Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Δήθεν "άντρας" διαπληκτίστηκε με οδηγό και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ

 


Δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια στην κεντρική οδό, όταν ένας εξ αυτών προφανώς επικίνδυνος κακοποιός αποφάσισε να λύσει τις διαφορές του με όπλο νομίζοντας ότι αυτό θα τον κάνει "άντρα".

Το περιστατικό με τον κακοποιό δήθεν "άντρα" έγινε τα ξημερώματα στην οδό Ερμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια στην κεντρική οδό όταν ένας εξ αυτών κακοποιός και δήθεν "άντρας" κατέβηκε από το ΙΧ του και πυροβόλησε τον έτερο οδηγό στον μηρό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ο 20χρονος οδηγός που πυροβολήθηκε από τον κακοποιό δήθεν "άντρα"  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ποαπαγεωργίου εκτός κινδύνου ενώ ο δράστης αναζητείται.





Στον ΣΥΡΙΖΑ θα "προσκυνήσουν" συντηρητικούς, θρησκευόμενους, και εθνικιστές για ψήφους

 


Επικίνδυνοι, λαικιστές, ψεύτες, απατεώνες και λαοπλάνοι, ψάχνουν παντού λίγες ψήφους μήπως και επιβιώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Κουμουνδούρου επενδύουν στην παλιά συνταγή  «πλατείες αγανακτισμένων», με επίδικο όχι την οικονομική κρίση και τα Mνημόνια, αλλά τον εμβολιασμό, και γιαυτό μία φωνάζουν εμβολιαστείτε, την άλλη δεν ψηφίζουν το μέτρο των εμβολιασμών. 

Έχοντας αποτύχει να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους για την αστυνομική βία, έχοντας αποτύχει να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, γιατί απλά η κυβέρνηση τα πηγαίνει καλά σε όλους τους τομείς, ποντάρει στα εύκολα θύματα τους ψεκασμένους αρνητές και ελπίζει να πάρει ψήφους από του υποστηρικτές του Βελόπουλου και της Χρυσής Αυγής.

Αυτή είναι η απόφαση του απαξιωμένους αποδεδειγμένα πολιτικού απατεώνα, Αλέξη Τσίπρα και των λιγοστών στελεχών που απαρτίζουν την ομάδα που διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς που τον οδηγούν σε δεύτερη εκλογική ήττα.

Η αρνητική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, κατηγορίες για τις οποίες μία εβδομάδα πριν από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι συμφωνεί να τους επιβληθεί ο εμβολιασμός, δεν είναι τυχαία απόφαση και κοιτάει προς τους ψεκασμένους το μοναδικό πλέον target group που έχει εύκολους πολίτες για παραπλάνηση και εξαπάτηση.

Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας θέλει με λίγα λόγια να στείλει μήνυμα προς το τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που διστάζει ή αντιδρά στον εμβολιασμό ότι είναι μαζί τους.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τόσκας έγραψε ένα άρθρο, στο οποίο τονίζει πως αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στην εξουσία θα πρέπει να απευθυνθεί «στους συντηρητικούς, στους θρησκευόμενους, στους εθνικιστές, αρκεί να είναι έντιμοι». 

Στον ΣΥΡΙΖΑ θυμούμαι, το 2014, γιατί απλά αδυνατούν να κατανοήσουν πως από το 2011 έως το 2015 ο κόσμος συνέρρεε στον ΣΥΡΙΖΑ από αγανάκτηση, πιστεύοντας στις μαγικές λύσεις του Αλ. Τσίπρα. 

Τώρα όμως τον έχουν πάρει χαμπάρι τι απατεώνας είναι, τον έχουν απαξιώσει και εξοργίζονται όταν τον ακούν και τον βλέπουν γιατί δεν έχει αλλάξει ούτε χαρακτήρα, ούτε λέξη από την εποχή της μεγάλης εξαπάτησης του Ελληνικού λαού.

Εάν αφήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να σπρώχνει στον γκρεμό το κόμμα, ο συγκεκριμένος ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη ηγεσία, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.

Γνωρίζουμε καλά ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία των στελεχών θεωρεί πλέον ανεπαρκή για αναποτελεσματικό τον Αλέξη Τσίπρα και πιστεύουν ότι δεν είναι αυτός το πρόσωπο που θα μπορέσει να οδηγήσει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σε συνθήκες κανονικότητας.



Μετά τον Πετρούνια, η ΕΡΤ δεν έδειξε ούτε τον αγώνα του Γκιώνη - Κάτι δεν πάει καλά στην ΕΡΤ

 


Συνεχίζονται οι δυσλειτουργίες και το μπάχαλο στην ΕΡΤ, και αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην δημόσια τηλεόραση με τα πρόσωπα που την στελεχώνουν.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους προκριματικούς των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανάλογο πρόβλημα προέκυψε με τον Έλληνα πρωταθλητή του πινγκ πονγκ, Παναγιώτη Γκιώνη.

Σήμερα, λίγο πριν από τις 9, ήταν προγραμματισμένο να μεταδοθεί από ERΤSPORTS 2 ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Αιγύπτιο Σαλέχ, όμως τελικά αυτό δεν έγινε. 

Ο αγώνας δεν μεταδόθηκε στο συγκεκριμένο κανάλι, αλλά ούτε σε κάποιο άλλο της δημόσιας τηλεόρασης, μην μπορώντας κανένας Έλληνας να δει τον αγώνα.

“Δυστυχώς μόλις ενημερωθήκαμε από δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι τελικά δεν μεταδίδεται ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη! Μας τονίστηκε σαν εξήγηση ότι τελικά οι Ιάπωνες δεν έδωσαν το οκ στη δημόσια τηλεόραση για να μεταδώσει ματς από το τραπέζι 3! Ο αγώνας αρχίζει σε ελάχιστα λεπτά…” ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η ελληνική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Hellenic Table Tennis Federation GRE Ομοσπονδία table tennis
3 ώρες πριν

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δυστυχώς μόλις ενημερωθήκαμε από δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι τελικά δεν μεταδίδεται ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη! Μας τονίστηκε σαν εξήγηση ότι τελικά οι Ιάπωνες δεν έδωσαν το οκ στη δημόσια τηλεόραση για να μεταδώσει ματς από το τραπέζι 3! Ο αγώνας αρχίζει σε ελάχιστα λεπτά...

Γ.Φ.



Κτήνος δολοφόνησε με ψαροντούφεκο τον «Κωστή», η φώκια-«μασκότ» της Αλόννησου

 


Κτήνος δολοφόνησε με ψαροντούφεκο τον «Κωστή», η διάσημη φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, ο οποίος είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. 

Στην περιοχή ήδη έχει γίνει κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δολοφόνου που αντιμετωπίζει κακούργημα.

Όπως αναφέρει η Οργάνωση MoM: 

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής» (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι. Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή».

Η Οργάνωση υπογραμμίζει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Και επισημαίνει: «Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε: Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι. Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

Παράλληλα, προχωράει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ολυμπιακό Μουσείο

 


«Κάθε επιτυχία σε όλους τους αθλητές, σε όλες τις αθλήτριες στο Τόκιο. Πάνω από όλα στους αθλητές και στις αθλήτριες που με περηφάνια φέρνουν στο στήθος τη γαλανόλευκη», ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της σημερινής συμβολικής επίσκεψής του στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, το οποίο αναδεικνύει τη μοναδική συμβολή της Ελλάδος στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού Κινήματος και αποτίει φόρο τιμής στους αθλητές και στο σύνολο της Ολυμπιακής Οικογένειας. Πρόσθεσε δε πως «η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες απέκτησε ένα Μουσείο αντάξιο της παράδοσης και της ιστορίας των Αγώνων».

«Εύχομαι και ελπίζω το Μουσείο αυτό να δεχθεί πραγματικά πολλούς επισκέπτες, να γίνει πόλος έλξης για τα σχολεία μας αλλά σε συνδυασμό και με την πολύ σημαντική ανάπλαση του χώρου του ΟΑΚΑ, που ήδη δρομολογείται καθώς έχουμε εξασφαλίσει παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, να συγκροτήσουν έναν συνεκτικό ολυμπιακό πόλο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ξενάγηση στο Μουσείο, που έγινε με φόντο τη ζωντανή μετάδοση της τελετής έναρξης των Αγώνων «Τόκιο 2020», παρακολούθησαν μαζί με τον Πρωθυπουργό παιδιά του Συλλόγου Ξιφασκίας Αρίστων Παιανίας ενώ στην είσοδο του Μουσείου τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκαν οι Ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Λεωνίδας Κόκκας, Νίκη Μπακογιάννη, Σοφία Μπεκατώρου και οι Παραολυμπιονίκες Άννα και Χριστίνα Ντέντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες για την προσφορά τους και για τα προσωπικά κειμήλια που έχουν δωρίσει στη συλλογή εκθεμάτων του Μουσείου, σημείωσε ότι αυτά τα αντικείμενα θα τα βλέπει πλέον και «η νέα γενιά των αθλητών μας, οι οποίοι πιστεύω ότι με τον τρόπο τους θα εμπνευστούν από τις επιτυχίες των παλαιότερων έτσι ώστε να κρατήσουν ζωντανό και άσβεστο αυτό το τόσο ξεχωριστό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων». Οι αθλητές από την πλευρά τους αφηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό τις εμπειρίες τους από τους Αγώνες, τις αναμνήσεις που συνδέονται με τα αντικείμενα αυτά και τη διαδρομή τους έως τη διάκριση.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια του Μουσείου, Μαρία Παπαϊωάννου, στους χώρους του και στη μόνιμη έκθεση που αναδεικνύει την καταγωγή και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από μια χρονολογική αφήγηση, από την οποία αναδεικνύονται οι τρεις μεγάλοι ελληνικοί σταθμοί: η Γέννηση, η Αναβίωση και η Επιστροφή των Αγώνων στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι Αρχές, οι Αξίες, η δομή του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος, οι οργανισμοί και τα ιδρύματα, η Χάρτα και το μήνυμα παγκόσμιας Ειρήνης, τα Αθλήματα, οι Αθλητές, ο Αγώνας, παρουσιάζονται μέσα από διαδραστικά εκθέματα και αυθεντικά τεκμήρια.

Η δημιουργία του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας αποτελεί πρωτοβουλία της Lamda Development και βρίσκεται στο Golden Hall. Στόχοι του Μουσείου είναι να μεταλαμπαδεύσει τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού, να αποτελέσει κυψέλη γνώσης για την εκπαιδευτική κοινότητα, να εμπνέει και να συγκινεί μικρούς και μεγάλους, να προσελκύει τους επισκέπτες της πόλης από κάθε γωνιά του πλανήτη, να προάγει τη στενή σχέση Αθλητισμού και Πολιτισμού, να αποτελέσει τον θεματοφύλακα της Ολυμπιακής κληρονομιάς των Αγώνων της Αθήνας του 2004 και μέσα από συνέργειες και συνεργασίες να συμβάλλει στην ανάδειξη της Αθήνας ως Ολυμπιακής Πρωτεύουσας.

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μεταξύ άλλων, σημείωσε, ότι «Η μέρα έχει συμβολική σημασία και αξία, γιατί σήμερα είναι η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ταυτόχρονα, ευχαριστούμε τους Ολυμπιονίκες μας Σπύρο Γιαννιώτη, Λεωνίδα Κόκκα, Νίκη Μπακογιάννη και Σοφία Μπεκατώρου, που είναι εδώ μαζί μας σήμερα, όπως και πολλούς άλλους συναθλητές τους Ολυμπιονίκες, που μας έχουν δωρίσει πολλά από τα προσωπικά τους αντικείμενα, που ασφαλώς πέρα από την αξία αυτή καθ’ αυτή που έχουν σαν αντικείμενα, συνοδεύουν τις μεγάλες στιγμές που έχουν ζήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις συγκινήσεις που έχουν προσφέρει σε όλους τους Έλληνες».

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν και συνόδευσαν κατά την επίσκεψη ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ο Αντιπρόεδρος της Lamda Development, Ευάγγελος Χρόνης, η Chief Development Officer της Lamda Development, Μελίνα Παΐζη και η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Μαρία Παπαϊωάννου.



Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού:


Η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες απέκτησε ένα Μουσείο αντάξιο της παράδοσης και της ιστορίας των Αγώνων. Με πολύ μεγάλη χαρά σήμερα είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στο καινούργιο, πλέον, νεοσύστατο Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή την τόσο σημαντική μέρα, ημέρα που εκκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, αυτοί οι ξεχωριστοί, αυτοί οι διαφορετικοί, αυτοί οι πολύ πιο δύσκολοι Ολυμπιακοί Αγώνες.


Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ, σε όλες τις αθλήτριές μας, σε όλους τους αθλητές μας, καλή επιτυχία. Αν και μόνο και μόνο το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί εν μέσω όλων αυτών των αντιξοοτήτων συνιστά ήδη μία πρώτη νίκη.


Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές και τις αθλήτριες που μας συνοδεύουν σήμερα, μας χάρισαν τόσο σπουδαίες στιγμές οι αθλητές των Ολυμπιακών αλλά και των Παραολυμπιακών Αγώνων. Και πιστεύω ότι διαπερνώντας τις αίθουσες αυτού του πολύ όμορφου Μουσείου όλοι μας θυμηθήκαμε εκείνες τις στιγμές που η Ελλάδα σηκώθηκε λίγο πιο ψηλά χάρη στις αθλήτριες και τους αθλητές μας.


Τους ευχαριστώ, την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, για όσα προσέφεραν στη χώρα, αλλά και για τη γενναιοδωρία τους να χαρίσουν στο Ολυμπιακό Μουσείο, να δωρίσουν αντικείμενα πολύτιμα, μετάλλια, αλλά και τον προσωπικό τους εξοπλισμό, αντικείμενα με τα οποία είναι οι ίδιοι τόσο ταυτισμένοι. Τώρα θα μπορούν να τα βλέπουν όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου, ξένοι αλλά και Έλληνες και κυρίως, εδώ, η νέα γενιά των αθλητών μας, οι οποίοι πιστεύω ότι με τον τρόπο τους θα εμπνευστούν από τις επιτυχίες των παλαιότερων έτσι ώστε να κρατήσουν ζωντανό και άσβεστο αυτό το τόσο ξεχωριστό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Εύχομαι και ελπίζω το Μουσείο αυτό να δεχθεί πραγματικά πολλούς επισκέπτες, να γίνει πόλος έλξης για τα σχολεία μας αλλά σε συνδυασμό και με την πολύ σημαντική ανάπλαση του χώρου του ΟΑΚΑ, που ήδη δρομολογείται καθώς έχουμε εξασφαλίσει παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, να συγκροτήσουν έναν συνεκτικό ολυμπιακό πόλο.


Ένα αστικό αθλητικό πάρκο το οποίο θα προσφέρει ευκαιρίες αθλητισμού, ψυχαγωγίας στους επισκέπτες του και που θα συνδυάζει τις εμβληματικές υποδομές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με ένα Μουσείο που διατρέχει όλη τη διαδρομή των Αγώνων, από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι το σήμερα, με ξεχωριστή στιγμή πάντα βέβαια τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.


Και πάλι κάθε επιτυχία σε όλους τους αθλητές, σε όλες τις αθλήτριες στο Τόκιο. Πάνω από όλα στους αθλητές και στις αθλήτριες που με περηφάνια φέρνουν στο στήθος τη γαλανόλευκη.



Ανακοίνωση της ΕΟΕ για τη μη ζωντανή κάλυψη της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια

 


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή φαίνεται πως δεν πείστηκε από την εξήγηση της ΕΡΤ για τη μη μετάδοση της προσπάθειας (απευθείας, καθώς μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη) του Λευτέρη Πετρούνια στους προκριματικούς της γυμναστικής.

Η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το περιστατικό και ταυτόχρονα την ελπίδα ότι δεν επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι προς γενική κατάπληξη, δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ η προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει επανειλημμένως τη χώρα μας και ο κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει την προσπάθεια του, ειδικά όταν αυτή γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων».



Με οδηγό την απελπισία, μαζεύει ψήφους όπου βρει!

 


Η απελπισία ως γνωστόν είναι κακός σύμβουλος. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε σε κρεσέντο λαϊκισμού, υποσχόμενος (προφανώς με ένα νόμο ένα άρθρο), ότι θα παράσχει αναδρομικά τη δυνατότητα σε όσους δεν πέρασαν στα πανεπιστήμια, να καταθέσουν μηχανογραφικά διατηρώντας τους φετινούς βαθμούς, και να περάσουν καθ΄ υπέρβαση (από το παράθυρο, δηλαδή) στις σχολές που θέλουν!

Το θέμα της Βάσης Εισαγωγής έχει συζητηθεί εξαντλητικά από πανεπιστημιακούς, οπότε παρέλκει να ασχοληθούμε. Πρακτικά όμως μένεις ενεός, όχι με τον μέγεθος της αφέλειας του υποσχόμενου, αλλά αυτών που υπερασπίστηκαν την εξαγγελία - μεταξύ των οποίων και πανεπιστημιακοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή έμειναν έξω 25.000 υποψήφιοι. Εάν οι εκλογές διεξαχθούν το 2023 και τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στους 75.000 περίπου θα εισέλθουν κανονικά με την τρέχουσα διαδικασία, θα προστεθούν σε ένα έτος άλλοι 75.000!

Είναι τραγελαφικό ακόμη και ως υπόθεση, αλλά οι τσιρλίντερς του Αλέξη στα social λιγώθηκαν για την «αγάπη και την τρυφερότητα που δείχνει για την κοινωνία και τους νέους ανθρώπους, των οποίων τα ζόμπι που κυβερνούν σφαγίασαν τα όνειρα» (όνειρα να μπαίνουν σε σχολές παρότι αποτυγχάνουν ή όταν γράφουν 3/20).

Ωστόσο ο Τσίπρας εμμέσως παραδέχεται ότι κερδοσκοπεί εκλογικά με φανταστικές υποσχέσεις, πάνω στη φυσιολογική πικρία νέων ανθρώπων. Γνωρίζει ότι δεν θα έρθει. Στη δήλωσή του λέει «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση», όχι «όταν έρθει».

Στην ανωτέρω υπόσχεση δεν αναδεικνύεται μόνο ο άκρατος λαϊκισμός του - δεν θα κομίζαμε γλαύκαν ες Αθήνας. Αποδεικνύεται ότι έχει παραδεχτεί πλέον ότι στο ορατό διάστημα, και σίγουρα ως τις επόμενες εκλογές, δεν πρόκειται να δει εξουσία.

Προσπαθεί να προσεταιρισθεί κάθε κοινωνική ομάδα που δικαίως ή όχι νιώθει αδικημένη. Θεμιτή συμπεριφορά για κόμμα αντιπολίτευσης, αρκεί να διατηρεί στοιχειώδεις αρχές πολιτικής ηθικής, συνέπειας και λογικής. Γιατί ποδοπατάει και την κοινή λογική πλέον, εφευρίσκοντας νέα αξιώματα.

Συνέβη στο θέμα του… υποχρεωτικού εθελοντισμού για τους εμβολιασμούς ειδικών ομάδων!

Ναι μεν να είναι καθολικός και υποχρεωτικός, αλλά όσοι εκ των δημοσίων υπαλλήλων δεν υπακούσουν, να μην έχουν καμία επίπτωση. Να απομακρυνθούν από το πόστο τους εφόσον ασχολούνται σε ευαίσθητη υπηρεσία, να μην εργάζονται, αλλά να πληρώνονται.

Και στη θέση τους είτε να κληθούν κάποιοι εμβολιασμένοι ευκαιριακοί είλωτες με τρίμηνες συμβάσεις, είτε τα καθήκοντά τους να επωμισθούν - επί πλέον με τη δική τους εργασία - οι παραμένοντες εμβολιασμένοι συνάδελφοί τους!

Αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγεται προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και κοινωνική προστασία και δικαιοσύνη!

Ο συνήθως σοβαρός τομεάρχης υγείας Ανδρέας Ξανθός, υποστήριξε στη Βουλή ότι είναι «πρόσχημα να επιλέγεται η υποχρεωτικότητα για μια πολύ περιορισμένη ομάδα του πληθυσμού που είναι μερικές χιλιάδες επαγγελματιών υγείας και πρόνοιας. Με τα υπόλοιπα τρία εκατομμύρια τι θα κάνετε; Θα υλοποιήσετε τη γενικευμένη υποχρεωτικότητα και εκβιαζόμενη συναίνεση;»

Δηλαδή ο υπεύθυνος υγείας εξομοιώνει σκοπίμως, έναν εργαζόμενο σε νοσοκομείο ή σε οίκο ευγηρίας, με ένα αγρότη που δουλεύει μόνος το χωράφι του, έναν βοσκό στο κοπάδι του, ή έστω έναν υπάλληλο γραφείου και έναν εργάτη, που βρίσκονται στον εργασιακό τους χώρο με άλλα πέντε - δέκα υγιή άτομα!

Οπότε π.χ. η Ιταλία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, για να μην αναφερθούμε σε κάποιες τριτοκοσμικές χώρες, που ελήφθησαν παρόμοια μέτρα, έχουν «αυταρχική και νεοφιλελεύθερη κουλτούρα μηδενικής ανοχής» που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Κατ’ ουσίαν ο Τσίπρας επιχειρεί να προσεγγίσει και τους χαμένους των εξετάσεων όπως και το κίνημα των αντιεμβολιαστών, ώστε να κρατηθεί με ένα αξιοπρεπές ποσοστό στην αξιωματική αντιπολίτευση και να διαιωνίσει την δική του αρχηγία στο κόμμα, αφού εύκολος αντικαταστάτης του δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Το από που θα αρδεύσει αυτό το ποσοστό δεν έχει σημασία. Άλλωστε όπως είχε πει ο Νίκος Βούτσης σε άλλη περίπτωση, δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

liberal.gr



Πώς θα λειτουργεί η Πανεπιστημιακή αστυνομία

 


Σε κάθε ΑΕΙ θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης, και οι πανεπιστημιουπόλεις των ΑΕΙ περιβάλλονται υποχρεωτικά από περιμετρική περίφραξη ασφαλείας.

Η πανεπιστημιακή Αστυνομία θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από την ΕΛ.ΑΣ, οι άνδρες της ΟΠΠΙ θα φορούν ειδική γκριζοπράσινη στολή.Η ομάδα θα έχει πλήρη αστυνομικά καθήκοντα, αλλά δεν θα φέρει πυροβόλα όπλα, αλλά γκλομπ, σπρέυ πιπεριού και χειροπέδες. Σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων θα προχωρούν σε συλλήψεις, δικογραφία ενώ σε περίπτωση μεγάλης επίθεσης σε πανεπιστήμια κατά την οποία απειλούνται ζωές ή κρίσιμες υποδομές θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενίσχυσης με εξωτερικές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΟΠΠΙ θα ασκεί προανακριτικά καθήκοντα, θα λαμβάνει εντολές και θα λογοδοτεί στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ θα είναι σε άμεση συνεργασία με τον Πρύτανη ή αρμόδιο για θέματα προστασίας.

Θα χωρίζονται σε πέντε βάρδιες και θα διατεθούν στα πέντε πανεπιστήμια με τα σημαντικότερα προβλήματα παραβατικότητας: ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατρών. Οι ομάδες θα τοποθετούνται για τέσσερα χρόνια και θα συνεργάζονται με τις πρυτανικές αρχές, όπως τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας.



Ειδικός φρουρός ανάμεσα στους 17 συλληφθέντες αντιεμβολιαστές

 


Σε συνολικά 17 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στο πλαίσιο συγκέντρωσης ψεκασμένων αντιεμβολιαστων στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ανάμεσα στους 17 συλληφθέντες ήταν και ένας ειδικος φρουρος ο οποιος υπηρετεί στη ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικης Αττικης. Ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται πως εντοπίστηκε και συνελήφθη κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που έκαναν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Πρόκειται για υπαρχιφύλακα που υπηρετεί 12 χρόνια στην ΕΛΑΣ. Απορίας άξιο πάντως πώς ο συγκεκριμένος άνδρας συμμετείχε στα επεισόδια των αντιμεβολιαστων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγες, παρόλο που οι 16 από τους 17 συλληφθέντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο ειδικος φρουρος κρατήθηκε για περισσότερη ώρα. 

Όπως έγινε γνωστό το πρωί, όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.




Μάτι οι πληγές επουλώνονται

 


Τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Κόκκινο Λιμανάκι, οι μελέτες για την αποκατάσταση των περιοχών για την ταχεία επούλωση των πληγών έχουν ήδη ολοκληρωθεί και μάλιστα σε χρόνο «ρεκόρ»:

Μέσα σε δύο χρόνια, με τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του ΥΠΕΝ, έχει ήδη ολοκληρωθεί το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για περιοχές που συνολικά καλύπτουν έκταση 7.935 στρεμμάτων στις δημοτικές ενότητες Νέας Μάκρης και Ραφήνας: Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι, Αγία Μαρίνα, Σκουφέικα, και Πευκώνας.

Μετά την ολοκλήρωση του ΕΠΣ, τίθεται σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του σχεδιασμού, η οποία αφορά στην εκπόνηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου και στην Πράξη Εφαρμογής που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για αυτές τις περιοχές είναι "πιλοτικό" και με την έγκριση από το ΣτΕ θα αποτελέσει τη βάση για περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά σε όλη την Επικράτεια.



myConsulLive: 18 επιπλέον Προξενικές Αρχές εντάσσονται στην υπηρεσία


 

Στην περαιτέρω επέκταση της υπηρεσίας ΜyConsulLive με την προσθήκη 18 επιπλέον Αρχών του Εξωτερικού (Πρεσβείες και Προξενεία) σε 17 χώρες προχωρούν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Από την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο ΜyConsulLive εντάσσονται:

οι Πρεσβείες της Ελλάδας σε Βαρσοβία, Βιέννη, Βίλνιους, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Μοντεβιδέο, Μεξικό, Μπρατισλάβα, Πράγα, Σαντιάγο, Σόφια, Ταλλίν

τα Γενικά Προξενεία Αγίου Φραγκίσκου, Λος Άντζελες και Μαριούπολης

Η πλατφόρμα του ΜyConsulLive λειτουργεί για τις ακόλουθες διοικητικές πράξεις:

Έκδοση πιστοποιητικού μονίμου κατοίκου εξωτερικού

Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης

Βεβαίωση διαμονής

Αντίγραφα ή αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων

Δήλωση δικαιούχου σύνταξης

Υποβολή αιτήσεων ή δηλώσεων στην Προξενική Αρχή.

Η υπηρεσία ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2020. Με την προσθήκη των νέων Αρχών Εξωτερικού, η δυνατότητα εξυπηρέτησης με ψηφιακό ραντεβού διατίθεται συνολικά από 60 Πρεσβείες και Προξενεία σε 36 χώρες. Το ΜyConsulLive προγραμματίζεται να επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των Αρχών που διαθέτει η Ελλάδα στο εξωτερικό.



Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την 1η κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών

 


Το Υπουργείο Οικονομικών ενεργοποίησε την ψηφιακή πλατφόρμα για την 1η κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών, στο πλαίσιο του νέου Νόμου 4738/2020 για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας. Ο ανωτέρω Νόμος περιέχει σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα νοικοκυριά, όπως:

η ρύθμιση οφειλών, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, σε έως 240 δόσεις προς το Δημόσιο και έως 420 δόσεις προς τους χρηματοδοτικούς φορείς,

η επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών για 5 έτη, σε όσους ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επιτρέπει στους οφειλέτες με ισχυρή οικονομική αδυναμία να λάβουν τη σχετική βεβαίωση ότι όντως αποτελούν ευάλωτα νοικοκυριά. Ακολούθως, μπορούν να επωφεληθούν από τις προστατευτικές πρόνοιες του Νόμου 4738/2020, δηλαδή να διαγράψουν όλες τις οφειλές τους και να λάβουν τη 2η ευκαιρία.



Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση

 


Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων. Παρ’  όλα αυτά η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οφείλουμε όλοι:

Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας -μάσκες, αποστάσεις, ατομική υγιεινή- αλλά και να εφαρμόζουμε τα  πρωτόκολλα στους χώρους εργασίας και ιδίως στους χώρους διασκέδασης. 

Πάνω από όλα να αξιοποιήσουμε το εργαλείο του εμβολιασμού, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το περιβάλλον μας. Να προσθέσουμε τη δική μας προσπάθεια σε αυτή των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας που έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας. Αυτό θα αναχαιτίσει τις εξάρσεις και τις μεταλλάξεις του ιού και θα μας οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα.

Οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια. Ήδη, πάνω από 5.520.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση και 4.730.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους. Όπως και το γεγονός ότι συμπολίτες μας που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Freedom Pass από την Τρίτη, έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτηση  για παραλαβή της κάρτας, 140.000 νέοι 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί, μέσω του gov.gr, και ακόμη 4.500 νέοι μέσω ΚΕΠ.

Αυτή τη στιγμή μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα -ακόμη και αυθημερόν- με όποιο εμβόλιο θέλουν, όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω. 

Μπορούν επίσης να κλείσουν ραντεβού οι γονείς ή κάποιος που ανήκει στην ίδια οικογενειακά μερίδα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Από την περασμένη Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε οι θεράποντες γιατροί, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα, να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να προγραμματιστεί και να γίνει κατ’ οίκον ο εμβολιασμός τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που ορίζει ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλο το προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών πρόνοιας και υγείας και θέτει ως καταληκτικές ημερομηνίες για την πρώτη δόση την 16η Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.



Η ψυχική υγεία προτεραιότητα της Πολιτείας


 

Σημεία από τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που διοργανώνουν το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας:

Ο Covid-19 απέδειξε αναμφίβολα ότι ο σωματικός πόνος συνοδεύεται, αλλά και συχνά προκαλεί, τον ψυχικό πόνο. Αυτό συμβαίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και εκφράζεται με πολλές διαφορετικές μορφές. Διότι δίπλα στον Γολγοθά ​​των ασθενών υπήρχε συχνά και η μοναχική συμπαράσταση και ο σιωπηλός πόνος των συγγενών.

Τα lockdown έφεραν μαζί τους την κατάθλιψη σε μεγάλη κλίμακα, την οποία συχνά πυροδοτούσε η οικονομική ανασφάλεια, καθώς και τα τραγικά φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας. Ταυτόχρονα, ακόμη και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας απέκτησαν ένα διττό χαρακτήρα: δρούσαν ως ασπίδα για τους ενήλικες, αλλά και ως περιορισμοί για την ελευθερία των νέων.

Στο βαθμό που κάποιος θα αμφέβαλε ίσως για τη ζωτική σημασία της ψυχικής υγείας, πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ψυχική υγεία θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας. Απαιτείται δράση τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία… Δεν θα αναφερθώ εκτενώς στις πολλές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας… Αλλά θέλω να επισημάνω ορισμένες από αυτές που θεωρώ πως έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Ιδρύθηκαν νέες μονάδες Ψυχικής Υγείας.

Τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης λειτουργούν ήδη σε όλη τη χώρα.

Η Μονάδα Τηλεψυχιατρικής λειτουργεί στη βάση ενός πολύ ενδιαφέροντος και συναρπαστικού πιλοτικού project στο Καστελόριζο. Σκοπός μας η λειτουργία παρόμοιων κέντρων σε άλλα απομακρυσμένα νησιά και γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές.

Θέλω επίσης να αναφερθώ στα ειδικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους, αλλά και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών και των Εθισμών. Και, φυσικά, στη συνεργασία μας με τον ΠΟΥ για την αξιολόγηση όλων των δομών Ψυχικής Υγείας.

Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων. Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, εν μέσω πανδημίας; Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για το λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός. Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», έχει διαθέσει σημαντικότατους πόρους ειδικά για την ψυχική υγεία. Και, προφανώς, όχι τυχαία - και ενώ εξελίσσεται η πανδημία - η κυβέρνηση επέλεξε να αναθέσει το ζήτημα της ψυχικής υγείας σε έναν αποκλειστικά αρμόδιο Υφυπουργό.