Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Προσοχή στις απάτες με πρόσχημα εισητήρια για τον τελικό του Conference League και του Final Four στο μπάσκετ

 


Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες κατά την αναζήτηση εισιτηρίων εν όψει αθλητικών εκδηλώσεων υψηλής ζήτησης όπως είναι ο τελικός του UEFA Europa Conference League 2024 και Final Four Euroleague 2024, καθώς έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες ή σε απόπειρα.

Οι προσπάθειες εξαπάτησης εκδηλώνονται κυρίως, είτε μέσω απατηλών ιστοσελίδων που εμφανίζονται ψευδώς να διαθέτουν προς πώληση εισιτήρια που αφορούν τις εν λόγω αθλητικές εκδηλώσεις, είτε μέσω απατηλών αγγελιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοτόπους αγοραπωλησιών.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι ενδιαφερόμενοι αν και πληρώνουν το συμφωνηθέν κατά περίπτωση χρηματικό ποσό, λαμβάνουν πλαστά εισιτήρια ή δεν τα λαμβάνουν ποτέ, και οι δράστες διακόπτουν κάθε περαιτέρω επικοινωνία.

Ως εκ τούτου, συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τέτοιου είδους αμφίβολες συναλλαγές και να απευθύνονται μόνο στους επίσημους φορείς έκδοσης και διάθεσης των εισιτηρίων (UEFA κ.λ.π.).




Σοκάρουν οι περιγραφές και τα βίντεο επιβατών της Singapore Airlines - Ένας νεκρός και 30 τραυματίες απο αναταράξεις



Το Boeing 777-300ER εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα. 

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού», ανέφερε.

Οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν το μέγεθος των αναταράξεων αλλά και τον πανικό που επικράτησε μέσα στο αεροπλάνο. Στο πάτωμα έχουν πέσει οι δίσκοι με τα φαγητά που προορίζονταν για τους επιβάτες. Στην καμπίνα έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου ενώ κάποιοι επιβαίνοντες είναι γεμάτοι αίματα στο πρόσωπο.

Ο 28χρονος Dzafran Azmir περιέγραψε στο Reuters την τρομακτική κατάβαση. «Ξαφνικά το αεροσκάφος άρχισε να γέρνει προς τα πάνω και άρχισε να τρέμει, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι».

Σύμφωνα με τον επιβάτη, κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στο ταβάνι που βρίσκονται οι καμπίνες αποσκευών, ενώ κάποιοι άλλοι χτύπησαν στα σημεία που βρίσκονται τα εσωτερικά φώτα και οι μάσκες, με αποτέλεσμα να το σπάσουν.

Τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης δείχνουν ότι το αεροσκάφος έπεσε 6.000 πόδια σε τρία λεπτά έχοντας διασχίσει τον κόλπο της Βεγγάλης.

Ο υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης Chee Hong Tat διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ταιλάνδης θα παράσχει βοήθεια στους επιβάτες και τις οικογένειές τους.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το περιστατικό που συνέβη στην πτήση SQ321 της Singapore Airlines από το Χίθροου του Λονδίνου προς τη Σιγκαπούρη», δήλωσε.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι αναταράξεις στις πτήσεις αυξάνονται, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι αναταράξεις, συνήθως, προκαλούνται σε αεροσκάφη που πετούν μέσα από σύννεφα. Ωστόσο, υπάρχουν και αναταράξεις εκτός, οι οποίες δεν είναι ορατές στο μετεωρολογικό ραντάρ ενός αεροσκάφους και δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Η ανακοίνωση της Singapore Airlines

«Η πτήση #SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λονδίνο (Heathrow) προς Σιγκαπούρη στις 20 Μαΐου 2024, παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διαδρομή. Το αεροσκάφος εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα στις 21 Μαΐου 2024.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός στο Boeing 777-300ER.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος.

Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού.

Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Ταϊλάνδη για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί».



