Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις στις ελληνικές τράπεζες μετά την αποκάλυψη του Reuters



Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η ΕΚΤ άλλαξε τη στάση της απέναντι στις ελληνικές τράπεζες αφού αποφάσισε να συνυπολογίσει στα επικείμενα τεστ αντοχής, τα επονομαζόμενα stress tests, τα φετινά πλάνα αναδιάρθρωσης των τραπεζών.

Βελτιώνεται κατά πολύ η θέση των ελληνικών τραπεζών εαν ευσταθούν οι πληροφορίες του Reuters.
Σύμφωνα λοιπόν με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο η χώρα μας έπεισε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συμπεριλάβει στα stress tests τα εφετινά πλάνα αναδιάρθρωσης (restructuring plans) των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρει η Ημερησία.
Η αλλαγή στάσης της ΕΚΤ είναι καθοριστική αφού εως τώρα δέχονταν μόνο τα σχέδια αναδιάρθρωσης που είχαν συμφωνηθεί με την Κομισιόν μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013.

Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα ''η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις τελευταίες εβδομάδες συμφώνησε να αλλάξει η προθεσμία και να προσμετρηθούν τα πρόσφατα συμφωνηθέντα σχέδια της Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank''.
Αυτό πολύ απλά βοηθάει στην περαιτέρω θωράκιση των ελληνικών τραπεζών που ''κατεβαίνουν'' πλέον στα τεστ αντοχής από σαφώς πλεονεκτικότερη από πριν θέση.

newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου