Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Σοκάρουν οι περιγραφές και τα βίντεο επιβατών της Singapore Airlines - Ένας νεκρός και 30 τραυματίες απο αναταράξεις



Το Boeing 777-300ER εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα. 

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού», ανέφερε.

Οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν το μέγεθος των αναταράξεων αλλά και τον πανικό που επικράτησε μέσα στο αεροπλάνο. Στο πάτωμα έχουν πέσει οι δίσκοι με τα φαγητά που προορίζονταν για τους επιβάτες. Στην καμπίνα έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου ενώ κάποιοι επιβαίνοντες είναι γεμάτοι αίματα στο πρόσωπο.

Ο 28χρονος Dzafran Azmir περιέγραψε στο Reuters την τρομακτική κατάβαση. «Ξαφνικά το αεροσκάφος άρχισε να γέρνει προς τα πάνω και άρχισε να τρέμει, οπότε άρχισα να προετοιμάζομαι για το τι θα συνέβαινε, και πολύ ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι όσοι κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι».

Σύμφωνα με τον επιβάτη, κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στο ταβάνι που βρίσκονται οι καμπίνες αποσκευών, ενώ κάποιοι άλλοι χτύπησαν στα σημεία που βρίσκονται τα εσωτερικά φώτα και οι μάσκες, με αποτέλεσμα να το σπάσουν.

Τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης δείχνουν ότι το αεροσκάφος έπεσε 6.000 πόδια σε τρία λεπτά έχοντας διασχίσει τον κόλπο της Βεγγάλης.

Ο υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης Chee Hong Tat διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ταιλάνδης θα παράσχει βοήθεια στους επιβάτες και τις οικογένειές τους.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το περιστατικό που συνέβη στην πτήση SQ321 της Singapore Airlines από το Χίθροου του Λονδίνου προς τη Σιγκαπούρη», δήλωσε.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι αναταράξεις στις πτήσεις αυξάνονται, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι αναταράξεις, συνήθως, προκαλούνται σε αεροσκάφη που πετούν μέσα από σύννεφα. Ωστόσο, υπάρχουν και αναταράξεις εκτός, οι οποίες δεν είναι ορατές στο μετεωρολογικό ραντάρ ενός αεροσκάφους και δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Η ανακοίνωση της Singapore Airlines

«Η πτήση #SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λονδίνο (Heathrow) προς Σιγκαπούρη στις 20 Μαΐου 2024, παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διαδρομή. Το αεροσκάφος εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα στις 21 Μαΐου 2024.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός στο Boeing 777-300ER.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος.

Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού.

Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Ταϊλάνδη για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου