Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Συνέχισαν τις επιθέσεις με μολότοφ σε ΑΠΘ και Εξάρχεια οι αντιεξουσιαστές που καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ

 



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι, τα ξημερώματα εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Εξάρχεια.

Ομάδα κακοποιών κουκουλοφόρων που καλύπτονται απο τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ακροαριστερές και αριστερές ομάδες, και συμμετείχε σε πάρτι στην Πολυτεχνική Σχολή, επιτέθηκε με δολοφονικές βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες που φρουρούσαν την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας.



Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 03:00 το πρωί. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα. 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να περιορίσουν τη δράση των ακροαριστερών κουκουλοφόρων. 

Μετά τη λήξη των επεισοδίων η Αστυνομία προχώρησε σε πολλές προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Επίθεση με πάνω από είκοσι δολοφονικές βόμβες μολότοφ δέχτηκε τα ξημερώματα μια ομάδα Δράση που περιπολούσε στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μολις οι αστυνομικοί πέρασαν από την οδό Χαριλάου Τρικούπη και σταμάτησαν για λίγο τη διέλευσή τους, μια ομάδα περίπου 30 ακροαριστερών κακοποιών που καλύπτεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να τους πετά βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απεγκλωβιστούν από το σημείο και από τον ασύρματο ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων για την επίθεση που δέχτηκαν, ζητώντας μάλιστα ενισχύσεις.

Μια άλλη ομάδα Δράση, που προσέτρεξε στο σημείο για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους αστυνομικούς, δέχτηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα από άτομα τα οποία, όπως είπαν, βρίσκονταν στα γύρω καταστήματα.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία προσαγωγή ή σύλληψη, αφήνοντας τους απλά να ξεφύγουν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου