Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μετανάστες-κρατούμενοι στο Ελληνικό απειλούν να αυτοκτονήσουν


Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και 2,5 ώρες μετανάστες, που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ελληνικού, απειλούν ότι θα δώσουν τέλος στη ζωή τους. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν

ότι πρόκειται για τους  Αλί Αμίν από το Μαρόκο, Ντράτζι Νορντίν και Μπαρχάρ Ισμαήλ από την Αλγερία, οι οποίοι έχουν ανέβει σε έναν ψηλό τοίχο στα κρατητήρια και διαμαρτύρονται για την παράταση τής κράτησής τους πέραν των δεκαοχτώ μηνών. Δηλώνουν, μάλιστα, ότι δεν θα κατέβουν και ότι θα πέσουν αν αποπειραθεί κάποιος από τους αστυνομικούς να τους κατεβάσει βίαια.

bloko.gr


Γιάφκα με όπλα εντόπισε η Αντιτρομοκρατική έγιναν Τρεις συλλήψεις


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σπίτια, προκειμένου να εντοπίσουν γιάφκες με οπλισμό.


Σε εξέλιξη είναι τεράστια επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό γιάφκας με βαρύ οπλισμό, κάτι που όπως αποδεικνύεται όσο περνάει η ώρα είναι "άνθρακας ο θησαυρός".

Άντρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν γιάφκα στην περιοχή του Κολωνακίου, κοντά στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, όπου εκεί εντόπισαν ένα πιστόλι, ένα καλάσνικοφ, μία χειροβομβίδα και 50 σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι αυτό διέμενε άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου που φέρεται να συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αλλά όπως όλα δείχνουν, έχοντας περιφερειακό ρόλο.

Αντίστοιχες έρευνες πραγματοποιούνται και σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό εάν έχει εντοπιστεί κάτι.

Πριν από μερικούς μήνες η Αντιτρομοκρατική αξιοποιώντας υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του συγκεκριμένου ατόμου που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, τον άκουσαν να μιλάει με άλλα άτομα, τα οποία ελέγχονται και για ποινικά αδικήματα, και άκουσαν: “να κατέβουμε κάτω να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι μέσα”.

Αυτό το άτομο που φέρεται να διέμενε στο Κολωνάκι που βρέθηκαν τα όπλα συνελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα, ένας εκ των οποίων είναι Αλβανός. Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο τα τρία αυτά άτομα να είχαν περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και με έχοντας και ποινικό παρελθόν να βοηθούσαν στην προετοιμασία ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο από τους προσαχθέντες, οι οποίοι είναι από τη Θεσσαλονίκη, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και εξετάζονται για τη συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία. Ταυτόχρονα, φέρονται να αναζητούσαν βαρύ οπλισμό για αγορά στην Αθήνα.




Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου



- Αυτό αποφασίστηκε μετά τη σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μαξίμου
- Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποφάσισαν να μην ανοίξουν το θέμα πριν τον Φεβρουάριο του 2015
- Πολύ καλή χαρακτήρισε ο Γκίκας Χαρδούβελης την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα
- Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η κρίσιμη ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης
Σε ένα δύσκολο κλίμα παραφιλολογίας για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή τη Δευτέρα στις 6 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη η κυβέρνηση μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής θα ζητήσει την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να δείξει την εικόνα της στήριξης των βουλευτών απέναντι στην κυβέρνηση, να δώσει ένα μήνυμα συσπείρωσης, μετά τις ενδοκυβερνητικές κόντρες, αλλά και ουσιαστικά οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις κυρίως στο εσωτερικό τους πως τα ψέματα και οι προεκλογικές δηλώσεις τελειώνουν.

Έτσι η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο απαντά στην εκλογολογία που τις τελευταίες ημέρες έχει φουντώσει έχοντας σίγουρο πως θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τελικά. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και μετά από τρεις ημέρες συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία.

Εκτός από αυτό το μέτρο, η κυβέρνηση θέλοντας να κλείσει μία και καλή τη συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου ανακοίνωσε πως η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

Με αυτό τον τρόπο έτσι η κυβέρνηση και με δεδομένο την πεποίθησή τους πως θα λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης, σταματά την κουβέντα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και κλείνει μία και καλή την κουβέντα περί πρόωρων εκλογών.

Εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως οι δύο αυτές κινήσεις είναι κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού, ενώ σε άλλη μία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και όσων ζητούν πρόωρες εκλογές υπογράμμισε πως "οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο".

newsit.gr


Το άγνωστο Γκάζι. Από τα πορνεία, τη λαχαναγορά και το γαϊδουροπάζαρο, στα σύγχρονα στέκια της νεολαίας…και τα στούντιο...


Το Γκάζι είναι σήμερα μια από τις πιο ζωντανές περιοχές ψυχαγωγίας και διασκέδασης της αθηναϊκής νεολαίας, ένας χώρος με πολιτιστικά κέντρα, συναυλιακούς χώρους, καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ που καλύπτουν όλες τις τάσεις της μουσικής, του στυλ, ακόμη και των ερωτικών προτιμήσεων. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Το Γκάζι δεν έχει την παράδοση άλλων περιοχών της Αθήνας, όπως το Κολωνάκι ή τα Εξάρχεια, σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, δεν ήταν δηλαδή η περιοχή στην οποία έβγαιναν για τη βόλτα τους οι Αθηναίοι

Δεκαετία ’30. Όταν η λαχαναγορά ήταν στο Γκάζι. Σε πρώτο πλάνο ένας τσακωμός! Φωτογραφικό Αρχείο Θανάση       Τσαγκρή... 

Αυτό συνέβη τα τελευταία χρόνια με τη μαζική μετατροπή παλιών εργοστασίων και βιοτεχνιών σε κλαμπ και κάθε είδους κέντρα διασκέδασης. Οι πιάτσες και οι παλιοί οίκοι ανοχής έκλεισαν, αλλά ακόμη στην κάτω πλευρά της περιοχής δίπλα στις γραμμές του τρένου, ο αγοραίος έρωτας φωλιάζει στα ανακαινισμένα στούντιο. Έως τη δεκαετία του 80΄το Γκάζι ήταν η καρδιά της βιομηχανικής περιοχής της Αθήνας, όπως μαρτυρούν άλλωστε τα κτήρια που ξεκινούν από εκεί και απλώνονται προς την Πειραιώς και τον Κολωνό. Πριν από 30 χρόνια, αυτό που γίνεται σήμερα στο Γκάζι ήταν απλώς αδιανόητo.

 Βρετανοί στρατιώτες μετά την κατάληψη του εργοστασίου Φωταερίου. Αθήνα Δεκέμβριος του 1944... 

Το «Γκαζοχώρι»
Εκεί που βρίσκεται σήμερα η «Τεχνόπολις», λειτουργούσε το εργοστάσιο φωταερίου και η περιοχή ήταν κακόφημη και υποβαθμισμένη, ενώ πίσω από τις εγκαταστάσεις είχε δημιουργηθεί στα τέλη του 19ου αιώνα μια εργατική συνοικία που φιλοξενούσε τους εργάτες, η οποία αποκαλούταν «Γκαζοχώρι». Ουσιαστικά επρόκειτο για παραπήγματα με άθλιες συνθήκες υγιεινής που ευνοούσαν την εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών, πέρα από τα δεινά που προκαλούσε η καύση του λιθάνθρακα από το εργοστάσιο. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Γιώργου Σουρή στην περιοχή στην ποιητική συλλογή «Δυστυχία και Φιλανθρωπία»: «Εις πυρετώδη κίνηση ευρίσκεται το κράτος… ο πυρετός ερήμαξε το δόλιο Γκαζοχώρι, καθώς και τα Ταμπάκικα και το Κερατοχώρι. Κανείς δεν ήξερε αδελφέ τι διάολο θα γίνει, εδώ κι εκεί μοιράζεται ευθέως η κινίνη, ευρίσκεται εις κίνησιν η κάθε σπετσαρία, από παντού τρεχάματα, φωνές και φασαρία και τόσοι εξοχώτατοι, που άρρωστο δεν έχουν, ευρήκαν και αυτοί δουλειά και άνω κάτω τρέχουν …». Στις αρχές του 20ου αιώνα επίσης, κάθε Κυριακή γινόταν το γαϊδουροπάζαρο στην οδό Ιάκχου, όπου μαζεύονταν πραματευτές από το Ρουφ και τον Βοτανικό όπου υπήρχαν πολλά σανοπωλεία και πεταλουργεία. Για δεκαετίες στην οδό Βουτάδων και τα υπόλοιπα δρομάκια πίσω από τις κεντρικές αγορές γινόταν εμπόριο χασίς και άκμαζε η πορνεία, αλλά η γειτονιά νέκρωσε τη δεκαετία του 60΄. Το 1967 οικογένειες μουσουλμάνων από τη Θράκη εγκαταστάθηκαν στο Γκάζι αναζητώντας εργασία στο εργοστάσιο και η παρουσία τους είναι αισθητή μέχρι σήμερα στην περιοχή.

Αθήνα 1937. Η Λαχαναγορά την εποχή που ήταν ακόμα στο Γκάζι. Δεξιά: η Ιερά Οδός. Ο φωτογράφος στέκεται πάνω   στην οδό Πειραιώς. Στα τέλη του 1950 η αγορά μεταφέρθηκε στου Ρέντη. Φωτογραφικό αρχείο – τεκμηρίωση: 
Δέσποινα Δρεπανιά  (Η Αθήνα μέσα στο χρόνο).... 


Το Γκάζι χώρος πολιτισμού Το 1986 με απόφαση της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, το κτήριο του εργοστασίου χαρακτηρίστηκε διατηρητέο και ένα χρόνο αργότερα, στις 30 Σεπτεμβρίου 1987, μετατράπηκε σε χώρο πολιτισμού με απόφαση του τότε δημάρχου Αθηναίων. Εκεί μεταφέρθηκε και στεγάζεται έως σήμερα και ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας (Αθήνα 9,84). Η μετάλλαξη της περιοχής σε γειτονιά πολιτισμού και διασκέδασης δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη. Ακολούθησαν αρκετές αποφάσεις των μετέπειτα δημάρχων που ενίσχυαν τον πολιτιστικό ρόλο στην περιοχή, καθώς ακόμη και τα γκράφιτι έγιναν σε συνεργασία με τον Δήμο. Καταλυτική σημασία για την αλλαγή της εικόνας της περιοχής έπαιξε και η λειτουργία του σταθμού του Μετρό στην καρδιά της πλατείας, πίσω από την Τεχνόπολη. Επίσης, η γκέι κοινότητα των Αθηνών πρωτοστάτησε σε αυτή την αλλαγή με τα δικά της στέκια. Το Γκάζι έχει ενωθεί ουσιαστικά με το Θησείο μέσω της πεζοδρόμησης της Ερμού, καθώς και με τον Κεραμεικό που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί και αυτός την πορεία της μετάλλαξης από μια περιοχή με βιοτεχνίες και εργαστήρια σε προορισμό νυχτερινής διασκέδασης και όχι μόνο.

 Εργάτες της ΔΕΦΑ μέσα στο χώρο του εργοταξίου... 

Το εργοστάσιο φωταερίου Το 1857 ο Γάλλος Φραγκίσκος Φεράλδι ανέλαβε το έργο του φωτισμού της Αθήνας με φωταέριο με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση για 50 χρόνια. Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε σε έκταση 30 στρεμμάτων με οικοδομικά υλικά που έφθασαν με πλοία από τη Γαλλία και άρχισε να τροφοδοτεί την πόλη με φωταέριο, ωστόσο από το 1883, υπήρξαν καταγγελίες για κακή ποιότητα στο φωταέριο. Το 1887 ανέλαβε τη διοίκηση ο Ιωάννης Σερπιέρι που επέκτεινε τις δραστηριότητες της μονάδας  κατασκευάζοντας αεριοφυλάκια, ατμολέβητες, ατμομηχανές, μονάδες καθαρισμού και πλέον, το εργοστάσιο μπορεί να υποστηρίξει τη χρήση του φωταέριου και ως μορφή ενέργειας σε σπίτια και εργοστάσια. Δίπλα αναπτύχθηκαν ξυλουργεία, σιδηρουργεία, μηχανοστάσια και άλλες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις.

   Γκάζι, Οδός Βουτάδων. Πιθανότατα δεκαετία 1950.Πρώτη ύλη για την παραγωγή του αερίου ήταν ο λιθάνθρακας... 

Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου το εργοστάσιο σταμάτησε την παραγωγή του λόγω έλλειψης γαιάνθρακα. Στο πρώτο στάδιο της παραγωγής γινόταν απόσταξη του λιθάνθρακα με τη θέρμανσή του σε υψηλές θερμοκρασίες σε ειδικούς φούρνους, ώστε να παραχθεί το φωταέριο. Στη συνέχεια γινόταν ο καθαρισμός του αερίου από διάφορα στοιχεία όπως η αμμωνία, η πίσσα και η ναφθαλίνη και μετά αποθηκευόταν σε μεγάλες δεξαμενές, τα αεριοφυλάκια. Ο έλεγχος της διανομής γινόταν με ειδικά μεταλλικά τύμπανα που κινούνταν ανάλογα με την ποσότητα της παραγωγής.

 Η ρύπανση του εργοστασίου προκαλούσε αντιδράσεις όπως φανερώνει το σύνθημα στον τοίχο... 

Στις απεργίες του 1921 και του 1929, επιστρατεύτηκαν ναύτες ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, ενώ το 1938 η κυριότητα του εργοστασίου περιήλθε στον Δήμο Αθηναίων και το 1952, ιδρύθηκε η Δημοτική Επιχείρηση Φωταερίου Αθηνών (ΔΕΦΑ). Οι Ναζί δεν αξιοποίησαν το εργοστάσιο αξιολογώντας ως αναχρονιστική την τεχνολογία του και όπως αποδείχτηκε αργότερα, η ΔΕΦΑ δεν μπόρεσε να αντέξει στην επέλαση της ΔΕΗ και χρόνο με το χρόνο η δραστηριότητα υποχωρούσε. Το 1984 σταμάτησε οριστικά η λειτουργία του εργοστασίου που ήταν αρκετά ρυπογόνο. Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταέριου που λειτουργεί από το 2013 στο Γκάζι, μπορεί να δει κανείς πλήθος μηχανημάτων και συσκευών που χρησιμοποιούνταν στην κατασκευή, από θερμαντήρες και ανεμιστήρες μέχρι ανιχνευτές διαρροής, καθώς και άλλα ντοκουμέντα όπως το ασθενολόγιο του προσωπικού με τις παθήσεις και τις ημέρες απουσίας των εργατών.

 Πηγές: – Η Αθήνα μέσα στο χρόνο – Βιβλίο «Αθήνα. Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία», Θ. Γιοχάλας, Τ. Καφετζάκη, εκδ. ΕΣΤΙΑ – Βιομηχανικό Μουσείο Φωταέριου... 

www.mixanitouxronou.gr







Στα άκρα η κόντρα του Χαρδούβελη με τον Λαζαρίδη – Διπλωματική ασθένεια του υπουργού


Την αποχώρηση των πρωθυπουργικών συμβούλων Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου από το υπουργείο Οικονομικών και την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας ανέμενε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης , προκειμένου να επιστρέψει στο υπουργείο.

Από το πρωί της Τετάρτης η μη εμφάνιση του κ. Χαρδούβελη αποδιδόταν σε ίωση και ασθένεια , ωστόσο ο υπουργός επανεμφανίσθηκε μόλις έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων της τρόικας με τους κ. Δένδια και Μητσοτάκη και ειδικά όταν αποχώρησαν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Το γεγονός αυτό τροφοδότησε σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός των Οικονομικών τα έχει «σπάσει» με τους κ. Λαζαρίδη και Παπασταύρου.

Ωστόσο, εάν αυτές οι φήμες ευσταθούν και με δεδομένο ότι χθες τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το ΠΑΣΟΚ στήριξαν την παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις επαφές με την τρόικα, φαίνεται πως δημιουργείται μια εκρηκτική κατάσταση εντός της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας που κάνεις δεν ξέρει που μπορεί να οδηγηθεί.

koolnews.gr


EKTAKTO: Σε εξέλιξη έρευνα της αντιρομοκρατικής για εντοπισμό γιάφκας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό γιάφκας με βαρύ οπλισμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα στην Αθήνα σε διαμέρισμα που βρίσκεται περιφερειακά του Κολωνακίου υπάρχει και βαρύς οπλισμός ίσως όπως λένε οι πληροφορίες και ρουκέτες.

newsotherwise.gr


Μειώθηκαν οι γεννήσεις, φρέναρε η αύξηση του πληθυσμού


Αν και οι γάμοι το 2013 ελαφρώς αυξήθηκαν, στην τριετία 2011-2013 ο πληθυσμός της χώρας περιορίστηκε κατά 38.628 άτομα. Πέρυσι ο δείκτης γεννητικότητας ήταν 8,6, πολύ μικρότερος δηλαδή από τον δείκτη θνησιμότητας που έφτασε στο 10,2.
«Φρένο» πάτησαν οι γεννήσεις στη χώρα μας κατά την τρετία 2011-2013. Έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνει ότι ο πληθυσμός στη χώρα μειώθηκε πέρυσι ακόμη περισσότερο κατά 17.660 άτομα. Και η μείωση αυτή δε λαμβάνει και υπόψιν τη μετανάστευση αλλά μόνο τη «φυσική» μεταβολή του πληθυσμού, δηλαδή γεννήσεις και θανάτους.
 
Αν και οι γάμοι το 2013 ελαφρώς αυξήθηκαν, στην τριετία 2011-2013 ο πληθυσμός της χώρας περιορίστηκε κατά 38.628 άτομα. Πέρυσι ο δείκτης γεννητικότητας ήταν 8,6, πολύ μικρότερος δηλαδή από τον δείκτη θνησιμότητας που έφτασε στο 10,2.
 
Συγκρίνοντας τι ισχύει σε άλλες γειτονικές χώρες, η έρευνα δείχνει ότι στην Τουρκία ο δείκτης γεννητικότητος το 2013 ήταν 16,9 και θνησιμότητας μόλις 4,9. Αντίστοιχα σε άλλες χώρες, υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας από εκείνον της θνησιμότητας, είχαν πέρυσι η Αλβανία (12,3 έναντι 7,1), τα Σκόπια (11,2 έναντι 9,3) και η Ισπανία (9,1 έναντι 8,3). Στον αντίποδα, στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα, βρίσκονται η Βουλγαρία (9,2 έναντι 14,4), η Ιταλία (8,5 έναντι 10) και η Πορτογαλία (7,9 έναντι 10,2).
 
Συγκεκριμένα τα στοιχεία της έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική κίνηση πληθυσμού για το 2013 έχουν ως εξής:

1. Γεννήσεις

Οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2013, ανήλθαν σε 94.134 άτομα (48.430 αγόρια και 45.704 κορίτσια), παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,21% σε σχέση με το 2012, που είχαν ανέλθει σε 100.371 άτομα (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες κατά το 2013 ανήλθαν σε 376, μειωμένες κατά 15,7% σε σχέση με το 2012 που είχαν ανέλθει σε 446.

Σχετικά με την υπηκοότητα της μητέρας, καταγράφηκαν 80.940 γεννήσεις από Ελληνίδες (ποσοστό 85,98%) και 13.194 από αλλοδαπές (ποσοστό 14,02%). Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2012 ήταν 84.851 (ποσοστό 84,54%) από Ελληνίδες μητέρες και 15.520 (ποσοστό 15,46%) από αλλοδαπές.

Η μέση ηλικία της μητέρας κατά τη γέννηση ήταν 31,85 έτη, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2012, που η αντίστοιχη μέση ηλικία ήταν 31,57 έτη. Οι γεννήσεις εκτός γάμου σε απόλυτους αριθμούς, παρουσίασαν μείωση σε σχέση με το 2012 και ανήλθαν σε 6.337 (ποσοστό 6,7% επί του συνόλου των γεννήσεων), από 7.640 (ποσοστό 7,6% επί του συνόλου των γεννήσεων) που ήταν το 2012.

2. Θάνατοι

Οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση κατά 4,15% και ανήλθαν σε 111.794 άτομα, (57.627 άντρες και 54.167 γυναίκες) έναντι 116.670 ατόμων (60.137 άντρες και 56.533 γυναίκες) που ήταν το 2012. Η μέση ηλικία κατά τον θάνατο, ανήλθε στα 75,25 έτη για τους άνδρες και 80,85 έτη για τις γυναίκες, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2012 (για τις άντρες το 2012 ήταν 74,79 έτη και για τις γυναίκες ήταν 80,64 έτη).

Ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) από 2,91 το 2012, αυξήθηκε στο 3,69 κατά το 2013. Ο δείκτης νεογνικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας μικρότερης των 28 ημερών ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) αυξήθηκε στο 2,63 από 1,89 το 2012 και ο δείκτης περιγεννητικής θνησιμότητας (γεννήσεις νεκρών και θάνατοι βρεφών ηλικίας μικρότερης της μιας εβδομάδας ανά 1.000 γεννήσεις) αυξήθηκε στο 5,79 από 5,64 το 2012. Αναλυτικά, σε σύνολο 347 θανάτων βρεφών, τα 76 ήταν μικρότερα της μιας ημέρας και 248 ήταν μικρότερα του ενός μηνός.

3. Γάμοι - σύμφωνα συμβίωσης

Οι γάμοι ανήλθαν σε 51.256, έναντι 49.710 το 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 3,11%. Οι πολιτικοί γάμοι ήταν περίπου ίσοι με τους θρησκευτικούς. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 51.256 γάμων, οι θρησκευτικοί ήταν 25.624 και οι πολιτικοί 25.632. Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τον πρώτο γάμο, ήταν 29,9 έτη, ενώ το 2012 ήταν 29,6. Η αντίστοιχη μέση ηλικία των ανδρών ήταν 32,7 έτη, ενώ το 2012 ήταν 32,5.

Σημειώνεται, ότι στο σύνολο των 51.256 γάμων, οι γυναίκες που τέλεσαν πρώτο γάμο ήταν 45.300, ενώ οι άντρες ήταν 44.807.

Τέλος, τα Σύμφωνα Συμβίωσης αυξήθηκαν κατά 85,03% σε σχέση με το 2012. Για τη χρονική περίοδο από το 2009 (πρώτο έτος εφαρμογής τους) έως το 2013, τα Σύμφωνα Συμβίωσης ανέρχονται σε 161, 180, 185, 314 και 581 αντίστοιχα, δηλαδή καταγράφηκαν συνολικά 1.421 σύμφωνα Συμβίωσης στο σύνολο της χώρας.


Πηγή:www.reporter.gr


Χαριτολογώντας με τη Χαριτίνη


Ωμμμμ!!!!!!!!Ωμμμμ!!!!!!!!

Βαθιές αναπνοές έτσι βρισκω ισορροπία!!!!!!!!!!!!

Πώς μπορείς ν΄ ανταπεξέλθεις  στα τόσα που μας συμβαίνουν???
Ούτε ρίζα δεν πρόλαβα να κάνω στο κομμωτήριο!!Είναι δυνατόν!!!!!!!!!!!
Κάθε μέρα ακούμε ...Εάν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το Δ.Ν.Τ.
Οι . Κ Κ. πολιτικοί μας ...ΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ!!!!!!!!!
Παίζουν στην πλάτη του Ελληνικού λαού.Σκάκι!!!!!!!!!!!!

Άσε το άλλο με τα τεκμήρια....!!!!!!!!!!
Πόσα τετραγωνικά σπίτι έχεις???
Πόσο είναι το μπαλκόνι σου???
Πόσα λούλουδια έχεις???
Μήπως έχεις  κανένα σκυλόσπιτο???
Να το φορολογήσουν και αυτό!!!!!!!!!!
ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!!
Μέσα σε όλα αυτά φοβάσαι μήπως πας στο νοσοκομείο, κάνουν
λάθος και  σε θάψουν ζωντανό!!!!!!!!!!
ΒΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ!!!!!!!!!!!
Το σίριαλ Αμφίπολη καλά κρατάει!!!!!
Βρήκαμε την είσοδο ,το πρώτο θάλαμο, το δεύτερο θάλαμο....Τρίτο...Τέταρτο!!!!
Ε!!!!ΔΕ μπορεί κάτι καλό θα είναι!!!
Υπέροχο γεγονός!!!!
Υπερήφανοι σαν Έλληνες!!!!!!!!!!
Αλλά ...Κάθε φιλόδοξος αρχαιολόγος κάτι θα πει ια δευτερόλεπτα δημοσιότητας!!!!!
ΧΑΛΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ!!!!!!!
Οι εκπομπές άρχισαν!!!!
Δυναμικότατη η Κ. Στεφανίδου και με πολύ κόνσεπτ!!!!
Αλλά ...Πολύς κόσμος ...Πολλά θέματα!!!!!!!!!!!
Μια αμηχανία στην εκπομπή του ΑΛΦΑ σπίτι μου σπιτάκι μου!!!!
Με την Κ. Σπυροπούλου και τον Α,Λουδάρο!!!!!!!!
Το σκηνικό υπερπαραγωγή , διώροφη μεζονέτα μέχρι σκυλόσπιτο έχει!!!!!!!
Όλα αυτά  φτάνουν για να κάνεις νούμερα τηλεθέασης??
Κ.Καραβάτου με τον Κ.Κατσούλη ΣΤΟ ΕΨΙΛΟΝ ξεκίνησε δυναμικά και κέρδισε τα νούμερα τηλεθέασης!!! Την Κ.Σπυροπούλου!!!!!...........
ΟΨΟΜΕΘΑ!!!!!!!!!!!
Αχ Ελένη!!!!!!Πολύ όμορφη, πολύ σίγουρη .Σταθερή αξία στον ΑΛΦΑ!!!!!
Ίδια πρόσωπα . ίδιο πάνελ!!Καμμία αλλαγή!!!!!!
Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας???
Ο ΑΝΤ 1 το πρωινό μου με Γ. Λιάγκα και Φ.Σκορά στα ίδια μονοπάτια!!
Περιμένουμε τον Μ.Σεφερλή στο Mega !!!!!!!
Τότε θα δούμε τα μηχανάνακια τηςA.G.B!!!!
Ποιοι θα τρελαθούν ...Και θα τρέχουν!!!!!
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη!!!!!!!!!!ΧΑ

newsotherwise.gr


Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα νοσοκομεία




Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία. 

Στις 12 αύριο το μεσημέρι, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συγκροτούν κοινό μέτωπο, διεκδικώντας δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού, ανάκτηση μισθολογικών απωλειών, κατάργηση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.) και του νέου τρόπου χρηματοδότησης των νοσοκομείων, που, όπως υποστηρίζουν, εμπορευματοποιεί την υγεία, καθώς και κατάργηση του νέου συστήματος αξιολόγησης, το οποίο, όπως δηλώνουν, οδηγεί σε νέες απολύσεις εργαζομένων.



«Ανησυχητικά τα επίπεδα της ανεργίας των νέων»


Γκουρία: Πραγματικός ο κίνδυνος να μιλάμε για μία χαμένη γενιά

Η ανεργία των νέων έχει φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, ξεπερνώντας το 50% σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία και είναι πραγματικός ο κίνδυνος να μιλάμε για μία χαμένη γενιά, τόνισε, σε ομιλία του, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Παρουσιάζοντας τις ετήσιες δραστηριότητες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού επισήμανε ότι η ανεργία των νέων έχει φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα.

Σε χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, η ανεργία των νέων ξεπερνά το 50%, υπογράμμισε ο κ. Γκουρία τονίζοντας ότι, είναι πραγματικός πλέον ο κίνδυνος να μιλάμε για μία χαμένη γενιά.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο γ.γ. του ΟΟΣΑ είπε επίσης ότι, η οικονομική κρίση έχει επιδεινωθεί, οι ανισότητες αυξάνονται, τροφοδοτώντας μία κοινωνική κρίση ενώ, όπως τόνισε, η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει μία κατακόρυφη πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς.

Ο κ. Γκουρία αναφέρθηκε γενικά στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΟΣΑ για τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση των εμπορικών ροών μεταξύ των κρατών, τον εξορθολογισμό των φορολογικών πολιτικών και τη στροφή προς οικονομίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Κάλεσε, τέλος, τους βουλευτές- μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αφουγκρασθούν τον σφυγμό της κοινωνίας και να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής του ΟΟΣΑ, για την ενίσχυση ανθρώπων που αισθάνονται και περισσότερο σαν χαμένοι, μέσα στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

newsbeast.gr


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ: Έβγαλαν ΕΝΦΙΑ και για δυο... ανήλικα στα Τρίκαλα!


Δεν έχουν τελειωμό οι γκάφες για τον ΕΝΦΙΑ. Έφτασαν να βγάλουν το φόρο και για...
ανήλικα παιδιά (10 και 14 ετών) διαζευγμένων γονέων...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  γνωστό Τρικαλινό ζευγάρι που χώρισε πολιτισμένα πριν μερικά χρόνια, αποφάσισε να «γράψει» τα δυο σπίτια του στα δυο του παιδιά.


Το ένα στον μικρό 10χρονο και το άλλο στην 14χρονη, διατηρώντας την επικαρπία στην μεν πρώτη περίπτωση ο πατέρας, στη δε δεύτερη η μητέρα.

Κι ενώ πλήρωναν κανονικά και φόρους και μεταβιβάσεις και... και... και..., ξαφνικά χθες, τελευταία μέρα καταβολής του ΕΝΦΙΑ έφτασε... το νέο ραβασάκι, σύμφωνα με το οποίο τα δυο... ανήλικα παιδιά καλούνταν να πληρώσουν φόρο... 254 € το καθένα!...

Έτρεξε πανικόβλητος ο πατέρας και τα πλήρωσε, αλλά τα όσα κάνει στους πολίτες του αυτό το Κράτος, δεν περιγράφονται πια...

tromaktiko


Από που θα φύγουν οι 5.500 δημόσιοι υπάλληλοι - Τα χαρτιά του στην τρόικα ανοίγει ο Κυρ. Μητσοτάκης


- Σε εξέλιξη από τις 15.00 η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας
- Τρεις συν μια οι δεξαμενές για τις 5.500 απολύσεις στο Δημόσιο
- Στο τραπέζι και το νεο μισθολόγιο στο Δημόσιο και η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Την ολοκλήρωση των δράσεων, με νομοθετικές ρυθμίσεις, νομοσχέδια, υπουργικές αποφάσεις, επιτάχυνση της πειθαρχικής δικαιοσύνης, ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών κλπ, για την ολοκλήρωση της κυβερνητικής δέσμευσης περί των 15.000 απολύσεων στο δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014, παρουσιάζει αυτή την ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους εκπροσώπους της τρόικας.

Η συνάντηση, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα βήματα που έχουν γίνει και αυτά που πρέπει να γίνουν και αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο και έχουν ως στόχο την αναβάθμισή του.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι ο ρόλος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις απολύσεις στο δημόσιο, που ήταν συντονιστικός και εποπτικός, έχει ολοκληρωθεί, λαμβάνοντας όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες (νομοθετικές κλπ) και πως έχει εξασφαλιστεί η δέσμευση της κυβέρνησης.


Οι δεξαμενές για τις 5.500 απολύσεις


Όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του υπουργού, για τις 5.500 απολύσεις που απομένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων, υπάρχουν τρεις συν μία δεξαμενές.

Η πρώτη αφορά την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών, με την απόλυση υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά και τον εντοπισμό αυτών που προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά ή μονιμοποιήθηκαν παρανόμως εκμεταλλευόμενοι το ΠΔ Παυλόπουλου.

Η δεύτερη, αφορά τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (25.000) και όσοι απ' αυτούς δεν μετακινηθούν σε άλλη θέση θα απολυθούν, ενώ η τρίτη, αφορά τη δέσμευση όπως αναφέρει και το επικαιροποιημένο μνημόνιο του Μαίου για 1.000 απολύσεις από νομικά πρόσωπα του υπουργείων Μεταφορών & Υποδομών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίσης, είναι η δεξαμενή που αφορά τους 1800 συμβασιούχους, που παρέμεναν στο δημόσιο με προσωρινές αποφάσεις και έχουν απομακρυνθεί, με τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά, όπως έχει γίνει γνωστό, αυτό είναι ένα θέμα προς διαπραγμάτευση, καθώς η τρόικα προς το παρόν δεν δέχεται να προσμετρηθούν στις 15.000 απολύσεις, ενώ από την πλευρά της και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δείχνει αμετακίνητη στην προσμέτρησή τους.

Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και το θέμα του νέου μισθολογίου στο δημόσιο, με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να το εξορθολογίσει, όπως υποστηρίζει, χωρίς να υπάρξουν μειώσεις στο σύνολο της μισθολογικής δαπάνης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου, που πλέον έχει μπει στο δρόμο της εφαρμογής και που στοχεύει στην αναβάθμιση του δημοσίου την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και την καλύτερη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού.

Συγκεκριμένα, αφορά τα νέα, σύγχρονα και λειτουργικά οργανογράμματα σε 16 υπουργεία, με τη μείωση των δομών τους σε ποσοστό 40% και που αναμένεται να εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες και την προώθηση της δεύτερης φάσης υλοποίησης για τη μείωση των διοικητικών βαρών και την απλούστευση των διαδικασιών.

Ακόμη, θα παρουσιάσει το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με το οποίο θα τοποθετηθούν και οι πρώτοι γενικοί διευθυντές. Υπενθυμίζεται ότι καταργήθηκε η μοριοδότηση μόνο των «στατικών» χαρακτηριστικών των υπαλλήλων (πτυχία, πιστοποιητικά κλπ), ενώ ενεργοποιούνται γραπτές εξετάσεις και δομημένες συνεντεύξεις.

Επιπλέον, εντός του έτους θα είναι έτοιμο και το νέο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, αποσυνδεδεμένο από ενδεχόμενη απόλυση, το οποίο θα δημιουργήσει μία εσωτερική αγορά εργασίας, με αξιοκρατικά κριτήρια και θα στοχεύει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με το «πάντρεμα» των προσόντων και δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα αναφερθεί στο Σχέδιο Δράσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευσή του και σύντομα θα τεθεί προς έγκριση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr


Ποιά επιστροφή ΦΠΑ; Τα κριτήρια που μπήκαν αποκλείουν την συντριπτική πλεοψηφία των επιχειρήσεων!


 -Από κρησάρα οι επιχειρήσεις για να πάρουν γρήγορα την επιστροφή  ΦΠΑ
- Προκειμένου μια επιχείρηση να ενταχθεί στον κατάλογο των δικαιούχων άμεσης επιστροφής ΦΠΑ θα πρέπει έχει καθαρό φορολογικό προφίλ
- Διαβάστε αναλυτικά όλη την εγκύκλιο της γενικής γραμματέως εσόδων Αικατερίνης Σαββαϊδου
'Ανθρακες θα αποδειχθεί ο θησαυρός της επιστροφής του ΦΠΑ σε 7 ως 10 μέρες. Τα κριτήρια που βάζει με απόφασή της η γενική γραμματέας εσόδων κ. Αικατερίνη Σαββαίδου αποκλείουν ντε φάκτο τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που θα επιθυμούσαν να πάρουν γρήγορα το ΦΠΑ και να πάρουν ανάσα ρευστότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση, προκειμένου μια επιχείρηση να ενταχθεί στον κατάλογο των δικαιούχων άμεσης επιστροφής ΦΠΑ χωρίς να προηγηθεί έλεγχος θα πρέπει έχει καθαρό φορολογικό προφίλ. Αυτό σημαίνει ότι υποβάλλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ, εισοδήματος και άλλων παρακρατούμενων φόρων, έχει τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, δεν βαρύνεται με παραβάσεις φοροδιαφυγής και έχει ελεγχθεί για τουλάχιστον τρεις φορολογικές περιόδους, με τα ευρήματα των ελέγχων να αντιστοιχούν σε αποκλίσεις μικρότερες του 5% ανάμεσα στα αιτούμενα ποσά επιστροφής και τα τελικά ποσά που αποδόθηκαν.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις επιστροφής, που υποβάλλονται από υποκείμενους που πραγματοποιούν απαλλασσόμενες πράξεις ή πράξεις φορολογητέες εκτός Ελλάδας, με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών, σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του συνολικού κύκλου εργασιών τους κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο και περιλαμβάνονται σε κατάλογο επιχειρήσεων, διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα και χωρίς έλεγχο. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, των οποίων το αιτούμενο προς επιστροφή ποσό κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ανέρχεται έως και είκοσι τοις εκατό (20%) του συνολικά αιτούμενου προς επιστροφή ποσού από όλες τις επιχειρήσεις κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και οι οποίες κατατάσσονται κατά φθίνουσα σειρά με βάση το ύψος του αιτούμενου ποσού, εφόσον πληρούν σωρευτικά τα παρακάτω κριτήρια:

- Κατά τις τελευταίες τέσσερις (4) προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους:

i) Έχουν ελεγχθεί για τουλάχιστον τρεις (3) φορολογικές περιόδους και το σύνολο του επιστραφέντος κατόπιν ελέγχου ποσού δεν διαφέρει από το συνολικά αιτούμενο ποσό σε ποσοστό άνω του 5%.
ii) Δεν έχουν διαπράξει φοροδιαφυγή.
iii) Έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα το σύνολο των δηλώσεων ΦΠΑ, απόδοσης παρακρατούμενων φόρων μισθωτών υπηρεσιών και φορολογίας εισοδήματος, καθώς και των ανακεφαλαιωτικών πινάκων του κώδικα ΦΠΑ.
β) Έχουν τακτοποιήσει τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές με οποιονδήποτε από τους προβλεπόμενους νόμιμους τρόπους (ρύθμιση ή αναστολή), κατά τον χρόνο αξιολόγησης της αίτησης επιστροφής ΦΠΑ.

3. Ο κατάλογος επιχειρήσεων αυτών καθορίζεται κατά τον μήνα Ιανουάριο κάθε έτους. Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή θα καταρτιστεί άμεσα με τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης και θα ισχύει για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφής, που έχουν υποβληθεί από 1.1.2014 από τις επιχειρήσεις που θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος.

4. Σε περίπτωση που για μία ή περισσότερες από τις επιχειρήσεις του καταλόγου αυτού διαπιστωθεί η μη πλήρωση αθροιστικά των κριτηρίων συνέπειας, η επιχείρηση διαγράφεται από τον κατάλογο. Η διαγραφή γίνεται οποτεδήποτε εντός του έτους ισχύος του καταλόγου και άμεσα με την ανωτέρω διαπίστωση.

5. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο αρμόδιος προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. διαθέτει στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις παραβατικότητας της επιχείρησης, υποχρεούται να ζητήσει τη διενέργεια ελέγχου πριν την επιστροφή.

6. Μετά τη διενέργεια της επιστροφής διενεργείται ετησίως δειγματοληπτικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
Στην απόφαση προσδιορίζονται οι φορολογικές παραβάσεις που θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία ως κριτήριο για την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον πίνακα παραβάσεων για χρήσεις μέχρι 31.12.2013 οι παραβάσεις αυτές είναι οι ακόλουθες:

1. Μη τήρηση βιβλίων πρωτογενών καταχωρήσεων ή τήρηση κατώτερης κατηγορίας ή μη τήρηση ισοζυγίου γενικού αναλυτικών καθολικών.
2. Μη τήρηση πρόσθετων βιβλίων της παρ. 5 του άρθρου 10 του ΚΒΣ ή της παρ. 23 του άρθρου 4 του Κ.Φ.Α.Σ. ή του βιβλίου κοστολογίου οικοδομών καθώς και η μη καταχώρηση ή ανακριβής καταχώρηση στα βιβλία αυτά.
3. Παρεμπόδιση του προληπτικού ελέγχου με θετικές ενέργειες ή μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων για δεύτερη και επόμενη φορά.
4. Μη καταχώρηση ή ανακριβής καταχώρηση στοιχείων ή καταχώρηση ανύπαρκτης αγοράς, πώλησης, εσόδου, εξόδου.
5. Μη καταχώρηση ή ανακριβής καταχώρηση ως προς την ποσότητα στο Βιβλίο Απογραφών εμπορεύσιμου περιουσιακού στοιχείου ή καταχώρηση ανύπαρκτου στοιχείου απογραφής.
6. Μη έκδοση φορολογικού στοιχείου ή ανακριβής έκδοσή του ή μη καταχώρηση σερβιρισθέντων ειδών στα δελτία παραγγελίας.
7. Μη έκδοση στοιχείου παράδοσης κτισμάτων.
8. Μη διαφύλαξη βιβλίων, στοιχείων και άλλων δικαιολογητικών εγγραφής καθώς και φορολογικών μηχανισμών.
9. Έκδοση πλαστών ή έκδοση- λήψη εικονικών (μερικώς ή ολικώς) φορολογικών στοιχείων.

newsit.gr


ΔΕΔΔΗΕ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 540 ΘΕΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Το σήμα της εκκίνησης δόθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ για την υποβολή αιτήσεων για την πολυαναμενόμενη προκήρυξη 3Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 11/5-9-2014,), που αφορά στην πλήρωση συνολικά πεντακοσίων σαράντα (540) θέσεων προσωπικού. Πρόκειται για θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα πληρωθούν σταδιακά με σειρά προτεραιότητας.

Ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, τη μερίδα του λέοντος διεκδικούν οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), με διακόσες ενενήντα (290) θέσεις, ενώ ακολουθούν εκατόν εξήντα (160) θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και ενενήντα (90) θέσεις στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.).

Υποβολή αιτήσεων

Για να διεκδικήσουν μία θέση στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.), οι υποψήφιοι για την πλήρωση θέσεων των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου και της επιλογής Online Υπηρεσίες.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει τη 13η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:00. Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης, εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 17η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2014
Κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.
Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.

Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής

Καταρχάς, για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 3Κ/2014, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενεργού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας την αίτηση, οι υποψήφιοι, θα πρέπει να δώσουν βάση στα παρακάτω σημεία:

Όσοι υποψήφιοι δεν είναι εγγεγραμμένοι (ταυτοποιημένοι) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π. (δηλαδή όσοι δεν έχουν λάβει όνομα μέλους και κωδικό πρόσβασης στις Online Υπηρεσίες), πρέπει πρώτα να εγγραφούν ως μέλη (ταυτοποιηθούν) στο διαδικτυακό τόπο (portal) του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), στη διαδρομή: «Online Υπηρεσίες −> Αίτηση Ταυτοποίησης Υποψηφίων» και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που τους αποστέλλονται στο email τους, να προχωρήσουν στη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στην προκήρυξη (επιλογή «Νέα ηλεκτρονική αίτηση»).
Οι υποψήφιοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι (ταυτοποιημένοι) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π. πρέπει να εισέλθουν στις Online Υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας το όνομα μέλους και τον κωδικό πρόσβασης που τους έχουν ήδη δοθεί και στη συνέχεια να προχωρήσουν στη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στην προκήρυξη (επιλογή «Νέα ηλεκτρονική αίτηση»). Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων αυτών παρέχεται ειδικά σχεδιασμένος σύνδεσμος υπενθύμισης των κωδικών πρόσβασης στις Online Υπηρεσίες.
Για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων παρέχονται στους υποψηφίους ηλεκτρονικά αναλυτικές οδηγίες, ειδικά κείμενα βοήθειας , δυνατότητα επιλογής από λίστες τιμών, και παραδείγματα συμπλήρωσης ανά πεδίο.
Οι υποψήφιοι έχουν τις δυνατότητες να διαβάσουν το ΦΕΚ της προκήρυξης, να προχωρήσουν στην υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, να την εκτυπώσουν, να εξέλθουν από την οθόνη της ηλεκτρονικής αίτησης και να επιστρέψουν στη λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων. Συνιστάται κατά τη συμπλήρωση της αίτησης να γίνεται αποθήκευση των δεδομένων κατά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι πέραν των δέκα λεπτών.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν με ακρίβεια και πληρότητα τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης που αντιστοιχούν στα προσόντα, τις ιδιότητες ή τα κριτήρια της υποψηφιότητάς τους.
Οι υποψήφιοι που ανήκουν στις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες: Πολύτεκνος, Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, Τρίτεκνος, Τέκνο τρίτεκνης οικογένειας, Παλιννοστήσας Πόντιος ομογενής, Παλιννοστήσας ομογενής του ν. 2790/2000, ΄Ελληνας υπήκοος που προέρχεται από τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης, Ειδικές Περιπτώσεις Πρόσληψης πρέπει να δηλώσουν τα αντίστοιχα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης, προκειμένου να τους αναγνωριστούν οι αντίστοιχες ιδιότητες.
Στην συγκεκριμένη προκήρυξη δεν συμπληρώνεται το πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης «ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ» .
Αν ένα από τα προσόντα (π.χ. μεταπτυχιακό, ξένη γλώσσα, εμπειρία) αποτελεί ταυτόχρονα και απαραίτητο πρόσθετο προσόν (βλέπε «ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ» στήλη ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ) που πρέπει να κατέχει ο υποψήφιος προκειμένου να συμμετέχει στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων της προκήρυξης για τις οποίες απαιτούνται τα προσόντα αυτά, είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσει τον κωδικό που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο προσόν στο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ», εφόσον διαθέτει τα απαιτούμενα για την απόδειξή τους δικαιολογητικά.
Επισημαίνεται ότι ο υποψήφιος πρέπει να δηλώσει τα προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό, εμπειρία, δεύτερος τίτλος σπουδών κ.λ.π.) στις αντίστοιχες θέσεις της ηλεκτρονικής αίτησης στο πεδίο <<ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ >> προκειμένου να μοριοδοτηθεί για τα κριτήρια αυτά.
Ο υποψήφιος αναγράφει στην ηλεκτρονική αίτηση, κατά σειρά προτίμησης, τους κωδικούς των θέσεων, στις οποίες επιθυμεί να διορισθεί, εφόσον κατέχει τα γενικά και ειδικά προσόντα διορισμού. Εφόσον ο υποψήφιος πληροί τις προϋποθέσεις του κριτηρίου της εντοπιότητας αναγράφει στο πεδίο <<ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ>> τον κατάλληλο κωδικό εντοπιότητας σύμφωνα με τον «Πίνακα Κατανομής Θέσεων» που αντιστοιχεί στην (στις) επιδιωκόμενη (ες) θέση (εις) και δεσμεύεται να υπηρετήσει για μία τουλάχιστον δεκαετία.
Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο Α.Σ.Ε.Π. ολοκληρώνεται όταν εμφανιστεί στην οθόνη των υποψηφίων η σχετική ειδοποίηση επιτυχούς υποβολής και ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης συνοδευόμενος από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής. Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στο email που δήλωσαν οι υποψή φιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση εμφανίζεται στην οθόνη των υποψηφίων σε εκτυπώσιμη μορφή.
Η εκτύπωση της αίτησης είναι εφικτή και σε μεταγενέστερο χρόνο. Στην περίπτωση αυτή οι υποψήφιοι πρέπει να εισέλθουν στις Online Υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π. και από τη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων» να επιλέξουν την αίτηση που έχουν υποβάλει και ακολούθως την ένδειξη «Προβολή».
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της επιτυχούς υποβολής, η αίτηση εμφανίζεται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων» του λογαριασμού των υποψηφίων στις Online Υπηρεσίες με την ένδειξη κατάστασης «Υποβλήθηκε». Σε άλλη περίπτωση, πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνονται ηλεκτρονικά.
Εάν οι υποψήφιοι επιθυμούν τη διόρθωση ή συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης που «Υποβλήθηκε», πρέπει, εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην προκήρυξη, να εισέλθουν στις Online Υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π. και από τη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων» να επιλέξουν (για τη συγκεκριμένη αίτηση) «Συμπλήρωση» και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην εκ νέου Υποβολή της.
Στην περίπτωση αυτή οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν την εκτυπωμένη μορφή της αίτησης υπογεγραμμένη και με την ένδειξη (ή αναγράφοντας σε αυτή) «Συμπλήρωση». Η υποχρέωση αυτή ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να αποστείλουν εκ νέου δικαιολογητικά.
Σε περίπτωση επιθυμίας μη συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία, οι υποψήφιοι πρέπει να ακυρώσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση που είναι σε κατάσταση «Υποβλήθηκε» και να αποστείλουν υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία να δηλώνουν ότι επιθυμούν την ακύρωση της συγκεκριμένης αίτησης για την εν λόγω προκήρυξη 3Κ/2014.

ergasia.gr


Βελβεντό: Ένοχοι για την ληστεία και οι 6 αλλά όχι τρομοκράτες


Τελικά δεν είναι τρομοκράτες οι έξι ληστές του Βελβεντού. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έκρινε ένοχους μόνο για τις ληστείες στο Βελβεντό. Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία τους αποδίδει ότι είναι μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά από πολύμηνη διαδικασία, αποδέχθηκαν το σκεπτικό και την κρίση του εισαγγελέα Έδρας, Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος στην αγόρευσή του είχε ζητήσει την καταδίκη των έξι νεαρών για τις κατηγορίες που αφορούν τη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και τα ΕΛΤΑ τον Φεβρουάριο του 2013, στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο ως μέλη των Πυρήνων.

Κατά την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής, οι έξι κατηγορούμενοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς οι εφέτες δεν πείστηκαν ότι οι πράξεις τους έγιναν στο πλαίσιο δράσης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία καθώς και για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή, η οποία κατά την κρίση των δικαστών δεν αποδείχθηκε ότι αφορούσε τον εφοδιασμό άλλων ομάδων.

Η απόφαση του δικαστηρίου διαφοροποιήθηκε με την εισαγγελική πρόταση ως προς το θέμα της αναγνώρισης ελαφρυντικών, που είχε ζητήσει ο κ. Πεπόνης. Έτσι, δεν κρίνει ότι πρέπει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας με το σκεπτικό ότι η πράξη των κατηγορουμένων δεν ήταν αποτέλεσμα απερισκεψίας, αλλά προϊόν συνειδητής επιλογής.

Για τον κατηγορούμενο Νίκο Ρωμανό είχε διαφορετική εκτίμηση ένα μέλος του δικαστηρίου, που θεώρησε ότι πρέπει να του αναγνωριστεί η συγκεκριμένη ελαφρυντική περίσταση.

Το δικαστήριο μετέτρεψε προς το επιεικέστερο το αδίκημα της αρπαγής, που αφορά τον πολίτη, το αυτοκίνητο του οποίου πήραν οι κατηγορούμενοι κατά την προσπάθεια διαφυγής τους και τον κράτησαν όμηρο για λίγη ώρα. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι πρέπει να καταδικαστούν μόνο για παράνομη κατακράτηση, καθώς σκοπός τους ήταν η διαφυγή και όχι η στέρηση της ελευθερίας του πολίτη που πήραν μαζί τους.

Τέλος, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απαλλάσσει τους κατηγορούμενους για αδικήματα όπως αυτά της αντίστασης κατά της αρχής και της παράνομης οπλοκατοχής για αντικείμενα που είχαν βρεθεί σε αυτοκίνητο. Μάλιστα, για το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, που αφορά όσα διαδραματίστηκαν κατά την καταδίωξη των ληστών από τους αστυνομικούς, οι εφέτες έκριναν πως αφορούσε την αναγκαστική αντίδραση των δραστών στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς.

Η διαδικασία συνεχίζεται με διάσκεψη του δικαστηρίου για την απόφασή του επί των ποινών.

newsit.gr


Μπαλασόπουλος σε Μητσοτάκη: Τελείωνε, έχεις ραντεβού με την τρόικα - Σοβαρέψου, εδώ είναι Βουλή!


Τα ψέματα τέλειωσαν. Ο νόμος θα εφαρμοστεί» προειδοποίησε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Φοβάμαι μήπως έχουμε μέρες του 1992, όταν ένας άλλος Πρωθυπουργός ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες» δήλωσε με νόημα ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.
«Τα ψέματα τελείωσαν. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και στην αξιολόγηση και για τον έλεγχο των συμβάσεων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του ζητήματος του ελέγχου των πιστοποιητικών, βάσει των οποίων οι συμβάσεις υπαλλήλων του Δημοσίου μετατρέπονται σε αορίστου από ορισμένου χρόνου. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι το μόνο που μπορεί να συζητήσει είναι το ποια θα είναι η συνέπεια για τους υπαλλήλους που υπέπεσαν σε παρατυπίες, όπως θα διαπιστωθούν από τον σχετικό έλεγχο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος δε, στους 5 Δημάρχους που αρνούνται να δεχτούν τους ελεγκτές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης, τους κάλεσε να συμμορφωθούν στο νόμο. «Εμείς δεν θα δεχτούμε αρνήσεις στον έλεγχο κι αν κάποιοι επιμείνουν, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη».

«Άντε τελείωνε, έχεις ραντεβού με την τρόικα, πρέπει να φύγεις» φώναξε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ. «Εδλω δεν κάνουμε κατάληψη κύριε. Εδώ είναι Βουλή, σοβαρευτείτε» αντέδρασε άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης διαμαρτυρήθηκε ότι «αν δεν μπορούν οι κύριοι να σεβαστούν τις διαδικασίες στο Κοινοβούλιο να περάσουν έξω τώρα» είπε απευθυνόμενος στον Θέμη Μπαλασόπουλο.

«Ο νόμος δεν είναι αλά καρτ. Ο νόμος δεν είναι το δίκιο του εργάτη και ότι αρέσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κατηγόρησε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για ανακρίβειες και επιλεκτική εφαρμογή του νόμου, σημειώνοντας πως ο κόσμος είναι σε απόγνωση και «κάποιοι θέλουν να παραστήσουν τους μεταρρυθμιστές». «Φοβάμαι μήπως έχουμε μέρες του 1992, όταν ένας άλλος Πρωθυπουργός ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες» πρόσθεσε μετά την αποχώρηση Μητσοτάκη, εννοώντας τον πατέρα του υπουργού, Κων/νο Μητσοτάκη, και αυτή ακριβώς η προειδοποίηση του κ. Μπαλασόπουλου προκάλεσε αίσθηση και πολλές συζητήσεις ακόμη και στους διαδρόμους της Βουλής.

newsit.gr


FoodPorn: 10 τρόποι να κάνεις την μπριζόλα σου καλύτερη Πηγή: www.lifo.gr








Πηγή : lifo.gr


Τρίκαλα: Το ξύλινο ποδήλατο που κάνει πάταγο στην πόλη - Δείτε τις εικόνες που κάνουν το γύρο των social media!


Ο νεαρός πρωταγωνιστής της υπόθεσης έκατσε και έφτιαξε το ποδήλατο που βλέπετε - Λίγες μόνο βόλτες ήταν αρκετές για να τον κάνουν θέμα συζήτησης στα Τρίκαλα και όχι μόνο...
Το μεράκι και η αγάπη για το ξύλο, έκαναν 36χρονο Τρικαλινό το… πρόσωπο της πόλης, κάθε φορά που κυκλοφορεί με το ποδήλατό του.  «Με κοιτάει όλος ο κόσμος και νιώθω ότι οδηγώ …Ferrari», δηλώνει στο trikalanews.gr ο Άγγελος Πατσιατζής.


Ο 36χρονος, γιός ξυλουργού, είναι τα τελευταία 3 χρόνια Καθηγητής Ξυλογλυπτικής στην Σχολή της Καλαμπάκας και κατασκεύασε το πρώτο ξύλινο ποδήλατο που το τελευταίο 10ήμερο άρχισε τα…δρομολόγια στην πόλη των Τρικάλων.

«Έχω έτοιμα τα σχέδια και ξεκίνησα την κατασκευή για ένα γυναικείο και ένα ακόμη ανδρικό σε μια αποκλειστικά δική μου σχεδίαση», αναφέρει ο 36χρονος πατέρας μιας 4χρονης κόρης που προφανώς θα έχει ποδήλατο ξύλινο για τις πρώτες ποδηλατάδες της ζωής της.

Ο καταγόμενος από το Βροντερό Τρικάλων κατασκευαστής του ξύλινου ποδηλάτου, τονίζει πως «το ποδήλατο έχει κατασκευαστεί με ειδικό ξύλο αντοχής Αφρικανικής προέλευσης και …ελαφρύ και συντηρείται μόνο με φυσικά υλικά και προσθέτει «το βλέπω πλέον από τις …αντιδράσεις του κόσμου, ότι είναι πολύ πιθανό να ασχοληθώ και επαγγελματικά με την κατασκευή ξύλινων ποδηλάτων, αφού πόλεις όπως τα Τρίκαλα, είναι ευνοϊκές για την χρήση ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς».

Πηγή : newsit.gr, trikalanews.gr


Ραγδαίες εξελίξεις στις ελληνικές τράπεζες μετά την αποκάλυψη του Reuters



Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η ΕΚΤ άλλαξε τη στάση της απέναντι στις ελληνικές τράπεζες αφού αποφάσισε να συνυπολογίσει στα επικείμενα τεστ αντοχής, τα επονομαζόμενα stress tests, τα φετινά πλάνα αναδιάρθρωσης των τραπεζών.

Βελτιώνεται κατά πολύ η θέση των ελληνικών τραπεζών εαν ευσταθούν οι πληροφορίες του Reuters.
Σύμφωνα λοιπόν με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο η χώρα μας έπεισε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συμπεριλάβει στα stress tests τα εφετινά πλάνα αναδιάρθρωσης (restructuring plans) των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρει η Ημερησία.
Η αλλαγή στάσης της ΕΚΤ είναι καθοριστική αφού εως τώρα δέχονταν μόνο τα σχέδια αναδιάρθρωσης που είχαν συμφωνηθεί με την Κομισιόν μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013.

Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα ''η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις τελευταίες εβδομάδες συμφώνησε να αλλάξει η προθεσμία και να προσμετρηθούν τα πρόσφατα συμφωνηθέντα σχέδια της Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank''.
Αυτό πολύ απλά βοηθάει στην περαιτέρω θωράκιση των ελληνικών τραπεζών που ''κατεβαίνουν'' πλέον στα τεστ αντοχής από σαφώς πλεονεκτικότερη από πριν θέση.

newsit.gr



Βρέθηκε ζωντανό το σκυλάκι που έκαψαν οι δολοφόνοι τσιγγάνοι στην Άρτα


Στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας κατάφεραν να εντοπίσουν και να πιάσουν το μαύρο σκυλάκι που έκαψαν τρεις ανήλικοι τσιγγάνοι πριν από μερικές μέρες.

Το ζώο μεταφέρθηκε αμέσως στο κτηνιατρείο του Γιώργου Τρομπούκη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς τα εγκαύματα στο σώμα του είναι εκτεταμένα και παρουσιάζει υψηλό πυρετό.

Η πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας Μαρία Τζουβαρά εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι βρήκαν το ζώο μέσα στον καταυλισμό των Ρομά και αυτό δεν θα είχαν καταφέρει αν δεν τους είχε βοηθήσει η Αστυνομία.

Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του ζώου μπορεί να καλέσει την κα Τζουβαρά στο τηλέφωνο: 6974730250.



Πηγή: www.zoosos.gr 


Αντί να τσακωνόμαστε με την τρόικα, τσακωνόμαστε μεταξύ μας


Συνεχίζει να βαδίζει η κυβέρνηση σε τεντωμένο σκοινί και μάλιστα χωρίς προστατευτικό δίχτυ αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις ασυνεννοησίες που υπάρχουν, δυστυχώς παρουσία της τρόικας.
Τα όσα συνέβησαν στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν αλλά κυρίως χρεώνονται στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος παρ' ολίγον να τινάξει στον αέρα τα πάντα εξαιτίας της ανασφάλειάς του και των «παιχνιδιών» που θέλησε να παίξει με τον Βενιζέλο. Ο δυναμίτης που πήγε να μπει ήταν όταν εμφανίστηκε στη σύσκεψη ο βουλευτής και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδης και ο Χαρδούβελης έπαθε... βέρτιγκο. Θεώρησε ότι «καπελώνεται» από το Μαξίμου ενώ μία ημέρα πριν είχε πει στον Βενιζέλο ότι δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται στη διαπραγμάτευση κανένα στέλεχος των κομμάτων. Μόλις είδε τον Λαζαρίδη τηλεφώνησε στον Βενιζέλο για το θέμα ο οποίος με τη σειρά του πήρε στο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθεί και τελικά να αναβάλει το ραντεβού με τη δικαιολογία ότι είναι... τζετ λανγκ από το υπερατλαντικό ταξίδι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον κ. Χαρδούβελη τηλεφώνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκειμένου να του τονίσει σε αυστηρό τόνο ότι τόσο ο κ. Λαζαρίδης όσο και ο κ. Παπασταύρου είναι απαραίτητοι στη διαπραγμάτευση και εκεί πρέπει να κλείσει το θέμα.
Γνώστες των όσων συμβαίνουν στο υπ. Οικονομικών τονίζουν με νόημα ότι όταν ήταν υπουργός ο Γ. Στουρνάρας είχε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, όμως, ποιος θα τολμούσε να πάει στο λάκκο με τα θηρία; Επίσης τόνιζαν ότι τόσο ο Λαζαρίδης όσο και ο Παπασταύρου συμμετείχαν σε πολλές από τις διαπραγματεύσεις με τους τροικανούς και βοήθησαν σημαντικά τα προηγούμενα δύο χρόνια. Επομένως δεν μπορεί κανένας να δυσαρεστηθεί για την παρουσία του Λαζαρίδη, ούτε να απαιτεί να πάνε και ο Πρωτόπαπας του ΠΑΣΟΚ ή όποιος άλλος άσχετος που βλέπει τους τροικανούς και τρέμει από τα δύο μέτρα.
Υπήρξαν επίσης και άλλα επεισόδια του ανασφαλούς κ. Χαρδούβελη ο οποίος αισθάνθηκε τους τελευταίους μήνες παραγκωνισμένος. Φέρεται να υπήρξε επεισόδιο σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις που ζητά το Μαξίμου με τον υπουργό να λέει ότι την ατζέντα την καθορίζει ο ίδιος. Μάλλον κατάλαβε λάθος...
Μέσα στο χαμό από την κυβέρνηση επιχείρησαν να μαζέψουν το θέμα που προέκυψε και κυρίως να μαζέψουν τον Χαρδούβελη και τον Βενιζέλο που βάζουν όρους για το ποιοι θα είναι στην διαπραγματευτική ομάδα.
Αργά το βράδυ, κορυφαίο στέλεχος του υπ. Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του συμβούλου του πρωθυπουργού και βουλευτή Επικρατείας, Χρύσανθου Λαζαρίδη, στη σημερινή συνάντηση με την τρόικα, είπε ότι «ήταν παρών γιατί είναι γνώστης των αριθμών και έχει βοηθήσει στην κατάρτιση του προϋπολογισμού. Είναι ευπρόσδεκτη η παρουσία των συμβούλων του πρωθυπουργού σε μια διαπραγμάτευση. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ».
Κοινώς το έκανε... γαργάρα. Μοναδική παραφωνία η Σοφία Βούλτεψη που διέψευδε το επεισόδιο και έλεγε ότι είναι προβοκάτσια κατηγορώντας μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύβεται πίσω και από τις φήμες για τη δική της παραίτηση.
Κατά τα λοιπά, ο πρώτος γύρος τέλειωσε με μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Οι πληροφορίες του antinews αναφέρουν ότι η τρόικα εμφανίζεται με πολύ σκληρή γραμμή και δεν πρόκειται να κάνει εύκολα πίσω. Από το υπ. Οικονομικών διέρρεαν ότι στο τραπέζι έπεσε ο «οδικός χάρτης» για έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.
«Συζητήσαμε και θέματα στρατηγικής, τι θα γίνει μετά το Μνημόνιο, πώς θα στηθεί η έξοδος από το Μνημόνιο», έλεγαν στελέχη του υπουργείου και προσέθεταν πως «εάν βγούμε από το Μνημόνιο, εννοείται ότι ο έλεγχος της τρόικας δεν θα είναι ακριβώς ο ίδιος».
Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για τη στάση που κράτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ανέφερε ότι «έχουν δικές τους απόψεις. Βάζουν κάποια θέματα στο τραπέζι και προσπαθούμε να βρούμε την κοινή συνισταμένη. Πρέπει με το κλείσιμο της αξιολόγησης να κλείσουμε και αυτό. Πάντως, δεν συζητήσαμε σήμερα χρονοδιάγραμμα».
Σύμφωνα, επίσης με τον ίδιο, «η διευθέτηση για το χρέος θα ανοίξει με το κλείσιμο της αξιολόγησης (σ.σ. η Ελλάδα επιθυμεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από το τέλος του έτους). Για να κλείσει η αξιολόγηση, πρέπει να ξέρουμε το μετά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση για τη «μετά Μνημόνιο εποχή», παρόντες από ελληνικής πλευράς ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.
Η κυβέρνηση δηλώνει, παράλληλα, ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 χωρίς νέα μέτρα, κάτι στο οποίο, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, συμφωνεί και η τρόικα. «Υπάρχουν τρόποι για να πετύχουμε τον στόχο, χωρίς νέα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τις φοροελαφρύνσεις, ο εν λόγω παράγοντας δήλωσε ότι «οι φοροελαφρύνσεις θα γίνουν. Είναι στρατηγικό θέμα για την κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι πότε και με ποιο τρόπο».
Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα, θα υπάρχει μια γραπτή αναφορά για το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα και «σίγουρα αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ». Οι κωδικοί θα συγκεκριμενοποιηθούν με το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού.

antinews.gr


Πιλότος γνωστής αεροπορικής και αεροσυνοδός σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών


Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ιδιοκτήτης και υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου, όπως επίσης υπάλληλοι εταιρειών αεροδρομίου που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο των εισιτηρίων - Mέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία» γινόταν η λαθροδιακίνηση

Ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν σε διακινήσεις λαθρομεταναστών προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από πολύμηνες και εντατικές έρευνες της αστυνομίας συνελήφθησαν συνολικά επτά κύρια μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων την εγκληματική οργάνωση, ιδιοκτήτης και υπάλληλος ταξιδιωτικού πρακτορείου, πιλότος, καθώς και υπάλληλος εταιρείας, αρμόδια για τον έλεγχο check in και boarding.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 13 μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα δέκα κύρια και τρία περιφερειακά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Διευκόλυνσης εξόδου λαθρομεταναστών από το εσωτερικό της χώρας, της ληστείας, της πλαστογραφίας κατ΄επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Συνελήφθησαν συνολικά επτά από τα κύρια μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων τρεις Κύπριοι, τρεις Έλληνες και ένας υπήκοος Πακιστάν, για τους οποίους συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται:

-ο 48χρονος Κύπριος αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος ασκούσε την εποπτεία, κατηύθυνε και συντόνιζε τις λεπτομέρειες κάθε παράνομης διακίνησης. Αποτελούσε τον ουσιώδη σύνδεσμο μεταξύ των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και ρύθμιζε θέματα σχετικά με τις αμοιβές των εμπλεκομένων. Σε βάρος του, εκκρεμούν ήδη από το 2004 δικαστικά Εντάλματα Σύλληψης των Κυπριακών Αρχών για Απάτες, Πλαστογραφίες και Παραχάραξη.

-Γυναίκα υπάλληλος εταιρείας, αρμόδιας για τον έλεγχο αεροπορικών εισιτηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων (CHECK IN και BOARDING), η οποία έλεγχε «εικονικά», επέτρεπε την είσοδο σε αλλοδαπούς εφοδιασμένους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και παρείχε ουσιώδεις πληροφορίες σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στον χώρο του αεροδρομίου (επίπεδο ελέγχου, εμπειρία-εκπαίδευση συναδέλφων της). Επιπρόσθετα, ενημέρωνε για την παρουσία ή μη αστυνομικής δύναμης, ώστε να μειώνεται η πιθανότητα διενέργειας  αστυνομικών ελέγχων και να αυξάνονται τα ποσοστά της επιτυχούς παράνομης αναχώρησης των αλλοδαπών.

-Εν ενεργεία πιλότος αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος γνώριζε επακριβώς τη δράση του κυκλώματος και διαβίβαζε τις εντολές του «αρχηγού» της οργάνωσης στην προαναφερθείσα υπάλληλο.

-Ιδιοκτήτης και υπάλληλος ταξιδιωτικού πρακτορείου, οι οποίοι εφοδίαζαν τους υπό διακίνηση μετανάστες με εισιτήρια, γνωρίζοντας ότι αυτά πρόκειται να εκδοθούν σε στοιχεία προερχόμενα από πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όπως προέκυψε από τις ενδελεχείς αστυνομικές έρευνες, η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2013.


Διαθέτοντας σαφή ιεραρχία, δομή, διαρκή δράση και συνολικό σχεδιασμό, με κοινό στόχο την επίτευξη της διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα και τον συνακόλουθο παράνομο προσπορισμό οικονομικού οφέλους, το κύκλωμα:
-αναζητούσε και επέλεγε υποψηφίους αλλοδαπούς για παράνομη διακίνηση,
-τους εφοδίαζε με πλαστά-παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα και
-αφού τους συγκροτούσε σε ολιγομελείς ομάδες, τους βοηθούσε να επιβιβαστούν σε απευθείας αεροπορικές πτήσεις προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκμεταλλευόμενο πληροφορίες που αφορούσαν  στο διαδικαστικό σκέλος της έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων και στους κανόνες ελέγχου κατά την επιβίβαση των επιβατών.
Στο πλαίσιο της εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πολυάριθμες έρευνες σε οικίες των εμπλεκομένων και σε ταξιδιωτικά γραφεία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Χρηματικό ποσό, ύψους 60.000 ευρώ
-Είκοσι Η/Υ και τρεις εκτυπωτές
-Τριάντα εννιά κινητά τηλέφωνα
-Πενήντα μία κάρτες τραπεζικών συναλλαγών
-Εννιά USB
-Πενήντα έξι κάρτες SIM
-Είκοσι πέντε βιβλιάρια τραπέζης
-Είκοσι πέντε πλαστές ταυτότητες
-Είκοσι δύο σφραγίδες μελανιού’
-Δεκατρία αεροπορικά εισιτήρια
-Πέντε  πλαστά διαβατήρια
-Είκοσι ένα εντυπώματα σφραγίδας ημεδαπών/αλλοδαπών αρχών
-Πλήθος πλαστών εγγράφων
-Δύο αεροβόλα πιστόλια (REPLICA)
-Ένα πυροβόλο πιστόλι

eglimatikotita.gr


Ραχήλ σε Καμμένο: Αφού είμαι ψωνισμένη διάγραψέ με να πάω σπίτι μου


Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ραχήλ Μακρή και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, μετά τις «ανάρμοστες δηλώσεις» της πρώτης, κατά τον κ. Καμμένο και την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Όταν η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έμαθε την απόφαση του προέδρου του κόμματος για παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας και πιθανότατα τη διαγραφή της, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», η ίδια υποστηρίζει ότι έστειλε δυο οργισμένα SMS στον κ. Καμμένο, γεγονός που επίσημα oι ΑΝΕΛ διαψεύδουν.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η κυρία Ραχήλ, απευθυνόμενη στον Πάνο Καμμένο του έγραψε:«Να μάθεις να αντιμετωπίζεις τους άλλους και να μην κλείνεις τα τηλέφωνα. Αφήνεις να μου επιτίθενται χυδαία, να με συκοφαντούν και το μόνο που έχεις να πεις είναι ότι είμαι ψωνισμένη. Αφού είμαι ψωνισμένη διάγραψέ με να πάω σπίτι μου. Σ' ευχαριστώ».

Ο Πάνος Καμμένος έχει παραπέμψει τη βουλευτή, στην επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με την κατηγορία της αντικομματικής συμπεριφοράς. Αιτία ήταν δημόσιες τοποθετήσεις της σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επικριτικές για άλλα στελέχη και βουλευτές του κόμματος, οι οποίες κρίθηκαν προκλητικές.

press-gr.blogspot.gr


Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 5.000 θέσεις εργασίας- ξεκινά η υποβολή αιτήσεων


Ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού, τον οποίο οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Σε περίπτωση που ενδιαφερόμενη επιχείρηση δεν διαθέτει κλειδάριθμο πρέπει να επισκεφτεί την υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της και να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοσή του.

Οι ατομικές επιχειρήσεις πρέπει να προσκομίσουν τη βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.
Τα νομικά πρόσωπα πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης.
Η παραπών διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης) είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για επιχείρηση άλλης νομικής μορφής (Α.Ε., Ο.Ε. ΕΠΕ κλπ).

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:

Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Η επιχορήγηση πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.

usay.gr


Παραγγελίες για 25.000 Pony - Αρχίζει η παραγωγή του «τζιπ των φτωχών»


Στις αρχές του 2015 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου Pony 5ης γενιάς από τη «Namco Hellas» και οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στις αρχές του 2015 αρχίζει και η παραγωγή του νέου αυτοκινήτου, το οποίο θα έχει ελάχιστες διαφορές από το πρωτότυπο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και έχει ήδη κεντρίσει το έντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς συνδυάζει νέα τεχνολογία, πολύ χαμηλή τιμή αγοράς, και πάνω απ” όλα είναι ένα ελληνικό αυτοκίνητο.

Με την έναρξη της παραγωγής του νέου Pony θα ξεκινήσουν σταδιακά και οι προσλήψεις προσωπικού. Κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες, κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους του νομού Θεσσαλονίκης, που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές.

Επίσης θα αναζητηθούν οι υποπρομηθευτές, οι οποίοι επίσης θα είναι ελληνικές επιχειρήσεις. Και μετά θα ακολουθήσει η παραγωγή της μηδενικής σειράς, όπως λέγεται, δηλαδή η παραγωγή 100 οχημάτων όλων των εκδόσεων, τα οποία θα παρουσιαστούν σε ενδιαφερόμενους αντιπροσώπους, ώστε να ακολουθήσει το σωστό μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της «Namco Hellas», Ιωάννα Παπαπαναγιώτου, στο παρελθόν η εταιρεία είχε 52 αντιπροσώπους. Εναν σε κάθε νομό της χώρας. «Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον είναι πολύ πιο έντονο. Θα υπάρξει μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη τη χώρα», τονίζει.

Παραγγελίες για 25.000 αυτοκίνητα

Και μπορεί το ενδιαφέρον στην Ελλάδα να είναι μεγάλο, αλλά, όπως λέει η κ.. Παπαπαναγιώτου, από την Αφρική και τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι τεράστιο και ήδη οι παραγγελίες καταφθάνουν κατά χιλιάδες. Πρόκειται για μεγάλες παραγγελίες της τάξης των 25.000 αυτοκινήτων, τα οποία μάλιστα οι έμποροι αυτοκινήτων πιέζουν για να τα παραλάβουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Σ” αυτήν ακριβώς τη μεγάλη ζήτηση συνίσταται και η ιδέα της εγκατάστασης μικρών εργοστασίων (mini plan) σε κάθε χώρα. Με τη βοήθεια της «Namco», θα δίνεται η δυνατότητα στις χώρες αυτές να παράγουν το δικό τους εθνικό αυτοκίνητο και να καταπολεμήσουν την ανεργία κάνοντας νέες προσλήψεις». Κάτι που θα καταστήσει το νέο Pony σημαντικό μοχλό ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Αν σ” αυτό προστεθούν οι 410 νέες θέσεις εργασίας που προγραμματίζει η «Namco», οι 2.700 νέες έμμεσες θέσεις εργασίας, που υπολογίζεται ότι θα προκύψουν (υποπρομηθευτές, αντιπροσωπείες, νέοι πωλητές κ.λπ.), η επιστροφή του ΦΠΑ στην ελληνική οικονομία και πολλά ακόμη οφέλη, όλα αυτά κάνουν τον Π.Τζ. Κοντογούρη και τους συνεργάτες του να ευελπιστούν ότι το ελληνικό κράτος θα δει στο νέο Pony ένα όχημα ανάπτυξης και θα το βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν γρήγορα οποιαδήποτε άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα εμπόδια προσπαθήσουν να ανακόψουν την πορεία του.

Με τρεις κινητήρες

Το νέο Pony θα εφοδιάζεται με τρεις διαφορετικούς κινητήρες, οι οποίοι θα προέρχονται ο καθένας από διαφορετική αυτοκινητοβιομηχανία. Προς το παρόν δεν μπορούν να ανακοινωθούν, γιατί υπάρχει υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή. Θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και συνδυασμού βενζίνης-φυσικού αερίου.

Ειδικά για την παραγωγή του μοντέλου με τον κινητήρα βενζίνης-φυσικού αερίου, που αποτελεί τη γ” φάση παραγωγής του αυτοκινήτου, η «Namco» βρίσκεται σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ, καθώς η παραγωγή του αυτοκινήτου με το συγκεκριμένο κινητήρα εξαρτάται άμεσα από το πότε θα αναπτυχθεί το δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού αυτοκινήτων με φυσικό αέριο.

Το Pony επισήμως μπορεί να μεταφέρει φορτίο 800 κιλών, αλλά ανεπίσημα μπορεί να «σηκώσει» και 1.200 κιλά.

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Προεκλογική ομηρία για την κυβέρνηση και οι φόβοι Σαμαρά – Βενιζέλου


Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Όσες φορές κι αν βγει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη να διαψεύσει την εκλογολογία το μόνον που θα καταφέρει είναι να την πυροδοτεί. Άλλωστε, δεν είναι μόνον η δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το ορόσημο της Προεδρικής εκλογής που «μυρίζουν» κάλπες. Είναι και όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα: από τον εκνευρισμό μεταξύ Μαξίμου και Χαρδούβελη και τις παραιτήσεις των Γενικών Γραμματέων χθες μέχρι τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και τις ενστάσεις πολλών πράσινων βουλευτών έναντι του ενδεχομένου νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση βρίσκεται όμηρος, εν μέσω της πλέον κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα, της εκλογολογίας, κάτι που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού στους περισσότερους εκ των Υπουργών και βουλευτών, ανεξαρτήτως χρώματος.

Το Μαξίμου διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως θα εξαντλήσει τα συνταγματικά περιθώρια που έχει στη διάθεσή του. Δηλαδή ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, εντός του Ιανουαρίου, και η Βουλή θα κρίνει αν, τελικά, η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές. Όσοι, δε, γνωρίζουν προσωπικά τον κ. Αντώνη Σαμαρά διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνον λόγω πολιτικού πείσματος αλλά και εξαιτίας της ιδιοσυγκρασίας του δεν πρόκειται να ακολουθήσει ούτε το παράδειγμα Καραμανλή το 2009, ούτε βέβαια και αυτό του Παπανδρέου το 2011.

Σε κάθε βέβαιο σενάριο, όμως, υπάρχει και ένα... αλλά. Και το «αλλά» αυτό μοιάζει να ενισχύεται τις τελευταίες ώρες καθώς το πολιτικό αλλά και το δημοσιογραφικό προσωπικό βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Με αποτέλεσμα να γεννά σενάρια, ισχυρά και λιγότερο ισχυρά, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή ακόμη και για άλλες εξελίξεις. Αυτά τα σενάρια, άλλωστε, βρίσκονται και στον πυρήνα τις απόφασης των τριών Γ.Γ. να παραιτηθούν χθες και να μην εξαντλήσουν το τυπικό διάστημα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, που επίσης δεν θα τους προκαλούσε κώλυμα εκλογής, αν οι κάλπες στηθούν π.χ. το Φεβρουάριο.

Οι περισσότερο ή λιγότερο ισχυρές εναλλακτικές του σεναρίου για έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου και, αν απαιτηθεί, προσφυγής στις κάλπες τους πρώτους μήνες του 2015 είναι:

Εμπλοκή με την τρόικα. Κυκλοφορεί ως ισχυρό σενάριο και βασίζεται στην παραδοχή ότι η τρόικα δεν θα υποχωρήσει, ζητώντας από την κυβέρνηση μέτρα που δεν μπορεί να σηκώσει. Είναι το πλέον απευκταίο για την κυβέρνηση καθώς θα τη στερούσε και από βασικά επιχειρήματα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρασκήνιο ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς κινείται προκειμένου να εξασφαλίσει τις πολιτικές προϋποθέσεις λύσης του ελληνικού προβλήματος και, προφανώς, για να αποτρέψει ένα αδιέξοδο
Εμπλοκή με το ΠΑΣΟΚ. Το σενάριο αυτό προβλέπει μία επώδυνη, πλην όμως «τίμια», συμφωνία με την Τρόικα, την οποία το μεν Μαξίμου θα αποδέχεται ενόψει της εξόδου από το μνημόνιο και της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους, το δε ΠΑΣΟΚ όχι. Η αντίδραση μπορεί να προέρχεται κεντρικά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που χθες διεμήνυσε πως δεν δεσμεύεται από τις συζητήσεις Χαρδούβελη – τρόικας, ή από τμήμα του ΠΑΣΟΚ, όπως τα στελέχη «παπανδρεϊκής» επιρροής που εμφανίζονται να αρνούνται να στηρίξουν οποιοδήποτε δύσκολο μέτρο και να αναζητούν μία πιο... αριστερή (!) εκδοχή κόμματος. Για τις κινήσεις στο παρασκήνιο είναι ενήμερα και γαλάζια στελέχη, γεγονός που εξηγεί και τη φούρια αρκετών.
Συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και αλλαγή πρωθυπουργού, εν κινήσει. Το «έριξε» στην αγορά ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με συντριπτικό ποσοστό. Το «αγκάλιασε» με έναν τρόπο ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ενώ, υπό πολλές προϋποθέσεις, το σχολίασε και ο κ. Γιώργος Βλάχος. Ο κ. Τζιτζικώστας, που βρίσκεται σε μετωπική με το Μαξίμου από τότε που ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να στηρίξει τον Γ. Ιωαννίδη στην περιφέρεια, εκκινεί από προσωπικά ελατήρια αλλά και με την ισχύ του «μακεδονάρχη».

Αντίστοιχα χαρακτηριστικά έχει και η αναφορά Κακλαμάνη ενώ ψυχρές είναι οι σχέσεις μεταξύ Μαξίμου και Γ. Βλάχου, και μάλιστα χωρίς κανείς να το κρύβει. Το σενάριο είχε διακινηθεί κατά το παρελθόν τόσο ως απειλή από τον Ευ. Βενιζέλο όσο και ως προϋπόθεση για να ξαναμπεί στο κυβερνητικό παιχνίδι από τον κ. Φ. Κουβέλη. Μάλιστα, το... προωθούσαν και διάφορα άλλα κέντρα. Μοιάζει να έχει ελάχιστες ως μηδενικές πιθανότητες, τόσο λόγω του χαρακτήρα του κ. Σαμαρά όσο και του γεγονότος ότι, τουλάχιστον στο εσωτερικό της ΝΔ, οι κυρίαρχες «καραμανλικές» δυνάμεις είναι αντίθετες...  

newpost.gr