικός αυτουργός ο Αριστομένης Κλεφτόγιαννης και για άμεση συνέργια ο Γιώργος Κατσαγάννης.

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο Βλαστός, αμέσως μετά την εκφώνηση της εν λόγω απόφασης, δήλωσε: «Να ξέρετε, είμαι αθώος. Δεν σκότωσα τον Γούσιο. Δεν έβαψα τα χέρια μου με αίμα. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση».

Ο ίδιος καταδικάστηκε, όπως και πρωτόδικα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ απηλλάγη ως προς την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη λόγω παραγραφής.

Ο Γιάννης Σκαφτούρας  καταδικάστηκε για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης · για όλα τα υπόλοιπα αδικήματα αθωώθηκε ή έπαυσε η ποινική του δίωξη λόγω παραγραφής.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, που έχει αφεθεί ελεύθερος εδώ και έναν χρόνο, καταδικάστηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών μετατράπηκαν από το δικαστήριο σε πλημμεληματικές και παραγράφηκαν.

Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες: η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη  Βλαστού Ιωάννα Χήρα, ο Γιάννη Θεοδωράκης, ο Χριστόφορος Λασηθιωτάκης και ο Γιάννης Καλογερίδης.

Η μάχη για τα ελαφρυντικά

Ο μοναδικός κατηγορούμενος που δεν ζήτησε από το δικαστήριο αναγνώριση ελαφρυντικών ήταν τελικά ο Βασίλης Στεφανάκος, καθώς ανακάλεσε το αίτημα, δια του συνηγόρου του κ. Βασίλη Καπερνάρου.

Ο εισαγγελέας της έδρας κ. Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό μόνο στον Χαράλαμπο Μουστάκα. συγκεκριμένα αυτό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει για τα ελαφρυντικά και τις ποινές.

Δήλωση  Σάκη Κεχαγιόγλου - συνηγόρου Χαράλαμπου Μουστάκα:

«Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου ρίχνει την αυλαία σε μία υπόθεση που απασχόλησε επί σειρά ετών τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη. Θεωρώ ότι η πρόταση του κ. Εισαγγελέως Εφετών για αναγνώριση ελαφρυντικής περίστασης στον εντολέα μου - και εφόσον φυσικά υιοθετηθεί από το Δικαστήριο - είναι απόλυτα συμβατή και με την συμπεριφορά του Χαράλαμπου Μουστάκα, τόσο κατά τον χρόνο που διήρκεσε η απαγωγή, όσο και με τη συγχώρεση που γενναιόψυχα του παρείχαν ο κ. Περικλής Παναγόπουλος και η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την εξέλιξη αυτή».

Δήλωση Φραγκίσκου Ραγκούση - συνηγόρου Βλαστού και Ιωάννας Χήρα:

«Η περιπέτεια για την Ιωάννα Χήρα έληξε, αφού κηρύχθηκε αθώα. Δυστυχώς, για τον Παναγιώτη Βλαστό το αποτέλεσμα  δεν ήταν αναμενόμενο όσον αφορά την ενοχή του  για τη δολοφονία του Γούσιου, λόγω και όσων προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία. Όλες οι ελπίδες μας τώρα είναι στην αναγνώριση ελαφρυντικών»

Δήλωση Ιωάννη Μαρκουλάκη - συνηγόρου Σκαφτούρου

«Πάντοτε είχα και έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία Γούσιου, την απαγωγή Παναγόπουλου και  τις εκρήξεις. Τον έκρινε ένοχο μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Όλη τη διαδικασία θα τη θυμάμαι έως την καλύτερη μέχρι τώρα. Ευχαριστώ το δικαστήριο»

Δήλωση Θεόδωρου Μαντά  - επίσης συνηγόρου υπεράσπισης 

«Η προσδοκία των κατηγορουμένων για μια διαφορετική απόφαση , αθωωτική, διαψεύστηκε. Το δικαστήριο κινήθηκε σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής. Η προσδοκία για ευνοϊκή ποινική μεταχείριση συνεχίζει να υφίσταται. Έχουμε αισιοδοξία ότι θα δοθούν ελαφρυντικά, ώστε να μειωθούν οι ποινές».



Πηγή : tovima.gr


ΕΟΦ: Ανάκληση σετ ινσουλίνης λόγω πιθανότητας πρόκλησης υπογλυκαιμίας




Στην ανάκληση μοντέλων του ιατροτεχνολογικού προϊόντος-σετ ινσουλίνης «Μedtronic MiniMed Infusion Sets» προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΦΕΤ).

Ο ΕΦΕΤ αποφάσισε την ανάκληση των παρτίδων που έχουν κατασκευασθεί πριν από τον Απρίλιο του 2017 λόγω πιθανότητας υπερέγχυσης ινσουλίνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία.

Η ανάκληση αφορά στα κάτωθι μοντέλα:

Μedtronic MiniMed Quick-set (MMT-394, 384, 399, 387, 398, 397, 386, 396)
Μedtronic MiniMed Silhouette (MMT-377, 378, 384, 368, 381, 382, 383)
Μedtronic MiniMed Sure-T (MMT-862, 862T, 864, 866, 876, 884, 886)
Μedtronic MiniMed Mio (MMT-921, 923, 925, 941, 943, 945, 961, 963, 965, 975)
Μedtronic MiniMed Mio 30 (MMT-905, 906)

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που αποφάσισε ο κατασκευαστής.

Η εταιρεία Medtronic Hellas S.A. η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση των αναφερόμενων μοντέλων του προϊόντος στην ελληνική αγορά, καθώς και οι εταιρείες που έχουν πραγματοποιήσει παράλληλη εισαγωγή των αναφερομένων, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να τα αποσύρουν και να εφαρμόσουν τις διορθωτικές ενέργειες τις οποίες προτείνει ο κατασκευαστής.


Πηγή: eof.gr


M. Χαρακόπουλος : Η Ελληνική Αστυνομία βραχίονας του Κράτους δικαίου




Ο Αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρευρέθηκε στο 27ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), και έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Από τη τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” μέχρι τις σημερινές αναρχικές ομάδες των καταλήψεων, των καταστροφών στα κέντρα των πόλεων, των μικρών και μεγάλων “αβάτων” και τις εφόδους σε καταστήματα με σκοπό την “απαλλοτρίωση χρήσιμων ειδών”, διακρίνουμε, δυστυχώς, ότι μέρος του πολιτικού κόσμου δεν τάσσεται ανοιχτά εναντίον αυτών των εγκληματικών φαινομένων. Ενίοτε, μάλιστα, τέτοιες απεχθείς πράξεις εμφανίστηκαν ακόμη και με θετική χροιά από ποικίλους πολιτικούς παράγοντες. 

Σαν χθες, πριν 28 χρόνια, δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης από τους τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη”. Κι όμως, βρέθηκαν πολιτικοί που πήγαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη των τρομοκρατών.

Σήμερα, τα Εξάρχεια, έχουν παραδοθεί στις διαθέσεις παράνομων ομάδων, από εγχώριους αλλά και αλλοδαπούς γνωστούς - αγνώστους, οι οποίοι ασκούν ουσιαστική εξουσία. Το Κράτος έχει ουσιαστικά παραιτηθεί από την δικαιοδοσία του στο ιδιόμορφο αυτό “άβατο”, το οποίο αποτελεί όνειδος για την ελληνική Πολιτεία. Αποτέλεσμα είναι αφενός το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών να βρίσκεται στο ναδίρ και αφετέρου να χαθεί η όποια εμπιστοσύνη στους θεσμούς που έχουν αποστολή να προστατεύουν το πολίτη.

Την ίδια στιγμή στα Πανεπιστήμιαμειοψηφίες, απειλούν, προπηλακίζουν, σπάνε και βιαιοπραγούν για να εμποδίσουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, στο όνομα του ασύλου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμαμε τα αίσχη που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε εκδήλωση, με τον καθηγητή του Παντείου κ. Συρίγο.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο νόμος και η τάξη πρέπει να επιβληθούν παντού. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει την εικόνα ξέφραγου αμπελιού και τα “άβατα” πρέπει να εκλείψουν. 

Οι πολίτες αξιώνουν Κράτος δικαίου και θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ωςβραχίοναςτης επιβολής του Κράτους δικαίου. Δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επιβολή του νόμου και της τάξης, παντού, χωρίς εξαιρέσεις». 


Ντόρα Μπακογιάννη : Η Κυβέρνηση έριξε την Ελλάδα στα τάρταρα της παγκόσμιας κατάταξης ανταγωνιστικότητας



Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Παρά τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για στροφή στις επενδύσεις και στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οικονομία καταγράφει ακόμη μια αρνητική επίδοση, στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας. 

Για την περίοδο 2017 - 2018, η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας υποχωρεί κατά μία θέση, καταλαμβάνοντας την 87η μεταξύ 137 χωρών, σύμφωνα με την έκθεση Global Competitiveness Report του World Economic Forum.

Ο δείκτης ανταγωνιστικότητας του WEF αξιολογεί τις χώρες ανάλογα με την ικανότητά τους να διατηρήσουν ανάπτυξη με τα λιγότερα δυνατά εμπόδια, ωφελώντας τους πολίτες και το περιβάλλον.

Η κακή επίδοση της χώρας μας επιβεβαιώνει την κυβερνητική ανικανότητα να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να χάνει συνεχώς έδαφος έναντι των πλέον ανταγωνιστικών οικονομιών του κόσμου. 

Η υπερφορολόγηση, η γραφειοκρατία, η έλλειψη ρευστότητας, τα διαρκή εμπόδια στην επιχειρηματικότητα επιδεινώνουν το επενδυτικό κλίμα και δυσχεραίνουν τη θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με την έκθεση.

Στην αντίστοιχη περσινή αξιολόγηση, η Ελλάδα βρισκόταν στην 86η θέση. Να σημειωθεί ότι την περίοδο 2014 - 2015, βρισκόταν στην 81η θέση. Σήμερα, που η χώρα έχει ανάγκη από νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν το Α.Ε.Π, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατόρθωσε να ρίξει τη χώρα στα τάρταρα της παγκόσμιας κατάταξης ανταγωνιστικότητας, πίσω από τη Ρουάντα, τη Μποτσουάνα, το Τατζικιστάν και την Αλγερία».


«Ακατάλληλος για πρόεδρος ο Τραμπ», υποστηρίζει η πλειοψηφία των Αμερικανών



Μεταξύ των υποστηρικτών των δημοκρατικών, το 94% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για το Οβάλ Γραφείο, ενώ το 84% των ρεπουμπλικάνων πιστεύει το ακριβώς αντίθετο. Μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων, το ποσοστό είναι αντίστοιχα 50% έναντι 48% και έναντι 49% μεταξύ των λευκών ανδρών

Η πλειοψηφία των αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, ενώ μόλις το 36% εγκρίνει τα πεπραγμένα του στον Λευκό Οίκο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Το 56% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν σχετικά κρίνουν ότι ο Τραμπ «δεν είναι κατάλληλος» για την προεδρία, ενώ το 42% έχει την αντίθετη άποψη, σύμφωνα με αυτή την έρευνα του ινστιτούτου του πανεπιστημίου Quinnipiac. Οι Αμερικανοί διχάζονται ανάλογα με τις πολιτικές τους προτιμήσεις, το φύλο και το χρώμα του δέρματός τους.

Μεταξύ των υποστηρικτών των δημοκρατικών, το 94% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για το Οβάλ Γραφείο, ενώ το 84% των ρεπουμπλικάνων πιστεύει το ακριβώς αντίθετο. Μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων, το ποσοστό είναι αντίστοιχα 50% έναντι 48% και έναντι 49% μεταξύ των λευκών ανδρών. 
Οι μαύροι ψηφοφόροι θεωρούν κατά το 94% ακατάλληλο για το αξίωμα τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ το 63% των γυναικών εξέφρασε την ίδια άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διεξήχθη από την 21η ως την 26η Σεπτεμβρίου κι έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3,1%.

Οι αμερικανοί ψηφοφόροι πάντως γενικά συμφωνούν για ένα πράγμα: ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να πάψει να ασχολείται τόσο πολύ με το Twitter.

Το 69% των 1.412 ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο αμερικανός πρόεδρος πρέπει να σταματήσει να κάνει συνεχώς αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αυτόν, έναντι ενός 26% που εγκρίνει την εντατική χρήση του από τον ρεπουμπλικάνο.

Το ποσοστό όσων εκφράζουν ικανοποίηση για τα πεπραγμένα του αμερικανού προέδρου διακυμαίνεται μεταξύ ενός 33% κι ενός 40% από τον Μάρτιο. Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ντρέπεται που έχει πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αντιθέτως υπερήφανο γι' αυτόν δήλωσε ένα 27%.

Στην έρευνα δεν μπορεί κανείς να βρει «κάποια θετική διάσταση» για τον Τραμπ, σχολίασε ο Τιμ Μαλόιν, υποδιευθυντής του ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης του πανεπιστημίου Κουινιπίακ. «Με το ποσοστό όσων εκφράζουν ικανοποίηση κολλημένο γύρω στο 30% και τον χαρακτήρα και την κρίση του να αμφισβητείται, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλείται να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα ότι μια πλειοψηφία των αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί πως απλούστατα δεν είναι κατάλληλος για να κατέχει το πιο σημαντικό αξίωμα στη χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.


Πηγή : protothema.gr


Τέλος εποχής για Σόιμπλε στο υπουργείο


ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Το αξίωμα του προέδρου της Μπούντεσταγκ δέχθηκε να αναλάβει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έπειτα από οκτώ χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατων στελεχών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Ο αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι χαρακτήρισε τη μετακίνηση Σόιμπλε ξεκάθαρο σημάδι ότι ετοιμάζεται συνασπισμός τύπου «Τζαμάικας», στον οποίο ο ίδιος προαλείφεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ.

«Στην πραγματικότητα, ο Σόιμπλε θα είχε παραμείνει ευχαρίστως υπουργός Οικονομικών, δεν άφησε καμία αμφιβολία γι’ αυτό τους τελευταίους μήνες», έγραψε η ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel. «Αλλά σε έναν συνασπισμό τύπου “Τζαμάικα”, ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες, Φιλελεύθερους και Πράσινους, το αξίωμα μπορεί να δοθεί στους Φιλελεύθερους».

«Είναι τέλος εποχής. Ο Σόιμπλε ήταν το πρόσωπο της γερμανικής λιτότητας και της σκληρής προσέγγισης της Γερμανίας προς την Ευρωζώνη», δήλωσε ο αναλυτής της Τράπεζας Μπέρενμπεργκ, Χόλγκερ Σμίντινγκ.

Με έναν υπουργό Οικονομικών προερχόμενο από τους Ελεύθερους Δημοκράτες, «η ελάφρυνση χρέους θα είναι ακόμη πιο δύσκολη απ ό,τι με τον κ. Σόιμπλε», εκτίμησε ο επικεφαλής των οικονομολόγων της ΙΝG Κάρστεν Μπρέσκι.

Το αξίωμα του προέδρου της Βουλής είναι το δεύτερο τη τάξει στη Γερμανία, μετά τον πρόεδρο, ενώ τυπικά η καγκελάριος έρχεται τρίτη. Στην κοινοβουλευτική περίοδο που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, το αξίωμα αυτό θα απαιτήσει γερά νεύρα και δύναμη επιβολής, καθώς στην Μπούντεσταγκ θα εγκατασταθούν για πρώτη φορά 94 βουλευτές της AfD, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί στους ψηφοφόρους τους να αναστατώσουν τη γερμανική Βουλή. Ο 75χρονος Σόιμπλε, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά την επίθεση εις βάρος της ζωής του το 1990, είναι ο μακροβιότερος βουλευτής στην Μπούντεσταγκ.


Καθημερινή


Στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Χρυσόγονος



Βήμα για την ανεξαρτητοποίησή του αναμένεται να ανακοινώσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα.

Ο κ. Χρυσόγονος θα παραχωρήσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην οποία αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέντευξη Τύπου της Σοσιαλιστικής Τάσης αναμένεται να ανακοινωθεί η διενέργεια ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της, με ερώτημα την αποχώρηση ή μη από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι, εφόσον γίνει η ψηφοφορία και το αποτέλεσμα είναι υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει ο κ. Χρυσογόνος με την έδρα στην Ευρωβουλή.

Ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Χρυσόγονος, έχει διαφωνήσει με βασικά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα, τις διαφωνίες του τις έχει εκφράσει και δημοσίως αρκετές φορές.

Σε κείμενό της, η Σοσιαλιστική Τάση τονίζει ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του 2013 για ένα κόμμα μαζικό και δημοκρατικό» και θέτει ζήτημα συμμετοχής της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα ζητά «τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου μέσα στο 2017 και την αλλαγή του καταστατικού, ώστε να γίνει άμεση εκλογή από τη βάση, με ελεύθερη συμμετοχή, των κορυφαίων κομματικών οργάνων (κεντρικής επιτροπής και προέδρου)».

Όπως επισημαίνει, «η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η ισόρροπη παραγωγική ανασυγκρότηση δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί, όταν δεν συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής η πλατιά εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζεται μέσα από την πλατιά δημοκρατική παράταξη».

«Η επιτυχία του κυβερνητικού έργου θέτει ως αναγκαία και ικανή συνθήκη μια διάχυτη δημοκρατία και μια αλληλέγγυα συμμετοχή και ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών πολιτών που αποτελούν την εκλογική βάση του κόμματος», τονίζεται ακόμα.
Υπογραμμίζεται ακόμα ότι θεωρεί «αδικαιολόγητη την καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς και την βραδύτητα που παρατηρείται σε άλλες επενδυτικές δράσεις, εξαιτίας γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών, αλλά και έλλειψης ανάλογων πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία. Επιπρόσθετα, η καθυστέρηση ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιδεινώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού».


Πηγή : capital.gr


Μίκης Θεοδωράκης: Η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνουν στην ιστορία ως η δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα



Νέα κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασκεί ο Μίκης Θεοδωράκης με επιστολή προς τον Σπινθήρα στο theodorakism.blogspot.gr καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα»

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητέ Σπινθήρα,

Οφείλω μια εξήγηση σε σχέση με τις «Κοινοπραξίες» γιατί κινδυνεύω να θεωρηθώ ως Μνημονιακός. Διότι ορισμένοι μπορεί να υποθέσουν ότι οι «κοινοπραξίες» μπορούν να εφαρμοστούν σε συνθήκες όπως οι σημερινές με την παράδοση της ανεξαρτησίας και του εθνικού μας πλούτου στους ξένους.

Στο πρόγραμμα της «Σπίθας» διευκρινίζουμε με μεγάλη σαφήνεια ότι προϋπόθεση για να εφαρμόσουμε ως λαός ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, είναι η κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. 

Σήμερα, η κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν δεχθεί το Μνημόνιο είναι ουσιαστικά υπόδουλοι, οπότε δεν έχουν καμιά δυνατότητα για ανάπτυξη της χώρας. Τουναντίον, δέχονται να εφαρμόσουν μέτρα που οδηγούν στην υπανάπτυξη και στην φτωχοποίηση του λαού.

Επομένως τις κοινοπραξίες μπορούν να τις εφαρμόσουν μόνο οι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι Έλληνες.

Και κάτι άλλο: Το κουτσούρεμα των θεσμών του Πολιτεύματος δίνει την δυνατότητα σήμερα στον Αλ. Τσίπρα να κυβερνά ακόμα και με 1%, φτάνει να έχει την πλειοψηφία στην Βουλή. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά αυτής της πλειοψηφίας: Θεωρώ ότι κατ’ ουσίαν έχει μεταβληθεί σε μια Ανώνυμη Εταιρία με 153 προνομιούχους μετόχους. Γιατί προνομιούχους; Γιατί τα έσοδά τους από το Εθνικό Λογιστήριο είναι τα μόνα σταθερά σε σχέση με τα έσοδα και τις οικονομίες όλων των υπολοίπων Ελλήνων που ακολουθούν ελεύθερη (συνεχή) πτώση.

Δηλαδή ο ελληνικός λαός τους πληρώνει από το τρομακτικό έλλειμμα το οποίο έχει δημιουργήσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι έχουν μεταβληθεί σε ένα αιωρούμενο μπαλόνι. Γιατί μπαλόνι; Μα γιατί στέκονται στον αέρα, δεδομένου ότι το υπόβαθρο που τους ανέδειξε και τους στήριξε ώστε να γίνουν πλειοψηφία, έχει προ πολλού κοντύνει κατά τα δύο τρίτα. Με άλλα λόγια, εάν ο Αλ. Τσίπρας από το 15% πάει στο 10% και μετά στο 5% και μετά στο 1% (υποθετικά μιλώ βεβαίως), αυτό σημαίνει ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρέπει να έχουν τα ίδια ποσοστά πτώσης, οπότε υπό τις συνθήκες του ακέραιου και όχι του κουτσουρεμένου Συντάγματος θα είχαν φυλλορροήσει προ πολλού.

Υπάρχει λύση; Μόνο εάν παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, οπότε η Βουλή θα είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεχίσουν (πράγμα σχεδόν αδύνατο), τότε θα γελοιοποιηθούν και μαζί τους και η χώρα μας. Στην περίπτωση αυτή, υποθέτω ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Και σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στο σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», απαντώ «Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα. Κι αυτό γιατί πέραν της καταστροφικής πολιτικής που επέβαλε εις βάρος του λαού μας, υπέγραψε συνθήκες με τις οποίες παρέδωσε στους ξένους το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες μπροστά!

Θα ευχόμουν αυτές οι απόψεις μου να διαδοθούν με κάθε μέσον έως ότου φτάσουν στα αυτιά των ηγετών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Θα μπορούσα να κάνω προς αυτούς μια δημόσια έκκληση. Όμως προτιμώ το δρόμο της διαφώτισης της κοινής γνώμης. Υπάρχει το Ιντερνετ, οι εφημερίδες, τα Σωματεία και οι προσωπικότητες. Μόνο βιαστείτε, γιατί η χώρα μας διαλύεται.


Αθήνα, 26.9.2017

Μίκης Θεοδωράκης


Φιάσκο με το ΚΑΣ, τρίτη αναβολή για το Ελληνικό, σε άμεσο κίνδυνο η επένδυση



Σε νέα αναβολή, τρίτη κατά σειρά, οδηγήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) με θέμα την έγκριση ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά".

Το θέμα οδηγείται σε νέα συνεδρίαση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη καθώς η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κα Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η οποία προΐσταται εκ της θέσεως της στο ΚΑΣ, εισηγήθηκε ότι προ της έγκρισης του ΣΟΑ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, θα πρέπει να υπάρξει ψηφοφορία για το κατά πόσον πρέπει να υπάρξει ή μη εισήγηση για την κήρυξη ή μη αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό. 

Πηγές που είναι σε γνώση όσων διακυβεύονται στην υπόθεση της ανάπλασης του Ελληνικού κάνουν λόγο για "ντρίπλα” του ΚΑΣ καθώς αποφεύγει το σκόπελο μιας απόφασης επί του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και επανατοποθετεί το θέμα σε άλλη διάσταση, αυτή του χαρακτηρισμού ή μη μεγάλου μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν ότι αν και το ΚΑΣ δεν μπορεί να ζητήσει την αρχαιολογική κήρυξη περιοχής, καθώς πρόκειται για αρμοδιότητα του εκάστοτε υπουργού Πολιτισμού, οι εισηγήσεις του είναι σχεδόν αδύνατο να αγνοηθούν από τον υπουργό Πολιτισμού. Στην περίπτωση χαρακτηρισμού της έκτασης ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, θα απαιτηθεί εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια για να μην ματαιωθεί η επένδυση. 

Σημειωτέον ότι μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικό Α.Ε., έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης, κατόπιν έγκρισης του ΚΥΣΟΙΠ, που αφορά στην παρακολούθηση των εργασιών και τη συστηματοποίηση, διευκόλυνση και επιτάχυνση της διεξαγωγής των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών προστασίας μνημείων κατά τη φάση εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Το μνημόνιο επιβάλλει για την όλη έκταση του Ελληνικού τη συνεχή και αδιάλειπτη σύμπραξη των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού τόσο κατά τη χωροθέτηση όσο και κατά την αδειοδότηση και εκτέλεση των επιμέρους έργων της επένδυσης.


Πηγή : capital.gr


Προκαλεί ο Τσακαλώτος κοροιδεύοντας τον κόσμο λέγοντας ότι θα διώχνουμε σε λίγο επενδυτές



Ο Τσακαλώτος εμφανίστηκε για τον πλέον επιτυχημένο υπουργό όλων των εποχών και προέβλεψε ανάπτυξη 2% φέτος και υψηλότερη το 2018, έκανε λόγο για βελτίωση των δεικτών στις λιανικές πωλήσεις και τις εξαγωγές και για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες στη μεταποίηση και τη βιομηχανία, καθώς και για αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων. 

ο Τσακαλώτος μίλησε για βροχή επενδύσεων την επόμενη διετία, βλέποντας ότι δεν βλέπει οι οικονομία και οι πολίτες της χώρας,  εντυπωσιακή αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων για φέτος.

Συμπλήρωσε ότι «όλες οι επαφές με ξένους επενδυτές δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», ενώ στο επιχείρημα ότι μεγάλες εταιρείες κλείνουν τα εργοστάσια τους στην Ελλάδα και τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες απάντησε ότι αυτό ανέκαθεν γίνεται, λέγοντας πως υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Αυτοί που αποχωρούν από τη χώρα αντικαθίστανται από άλλους επιχειρηματίες, ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις από την Τουρκία που σκέπτονται να έρθουν στη χώρα μας, είπε.

Μάλιστα ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σε 1- 2 χρόνια θα υπάρχουν στην Ελλάδα περισσότερες ξένες επενδύσεις από όσες θα μπορούν να απορροφηθούν, προσθέτοντας ότι για τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρχουν «φίλτρα», με λίγα λόγια ο απίθανος κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα διώχνουμε και επενδυτές.

«Τα επόμενα δύο χρόνια στην Ελλάδα θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις από όσες θα μπορούμε να απορροφήσουμε, για αυτό πρέπει να υπάρχουν φίλτρα για να προστατεύονται και κοινωνικά αγαθά» είπε ο Τσακαλώτος ακριβώς.

«Θέλουμε την όποια επένδυση, χωρίς κανέναν περιορισμό, χωρίς κανέναν κανόνα;» είπε ως ρητορικό ερώτημα και έφερε ως παράδειγμα την Eldorado, λέγοντας ότι εκτός από την εξόρυξη του χρυσού υπάρχει στη Χαλκιδική και ο τουρισμός, και τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω διάλογο με την τοπική κοινωνία για την προστασία του περιβάλλοντος.


Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών ο «Mr Playboy», Χιου Χέφνερ



Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών ο ιδρυτής του περιβόητου περιοδικού Playboy Χιου Χέφνερ.

Ο Χέφνερ είχε γεννηθεί στις 9 Απριλίου του 1926 στο Σικάγο και έγινε εκατομμυριούχος όταν είχε την ιδέα να δημιουργήσει το Playboy το 1953.

Το περιοδικό εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι ο Χέφνερ πέθανε στο σπίτι του από φυσικά αίτια έχοντας δίπλα του την οικογένειά του.

«Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», έγραφε η ανακοίνωση ενώ συνοδευόταν από μια φωτογραφία του με μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου».

Πολλοί ήταν αυτοί που τον χαρακτήρισαν «ηδονιστή» και ως το σύμβολο της σεξουαλικής επανάστασης. Έχτισε μια αυτοκρατορία, που περιελάμβανε εκτός από τις εκδόσεις, βίλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, που είχαν σαν σύμβολο το χαρακτηριστικό κοστούμι με το κουνελάκι με το παπιγιόν. Επί σειρά δεκαετιών ο Χιου Χέφνερ κάπνιζε πίπα και φορώντας μια μεταξωτή πιτζάμα ήταν ο διοργανωτής ενός ατελείωτου πάρτι με διάσημους και μοντέλα του Playboy.

Όπως έχει δηλώσει, έχει κάνει σεξ με χίλιες γυναίκες, πολλές από τις οποίες ήταν στο εξώφυλλο των περιοδικών του. Οσο για την προσωπική ζωή του Χέφνερ ήταν αρκετά ταραχώδης.

Το 1949 παντρεύτηκε την Μίλντρεντ Γουίλιαμς Mildred Williams και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, πριν χωρίσουν το 1958. Τον Ιούλιο του 1989 παντρεύτηκε την Κίμπερλει Κόνραντ που ήταν τότε η Playmate της χρονιάς και απέκτησε και μαζί της άλλα δύο παιδιά. Αρχισαν να ζουν χωριστά το 1998 και επισήμως πήραν διαζύγιο το 2010. Το 2011 ο Χέφνερ αποφάσισε να παντρευτεί την 24χρονη Κρίσταλ Χάρις, επίσης πρώην Playmate και ο γάμος που αρχικά αναβλήθηκε έγινε τελικά το 2012.


Πηγή