Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Άνθρακες ο "θησαυρός" Ανδρουλάκης μοιάζει όσο περισσότερο μπορεί στο ΣΥΡΙΖΑ

 


Όλοι περίμεναν να δουν το ΚΙΝΑΛ να παίρνει κεφάλι ώστε να έχει η χώρα εκτός απο σοβαρή κυβέρνηση και σοβαρή αντιπολίτευση. Διαβάζοντας όμως το απαντητικό σχόλιο του ΚΙΝΑΛ στην τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, έδειξε ότι οι πολίτες δεν θα έχουν ούτε με Ανδρουλάκη μια αντιπολίτευση, ουσίας.

Πάμε πρώτα με την ανακοίνωση:

Αν η σημερινή, εσπευσμένη τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη είχε στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες που μαστίζονται από την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής και παραγωγής, απέτυχε. Είναι πλέον εμφανές, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Τον καλούμε να σταματήσει να κρατάει ίσες αποστάσεις από την ακρίβεια και τα προβλήματα των πολιτών και να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, όπως:

• τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά,

• τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα,

• την αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων,

• την επαναφορά μίας μορφής του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους

• ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας και επενδύσεις στις ΑΠΕ, ώστε να μην έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη,

για να ανακουφιστούν άμεσα οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις που όλο και πιο δύσκολα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Και τι καταλαβαίνουμε; Καμία γνώση των δεδομένων, καμία μελέτη για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, απλά καταγγέλουμε για να υπάρχουμε όπως ακριβώς κάνει ο απαξιωμένος ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ, πρόχειρα για να δείξει ότι έχει προτάσεις, προτείνει ως λύσεις για την ακρίβεια τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, τη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, επαναφορά μιας μορφής ΕΚΑΣ σε 350 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, χωρίς να εξειδικεύει κανένα μέτρο, για πόσο χρόνο, σε ποια αγαθά κτλπ.

Με λίγα λόγια «νάχαμε να λέγαμε», για να κάνουμε ότι υπάρχουμε, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ας μην κάνουμε την διαφορά που θα ήθελε ο Έλληνας πολίτης.

Το ΚΙΝΑΛ, κάθε μέρα μοιάζει όσο περισσότερο μπορεί στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνει καμία διαφορά, έχει τις ίδιες λεκτικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, άνευ ουσίας και περιμένει με αυτή την τακτική να γίνει δεύτερο κόμμα!!! Αμ δε, υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θέλει ο πολίτης ακόμα μία από τα ίδια, θέλει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ικανότητα που δεν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, και αυτά τα τρία χαρακτηριστικά δεν δείχνει να τα έχει ακόμα ούτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ούτε ο Ανδρουλάκης.


Κ.Β.



Συνελήφθη και πάλι ο 15χρονος Ρομά που συμμετείχε στην καταδίωξη στο Πέραμα


 

Αμετανόητοι κακοποιοί παραμένουν οι Ρομά.

Συνελήφθη και πάλι για κλοπή αυτοκινήτου, ο 15χρονος αμετανόητος Ρομά που συμμετείχε στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Τέσσερις νεαροί Ρομά, μεταξύ των οποίων και ένας 15χρονος που είχε συμμετοχή στην καταδίωξη στο Πέραμα, συνελήφθησαν εχθές το πρωί στο Κερατσίνι καθώς προσπάθησαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Ο 15χρονος είναι ο ίδιος που είχε διαφύγει τον περασμένο Οκτώβριο στο Πέραμα, κατά την διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου, κατά το οποίο οι αστυνομικοί «γάζωσαν» με 38 σφαίρες αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον ένα Ρομά κακοποιό.

Ο 15χρονος, όταν οδηγήθηκε στο τμήμα ανέφερε πως ήταν αυτός που είχε διαφύγει από το Πέραμα, στις 23 Οκτωβρίου 2021, όταν είχε πέσει νεκρός ο φίλος του. Η δήλωση του 15χρονου επιβεβαιώθηκε και από την δακτυλοσκοπική εξέταση που ακολούθησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος είχε εμφανιστεί με την δικηγόρο του στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου δήλωσε χωρίς να προκύπτει, ότι αυτός οδηγούσε το όχημα την μοιραία μέρα στο Πέραμα και όχι ο φίλος του που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σήμερα το πρωί (12-2-2022) στο Κερατσίνι, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 15, 16, 19 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.

Οι κατηγορούμενοι, λίγο νωρίτερα, παραβιάζοντας την πόρτα του οδηγού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 21χρονου, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πριν προλάβουν να αποχωρήσουν από το σημείο και προσήχθησαν στο Τ.Α. Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπου και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπρόσθετα, οι κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού στην έκθεση HORECA 2022

 


«Είμαστε μπροστά στην αρχή ενός νέου σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου που με οδηγό τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, που πάντα αποτελούν πολύ σημαντικούς κλάδους στην Ελληνική οικονομία, θα μπορέσουμε για τα καλά να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα δύσκολα δύο έτη της πανδημίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του, το μεσημέρι, στην έκθεση υπηρεσιών εστίασης, φιλοξενίας και τροφοδοσίας HORECA 2022.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της διοργανώτριας εταιρείας, Θανάση Παναγούλια, στα περίπτερα των περίπου 550 εκθετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως τα τρόφιμα και τα ποτά, ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, τα μηχανήματα κουζίνας, το web marketing και η μηχανοργάνωση.

«Είμαστε μπροστά σε μία πολύ καλή τουριστική περίοδο και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων, των ελληνικών επιχειρήσεων, για επενδύσεις για δημιουργία θέσεων απασχόλησης είναι εξαιρετικά έντονο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον εκθεσιακό χώρο της Metropolitan Expo.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω σήμερα τον κ. Πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή που μας έκανε ερχόμενος στην έκθεση HORECA, τη μεγαλύτερη έκθεση για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση, όπου πραγματικά θεωρώ ότι πήρε μιας πρώτης τάξεως γεύση για την πραγματική οικονομία, τις εμπορικές πράξεις και είδε με τα δικά του μάτια όλη την αγορά, όλη την Ελλάδα, να έρχεται στην έκθεση προκειμένου να βρει εμπορικές λύσεις για τις επιχειρήσεις του. Ευχαριστούμε πολύ κ. Πρωθυπουργέ, μας τιμάτε ιδιαίτερα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παναγούλιας.

Συνομιλώντας με εκθέτες και επισκέπτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει στηρίξει την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και την κοινωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ παράλληλα δρομολόγησε σταδιακά την ασφαλή επαναλειτουργία της κοινωνικής ζωής.

«Αφήσαμε πίσω τα δύσκολα, θα πάμε καλύτερα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σειρά προϊόντων από πολλές περιοχές της Ελλάδας, που αποτελούν μέρος της ελληνικής διατροφής αλλά και του μοναδικού γαστρονομικού προϊόντος που προσφέρει η χώρα μας σε όλους τους επισκέπτες. «Αν κρίνω από την κίνηση, θα πάμε καλά φέτος», ανέφερε.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφτώ σήμερα την HORECA, καθώς και ο κλάδος των εκθέσεων κάνει τη δική του σημαντική επανεκκίνηση. Αυτό το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η θετική ενέργεια την οποία αποπνέει ο εξαιρετικά δυναμικός κλάδος της εστίασης, των ξενοδοχείων, του catering, του καφέ.

Είμαστε μπροστά σε μία πολύ καλή τουριστική περίοδο και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων, των ελληνικών επιχειρήσεων, για επενδύσεις, για δημιουργία θέσεων απασχόλησης, είναι εξαιρετικά έντονο.

Νομίζω ότι αυτό πιστοποιήθηκε και σήμερα κατά τη σύντομη παραμονή μου στην έκθεση και πιστεύω ότι είμαστε μπροστά στην αρχή ενός νέου σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου, που με οδηγό τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, που πάντα αποτελούν πολύ σημαντικούς κλάδους στην Ελληνική οικονομία, θα μπορέσουμε για τα καλά να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα δύσκολα δύο έτη της πανδημίας.

Κάθε επιτυχία στην ολοκλήρωση της έκθεσης και του χρόνου με ακόμα περισσότερους εκθέτες και με ακόμα περισσότερους επισκέπτες.



Δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια


 

Ομάδα αντιεξουσιαστών κακοποιών επιτέθηκαν, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα άτομα αυτά έκαναν δολοφονικές επιθέσεις σε αστυνομικούς που ήταν στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και στη Σόλωνος.

Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός αστυνομικού, ενώ δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή κακοποιού.



ΣΥΡΙΖΑ: Πολακισμός μέχρι τέλους και επιστροφή στο 2015

 



Σχέδιο εγκαθίδρυσης καθεστώτος που θα ελέγχει τη Δικαιοσύνη, το τραπεζικό σύστημα και τα ΜΜΕ επεξεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη μέρα που θα επιστρέψει -αν επιστρέψει ποτέ– στην εξουσία.

Το «η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς» δεν είναι άλλη μία… μπαλαφάρα του Παύλου Πολάκη. Είναι η αντίληψη που διατρέχει όλον τον ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 έχασε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις;

Είναι ο λόγος για τον οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει προχωρήσει και δεν θα προχωρήσει σε καμία διαδικασία αναζήτησης των αιτίων της ήττας, αφού στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι ο λαός δεν τους καταψήφισε επειδή έκαναν κακό στη χώρα, στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά επειδή δεν ήλεγχαν «τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας». Οταν ο κ. Τσίπρας λέει «μάθαμε από τα λάθη μας» για να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι είναι έτοιμος να ξανακυβερνήσει, δεν εννοεί ότι δεν θα ξαναχτυπήσει τη μεσαία τάξη όπως έκανε το 2015-2019, αλλά ότι θα φροντίσει να ελέγξει το ΣτΕ, ώστε να μη βγάζει τους νόμους, που έχει σκοπό να περάσει, αντισυνταγματικούς. Οπως π.χ. έγινε με τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ευάλωτη η Δημοκρατία

Είναι επιφανειακός και ανεπαρκής ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν οι πυλώνες της ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και οι Βρυξέλλες, στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Οσο, δε, αυτές εκλαμβάνονται ως «υπερβολές του Πολάκη» ή ως πολιτική συνθηματολογία χωρίς περιεχόμενο τόσο πιο ευάλωτη φαίνεται και είναι η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Παπαγγελόπουλος αποφάσιζε ότι «το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», για κάτι που γνώριζε ο ίδιος και η κ. Τουλουπάκη, αλλά όχι η ελληνική Δικαιοσύνη. Κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων δημοσιεύονταν σε εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα πριν (!) ληφθούν από τις ερευνητικές Αρχές. Κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν εκδιώχθηκε ο Κοντονής από το υπουργείο Δικαιοσύνης επειδή ενδιαφερόταν για το ποιους έβλεπε ο Παπαγγελόπουλος στο γραφείο του και για ποιες υποθέσεις, χωρίς να τους καταγράφει στο βιβλίο επισκεπτών του υπουργείου. Κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Καλογρίτσας έπαιρνε εγγυητικές από την Τράπεζα Αττικής χωρίς εγγυήσεις κ.λπ.

Αυτή όμως ήταν η «πρώτη φορά Αριστερά». Η «δεύτερη φορά Αριστερά» θα είναι αλλιώς, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα έως το τελευταίο στέλεχος, επειδή θα επιχειρήσουν να ελέγξουν τα πάντα, ώστε να μη μαθαίνει ο λαός τίποτα.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε, καθώς όλα αυτά δεν ξεκίνησαν τώρα από τον Παύλο Πολάκη. Κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα, σε εκείνη τη συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε πει για το δημοψήφισμα ότι «τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή – ναι, κυριολεκτώ», είχε πει και το «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία».

Τσίπρας και Σκουρλέτης

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2020, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει, προκαλώντας μεγάλο θόρυβο, τότε: «Η “δεύτερη φορά Αριστερά” δεν πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας», ενώ την επόμενη ημέρα ο Πάνος Σκουρλέτης έλεγε στον ΣΚΑΪ: «Συμφωνώ 100% με όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας». Τι εννοούσε ο κ. Τσίπρας με τη φράση «αρμοί της εξουσίας;». Το εξήγησε εν μέρει, λίγες μέρες μετά, ο αρχισυντάκτης διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών», Τάσος Παππάς, όταν έγραφε: «Δεν είναι αρμός εξουσίας, και μάλιστα εξαιρετικά ισχυρός, τα οικονομικά συμφέροντα; Δεν είναι αρμός εξουσίας η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Δεν είναι αρμός εξουσίας τα συνδικάτα, τα επιμελητήρια, οι επιστημονικοί σύλλογοι; Δεν είναι αρμός εξουσίας οι ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που καθορίζουν τη γραμμή των δικτύων τους με βάση τις δουλειές που έχουν σε άλλους τομείς πιέζοντας τις κυβερνήσεις; Δεν είναι αρμός εξουσίας ο κεντρικός τραπεζίτης και οι διοικήσεις των σωσμένων από τους φορολογουμένους τρεις φορές τραπεζών που αναφέρονται όχι στην εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά στην ΕΚΤ;».

Ξανά ο Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ του περασμένου Σεπτεμβρίου, μιλώντας στις παραγωγικές τάξεις για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν επιστρέψει στην εξουσία: «Αξιοποιούμε τις μετοχές του Δημοσίου και ανακτούμε μία τουλάχιστον συστημική τράπεζα σε δημόσιο μάνατζμεντ». Πόσο, δηλαδή, διαφέρει η φράση αυτή του ίδιου του αρχηγού από τη φράση του… αψύ Σφακιανού: «Δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτήν τη χώρα, αν μία τράπεζα από τις τέσσερις δεν περάσει σε δημόσιο έλεγχο. Τουλάχιστον μία τράπεζα από τις τέσσερις».

Και δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για τράπεζα στον έλεγχο της κυβέρνησης. Το έχει κάνει στο παρελθόν και ο «σοβαρός και μετριοπαθής» Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και ο Νίκος Παππάς. Οχι, φυσικά, για να υπάρχει μία τράπεζα με ανθρώπινο πρόσωπο, όπως ισχυρίζονται. Αλλά για να υπάρχει μία τράπεζα που θα χαρίζει δάνεια σε αυτούς που θέλει η κυβέρνηση, κάτω από τη μύτη της ΕΚΤ και των ευρωπαϊκών ελεγκτικών μηχανισμών. Μία επανάληψη, δηλαδή, της Αγροτικής Τράπεζας της δεκαετίας του ’80 και του ’90, που για πολλά χρόνια πλήρωνε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και η ελληνική οικονομία.

Ζανέτ και Τασία

«Η δεύτερη φορά Αριστερά που έρχεται… και την τρέμετε… αλλά έρχεται και το ξέρετε… θα είναι αλλιώς… όχι για εσάς, αλλά προτίστως (σ.σ.: η ορθογραφία της λέξης είναι δική της) για τον λαό», έγραφε σε ανάρτησή της τον Δεκέμβριο του 2020 η αδελφή του κ. Τσίπρα, Ζανέτ. Ξέρετε με ποια αφορμή; Με αφορμή τις αποκαλύψεις ότι ο αδελφός της ενοικιάζει μία βίλα στο Σούνιο με 500 ευρώ τον μήνα…

Για τη «δεύτερη φορά Αριστερά» μίλησε πρόσφατα και η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Επειδή εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζε τον κόπο. Κάναμε γραμματείς και διευθυντές αυτούς που είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό ότι όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πολύ περισσότερο εμείς που είχαμε εχθρικό κράτος απέναντί μας, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επιτόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή, εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981. Γιατί η Ν.Δ. τότε μιλούσε για “πρασινοφρουρούς”. Είχαν ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι», είπε και συνέχισε: «Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε απέναντι σε ένα πάρα πολύ σκληρό νομικό πλαίσιο, που δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου, δεν έχει αντιστοιχία με την επιείκεια, που είναι η βασική αρχή του Δικαίου. Αυτό, λοιπόν, νομίζω ότι είναι το μάθημα. Πήραμε ένα κράτος που ήταν ξεχαρβαλωμένο και απολύτως ταυτισμένο με τα κόμματα και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια πολιτική που να μπορεί να δείξει σεβασμό ο κόσμος στη Δικαιοσύνη και μέσα από ελαφρύτερες ποινές, από εναλλακτικές ποινές. Βρισκόμαστε σε επίπεδο συζήτησης γύρω από τη Δικαιοσύνη, τους νόμους και την παραβατικότητα σε εποχές σκοταδιστικές. Ανησυχείς το τι θα γίνει σε αυτήν τη χώρα αν δεν τους σταματήσει κάποιος ή αν δεν φύγουν».

Βρισκόταν, βεβαίως, σε διαδικτυακή κομματική εκδήλωση και είχε δίπλα της (στο παράθυρο της οθόνης του υπολογιστή δηλαδή) τον διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Μιχάλη Καλογήρου. Ηταν, δηλαδή, άνετη ότι δεν την άκουγαν πολίτες για να πουν «τι λέει αυτή ρε;», αλλά μόνο… σύντροφοι.

