Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για το Μεταναστευτικό



Κρίσιμες διαστάσεις λαμβάνει το μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να είναι ένα από τα θέματα που έθεσε στην κρίσιμη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ελληνική αντιπροσωπεία, έβαλε στο στο τραπέζι το προσφυγικό ζήτημα, επισημαίνοντας πως η τουρκική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις της Αθήνας να περισυλλέξει πρόσφυγες και μετανάστες από τα παράλια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά συνέχεια από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ως ευρωπαϊκό, μοιράζοντας σωστά το βάρος. 

Στην σημερινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συμμετέχει και ο αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

Από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και η Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά, Ειρήνη Αγαπηδάκη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου