Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Προκαλεί ο Τσακαλώτος κοροιδεύοντας τον κόσμο λέγοντας ότι θα διώχνουμε σε λίγο επενδυτές



Ο Τσακαλώτος εμφανίστηκε για τον πλέον επιτυχημένο υπουργό όλων των εποχών και προέβλεψε ανάπτυξη 2% φέτος και υψηλότερη το 2018, έκανε λόγο για βελτίωση των δεικτών στις λιανικές πωλήσεις και τις εξαγωγές και για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες στη μεταποίηση και τη βιομηχανία, καθώς και για αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων. 

ο Τσακαλώτος μίλησε για βροχή επενδύσεων την επόμενη διετία, βλέποντας ότι δεν βλέπει οι οικονομία και οι πολίτες της χώρας,  εντυπωσιακή αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων για φέτος.

Συμπλήρωσε ότι «όλες οι επαφές με ξένους επενδυτές δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», ενώ στο επιχείρημα ότι μεγάλες εταιρείες κλείνουν τα εργοστάσια τους στην Ελλάδα και τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες απάντησε ότι αυτό ανέκαθεν γίνεται, λέγοντας πως υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Αυτοί που αποχωρούν από τη χώρα αντικαθίστανται από άλλους επιχειρηματίες, ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις από την Τουρκία που σκέπτονται να έρθουν στη χώρα μας, είπε.

Μάλιστα ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σε 1- 2 χρόνια θα υπάρχουν στην Ελλάδα περισσότερες ξένες επενδύσεις από όσες θα μπορούν να απορροφηθούν, προσθέτοντας ότι για τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρχουν «φίλτρα», με λίγα λόγια ο απίθανος κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα διώχνουμε και επενδυτές.

«Τα επόμενα δύο χρόνια στην Ελλάδα θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις από όσες θα μπορούμε να απορροφήσουμε, για αυτό πρέπει να υπάρχουν φίλτρα για να προστατεύονται και κοινωνικά αγαθά» είπε ο Τσακαλώτος ακριβώς.

«Θέλουμε την όποια επένδυση, χωρίς κανέναν περιορισμό, χωρίς κανέναν κανόνα;» είπε ως ρητορικό ερώτημα και έφερε ως παράδειγμα την Eldorado, λέγοντας ότι εκτός από την εξόρυξη του χρυσού υπάρχει στη Χαλκιδική και ο τουρισμός, και τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω διάλογο με την τοπική κοινωνία για την προστασία του περιβάλλοντος.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου