Κυριακή 29 Μαΐου 2022

4 συλλήψεις μετά την δολοφονική επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών στο ΑΠΘ


 

Σε 4 συλλήψεις και 29 προσαγωγές, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις μετά την δολοφονική επίθεση ακροαριστερών κακοποιών με μολότοφ σε αστυνομικούς που φρουρούσαν την κατασκευή βιβλιοθήκης εντός Α.Π.Θ. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ακροαριστεροί κακοποιοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου κινήθηκαν από χώρο όπου πραγματοποιούνταν μουσική εκδήλωση εντός του Α.Π.Θ. και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων.




Ακροαριστερός κακοποιός εγκλωβίστηκε σε αρχαιολογικό χώρο και συνελήφθη

 


Ένας κουκουλοφόρος κατά το κυνηγητό με την αστυνομία παγιδεύτηκε στον αρχαιολογικό χώρο. Μην έχοντας άλλη επιλογή παραδόθηκε

Συνολικά εννέα προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε Καμάρα και ΑΠΘ εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η πιο περίεργη προσαγωγή ωστόσο έγινε στον πεζόδρομο της Γούναρη, στη Ναυαρίνου.



Όπως κατέγραψε σε video ο Taifer, ένας κουκουλοφόρος, κατά το κυνηγητό με την αστυνομία, παγιδεύτηκε στον αρχαιολογικό χώρο. Μην έχοντας άλλη επιλογή παραδόθηκε στη συνέχεια στους αστυνομικούς που περικύκλωσαν τον χώρο.


Πηγή: voria.gr



Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Βοστώνη – Αθήνα

 


Σε πανηγυρικό κλίμα γιορτάστηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης η έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βοστώνης-Αθήνας από την εταιρεία Delta Airlines.

Η πτήση θα συνδέει απευθείας τις δύο πόλεις μετά από 25 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της τελετής στο αεροδρόμιο Logan έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και δεξίωση με ελληνικά εδέσματα.

Ο Ελληνοαμερικανός μακροβιότερος κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και πρώην υποψήφιος πρόεδρος, Μάικλ Δουκάκης, χαιρέτισε αυτή την επιτυχία, κάνοντας λόγο για μια ιστορική εξέλιξη που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά με την ομογένεια της Νέας Αγγλίας. Επιπλέον, χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Βοστώνης, κ. Μεθόδιος, και ο ομογενής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του αεροδρομίου Massport, Lew Evangelides, ο οποίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στις ελληνικές του ρίζες από την περιοχή της Ηπείρου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, ευχαρίστησε τα στελέχη των αεροδρομίων της Βοστώνης και της Αθήνας και εξήρε το έργο της ομάδας εργασίας του Γενικού Προξενείου που επί τέσσερα χρόνια εργάστηκε εθελοντικά για την έναρξη της απευθείας πτήσης, κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εστιάζοντας στους τομείς της έρευνας αγοράς, ανάλυσης δεδομένων, δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ που θεωρούνται απαραίτητοι για την ανάπτυξη αερογραμμών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Delta Airlines, Chuck Imhof, είχε παρουσιάσει αναλυτικά τη στρατηγική της εταιρείας σε τουριστικούς πράκτορες της Μασαχουσέτης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο αεροδρόμιο της Βοστώνης, ο τοπικός διευθυντής της Delta, Pratik Patel υπογράμμισε την προτεραιότητα της Ελλάδας ως διεθνή προορισμού και τη σημασία της νέας απευθείας πτήσης. Η πτήση της Delta Airlines θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Βοστώνη, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας διαβιούν περίπου 150 χιλιάδες Έλληνες ομογενείς. Η πτήση Βοστώνη-Αθήνα αναχώρησε με 100% πληρότητα στο παρθενικό της ταξίδι.


Πηγή



Φωτιά με έναν νεκρό σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη

 



Η φωτιά ξέσπασε σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Πριάμου 14 στην Ηλιούπολη, λίγο μετά τις 06:00 το πρωί. 

Στο σπίτι διέμεναν δύο αδέρφια, ένας άντρας και μία γυναίκα ηλικίας 70 και 69 ετών. 

Επί τόπου σύμφωνα με ανακοίνωση της έσπευσε η Πυροσβεστική με ισχυρές δυνάμεις και συγκεκριμένα τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Κατά την επιχείρηση ανασύρθηκε νεκρός ο 70χρονος άντρας. Η Πυροσβεστική  απεγκλώβισε τη γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, από το σπίτι ακούστηκαν κάποιες εκρήξεις και στη συνέχεια το είδαν να φλέγεται.  



Συνέχισαν τις επιθέσεις με μολότοφ σε ΑΠΘ και Εξάρχεια οι αντιεξουσιαστές που καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ

 



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι, τα ξημερώματα εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Εξάρχεια.

Ομάδα κακοποιών κουκουλοφόρων που καλύπτονται απο τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ακροαριστερές και αριστερές ομάδες, και συμμετείχε σε πάρτι στην Πολυτεχνική Σχολή, επιτέθηκε με δολοφονικές βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες που φρουρούσαν την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας.



Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 03:00 το πρωί. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα. 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να περιορίσουν τη δράση των ακροαριστερών κουκουλοφόρων. 

Μετά τη λήξη των επεισοδίων η Αστυνομία προχώρησε σε πολλές προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Επίθεση με πάνω από είκοσι δολοφονικές βόμβες μολότοφ δέχτηκε τα ξημερώματα μια ομάδα Δράση που περιπολούσε στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μολις οι αστυνομικοί πέρασαν από την οδό Χαριλάου Τρικούπη και σταμάτησαν για λίγο τη διέλευσή τους, μια ομάδα περίπου 30 ακροαριστερών κακοποιών που καλύπτεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να τους πετά βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απεγκλωβιστούν από το σημείο και από τον ασύρματο ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων για την επίθεση που δέχτηκαν, ζητώντας μάλιστα ενισχύσεις.

Μια άλλη ομάδα Δράση, που προσέτρεξε στο σημείο για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους αστυνομικούς, δέχτηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα από άτομα τα οποία, όπως είπαν, βρίσκονταν στα γύρω καταστήματα.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία προσαγωγή ή σύλληψη, αφήνοντας τους απλά να ξεφύγουν.