Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Καραγκιοζιλίκια στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης για να βγάλουν νέα ταυτότητα πριν έρθουν οι ψηφιακές

 


Τριτοκοσμικές εικόνες, και καραγκιοζιλίκια ψεκασμένων, που σχηματίζουν μεγάλες ουρές καθημερινά έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης από πολίτες που αιτούνται την έκδοση ταυτοτήτων προκειμένου να… γλυτώσουν τις νέες ψηφιακές ταυτότητες που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι ψεκασμένοι που δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις αλλιώς , υιοθετώντας τις σχετικές θεωρίες συνωμοσίας, ξεφτιλίζονται καθώς θεωρούν πως στις νέου τύπου ταυτότητες θα υπάρχει… τσιπάκι που θα εντοπίζει ανά πάσα στιγμή τον κάτοχο της ταυτότητας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν και πολίτες που βρέθηκαν σήμερα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης κάποιοι εξ αυτών φέρεται να… ξενύχτησαν στην είσοδο, περιμένοντας μέχρι και τις 2 τα ξημερώματα, προκειμένου να προλάβουν την έκδοση ταυτότητας, μην τυχόν και τους εντοπίζουν εύκολα μετά.






Πυροβολισμοί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου πιθανόν απο κακοποιούς Ρομά

 


Νέο περιστατικό με κακοποιούς Ρομά, που κινούνται και ενεργούν επικίνδυνα για την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο σκοπός του Α.Τ. Αγίου Δημητρίου αντιλήφθηκε ένα μηχανάκι να κινείται αντίθετα στην οδό Αργοστολίου, με τρεις κακοποιούς επιβαίνοντες.

Κατά την προσπάθεια του σκοπού να το ελέγξει, το δίκυκλο φτάνοντας μπροστά στο Τμήμα, μείωσε για λίγο ταχύτητα, ο τρίτος από τους επιβαίνοντες πυροβόλησε στον αέρα και ανέπτυξε ξανά ταχύτητα, συνεχίζοντας να κινείται αντίθετα στην Αργοστολίου και διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως μετά το συμβάν, ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης για αναζητήσεις. Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες και ένα φυσίγγιο κρότου, τα οποία φωτογραφήθηκαν από συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, περισυνελλέγησαν, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εξέταση. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει επτά προσαγωγές.

Λίγο νωρίτερα, μια γυναίκα από την περιοχή τηλεφώνησε στο Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Δημητρίου και ανέφερε ότι άγνωστοι άνδρες -πιθανότατα Ρομά- μπούκαραν μέσα στο σπίτι τους και άρπαξαν τον σύζυγό της.

Οι αστυνομικοί συνδέουν τα γεγονότα με την ώρα που η γυναίκα ήταν στο τμήμα για να καταθέσει μήνυση για την αρπαγή του συζύγου της συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.



Ελικόπτερο προσπαθεί να προσγειωθεί σε κατάστρωμα πλοίου και πέφτει στη θάλασσα!

 


Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδύκτιο δείχνει ένα ελικόπτερο να προσπαθεί να προσγειωθεί στο κατάστρωμα ενός πλοίου αλλά μετά από λάθος χειρισμό και μέρος για προσγείωση πέφτει στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο προσπάθησε να προσγειωθεί γιατί του τελείωναν τα καύσιμα, και προτίμησε αντί να προσγειωθεί στην θάλασσα αφού κατασκευαστικά μπορεί, να προσγειωθεί σε ακατάλληλο χώρο σε πλοίο.

Οι επιβάτες πρόλαβαν και βγήκαν, πριν βουλιάξει σε μεγάλο βάθος!! Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η αναισθησία αυτών που παρακολουθούν που δεν ενήργησαν αμέσως για την διάσωση των επιβατών και καθόντουσαν και κοίταγαν.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:



Επίθεση από Τουρκοκύπριους σε άνδρες του ΟΗΕ στην Πράσινη Γραμμή

 


Άντρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη Κύπρο, δέχθηκαν επίθεση από Τούρκους και Τουρκοκύπριους, γιατί προσπάθησαν να εμποδίσουν παράνομες εργασίες του ψευδοκράτους στη νεκρή ζώνη στο δικοινοτικό χωριό Πύλα.

Το κατοχικό καθεστώς κάνει εργασίες δημιουργίας δρόμου μεταξύ της Πύλας και του Άρσους, ενώ ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι αυτές οι εργασίες είναι παράνομες και διαταράσσουν το στάτους κβο της περιοχής, παραβιάζοντας τη νεκρή ζώνη.

Οι Τούρκοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ για τερματισμό των έργων και σήμερα στρατιώτες της UNFICYP πήγαν στην περιοχή για να επιβάλουν τη τάξη. Οι Τούρκοι εξαγριώθηκαν και τους επιτέθηκαν καταστρέφοντας και αυτοκίνητα του ΟΗΕ.

Πριν λίγο η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη Κύπρο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και τις ζημιές σε οχήματα του ΟΗΕ από προσωπικό της τουρκοκυπριακής πλευράς σήμερα το πρωί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα εντός της νεκρής ζώνης κοντά στην Πύλα καθώς οι ειρηνευτές του ΟΗΕ εμπόδιζαν μη εξουσιοδοτημένες οικοδομικές εργασίες στην περιοχή.

Οι απειλές κατά της ασφάλειας των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και οι ζημιές στην περιουσία του ΟΗΕ είναι απαράδεκτες και συνιστούν σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το οποίο θα διωχθεί στο ακέραιο.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εντεταλμένη εξουσία της αποστολής εντός της νεκρής ζώνης του ΟΗΕ, να απέχει από οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις και να αποσύρει αμέσως όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα από τη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ.

Η αποστολή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και παραμένει δεσμευμένη να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή».



Το 1999 ανάλογο συμβάν είχε 3 νεκρούς και ωστικό κύμα 1 χιλιόμετρο απόσταση


 

Από το πρωί ακούγονται τα απίστευτα, ανεύθυνα, για το συμβάν στην Αθηνών - Κορίνθου που είχε αίσιο αποτέλεσμα.

Στο ευαίσθητο και σοβαρό θέμα με το βυτιοφόρο, εμφανίστηκαν οι γνωστοί επικίνδυνοι του ΣΥΡΙΖΑ, και είπαν εξοργιστικά πράγματα για να κάνουν αντιπολίτευση, δείχνοντας το πόσο επικίνδυνοι είναι για την χώρα.

Δεν έλειψαν και οι "ειδικοί" που ξεστόμισαν κάθε ανευθυνότητα που τους ήρθε στο κεφάλι για 5 λεπτά ξεφτίλα δημοσιότητα.



Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός είπε ότι "το 1999 είχαμε ένα δυστύχημα με τρεις συνάδελφους πυροσβέστες νεκρούς στο ύψος των Καμένων Βούρλων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας μετά από τροχαίο ατύχημα. Εκδηλώθηκε το φαινόμενο Bleve, ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει στην επαγγελματική ζωή ενός πυροσβέστη, υπερπίεση ασκήθηκε στα τοιχώματα του βυτιοφόρου και έγινε πολύ μεγάλη έκρηξη, το ωστικό κύμα έστειλε συντρίμμια του βυτιοφόρου σε περίπου 1 χιλιόμετρο απόσταση".

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Νewsroom» ο κ. Αρτοποιός, "ένα φλεγόμενο βυτιοφόρο με 7,2 τόνους υγροποιημένο αέριο είναι ό,τι πιο εκρηξιγενές υπάρχει"



«Δεν υπάρχει περίπτωση αστυνομικός υπάλληλος να μην λάβει γνώση του συμβάντος, διότι στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) ταυτόχρονα όταν ξεσπά συμβάν έχουμε επιχειρησιακή ενημέρωση άμεσα, σε επίπεδο Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει γνώστης, κοινωνός της πληροφορίας οποιοσδήποτε υπάλληλος βρίσκεται μέσα στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν άμεσα από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε το επικίνδυνο συμβάν» υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός.

Για την ταλαιπωρία και τις ουρές χιλιομέτρων, ο αξιωματούχος της Πυροσβεστικής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από τη στιγμή που εκδηλώθηκε το συμβάν βρήκε αρκετό κόσμο μέσα στην Εθνική Οδό, αρκετούς εκδρομείς οι οποίοι είτε έφευγαν από την Αθήνα, ή επέστρεφαν στην πρωτεύουσα. «Δεν μπορεί με το που ξεσπά το συμβάν την ίδια στιγμή να γίνεται διακοπή της κυκλοφορίας» τόνισε, ενώ ανέφερε ότι πολλοί εκδρομείς δεν άκουσαν τις οδηγίες των αρχών για αναστροφή.



Κινητήρας αεροσκάφους έπιασε φωτιά κατά την απογείωση


 

Ένα αεροπλάνο της Southwest Airlines αναγκάστηκε να προσγειωθεί αμέσως μετά την απογείωσή του από το Τέξας αφού έπιασε φωτιά ο κινητήρας του.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737, κατευθυνόταν από το Χιούστον του Τέξας προς το Κανκούν στο Μεξικό, όταν ένας κινητήρας του τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά την απογείωση την Τρίτη (15 Αυγούστου).  



Η φωτιά καταγράφηκε στην κάμερα από τους επιβάτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ντάλας, το αεροπλάνο επέστρεψε «με ασφάλεια» στο αεροδρόμιο William P. Hobby στο πλαίσιο της προσγείωσης.  «Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και τέθηκε εκτός λειτουργίας για επανεξέταση», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία. «Ένα άλλο αεροσκάφος συνέχισε την πτήση προς το Κανκούν χθες το βράδυ και εκτιμούμε την υπομονή και την υποστήριξη των πελατών μας».

«Ευχαριστούμε τους πιλότους της πτήσης 307 Houston-Cancun της Southwest Airlines που μας επέστρεψαν στο έδαφος μετά την απώλεια ενός κινητήρα», έγραψε στο twitter ένας επιβάτης.

Η πτήση 307 φέρεται να ήταν στον αέρα συνολικά μόνο για 27 λεπτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Flight Aware, προτού οι επιβάτες της επιστρέψουν με ασφάλεια στο έδαφος και μεταφερθούν σε ένα νέο αεροπλάνο που δεν έπιανε φωτιά.



Ανήλικος πάλεψε με νεαρό Ρομά που πήγε να του πάρει το κινητό


 

Τρομοκρατήθηκε, αλλά δεν το έβαλε κάτω ένα ανήλικο αγόρι που δέχθηκε αιφνιδιαστική επίθεση από έναν συνομήλικό του κακοποιό Ρομά ο οποίος επιχείρησε να τον ληστέψει με ξύλο και απειλές στην Ερέτρια της Εύβοιας, αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το ανήλικο θύμα πάλεψε με τον ανήλικο Ρομά ληστή που αποπειράθηκε με τη χρήση βίας να αρπάξει όσα χρήματα είχε στην κατοχή του και το κινητό του τηλέφωνο και κατάφερε να τα συγκρατήσει, αναγκάζοντας τον επίδοξο ληστή να τραπεί σε φυγή. 

Ο Ρομά κακοποιός εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και συνελήφθη.

Σε βάρος του ανήλικου Ρομά, που δεν είχε φροντίσει να εκδώσει δελτίο ταυτότητας, σχηματίστηκε δικογραφία και γι’ αυτό το αδίκημα αλλά και για απόπειρα ληστείας και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας για να περάσει από ανακριτή.

Οι γονείς του Ρομά κακοποιού, κατηγορούνται επίσης για παραμέληση ανηλίκου και έχουν συλληφθεί και αυτοί.



Ανεύθυνη η Αχτσιόγλου γελάει ο κόσμος μαζί της μετά την ανακοίνωση για την κατάσταση στην Αθηνών - Κορίνθου


 

Χωρίς ίχνος ευθύνης, σοβαρότητας και υπευθυνότητας, η Έφη Αχτσιόγλου έβγαλε ανακοίνωση για τις καθυστερήσεις στην Αθηνών - Κορίνθου, χωρίς πρώτα να έχει ενημερωθεί για την σοβαρή κατάσταση και τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι οδηγοί.

Η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, δεν έφτασαν στα αυτιά της Αχτσιόγλου, η έφτασαν αλλά δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί τι έχει γίνει.

Πληροφοριακά επειδή η Αχτσιόγλου, όπως έχει μάθει γιατί έτσι λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, παραπλανά και λέει ψέματα στον κόσμο, και νερό είχαν οι οδηγοί, και έτοιμα ασθενοφόρα υπήρχαν για να αντιμετωπίσουν τυχόν ιατρική περίθαλψη. Παράλληλα υπήρχαν αστυνομικοί που ενημέρωναν τους οδηγούς.

Από την ανακοίνωση λείπει φυσικά ένα μπράβο στην αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. και της πυροσβεστικής, γιατί δεν εξυπηρετεί το ακροαριστερό αφήγημα της Αχτσιόγλου.

Η παραπλανητική ανεύθυνη ανακοίνωση της Έφης Αχτσιόγλου που δείχνει ότι δεν έχει πάρει κανένα μάθημα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, πώς  χιλιάδες πολίτες αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούνται στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο. Ζουν μια ακραία κατάσταση και για ώρες, από τις 12 το μεσημέρι που προκλήθηκε η πυρκαγιά, δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοια ταλαιπωρία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, είτε αφορά κακοκαιρία είτε απλά ένα αναπάντεχο γεγονός. Καμία προετοιμασία, κανένας συντονισμός και τελικά χιλιάδες πολίτες υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία” τονίζει η ανεύθυνη Αχτσιόγλου.

“Οι ώρες της αναμονής για τους οδηγούς και τις οικογένειές τους είναι πλέον πολλές και θα γίνουν ακόμα περισσότερες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάγγισης του φορτίου που περιείχε το βυτιοφόρο. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει συχνές ενημερώσεις για την εξέλιξη της μετάγγισης, πρόσβαση σε νερό και τρόφιμα, καθώς και άμεση ιατρική περίθαλψη σε άτομα ευπαθών ομάδων που έχουν εγκλωβιστεί” καταλήγει για να δείξει ότι οι Συριζαίοι παραμένουν οι ίδιοι.



Προκαλούν οι Τούρκοι με παραβίαση του στάτους κβο στην Πράσινη Γραμμή στην Κύπρο


 

Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής ξεκίνησαν παράνομες κατασκευαστικές εργασίες στο μικτό χωριό Πύλα στη Κύπρο, χωρίς την άδεια του ΟΗΕ, παραβιάζοντας το ουδέτερο καθεστώς της περιοχής. 

Η Πύλα στην οποία ζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης και ελέγχεται μόνο από τον ΟΗΕ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στη Κύπρο (UNFICYP), αναφέρει ότι ανησυχεί για σχέδια για μη εξουσιοδοτημένα έργα μέσα στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα και τονίζει τη σημασία για σεβασμό στην εντολή της αποστολής.

Σημειώνει, ακόμα, ότι η Δύναμη εργάζεται και με τις δύο πλευρές και επισημαίνει ότι σημειώθηκε πρόοδος για προώθηση μιας αμοιβαίας αποδεκτής πορείας προς τα μπρος στην περιοχή. Ταυτόχρονα η UNFICYP καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά να συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες πριν την έναρξη κατασκευαστικών έργων στην Πύλα.

Τέλος τονίζει ότι η παρεμπόδιση εντάσεων και η διατήρηση του στάτους κβο στην περιοχή της νεκρής ζώνης είναι μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες της UNFICYP.

O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε γραπτή δηλωση, αναφέρει: "Το τουρκικό κατοχικό καθεστώς επιχειρεί τη δημιουργία νέων τετελεσμένων εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή Πύλας σχεδιάζοντας παράνομη είσοδο στην περιοχή για κατασκευή δρόμου που θα ενώνει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με προκεχωρημένο παράνομο στρατιωτικό φυλάκιο του κατοχικού καθεστώτος. Πρόκειται για απόπειρα σοβαρότατης παραβίασης του στάτους κβο. Η Κυπριακή Κυβέρνηση εργάζεται προς αποτροπή του εν λόγω τουρκικού σχεδιασμού σε συνεργασία με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, την ΕΕ και την UNFICYP, καθώς και την Ελληνική Κυβέρνηση. Είναι σε εξέλιξη επαφές σε ανώτατο επίπεδο από τη διεθνή κοινότητα με αποδέκτη την Άγκυρα, τονίζοντας τη σοβαρότητα της παραβίασης, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες από μια τέτοια ενέργεια, τόσο για την προοπτική επανέναρξης διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό όσο και στα Ευρωτουρκικά. Η Κυπριακή Κυβέρνηση αναμένει από την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο να αποτρέψει τους εν λόγω σχεδιασμούς, σύμφωνα με τους όρους εντολής της".



Οι τελευταίες στιγμές του Μιχάλη Κατσουρή

 


Τα συγκλονιστικά βίντεο από τις τελευταίες στιγμές του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου μετά την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς και των Ελλήνων συνεργών τους φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.




Κοινή ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. - Πυροσβεστικής για το συμβάν με το βυτιοφόρο στην Αθηνών - Κορίνθου


 

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα η ΕΛΑΣ και η Πυροσβεστική στην οποία περιγράφουν το χρονικό του επτάωρου θρίλερ της εξαιρετικά «λεπτής» επιχείρησης μεταφοράς του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο που παραδόθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Πέμπτης, στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Στην κοινή ανακοίνωση ξεχωριστή σημασία αποδίδουν ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική στο γεγονός ότι είχαν να χειριστούν ένα περίπλοκο και επικίνδυνο περιστατικό μετακίνησης εύφλεκτου υλικού, ωστόσο σε κάθε βήμα της «λεπτής» επιχείρησης οι δύο υπηρεσίες βρίσκονταν σε απόλυτο συντονισμό μεταξύ τους.  

Σημειώνεται ότι ανακριτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος συνέλαβαν τον οδηγό του βυτιοφόρου οχήματος.



Η κοινή ανακοίνωση ΕΛΑΣ-Πυροσβεστικής:


Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε στις 12:20, εχθές Πέμπτη 17 Αυγούστου, για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα στο 46 χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο και στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στην περιοχή των Μεγάρων.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο της πυρκαγιάς 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα και πραγματοποίησαν την κατάσβεσή της. Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε διαρροή του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από 7,2 τόνους υγραερίου, μείγματος κίνησης για οχήματα. Εξαιτίας της επικινδυνότητας της κατάστασης, εφαρμόστηκε το Πρωτόκολλο Ενεργειών, με την παρουσία τεχνικού ασφαλείας για την απομάκρυνση του επικίνδυνου φορτίου, ενώ με τη χρήση θερμικής κάμερας πραγματοποιούνταν διαρκώς έλεγχος της θερμοκρασίας.

Καθόλη τη διαδικασία της επιχείρησης απομάκρυνσης του επικίνδυνου φορτίου, το Πυροσβεστικό Σώμα διέθεσε εναέρια επιτήρηση με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Η ΕΛ.ΑΣ. ενήργησε με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο γνώμονα την ασφάλεια οδηγών και επιβαινόντων σε οχήματα μετά την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο.

Με δεδομένη τη τραγική εμπειρία σε παρόμοια περιστατικά του παρελθόντος, κρίθηκε επιβεβλημένη, ως μοναδικός οδοδείκτης, η απαρέγκλιτη τήρηση των πρωτοκόλλων για τις ενέργειες απομάκρυνσης του επικίνδυνου υλικού (υγροποιημένο αέριο), μιας διαδικασίας χρονοβόρας αλλά κυρίως εξαιρετικά απαιτητικής, όσον αφορά στην ευαισθησία και την επικινδυνότητά της.

Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες ενέργειες εύρεσης εναλλακτικών οδών (Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο -Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο για όσους κινούνταν από Αθήνα προς Κόρινθο) για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την επίτευξη της αποφόρτισης.

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ευθέως συνδεδεμένες με την εξέλιξη της διαδικασίας απομάκρυνσης του επικίνδυνου υλικού, μιας δυναμικής διαδικασίας εξαιτίας της πολυπλοκότητας και της επικινδυνότητάς της.

Όσο διαδοχικά προέκυπτε ότι θα καθυστερούσε η επιχείρηση -παρά τις κατά περιόδους εκτιμήσεις των ειδικών- η ΕΛ.ΑΣ. προχωρούσε και σε επιπλέον μέτρα, προκειμένου να υπάρχει ο ασφαλέστερος και καλύτερος δυνατός απεγκλωβισμός.

Ταυτόχρονα, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ., καθόλη τη διάρκεια εφαρμογής των εκτάκτων μέτρων κυκλοφορίας, μερίμνησε ώστε να τροφοδοτούνται με νερό οι οδηγοί και οι επιβαίνοντες σε σημαντικό κομμάτι των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί για λόγους ασφαλείας.

Από την πρώτη στιγμή για τις παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε ενημέρωση των οδηγών που κινούνταν κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μορέα, και της Γέφυρας, μέσω μηνυμάτων που προβλήθηκαν στις ηλεκτρονικές πινακίδες, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονταν προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διήλθαν.

Καθόλη τη διάρκεια της ακινητοποίησης των οχημάτων το ΕΚΑΒ διέθεσε τέσσερις (4) μηχανές που κινούνταν διαρκώς, από δύο (2) σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας καθώς και τέσσερα (4) ασθενοφόρα, από δύο (2) σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, σε σταθερά σημεία.

Σημειώνεται επίσης ότι ανακριτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος συνέλαβαν τον οδηγό του βυτιοφόρου οχήματος.

Η ταλαιπωρία, ο εκνευρισμός και η αγανάκτηση των εγκλωβισμένων οδηγών είναι απολύτως κατανοητή και σεβαστή. Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι οι αρμόδιες Αρχές κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα περίπλοκο και επικίνδυνο περιστατικό σε συνθήκες πολύ αυξημένης κυκλοφορίας από την πρώτη στιγμή, με την κρίσιμη διαδικασία απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού να έχει δυναμικό χαρακτήρα και με την πραγματοποίησή της να μετατοπίζεται χρονικά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα και μετά.

Το βυτιοφόρο όχημα έχει μεταφερθεί συνοδεία του Πυροσβεστικού Σώματος στα Ίσθμια Κορίνθου, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης ιδιοκτησίας της εταιρείας του βυτιοφόρου οχήματος.

Τη μετάγγιση του καυσίμου πραγματοποίησε τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας, στην οποία ανήκει το βυτιοφόρο. Η Πυροσβεστική βρισκόταν στο σημείο για θέματα πυρασφάλειας, καθώς το φορτίο είναι επικίνδυνο. Η Τροχαία ανέλαβε το δύσκολο έργο να κόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να μην προσεγγίσει κανείς, λόγω της επικινδυνότητας.

Προηγουμένως, κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε η διακοπή της κυκλοφορίας στη νέα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε 7,2 τόνους υγροποιημένου αερίου -και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχε κίνδυνος έκρηξης και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περί τις 20:30.

Νωρίτερα, άνδρες της Τροχαίας μοίρασαν νερό σε ταλαιπωρημένους οδηγούς που βρίσκονταν μποτιλιαρισμένοι.






Yπεύθυνος για τις ελληνικές αρχαιότητες ο απολυμένος υπάλληλος του Βρετανικού μουσείου


 

Ο υπάλληλος, που απολύθηκε από το Βρετανικό Μουσείο, για την κλοπή πολύτιμων αρχαίων αντικειμένων, έγινε γνωστό ότι ήταν και επιμελητής για τις ελληνικές συλλογές, ενώ μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει συλληφθεί γιατί εξετάζεται το θέμα. 

Κανένας δεν γνωρίζει τι έχει γίνει με τις κλεμμένες ελληνικές αρχαιότητες που βρίσκονται παράνομα στο Βρετανικό μουσείο, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Ο 56χρονος Πίτερ Τζον Χινγκς, έχει απολυθεί, χωρίς να έχει συλληφθεί. Ήταν επιμελητής του μουσείου για τις ελληνικές συλλογές, ελληνικής γλυπτικής και ελληνιστικής περιόδου επί μία τριαντακονταετία.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, εδώ και τρία χρόνια είναι γνωστό ότι πωλούνται αρχαία του Βρετανικού Μουσείου στο eΒay, ενώ πιθανολογείται ότι από το 2016 βγήκαν στο σφυρί ως και 3.000 αντικείμενα.

Μάλιστα, ένας ειδικός αρχαιοτήτων αποκάλυψε στην Telegraph ότι άρχισε να έχει υποψίες, όταν είδε ένα ρωμαϊκό κόσμημα στην ιστοσελίδα και εντόπισε τον πωλητή σε ένα τμήμα αρχαιοτήτων του μουσείου.