Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Η Ακριβοπούλου απολύθηκε από ΕΡΤ για τα fake news και την προπαγάνδα αλλά την συνεχίζει ιδιωτικά



Δεν βάζει μυαλό η Κατερίνα Ακριβοπούλου και μιας και είναι άνεργη της λείπει η ακροαριστερή προπαγάνδα και τα fake news.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο λοιπόν και οι πολίτες κρίνουν.

Φυσικά και οι πολίτες δεν έχουν παράπονο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό φαίνεται στην κοινωνία και στις δημοσκοπήσεις, αλλά για την Ακριβοπούλου δεν ισχύει αυτό, ισχύει μόνο η προπαγάνδα του κόμματος!!

Διαβάζουμε λοιπόν στο thenewspaper.gr, ότι η πρώην παρουσιάστρια της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία παρουσίαζε καθημερινή προπαγανδιστική εκπομπή στην ΕΡΤ επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέβασε ένα post στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook εξιστορεί τα όσα έζησε προχθές κατά τη διάρκεια που απολάμβανε έναν καφέ στο λιμάνι του Βόλου. Όπως περιγράφει κάποια στιγμή την πλησίασε ένας λαχειοπώλης που αποδείχθηκε θαυμαστής της.

Η προπαγανδιστική ανάρτηση της Κατερίνας Ακριβοπούλου που γελάει ακόμα ο κόσμος μαζί της :

“Είμαι στο καφέ που βρίσκεται μέσα στο λιμάνι του Βόλου, έχει έναν ωραίο ήλιο οπότε φοράω γυαλιά. Κάποια στιγμή περνάει ένας πλανόδιος λαχειοπώλης διαλαλώντας την πραμάτεια του. Τελευταία σειρά φωνάζει, κληρώνει απόψε 3.000.000.

Λέω μέσα μου άνεργη είσαι, στο στόχαστρο πολλών είσαι , δεν τον φωνάζεις μπας και… Με πλησιάζει λοιπόν, παίρνω τα λαχεία και βγάζω να τον πληρώσω. Μου λέει βγάζετε λίγο τα γυαλιά σας; Τα βγάζω, με κοιτάει κάπως και μετά γελάει.

– Είσαι αυτή που νομίζω ε;
– Αυτη του απαντώ αμήχανα.
– Πάρε τη σειρά δώρο από μένα κυρία μου , να κερδίσεις απόψε να τους γ@@@@ όλους.

Συγνώμη κιόλας που μιλάω έτσι , αλλά μπλέξαμε άσχημα μ’ αυτούς. Εγώ δεν πολυπαρακολουθώ τα πολιτικά, λαχεία πουλάω στο δρόμο χρόνια, πολλά γράμματα δεν ξέρω, αλλά τούτοι εδώ θα μας απαγορεύσουν οπου νάναι και να σκεφτόμαστε. Μισούν κυρία μου όσους δεν είναι μαζί τους. Κάντε κάτι όσοι δημοσιογράφοι μπορείτε μπας και ξυπνήσουμε.

Από τα διπλανά τραπέζια κάποιοι του φώναζαν πέστα, πέστα. Κάποιοι άλλοι τον στραβοκοίταξαν βέβαια αλλά ήταν λιγότεροι. Ξαναέβαλα βιαστικά τα γυαλιά μην πάρει χαμπάρι και ο κόσμος ότι έτρεχαν τα μάτια μου και τον ευχαρίστησα με ένα κόμπο. Δεν ξέρω αν ήταν από τη συγκίνηση που ένας βιοπαλαιστής μου χάρισε το μεροκάματο του, ή από ένα γμτ για όλα, ή από μια αναπάντεχη ελπίδα. Μπορεί και όλα μαζί μάλλον.

Δεν κέρδισα το λαχείο εκείνο το βράδυ, αλλά νοιώθω κερδισμένη! Συμπέρασμα; Αυτή η κοινωνία εκεί έξω στην πραγματική ζωή είναι πιο μπροστά από όλους μας.Ένα νεύμα περιμένει, έναν μοχλό να τον τραβήξει για να πάρει μπροστά. Αυτή η κοινωνία είναι το πραγματικό καθοδηγητικό όργανο…”

Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει ειδικά την Κατερίνα Ακριβοπούλου


Στο Δικαστήριο της Χάγης πάει η Κύπρος για τις τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ




Η Κυπριακή Δημοκρατία φέρεται να ανοίγει τον δρόμο για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης με φόντο τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως μετέδωσε το sigmalive.com, η Κυπριακή Δημοκρατία, επιχείρησε να προχωρήσει σε επίδοση κλήσης στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα για αμοιβαία προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ουδείς άνοιξε την πόρτα της τουρκικής πρεσβείας για να παραλάβει την κλήση.

Σημειώνεται ότι για να υπάρξει προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης πρέπει να γίνει από κοινού. Στο ενδεχόμενο που το ένα κράτος αρνείται, τότε, δύναται το δεύτερο κράτος να προχωρήσει σε προσφυγή αν τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η Λευκωσία. Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως θα πρέπει να αναγνωρίζεται και από τα δυο κράτη η δικαιοδοσία του συγκεκριμένου δικαστηρίου.

Σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε το sigmalive διπλωματικοί κύκλοι, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η Χάγη να αποφασίσει υπέρ της Λευκωσίας, χωρίς ωστόσο, η απόφαση να είναι δεσμευτική για την Τουρκία η οποία δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του Δικαστηρίου. Παρόλα αυτά, μια τέτοια εξέλιξη, θα αποτελεί άλλο ένα ισχυρό πολιτικό εργαλείο αύξησης της πίεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επιχείρησε να προχωρήσει σε επίδοση μέσω fax το οποίο αποτελεί επαρκές αποδεικτικό στοιχείο, στο ενδεχόμενο που η Λευκωσία αποφασίσει να προσφύγει στην Χάγη μονομερώς. Υπογραμμίζεται ότι η κίνηση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τις παραβιάσεις της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ό,τι αφορά στο άλλο μέτωπο, δηλαδή αυτό της υπογραφής μνημονίου ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη γίνονται διπλωματικές προσπάθειες για αντίδραση της ΕΕ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βουλή: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16



Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» που αφορά, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των F-16,την «εν συνεχεία υποστήριξη» (Follow-On Support/FOS) των Mirage-2000, τα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά σε σχέση με το πρόγραμμα των υποβρυχίων Type-214AIP, αλλά και θέματα που αφορούν τους ΕΜΘ, καθώς και μετατάξεις και ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ).

Το νομοσχέδιο, στον τομέα της αεροπορικής άμυνας και ετοιμότητας προβλέπει επαύξηση της επιχειρησιακής απόδοσης και δυναμικής των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσω της αποδοχής της πρότασης του κατασκευαστή των αεροσκαφών Lockheed Martin για την υλοποίηση απαραίτητων προγραμμάτων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης. Τα προγράμματα αυτά είναι συνολικής αξίας διακοσίων εβδομήντα εννέα εκατομμυρίων επτακοσίων δέκα χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ (279.710.000 USD) επ' ωφελεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Για την υποστήριξη και την διατήρηση υψηλής διαθεσιμότητας και αποδοτικότητας του οπλικού συστήματος των αεροσκαφών τύπου Mirage 2000-5 σε βάθος επταετίας, προβλέπεται η έγκριση τριών σχεδίων συμφωνιών FOS με τις τρεις κατασκευάστριες εταιρείες. Η συμφωνία με τις κατασκευάστριες εταιρίες για τα Mirage 2000 είναι ύψους 260.050.000 ευρώ.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ρομά μέλη εγκληματικής οργάνωσης διέπραττε ληστείες σε πρατήρια καυσίμων, περίπτερα, οδηγούς οχημάτων, κλοπές οχημάτων και εμπρησμούς σε διάφορες περιοχές της Αττικής


Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες χθες 4 Δεκεμβρίου 2019 στον Ασπρόπυργο, με τη συνδρομή αστυνομικών από υφιστάμενα Τμήματα Ασφαλείας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται, το τελευταίο τουλάχιστον οκτάμηνο, σε εξήντα δυο (62) εγκληματικές ενέργειες και συγκεκριμένα:

σε σαράντα δύο (42) ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων, περιπτέρων και τυχαία διερχόμενων οδηγών και πεζών,
σε δεκαέξι (16) κλοπές οχημάτων και
σε τέσσερις (4) εμπρησμούς οχημάτων.
Από τον μεγάλο αριθμό των ληστειών και κλοπών αναδεικνύεται ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν κατά τρόπο συστηματικό και μεθοδικό.

Μάλιστα πολλές φορές δεν περιορίζονταν σε ένα «κτύπημα» την ημέρα, αλλά ενεργούσαν «μπαράζ» σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε στόχους που είχαν προεπιλέξει. Ενδεικτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Ιουλίου 2019 διέπραξαν εννέα (9) ληστείες και αφαίρεσαν τουλάχιστον δύο (2) οχήματα.

Πέρα από τη συχνότητα των «κτυπημάτων», το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ληστειών χρησιμοποιούσαν σκληρή σωματική βία για να κάμψουν οποιαδήποτε πρόθεση αντίδρασης, γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι ιδιαίτερα αδίστακτοι και επικίνδυνοι.

Μάλιστα η επικινδυνότητά τους αντικατοπτρίζεται και στον τρόπο που αντιδρούσαν σε περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς.

Για να διαφύγουν ανέπτυσσαν ιδιαίτερα μεγάλες ταχύτητες και έκαναν χρήση πυροσβεστήρων, το περιεχόμενο των οποίων ψέκαζαν προς τις μοτοσικλέτες και τα περιπολικά οχήματα που τους ακολουθούσαν, επιχειρώντας να ματαιώσουν την καταδίωξή τους.

Με τον τρόπο αυτό έθεταν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών και τυχαία διερχομένων πολιτών - οδηγών, περιορίζοντας το οπτικό τους πεδίο και δημιουργώντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη ολισθηρότητα στο οδόστρωμα.

Τα περιστατικά που έλαβαν χώρα την 31η Ιουλίου 2019 και την 30η Αυγούστου 2019 κατά την καταδίωξή τους από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αποτελούν τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα.


Από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση του αποδεικτικού υλικού και των στοιχείων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, συνέστησαν δομημένη με διακριτούς ρόλους και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος για βιοπορισμό.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, αρχικά αφαιρούσαν κατά προτίμηση ΙΧΕ αυτοκίνητα παλαιού και συγκεκριμένου τύπου, για τα οποία είχαν αναπτύξει εξειδικευμένες τακτικές διάρρηξης και αφαίρεσης. Με αυτά προσέγγιζαν, μεταμεσονύχτιες ώρες, διανυκτερεύοντα πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα. Σε περίπτωση που οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, αιφνιδίαζαν υπαλλήλους και πελάτες, ακινητοποιώντας τους με την απειλή πυροβόλων όπλων, σιδηρολοστών ή άλλων αντικειμένων και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, χρηματοκιβώτια, καπνικά προϊόντα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Επιπλέον θύματά τους ήταν και τυχαία διερχόμενοι πεζοί ή οδηγοί οχημάτων που βρίσκονταν στη διαδρομή τους, από τους οποίους αφαιρούσαν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, αφού πρώτα τους είχαν ακινητοποιήσει, με απειλή ή χρήση βίας.

Για τη μεγιστοποίηση της λείας τους οι δράστες συνέχιζαν τις ληστείες μέσα στην ίδια ημέρα, φροντίζοντας να εναλλάσσουν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, προκειμένου να δυσκολέψουν και παραπλανήσουν τις έρευνες και αναζητήσεις των αστυνομικών.

Για το σκοπό αυτό είτε αναζητούσαν και αφαιρούσαν ΙΧΕ αυτοκίνητα, εγκαταλείποντας στο σημείο τα ήδη αφαιρεθέντα, είτε με χρήση βίας, αποβίβαζαν οδηγούς προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις με επικίνδυνους ελιγμούς των αυτοκινήτων τους ανέκοπταν την πορεία διερχομένων οχημάτων, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς τους, τους αποβίβαζαν βίαια και στη συνέχεια διέφευγαν με αυτά.

Μόλις ολοκλήρωναν τις παράνομες πράξεις, μετέβαιναν σε ερημικές περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου εγκατέλειπαν τα αφαιρεθέντα οχήματα, τα οποία - στις περισσότερες των περιπτώσεων- πυρπολούσαν, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Ως ορμητήριο χρησιμοποιούσαν καταυλισμό στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ για την ταχύτερη προσέγγιση ή διαφυγή από τις περιοχές που δραστηριοποιούνταν, χρησιμοποιούσαν το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, καθώς και της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. Έτσι ανέπτυσσαν υψηλές ταχύτητες σε περιπτώσεις καταδίωξης από αστυνομικούς, ενώ εξασφάλιζαν και τη γρήγορη επιστροφή τους στο ασφαλές περιβάλλον του τόπου διαμονής τους.

Χαρακτηριστικό της εμπειρίας και του επαγγελματισμού τους είναι ότι κατά την εγκληματική τους δράση, δεν επικοινωνούσαν με κινητά τηλέφωνα, φρόντιζαν να έχουν πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έφεραν γάντια στα χέρια τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έφεραν κολλητικές ταινίες στα άκρα των παντελονιών τους, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να αφήσουν στο χώρο γενετικό υλικό.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού και υπόδησης, τα οποία έφεραν κατά την τέλεση των ληστειών, κινητά τηλέφωνα, προϊόντα ληστείας και άλλα αντικείμενα, πιστόλι ρέπλικα, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και εννέα (9) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που είχαν αφαιρέσει οι δράστες και χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει πέντε (5) ημεδαπούς, από τους οποίους οι τρεις (3) συνελήφθησαν, για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές, απόπειρες επικινδύνων σωματικών βλαβών και εμπρησμός κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απείθεια και της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.









Είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ και κατεβαίνουν με ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στο επιμελητήριο! Έχασε την μπάλα η Φώφη



Οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ στο τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, τα νούμερα πολλά και  η επιθεώρηση ΣΥΡΙΖΑ τους χωράει όλους.

Η Φώφη Γεννηματά άναψε το «πράσινο φως» στα αρμόδια κομματικά όργανα να προχωρήσει στην πράξη αναστολής της ιδιότητας του μέλους, με το αιτιολογικό ότι «κατεβαίνουν» με αντίπαλο ψηφοδέλτιο (με την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο στις 15 Δεκέμβρη.

Η επιστολή του επικεφαλής της παράταξης στο Οικονομικό Επιμελητήριο, Κώστα Παπαδημητρίου, προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ με την οποία ζητεί... μηδενική ανοχή:

«Προς α) Γραμματέα ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγής και Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ σ. Μανώλη Χριστοδουλάκη β) Πρόεδρο ΕΔΕΚΑΠ Κινήματος Αλλαγής σ. Μιχάλη Τζελέπη γ) Πρόεδρο ΕΚΑΠ ΠΑΣΟΚ σ. Χρήστο Γκόκα 

Α. Γνωρίζετε την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Παράταξή μας στο Οικονομικό Επιμελητήριο προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ρόλος του και να ενισχυθεί η παρέμβασή μας στον επιστημονικό αυτό φορέα στο πλαίσιο της συνδρομής μας για την πορεία της χώρας με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και τη διασφάλιση των δυνατοτήτων και των δικαιωμάτων των μελών του ΟΕΕ. 

Β. Την προσπάθεια αυτή αντιστρατεύονται μέσω της ένταξής τους στην παράταξη και στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Συριζα συγκεκριμένοι σύντροφοι, όπως: 


1) Ψυχογιός Παναγιώτης (ΚΠΕ) 2) Κανακουσάκης Κώστας (Ηράκλειο) 3) Πουλής Γιώργος (Κέρκυρα) 4) Λαμπράκης Γιώργος (Ηράκλειο) 5) Νταγιάννης Αιμίλιος (Λάρισα) 

Γ. Τα μηνύματα και η απαίτηση όλων των στελεχών μας που ενεργοποιούνται στην προσπάθεια της παράταξής μας είναι να ξεκαθαριστεί το θέμα και να δοθεί ένα μήνυμα επαίνου στη συνέπεια στη παράταξη και καταδίκης για όσους εντάσσονται στις αντίπαλες παρατάξεις. Παρακαλώ λοιπόν για τις άμεσες ενέργειές σας σύμφωνα τόσο με το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής όσο και του ΠΑΣΟΚ».


Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης


Δεκτή έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την παραδοχή του ότι δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.


Η δήλωση του Αντώνη Διαματάρη

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».


Φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaum Palace



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στον 6ο όροφο και τελευταίο του ξενοδοχείου στην Συγγρού, οι εγκλωβισμένοι που έχουν βγει στα μπαλκόνια έχουν απεγκλωβιστεί και το ξενοδοχείο έχει εκκενωθεί.

Πυροσβέστες επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό όλων των πελατών και την κατάσβεση της φωτιάς.






Απεταξάμην την τεχνολογία στην Καλαμάτα : Έβαλαν τέλος στο 5G! Στην πυρά οι μάγισσες της τεχνολογίας!!



Είναι τραγικό το 2020 να γίνονται προσπάθεια από κάποιους ανεγκέφαλους  παλαιολιθικούς για τεχνολογική πρόοδο.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας να διακοπεί η σύμβαση για παροχή δικτύου 5G στους κατοίκους, άφησε άφωνους όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας  Θανάσης Βασιλόπουλος, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε ότι ένας από τους παράγοντες που επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν και η απλή αναλογική «Έχω 9 δημοτικούς συμβούλους και με τις συνεργασίες φτάνω στους 16 σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων», διευκρινίζοντας ότι η τελική απόφαση ελήφθη με 16 ψήφους υπέρ της διακοπής και 13 υπέρ της πρότασής του «να περιμένουμε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου τις μετρήσεις των ειδικών».

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε την τραγική δικαιολογία πολίτη που υπεραμύνθηκε την διακοπή του δικτύου 5G γιατί προκαλεί όπως είπε και γελάει ο κόσμος... στείρωση!

Τραγικό!!!



Ο Τούρκος δεν αλλάζει παραμένει Τούρκος : Ψηφίζεται σήμερα η συμφωνία με τη Λιβύη



Σήμερα θα ψηφιστεί η παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, ανέφερε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.

Όπως είπε «η συμφωνία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με τη Λιβύη που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή μας θα είναι μια προσπάθεια για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία και τη Λιβύη». 




Συνεχίζει ο Ρουβίκωνας να απειλεί τον Χρυσοχοϊδη για την κατάληψη του ΒΟΞ


Προκλητικό μήνυμα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στέλνει ο Ρουβίκωνας, απειλώντας με φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης εφόσον η Αστυνομία επιχειρήσει να εκκενώσει την κατάληψη ΒΟΞ.

Προκλητικά και θέλοντας με το έτσι θέλω να παραμείνουν σε ξένες περιουσίες, οι αντιεξουσιαστές έχοντας μείνει στις εποχές κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που τους είχαν και ταξί να τους πηγαινοφέρνει αναφέρουν : «Έχουμε ετοιμάσει και ένα…φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα. Επίσης προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στα μετωπικά σχήματα όπου συμμετέχουμε».

H ανάρτηση του μέλους του Ρουβίκωνα στο Facebook

«Ενημέρωση από το… δικαστικό μέτωπο του Ρουβίκωνα. Χθες παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ η συντρόφισσα που είχε κληθεί από την οικονομική αστυνομία για το ζήτημα των 30.000 ευρώ που έδωσα ως εγγύηση. Αναμένω να μου έρθει κλήση στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται από την αστυνομία για τα… οικονομικά της ομάδας. Το έχουμε ξαναπεί, σου λένε δώσε τριάντα χιλιάρικα για να μην μπεις φυλακή και εάν τα δώσεις σε κατηγορούν επειδή τα… βρήκες.

Φυσικά δεν με λένε π.χ. Αριστείδη Φλώρο ή Μηλιώνη (υπόθεση Εnerga), και δεν έφαγα με την παρέα μου εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όποτε το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο και θα αποδοθεί δικαιοσύνη, αφού όλοι σε αυτήν την κοινωνία αναρωτιούνται που στο διάολο βρήκαμε τα λεφτά της εγγύησης. Παράλληλα με την οικονομική έρευνα έχουμε και τα δικαστήρια. Αυτή την Πέμπτη δικάζεται ο σύντροφός μας για την παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Κικίλια.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, δικαζόμαστε 10 άτομα για την επίθεση του Ρουβίκωνα στα διόδια του Κιάτου (στον γνωστό δρόμο καρμανιόλα όπου έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι). Η δίκη είναι σε δεύτερο βαθμό και είχαμε φάει πρωτόδικα 55 μήνες φυλακή. Που σημαίνει ότι με την σχεδόν σίγουρη καταδίκη που θα επιβληθεί θα πρέπει τουλάχιστον εγώ να πληρώσω ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αφού δεν έχω δικαίωμα αναστολής.

Η δική θα γίνει στο Ναύπλιο.

Την επόμενη μέρα την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, δικάζονται 8 σύντροφοί μας στην Σύρο για την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην Τήνο όπου είχε γίνει θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» με δυο νεκρούς εργάτες. Πρωτόδικα είχαμε αθωωθεί αλλά φυσικά έγινε έφεση του εισαγγελέα κατά της αθωωτικής απόφασης και η δική θα επαναληφθεί.

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου έχουμε τη δίκη για την κατάληψη της ισπανικής πρεσβείας όπου δικαζόμαστε δεκάδες άτομα. Η δίκη αυτή είναι επίσης σε δεύτερο βαθμό όπου και εκεί θα χρειαστεί σε περίπτωση καταδίκης να πληρώσω μεγάλη χρηματική ποινή όπως και στο Κιάτο.

Οπότε έχουμε 4 δικαστήρια μέσα σε 14 μέρες όπου θα πρέπει να πληρώσουμε μεγάλες χρηματικές ποινές. Παράλληλα έχουμε στοχοποιηθεί όσο καμία άλλη κατάληψη και περιμένουμε να γίνει εισβολή και εκκένωση στον χώρο μας ενώ τρέχει παράλληλα και η περιβόητη οικονομική έρευνα.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Κατ’ αρχάς δεν ξέρω πια άλλη ομάδα αν της συνέβαιναν όλα αυτά ταυτόχρονα θα μπορούσε να αντεπεξέλθει και να μην συνθλιβεί από την πίεση.

Εμείς αυτή την περίοδο πέραν της νομικής και πολιτικής υπεράσπισης που ετοιμάζουμε για τις δίκες, οργανώνουμε και τις γενικότερες πολιτικές μας δραστηριότητες. Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει και ένα…φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα. Επίσης προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στα μετωπικά σχήματα όπου συμμετέχουμε.

Ολα αυτά (δράσεις Ρουβίκωνα-άμυνα των δομών μας-δικαστήρια) θα εξελιχθούν παράλληλα. Μιλάμε δηλαδή για έναν τεράστιο φόρτο εργασίας και πολλαπλών προκλήσεων σε ελάχιστο χρόνο.

Με βάση όλα αυτά ζητάμε τουλάχιστον την κατανόησή των δεκάδων ανθρώπων που καθημερινά μας ζητάνε να πάμε στο Α η Β σημείο όπου έχει υπάρξει κάποιο ζήτημα. Αλλα και να καταλάβουν πως δεν είμαστε ταβέρνα για να κάνουν παραγγελίες.Και να καταλάβουν και όλοι αυτοί-ες που μας ρωτάνε «καλοπροαίρετα» γιατί δεν κάνουμε κάτι για το ένα ή το άλλο ζήτημα, πως εάν θέλουν να γίνει κάτι κάπου, να σηκωθούν από εκεί που κάθονται να βρούνε κόσμο και να πάνε οι ίδιοι.Η ανάθεση είναι καταστροφική για όλους. Τα ψέματα τελείωσαν. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».




Εκπνέει το τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη άρχισαν οι εκκενώσεις καταλήψεων από την ΕΛ.ΑΣ.


Επιχείρηση της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στα Εξάρχεια.

Ο δρόμος μπροστά από το κτίριο στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Πλαπούτα, σε κοντινή απόσταση με το ΑΤ Εξαρχείων έχει κλείσει και έχουν αποκλειστεί οι γύρω δρόμοι.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του τελεσιγράφου Χρυσοχοΐδη για την εκκένωση των καταλήψεων και τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία.


Δεν ζητάει συγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ για το έγκλημα με το μεταναστευτικό και κάνει αντεπίθεση στην κυβέρνηση



Ένα σοβαρό πολιτικό κόμμα, που γνωρίζει το κακό που έκανε με το μεταναστευτικό σε βάρος της χώρας, δεν θα έκανε κριτική στην κυβέρνηση.

Όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν μια τακτική για το μεταναστευτικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξοργίζει και αναρωτιούνται ο Τσίπρας και το κόμμα του εάν έχουν συναίσθηση του τι έχουν διαπράξει με την ανικανότητα τους σε βάρος της χώρας; Ασφυκτικές πιέσεις για το ζήτημα του προσφυγικού ασκεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε στο στόχαστρο του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να δείξει ότι κάνει αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος επιστολή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο, μίλησε για «ομολογία ότι τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες ανοιχτές δομές», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αδιέξοδο» και το λέει αυτό ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί με ψέματα να κάνει αντιπολίτευση.

Τις αθλιότητες ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι «Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές». Υπενθυμίζουμε ότι το έγκλημα Μόρια είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ που φωνάζει τώρα.

Σε ότι αφορά την παράλληλη λειτουργία των ανοιχτών και κλειστών δομών για την οποία γίνεται λόγος στην επιστολή Χρυσοχοΐδη στην Επίτροπο της ΕΕ το υπουργείο εξηγεί ότι αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει έως ότου ολοκληρωθούν οι νέες δομές.


Υπόθεση-θρίλερ: 15 Ρώσοι κατάσκοποι επιχειρούσαν στην Ευρώπη με κέντρο τη Γαλλία


Δέκα πέντε Ρώσοι κατάσκοποι χρησιμοποίησαν τις γαλλικές Άλπεις ως ορμητήριο για τις επιχειρήσεις που διεξήγαγαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, γράφει η εφημερίδα Le Monde στο αυριανό φύλλο της, περιγράφοντας το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αντικατασκοπευτικές υπηρεσίες της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Βρετανίας για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, οι 15 αξιωματούχοι της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU), που ειδικεύονται στις δολοφονίες, κυκλοφορούσαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο από το 2014. Το τελευταίο πέρασμά τους από τη Γαλλία χρονολογείτο τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο ένας εκ των 15 πρακτόρων αναγνωρίστηκε από το Λονδίνο ως ένας από τους τρεις αυτουργούς της δηλητηρίασης με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok τον Μάρτιο του 2018 του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, στο Σάλσμπερι, στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τη Le Monde, οι 15 πράκτορες, που δεν πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στη γαλλική επικράτεια, διέμειναν σε μικρές πόλεις όπως το Ανμάς, το Σαμονί ή το Εβιάν (νοτιοανατολική Γαλλία).

Ήταν μέλη της μονάδας 29155 του 161ου κέντρου ειδικής εκπαίδευσης της GRU.

Κανένα όπλο ή υλικό δεν κατασχέθηκε. Κανένας τοπικός συνεργός δεν έχει ταυτοποιηθεί. Οι 15 αξιωματούχοι δεν φαίνεται να είχαν καμία επαφή με τους πράκτορες της πρεσβείας της Ρωσίας στο Παρίσι.

Αντιθέτως, επιχειρούσαν, εκτός της Βρετανίας, στη Βουλγαρία, την Κριμαία, τη Μολδαβία ή το Μαυροβούνιο.

Από την πλευρά τους, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών προσανατολίζονται προς το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, το διαμέρισμα της Άνω Σαβοϊας, που συνορεύει με την Ελβετία και την Ιταλία, χρησιμοποιείτο ως «ορμητήριο για το σύνολο των παράνομων επιχειρήσεών της μονάδας 29155 στην Ευρώπη», όπως είπε στη Le Monde ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για το Μεταναστευτικό



Κρίσιμες διαστάσεις λαμβάνει το μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να είναι ένα από τα θέματα που έθεσε στην κρίσιμη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ελληνική αντιπροσωπεία, έβαλε στο στο τραπέζι το προσφυγικό ζήτημα, επισημαίνοντας πως η τουρκική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις της Αθήνας να περισυλλέξει πρόσφυγες και μετανάστες από τα παράλια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά συνέχεια από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ως ευρωπαϊκό, μοιράζοντας σωστά το βάρος. 

Στην σημερινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συμμετέχει και ο αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

Από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και η Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά, Ειρήνη Αγαπηδάκη.


Στήριξη στην Ελλάδα και έκδηλη ανησυχία για τις τουρκικές κινήσεις από ΕΕ, Μακρόν, Ισραήλ


Αποδοκιμασία, σε διάφορους τόνους, των τουρκικών κινήσεων και στήριξη στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και Κύπρου εκδήλωσαν με εμφατικό τρόπο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Σε σχετική ανακοίνωση του ισραηλινού ΥΠΕΞ σημειώνεται ότι «το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες και την αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια παραβίασης των δικαιωμάτων αυτών».

«Το Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία του με την Ελλάδα», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση που αποδοκιμάζει επίσης τις τουρκικές ενέργειες: «Το Ισραήλ παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Η αγνόηση των πάγιων διεθνών κανόνων της θάλασσας, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή».

Ευθέως καταδικαστικός έναντι των τουρκικών κινήσεων ήταν  ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν:

«Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ», ανάφερε ο κ. Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη λήξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Εκφράζω τη στήριξή μου στις ανησυχίες της Ελλάδας για τη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν, αναφερόμενος στο μνημόνιο συνεννόησης που υπέγραψε προσφάτως η Άγκυρα με τη Λιβύη.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε αναφερθεί και στην προσέγγιση που έχει η Γαλλία στο ζήτημα της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι «δεν υπήρξε δυνατή συναίνεση με την Τουρκία για τον ορισμό της τρομοκρατίας».

«Δεν βλέπω καμία συναίνεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακρόν. Η Τουρκία εξαπέλυσε στις αρχές Οκτωβρίου στρατιωτική επίθεση στη βόρεια Συρία εναντίον της συροκουρδικής πολιτοφυλακής την οποία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, προκαλώντας την καταδίκη του Παρισιού.

«Είναι σαφές ότι δεν συμφωνούμε να κατατάξουμε ως τρομοκρατική οργάνωση το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) και πιστεύω ότι σε αυτό υπάρχει μια συναίνεση», είπε

Πλήρη αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταδικάζοντας τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Σε σχετική δήλωση της εκπροσώπου αναφέρεται ότι «Η Τουρκία χρειάζεται να σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των χωρών – μελών της ΕΕ, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει το συμβούλιο Κορυφής, με πλέον πρόσφατο το κείμενο συμπερασμάτων του Ιουνίου του 2019.

Το διμερές μνημόνιο μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας για τη χάραξη θαλασσίων ζωνών δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις  για το περιεχόμενό της. Αναμένουμε το κείμενο να κοινοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Η δήλωση της εκπροσώπου καταλήγει:

«Είναι επιτακτικό να γίνεται σεβαστό το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, η αρχή της καλής γειτονίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των θαλασσίων ζωνών για όλα τα κράτη που μοιράζονται θαλάσσια σύνορα.  Όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνουν δεσμευμένα σε αυτές τις αρχές να αποφεύγουν ενέργειες που υπονομεύουν την σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέες δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια! Ένας αστυνομικός τραυματίας



Δολοφονική επίθεση από αντιεξουσιαστές με τουλάχιστον 20 βόμβες μολότοφ δέχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ εχθές το βράδυ στα Εξάρχεια.

Περίπου 20 κακοποιοί αντιεξουσιαστές βγήκαν από κτίρια που τελούν υπό κατάληψη κρατώντας μία μολότοφ ο καθένας, και επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν δύο κτίρια που έχουν εκκενωθεί από καταληψίες στην Σπ. Τρικούπη 15 και 17.

Ακολούθησε καταδίωξη των κακοποιών αντιεξουσιαστών από τους άνδρες των ΜΑΤ μέχρι την πλατεία Εξαρχείων με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. 

Από την δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε ελαφριά ένας αστυνομικός και προξένησαν υλικές ζημιές σε περιουσίες ιδιωτών.



Μανιαδάκης: Μου έλεγαν «μην φοβάσαι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά στην κυβέρνηση»



Μανιαδάκης: Η Τουλουπάκη μου είπε μη φοβάσαι τους πολιτικούς δεν θα επανεκλεγούν.

«Μου ζητούσαν να καταθέσω για τον Γεωργιάδη, μου έλεγαν "έχουμε τόσες λεπτομέρειες για τον Άδωνι, έως και ποιος πληρώνει τις κουρτίνες του σπιτιού του"».

Ν. Μανιαδάκης: Δεν έχω πρόβλημα να πω τα ίδια και κατά αντιπαράσταση με Δεστεμπασίδη, Τουλουπάκη και Μαραγγέλη.

Δίνοντας διευκρινίσεις για το πως μετέβη στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκεί έρευνες, είπε: «Ο Ντζούρας μου κανόνισε την συνάντηση με πράκτορες του FBI. Μου είπε πως μπορώ να βγάλω λεφτά από αυτό το πρόγραμμα. Δεν έχω πρόβλημα να πω τα ίδια και κατ' αντιπαράσταση με Δεσταμπασίδη, Τουλουπάκη και Μαραγγέλη».

Ακολουθούν διάλογοι μέσα από την εξεταστική επιτροπή :

Θάνος Πλεύρης: Είπατε οτι σας επισκέφτηκε ο δικηγορος κ. Σαράκης και σας πρότεινε να μπείτε στο προγραμμα προστατευομένων μαρτύρων. Σας ειπε οτι θα εχετε και οικονομικό όφελος απο αυτο;

Ν.Μανιαδακης: Σαφώς.

Θ.Πλεύρης: Λετε οτι πριν μπείτε στο καθεστως συναντήσατε τους εισαγγελείς Διαφθοράς αρκετές φορες

Ν.Μανιαδακης: Ναι, συναντηθήκαμε τεσσερις-πεντε φορες, ας το πω άτυπες.

Θ.Πλευρης: Σας ειπαν ποτέ οι εισαγγελείς πριν μπείτε στο προγραμμα οτι ειστε καταγγελομενος;

Ν. Μανιαδάκης: Οχι ποτέ

Θ. Πλεύρης: Απο τις 8 Νοεμβρίου 2017 ομως η μάρτυρας Κελεση σας ειχε καταγγείλει. Η κυρια Τουλουπάκη δεν σας ειπε τιποτε για την κατάθεση σε βάρος σας πριν γινεται προστατευόμενος;

Ν. Μανιαδάκης: Ποτέ δεν μου το ειπε η κυρια Τουλουπάκη.

Θ. Πλεύρης: Εκτος απο την κυρια Τουλουπάκη είχατε πει σε καποιον αλλο οτι αυτα που ειπε η Κελεση για σας ηταν ψεύδη;

Ν. Μανιαδάκης: Οχι. Μονο στην κ.Τουλουπακη

Θ. Πλεύρης: Ηρθε ομως η Κελεση και πηρε πισω την κατάθεση της εναντιον σας.

Ν. Μανιαδάκης: Ναι. Εγω μονο στην κ.Τουλουπακη ειχα μιλήσει.

Θ. Πλεύρης: Τι ακριβως σας ειπε η κ.Τουλουπακη μετα τον Φεβρουάριο 2018 για Γεωργιάδη και Σαμαρά; Σας ειπε οτι δεν θα ξαναεκλεγούν και θα πανε φυλακή;

Ν. Μανιαδάκης: Ναι αυτο μου ειπαν.

Θ. Πλεύρης.: Επεκταθείτε κ.μαρτυς

Ν. Μανιαδάκης: Τοσο στις συναντήσεις στην Εισαγγελια Διαφθοράς, στη ΓΑΔΑ και στο διαμέρισμα υπήρχαν πιέσεις. Ή να μην καλύπτω τους πολιτικους και κυριως τον κ.Γεωργιαδη ή μου δείχνανε υπουργικές αποφάσεις για τις οποίες μου έλεγαν οτι ειναι παράνομες και οτι εχουν στοιχεια, γι' αυτο και μου ζητούσαν να το τεκμηριώσω και εγω αυτο με τις τεχνικές μου γνώσεις, οτι δηλαδη ηταν παράνομες.

Θ. Πλεύρης: Εχετε πει οτι σας ειπε η κ.Τουλουπακη να μην φοβάσαι τους πολιτικους οτι δεν θα επανεκλεγούν και οτι θα πανε φυλακή. Ετσι δεν ειναι;

Ν. Μανιαδάκης: Μαλιστα. Αυτη η φραση ειπώθηκε στη ΓΑΔΑ αφου ηρθε η δικογραφια στη Βουλη και ειχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά τα ονοματα μας. Η Εισαγγελέας τοτε άρχισε να μας λεει οτι «εχετε προσωπικο όφελος, μην τους φοβάστε. Δεν θα επανεκλεγουν. Το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει τις εκλογες». Με πίεζαν να δώσω πολιτικους.

Θ. Πλεύρης.: Αφου λοιπόν εσεις λέγατε οτι δεν εχετε στοιχεια η Εισαγγελέας επέμενε να δώσετε;

Ν. Μανιαδάκης: Ναι. Μου έλεγαν οτι εχουμε στοιχεια εμεις πολλα. Δωσε κι εσυ. Ακομη και για το ποιος πλήρωσε τις κουρτίνες του σπιτιού του κ.Γεωργιαδη μου έλεγαν οι Εισαγγελείς οτι εχουν στοιχεια.

Θ. Πλεύρης: Εχετε πει οτι οι αλλοι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες ειναι η κ.Μαραγγελη και ο κ.Δεστεμπασιδης. Αν σας φέρουμε εδω κατ αντιπαράσταση αυτους τους δυο ανθρώπους θα πείτε τα ίδια;

Ν. Μανιαδάκης.: Βεβαιως και θα πω τα ιδια. Αυτοι ηταν. Σας ειπα χθες οτι τους ειδα.

Θ. Πλεύρης.: Τι σας ρώτησαν στην Αμερική που καταθέσατε;

Ν. Μανιαδάκης: Ό,τι και όσα μου είπαν στην Αμερική στο Νιού Τζέρσει εναντιον του κ.Λοβέρδου που φυσικα εγώ τα αρνήθηκα γιατί ηταν ψέματα τα ίδια ακριβώς κατέθεσε στην Ελλάδα δυο μήνες μετά τα κατέθεσε ο Μαξιμος Σαράφης.

Θ. Πλεύρης: Αρα ακόμη και όταν γινόταν η «μεγάλη επανάσταση» του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία με σας τα στελέχη του συνομιλούσαν και σας θεωρούσαν αξιόπιστο συνομιλητή;

Ν. Μανιαδάκης: Μαλιστα

Ν. Μανιαδάκης: Μόνος μου έγραφα τις καταθέσεις

Θ. Πλεύρης.: Εχετε δει οτι υπάρχουν διάφορες στη γραμματοσειρά των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων; Υπαρχει περιπτωση ποτέ να φέρατε κατάθεσή σας ετοιμη σε στικάκι;

Ν. Μανιαδάκης: Ναι βεβαιως. Μια φορα την πηγα ετοιμη σε στικακι. Την ειχα γραψει μόνος μου βρε παιδι μου.

Λάππας: Τρεις εισαγγελείς λενε οτι τους καταγγείλατε πως σας κάλεσε ο κ.Στουρναρας και σας εκβίασε. Σας ειπε οτι σε λιγο θα πέσει αυτη την κυβέρνηση και θα τους λιώσουμε τους εισαγγελείς. Το αρνείστε αυτο;

Ν.Μανιαδακης: Ναι το αρνούμαι. Εγω ποτε δεν ειπα τετοιο πραγμα στους εισαγγελείς. Εγω με τον κ. Στουρνάρα συναντιέμαι απο δεκαοκτώ χρόνων παιδακι. Ποτε δεν μου ειπε τετοια πράγματα ο κ.Στουρναρας.

Λάππας: Δηλαδη λενε ψέμματα οι Εισαγγελείς; Αφου σας ειπε ο Στουρνάρας οτι θα πέσει η κυβέρνηση...

Μανιαδάκης: Και που το ξέρετε εσεις; Ήσασταν μπροστα;

Λάππας: Οχι ουτε μπροστα ημουν ουτε πισω. Σας διαβαζω αυτα που γραφουν οι εισαγγελείς

Μανιαδάκης: Και εγω σας λεω οτι ο κ.Στουρναρας ουτε με εκβίασε ουτε με απείλησε ουτε μου ειπε τιποτε απο αυτα που λετε.

Ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι οι αμερικανικές έρευνες δεν είχαν ασχοληθεί με την Ελλάδα και πως «η έρευνα ξεκίνησε από την Ελλάδα. Ο Σαράκης πήγε τους μάρτυρες στις ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι το μόνο που έχουν είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων του Σαράκη. Κανένα νέο δικό τους στοιχείο δεν έχουν οι Αμερικάνοι. Στο FBΙ μου έδειξαν μόνο τις καταθέσεις των Ελλήνων μαρτύρων και τίποτε άλλο».

Β.Κεγκερογλου: Εαν την περίοδο του 2010-2012 το Υπουργείο Υγείας δεν προέβαινε στις μειώσεις των φαρμάκων με μια σειρα ενεργειών όπως τοτε υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιος θα οφελούνταν;

Μανιαδακης: Οι φαρμακοβιομηχανίες

Β.Κεγκερογλου: Γνωρίζετε οτι επι ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ο κ.Κουρουμπληα εκανε μία αντί δύο τιμολογήσεις φαρμάκων;

Μανιαδάκης: Ναι το γνωρίζω

Β.Κεγκερογλου: Ποιος βλάφτηκε από αυτό;

Μανιαδάκης: Ο καταναλωτής

Β.Κεγκερογλου: Είπατε οτι οι εισαγγελείς σας πίεζαν. Σας έδιναν την εντύπωση οτι οι εισαγγελείς υπερέβαλαν το καθήκον τους;

Μανιαδάκης: Ναι από καποια στιγμη και μετά οι πιέσεις ήταν αφόρητες.

Β.Κεγκερογλου: Ποιοι σας ανέκριναν στην Αμερική;

Μανιαδάκης: Υπάλληλοι του FBI και μια δικηγορος της Επιτροπής Κεφαλαιοαγορας

Β.Κεγκερογκου: Τι ακριβως σας ρώτησαν;

Μανιαδάκης: Κράτησε οκτώ ωρες. Στην αρχη με ρώτησαν ό,τι και στη Βιέννη. Απο τα μισα και μετά με πίεσαν πολύ να καταθέσω εναντίον πολιτικών. Μου ζητούσαν να ομολογήσω οτι έκανα παράνομες πράξεις με τον κ.Λοβερδο.

Β.Κεγκερογλου: Εσεις τι τους είπατε γι αυτό;

Μανιαδακης: Καταρχήν χαμογέλασα. Με γεγονος οτι εγω τον Λοβερδο δεν τον ήξερα τους ειπα οτι ολα αυτα ειναι ψεματα. Και τους ειπα οτι μπορω και με υπόμνημα να τους εξηγήσω γιατι ολα αυτα ειναι ψεματα

Β.Κεγκερογλου: Ενημερωσατε γι' αυτα τους εισαγγελείς;

Μανιαδάκης: Ενημέρωσα άτυπα τον κ.Μανωλη τον οποίο συνάντησα για λίγα λεπτά.

Β.Κεγκερογλου: Του είπατε λεπτομερειες γι αυτα που σας ειπαν για τον Λοβερδο;

Μανιαδάκης: Οχι δεν του ειπα λεπτομερειες. Του ειπα ομως οτι θα καταθέσω με υπόμνημα στους Αμερικανούς τους λογους για τους οποίους ολα οσα με πίεζαν να καταθέσω ηταν ψεματα.

Β.Κεγκερογλου: Γιατι σας πίεζαν ειδικά για τον Λοβερδο;

Μανιαδάκης: Γιατι καποιος απο την Ελλάδα ειχε παει εκει και τους ειχε πει αυτα τα ψεματα

Β.Κεγκερογλου: Αυτος ο καποιος ειχε παει με πρωτοβουλία των Εισαγγελων όπως είχατε παει εσεις;

Μανιαδάκης: Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα υπήρχαν πάντως και τρεις στην Αμερική. Οι δυο είναι κοινοί και για τις δυο χώρες. Εμενα οι Αμερικανοί ποτε δεν μου έδειξαν έγγραφα της Αμερικής. Μου έδειξαν αυτα που είδαμε μετά οτι κατέθεσαν μαρτυρες στην Ελλάδα.


Ο Ερντογάν έπεσε σε "τοίχο" Μητσοτάκη και κατάλαβε ότι η Ελλάδα έχει σοβαρή κυβέρνηση και όχι Τσίπρα




Μια ώρα και 35 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Στην συνάντηση ο Ερντογάν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να παίζει πλέον με την Ελλάδα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος, όπως και τα μέλη της κυβέρνησης του, και δεν έχουν καμία σχέση με Αλέξη Τσίπρα που ξεπουλούσε τα πάντα στους πάντες και τα μέλη της πρώην κυβέρνησης.

Μετά την συνάντηση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση on camera :

«Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές, ωστόσο, συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τσα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης του υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το ανώτατο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».


Στη συνάντηση, εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας, συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.