Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δολοφόνων του αρχιμανδρίτη



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) αλλοδαπών, δραστών της ανθρωποκτονίας 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 13-2-2017, εντός της οικίας του στον Γέρακα. (Σχετικό το από 15-3-2017 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία εκ προθέσεως και ληστεία κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. (επιθ.) ALI (ον.) NESHAN του MUHAMMAD MAJEED , γεννηθέντα την 13-4-1989 στο Πακιστάν.



2. (επιθ.) RAFIQUE ή NASER (ον.) AZEEM του MUHAMMAD RAFIQUE , γεννηθέντα το 1984 στο Πακιστάν.





Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό και των λοιπών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσαν σε βάρος άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476227 και 210-6476911 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


8 χρόνια κάθειρξη και ένταλμα σύλληψης για τον Σώρρα και την γυναίκα του




Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν, από δικαστήριο της Πάτρας ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του με την κατηγορία για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. 

Με το χωρίς αναστολή σημαίνει ότι οδηγείται κανονικά στην φυλακή μαζί με την σύζυγο του και κατόπιν μέσα από την φυλακή μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την καταδίκη έχει δοθεί παραγγελία εκτέλεσης της απόφασης, οπότε όπου εντοπιστεί έχει δοθεί εντολή να συλληφθεί. 

Σύμφωνα με το patrastimes, ο μηνυτής είναι πρώην συνεργάτης και κουμπάρος του Σώρρα ο οποίος τον κατηγορεί ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν σε επιχείρηση με παιδότοπους καθώς και ο κουμπάρος του, ο οποίος τού είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.




Καταρρέουν…



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βρίσκεται σε κατάσταση αποδρομής. Τα δείγματα της κατάρρευσης της είναι πλέον παντού και πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Κάνουν διαπραγμάτευση με επικεφαλής έναν υπουργό Οικονομικών που αμφισβητεί τον πρωθυπουργό και ο ίδιος αμφισβητείται από το Μαξίμου. Τα εσωτερικά ρήγματα βαθαίνουν. Ο Πάνος Σκουρλέτης διεκδικεί ηγετικό ρόλο και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Ο Νίκος Φίλης έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του. Η  ομάδα των 53+ θέτει όρους που έχουν άμεση επίδραση στον τρόπο που η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί την απεμπλοκή της 2ης αξιολόγησης. Τα συντροφικά μαχαιρώματα πληθαίνουν –μέχρι και ο Κιμούλης τους γύρισε την πλάτη καταγγέλλοντας- οι βουλευτές δεν έχουν να πουν τίποτα στον κόσμο και μόνο η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου δουλεύει υπερωρίες για να δημιουργεί μαγικές εικόνες όπως αυτή με τα πλεονάσματα και τα αντίμετρα.

Όλα τα αφηγήματα  της κυβέρνησης έχουν διαψευστεί γιατί οι προσδοκίες που καλλιέργησαν στηρίζονταν εξ αρχής σε συνειδητά ψεύδη και όχι σε λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης ή εμμονή σε ιδεοληψίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τα ψέματα που είπε και τις ελπίδες που καλλιέργησε. Το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα διαμορφώνοντας το υπόστρωμα για τα επόμενα αδιέξοδα που θα προκύψουν.

Στην οικονομία, στην κοινωνία, στην εξωτερική πολιτική, στην καθημερινότητα, οι μικρές ψηφίδες περιστατικών που μέχρι πρότινος συνέθεταν την εικόνα μιας κυβέρνησης που δυσκολεύεται να συντονιστεί και αδυνατεί να ασκήσει πολιτική, έχουν μετατραπεί σε βαριές πλάκες που καταπλακώνουν τη χώρα.

Η απώλεια ελέγχου δεν αφορά μόνο στην οικονομία. Τα τελευταία 24ωρα η Ευρώπη παρακολουθεί την Ελλάδα να παρουσιάζεται ως εξαγωγέας τρομοκρατίας. Η ιστορία με τις επιστολές προς το ΔΝΤ και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μπορεί να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα επικίνδυνη υπόθεση με σοβαρές επιπτώσεις για τη χώρα καθώς αποδεικνύεται ότι έχουν τεθεί σε κίνηση ιμάντες ανεξέλεγκτων μηχανισμών.  

Αλλά όσο εμφανές  είναι ότι δεν μπορούν να πάνε ούτε ένα βήμα πιο πέρα, άλλο τόσο φανερό είναι ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μείνουν αμετακίνητοι στη θέση τους.  Ένας λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν κλείνει την αξιολόγηση είναι ότι την επόμενη μέρα που θα συμφωνήσει στις περικοπές των συντάξεων, στους νέους φόρους και τις ομαδικές απολύσεις δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Θα είναι το κόμμα που έχει ψηφίσει τα σκληρότερα μνημονιακά μέτρα, και την ώρα που θα υπογράφει τα χαρτιά, θα υπογράφει παράλληλα τον πολιτικό αφανισμό του, την καταβύθιση της δημοσκοπικής παρουσίας του σε μονοψήφια ποσοστά και τον επιτάφιο της κυβερνώσας Αριστεράς που υποτίθεται πως υπηρετεί.

Γι αυτό, παρότι καταρρέουν δεν θα πάνε σε εκλογές, ούτε θα οδηγηθούν σε περαιτέρω διάσπαση. Θα εξαντλήσουν όλο τον διαθέσιμο χρόνο γιατί η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει (ακόμη) να διαλυθούν οικειοθελώς στα εξ ων συνετέθησαν, ούτε να παραδώσουν τα σκήπτρα. Οι  επιλογές τους, οι χιλιάδες διορισμοί στο Δημόσιο και οι διορισμοί ημετέρων σε κρίσιμες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, δείχνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι να την «καταλάβουν», ακόμη και αν αποσυντιθέμενοι πάρουν μαζί τους τη χώρα ή την οδηγήσουν σε ατύχημα. 



Ειδικού Συνεργάτη
Πηγή : liberal.gr


Το παιδί μου διαγνώστηκε με ΣΔ τύπου 1, μπορεί να τρώει γλυκά;



Παλαιότερα, υπήρχε η πεποίθηση ότι η ζάχαρη και τα προϊόντα που την περιέχουν θα πρέπει να αποφεύγονται αυστηρά από τη διατροφή ενός ατόμου σε διαβήτη, γεγονός που απορρίφθηκε στη πορεία. Μια τέτοια αντίληψη, ωστόσο, είχε ως επακόλουθο τη δημιουργία ενός μύθου, ότι η ζάχαρη και τα γλυκά προκαλούν το διαβήτη. Πόσο εύκολο είναι όμως για ένα παιδί να συμμορφωθεί με τόσο αυστηρούς κανόνες διατροφής;

Κατά τη διάγνωση

Η διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 επιφέρει δραστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής του παιδιού. Βασικός σύμμαχος σε όλη αυτή τη διαδικασία προσαρμογής και συμμόρφωσης με τη θεραπεία είναι η οικογένεια και το πώς αυτή ενσωματώνει τις νέες αλλαγές. Πρώτο και βασικό στοιχείο κατά τη διάγνωση του διαβήτη είναι να οριστεί το σχήμα θεραπείας της ινσουλίνης που θα καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού και να επιτευχθούν οι στόχοι της γλυκόζης που έχει θέσει ο θεράποντας ιατρός. Στο διάστημα αυτό, το οποίο διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η κατανάλωση γλυκών, μέχρι να σταθεροποιηθεί η θεραπεία και να υπάρχει ευγλυκαιμία.

Μετά τη διάγνωση

Το παιδί θα συμπορευθεί με τον διαβήτη εφόρου ζωής - ως παιδί θα θέλει να φάει το γλυκό του, να πάει σε παιδικά party και να συμπεριφερθεί όπως όλα τα παδιά της ηλικίας του. Μια ισορροπημένη ζωή με διαβήτη, όπου δε παραμελείται η υγεία, αλλά ούτε και οι επιθυμίες του παιδιού, προϋποθέτει εκπαίδευση και προγραμματισμό!

Η εκπαίδευση του παιδιού και της οικογένειας, εφόσον χρειάζεται, αφορά στον τρόπο υπολογισμού του φαγητού βάσει των μονάδων ινσουλίνης. Η εκπαίδευση στοχεύει στο να κατανοήσει το άτομο τη σύσταση των τροφών, να μπορεί να υπολογίζει το σύνολο των υδατανθράκων που καταναλώνει σε κάθε γεύμα με βάση την ποσότητα και συναρτήσει της δόσης γευματικής ινσουλίνης που κάνει. Η ζάχαρη αποτελεί μια μορφή απλού υδατάνθρακα. Αφού το παιδί ρυθμιστεί και έχει εξοικειωθεί με τον τρόπο υπολογισμού των υδατανθράκων της τροφής, θα μπορούσε να αντικαταστήσει μια ποσότητα υδατανθράκων του γεύματος με ένα μικρό γλυκό. Με αυτόν τον τρόπο, η τιμή του σακχάρου δε θα ξεφύγει από τους στόχους, καθώς το γλυκό θα συνυπολογιστεί στη δόση της γευματικής ινσουλίνης. Η δυσκολία έγκειται στον υπολογισμό σύνθετων τροφίμων, όπως συνήθως είναι τα γλυκά του εμπορίου και οι πάστες, καθώς εκτός από υδατάνθρακες περιέχουν πρωτεΐνες και λίπος, γεγονός που προϋποθέτει άριστη διατροφική εκπαίδευση του ατόμου. Λόγω αυτού, προτείνεται να καταναλώνονται σπιτικά γλυκά με απλές συνταγές και χαμηλά σε λίπος. Με δεδομένο ότι η συνταγή του γλυκού είναι γνωστή, μπορεί εύκολα να υπολογιστεί και η σύστασή του σε υδατάνθρακες. Η χρήση υποκατάστατων ζάχαρης, όπως η στέβια, μπορεί να μειώσει περαιτέρω το γλυκαιμικό φορτίο του γλυκού. Προϊόντα του εμπορίου που έχουν τη σήμανση “Xωρίς ζάχαρη” δεν σημαίνει ότι δεν περιέχουν υδατάνθρακες, γι’ αυτό όταν το σνακ του παιδιού δεν είναι σπιτικό καλό θα ήταν να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφική ετικέτα. Επιπλέον, καλό θα ήταν να τονιστεί, πως τα γλυκά είναι συνήθως ενεργειακά πυκνά τρόφιμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα/μερίδα του γλυκού που θα καταναλωθεί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του σακχάρου.

Ισορροπημένη διατροφή

Η δυνατότητα κατανάλωσης μιας μικρής ποσότητας γλυκού εφόσον το παιδί είναι ρυθμισμένο, δε συνεπάγεται πως μπορεί να γίνεται συχνά έκπτωση στο φαγητό του παιδιού για να καταναλωθεί γλυκό, καθώς κάτι τέτοιο θα υποβάθμιζε τη ποιότητα της διατροφής του και κατ’ επέκταση την ανάπτυξή του. Οι συστάσεις διατροφής δεν διαφοροποιούνται ανάμεσα στα διαβητικά και στα μη διαβητικά άτομα- και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να καταναλώνονται περιστασιακά.

Το κλειδί της επιτυχίας

Στον διαβήτη τύπου 1, το πιο σημαντικό στοιχείο μετά τη φαρμακευτική αγωγή, είναι η διατροφική εκπαίδευση του ατόμου και ο σωστός προγραμματισμός! Με αυτά τα στοιχεία το άτομο με διαβήτη μπορεί να έχει έναν ευέλικτο τρόπο ζωής και μια διατροφή που περιέχει τα πάντα, στη σωστή όμως ποσότητα και συχνότητα!




Ηρώ Γουνιτσιώτη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Πηγή: kartadiaviti.gr


Προσφυγόπουλα με τάσεις αυτοκτονίας



Σοκ προκαλεί η έκθεση της διεθνούς οργάνωσης Save the children για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε κέντρα φιλοξενίας στη χώρα μας: έχοντας χάσει κάθε ελπίδα ότι θα φύγουν από την Ελλάδα, γίνονται επιθετικά, στρέφονται στα ναρκωτικά ή φθάνουν ακόμα και στο σημείο να κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας.

Η οργάνωση χαρακτηρίζει τις συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας ως «εξευτελιστικές», υποστηρίζοντας πως παραπέμπουν σε κράτηση και αναγκάζουν τους πρόσφυγες να συγκρούονται για είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, τρόφιμα, ζεστό νερό και πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.

«Οι συνθήκες διαβίωσης τούς έχουν κάνει να χάσουν τις ελπίδες τους και να νιώθουν σαν ζώα και αντικείμενα - όχι ακριβώς άνθρωποι, αλλά κατώτερα ανθρώπινα όντα», αναφέρει μέλος της ΜΚΟ Praksis, όπως σημειώνεται στην έκθεση της οργάνωσης που δημοσιεύει η εφημερίδα Independent.

«Οι συνθήκες μετατρέπουν τα παιδιά από νεαρούς ανθρώπους που είναι ήρεμοι και γεμάτοι όνειρα, σε ανθρώπους που θέλουν να βλάψουν περιουσίες, άλλους, καθώς και τους εαυτούς τους», υποστήριξε ένα άλλο μέλος της Praksis.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι περισσότερα από 5.000 ανήλικα παιδιά ζουν σε άθλιες συνθήκες που οδηγούν σε μια αυξανόμενη κρίση ψυχικής υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι παιδιά από την ηλικία των 9 ετών αυτοτραυματίζονται και από την ηλικία των 12 ετών κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας (μερικές φορές μάλιστα μαγνητοσκοπώντας τον εαυτό τους), ενώ γίνεται χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ από τους εφήβους που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από εμπόρους στα κέντρα φιλοξενίας.

Αθλιες συνθήκες 

Όπως αναφέρει η Save the Children, κάποια από τα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται στους καταυλισμούς ζουν «σε κατάσταση 24ωρης επιβίωσης» και κοιμούνται σε βάρδιες προσπαθώντας να παραμείνουν ασφαλή, την ίδια ώρα που κάποια άλλα παιδιά εξαφανίζονται ή πληρώνουν διακινητές για να φύγουν από τα ελληνικά νησιά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι νέες αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα υπερτριπλασιάστηκαν το 2016, φθάνοντας τις 49.875 από τις 11.370 αιτήσεις είχαν γίνει το 2015. Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στη δεύτερη θέση των χωρών της Ε.Ε. με τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου σε αναλογία με τον πληθυσμό τους. Πρώτη έρχεται η Γερμανία με 8.789 αιτήσεις ασύλου ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων, δεύτερη η Ελλάδα με 4.625 αιτήσεις ασύλου και τρίτη η Αυστρία με 4.587.


Πηγή : newsonly.gr


Νέα Δημοκρατία: Η πολιτική της υπερφορολόγησης συσσωρεύει ερείπια




Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί σε πλήρη εκτροχιασμό την οικονομία και σε αδιέξοδο χιλιάδες πολίτες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 

  Η πολιτική της υπερφορολόγησης και της φτωχοποίησης των πολιτών συσσωρεύει ερείπια.

  Μόνο τον Ιανουάριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 1,6 δις ευρώ.

  Είναι εφιαλτικός ο αριθμός των πολιτών που οφείλουν στην εφορία, αλλά και ο αριθμός αυτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης:

4.173.206 πολίτες χρωστάνε στην εφορία.
1.672.500 πολίτες είναι αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και κατασχέσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.  
851.818 πολίτες έχουν ήδη υποστεί τη διαδικασία των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

 Μάλιστα, ενώ οι οφειλές των αδυνάτων τραβούν την ανηφόρα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αδιαφορεί για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής. 

 Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιανουάριο το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου έκανε μόλις έναν έλεγχο!

 Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή. 

 Με μία νέα, μεταρρυθμιστική και δυναμική Κυβέρνηση».


Μετά τα ψέματα Τσίπρα τώρα η αλήθεια: Σε επικίνδυνη τροχιά η Δημόσια Υγεία αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ



Το Ινστιτούτο Ερευνών του Π.Ι.Σ. λειτουργεί από τα μέσα του 2016 με 14 Τομείς οι οποίοι καλύπτουν όλο το φάσμα της Υγείας (περίθαλψη, φαρμακευτική πολιτική, ιατρικός τουρισμός, εκπαίδευση κλπ) και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Σε αυτούς απασχολούνται εθελοντικά 150 αξιόλογοι επιστήμονες από το χώρο της Ιατρικής, της Οικονομίας και του Φαρμάκου, οι οποίοι συνεδριάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο προϋπολογισμός του 2017 δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας... Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφεραν οι ομιλητές, οι δημόσιες δαπάνες Υγείας το 2017 ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 7% και τα όρια ασφαλείας κάθε Συστήματος Υγείας είναι στο 6%.

Η κρατική επιχορήγηση για τον ΕΟΠΥΥ από 526 εκ. το 2016, μειώθηκε στα 326 εκ. το 2017. Έγινε παράλληλα αύξηση, περίπου 700 εκ. ευρώ, της παρακράτησης και απόδοσης στον ΕΟΠΥΥ των εισφορών υγείας από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η ενέργεια αυτή όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως το μεγεθύνει αφού μετακυλύει στους συνταξιούχους ένα ακόμη δυσβάστακτο βάρος τη στιγμή που υπόκεινται συνεχώς μείωση στη σύνταξή τους.

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2017 πρέπει να ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ (από 0,18% του ΑΕΠ που είναι σήμερα και 0,28% του ΑΕΠ το 2016) προκειμένου να καλύψει την περίθαλψη των πολιτών. Με την υφιστάμενη κατάσταση, οι ιδιωτικές δαπάνες εξακολουθούν να απορροφούν το 40% των συνολικών δαπανών για την υγεία (το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ).

Ακόμη, η κρατική επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό για τις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, προβλέπεται στα 1,301 δις ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τα Νοσοκομεία, ανέρχεται στα 888 εκ. ευρώ, για τις ιατρικές επισκέψεις 110 εκ. και για τις διαγνωστικές εξετάσεις Εργαστηρίων – Διαγνωστικών Κέντρων στα 328 εκ. ευρώ.

Τα 60 έτη η μέση ηλικία των νοσοκομειακών ιατρών
Στο ΕΣΥ ο μέσος όρος ηλικία των ιατρών είναι τα 60 χρόνια. Υπάρχουν 6.500 ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό και είναι επιτακτική ανάγκη ανανέωσης με Επιμελητές Β΄, με αύξηση των προσλήψεων και επιτάχυνση των διαδικασιών κρίσεων.

70% αύξηση της προσέλευσης στα νοσοκομεία ελλείψει ΠΦΥ
Η προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία, λόγω της έλλειψης ΠΦΥ και της οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί κατά 70% και οι αυξήσεις των εισαγωγών, λόγω της παραμελημένης υγείας των ασθενών, έχει μεταβιβάσει το κόστος της ΠΦΥ στη νοσοκομειακή περίθαλψη και μάλιστα μεγαλύτερο, λόγω της μειωμένης πρόληψης και φροντίδας.

Προτάσεις του Τομέα Νοσοκομειακής Περίθαλψης του Ινστιτούτου για τη λειτουργία των Νοσοκομείων
Δεκαοχτώ προτάσεις για τη λειτουργία των Δημοσίων Νοσοκομείων κάνει ο Τομέας Νοσοκομειακής Περίθαλψης του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Π.Ι.Σ.. Αυτές έχουν ως ακολούθως:

Διασφάλισης ισότιμης πρόσβασης και παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.
Συζήτηση για το χαρακτήρα της νομικής μορφής ορισμένων Νοσοκομείων (π.χ. «Νομικά Πρόσωπα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα» εποπτευομένων από το κράτος), όπως συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των Νοσοκομείων στην Ε.Ε. (Δημόσια ή Κοινωφελή Ιδρύματα). Τα εργασιακά δικαιώματα των ήδη υπηρετούντων σε αυτά πρέπει να διασφαλιστούν.

Πρόβλεψη ειδικής διαδικασίας επιλογής των Διοικήσεων των Νοσοκομείων (ενδεχομένως με ανάμειξη του ΑΣΕΠ), με τεχνοκρατικά κριτήρια και αδιάβλητο τρόπο, καθώς και αποκλεισμό των πολιτικών παρεμβάσεων.
Πλήρης μηχανοργάνωση των Νοσοκομείων με λειτουργία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων συμβατών μεταξύ τους. Δυνατότητα παρακολούθησης της κίνησης των ασθενών σε πραγματικό χρόνο (on line), εφαρμοζομένων διαγνωστικών εξετάσεων, θεραπευτικών πρωτοκόλλων και κοστολόγησης αυτών. Ηλεκτρονικό σύστημα παραγγελίας φαρμάκων, αντιδραστηρίων και λοιπών υλικών και των επιμέρους αναλώσεων αυτών. Υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών, αποτελεσμάτων χρήσης και λειτουργικών στοιχείων όλων των υπηρεσιών.
Ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος όλων των πολιτών που να ενημερώνεται σε όλες τις επαφές του με τις υπηρεσίες του ΕΣΥ και τις δομές του Ιδιωτικού Τομέα με τρόπο που να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα και το ιατρικό απόρρητο.

Ολοκλήρωση του Υγειονομικού Χάρτη, με λεπτομερή αποτύπωση των υπαρχουσών δομών, του ανθρώπινου δυναμικού, της υλικοτεχνικής υποδομής σε σχέση με τις ανάγκες του πληθυσμού.

Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, της αποδοτικότητας και την εξοικονόμηση πόρων, όταν κρίνεται σκόπιμο να προχωρούν σε:

-Αναδιάταξη μονάδων υγείας.

-Συνδιοίκηση Νοσοκομείων.

-Συνένωση ομοειδών τμημάτων, μονάδων και εργαστηρίων εντός του ίδιου νοσοκομείου.

-Μετατροπή μικρών (γενικών νοσοκομείων – κέντρων υγείας) σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή Βραχείας, Εξειδικευμένης Νοσηλείας ή Ειδικού Σκοπού Μονάδες, που θα είναι λειτουργικά συνδεδεμένες μέσω του Νοσοκομείου Αναφοράς .

-Ίδρυση νέων νοσοκομείων όταν αυτό είναι απαραίτητο (π.χ. νοσοκομείου Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα).

-Ορθολογική κατανομή προσωπικού και άλλων πόρων στη βάση λειτουργικών δεικτών .

-Λειτουργία επιλεγμένων νοσοκομείων ως εξειδικευμένων κέντρων αναφοράς σε ειδικά θέματα (πχ καρδιοχειρουργικά, μεταμοσχευτικά, παιδοκαρδιολογικά κλπ).

-Λειτουργία ειδικών νοσοκομείων περίθαλψης χρονίως πασχόντων, κέντρων αποκατάστασης, κέντρων αντιμετώπισης ασθενών τελικού σταδίου, συνδεδεμένων με ομάδα νοσοκομείων.

-Συγκρότηση ανεξάρτητων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με οργανωτική και διοικητική αυτοτέλεια ανά νοσοκομείο ή ανά ομάδα νοσοκομείων που γειτνιάζουν, με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση της εξειδίκευσης της -Επείγουσας Ιατρικής. Σταδιακή αλλαγή του Συστήματος Εφημεριών, με στόχο τη λειτουργία των ΤΕΠ των μεγάλων πόλεων καθημερινά σε 24ωρη βάση.

-Ομοειδής αποζημίωση των νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών με βάση τα διεθνώς θεσμοθετημένα DRGs (Diagnostic Related Groups) – Ομοιογενείς Διαγνωστικές Ομάδες, οι οποίες θα επικαιροποιούνται σε ετήσια βάση.

-Θέσπιση μόνιμης διαδικασίας περιοδικής αξιολόγησης του ιατρικού δυναμικού και των άλλων επαγγελματιών υγείας των Νοσοκομείων, με βάση διεθνώς ισχύοντα πρωτόκολλα αξιολόγησης. Θέσπιση κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας.

-Υιοθέτηση του ετήσιου κλινικού προϋπολογισμού ανά τμήμα και ης ευθύνης διαχείρισής του από τους διευθυντές εκάστου τμήματος.

-Επέκταση του θεσμού της ολοήμερης λειτουργίας των Νοσοκομείων σε διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις και χειρουργεία. Θεσμοθέτηση του δικαιώματος του ασθενή να επιλέγει με διαφανή διαδικασία τον θεράποντα ιατρό του.

-Σύναψη συμβάσεων των Νοσοκομείων με Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες Ελλάδος και εξωτερικού.

-Παροχή ειδικών κινήτρων (οικονομικά, εξέλιξης κλπ) σε ιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές.

-Παροχή στις δομές του ΕΣΥ της δυνατότητας να συνάπτουν ειδικές συμβάσεις με ιδιώτες ιατρούς, μετά από αυστηρή αξιολόγηση και με αμοιβές που θα καθορίζονται από το κράτος, προκειμένου να καλύπτουν επιτακτικές ανάγκες εφόσον το επιβάλουν οι συνθήκες.

-Θεσμοθέτηση της δυνατότητας πρόσληψης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εις «αναπλήρωσιν» (locum) ελλείποντος (ευρισκομένου σε άδεια, ασθενούντος, συνταξιοδοτηθέντος κλπ) προσωπικού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας κανονικής πρόσληψης.

Αντιγριπικός Εμβολιασμός

«Από τα στοιχεία της ηλεκτρονική συνταγογράφησης γνωρίζουμε ότι έγιναν φέτος 1,2 δόσεις εμβολίου σε σχέση με 900.000 πέρυσι. Επίσης, υπολογίζεται ότι άλλα 600.000 εμβόλια αγοράστηκαν από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Η ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Υγείας είναι ότι εμβολιάστηκε φέτος έναντι της γρίπης τριπλάσιος αριθμός ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε σχέση με πέρυσι. Σε αυτό πιστεύουμε ότι συνετέλεσε και η σύσταση του Π.Ι.Σ. μέσω της καμπάνιας για την προστασία της δημόσιας υγείας με τον αντιγριπικό εμβολιασμό».


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Δεν πληρώνει κανείς: Εκρηξη στα ληξιπρόθεσμα τον Ιανουάριο



«Έκρηξη» σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία τον Ιανουάριο, αφού μέσα σε ένα μήνα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν πλήρωσαν φόρους και άλλες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 1,63 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, ενώ τον ίδιο μήνα ακόμη 26.723 φορολογούμενοι προστέθηκαν στην τεράστια λίστα των οφειλετών.

Τα χρέη «πνίγουν» έναν στους δυο φορολογούμενους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις μετά τα απανωτά φορολογικά χτυπήματα που έχουν δεχθεί τα εισοδήματά τους.

Συνολικά χρωστούν στην εφορία πάνω από το 50% του ΑΕΠ και ήδη εκφράζονται φόβοι ότι φέτος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο εξαιτίας όχι μόνο των αυξημένων φόρων, αλλά και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές «απειλούν» την πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού, τα οποία μπορεί στο πρώτο δίμηνο του έτους να κινήθηκαν πάνω από το στόχο, αλλά εμφανίζουν σημάδια κόπωσης.

Στο τέλος Ιανουαρίου οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν σε 93,4 δισ. ευρώ, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω του μπαράζ των κατασχέσεων που έχει εξαπολύσει σε τραπεζικές καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών κατάφερε πέρυσι να εισπράξει από ληξιπρόθεσμες οφειλές το ποσό των 5,157 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

[1] Σχεδόν ένας στους δυο φορολογούμενους ή 4.173.206 άτομα έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Στο τέλος Ιανουαρίου ο αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε κατά 26.723 άτομα.

[2] Δύο στους δέκα φορολογούμενους είναι εκτεθειμένοι σε κατασχέσεις.

[3] Για 851.818 οφειλέτες, η ΑΑΔΕ έχει ήδη λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προχωρώντας σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

[4] Με κατασχέσεις απειλούνται ακόμη 1.672.771 οφειλέτες.

[5] Τον Ιανουάριο επιβλήθηκαν 12.764 νέες κατασχέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο επιβάλλονται οι κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου φθάνει, κατά μέσο όρο, τις 500 ανά εργάσιμη μέρα.

[6] Από τα νέα χρέη του Ιανουαρίου ύψους 1,63 δις ευρώ, τα 730 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτα φόροι. Η εφορία έχει εισπράξει από τα φρέσκα χρέη 48 εκατ. ευρώ ενώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα εισπράχθηκαν τον πρώτο μήνα του 2017, 332 εκατ. ευρώ.

[7] Τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη διαμορφώθηκαν στα 91,77 δισ. ευρώ εκ των οποίων:

• Περισσότερα από 9 δισ. ευρώ χρωστούν οι δημόσιες επιχειρήσεις κοινή ωφελείας και οι δημοτικές επιχειρήσεις.

• Περίπου 13 δισ. ευρώ οφείλουν πτωχευμένες επιχειρήσεις, το οποίο δεν πρόκειται να εισπραχθεί από το ελληνικό δημόσιο.

• Περισσότερα από 69,5 δισ. ευρώ οφείλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα.

• Περί τα 157 εκατ. ευρώ οφείλονται από «μαϊμού» εταιρείες και πλασματικούς ΑΦΜ.

Ταυτόχρονα αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κινδυνεύουν να βρεθούν 2.473 φορολογούμενοι, που εντοπίστηκαν το προηγούμενο έτος να χρωστούν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 3,799 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.

Τα πρόστιμα 

Μεγάλο τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις ΔΟΥ καλύπτεται από πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν σε χιλιάδες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα, για έκδοση ή λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων, για μη έκδοση ή για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων και πλήθος άλλων παραβάσεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ο οποίος ίσχυε μέχρι το 2013. Τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τα 31,5 δισ. ευρώ, δηλαδή καλύπτουν περίπου το 1/3 των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την παλαιότητα των οφειλών προς το Δημόσιο από πρόστιμα του ΚΒΣ και την ταυτότητα των οφειλετών των ποσών αυτών, τα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ των οφειλών των φορολογουμένων από πρόστιμα του ΚΒΣ αφορούν στην περίοδο 1976-2005, δηλαδή έχουν παλαιότητα από 11 έως και 40 έτη



Της Μαρίας Βουργάνα
Πηγή : imerisia.gr


Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν πάλι στόχο ζωές αστυνομικών και περιουσίες πολιτών εχθές το βράδυ


Δύο επιθέσεις με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν νεαρά άτομα, μετά τα μεσάνυχτα, εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, στα Εξάρχεια τα μεσάνυχτα, 30 άτομα έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Τοσίτσα. 

Αμέσως μετά  50 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ενώ κάηκε ένα αυτοκίνητο άτυχου πολίτη που ήταν σταθμευμένο στην οδό Διδότου.

Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκε ευτυχώς κανένας τραυματισμός τραυματισμός αστυνομικού, έγιναν κάποιες προσαγωγές τριών ατόμων για τα μάτια και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Η αστυνομία και καλά αναζητά τους δράστες και καλό θα ήταν να στείλει ο πολίτης με το καμένο αυτοκίνητο τον λογαριασμό με τον δικηγόρο του κατευθείαν στον Τόσκα και σε κανέναν άλλο.


Ο Τσίπρας αντρόπιαστος δεν είπε ούτε μία αλήθεια για την κατάσταση στην υγεία


Δήλωσε υπερήφανος για την κατάντια στην υγεία!!!

Τι είχες Τσίπρα τι είχα πάντα να σας παραμυθιάσω να σας πω ψέματα και να σας δώσω την εικόνα που θέλω εγώ.

Χωρίς να έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και χωρίς να έχει ίχνος ντροπής προς τους πολίτες της χώρας αναφέρθηκε στον τομέα της υγείας που αφορά όπως είπε την κάθε οικογένεια. 

Έκανε αναφορά ο κ. Τσίπρας για την συρρίκνωση της υγείας λέγοντας «Ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης είχαμε τρομακτική συρρίκνωση στην ποιότητα των παροχών ιδιαίτερα στην δημόσια υγεία. Αναφέρομαι στην 5ετια 2010 - 2014 που ενώ ο μνημονιακός στόχος ήταν η δημόσια δαπάνη για την υγεία να είναι στο 6% και πριν την κρίση ήταν στο 6,8% το 2014 εμείς παραλάβαμε την δημόσια δαπάνη πολύ χαμηλότερα. Δεν μας παραξενεύει ότι ήταν χαμηλότερη από ότι τα ίδια τα μνημόνια προέβλεπαν». Παρέλειψε όμως ο Τσίπρας  (γιατί είναι εκτός κασέτας προπαγάνδας) να αναφέρει πόσο έχει διαλύσει και συρρικνώση της υγεία τα τελευταία 2μιση χρόνια η πολιτική του ίδιου και της ηγεσίας Πολάκη - Ξανθού και πλέον κινδυνεύουν πραγματικά ζωές αθώων πολιτών.

Συνέχισε το παραμύθι του χωρίς ίχνος ντροπής λέγοντας ότι «Παραλάβαμε ένα πλαίσιο ασφυξίας χρηματοδοτικής αλλά κάναμε ένα μικρό θαύμα. Ανεβάσαμε την κρατική χρηματοδότηση το 2015 στο 5,1% του ΑΕΠ». Παρέλειψε να μας πει (γιατί είναι εκτός κασέτας προπαγάνδας) γιατί τότε υπάρχουν τόσες τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε γάζες και γιατί δεν δουλεύει το 80% των ιατρικών μηχανημάτων που οφείλεται;

Το τερμάτισε ο Τσίπρας αφήνοντας άφωνους βουλευτές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και πολίτες ξεστομίζοντας  ότι αντιμετωπίστηκαν ριζικά τα χρέη στα δημόσια νοσοκομεία και σήμερα έχουν σταματήσει να δημιουργούνται νέα χρέη και τα παλαιότερα έχουν ρυθμιστεί και αποπληρώνονται κανονικά, είπε ο κ. Τσίπρας. 

Είπε ακόμα ότι καταφέραμε να εντάξουμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας στο δημόσιο σύστημα υγείας. «Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να στερείται στην δυνατότητα πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία» αλλά δεν είπε ότι οι συμπολίτες του στερούνται τις στοιχειώδεις παροχές υγείας στα δημόσια φτωχοποιημένα δημόσια νοσοκομεία.

Συνέχισε να προπαγανδίζει και να ψεύδεται ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι «Από όταν αναλάβαμε μέχρι σήμερα έχουν γίνει ήδη 6.251 προσλήψεις. Το 1/3 είναι μόνιμο προσωπικό» παρέλειψε όμως να πει (γιατί είναι εκτός κασέτας προπαγάνδας) για την ποιότητα των προσλήψεων (νοικοκυρές για νοσηλεύτριες και οικοδόμοι για τραυματιοφορείς) καθώς και για τις κλειστές ΜΕΘ και τα κλειστές μονάδες που δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για να τις στελεχώσει

Ξεχνώντας την πλήρη αποτυχία του ο κ. Τσίπρας στην Σαντορίνη είπε ότι η κυβέρνηση του πήρε την πρωτοβουλία να λειτουργούν μονάδες με διευρυμένο ωράριο και σταθερό προσωπικό και θα βρίσκουν οι πολίτες γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, οι μονάδες θα είναι ανά 10.000 κατοίκους και θα οργανώνει όχι μόνο την θεραπεία αλλά και την πρόληψη και θα αποσυμφορήσει τα μεγάλα νοσοκομεία.

Ως τον Ιούνιο είπε αλλά ποιος τον πιστεύει όταν έχουν διαλύσει τα δημόσια νοσοκομεία ότι θα έχουν ανοίξει 50 τέτοιες μονάδες σε αστικές περιοχές και έως το τέλος του έτους θα έχουν ανοίξει άλλες 237.

Ψέμα μπόλικο σανό, προπαγάνδα χειρίστου είδους και εικόνα εκ΄τος πραγματικότητας αυτή είναι η παρουσία του κύριου Τσίπρα σε κάθε ομιλία του.


Πώς η ΕΡΤ έγινε «AYΓΗ TV» με τηλεθέαση όσο και οι πωλήσεις της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ



Προτού ο πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης παραδεχθεί δημοσίως όλα όσα πιστεύει για την ΕΡΤ, εκφράζοντας ίσως για πρώτη φορά τόσο πολύ κόσμο, η κυβέρνηση πίστευε πως η ΕΡΤ ήταν επιτυχημένο κανάλι.

Κι ας λένε περιπαικτικά κάποιοι, κάτι σαν ανέκδοτο, ότι «ο μόνος τρόπος για να ανέβει η τηλεθέασή της θα ήταν να κλείσουν όσα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια ήταν δυνατόν. Αλλά από τη στιγμή που ο διαγωνισμός με τις άδειες, απέτυχε, απέτυχε και το σχέδιο».

Κι έτσι και ο υπουργός Ξυδάκης είχε όλη την άνεση να δηλώσει ότι «η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική», προκαλώντας την άμεση αντίδραση του προέδρου της Διονύση Τσακνή. Την ίδια ώρα που η τηλεθέαση του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ (1) άγγιζε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της: 1,6%. Οι υπεύθυνοι πάντως προβληματίστηκαν και δήλωσαν ότι «το νούμερο αυτό προκαλεί ανησυχία στη διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης». Αλήθεια; 

«Σε κάθε διακόσιους ανθρώπους μονάχα οι τρεις ενημερώνονται από τη δημόσια τηλεόραση», έγραψε στο εξαιρετικά εύστοχο άρθρο του ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης (capital.gr, 13/3/2017). Εκφράζοντας το σκεπτικό ότι με το δεδομένο της απόκλισης του 3%, το ποσοστό αυτό μπορεί ναι μεν να αυξηθεί και να φτάσει στο 4.6% αλλά μπορεί και να γίνει μηδενικό: «Υπάρχουν, με άλλα λόγια, μερικές στιγμές που το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν το παρακολουθεί κανένας απολύτως Ελληνας»... 

Λογικό: Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στις 21 του περασμένου Φεβρουαρίου, μετά το τελευταίο Eurogroup, η κεντρική παρουσιάστρια της «Αίθουσας Σύνταξης», Κατερίνα Ακριβοπούλου μετέδωσε, πανηγυρικά: «Τέλος η λιτότητα», χωρίς να εισακουστεί όμως. 


Η συγκεκριμένη καθημερινή εκπομπή, που βγήκε στον αέρα τον Νοέμβριο του 2016, σχεδιάστηκε για να να τονώσει ενημερωτικά την ΕΡΤ, δίνοντας εμμέσως και μια απάντηση στις κατηγορίες περί «συριζοποίησής» της. Γι΄αυτό και κλήθηκαν να συμμετάσχουν η Πηνελόπη Γαβρά και ο Μανώλης Κοττάκης, δημοσιογράφοι που βρίσκονται σαφώς πολιτικά απέναντι από την κυβέρνηση. Οταν, για διαφορετικούς λόγους, ο καθένας τους αποχώρησε από την εκπομπή, χάθηκαν μαζί τους και οι εναλλακτικές φωνές.  Αν και σε αυτή την ίδια εκπομπή, Συριζαίοι και Κραμανλικοί δεν είχαν πρόβλημα να «πλακώσουν» από κοινού τους κοινούς εχθρούς, δηλαδή τον Κυριάκο, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. 

«Λειτούργησαν σαν άλλοθι στην κυβέρνηση», λέει στέλεχος της ΕΡΤ που διατηρεί την ανωνυμία του, «αλλιώς θα είχαν βρει αντικαταστάτες της ίδιας πολιτικής απόχρωσης. Παρά το γεγονός ότι στην "Aίθουσα Σύνταξης" δεν δίνεται, εκ των προτέρων, "γραμμή" στους σχολιαστές, οι οποίοι και εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, όλοι  ξέρουν που δουλεύουν και πως θα προστατεύσουν και τη δουλειά και τον τον εαυτό τους. Γι΄αυτό και δημοσιογράφοι  όπως η Νατάσσα Γιάμαλη, μπορούν και αλωνίζουν». Ωστόσο η τηλεθέαση δεν φαίνεται να συγκινεί το κοινό: Είτε αρχικά με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είτε τώρα με την Κατερίνα Ακριβοπούλου, όταν ο πρώτος ανέλαβε το κεντρικό δελτίο, η εκπομπή παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Κι αν ο μέσος όρος της κινείται γύρω στο 3%, στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση περιστρέφεται στο ήμισυ (1,5%). 

Η πορεία της ΕΡΤ συμβαδίζει και αποτυπώνει, εν πολλοίς, (και) την πτώση της απήχησης της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις. Διότι ένα μέσο πρέπει να ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις πολιτική. Πρέπει να ξέρεις ποιον επιλέγεις να μιλήσει, τι και πώς θα το πεί και πότε. Χρειάζεται ευφυΐα, την οποία, όπως αποδεικνύεται, δεν διαθέτουν. Κι έτσι η ΕΡΤ έπαψε να είναι (και) πολιτικά χρήσιμη. 

Διορισμοί φίλων και συγγενών, αρκεί να είναι οπαδοί, βολέματα και εξυπηρετήσεις, αργομισθίες. Ολα αυτά συνόδευαν και συνοδεύουν την ΕΡΤ εδώ και χρόνια. Ολοι  έχουν συμβάλει στην διαχρονική κακοδαιμονία της. Γι΄αυτό και έκλεισε. Οταν όμως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την άνοιξαν εκ νέου, κάτι πρέπει να είχαν στο μυαλό τους: Κι αυτό αποδεικνύεται. Ηθελαν να την μετατρέψουν στο τηλεοπτικό τους πολιτικό όργανο: Να την κάνουν «Αυγή Channel». Δεν ήταν δα και πολύ δύσκολο. Τα κατάφεραν: Η τηλεθέαση της ΕΡΤ είναι αντίστοιχη της κυκλοφορίας της Αυγής. Η κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης κινείται γύρω στα 2.700 φύλλα, ενώ ο μέσος όρος της καθημερινής εφημερίδας ίσα που ξεπερνά τα 1.000 φύλλα. 

Η ΕΡΤ ήταν και παραμένει το κανάλι της εκάστοτε κυβέρνησης. Με τη διαφορά ότι η Δημόσια Τηλεόραση στις μέρες του «πρώτη φορά αριστερά» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, φτάνοντας στον ακραίο βαθμό να γίνει η «ντουντούκα της κυβέρνησης», όπως σχολιάζει δημοσιογράφος που δούλεψε εκεί στο παρελθόν. «Το εντυπωσιακό είναι ότι σήμερα, με περίπου 3.000 εργαζόμενους, δεν έχει καταφέρει, ανάμεσα στους 600 δημοσιογράφους που διαθέτει, να βρει μια ικανή ομάδα να κάνει τη δουλειά της με όρους αγοράς και ανταγωνιστικότητας. Λογικό, αφού οι 140 δηλώνουν και αμείβονται ως αρχισυντάκτες. Γι' αυτό το κόστος της είναι και τεράστιο και δυσβάσταχρο σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός της ανικανότητας στη διοίκηση με τη δημοσιογραφική άγνοια και την έλλειψη νέων ανθρώπων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν τηλεθέαση, έχουν κάνει την ΕΡΤ να κολυμπάει στην απαξίωση, χάνοντας κάθε ίχνος κύρους που της είχε απομείνει». 

Ούτε στα πολιτιστικά, έναν τομέα που παραδοσιακά υπηρετούσε με μικρότετη ή μεγαλύτερη επιτυχία, ούτε στα κοινωνικά, με εκπομπές για μειοψηφίες και ειδικά θέματα, κατάφερε να κρατηθεί όρθια. Γιατί στην ΕΡΤ χρωστάμε εκπομπές όπως το «Παρασκήνιο» ή τον «Εξάντα», εκπομπές λόγου, εικαστικών, θεάτρου, κινηματογράγου, βιβλίων, τα γνωστά ντοκιμαντέρ και κάποιες καλές ξένες σειρές του BBC ή και άλλων. Οσο για το αρχείο της και παρά το γεγονός ότι έχει καταστραφεί-ξαναγραφτεί ένα κομμάτι του, παραμένει ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο. 

«Ποιος θα πάει πια να δουλέψει στην ΕΡΤ; Παρά την τόση ανεργία που μαστίζει τη δημοσιογραφία, κανένας δεν θέλει να εργασθεί εκεί. Εγινε περίγελος», σχολιάζει πρώην μεγαλοστέλεχος του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. «Πιστεύουν ότι η απροκάλυπτη στήριξη στην κυβέρνηση σημαίνει και ενημέρωση. Ξεχνάνε όμως ότι στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με την ΕΡΤ δημοσιογράφοι όπως η Ελλη Στάη, ο νυν πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, η Ολγα Τρέμη και πολλοί ακόμα. Βέβαια τώρα έχουν αλλάξει τα οικονομικά, και η κρατική τηλεόραση δεν είναι οικονομικά ελκυστική», καταλήγει. 

«Η ΕΡΤ πάντοτε είχε πρόβλημα. Από γενησιμιού της», λέει ο Πέτρος Τατσόπουλος που έχει συνεργασθεί στο παρελθόν με το κρατικό κανάλι. «Για να μην δαιμονοποιούμε τα πράγματα πρέπει να πούμε ότι τον καιρό που τα ιδιωτικά κανάλια δεν είχαν ούτε 1% πολιτιστικό πρόγραμμα, η ΕΡΤ είχε τις εκπομπές λόγου, τέχνης, βιβλίων. Αυτά και σήμερα υπάρχουν, σε μικρότερο βαθμό.  Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα είναι η κομματική της ταυτότητα, την οποία ποτέ δεν απέβαλε. Ισως στην περίοδο της συγκυβέρνησης να πέρναγε την καλύτερή της εποχή από πλευρά ανεξαρτησίας. Σ

»Σήμερα είναι μια ζοφερή, κομματική τηλεόραση, με ανθρώπους φοβισμένους. Είναι αυτός ο καθεστωτικός φόβος, ένα φαινόμενο που έχει να εμφανισθεί εδώ και είκοσι χρόνια στην τηλεόραση. Τέτοιο κλίμα καθεστωτικού ζόφου έχουμε να δούμε από το ΄89, των πρασινοφρουρών. Τότε που δεν μπορούσες να επιβιώσεις στην ΕΡΤ αν δεν ήσουν αυριανιστής. Σήμερα πρέπει να είσαι συριζαίος.  



»Γι΄αυτό και εκπέμπει ένα απολογητικό ύφος, μια δυσανεξία, έναν φόβο. Και όσο η κυβέρνηση απομακρύνεται από τη ρητορική της τόσο η ΕΡΤ γίνεται απολογητική προς την κυβέρνηση. Λειτουργεί με καθαρά κομματικά και συμβολικά κριτήτια, έγινε το σύμβολο του ΣΥΡΙΖΑ». Και συνεχίζει ο συγγραφέας, πρώην βουλευτής: «Η φάση της σκληρής προπαγάνδας στην οποία βρίσκεται σήμερα δηλώνει τον φόβο για την απώλεια της εξουσίας. Ηταν πάντα ουραγός η ΕΡΤ και τώρα έχει πια μια πλήρη απαξίωση. Ειδικά το δελτίο ειδήσεων που έμεινε μόνο τους στις εννέα το βράδυ, παίζει μόνο του και έχει αυτά τα αποτελέσματα...». 

Τις «πάρα πολλές» δυσλειτουργίες της ΕΡΤ γνωρίζει καλά και εκ των έσω ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής,  υφυπουργός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης την περίδο 2013-2014. «Εκλεισε για να ανοίξει και να προτείνει κάτι καινούργιο, με αξιοκρατικές διαδικασίες, αλλά απέτυχε. Λειτουργώντας ως ΔΕΚΟ έγινε δημοσιοϋπαλληλική. Επρεπε να παραμείνει ανώνυμη εταιρεία. Να μπορεί να δίνει παραγωγές έξω...». 

Αντί οποιασδήποτε ανανέωσης, «την άνοιξαν για να ξαναφέρουν το παλαιό καθεστώς και μαζί όλον τον κόσμο. Στην ΕΡΤ όποιος δεν θέλει να δουλέψει, δεν ξαναδουλεύει, εξαφανίζεται. Οι δυσλειτουργίες της είναι πραγματικά απίστευτες. Θυμάμαι ότι είχε βάρδιες τεχνικών στην Κατεχάκη, όπου δεν υπήρχε στούντιο, ενώ στα στούντιο της Αγίας Παρασκευής είχαμε ελλείψεις από τεχνικούς. Και δεν επιτρεπόταν να έρθουν πάνω..... Υπάρχει, επιπλέον, κακής ποιότητας προσωπικό. Οι διοικητικοί δεν μπορούσαν να βγάλουν ούτε προϋπολογισμό, τον έδιναν έξω... Οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είναι οι μισοί. Με 1.500, το έμψυχο δυναμικό θα ήταν πολύ πλούσιο». Και καταλήγει: «Η πολιτικοποίηση έκανε πολύ κακό. Η ΕΡΤ μπήκε στη μέση κι έχασε κι από τις δύο πλευρές. Και σήμερα κατέληξε γκαουλάιτερ. Κι αν έχει κάτι καλό παραμείνει, τώρα που το κανάλι πήρε την κάτω βόλτα, χάνεται κι αυτό». 



Πηγή:  iefimerida.gr 


Δημοσιοποίηση στοιχειών ταυτότητας δύο ατόμων που συνελήφθησαν για πορνογραφία ανηλίκων



Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ατόμων που συνελήφθησαν την 21.02.2017 στο Βόλο και τη Θεσσαλονίκη για πορνογραφία ανηλίκων και απόπειρα προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου (Σχετικό το από 22-02-2017 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τους:

α) ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ Γεώργιο του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε την 14-11-1972 στην Πτολεμαΐδα.




β) (επ) OSOJA (ον) XHENALDO του QAZIM και της VITRINA , ο οποίος γεννήθηκε την 20-01-1998 στην Αλβανία.




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα των παραπάνω ατόμων, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 24210 - 76957 και 24210 – 76955 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.






Βρήκαν πού συγκεντρώθηκε ο ελληνικός στόλος πριν τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας του 480 π.Χ.



Η έρευνα αποκάλυψε ότι διατηρούνται καταβυθισμένες αρχαιότητες και στις τρεις πλευρές του Όρμου του Αμπελακίου οι οποίες βυθίζονται και αναδύονται, ανάλογα με τη μεταβολή της στάθμης της θάλασσας

Υποβρύχια αναγνωριστική έρευνα στις ανατολικές ακτές της Σαλαμίνας, συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπελακίου-Κυνόσουρας, η πρώτη συστηματική υποβρύχια έρευνα που εγκαινιάζεται από ελληνικούς φορείς (με 20μελή επιστημονική ομάδα), σε βεβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά σε χώρο μείζονος ιστορικής σημασίας, διενεργήθηκε τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016.

Όπως πληροφορεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κύριο πεδίο της έρευνας του 2016 (που γίνεται στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος) αποτέλεσε το εσώτερο (δυτικό) τμήμα του Όρμου του Αμπελακίου. «Πρόκειται για τον εμπορικό και πιθανότατα πολεμικό λιμένα της Κλασικής και Ελληνιστικής πόλης-δήμου της Σαλαμίνος, τον σημαντικότερο και πλησιέστερο του Αθηναϊκού κράτους, μετά από τους τρεις λιμένες του Πειραιώς (Κάνθαρο, Ζέα, Μουνιχία)», ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται, ακόμη, για τον χώρο συγκέντρωσης τμήματος του ενωμένου Ελληνικού στόλου την παραμονή της μεγάλης ναυμαχίας του 480 π.Χ., ο οποίος γειτνιάζει με τα σημαντικότερα μνημεία της Νίκης: το πολυάνδρειον (τύμβο) των Σαλαμινομάχων και το Τρόπαιον, επί της Κυνόσουρας. Αναφορές στον αρχαίο λιμένα της Σαλαμίνος απαντούν στα έργα του γεωγράφου Σκύλακος (του 4ου αι. π.Χ.), του γεωγράφου Στράβωνος (του 1ου αι. π.Χ.-1ου αι. μ.Χ.) και του περιηγητή Παυσανία (του 2ου αι. μ.Χ.)».




Επίσης, επιβεβαιώθηκε από την έρευνα ότι διατηρούνται καταβυθισμένες αρχαιότητες και στις τρεις πλευρές του Όρμου του Αμπελακίου (βόρεια, δυτική και νότια), «οι οποίες σταδιακά βυθίζονται και αναδύονται, ανάλογα με τη μεταβολή της στάθμης της θάλασσας, η πτώση της οποίας, ιδιαίτερα τον μήνα Φεβρουάριο, φθάνει το μισό μέτρο. Στα αρχαία κατάλοιπα που αναγνωρίσθηκαν στον αιγιαλό και σε ρηχά ύδατα περιλαμβάνονται: λιμενικές δομές, οχυρωματικές κατασκευές και διάφορες κτιριακές εγκαταστάσεις. Μετά από αεροφωτογράφηση, φωτογραμμετρική επεξεργασία και τοπογραφική και αρχιτεκτονική τεκμηρίωση όλων των ορατών στοιχείων, προέκυψε ο πρώτος ενάλιος αρχαιολογικός χάρτης της περιοχής, που θα αποτελέσει τη βάση για τη συνέχιση της έρευνας κατά τα επόμενα έτη», προστίθεται στην η ανακοίνωση. Παράλληλα, τονίζεται ότι εξελίχθηκε και η γεωφυσική και γεωαρχαιολογική έρευνα, από την ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, που επέφερε υψηλής ποιότητας ψηφιακά δεδομένα τα οποία «αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην ανασύνθεση της παράκτιας παλαιογεωγραφίας της περιοχής».

Η έρευνα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ) του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπό τη διεύθυνση της προϊσταμένης της Εφορείας, δρ. Αγγελικής Σίμωσι και του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (ΙΕΝΑΕ), υπό τη διεύθυνση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προέδρου του Ινστιτούτου, Γιάννου Λώλου, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό τον καθηγητή Γιώργο Παπαθεοδώρου και με κύρια οικονομική υποστήριξη από το Βρετανικό Ίδρυμα Honor Frost.



Πηγή : protothema.gr


Το επικοινωνιακό σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας! Μιά «Νέα Αθήνα» χτίζεται στα χαρτιά, με διθυράμβους, από την κυβέρνηση



Ένα αναμάσημα μελετών και σχεδίων για την ανάπλαση της Αθήνας, που έρχονται και παρέρχονται τουλάχιστον εδώ και είκοσι χρόνια, εμφανίστηκε από την κυβέρνηση σαν το μάννα εξ ουρανού που θα αλλάξει την όψη της πρωτεύουσας.

Την ώρα που νέα μέτρα λιτότητας πλησιάζουν για να προστεθούν στα παλιά μνημονιακά, μια «Νέα  Αθήνα» χτίζεται στα ...χαρτιά, με  διθυράμβους, από την κυβέρνηση. Με τσαλακωμένους ανθρώπους από την οικονομική κρίση, εισβάλλουν στο προσκήνιο ατσαλάκωτες μελέτες για έργα πνοής, με το κυβερνητικό επιτελείο επικοινωνιακής αιχμής εν δράσει. Παρόλο που δεν έχουν λυθεί καν ζητήματα νομικής , χωροταξικής και πολεοδομικής φύσης, τα ίδια και τα ίδια, έργα είναι δήθεν στα σκαριά...

Πάντως, χρηματοδότηση, αντισταθμιστικά οφέλη (σε όποιες περιοχές επιβαρυνθούν από πολλαπλά έργα) και συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων θέτει ως κρίσιμες παραμέτρους ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης  για να υλοποιηθούν και να μην μείνουν στα λόγια τα περί ανάπλασης περιοχών στην καρδιά της πρωτεύουσας. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνονται από την κεντρική εξουσία μελέτες για μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις που θα αλλάξουν  την όψη της Αθήνας.

Η κυβέρνηση αναφέρεται σε πρωτοβουλίες για τις οποίες έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και την ενίσχυση της απασχόλησης, δίνοντας, παράλληλα, ισχυρή ώθηση και στον τουρισμό της.

Οι πέντε άξονες της ανάπλασης αφορούν :

-στην προοπτική δημιουργίας του «Μητροπολιτικού Πάρκου» στην περιοχή Γουδή,
-στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με επεμβάσεις στο τρίγωνο που περικλείεται μεταξύ των οδών Σταδίου - Πειραιώς και Ερμού.
-στην ανάπλαση της περιοχής γύρω από τα Κουντουριώτικα και την ευρύτερη περιοχή των Αμπελόκηπων με την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
-σε έργα στο Βοτανικό, με την ολοκλήρωση του ημιτελούς εμπορικού κέντρου (με μειωμένα οικοδομικά μεγέθη, μετά από δικαστικές αποφάσεις) με στόχο να εξυπηρετεί τους διερχόμενους από τον παρακείμενο μεγάλο τερματικό σταθμό ΚΤΕΛ που θα κατασκευαστεί άμεσα με πόρους από το πακέτο Γιούνκερ.
-στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην έκταση πίσω από το Νοσοκομείο της Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) - προβλέπεται , μεταξύ άλλων, σχεδιασμός για το μετρό ώστε η  γραμμή 4 να ξεκινά  από το Γαλάτσι, θα συνεχίζει Εξάρχεια, Ευαγγελισμό, Ζωγράφου, Πανεπιστημιούπολη και να καταλήγει έξω από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας  ενημέρωσε την Πέμπτη τον κ.Καμίνη, σε συνάντηση που είχαν, για την προσπάθεια αναζωογόνησης της πρωτεύουσας με παρεμβάσεις που να διαμορφώσουν μια πόλη βιώσιμη. Ο κ. Καμίνης έκρινε ως θετική την προσπάθεια και έδωσε έμφαση στη συνεργασία της αυτοδιοίκησης με την κυβέρνηση. Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι «απαραίτητο είναι να ενισχυθεί το κλίμα ασφάλειας στους πολίτες και να ενεργοποιηθούν οι κρατικές δομές μέριμνας για τους άστεγους και τους τοξικοεξαρτημένους».  
   
 Όταν ο κ. Καμίνης, μετά τη συνάντηση ρωτήθηκε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και το πάρκο Γουδή, επεσήμανε ότι «ο δήμος Αθηναίων θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια να δοθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού, με την προϋπόθεση να είναι σύμφωνος ο Παναθηναϊκός και να είναι δίπλα του η Πολιτεία. Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση».

Οξεία ήταν η κριτική που ασκήθηκε για τη «Νέα Αθήνα», μεγάλων έργων και παρεμβάσεων, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη, από τον κ. Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Όλα αυτά αποτελούν «μια ακόμα παράσταση που δίνει η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι του νέου πακέτου μέτρων που ετοιμάζει με τους γνωστούς εταίρους» τόνισε ο κ. Σοφιανός.

      Και πρόσθεσε: «παραμυθιάζουν το λαό που τον έχουν γονατίσει σημερινοί και χτεσινοί διαχειριστές της 9χρονης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Τη μία μέρα βάζουν όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και οι ίδιοι το διαψεύδουν την επόμενη. Σήμερα αναπλάθουν την Αθήνα με τα γνωστά σενάρια που κυκλοφορούν χρόνια τώρα: Ελαιώνας - Γουδί - Αλεξάνδρας - ιστορικό κέντρο. Στόχος τους να συζητάμε για μακέτες και σχέδια, ανταποδοτικές υποσχέσεις, την ώρα που έρχεται νέα σφαγή συντάξεων - αφορολόγητου - εργασιακών.

Καμία ανοχή στο κακοπαιγμένο θέατρο της συγκυβέρνησης. Διεκδικούμε να παραμείνουν ελεύθεροι χώροι οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει (στην Ακαδημία Πλάτωνος και στον Προμπονά), που κυβέρνηση - Δήμος έχουν αποφασίσει να χτιστούν».



Πηγή : tovima.gr


Στη Βουλή σήμερα ο Τσίπρας για να διστρευλώσει την αλήθεια για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας



Μην σας κάνει καμία εντύπωση εάν σήμερα δείτε τον Τσίπρα να μιλάει για την υγεία άλλης χώρας και όχι για την δικιά μας.

Είναι σίγουρο ότι θα προπαγανδίσει παρουσιάζοντας μια ψεύτικη εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα όπως κάνει πάντα για όλα τα ζητήματα.

Ετοιμαστείτε σήμερα για το μαύρο - άσπρο με στοιχεία που θα του έχει δώσει φυσικά ο κ. Πολάκης ο οποίος εγκληματεί με τις αποφάσεις του καθημερινά στο σύστημα υγείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται στην Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που του έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας.

Θα απαντήσει στα παρακάτω :

- Αν οι ανασφάλιστοι τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

- Αν οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν ελεύθερα ή δεσμεύονται με πίνακα φαρμάκων.

- Πόσοι από τους αξονικούς τομογράφους που υπάρχουν στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν.

- Πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες στις μονάδες εντατικής θεραπείας και πόσο καιρό χρειάζεται να είναι στη λίστα αναμονής ο ασθενής.

- Αν θα γίνουν προσλήψεις ιατρών που διαθέτουν ιδιωτικά ιατρεία με περιορισμένες ώρες απασχόλησης, για να στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

- Για τα μακροχρόνια χρέη του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

- Και για τα  θεραπευτήρια ειδικής αγωγής καλώντας την κυβέρνηση να επανεξετάσει το καθεστώς πληρωμής τους.

Το ψέμα θα πάει σύννεφο 


Νέα Δημοκρατία: Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας,




Το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Δ.Ν.Τ. :


«Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα.

Επιβάλλεται, να αποδωθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη.

Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δυο πακέτα - βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε:

Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες».


Από την Ελλάδα, με όνομα αποστολέα «Βασίλης Κικίλιας», ο φάκελος - βόμβα προς το ΔΝΤ στο Παρίσι



Από την Ελλάδα προέρχεται και ο φάκελος - βόμβα που εστάλη την Πέμπτη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Οπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ANT1, ως αποστολέας εμφανίζεται ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρώην υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ενώ η διεύθυνση αποστολέα αντιστοιχούσε στο πρώην πολιτικό γραφείο του βουλευτή, στην οδό Ακαδημίας.

Ο κ. Κικίλιας θα συνταντηθεί το πρωί της Παρασκευής, τόσο με τον κ. Τόσκα, όσο και με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωσταντίνο Τσουβάλα.

Συνεπώς, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ανάλογη ενέργεια με την χθεσινή αποστολή δέματος παγιδευμένου με εκρηκτικά προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε το πρωί η οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σε αυτό το σύμπέρασμα φαίνεται πως καταλήγουν και οι Ελληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αναλύοντας τα δεδομένα που προκύπτουν από τις παράλληλες έρευνες της γερμανικής και της γαλλικής αστυνομίας, σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. 

Νωρίτερα, ανταποκρινόμενη σε αίτημα για ενημέρωση που απηύθυνε η ΕΛ.ΑΣ, η γαλλική Αντιτρομοκρατική είχε αποστείλει στην Αθήνα δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν το γραφείο στο οποίο εξερράγη ο μηχανισμός και τα υπολείμματα της παγιδευμένης με εκρηκτικά επιστολής.

Από τον εκρηκτικό μηχανισμό τραυματίστηκε, σύμφωνα με τη Le Figaro, η γραμματέας του γραφείου του Ευρωπαίου εκπροσώπου του ΔΝΤ, στο οποίο είχε αποσταλεί ο φάκελος. Η γυναίκα τραυματίστηκε στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε την παγιδευμένη επιστολή. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.


Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε το περιστατικό κάνοντας λόγο για μια «δειλή πράξη βίας».

«Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε η Λαγκάρντ.


Tα δέματα των «Πυρήνων» το 2010

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα - βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει τότε συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία και περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Πηγή : kathimerini.gr