Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης : Βούληση μας είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την υγιή νέα επιχειρηματικά.


Παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 1ο προσυνέδριο «ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ» στη Νίκαια.


Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου τους ομιλητές μας για τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

Θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στα νέα παιδιά, τα οποία σπουδάζουν και σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους. Και να τους πω ότι αυτές οι θετικές ιστορίες, τις οποίες ακούσαμε σήμερα, είναι πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν στη χώρα μας, κόντρα στην απαισιοδοξία, στη μιζέρια και στη μαυρίλα.

Είναι παραδείγματα εταιριών που ξεκίνησαν με μια καλή ιδέα, αλλά, κυρίως, με ένα πνεύμα επιχειρηματικότητας,  που τους επέτρεψε τελικά να μη συμβιβαστούν με τη μετριότητα. Να παράγουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες και προϊόντα, στοχεύοντας, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά, κυρίως, στην παγκόσμια αγορά.



Στην πορεία, δημιουργήθηκαν μια σειρά από επιχειρήσεις, που έχουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Είναι επιχειρήσεις εξωστρεφείς, είναι επιχειρήσεις με νέους εργαζόμενους. Είναι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται το πολύ καλό υλικό ανθρώπινο δυναμικό, που παράγουν τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι επιχειρήσεις που πληρώνουν καλά τους εργαζόμενους τους.  Είναι επιχειρήσεις, που έχουν και ένα πολύ ευχάριστο και ωραίο εργασιακό περιβάλλον και συνδυάζουν καλές απολαβές, με μια αίσθηση ομαδικής δουλειάς και αγώνα για έναν στόχο, ο οποίος ξεπερνάει την επίτευξη μόνο επιχειρηματικών κερδών.

Γιατί το λέω αυτό; Διότι πρέπει να αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή κάθε Κυβέρνησης, να στηρίζει περισσότερες τέτοιες επιχειρήσεις. Μιλάμε συχνά για μεγάλες επενδύσεις. Για το Ελληνικό, για τις Σκουριές, για άλλες ξένες επενδύσεις, που μπορεί να γίνονται στον κλάδο του τουρισμού ή του ορυκτού πλούτου. Προφανώς και αυτές οι επενδύσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές. Αλλά, πρέπει να καλλιεργήσουμε μια νέα γενιά, νέων επιχειρηματιών, που θα αντιλαμβάνονται την άσκηση της επιχειρηματικότητας μέσα από τον τρόπο από τον οποίο μας μίλησαν και οι τρεις σημερινοί ομιλητές. Δύο μεγάλες επιτυχημένες επιχειρήσεις και ένα start up, το οποίο κινείται σε έναν τομέα εξαιρετικά ενδιαφέρον, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πρωτογενούς τομέα.



Η δική μας βούληση είναι αυτού του είδους την υγιή νέα επιχειρηματικά, να τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Με φορολογικά κίνητρα, με απλοποίηση διαδικασιών, μεγαλύτερη κατάρτιση – για την οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια – που θα επιτρέψει στις εταιρίες να έχουν πρόσβαση σε καλύτερο στελεχιακό δυναμικό, αλλά, ταυτόχρονα, αναδεικνύοντας τη σημασία της επιχειρηματικότητας, της ανάληψης ρίσκου και της συνεισφοράς αυτού του είδους επιχειρηματικότητας στην υγιή ανάπτυξη της χώρας. 



Τώρα αναβαθμίστηκε η ποιότητα στην ΕΡΤ! Η Γιαμαλή με δική της εκπομπή για να ενισχυθεί η καθεστωτική προπαγάνδα



Η ομάδα της κυβερνητικής καθεστωτικής προπαγάνδας της ΕΡΤ, τώρα με δικές τους εκπομπές για να συνεχίσουν ακάθεκτοι το προπαγανδιστικό τους έργο για όσο καιρό ακόμα θα είναι κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου και από αυτό δεν λείπει η ομάδα "Ειδησεογραφικής εγκυρότητας" , όπως η Αναστασία Γιάμαλη, η Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η Αναστασία Γιάμαλη αναβαθμίζεται, λαμβάνοντας ρόλο βασικού παρουσιαστή εκπομπής, θα τη βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο 10-12 το πρωί μαζί με τον Τάκη Σαράντη.

Η Κατερίνα Αρκιβοπούλου επανέρχεται με καθημερινή ενημερωτική εκπομπή που θα λέγεται "Δεύτερη ματιά". Θα την παρουσιάζει η Κατερίνα Ακριβοπούλου μαζί με την Έλλη Τριανταφύλλου. Στο στούντιο θα είναι επίσης ο Σωτήρης Καψώχας και η Φώφη Γιωτάκη.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο, φέτος θα αναλάβει την πρωινή εκπομπή μαζί με τη Μαίρη Πολάλη
Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε πρωί από τις 05.45 έως και τις 10.00, ενώ το βραδινό δελτίο θα μεταδίδεται στις 20.55 με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Καλή προπαγανδιστική καθεστωτική ενημέρωση! Για λίγο ακόμα δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για τους τηλεθεατές!!




Φόβοι για αιματηρό πόλεμο Αλβανών μπράβων "νονών" της νύχτας που λυμαίνονται την παραλιακή


Είναι γνωστό στην αστυνομία ότι η Αλβανική μαφία κυριαρχεί στην νύχτα της παραλιακής και Αλβανοί σκληροί κακοποιοί έχουν αναλάβει την προστασία καταστημάτων τόσο στην παραλιακή όσο και την Γλυφάδα.

Με τους επικίνδυνους Αλβανούς πλέον να κυριαρχούν στην νύχτα η διασκέδαση στην παραλιακή γίνεται πολύ επικίνδυνη για τους θαμώνες γιατί οι Αλβανοί δεν έχουν "μπέσα" όπως λένε παλιοί Έλληνες μπράβοι και δεν διατάζουν να σκοτώσουν ακόμα και αθώους εάν βρεθούν μπροστά τους.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι διέφυγαν της σύλληψης μετά την αιματηρή επίθεση σε μπαρ της Γλυφάδας. 

Η αστυνομία μετά από το κτύπημα και με την εμπειρία που έχει θεωρεί ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών φοβάται ότι έχει ξεκινήσει αιματηρός πόλεμος ανάμεσα σε μπράβους της νύχτας. 

Οι μαρτυρίες λένε ότι οι εκτελεστές πλησίασαν πεζοί το νυχτερινό κέντρο τα ξημερώματα στην περιοχή της Γλυφάδας και άρχισαν να πυροβολούν ψυχρά αδιαφορώντας για παράπλευρες απώλειες.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε σε αυτόπτες μάρτυρες ότι μετά την πράξη τους και με απόλυτη ψυχραιμία, έφυγαν πεζοί όπως ήρθαν από το σημείο αφού άφησαν αιμόφυρτα τέσσερα άτομα.  

Οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος εξετάζονται από τους αστυνομικούς της ασφάλειας.





Συνελήφθη ανδρόγυνο ημεδαπών για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ανδρών



Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 5-10-2017 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας ένας 34χρονος ημεδαπός και μία 35χρονη ημεδαπή (ανδρόγυνο), οι οποίοι το τελευταίο και πλέον δίμηνο διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ανδρών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες περιόδευαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως πρωινές –μεσημβρινές ώρες αναζητώντας καφενεία-καφετέριες στα οποία σύχναζαν μοναχικοί ηλικιωμένοι άνδρες. Στη συνέχεια η 35χρονη προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά της, συνομιλούσε μαζί τους, αποκτώντας οικειότητα και με το πρόσημα ότι προτίθεται να συνευρεθούν ερωτικά, τους έπειθε να την οδηγήσουν στις οικίες τους.