3 κακοποιοί που αναζητούνται έδειραν ένα πολίτη και την σύζυγο του στο Αιγάλεω επειδή τους έκλειναν τον δρόμο

 


Τρεις κακοποιοί που αναζητούνται, τζάμπα μάγκες αφού έδερναν όλοι ένα άνθρωπο και μάλιστα ο πιο σκληρός κακοποιός τον κλώτσησε στο κεφάλι την ώρα που ήταν στο έδαφος για να τον σκοτώσει.

Ένα άγριο επεισόδιο έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στο Αιγάλεω μεταξύ πέντε ατόμων, τριών κακοποιών και ενός ζευγαριού.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 10.00, τη στιγμή που δύο αυτοκίνητα βρίσκονταν στο φανάρι στη συμβολή των οδών Ιεράς Οδού και Θηβών. Τότε, οι τρεις κακοποιοί και τζάμπα μάγκες, λογόφεραν επειδή το αυτοκίνητο του ζευγαριού τους έκλεινε τον δρόμο.

Έτσι οι τρεις κακοποιοί κατέβηκαν από το ένα αυτοκίνητο και κινήθηκαν εναντίον του ζευγαριού που βρισκόταν στο έτερο όχημα. Τους προσέγγισαν και άρχισαν να χτυπούν τόσο τον άνδρα, 43 ετών, όσο και την συνομήλικη γυναίκα που καθόταν δίπλα του, ήταν τέτοιο το μένος των κακοποιών που χτυπούσαν ένα άνθρωπο που είχε πέσει κάτω και μάλιστα τον κλωτσούσαν στο κεφάλι για να τον δολοφονήσουν.

Δείτε βίντεο με τους κακοποιούς και τον ξυλοδαρμό του ζευγαριού


Λίγο αργότερα, στην προσπάθειά τους οι κακοποιοί να διαφύγουν, γιατί ήταν πολύ μάγκες παρέσυραν με το αυτοκίνητο τους τον 43χρονο που κλώτσαγαν και έδερναν και τον έριξαν στο έδαφος.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο νοσοκομείο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως η ζωή τους δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, αλλά ο 43χρονος έχει σοβαρά τραύματα.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των τριών ατόμων βρίσκεται σε εξέλιξη, οι κακοποιοί κρύβονται, αλλά το αυτοκίνητο των κακοποιών έχει αναγνωριστεί όπως και το νούμερο του αυτοκινήτου, καθώς και τα πρόσωπα τους.



Μέχρι και τα ΑΜΕΑ εργαλειοποίησε ο φαιδρός Κασσελάκης για να γίνει συμπαθής έπαιξε μπάσκετ με αμαξίδιο ΑΜΕΑ


 

Αδίστακτος και θρασύτατος ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης κάνει τα πάντα για να γίνει αρεστός εργαλειοποιώντας ακόμα και ευπαθής κοινωνικές ομάδες

Τις εγκαταστάσεις του «Περπατώ» στην Κομοτηνή επισκέφτηκε ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έπαιξε μπάσκετ με την ομάδα του Ηρόδοτου στο προπονητήριο του ΤΕΦΑΑ.

Για να εκμεταλλευτεί το γεγονός, μπήκε σε ειδικό αμαξίδιο για να παίξει μπάσκετ με την ομάδα των ΑΜΕΑ.

Μάλιστα για να δείξει στον κόσμο τα κατορθώματα του έκανε και ανάρτηση τάζοντας όπως κάνει συνήθως για να πάρει ψήφους :

«Στον σύλλογο «Περπατώ» στην Κομοτηνή, έπαιξα μπάσκετ με τους αθλητές του Ηροδότου. Καθημερινά μετά την εργασία τους προπονούνται. Σπάζοντας τα εμπόδια του κράτους. Άνθρωποι με ψυχή, άνθρωποι ορατοί. Με τον παραολυμπιονίκη και αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 Άλεξ Ταξιλδάρη, συζητήσαμε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο του συλλόγου «Περπατώ». Ένας σύλλογος που υποκαθιστά τον ρόλο ενός κράτους αδιάφορου, μη συμπεριληπτικού. Μια κυβέρνηση της κενής διαφήμισης. Ο «προσωπικός βοηθός που διαφήμιζαν δεν έχει επεκταθεί στην περιφέρεια, αφήνοντας τόσους ανθρώπους και τόσες οικογένειες μόνους» έγραψε σε ανάρτησή του.

Συμπλήρωσε πως «Φεύγω με τη δέσμευση ότι όλα αυτά θα αλλάξουν. Με ένα σύγχρονο κράτος που θα παρέχει προστασία σε όλους, για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας. Κρατάω σαν φυλαχτό αυτό που μου είπε ο Άλεξ για τη συμπεριφορά μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία: Just say hi!»



Δώρο του εκλογοδικείου στους Σπαρτιάτες που τους κρατάει ακόμα βουλευτές

 


Συγκεκριμένα, το Εκλογοδικείο έκανε ένα μεγάλο δώρο του Σπαρτιάτες και ανέβαλε χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία την έκδοση αποφάσεων δυο ενστάσεων που αφορούν δύο βουλευτές των Σπαρτιατών.

Ερωτηματικά αποτελεί η απόφαση των δικαστών ειδικά μετά τις προκλητικές αποφάσεις συναδέλφων τους που αφορά και σκληρούς ποινικούς.

Η πρώτη ένσταση της οποίας η απόφαση αναβλήθηκε είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση της οποίας η απόφαση αναβλήθηκε, είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αβραμέα κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Έτσι, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση για εξαπάτηση των εκλογέων, οι Σπαρτιάτες θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες της Βουλής, κάτι για  το οποίο πανηγύρισε το κόμμα, με ανακοίνωσή του.

«Ενημερώνουμε τους 250.000 ψηφοφόρους μας πως το εκλογοδικείο έκανε το αυτονόητο και ανέβαλε την απόφασή του μέχρι την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου από την δικαιοσύνη. Φαίνεται πως οι εκκλήσεις μας για δικαιοσύνη, βρήκαν ανταπόκριση, και οι δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Mε υπευθυνότητα και συνέπεια θα συνεχίσουμε να ασκούμε πραγματική εθνική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, απέναντι σε ένα καθεστώς που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ελληνικού λαού και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας. Διαμηνύουμε σε εχθρούς και “φίλους” πώς οι “Σπαρτιάτες” είναι εδώ και παραμένουν ισχυροί. Ο πραγματικός αγώνας τώρα αρχίζει».



Ο ανεπαρκής πολιτικά Κασσελάκης ψάχνει δυσαρεστημένους, και αγανακτισμένους να τους παραπλανήσει για να τον ψηφίσουν

 


Είναι παντελώς ανεπαρκής για αρχηγός κόμματος, συμπεριφέρεται ως ινφλουένσερ, κυλιέται στα πατώματα με σκυλάκια, εξαπατά τον κόσμο, πηγαίνει σε πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής, σε σουίτες στα μπουζούκια, έχει τροχόσπιτο μόνο με την φάτσα του χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι το κόμμα είναι δικό τους, και περιμένει όσους  δυσαρεστημένους και αγανακτισμένους μπορέσει να εξαπατήσει για να τον ψηφίσουν ώστε να επιβιώσει πολιτικά.

Ο στόχος του απόλυτου νούμερου της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας Κασσελάκης, είναι να οδηγήσει όσο το δυνατόν περισσότερους αφελής και εξαπατημένους από αυτούς στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ την 9η Ιουνίου, με μοναδικό στόχο να αποφύγει την ξεφτίλα και να επιβιώσει την επόμενη ημέρα πολιτικά.

Οι σχεδόν καθημερινές μετρήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων καταγράφουν την παγίωση του ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, ούτε καν 17% και αυτό ανησυχεί τον Κασσελάκη ότι θα τον τελειώσουν πολιτικά οι σύντροφοι την επόμενη ημέρα και θα ξεφτιλιστεί εντελώς, όχι ότι τώρα δεν ξεφτιλίζεται καθημερινά με όσα λέει και όσα κάνει, αλλά σκέψου να τον οδηγήσουν και στην έξοδο με συνοπτικές διαδικασίες.

Η αποχή θα έχει τον πρώτο λόγο στις ευρωεκλογές, και αυτό δεν αρέσει καθόλου στον ινφλουένσερ., και αυτό που καίει αυτή τη ώρα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του κόμματος είναι αν τελικά οι νέοι ψηφοφόροι του κόμματος θα φτάσουν τελικά στην κάλπη για να πιάσουν έστω το 17% που θα δώσει σωσίβιο στον Κασσελάκη.

Το μότο του Κασσελάκη είναι ότι ο κόσμος θέλει φρέσκο αέρα στη πολιτική και σε αυτό ακριβώς ποντάρει και ο ίδιος ως νέος και άφθαρτος, δεν πιάνει ώς αφήγημα γιατί ο Κασσελάκης δεν έχει απαντήσει ούτε πώς βρήκε τα λεφτά, ούτε πώς έχει τα λεφτά, ούτε πώς βγάζει ακόμα και σήμερα λεφτά, ούτε τα χρέη του πατέρα του που εκτιμώνται μόνο στην εφορία για εκατομμύρια ευρώ, και το χειρότερο φθείρεται καθημερινά με τα καραγκιοζιλίκια που κάνει, δείχνοντας ότι έχει σοβαρό έλλειμα σοβαρότητας και είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα, αλλά κατάλληλος για πανελίστας πρωινής εκπομπής.

Ένα ακόμα λάθος που κάνει ο ινφλουένσερ που έχει καβαλήσει καλάμι είναι ότι θεωρεί το κόμμα δικό του!! Πήρε ένα έτοιμο στημένο κόμμα όταν ήρθε για διακοπές πρίν απο μερικούς μήνες, γράφοντας εντελώς όσους το έστησαν και το έτρεξαν κάνοντας το αξιωματική αντιπολίτευση, και θεωρεί ότι πλέον είναι ιδιοκτησία του.

Ένα παράδειγμα του πόσο φαιδρός και χυδαίος είναι ο Κασσελάκης, που φτάνει στα άκρα για να εξαπατήσει αφλής είναι με το νοσοκομείο αναφοράς για τον τελικό στις 29 Μαΐου το οποιό έχει κάνει σημαία, παρά του ότι του έχουν εξηγήσει γιατί είναι νοσοκομείο αναφοράς. Μιλά για διαχωρισμό VIP και… πλέμπας από την κυβέρνηση. Το λέει συνέχεια γνωρίζοντας ότι είναι το απόλυτο ψέμα, γιατί δεν ισχύει αλλά είναι προκλητικά ψεύτης και απατεώνας που το έχει πιστέψει και ο ίδιος. 

Συνεχίζει να εξαπατά κόσμο, παρά το ότι δημοσιοποιήθηκε επίσημα ότι αφενός είναι πάγια πρακτική σε όσες χώρες γίνονται εκδηλώσεις στις οποίες προσκαλούνται και αρχηγοί κρατών, αφετέρου ότι είναι υποχρέωση της χώρας που αναλαμβάνει τέτοιες εκδηλώσεις να ορίζει ανάλογους χώρους. Να εκπονεί και συγκεκριμένα σχέδια για ασφάλεια, αλλά για το απόλυτο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέχει κάτι γιατί του χαλάει το αφήγημα.

Συνεχίζει να λέει το ίδιο ψέμα, να εξαπατά ο απατεώνας κόσμο. Το κάνει συνειδητά, και κατηγορεί ο φαιδρός ινφλουένσερ τον πρωθυπουργό για δήθεν συγκάλυψη, ότι κάνουν δηλαδή οι πρωινές εκπομπές για να κάνουν ντόρο. Αυτή η συνειδητή εμμονή του τον καθιστά επικίνδυνο για την χώρα, και δείχνει ότι μόνο σοβαρά δεν μπορείς να τον παίρνεις. Ξεπερνά τον λαϊκισμό και το χειρότερο δεν έχει ίχνος ηθικής και ντροπής.

Ξεκάθατα η ψήφος διαμαρτυρίας είναι η βασική στόχευση του Κασσελάκη για να επιβιώσει πολιτικά κάτι που επανάλαβε και σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η μικρή αυτή δεξαμενή, δεν θα δώσει την ψήφο της σε νούμερα, απατεώνες με άγνωστο παρελθόν και προδιαγεγραμμένο μέλλον.



Νέα πρόκληση απο την δικαιοσύνη που άφησε Αλβανό βιαστή ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους

 


Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην δικαιοσύνη, και ο κόσμος αφήνεται στην κρίση δικαστών που προκαλούν με τις αποφάσεις τους, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά στην κοινωνία για την επάρκεια τους, ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία της δικαιοσύνης να επιληφθεί και να αξιολογήσει αυτούς τους δικαστές.

Νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση του βιασμού 27χρονης γυναίκας από τον οδηγό του λεωφορείου της εταιρείας στην οποία εργαζόταν στον Ασπρόπυργο έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς όπως έγινε γνωστό αν και ο 46χρονος Αλβανός συνελήφθη, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και μετά στον Ανακριτή, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, και αυτό έχει αφήσει άφωνη όλη την κοινωνία.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά την καταγγελία της 27χρονης ότι ο 46χρονος της έστησε παγίδα και τη βίασε άγρια ενώ η ίδια περίμενε το λεωφορείο στον Προαστιακό του Ασπρόπυργου για να τη μεταφέρει στην εργασία της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 27χρονης όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου όταν ο 46χρονος με πρόφαση ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο, είπε στην γυναίκα να περιμένει να επιστρέψει να την παραλάβει.

Όταν αυτό συνέβη, αντί να κατευθυνθεί προς την εταιρεία στην οποία εργαζόταν η 27χρονη, ο 46χρονος οδηγός του λεωφορείου κατευθύνθηκε σε ορεινή περιοχή, στάθμευσε το όχημα και στη συνέχεια, σύμφωνα με την περιγραφή της γυναίκας στους αστυνομικούς, κατέβασε το παντελόνι του και με χρήση σωματικής βίας τη βίασε.

Όταν, δε, η 27χρονη έβαλε τα κλάματα, ο 46χρονος το μόνο που έκανε, κατά την καταγγελία, ήταν να της πει να ηρεμήσει πριν να την οδηγήσει στην εργασία της.

Μια ημέρα μετά τον καταγγελόμενο βιασμό η γυναίκα πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου, περιέγραψε τι πέρασε στα χέρια του 46χρονου και καθώς είχε αιμορραγία μεταφέρθηκε σε κλινική για εξετάσεις και παροχή βοήθειας.

Λίγη ώρα μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον 46χρονο στον Ασπρόπυργο.



Έκανε διακοπές και έβλεπε live τους Ρομά να κάνουν πλιάτσικο στο σπίτι του - Τους συνέλαβε η ΔΙΑΣ


 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, «Ξινό» βγήκε το διήμερο σε έναν άνδρα από τη Νίκαια ο οποίος αποφάσισε να περάσει μερικές ξέγνοιαστες ημέρες σε κοντινό προάστιο της Αττικής και βρέθηκε στη θέση να παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση μία ομάδα κλεφτών Ρομά να κάνει πλιάτσικο στο σπίτι του.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο (18/5) λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που έγινε στόχος απολάμβανε τις ολιγοήμερες διακοπές του όταν ξαφνικά του ήρθε ηλεκτρονική ειδοποίηση από το σύστημα παρακολούθησης στο σπίτι του. Όταν άνοιξε την εφαρμογή είδε έντρομος ότι τρεις Ρομά είχαν εισβάλει στο διαμέρισμά του και έκαναν πλιάτσικο.

Το protothema.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη δράση των διαρρηκτών.





Ο άνδρας κάλεσε τις Αρχές με αποτέλεσμα να φθάσουν άμεσα στο σημείο δύο ομάδες ΔΙΑΣ του Κερατσινίου και να εντοπίσουν τους δράστες επί τω έργω. Οι αστυνομικοί κατάφεραν έπειτα από πεζή καταδίωξη να δεσμεύσουν τρεις δράστες, όλοι Ρομά, ανάμεσα τους και μία γυναίκα.

Από το σημείο κατάφεραν να διαφύγουν άλλοι τρεις δράστες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, επίσης Ρομά και αναζητούνται. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, όλοι οι συλληφθέντες είναι γνωστοί κακοποιοί και είχαν αποφυλακιστήριο.




"ΜηΤΕΡΑΣ" εξανάγκαζε την 6χρονη κόρη της σε επαιτεία

 


Ένα κοριτσάκι μόλις 6 ετών, εντοπίστηκε να κλαίει έξω από κατάστημα στην περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

Οι θαμώνες του καταστήματος αντικρίζοντας την 6χρονη, δίχως την εποπτεία κάποιου ενήλικα, ειδοποίησαν τις αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία εντόπισε την 24χρονη μηΤΕΡΑΣ της, η οποία κατηγορείται ότι εξανάγκαζε το κορίτσι σε επαιτεία. Εις βάρος της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ανθρώπου.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί σε ανακριτή.



Γελοιότητες ορισμένων επειδή δύο τουρίστριες έβγαλαν βίντεο με άνδρες των ΜΑΤ κάτι που γίνεται σε όλο τον κόσμο

 


Το καραγκιοζιλίκι στην Ελλάδα δεν έχει πάτο, και επειδή δεν έχουν με τι να ασχοληθούν, κατηγορούν τουρίστριες που έβγαλαν βίντεο με άνδρες των ΜΑΤ, κάτι που συμβαίνει με τους τουρίστες σε όλες τις χώρες του κόσμου, και δεν υπάρχουν γελοίοι να ζητάνε την τιμωρία των αστυνομικών, η των στρατιωτών που συμμετέχουν.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που έχει αναρτηθεί στο TikTok και δείχνει δύο τουρίστριες να ποζάρουν όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο μαζί με αστυνομικούς, υπό τη συνοδεία του ήχου «Playing dangerous» της Λάνα Ντελ Ρέι, κάτι που διάλεξαν οι ίδιες για να το ανεβάσουν. 

Τα σχόλια κάτω από το βίντεο στο TikTok είναι ενδεικτικά του ότι ορισμένοι δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν και βγάζουν το μίσος τους στην αστυνομία. Είναι τέτοια δε η γελοιότητα ορισμών που έγραψαν ότι σε περίπτωση που έπρατταν το ίδιο, πιθανότατα θα βρίσκονταν στο αυτόφωρο, λες και ζουν στην Ουγκάντα.

«Άμα πηγαίναμε εμείς θα βρισκόμασταν αυτόφωρο, ο άλλος πήρε και πόζα» ήταν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και γελοία σχόλια στο TikTok για το βίντεο με τους άνδρες των ΜΑΤ και τις τουρίστριες.

Αρκετοί ήταν αυτοί, που γελοιοποιήθηκαν περισσότερο αφού ζήτησαν να διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος των αστυνομικών, ενώ εκείνο που δεν μπορεί να μην σχολιαστεί είναι το γεγονός ότι το βίντεο ανέβηκε από λογαριασμό με 768 ακολούθους και συγκέντρωσε πάνω από 800.000 προβολές.

ADVERTISEMENT



Μπάιντεν κατά εισαγγελέα ΔΠΔ : Εξωφρενική η απόφαση για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου -Καμία εξίσωση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς


 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για σύλληψη Ισραηλινών αξιωματούχων.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την αντίθεσή του στο αίτημα του επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν, να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλων κορυφαίων Ισραηλινών αξιωματούχων.

«Το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά Ισραηλινών ηγετών είναι εξωφρενικό. Και επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: ό,τι κι αν υπονοεί αυτός ο εισαγγελέας, δεν υπάρχει καμία εξίσωση -καμία- μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ απέναντι στις απειλές για την ασφάλειά του», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δήλωσή του.



Ερντογάν για Eurovision: Να γιατί δεν πάμε, δεν βρίσκεις πια ούτε έναν φυσιολογικό εκεί


 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε τη Δευτέρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, κατηγορώντας τη διοργάνωση ότι φέρεται να ενθαρρύνει την «εξουδετέρωση των φύλων» και να απειλεί την παραδοσιακή οικογένεια.

Σύμφωνα με το Asssociated Press, σε ομιλία του μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ως «δούρειους ίππους της κοινωνικής διαφθοράς» και δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είχε δίκιο που κράτησε την Τουρκία εκτός του διαγωνισμού από το 2012.



Ήταν μια προφανής αναφορά στον Ελβετό τραγουδιστή Nemo, ο οποίος κέρδισε τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision νωρίτερα αυτόν τον μήνα με το «The Code», σχολιάζει το Asssociated Press.

«Σε τέτοιες εκδηλώσεις, έχει γίνει αδύνατο να συναντήσεις ένα φυσιολογικό άτομο» υποστήριξε ο Ερντογάν. «Καταλαβαίνουμε πως πήραμε τη σωστή απόφαση κρατώντας την Τουρκία εκτός αυτού του επαίσχυντου διαγωνισμού τα τελευταία 12 χρόνια» πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν κατήγγειλε επίσης τη Δευτέρα τη σοβαρή μείωση των γεννήσεων στην Τουρκία ως «υπαρξιακή απειλή» και «καταστροφή» για τη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα, το κρατικό στατιστικό ινστιτούτο της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα το 2023 είχε μειωθεί κατά μέσο όρο σε 1,51 παιδιά ανά γυναίκα. Ο Τούρκος πρόεδρος καλεί εδώ και καιρό τις οικογένειες να έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά.



Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στα ποσοστά των ευρωκλογών του 2019 η Ν.Δ. και 18% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Μεγάλο προβάδισμα ενόψει των ευρωεκλογών διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24, και κινείται στα ποσοστά των ευροεκλογών του 2019 χωρίς να χάνει ποσοστό.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες καθώς συγκεντρώσει ποσοστό 33,3% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,1% ενώ η Ελληνική Λύση συγκνεντρώνει 9,9% και το ΚΚΕ 8,3%. 

Η Πλεύση Ελευθερίας έχει ποσοστό 3,8%, η Νίκη 3,3%, η Νέα Αριστερά και η Φωνή Λογικής 2,8%, οι Δημοκράτες 2,6% και το ΜεΡΑ25 με 2,3%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερος με ποσοστό 13,5%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8,7%, το ΚΚΕ με 7,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%, η Νίκη με 2,9%, η Φωνή Λογικής και η Νέα Αριστερά με 2,5%, οι Δημοκράτες με 2,3% και το ΜεΡΑ25 με 2%.






Στο εύρος τιμών στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ από 31,1% έως 35,5%

ΣΥΡΙΖΑ από 14% έως 17%

ΠΑΣΟΚ από 10,8% έως 13,4%

ΚΚΕ από 7,1% έως 9,5%

Ελληνική Λύση από 8,7% έως 11,1%

Νίκη από 2,5% έως 4,1%

Πλεύση Ελευθερίας από 3% έως 4,6%

Νέα Αριστερά από 2,1% έως 3,5%

ΜεΡΑ25 από 1,6% έως 3%

Δημοκράτες από 1,9% έως 3,3%

Φωνή Λογικής από 2,1% έως 3,5%

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τις Ευρωεκλογές 

Στην ερώτηση για τον βαθμό ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές το 65,1% λέει πολύ ή αρκετά ενώ το 34,1% λίγο ή καθόλου.

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους των κομμάτων και τον βαθμό ενδιαφέροντος τα ποσοστά είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 83,7%

ΣΥΡΙΖΑ 80,2%

ΠΑΣΟΚ 76%

ΚΚΕ 77,6%

Ελληνική Λύση 69,8%

Πλεύση Ελευθερίας 75,9%

Νίκη 64%

ΜέΡΑ25 64,7%

Στην ερώτηση πόσο πιθανό είναι να απέχετε στις ευρωεκλογές το 77% λέει λίγο ή καθόλου και το 20,7% πολύ ή αρκετά.

Στο πόσο πιθανό να απέχουν από τις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι των κομμάτων δήλωσαν τα ακόλουθα:

ΝΔ 10,4%

ΣΥΡΙΖΑ 10,4%

ΠΑΣΟΚ 12,2%

ΚΚΕ 10,7%

Ελληνική Λύση 13,2%

Πλεύση Ελευθερίας 17,8%

Νίκη 32%

ΜέΡΑ25 18,8%





Μητσοτάκης: Να ξεχωρίσουμε τους αληθινούς πατριώτες από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού

 


Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη 49η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 49ης τακτικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ ανέφερε ότι «το μέρισμα της αύξησης του εθνικού πλούτου επιστρέφει στην κοινωνία και συνδυάζει την ατομική προκοπή με την συλλογική ευημερία». 

Για το θέμα των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι εξελίξεις δικαίωσαν την κυβέρνηση για τη μη αποδοχή των τριών μνημονίων που συνόδευαν τη συμφωνία. Έστειλε και ένα μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία για την ρητορική της νέας Προέδρου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και του εντολοδόχου πρωθυπουργού Χριστιάν Μιτσκόφσκι. Η ρητορική τους είναι παράνομη και προκλητική. Την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε σημείωσε χαρακτηριστικά στρέφοντας τα βέλη του και στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι κάποιοι ανιστόρητοι καλούν την πατρίδα να ξοδέψει τα όπλα που έχει στα χέρια της με την κύρωση των μνημονίων. «Μας φόρτωσαν τη συμφωνία και τώρα μας ζητάμε να κυρώσουμε τα Μνημόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπενθύμισε ότι το κόμμα του την είχε καταψηφίσει και τόνισε με έμφαση πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των εξαγωγικών επιχειρήσεων για να προστατεύσουν τα προϊόντα της Μακεδονίας. Χρειαζόμαστε μια αντεπίθεση για την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προϊόντων της Μακεδονίας μας είπε χαρακτηριστικά.

«Να ξεχωρίσουμε τους αληθινούς πατριώτες του έργου από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού και ειδικά από τους εμπόρους των εθνικών μας θεμάτων» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν για την ακρίβεια, είπε δεν γίνεται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες να ακολουθούν σημαντικά διαφορετικές πολιτικές τιμές ανά χώρα με βάση δικά τους συμφέροντα.

Το γκάζι των επενδύσεων μένει πατημένο και φέτος με 9% και πρόβλεψη 14% για το 2025, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις εξαγωγές ως την πιο δυναμική συνιστώσα της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί μεγάλες αλλαγές στην ελληνική οικονομία αναφερόμενος στην αύξηση κατά 41% των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή και αδράνεια ούτε για τυφλά μηνύματα. Δεν χρειαζόμαστε ψήφους αψήφιστες αλλά ψήφο ευθύνης και ωριμότητας.

 Δείτε αναλυτικά την ομιλία του :