Απαξίωση Δικαιοσύνης


Για τη Δικαιοσύνη, βεβαίως, τον έλεγχο ή την απαξίωσή της έχουν μιλήσει και άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς να ξεχάσει κανείς τον κ. Μηταφίδη, που τον Ιούλιο του 2021, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα. Δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης, με φόντο τη «δεύτερη φορά Αριστερά» δεν εκτοξεύονται μόνο από τα «κεντρικά». Για τη Δικαιοσύνη έγραψε και ένα εκ των πλέον γνωστών trolls του Διαδικτύου, με το ψευδώνυμο «Roof is on Fire», μετά την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου. «Ο πρώτος που θα πρέπει να πάει φυλακή μόλις πέσει η Χούντα και επανέλθει η Δημοκρατία θα πρέπει να είναι ο εισαγγελέας που αρχειοθέτησε τα αδιευκρίνιστα ποσά των “αθώων”», έγραψε σχετικά, ενώ η «δεύτερη φορά Αριστερά» έχει χρησιμοποιηθεί πλέον και στην… τέχνη. «Γ@μημένοι κ@λο@μπατσοι εδώ θα πληρώσετε, τη δεύτερη φορά Aριστερά στον Εβρο θα είστε, στον Εβρο και θα κοιτάτε την τουρκική σημαία, μ@υν@παν@ γ@μημεν@». Εγραψε ο ράπερ Υποχθόνιος τον Απρίλιο του 2021 σε βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος, προφανώς ύστερα απο συνάντησή του με την Ελληνική Αστυνομία.

Ο Πολάκης, βέβαια, είναι μία κατηγορία μόνος του και εσχάτως αυτό το έχουν καταλάβει και στην Κουμουνδούρου, που προσπαθούν να βγάλουν μπροστά τον Τσίπρα και τους βγαίνει με… κόκκινο ο Πολάκης, σπάζοντάς τους τα νεύρα.

Ο Πολάκης έχει πει «κάποιοι προστατευόμενοι μάρτυρες ή οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι έχουν καταθέσει στην αμερικανική Δικαιοσύνη» αφήνοντας υπόνοιες ότι γνωρίζει πως κάτω από τις κουκούλες μπορεί να βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα, δηλαδή καταλύοντας κάθε έννοια Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας.

Ο Πολάκης προαναγγέλλει την κρατικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, την αύξηση του αριθμού των δικαστών, την εθελούσια συνταξιοδότηση όσων ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να είναι στο δικαστικό σώμα «και είναι πάνω από 58, 59, 60 ετών», τη δημιουργία δεύτερης Σχολής Δικαστών κ.λπ. Και όλα αυτά «για να είναι αλλιώς η “δεύτερη φορά Αριστερά”».

Ο Στέλιος Κούλογλου

«Μην ανησυχείτε με όσα ακούτε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλει τη δικτατορία του προλεταριάτου», είπε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «North 98» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέλιος Κούλογλου, με το γνωστό του, άνετο ύφος. Εξήγησε ότι κρατικοποίηση τράπεζας ή της αγοράς ενέργειας, όπως και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όχι απλώς δεν προβλέπονται εντός της ευρωζώνης, αλλά απαγορεύονται. «Δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές», υπογράμμισε, έχοντας αντιληφθεί τον κίνδυνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Που μπορεί, δηλαδή, να οδηγηθεί έχοντας ως κεντρικό στόχο να απευθύνεται στο λούμπεν, αντισυστημικό, αντιευρωπαϊκό ακροατήριο, που τέμνει οριζοντίως τα κομματικά ακροατήρια και αποτελεί και τη βασική του δεξαμενή ψηφοφόρων. Ιδιαιτέρως τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει στα δεξιά του έναν διεκδικητή των ψήφων της Κεντροαριστεράς που έχει κουραστεί με τα «γιούρια στα θερινά ανάκτορα» και θέλει σοβαρότερο πολιτικό λόγο. Δεν είπε όμως μόνο αυτό ο κ. Κούλογλου, που γνωρίζει και τα των Βρυξελλών. Είπε ακόμα «ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά».

Αρα; Αρα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κούλογλου, «ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες, αλλά προτείνουν λάθος μέτρα».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Τουρκική πρόκληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά


 

Τούρκοι, μέσω του ασυρμάτου, παρενόχλησαν το ελικόπτερο NH90 της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η παρενόχληση του ελικοπτέρου με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας μέσα, έγινε νωρίτερα το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Το ελικόπτερο πετούσε από Σάμο προς Αγαθονήσι. Τότε, οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου παρενόχλησαν το ελικόπτερο, ζητώντας να αλλάξει πορεία καθώς όπως ισχυρίστηκαν πετούσε μέσα σε τουρκικό FIR!

Ωστόσο οι τουρκικοί ισχυρισμοί αγνοήθηκαν από το ελληνικό ελικόπτερο το οποίο συνέχισε κανονικά την πορεία του. 

Ο σταθμός της Σάμου απάντησε στις τουρκικές αρχές ότι η εκπομπή τους είναι παράνομη, δεν ισχύει και ότι το ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού πετούσε σε περιοχή ευθύνης του ελληνικού FIR.



O Νίκος Τερζής απαγορεύει στον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει τα τραγούδια του, μετά τις δηλώσεις για Λιγνάδη

 


Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Νίκος Τερζής, απαγορεύει στον Σάκη Ρουβά  να τραγουδάει τα τραγούδια του, μετά τις δηλώσεις του για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει χαρακτηριστικά, «Τώρα αν σου απαγορεύσω να λες οποιοδήποτε δικό μου τραγούδι, θα είμαι εγώ ο κακός και ο παράξενος;» βάζοντας το hashtag #Ρουβάς.



Στη συνέχεια απάντησε σε έναν χρήστη ότι ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αναφέροντας ότι το «Πράττει ήδη η δικηγόρος μου».

Ποια είναι τα τραγούδια που έχει γράψει ο Νίκος Τερζής στον Σάκη Ρουβά

Shake it (Eurovision 2004)

Για μια φορά

Για φαντάσου

Γιατί γαμώτο

Γιατί έτσι μ΄αρέσει

Γουστάρω φάση ροκ εν ρολ

Γύρνα

Δες! Πες!

Δώσε μου μια νύχτα

Εγώ σε αγαπώ

Έλα σώπα

Θα είμαι εδώ

Με κομμένη την ανάσα

Μην αντιστέκεσαι

Μια βροχή

Μια παρουσία

Να ζήσεις μωρό μου

Νιώσε

Όλα είναι μια φυγή

Όνειρα τρελά

Που πας;

Σούπερ μηχανές, πέτσινα μπουφάν

Τα τρελά μας όνειρα

Το πρώτο μου λάθος

Χρόνια Πολλά

Ψεύτικα

Οργή προκάλεσαν και στους χρήστες του Twitter οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και αναφέρθηκε στη φιλία του με τον σκηνοθέτη, που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση.

«Έπεσα από τα σύννεφα, όταν έσκασε η βόμβα. Τον Δημήτρη πραγματικά τον αγάπησα, ό,τι συναίσθημα έχω για εκείνον είναι θαυμασμού, αγάπης. Εγώ έτσι έζησα δίπλα στον Δημήτρη κι αυτή είναι η δική μου κατάθεση», είπε μεταξύ άλλων και εξόργισε το κοινό.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για να είμαι και ξεκάθαρος, εγώ το πρόσωπο που γνώρισα στον Δημήτρη Λιγνάδη είναι αυτό που σας περιγράφω. Ό,τι άλλο έχει συμβεί, δεν το γνωρίζω. Περιμένω να αποδειχτεί κι η άλλη πλευρά. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή εγώ. Ας μιλήσει η Δικαιοσύνη».


protothema.gr




Ξυλοφόρτωσε με φίλους του τη σύντροφό του και την έστειλε στο νοσοκομείο

 



Τον εφιάλτη έζησε στα χέρια του συντρόφου της μία 20χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη. Ο σύντροφός της την άρπαξε από το σπίτι τους, την χτύπησε μαζί με άλλα τρία άτομα και την έστειλε στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης συνέλαβαν έπειτα από αναζητήσεις στην περιοχή του Καλοχωρίου, 29χρονοΈλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή κατά συναυτουργία και παράβαση Νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με τρία ακόμη άτομα (2 εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί), το απόγευμα της Πέμπτης 10-02-2022 στο Δενδροπόταμο, μετέβησαν στην οικία όπου διαμένει (ο συλληφθείς) με την 20χρονη σύντροφό του και αφού την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο, της επιτέθηκαν από κοινού αρχικά, στην ίδια περιοχή, αλλά και κατά μόνας (ο 29χρονος) μεταγενέστερα σε έτερη περιοχή.

Η 20χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.


Πηγή



Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Πούτιν για την Ουκρανία

 


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησαν σήμερα τηλεφωνικά επί μια και πλέον ώρα για την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

"Η ασφαλής κλήση μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του Ρώσου προέδρου Πούτιν τελείωσε στις 12.06 τοπική ώρα στην Ουάσινγκτον (19.06 ώρα Ελλάδας)", δήλωσε αξιωματούχος μετά την πολυαναμενόμενη αυτή συνομιλία.



skai.gr



Βρετανικό ΥΠΕΞ: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών

 


«Δεν θεωρούμε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Η Ελλάδα και η Τουρκία παραμένουν στενοί φίλοι και σύμμαχοι του Ηνωμένου Βασιλείου». Με αυτή τη λιτή αλλά ξεκάθαρη δήλωση του εκπροσώπου του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και το Ηνωμένο Βασίλειο παίρνει θέση υπέρ της Ελλάδος αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην ανακοίνωσή το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενθαρρύνει και τις δύο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση των εντάσεων στο Αιγαίο μέσω διαλόγου.

Στέητ Ντιπάρτμεντ

Δεν τίθεται αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, διεμήνυσε χθες Παρασκευή και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, που αφορούσε την τοποθέτηση του Τούρκου υπουργού, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται».

Η δήλωση Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραχώρησε συνέντευξη στο τουρκικό δίκτυο TRT, κατά τη διάρκεια της οποίας έθεσε για ακόμα μια φορά το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει στείλει επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Τούρκος υπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες που καθόρισαν την παραχώρηση των νησιών και ως εκ τούτου μπορεί να τεθεί ζήτημα κυριαρχίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας ισχυρίστηκε χθες πως «η Ελλάδα το 2022 με εναέρια και θαλάσσια μέσα παραβίασε 229 φορές το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών».

Η απάντηση της Αθήνας

Αναφερόμενος στις τουρκικές αιτιάσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι «τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους», τονίζοντας πως «όχι μόνο δεν συνάδουν με βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου αλλά ξεφεύγουν και της απλής λογικής».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Στην φυλακή μετά την απολογία τους οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί του γηροκομείου στα Χανιά

 


Την προσωρινή κράτηση των δύο ιδιοκτητριών, του γιατρού και του ψυχιάτρου του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά, αποφάσισαν οι ανακριτικές Αρχές στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που διήρκεσε 22 ώρες.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος εκ της υπεράσπισης, αμφισβήτησε την διαδικασία δηλώντας ότι «προτιμήθηκε η ταχύτητα από την δικαιοσύνη».

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής.

Οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή.

Η απολογία τους ξεκίνησε στις 7 το πρωί του Σαββάτου ενώ στη διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ συγγενών των θυμάτων και υπερασπιστών του γηροκομείου, οι οποίοι σημειεωτέον παρέμειναν στον αύλειο χώρο του δικαστικού μεγάρου μέχρι τα ξημερώματα.

Παράλληλα έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες.

Στο μεταξύ η δομή συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί και αυτό δεν μπορεί να το διανοηθεί κανένας σοβαρός άνθρωπος.



Μητσοτάκης : Τεράστια η σημασία της επόμενης τετραετίας


 

Τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Η ελληνική οικονομία θα είναι μία από τις πρωταθλήτριες το 2021


Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία δυναμική τροχιά ανάκαμψης, αντιμετωπίζοντας όμως ταυτόχρονα σημαντικούς κλυδωνισμούς από επιπτώσεις οι οποίες είναι έξω από το δικό μας έλεγχο και αναφέρομαι κυρίως στις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτή η προσωρινή αναταραχή όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακυρώσει τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η ελληνική οικονομία θα είναι μία από τις πρωταθλήτριες στην ανάπτυξη το 2021. Πιστεύω ότι το ίδιο θα ισχύσει και για το 2022.

Η ανεργία αποκλιμακώνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση στην ανεργία στην Ευρώπη.

Το διαθέσιμο εισόδημα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η κυβέρνηση υπήρξε απολύτως συνεπής στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος. Μείωσε φόρους, μείωσε ασφαλιστικές εισφορές και η χώρα γίνεται ένας ελκυστικός προορισμός για πολύ σημαντικά ξένα κεφάλαια, δημιουργώντας -και με αυτόν τον τρόπο- πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Επομένως, η κατεύθυνση της χώρας είναι σαφέστατα θετική. Εκτιμώ ότι έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας μία εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία. Δηλαδή η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2012, του 2015, του 2019. Θα έλεγα ότι έχουμε αλλάξει “πίστα” ως χώρα και γι’ αυτό και έχουμε κάθε δικαίωμα, παρά τις δυσκολίες – τις οποίες είμαι ο πρώτος που αναγνωρίζω- να είμαστε αισιόδοξοι.

Στήριξη για όσο καιρό διαρκεί η αναταραχή στην αγορά ενέργειας


Έχω απόλυτη αίσθηση των δυσκολιών που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Ο σκοπός μου δεν είναι τόσο να διαφημίσω τις επιτυχίες της κυβέρνησης όσο να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες τις οποίες έχουμε μπροστά μας. Όμως οφείλω να τονίσω ότι το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων όλο αυτό το διάστημα, και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει σημαντικά ενισχυθεί.


Η μείωση του ΕΝΦΙΑ η οποία θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων δύο μηνών, διότι τα εκκαθαριστικά θα έρθουν νωρίτερα φέτος, σημαίνει ουσιαστική βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος για τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, πρωτίστως για τους πιο αδύναμους.

Ένα διαμέρισμα, ας πούμε, στο Αιγάλεω 120 τετραγωνικών πλήρωσε, το 2018, 488 ευρώ ΕΝΦΙΑ. Φέτος, με τη νέα μείωση, θα πληρώνει 277 ευρώ. Είναι μία μείωση παραπάνω από 200 ευρώ ετησίως.

Ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών στον Κορυδαλλό πλήρωσε 336 ευρώ, φέτος θα πληρώσει 178 ευρώ.

Αναφέρθηκα ειδικά σε αυτά τα παραδείγματα; Για να τονίσω ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερη στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Αυτή, λοιπόν, είναι μία στήριξη στο διαθέσιμο εισόδημα.


Στήριξη στο διαθέσιμο εισόδημα ήταν και όλες οι μειώσεις των φόρων και των εισφορών τις οποίες κάναμε. Είναι κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην αύξηση των καταθέσεων.

Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση στήριξε με μία σημαντική επιδότηση, τους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, διεύρυνε το επίδομα θέρμανσης. Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής: οι επιδοτήσεις που δώσαμε δεν ακυρώνουν πλήρως τις αυξήσεις, αποτελούν όμως μία σημαντική ανακούφιση. Εάν δεν υπήρχαν αυτές οι επιδοτήσεις οι αυξήσεις στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Και θα εξακολουθούμε να παρέχουμε αυτή τη στήριξη για όσο καιρό διαρκεί αυτή η αναταραχή στην αγορά ενέργειας, που ελπίζουμε ότι θα είναι προσωρινή.


Στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους


Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω δύο πράγματα:


Πρώτον, μία γενική τοποθέτηση: κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα. Δηλαδή θα πρέπει αυτή τη στιγμή που έχουμε συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους για το 2022, είναι απολύτως κρίσιμο να τους πετύχουμε, να είμαστε σίγουροι για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Άρα, όσοι εξαγγέλλουν μέτρα δεξιά και αριστερά χωρίς να έχουν καμία ιδέα για το πώς θα τα εφαρμόσουν και κυρίως πού θα βρουν τα λεφτά, είναι εκτός τόπου και χρόνου και νομίζω ότι και η κοινωνία δεν τους παρακολουθεί.

Το δεύτερο: δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα. Άρα τα όποια μέτρα μπορούμε να συζητήσουμε μπορούν να είναι αυτή τη στιγμή μόνο στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους.

Σας θυμίζω ότι τον Δεκέμβριο δώσαμε στους χαμηλοσυνταξιούχους ένα έκτακτο επίδομα και διπλασιάσαμε, επίσης, το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Να σας πω και κάτι ακόμα, κάτι το οποίο περνάει κάτω από το ραντάρ: καλύτερη και πιο αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι να βρούμε δουλειά σε έναν άνεργο, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει κανένα εισόδημα, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι το επίδομα ανεργίας αφορά μία μικρή μειοψηφία των ανέργων. Ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι δεν επωφελούνται από το επίδομα ανεργίας.

Ο κανόνας πρέπει να είναι τα μόνιμα μέτρα


Αλλά πρέπει να σας τονίσω και πάλι τη σημασία του να εκτελέσουμε με συνέπεια τον προϋπολογισμό. Και μέχρι στιγμής τα όποια έκτακτα βοηθήματα, τις όποιες έκτακτες παροχές, έχουμε δρομολογήσει καταφέραμε και τις εξασφαλίσαμε από την υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού.

Όσο η ανάπτυξη είναι πιο ρωμαλέα, τόσο μεγαλύτερες αντοχές έχει ο προϋπολογισμός. Και όσο μεγαλύτερες αντοχές έχει ο προϋπολογισμός, τόσο μας επιτρέπεται να κάνουμε τέτοιες παρεμβάσεις. Τονίζω όμως, και θέλω να επιμείνω σε αυτό, ότι αυτά τα έκτακτα μέτρα είναι αυτό που λέει η λέξη: είναι έκτακτα αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Ο κανόνας πρέπει να είναι τα μόνιμα μέτρα και γι’ αυτό και θέλω να επιμείνω ότι οι εξαγγελίες και η υλοποίηση των δεσμεύσεών μας σχετικά με τη μείωση των φόρων έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά -με εξαίρεση κάποιους συντελεστές ΦΠΑ που έχουμε πει ότι θα μειωθούν προσωρινά- όλες οι άλλες μειώσεις φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, ο φόρος εισοδήματος στις επιχειρήσεις στο 22% από 29% -για κάντε λίγο τον υπολογισμό τι σημαίνει αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση- η μείωση του φόρου στα μερίσματα, οι παρεμβάσεις που κάναμε στην προκαταβολή, η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής έως 800.000. Όλα αυτά τα μέτρα έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά.

«Ανάπτυξη για Όλους»


Εγώ θέλω από τους πρώτους μήνες του 2023 να έχουμε επανέλθει στην επενδυτική βαθμίδα. Αυτό μπορεί να μην λέει πολλά πράγματα στον τηλεθεατή μας, ξεκλειδώνει όμως δισεκατομμύρια πόρων τα οποία θα μπορούν να επενδυθούν πια στην Ελλάδα. Και, ναι, η κυβέρνηση αυτή έχει πάρει την απόφαση να ξεπληρώσει πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ, με τα οποία θα τελειώσουμε εντός του έτους.

Δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα». Υπάρχει όμως το δέντρο της ανάπτυξης το οποίο εφόσον το ποτίσουμε θα δώσει καρπούς για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Από την πρώτη στιγμή το σύνθημά μου είναι «Ανάπτυξη για Όλους». Και ανάπτυξη για όλους σημαίνει ότι όλοι έχουν μέρισμα ανάπτυξης και ότι σταδιακά μειώνουμε και τις κοινωνικές ανισότητες. Αυτό προτάσσει ο κοινωνικός χαρακτήρας της μεγάλης παράταξης που έχω την τιμή να ηγούμαι.


Περαιτέρω μείωση των φόρων στην εργασία


Ως προς την φορολογία, έχουμε ήδη περίπου εκπληρώσει όλο μας το προεκλογικό πρόγραμμα. Και πρέπει να σας πω ότι εάν είχαμε μία δυνατότητα -δεν την έχουμε αυτή τη στιγμή- αλλά αυτό το οποίο θα επεδίωκα, θα ήταν να μειώσω κι άλλο τους φόρους στην εργασία. Δηλαδή, να μειώσω κι άλλο τις εργοδοτικές εισφορές με όφελος και για την επιχείρηση και για τον εργαζόμενο. Και βέβαια να μπορέσουμε -και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε, δεν έχω καμία ανησυχία- να μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Η πρόβλεψή μας και η επιθυμία μου θα είναι η εισφορά αλληλεγγύης το ’23 να μπορεί να τελειώσει για όλους. Δεν είμαι έτοιμος ακόμα.


Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου


Η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού είναι καθορισμένη με νόμο. Την εκκινήσαμε νωρίτερα. Χρειάζονται δύο με τρεις μήνες προκειμένου να γίνουν όλες οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους και ενώ η πρόθεσή μου ήταν να προχωρήσω στη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του έτους, την 1η Ιουλίου, αποφάσισα να το φέρουμε μπροστά, την 1η Μαΐου. Δεν μπορεί να πάει πιο μπροστά από αυτό, γιατί θα έπρεπε ουσιαστικά να αλλάξουμε το νόμο τον οποίο εμείς ήδη έχουμε ψηφίσει και επίσης αποτελεί ουσιαστικά ευρωπαϊκή βέλτιστη πρακτική.

Άρα από 1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που δώσαμε, που είναι μία μικρή αύξηση, δεν θα έλεγα ότι είναι αμελητέα, αλλά είναι μία μικρή αύξηση. Δεν κάνει μία τεράστια διαφορά στα εισοδήματα των εργαζομένων. Άρα η δική μου επιθυμία θα είναι να πάμε τόσο, όσο αντέχουν οι δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να αποτελεί μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη


Δεν έχω κανένα λόγο να μπω σε ένα παιχνίδι φραστικών αντιπαραθέσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Ενδεχομένως να αισθάνονται οι φίλοι μας από την άλλη μεριά του Αιγαίου ότι υπάρχει κάποια εσωτερική πίεση και θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα από τα πολλά προβλήματα που έχει η τουρκική οικονομία. Αυτά τα οποία ακούμε τελευταία δεν είναι απλά ανυπόστατα. Είναι παντελώς παράλογα, νομικά και πολιτικά. Νομίζω ότι έχουν απαντηθεί με κάθε τρόπο και θα απαντιούνται σε όλα τα διεθνή fora.

Από εκεί και πέρα η Ελλάδα έχει μια υποχρέωση να εξοπλίζεται λελογισμένα και να αποτελεί μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Η Ελλάδα δεν είναι επιθετική δύναμη. Αλλά είναι αμυντική δύναμη. Και θα γνωρίζει πάρα πολύ καλά όποιος αμφισβητήσει την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα, θα γνωρίζει ότι αν ό μη γένοιτο, ό μη γένοιτο, φτάναμε σε κάποια σύγκρουση ότι το τίμημα το οποίο θα πλήρωνε θα ήταν πάρα πολύ βαρύ.


Έχουμε ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα


Η άποψη μου ήταν πάντα πάρα πολύ συγκεκριμένη, ότι η απλή αναλογική δημιουργεί μεγάλα προβλήματα κυβερνησιμότητας και για αυτό αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο και έχουμε μια ενισχυμένη αναλογική. Όχι τόσο ενισχυμένη όσο η προηγούμενη αλλά κατά την άποψη μου ένα δίκαιο σύστημα το οποίο ισορροπεί μεταξύ αναλογικότητος και κυβερνησιμότητος. Από εκεί και πέρα, για μένα οι κυβερνήσεις του ενός κόμματος έχουν μια αξία στον βαθμό που μπορούμε να λαμβάνουμε γρήγορα αποφάσεις και να υλοποιούμε με αποφασιστικότητα το κυβερνητικό μας σχέδιο.

Δεν σημαίνει, όμως, ότι με το να έχεις αυτοδυναμία, ότι έχεις κατ’ ανάγκην την επικράτηση ενός κόμματος και μόνον. Δείτε τι έκανα εγώ ως Πρωθυπουργός και πόσα στελέχη ενέταξα στην κυβέρνηση, στον κρατικό μηχανισμό, που δεν προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο σκοπός μας, λοιπόν, πάντα είναι να μπορούμε να συνθέτουμε. Αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να κάνουμε έκπτωση στην κυβερνητική σταθερότητα, η οποία ξέρετε πόσο σημαντική είναι για την οικονομία.

Τεράστια η σημασία της επόμενης τετραετίας


Αυτή τη στιγμή η επόμενη τετραετία θα είναι τετραετία κατά την οποία πιστεύω θα μπορέσουμε επιτέλους ως χώρα να κάνουμε την μεγάλη σύγκλιση με την Ευρώπη. Να γίνουμε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Το έχουμε πετύχει σε επιμέρους τομείς, βλέπετε το ψηφιακό κράτος, ας πούμε. Είναι τεράστια η σημασία της επόμενης τετραετίας.

Αν καταφέρουμε -και θα τα καταφέρουμε- με μια σταθερή κυβέρνηση την επόμενη τετραετία να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης πολύ μεγαλύτερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τότε πραγματικά στο τέλος της -εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες- στο τέλος μιας οκταετίας θα μπορούμε να πούμε, ναι, αλλάξαμε την χώρα.



Δολοφόνος 7χρονου :«Έπρεπε να τιμωρηθεί»

 



Το παιδί ήταν άτακτο και έπρεπε να τιμωρηθεί για να μην φωνάζει φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ο Πολωνός σύντροφος της 29χρονης «Μήδειας», σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την υπόθεση της δολοφονίας του 7χρονου αγοριού από την μητέρα και τον Πολωνό σύντροφό της το 2017.

Ο 33χρονος που συζούσε με την 29χρονη σε δώμα οικίας στην Αθήνα, κακοποίησε τον 7χρονο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Το παιδί ήταν άτακτο και έπρεπε να τιμωρηθεί για να μην φωνάζει φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ο Πολωνός σύντροφος  της 29χρονης «Μήδειας» σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που μιλούν στο Skai.gr.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της τιμωρίας που περιέγραψε ο 33χρονος ήταν παρούσα και η 29χρονη μητέρα του, η οποία δεν έκανε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την δολοφονία του γιου της. Η ίδια ισχυρίστηκε πως έπαιζε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή και δεν κατάλαβε τι έγινε.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι αστυνομικοί το παιδί το άφηναν νηστικό, το χτυπούσαν και πέθανε από ασφυξία καθώς του έκλεισαν  το στόμα με μονωτική ταινία ενώ είχε υποστεί κακοποίηση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αφού σκότωσαν το παιδί ο 33χρονος έφτιαξε τσιμεντένια κατασκευή όπου έβαλε την σορό του αγοριού και την τοποθέτησε στη σκεπή του δώματος. Στη συνέχεια όταν μετακόμισαν μετά από 2 χρόνια πήρε τα οστά του παιδιού και τα έβαλε σε μια εργαλειοθήκη την οποία τοποθέτησε σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του νέου διαμερίσματος που νοίκιασαν.

Κατόπιν, έρευνας που έγινε το πρωί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα εντοπίστηκε στον αποθηκευτικό χώρο καναπέ, στη βεράντα του διαμερίσματος, η εργαλειοθήκη που περιείχε δύο σακούλες με ανθρώπινα οστά. 

Κακοποιούταν και το 2ο παιδί της 29χρονης

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ η ιστορία ξεκινά από το 2015 όταν έφυγε ο πολωνός βιολογικός πατέρας του 7χρονου αγοριού αφήνοντας πίσω την 29χρονη με τα 2 παιδιά τους. Στην συνέχεια η τελευταία σύναψε σχέση με τον 33χρονο Πολωνό.

Το 2018 διαπιστώθηκε από τους δασκάλους του σχολείου που πήγαινε η 10χρονη τότε κόρη της 29χρονης πως κακοποιούταν καθώς είδαν σημάδια πάνω της, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν την εισαγγελία ανηλίκων και το κορίτσι να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Όταν η εισαγγελία αναζήτησε και το 2ο παιδί, το αγόρι, η μητέρα ισχυριζόταν ότι είναι στην Πολωνία με τον πατέρα του. Οι αρχές αφού διαπίστωσαν πως ο βιολογικός πατέρας νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική στην Πολωνία, βρήκαν άτομα από το περιβάλλον του τα οποία αναιρούσαν τους ισχυρισμούς της μητέρας και λόγω του κακοποιητικού ιστορικού συνέχισαν τις έρευνες που οδήγησαν στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του 7χρονου αγοριού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και συνελήφθη. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία και εξεδόθη ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη η 29χρονη.

 

Πηγή: skai.gr