Κατόπιν με τη χρήση υπνωτικών χαπιών που έριχνε, σε ανύποπτο χρόνο, στο ποτήρι με το ποτό τους, τους έφερνε σε κατάσταση αναισθησίας ή αδυναμίας για αντίσταση και εν συνέχεια ερευνούσε τους χώρους από όπου αφαιρούσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Ο 34χρονος είχε το ρόλο του οδηγού και παρατηρητή (τσιλιαδόρου), παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια στη σύζυγο του, σε περίπτωση ανεπιτυχούς έκβασης των σχεδίων τους.

Στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος υπνωτικών χαπιών, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM , ρολόγια χειρός και ένα tablet .

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις, στις περιοχές της Ραφήνας, Μαραθώνα, Αρτέμιδας, Π. Φαλήρου και Ηλιούπολης, με τους δράστες να έχουν αναγνωρισθεί ανεπιφύλακτα από τους παθόντες.

Εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι ενέχονται σε πληθώρα παρόμοιων αδικημάτων, τα οποία λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν, δεν έχουν καταγγελθεί.

Ο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή.


Ανεξέλεγκτος ο Ρουβίκωνας σε νέα επίθεση με βαριοπούλες στο ΚΕΠΥΟ στο Μοσχάτο



Ομάδα του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στις 6:15 σήμερα το πρωί, στα γραφεία του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών στο Μοσχάτο.

Οκτώ άτομα με βαριοπούλες και σφυριά, έσπασαν τις τζαμαρίες των γραφείων του ΚΕΠΥΟ, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Χανδρή, και στη συνέχεια διέφυγαν ανενόχλητοι.

Την ευθύνη για τις καταστροφές ανέλαβε, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα Ρουβίκωνας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για επιστροφή ενός ελάχιστου ποσοστού της βίας που ασκείται από τη φορολογία. 

Οι αντιεξουσιαστές ανάρτησαν και φωτογραφία της επίθεσης. 






Πρόταση Μίκη Θεοδωράκη να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης για να πέσει ο Τσίπρας



«Να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης» προτείνει ως μοναδική λύση, συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα, ο μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, σε άρθρο του στο «Βήμα», κάνοντας λόγο για «εθνική ανάγκη να σταματήσει αυτή η ανωμαλία».

Το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη στο «Βήμα της Κυριακής» :

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ανησυχία μου για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει ο Λαός μας ύστερα από τη σκληρή δοκιμασία στην οποία τον έχουν ρίξει τα Μνημόνια στα τελευταία χρόνια.

Πρέπει ο Λαός μας να μάθει ότι οι συμβάσεις τις οποίες μας επέβαλαν το ΔΝΤ και η Ευρώπη διαφέρουν από εκείνες που έχουν υπογραφεί με την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, οι οποίες είχαν καθαρά οικονομικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό και οι χώρες αυτές βγήκαν από τα Μνημόνια. Στη δική μας περίπτωση, επιβλήθηκαν όροι πρωτοφανείς με πρόσχημα το χρέος. Οροι όπως η απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας, η κατάσχεση από τους δανειστές του εθνικού μας πλούτου και η δέσμευση της εθνικής μας περιουσίας.

Στην ουσία, το καθεστώς που μας επιβλήθηκε με τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων από το 2010 έως σήμερα είναι καθεστώς αποικίας. Για αυτόν τον λόγο καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να προβεί σε ενέργειες αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως η εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου και η κήρυξη της ΑΟΖ (αποκλειστική οικονομική ζώνη) και άλλων μεγάλων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών γιατί, πρώτον, μας το απαγορεύει το Μνημόνιο και δεύτερον, στην περίπτωση που κάποια κυβέρνηση αντλούσε πλούτο από οποιαδήποτε πηγή, τα χρήματα είναι δεσμευμένα και οφείλει να τα παραδίδει στους Δανειστές μας. Ετσι, η Ελλάδα είναι η μοναδική χωρίς ΑΟΖ. Ενώ η Κύπρος έχει κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, επειδή ακριβώς δεν έχει υπογράψει όρους πρωτοφανείς και απαράδεκτους για ένα κυρίαρχο κράτος.

Οι πιέσεις από τους δανειστές μας για μέτρα που βυθίζουν στη φτώχεια μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και στοχεύουν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού έλαβαν μεγαλύτερη καταστρεπτική ορμή με την κυβέρνηση της “για πρώτη φορά Αριστεράς“.

Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας μού είχε προτείνει (πριν από τις εκλογές) να συνεργαστούμε και να συγκυβερνήσουμε, του τόνισα ότι οι ιστορικές συνθήκες και η γεωπολιτική θέση της χώρας αποκλείουν μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες την ανάδειξη της Αριστεράς σε κυβερνητική εξουσία. Και τον κάλεσα να στραφούμε προς τον ελληνικό λαό, που είναι η μόνη δύναμη ικανή να επιβάλει, εάν το θελήσει, μια τέτοιας μεγάλης σημασίας αλλαγή. Διαφορετικά, το να επιδιώκει ένα αριστερό κόμμα να πάρει την εξουσία στις υπάρχουσες συνθήκες, αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική που θα βλάψει τον Λαό και την Αριστερά.

Ας αυτό το αντελήφθη σίγουρα ο Αλ. Τσίπρας μετά το δραματικό εξάμηνο του 2015, όμως αντί να παραιτηθεί, αποφάσισε μετά το δημοψήφισμα του «ΟΧΙ» να πει το μεγάλο «ΝΑΙ» και έκτοτε να αφεθεί σαν ένα ξερόφυλλο στη διάθεση των ανέμων των δανειστών μας. Αλλωστε το ομολόγησε και ο ίδιος: “Γιατί η Ευρώπη μού φέρεται τόσο σκληρά;“ αναρωτήθηκε “αφού της έδωσα περισσότερα από ό,τι ο Σαμαράς“. (Δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια που χρησιμοποίησε, όμως αυτό ήταν το νόημα…)

Ομως από μια κυβέρνηση της Αριστεράς που αποφασίζει να εφαρμόζει πολιτική της Δεξιάς είναι θείο δώρο γι’ αυτούς που έδειξαν με χίλιους τρόπους ότι στοχεύουν στον εκμηδενισμό του Λαού μας. Πράγματι, η αγριότητα των μέτρων πολλαπλασιάστηκε από το γεγονός ότι οι έμπειροι δανειστές είχαν απέναντί τους έναν άπειρο πολιτικό και μια ανώριμη κυβέρνηση που τους άνοιγε την όρεξη για ακόμη χειρότερα μέτρα. Ετσι, η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που βρίσκεται κάτω από Μνημόνια και ενώ όλοι οι δείκτες στην Ευρώπη δείχνουν γενικώς άνοδο, εδώ κατρακυλούν κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά. Πώς λοιπόν να μη φωνάξω SOS;

Η χώρα μας κάθε μέρα κάνει ένα ακόμη βήμα προς το χάος. Πάντως μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενώ όλα όσα είπα τα συμμερίζονται το 85% του Λαού μας και σύσσωμη η αντιπολίτευση, δεχόμαστε να μας κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να δεσμεύει τη χώρα μας για εκατό χρόνια έχοντας μαζί του μόνο το 15% του πληθυσμού!

Βεβαίως στηρίζουν την παρουσία τους επάνω στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986, με την οποία το προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, να διαλύει τη Βουλή σε περίπτωση ασυμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη λαϊκή θέληση, το πήρε συνταγματικά ο Πρωθυπουργός!

Εχω επανειλημμένως τονίσει ότι το πολίτευμα της Προεδρευομένης Δημοκρατίας έχει έκτοτε μεταβληθεί σε θεσμό πρωθυπουργικής ασυδοσίας, δεδομένου ότι καταργήθηκε ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου, που του έδιδε το δικαίωμα να ελέγχει τον Πρωθυπουργό. Ετσι, σήμερα ο κ. Τσίπρας ελέγχει τον κ. Τσίπραν (!) και εξακολουθεί να κυβερνά με το πρόσχημα ότι έχει μαζί του τους 153 βουλευτές. Με τη λογική αυτή και εφόσον αυτοί οι 153 έχει αποδειχθεί ότι είναι μπετόν αρμέ, εάν αύριο η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πέσει στο 10%, ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να κυβερνά. Και εάν πέσει στο 5%, το ίδιο. Και εάν τελικά φτάσει το 1%, ή ακόμα κι αν έχει μόνο τη δική του ψήφο, και πάλι με τη μία αυτή ψήφο θα μένει ο Πρωθυπουργός στη θέση του. (Κάνω μια φανταστική υπόθεση, ακριβώς για να αναδείξω τον τραγέλαφο στον οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα εκείνη η Αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία φυσικά ειρήσθω εν παρόδω εγώ – βουλευτής του ΚΚΕ τότε – και ένας ακόμα ήμασταν οι μόνοι που δεν την ψηφίσαμε.)

Το ερώτημα μετά από αυτή την ανάλυση είναι γιατί οι 153 εξακολουθούν να κρατούν τη θέση τους στη Βουλή, όταν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει πέσει στο 15% και αύριο σίγουρα θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά; Η απάντηση είναι: Γιατί επωφελούνται από τη Συνταγματική Αναθεώρηση, βάσει της οποίας ο μόνος που μπορεί να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές είναι ο Πρωθυπουργός!

Επειτα από όσα εξέθεσα, θεωρώ ότι υπάρχει εθνική ανάγκη να σταματήσει αυτή η ανωμαλία. Δηλαδή ενώ κάποιοι μας οδηγούν προς την καταστροφή, εμείς οι υπόλοιποι, η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, να τους ανεχόμαστε χωρίς αντίδραση… Θα πουν, υποθέτω, ότι δεν υπάρχει λύση συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα. Ομως, υπάρχει: να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Είναι, κατά τη γνώμη μου, η μοναδική ιστορική θα έλεγα ευκαιρία για να σωθούν η χώρα και ο Λαός».


Καλή χοληστερίνη (HDL): Πώς αυξάνεται – Όρια για άντρες και γυναίκες



Καλή χοληστερίνη - Τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας είναι ένα σημαντικό μέτρο της υγείας της καρδιάς. Ειδικά όσον αφορά την HDL χοληστερίνη, γνωστή επίσης και ως σας «καλή» χοληστερόλη, όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδό της, τόσο το καλύτερο για εσάς.

Καλή χοληστερίνη - Αν και ο γιατρός σας μπορεί να σας πει να μειώσετε την ολική χοληστερίνη σας, είναι σημαντικό να μπορέσετε ταυτόχρονα να αυξήσετε την υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (high-density lipoprotein - HDL) χοληστερόλη σας.

Η χοληστερόλη είναι μια κηρώδης ουσία που υπάρχει σε όλα τα κύτταρά σας και έχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Σε αυτές περιλμαβάνεται η βοήθεια για την οικοδόμηση των κυττάρων του σώματός σας. Μεταφέρεται μέσω του αίματος καθώς “αγγιστρώνεται” επάνω σε πρωτεΐνες, που ονομάζονται λιποπρωτεΐνες.

Το να μειώσετε απλά την LDL χοληστερίνη σας μπορεί να μην είναι αρκετό, τουλάχιστον για άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η αύξηση της HDL χοληστερίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτό.

Ποια είναι τα όρια για την καλή χοληστερίνη στο αίμα σας

Τα επίπεδα της χοληστερόλης μετρώνται σε χιλιοστόγραμμα (mg) ανά δεκατόλιτρο (dL) αίματος. Θυμηθείτε: για την HDL χοληστερίνη, ο στόχος σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο νούμερο.

                                Σε κίνδυνο                     Επιθυμητό

Άντρες           Κάτω από 40 mg/dL        60 mg/dL και πάνω

Γυναίκες    Κάτω από 50 mg/dL        60 mg/dL και πάνω

Εάν το επίπεδο της HDL χοληστερόλης σας πέφτει μεταξύ των επιπέδων “Σε κίνδυνο” και “Επιθυμητό”, θα πρέπει να συνεχίσετε να προσπαθείτε να αυξήσετε το επίπεδο της HDL χοληστερίνης σας, για να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Εάν δεν γνωρίζετε το επίπεδο της HDL σας, ζητήστε από το γιατρό σας να σας κάνει μια απλή εξέταση αίματος για τις τιμές χοληστερίνης.

Πώς θα αυξήσετε την καλή χοληστερίνη στο αίμα σας

Ο τρόπος ζωής σας έχει την μεγαλύτερη επίδραση στην HDL χοληστερίνη σας. Ακόμα και μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες μπορεί να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας:


  • Μην καπνίζετε


  • Χάστε κιλά


  • Γίνετε πιο δραστήριοι σωματικά


  • Επιλέγετε περισσότερα υγιή λιπαρά στην διατροφή σας


  • Βάλτε μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ


Υπάρχουν και μερικές φαρμακευτικές ουσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την καλή χοληστερίνη σας. Αυτές φυσικά πρέπει να λαμβάνετε πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό σας και στις δοσολογίες που εκείνος θα σας ορίσει:

  • Νιασίνη
  • Στατίνες

Τέλος, υπάρχουν κάποιες ομάδες τροφών που περιέχουν “καλά λιπαρά” και θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την καλή χοληστερίνη στο αίμα σας:


  • Δημητριακά ολικής αλέσεως (αλεύρι βρώμης, πίτουρο βρώμης και προϊόντα ολικής αλέσεως)
  • Ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα και καρύδια Βραζιλίας)
  • Φυτικές στερόλες (β-σιτοστερόλη και σιτοστανόλη που βρίσκονται σε συγκεκριμένα προϊόντα βουτύρου και μαργαρίνης)
  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (λιπαρά ψάρια, συμπληρώματα ιχθυελαίων, λιναρόσπορος και λινέλαιο)


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Πανεπιστημιακοί μιλούν στον Ελεύθερο Τύπο για τη βία στα ΑΕΙ



Ανυπεράσπιστοι πανεπιστημιακοί και φοιτητές ζουν εδώ και χρόνια μια ιδιότυπη ομηρία από μειοψηφίες που κινούνται στο χώρο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με ιδιαίτερη άνεση προβαίνοντας σε ανομίες.

Μόνο μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα εκδηλώθηκαν δύο «κρούσματα», με τον προπηλακισμό της πρυτάνεως Βενετσιάνας Κυριαζοπούλου και καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και τις αφίσες σε κεντρικές γειτονιές της Αθήνας που απεικονίζουν τον αναπληρωτή καθηγητή του Παντείου Αγγελο Συρίγο χαρακτηρίζοντάς τον ως φασίστα. Καταγγελίες υπάρχουν διαχρονικά γι’ αυτά τα φαινόμενα στα οποία εμπλέκονται τόσο φοιτητές όσο και εξωπανεπιστημιακές ομάδες, όμως ακόμα κι αυτές παραμένουν «υπόγειες» υπό το φόβο «αντιποίνων». Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης ήταν το ξέσπασμα των 471 φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προς τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής και τον πρύτανη του Ιδρύματος κάνοντας λόγο για ναρκωτικά, πορνεία και συστηματική παραβατικότητα. Η επιστολή αυτή με τις υπογραφές δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς υπάρχουν φόβοι για τους σπουδαστές που μίλησαν ανοιχτά για την κατάσταση στη σχολή.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής μιλάει με τρεις πανεπιστημιακούς που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους φαινόμενα από προπηλακισμούς έως και σπάσιμο αμαξιού (σ.σ.: ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημα!). Αλλωστε και ο «πρωταγωνιστής» της «θλιβερής» υπόθεσης των αφισών, Αγγελος Συρίγος, σε τοποθέτησή του στο facebook, υπενθύμισε ότι η στοχοποίηση δεν είναι κάτι καινούργιο.

Η αλήθεια είναι ότι τα περιστατικά που κατά καιρούς καταγράφονται είναι μια καλή ευκαιρία για ορισμένους να «πέφτουν από τα σύννεφα» και για άλλους -εντυπωσιακό είναι το ότι ανάμεσά τους είναι και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου– να επιχειρούν να υποβαθμίσουν την κατάσταση.

Κόντρα στις ιδεολογικές εμμονές του Κώστα Γαβρόγλου, η πρυτανεία του ΑΠΘ, η Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα της παραβατικότητας στην πανεπιστημιούπολη και κυρίως με τη διακίνηση των ναρκωτικών.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΚΑΣ – ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Πρόβλημα η διακίνηση ναρκωτικών»

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι το campus του ΑΠΘ δεν ήταν και είναι κέντρο ανομίας. Υπάρχει ένα πρόβλημα, το οποίο θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρυτανεία ζητά τη συνδρομή των αρμόδιων Αρχών για την αντιμετώπιση του φαινομένου διακίνησης ναρκωτικών», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο πρύτανης, Περικλής Μήτκας. Εξήρε την αποφασιστικότητα τόσο της Εισαγγελίας όσο και της ΓΑΔΘ, τα στελέχη των οποίων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη επεξεργάζονται το σχέδιο δράσης.

«Πριν από ένα χρόνο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να τελειώσουν τη διακίνηση στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ. Οι διακινητές αναζήτησαν καταφύγιο στην πλατεία της Ροτόντας που βρίσκεται πολύ κοντά. Από εκεί τους κυνήγησαν και πάλι οι αστυνομικοί. Πλέον, έχουν μεταφερθεί περιμετρικά της Πολυτεχνικής Σχολής. Εκεί, παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και λογικά εκεί αναμένεται να δράσει με σχέδιο η ΕΛ.ΑΣ.», πρόσθεσε ο κ. Μήτκας.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για κατάργηση του ασύλου, καθώς, όπως είπε, το άσυλο προστατεύει την ελεύθερη έκφραση και τη διακίνηση των ιδεών εντός του πανεπιστημίου και σε καμία περίπτωση την… ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών! Πριν από την απόφαση της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου, 471 φοιτητές του ΑΠΘ με επιστολή τους στα τέλη Ιουνίου περιέγραφαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο campus αναφορικά με την εγκληματικότητα. Την ώρα βέβαια που εξετάζεται πως θα περιοριστεί το δυσάρεστο και επικίνδυνο φαινόμενο της διακίνησης ναρκωτικών στο πανεπιστημιακό campus, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εξέφραζε την έντονη… διαφωνία στην ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου ΑΠΘ να ζητήσουν δικαστική και αστυνομική συνδρομή!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ – ΤΕΩΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

 «Δέχτηκα επίθεση στο αμάξι μου»

 Δύο δεκαετίες πήρε στο Πανεπιστήμιο Πατρών να λάβει απόφαση απομάκρυνσης ομάδας Ρομά που είχε εγκατασταθεί στους χώρους του Ιδρύματος στήνοντας σκηνές. Η επιχείρηση προχώρησε επί της θητείας του καθηγητή Γιώργου Παναγιωτάκη την τετραετία 2010-2014, ο οποίος λίγες μέρες μετά, τον Ιούνιο του 2013, δέχτηκε επίθεση στο αμάξι του ενώ βρισκόταν ο ίδιος μέσα. Νεαροί προσέγγισαν το όχημα και άρχισαν να το καταστρέφουν με ρόπαλα. «Με λύπη μου θυμάμαι ότι, αν και το περιστατικό έγινε μπροστά σε κόσμο, δεν έσπευσε να με βοηθήσει σχεδόν κανένας πλην δύο συναδέλφων. Οι νεαροί με ρώτησαν, μάλιστα, πριν ξεκινήσουν τα χτυπήματα στο αμάξι μου, αν είμαι ο πρύτανης και μου επιτέθηκαν και φραστικά χαρακτηρίζοντάς με ρατσιστή που έδιωξα τις οικογένειες». Συνεχίζοντας εξηγεί και την κατάσταση που επικρατούσε χρόνια στο Ιδρυμα χωρίς ποτέ κανένας να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.

«Είχαμε κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία, ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση σε φοιτήτριες. Πόσο θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτό; Κι όμως, χαρακτηρίστηκα ρατσιστής από ομάδα φοιτητών και κινδύνεψε η σωματική μου ακεραιτότητα επειδή θέλησα να υπερασπιστώ την ασφάλεια και τη δημόσια περιουσία».

Η στοχοποίηση δεν είναι καινούργια πρακτική, μιας και ο κ. Παναγιωτάκης είχε κι αυτός με τη σειρά του μια παρόμοια εμπειρία. «Βοήθησα ένα Πειθαρχικό Συμβούλιο σε κάποιο τμήμα να λειτουργήσει και την επόμενη μέρα γέμισε η Πάτρα με αφίσες που ανέφεραν το όνομά μου και ότι είμαι χουντικός και ο πρύτανης των πειθαρχικών».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, η οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημίων είναι μία πρωτοβουλία που μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση του περιορισμού αυτών των φαινομένων. «Μπορεί να ακούγεται λαϊκιστικό αλλά η δυνατότητα των πανεπιστημίων να διαθέτουν το δικό τους προσωπικό για φύλαξη ενισχύει όχι μόνο το αίσθημα ασφάλειας εντός του Ιδρύματος αλλά και καλλιεργεί και μία κουλτούρα “ασφάλειας” που λείπει από τα ελληνικά Ιδρύματα», αναφέρει ο ίδιος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΑΠΡΑΝΗΣ – ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 «Ολοι μας έχουμε αντιμετωπίσει περιστατικά βίας»

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, έχει το «θλιβερό» χαρακτηριστικό να έχει πρωταγωνιστήσει πολλές φορές σε περιστατικά βίας, τα οποία έχουν στόχο τον ίδιο. Αποκλεισμοί και επεισόδια, εισβολές στο γραφείο του, επιχείρηση αναβολής εκδηλώσεων είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν σημαδέψει την πορεία του στον πρυτανικό θώκο. Το πιο πρόσφατο ήταν η εισβολή στο γραφείο του από φοιτητές άλλου πανεπιστημίου, συγκεκριμένα του ΑΠΘ, για να μάθουν την άποψή του για το… ΝΑΤΟ.

«Οι αλλεπάλληλες καταδίκες από πολιτικούς αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ακολούθησαν το πρωτοφανές περιστατικό της “προγραφής” του συναδέλφου, καθηγητή Συρίγου, η φωτογραφία του οποίου αφισοκολλήθηκε στους δρόμους της πρωτεύουσας με το χαρακτηρισμό “φασίστας”, είναι ένα πρώτο θετικό σημάδι ότι τα αντανακλαστικά της κοινωνίας έχουν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται.

Το περιστατικό όμως αυτό, αν και το χαρακτηρίζουμε “πρωτοφανές”, για όσους έχουν εμπειρία από τη ζωή στους χώρους των ελληνικών πανεπιστημίων δεν είναι καινούργιο. Από τους απλούς καθηγητές μέχρι τους πρυτάνεις, όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά βίας από δυναμικές μειοψηφίες, οι οποίες πολλές φορές δεν αποτελούνται καν από φοιτητές.

Το περιβάλλον της ανομίας δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε ξαφνικά. Καλλιεργείται και ωριμάζει εδώ και δεκαετίες, υπό το πρόσχημα της διαφύλαξης ενός πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο, αντί να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και της διαφορετικής άποψης, κατέληξε να αποτελεί ασπίδα όσων καλυπτόμενοι από το μανδύα της δήθεν αριστεροσύνης κατέπνιγαν με τη βία οποιαδήποτε άλλη φωνή.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον φόβου και ανασφάλειας, οποιοσδήποτε τολμούσε να διατυπώσει αντιρρήσεις βρισκόταν αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του αντιδραστικού και του φασίστα και αν δεν συμμορφωνόταν εγκαίρως βρισκόταν με κατεστραμμένο το γραφείο του, το αυτοκίνητό του, αποκλεισμένος για ώρες σε αίθουσες και αμφιθέατρα από τις αυτόκλητες… ομάδες καταστολής του φασισμού.

Ετσι, πολλοί καθηγητές, φοβούμενοι ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα, αναγκάστηκαν να αποτραβηχτούν, ακολουθώντας την τακτική των υπόλοιπων συναδέλφων τους, οι οποίοι αρκούνταν στα επιστημονικά τους καθήκοντα και απέφευγαν να θίξουν τα κακώς κείμενα στη λειτουργία των πανεπιστημίων. Ισως επειδή διαπίστωναν ότι πολλές φορές και οι ίδιες οι ηγεσίες των ΑΕΙ αναγκάζονταν να υποχωρούν μπροστά στην επαπειλούμενη βία.

Αν κάτι πρέπει να εξαχθεί ως συμπέρασμα από τα τελευταία αυτά περιστατικά, είναι ότι ο κόμπος της βίας στα πανεπιστήμια έχει φτάσει στο χτένι. Ηρθε η ώρα Πολιτεία και πολίτες να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τα φαινόμενα της ανομίας με όποια μορφή κι αν εκδηλώνονται, καθώς δεν απειλούνται μόνον τα πανεπιστήμια, αλλά και η ίδια η Δημοκρατία. Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση με τη νομοθέτηση εκ νέου του ασύλου άνοιξε και πάλι τον “ασκό του Αιόλου”».

Η στοχοποίηση του Aγγελου Συρίγου

Με μία δίκη που είναι προγραμματισμένη για αύριο, μετά την επίθεση που δέχθηκε από φοιτητές, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Αγγελος Συρίγος είχε να αντιμετωπίσει κι ένα ακόμα κρούσμα στη μακρά, όπως φαίνεται, λίστα: την παρουσία αφισών σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας όπου τον στοχοποιούν χαρακτηρίζοντάς τον φασίστα, ενώ υπάρχει και φωτογραφία του.

Ο κ. Συρίγος απέφυγε να προχωρήσει σε δηλώσεις, σε επικοινωνία που είχε ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής μαζί του, παρέπεμψε όμως στην τοποθέτησή του σε ανάρτηση στο facebook, όπου αναφέρει ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν γίνεται για πρώτη φορά. Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την έκδοση φυλλαδίου που μπορεί κάποιος να βρει με ιδιαίτερη ευκολία και στο Διαδίκτυο, όπου οκτώ πανεπιστημιακοί καθηγητές της Παντείου κατονομάζονται ως καθάρματα, απεικονίζονται σε φωτογραφίες και ακολουθούν εκτενή υβριστικά κείμενα γι’ αυτούς. Δυστυχώς, η ιστορία του καθηγητή του Παντείου δείχνει μια συνέπεια από την πλευρά των μικρών ομάδων που έχουν ταχθεί εναντίον του. Τους τελευταίους μήνες πρωταγωνιστεί σε πολλές επιθέσεις, εκτός από τις βιαιοπραγίες εναντίον του, καθώς, πέραν της στοχοποίησής του σε φυλλάδια και αφίσες, είχε και δυσάρεστες εμπειρίες από μικρές ομάδες που εισέβαλλαν είτε στο αμφιθέατρο την ώρα που δίδασκε είτε σε εκδηλώσεις στις οποίες ήταν καλεσμένος.




ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Ενήλικες εγκλωβισμένοι στην εφηβεία



Ακροβατώντας ανάμεσα στην παιδική και την ενήλικη ζωή, πολλοί νέοι αναζητούν απεγνωσμένα την «ταυτότητά» τους. Μία ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα, η οποία δεν γνωρίζει πού ανήκει. «Πρόκειται για τη λεγόμενη “αναδυόμενη ενηλικίωση”», εξηγεί η κ. Σίσσυ Νικολάου, ψυχολόγος, οικογενειακή θεραπεύτρια στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». «Νέοι μεταξύ 18 και 26 ετών, οι οποίοι, αν και ενήλικες πλέον, συναισθηματικά παραμένουν έφηβοι», σκιαγραφεί το προφίλ εκείνων που μπορούν να μπουν κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος «Transition».

Το πρόγραμμα υλοποιεί η ΜΕΥ και αποτελεί συνεργασία της Β΄ Παιδιατρικής και της Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα». Σκοπό έχει την ομαλή μετάβαση από τις παροχές υπηρεσιών παίδων στις αντίστοιχες των ενηλίκων. Συνίσταται σε δωρεάν παρεχόμενες συνεδρίες συμβουλευτικής, 6 έως 8 συνήθως, προκειμένου να βοηθήσει τους νέους να βρουν τον δρόμο τους. Παράλληλα, εάν υφίσταται ανάγκη, το άτομο παραπέμπεται σε ειδικούς, όπως διατροφολόγο, γυναικολόγο, ενδοκρινολόγο κ.λπ.

Αποσταθεροποίηση

Η ανάγκη για τη δημιουργία του «Transition» προέκυψε «μέσω της γραμμής στήριξης της ΜΕΥ, όπου συχνά απευθύνονταν παιδιά στον “προθάλαμο” της ενηλικίωσης αλλά και γονείς. Τα παιδιά, εφόσον πετύχουν τον στόχο της εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, χάνουν κάποιες σταθερές. Πιθανόν να μετακομίσουν μακριά από την οικογένεια, να κληθούν να διεκπεραιώσουν ενήλικες δραστηριότητες, όπως η διαχείριση σπιτιού και η πληρωμή λογαριασμών. Παύει το αυστηρά δομημένο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος, που τους δημιουργούσε ασφάλεια, ενώ για πρώτη φορά απουσιάζει ο σαφής στόχος, όπως ο “έλεγχος του τετραμήνου”. Η ανάγκη καλλιέργειας κοινωνικών δεξιοτήτων βγαίνει στο προσκήνιο, οι σχέσεις γίνονται ισότιμες – ακόμη και οι καθηγητές στο πανεπιστήμιο τους προσφωνούν “συνάδελφε”. Αποσταθεροποίηση προκαλείται ακόμη και από τη συνειδητοποίηση ότι το αντικείμενο σπουδών τους έχει απόκλιση από αυτό που πίστευαν ή αντιπροσωπεύει στόχους γονέων, οπότε πρέπει να επαναδιαπραγματευτούν», εξηγεί η ίδια, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα περιπτώσεων: «Θυμάμαι 19χρονο, ο οποίος αισθανόταν μεν ενθουσιασμό κάθε φορά που έκανε ανάληψη από το ΑΤΜ αλλά το συναισθηματικό βάρος για να διαχειριστεί τα 200-300 ευρώ, ήταν τεράστιο. Μία νεαρή η οποία μέσω τατουάζ με μορφές παιδικών ηρώων ή animation απεικόνιζε τη δυσκολία της να μεγαλώσει και τον εγκλωβισμό της στην ενδιάμεση κατάσταση – από επαρχία, μακριά από τους γονείς της. Αλλα παιδιά θα έρθουν στη ΜΕΥ “ασυμπτωματικά”, απλώς προβληματισμένα δηλαδή, άλλα πάλι μπορεί να έρθουν με καταθλιπτικά συμπτώματα ή και στοιχεία ιδεοψυχαναγκαστικά».

Προφανώς τα παραπάνω δεν αφορούν την πλειονότητα των παιδιών, καθώς φτάνουν στην ενηλικίωση προετοιμασμένα συναισθηματικά. Οπως επισημαίνει η κ. Νικολάου, «μέχρι τα 17, η οικογένεια διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στη “διαφοροποίηση” του παιδιού, δηλαδή στην ικανότητά του να φανταστεί τον εαυτό του και χωρίς την οικογένειά του. Υπάρχουν όμως και παιδιά που δεν το καταφέρνουν. Βλέπουν ότι η ψαλίδα ανάμεσα στα ίδια και στους γύρω τους ανοίγει και χάνουν έτσι το τρένο της ακαδημαϊκής πορείας». Εκτός των φοιτητών, ωστόσο, υπάρχει η πιο δύσκολα «ανιχνεύσιμη» ομάδα των λεγόμενων NΕETS (από τα Non Educated, Employed or Trained), σύμφωνα με την επιστήμονα, «παιδιά που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο εξαιτίας είτε της αμφισβήτησης της εκπαιδευτικού συστήματος, είτε εκφοβισμού, αναπτυξιακών διαταραχών, οικογενειακών προβλημάτων κ.ά. Τέλος, για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, το πρόγραμμα διευκολύνει τη μετάβασή τους από δομές υγείας παιδιών σε αντίστοιχες ενηλίκων».




ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ν.Δ.: H πραγματικότητα “γκρεμίζει” τις ψευδαισθήσεις του κ. Μουζάλα και αναδεικνύει το μέγεθος της δικής του ανικανότητας



Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τις εικόνες ντροπής που αντίκρισαν στα νησιά του Βορείου - Ανατολικού Αιγαίου, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
           
«Ακόμα δύο διεθνείς οργανισμοί, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα έχουμε διαπιστώσει και επανειλημμένα αναδείξει στη Βουλή σχετικά με τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Βορείου - Ανατολικού Αιγαίου.

Συμμερίζονται, δε, όχι μόνο τις επισημάνσεις μας για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά και για τη βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες. 

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση αδυνατεί, για άλλη μια χρονιά, να “προβλέψει” την έλευση του χειμώνα και συνεπώς, να προετοιμαστεί κατάλληλα, με τις ελλείψεις, ακόμη και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, να είναι κραυγαλέες. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πακτωλός χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει αναξιοποίητος, με αποτέλεσμα να “κηλιδώνεται” ακατάπαυστα η διεθνής αξιοπιστία της χώρας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα το Κοινοβούλιο για το βαθμό ετοιμότητας - εν όψει χειμώνα - των κέντρων φιλοξενίας των νησιών. 

Για πολλοστή φορά, η πραγματικότητα “γκρεμίζει” τις ψευδαισθήσεις του κ. Μουζάλα και αναδεικνύει το μέγεθος της δικής του ανικανότητας».


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του γιατρού στην Σητεία Λασιθίου



Εξιχνιάστηκε, άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε 07 Οκτωβρίου 2017 το πρωί, σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, στη Σητεία Λασιθίου.

Ειδικότερα, το πρωί 07 Οκτωβρίου 2017, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ότι άγνωστο άτομο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο 26ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Για την υπόθεση συνελήφθη, 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί επί της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του περιστατικού εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.

Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ, οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.


Πόρισμα-καταπέλτης για τον Τσίπρα και το σεξουαλικο σκάνδαλο στην πρεσβεία της Βενεζουέλας


Καταπέλτης είναι το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκαν εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2013, τις οποίες μάλιστα είχε προσπαθήσει να αποσιωπήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, με επιστολή του στον Νικολάς Μαδούρο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη αναγνωρίζει ότι ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας Φρανκλίν Γκονζάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά εργαζόμενες της πρεσβείας και συνδέει άμεσα την απόλυσή τους (δυο χρόνια μετά) με την καταγγελία που είχαν κάνει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας εναντίον του πρέσβη, σημειώνοντας μάλιστα πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η απόλυση είναι άκυρη ως καταχρηστική «διότι ασκήθηκε για λόγους εκδίκησης». Μάλιστα αναφέρεται αναλυτικά και στο ρόλο που έπαιξε ο κ. Τσίπρας με την παρέμβασή του στον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Αποκάλυψη για το ρόλο Τσίπρα

Οπως αποκαλύπτεται στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, πρέσβης της Βενεζουέλας στη Γερμανία εκείνη την περίοδο, «ήρθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία και συναντήθηκε με πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από το χώρο της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) για το ζήτημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, κατά τη συνάντηση αυτή του δόθηκε επιστολή απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο με φερόμενη ημερομηνία Φεβρουαρίου 2013 και φερόμενο αποστολέα τον κ. Τσίπρα».

Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη αναφέρει ότι «με την επιστολή αυτή φαίνεται να ζητείται η παρέμβαση του προέδρου Μαδούρο για την επίλυση του ήδη γνωστού στον κύριο Μαδούρο ζητήματος της σεξουαλικής παρενόχλησης των εργαζομένων γυναικών στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τον τότε πρέσβη κ. Φρανκλίν Ραμόν Γκονζάλες». Στο πόρισμα διαπιστώνεται επίσης η «έμμεση επιβεβαίωση τόσο των ίδιων των καταγγελιών όσο και της σύνδεσής τους με την απομάκρυνση του πρέσβη κ. Γκονζάλες» με την τοποθέτηση της τότε κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ολγας Γεροβασίλη, η οποία «υποστήριξε ότι η ανωτέρω επιστολή προς τον πρόεδρο Μαδούρο συνέβαλε στην απομάκρυνση του πρέσβη και στην προστασία των θυμάτων».

Η σιωπή του Μαξίμου

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο χρόνο, όταν με αποκλειστικό μου ρεπορτάζ είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση με μαρτυρίες και ντοκουμέντα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του κ. Τσίπρα στην υπόθεση, ενώ εκκωφαντική ήταν η σιωπή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, που όχι μόνο δεν καταδίκασε το μαρτύριο που βίωσαν οι εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, αλλά ούτε καν μπήκε στον κόπο να ερευνήσει τις σοβαρές καταγγελίες. Μάλιστα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως υπουργός Εσωτερικών τότε, απαντώντας στην ερώτηση 70 βουλευτών της αντιπολίτευσης, είχε καλύψει προκλητικά τον πρέσβη της Βενεζουέλας, κάνοντας λόγο για «υποκριτικές ευαισθησίες», ενώ στο δικό του πόρισμα δεν διαπίστωνε καμία σεξουαλική επίθεση, αλλά αντίθετα καταλόγισε στα ΜΜΕ ότι εκείνα είναι που «κακοποιούν γυναίκες».

«Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τις γυναίκες που γίνονται θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας, αλλά και από την “κακοποίηση” που δέχονται από ορισμένα ΜΜΕ αμφιβόλου ποιότητας, εγκυρότητας και δημοσιογραφικής ηθικής για πολιτικές σκοπιμότητες. Σε σκηνικά που στήνονται, προκειμένου να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους εμείς δεν συμμετέχουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Τι έγινε στη δίκη

Οι τρεις από τις τέσσερις γυναίκες που δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας Φρανκλίν Γκονζάλες (η τέταρτη συνεχίζει να εργάζεται) έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον της πρεσβείας, καταγγέλλοντας την απόλυσή τους ως καταχρηστική, καθώς, όπως υποστηρίζουν, έγινε για «λόγους εκδίκησης», επειδή κατήγγειλαν στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας τις σεξουαλικές επιθέσεις, με αποτέλεσμα ο πρέσβης τελικά να απομακρυνθεί από την Ελλάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η δίκη της δεύτερης από τις τρεις γυναίκες που είχαν καταγγείλει τις σεξουαλικές επιθέσεις. Στο δικαστήριο παρέστη και ο σημερινός πρέσβης της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος είναι εκείνος που απέλυσε τις τρεις εργαζόμενες που είχε αποπειραθεί να βιάσει ο προηγούμενος πρέσβης.

Ο κ. Φερνάντες ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως οι εργαζόμενες απολύθηκαν επειδή «δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους» και όχι για λόγους εκδίκησης, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, δεν γνώριζε ότι είχαν καταγγείλει σεξουαλικές επιθέσεις. Τους ισχυρισμούς του κ. Φερνάντες καταρρίπτει ο Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, που διετέλεσε πρέσβης την περίοδο πριν από τον Γκονζάλες, ο οποίος με κατάθεσή του υποστηρίζει πως ο σημερινός πρέσβης κ. Φερνάντες γνώριζε τα πάντα γύρω από τις σεξουαλικές επιθέσεις, καθώς ο ίδιος τον είχε ενημερώσει σε συσκέψεις που έγιναν για αυτό το θέμα. Αλλωστε γνώριζε πως αυτός ήταν ο λόγος που εστάλη επειγόντως στην Αθήνα για να αντικαταστήσει τον απερχόμενο πρέσβη.

Η έκθεση συνδέει άμεσα την απόλυση των γυναικών (δυο χρόνια μετά) με την καταγγελία που είχαν κάνει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας εναντίον του πρέσβη


Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες. Στην περίπτωση που το δικαστήριο δικαιώσει τις εργαζόμενες για την καταχρηστική απόλυση, τότε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα πρέπει να καταβάλει άμεσα τη χρηματική αποζημίωση που απαιτούν τα θύματα. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μαδούρο δεν συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση (σε περίπτωση πάντα που είναι υπέρ των εργαζομένων), θα ξεκινήσει διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα.

Ο εφιάλτης

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο εφιάλτης των γυναικών ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012, όταν έφθασε στην Αθήνα ο νέος πρέσβης της Βενεζουέλας Φρανκλίν Γκονζάλες, προσωπικός φίλος του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Γκονζάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά εργαζόμενες της πρεσβείας, είχε προβεί σε σεξουαλικές επιθέσεις, ασκούσε και φυσική βία, ενώ μία από αυτές αποπειράθηκε να τη βιάσει. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ο Γκονζάλες απειλούσε τις εργαζόμενες πως αν δεν υπακούσουν, θα τις απολύσει. Ανάμεσα στις εργαζόμενες βρισκόταν και η κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όταν διαμαρτυρήθηκε σε στελέχη του κόμματος, δέχθηκε την παραίνεση «να κάνει υπομονή». Παρά τις επιστολές διαμαρτυρίας που έστειλαν οι εργαζόμενες στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν υπήρξε ανταπόκριση και ο εφιάλτης συνεχίστηκε για αρκετούς μήνες.


Το δράμα που ζούσαν οι εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας φαίνεται πως έγινε γνωστό στον Αλέξη Τσίπρα, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, ο οποίος, αντί να καταγγείλει το γεγονός και να προστατεύσει τις υπαλλήλους, κάλυψε τον Γκονζάλες και με απόλυτη εμπιστευτικότητα έστειλε επιστολή στον Νικολάς Μαδούρο, ζητώντας του να τον απομακρύνει με διακριτικότητα, επισημαίνοντας πως μέχρι τώρα οι εργαζόμενες δεν έχουν δημοσιοποιήσει την υπόθεση «επιδεικνύοντας πολιτική ωριμότητα». Προειδοποιούσε δε τον Μαδούρο πως αν το σκάνδαλο δημοσιοποιηθεί από τα «συστημικά μέσα ενημέρωσης» στην Ελλάδα, τότε αυτό θα έβλαπτε την Αριστερά στην Ελλάδα και τη Βενεζουέλα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενες δεν κατήγγειλαν τις σεξουαλικές επιθέσεις στις ελληνικές Αρχές, καθώς -όπως αναφέρουν- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τούς ζήτησαν να μην αποκαλύψουν το ζήτημα για πολιτικούς λόγους. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (κυβέρνηση Ν.Δ.) δεν είχε καμία ενημέρωση για τα όσα συνέβαιναν πίσω από τους τοίχους της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα.

Στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη αναφέρεται επίσης πως οι καταγγελίες είχαν φθάσει και στη γενική Εισαγγελέα της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα Ντίας, η οποία όμως «αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κατά του πρέσβη Γκονζάλες με την αιτιολογία ότι θα έπρεπε προηγουμένως η Εθνική Συνέλευση να άρει την ασυλία του».

Τελικά, τον Ιούνιο του 2013, μετά και την παρέμβαση του κ. Τσίπρα και με κίνδυνο το σκάνδαλο να δημοσιοποιηθεί στην Ελλάδα, ο Φρανκλίν Γκονζάλες απομακρύνθηκε από την ελληνική πρεσβεία και τη θέση του πήρε ο σημερινός πρέσβης Φαρίντ Φερνάντες.

Μαρτυρίες-σοκ

Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει πως υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις ότι η καταγγελία της συμβάσεως εργασίας της αναφερόμενης τελεί σε αιτιώδη σύνδεση με την προηγηθείσα καταγγελία για τη σε βάρος της σεξουαλική παρενόχληση» και καταλήγει στη διαπίστωση πως υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας είναι άκυρη ως καταχρηστική διότι ασκήθηκε για λόγους εκδίκησης κατά παράβαση του άρθρου 14 του Ν. 3896/2010 και εξαιτίας της προηγούμενης καταγγελίας της αναφερόμενης για τη σε βάρος της σεξουαλική παρενόχληση».

Οι μαρτυρίες των γυναικών, που περιλαμβάνονται στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, προκαλούν σοκ. Η κ. Ξ.Μ. αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ενα μεσημέρι που ήρθε ο κ. Γκονζάλες, έφαγε και μετά με κάλεσε στην κρεβατοκάμαρά του. Εκεί με περίμενε φορώντας μόνο το εσώρουχό του και αφού μου έδωσε ένα μπουκαλάκι λάδι μού ζήτησε να του κάνω μασάζ. Του απάντησα ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν στα καθήκοντά μου. Τότε εκείνος σηκώθηκε, άρχισε να με θωπεύει και να μου ζητάει να κάνουμε σεξ. Εγώ άρχισα να φωνάζω, τον έσπρωξα και τότε εμφανίστηκε η αδελφή του, η οποία άκουσε τις φωνές. Αμέσως βρήκα την ευκαιρία και έφυγα».

Σε άλλο σημείο, η κ. Μ.Σ. αναφέρει: «Σε ένα από τα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας που του έκανα, με ρώτησε αν εκείνη τη στιγμή ήμουν υγρή ή στεγνή! Από εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ότι κινδυνεύω πραγματικά και όλες οι ημέρες στην εργασία μου ήταν ημέρες φόβου».

Η κ. Σ.Μ., που εργάστηκε στην πρεσβεία επί 25 χρόνια, καταγγέλλει ότι μετά την απομάκρυνση του Γκονζάλες, ο νέος πρέσβης την έθεσε σε καθεστώς δυσμένειας, όπως και τις υπόλοιπες εργαζόμενες που είχαν καταγγείλει τις σεξουαλικές επιθέσεις. Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει ότι «το άσχημο εργασιακό κλίμα σε βάρος της κ. Μ. δεν αποκαταστάθηκε ούτε κατά το σύντομο διάστημα θητείας της επιτετραμμένης πρέσβειρας κ. Χασδίρι, αλλά ούτε και όταν ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη ο νυν πρέσβης κ. Φαρίντ».

Στους ισχυρισμούς του σημερινού πρέσβη ότι οι εργαζόμενες απολύθηκαν επειδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, το πόρισμα αναφέρει πως «εκτός από την κατάθεση του κ. Φαρίντ, η εργοδοτική πλευρά δεν προσκόμισε κανένα άλλο στοιχείο (π.χ. έγγραφη προειδοποίηση, ένορκη κατάθεση εργαζομένων κ.ά.) από το οποίο να προκύπτει ότι η κ. Μ. εκτελούσε πλημμελώς την εργασία της ή ήταν ασυνεπής προς τις εργασιακές της υποχρεώσεις». Ο Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο διαψεύδει το σημερινό πρέσβη, υποστηρίζοντας πως «όλες οι απολυθείσες εργαζόμενες επέδειξαν εξαιρετική απόδοση στην εργασία τους και ήταν συνεννοήσιμες».


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ

«Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με το νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».


ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 


Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς - 11 τραυματίες



Ηρωικοί περαστικοί έπεσαν πάνω στον οδηγό, που προσπάθησε να διαφύγει, και τον ακινητοποίησαν, μέχρι οι αστυνομικοί να προβούν στη σύλληψή του - «Έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητο πάνω στον κόσμο» λένε μάρτυρες - Τροχαίο ατύχημα που δεν συνδέεται με την τρομοκρατία, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ

Αρκετοί άνθρωποι -11, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ- τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο «σκαρφάλωσε» σε πεζοδρόμιο και έπεσε πάνω σε περαστικούς, έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, στην περιοχή του Κένσινγκτον.


Η «τρελή» πορεία του αυτοκινήτου σταμάτησε, όταν έπεσε πάνω σε δύο άλλα σταθμευμένα οχήματα.

Εννέα από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασθενοφόρων. Οι περισσότεροι έφεραν τραύματα στα πόδια και το κεφάλι. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται εάν κάποιο από τα θύματα βρίσκεται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση. 


Ένας μαύρος άνδρας έχει ήδη συλληφθεί για το περιστατικό. Ήδη, στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του, την ώρα που πολίτες τον κρατούν ακινητοποιημένο, με το πρόσωπο στο έδαφος, όταν βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. 


Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, έχει αίματα στο πρόσωπο, ενώ φαίνεται να είχε πάνω του τουλάχιστον δύο κινητά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο άνδρες που διακρίνονται στη φωτογραφία να τον κρατούν στο έδαφος, ήταν μεταξύ εκείνων που έπεσαν πάνω του και τον τράβηξαν έξω από το όχημα, ακινητοποιώντας τον.

Ένας από τους περαστικούς, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Independent, κρατούσε από το χέρι και τη μικρή κόρη του, ηλικίας τεσσάρων-πέντε ετών. 



Πηγή : protothema.gr




Επιχειρηματίας έβαλε λουκέτο σε γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων και έγινε κούριερ



Ιδιοκτήτης αλυσίδας ζαχαροπλαστείων που έκλεισε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ζήτησε προστασία από το νόμο Κατσέλη για την πρώτη του κατοικία προκειμένου η τράπεζα να μην τη βγάλει στο σφυρί. 

Πρόκειται για πολυτελή βίλα στα νότια προάστια όπου ο επιχειρηματίας ζει πλέον με τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά. 

Μάλιστα δουλεύει ως κούριερ και η γυναίκα του δουλεύει στην ίδια εταιρεία με ημιαπασχόληση. 

Όπως γράφει η Espresso, ο επιχειρηματίας που ήταν συνεχιστής της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων με ξακουστά τρίγωνα Θεσσαλονίκης είχε καταστήματα στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και στα βόρεια προάστια της Αττικής. 

Τελικά ο τζίρος έπεσε και τα καταστήματα έγιναν ζημιογόνα. 

Τα χρέη στην τράπεζα έφτασαν τα 700.000 - 800.000 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Σήμερα η ζωή του δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Ο 50χρονος εργάζεται ως μεταφορέας και ζει στην πολυτελή κατοικία που είχε στη Βούλα, ωστόσο το χειμώνα βάζει νάιλον στα τζάμια για να μην μπαίνει ο αέρας. Αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του παιδιού του στο εξωτερικό και πλέον τα μηνιαία του έσοδα είναι 800 ευρώ. 



Πηγή: newsbeast.gr


«Χρυσός» ο Πετρούνιας!



Ο Πετρούνιας εξασφάλισε την υψηλότερη βαθμολογία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ με 15.433.

Ο πρωταθλητής μας αγωνίστηκε προτελευταίος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ και επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά γιατί θεωρείται ανίκητος, εκτελώντας εκπληκτικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,30. 

Με αυτή την νίκη ο Πετρούνιας μπήκε στο κλειστό κλαμπ των μόλις 9 αθλητών που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή από τη γέννηση του θεσμού το 1903. 

Παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ του Βλάση Μάρα, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν ο μόνος Έλληνας γυμναστής με δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χρυσό μετάλλιο στο Μόντρεαλ συμπλήρωσε 7 αγώνες αήττητος σε διάστημα 1.5 χρόνου: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2016), στα παγκόσμια πρωταθλήματα (2015, 2017), στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017) και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (2015)! 

Η κατάταξη στον τελικό των κρίκων: 

1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,433 β. 
2. Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15,333 β. 
3. Λιου Γιανγκ (Κίνα) 15,266 β. 
4. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15,258 β. 
5. Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 15,066 β. 
6. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,933 β. 
7. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14,900 β. 
8. Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία) 14,533 β. 




Νέες δολοφονικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια


Μετά την πορεία πραγματοποίησαν οι αντιεξουσιαστές από το Πεδίον του Άρεως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ανεξέλεγκτοι είπαν να δοκιμάσουν να κάψουν και κανένα αστυνομικό.

Η  πορεία που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την ΓΑΔΑ για τον τραυματισμό 16χρονου ανήλικου αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί σε επεισόδια στα Εξάρχεια και δυστυχώς δεν είχαν συλληφθεί μαζί του, οι καθοδηγητές του ανήλικου που τον ενέταξαν στις συμμορίες των αντιεξουσιαστών και είναι οι βασικοί υπεύθυνοι.


Τα επεισόδια σημειώθηκαν εχθές το απόγευμα, Σάββατο 07.10.2017 στα Εξάρχεια, μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών.

Στις οδούς Καλλιδρομίου και Αραχώβης, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, που αμύνθηκαν με χρήση χημικών.

Οι αντιεξουσιαστές έστησαν και οδοφράγματα, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Φειδιππίδου ενώ έριξαν και μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.






Μαφιόζικη επίθεση σε μπαρ στην Γλυφάδα με τέσσερις τραυματίες



Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών Αλβανικής καταγωγής.

Το σοβαρό μαφιόζικο κτύπημα με πυροβολισμούς έξω από μπαρ στη Γλυφάδα τα ξημερώματα έγινε στη συμβολή των οδών Μεταξά και Πανδώρας.

Από τους πυροβολισμούς έχουν τραυματιστεί τέσσερις θαμώνες του μπαρ, και έχουν μεταφερθεί στο Ασκληπιείο Βούλας.

Ένας από τους τραυματίες, 37χρονος αλβανικής καταγωγής ήταν κατά πληροφορίες ο κύριος στόχος των Αλβανών μαφιόζων και  νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Στόχος των Αλβανών κακοποιών μπήκε ακόμη ένα άτομο που έχει τραυματιστεί και αυτό σοβαρά, ενώ από τον εξοστρακισμό των σφαιρών τραυματίστηκαν ακόμη δύο πελάτες του μπαρ.