Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Συνελήφθη και πάλι ο 15χρονος Ρομά που συμμετείχε στην καταδίωξη στο Πέραμα


 

Αμετανόητοι κακοποιοί παραμένουν οι Ρομά.

Συνελήφθη και πάλι για κλοπή αυτοκινήτου, ο 15χρονος αμετανόητος Ρομά που συμμετείχε στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Τέσσερις νεαροί Ρομά, μεταξύ των οποίων και ένας 15χρονος που είχε συμμετοχή στην καταδίωξη στο Πέραμα, συνελήφθησαν εχθές το πρωί στο Κερατσίνι καθώς προσπάθησαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Ο 15χρονος είναι ο ίδιος που είχε διαφύγει τον περασμένο Οκτώβριο στο Πέραμα, κατά την διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου, κατά το οποίο οι αστυνομικοί «γάζωσαν» με 38 σφαίρες αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον ένα Ρομά κακοποιό.

Ο 15χρονος, όταν οδηγήθηκε στο τμήμα ανέφερε πως ήταν αυτός που είχε διαφύγει από το Πέραμα, στις 23 Οκτωβρίου 2021, όταν είχε πέσει νεκρός ο φίλος του. Η δήλωση του 15χρονου επιβεβαιώθηκε και από την δακτυλοσκοπική εξέταση που ακολούθησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος είχε εμφανιστεί με την δικηγόρο του στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου δήλωσε χωρίς να προκύπτει, ότι αυτός οδηγούσε το όχημα την μοιραία μέρα στο Πέραμα και όχι ο φίλος του που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σήμερα το πρωί (12-2-2022) στο Κερατσίνι, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 15, 16, 19 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.

Οι κατηγορούμενοι, λίγο νωρίτερα, παραβιάζοντας την πόρτα του οδηγού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 21χρονου, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πριν προλάβουν να αποχωρήσουν από το σημείο και προσήχθησαν στο Τ.Α. Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπου και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπρόσθετα, οι κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου