Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Ποινική αμνηστία της εφορίας σε χιλιάδες οφειλέτες


Σε αναδρομική αμνηστία για χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου που οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου ή ακόμη και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση λόγω χρεών προς την εφορία
προχώρησε και τυπικά το υπουργείο Οικονομικών.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιείται σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι τα όρια χρεών για την άσκηση ποινικής δίωξης στους οφειλέτες του δημοσίου αυξήθηκαν σημαντικά με  αναδρομική ισχύ, μάλιστα, για όσους χρωστούν.

Ειδικότερα:

-το όριο οφειλών για την άσκηση ποινικής δίωξης για τους οφειλέτες του δημοσίου αυξήθηκε από τις 50.000 στις 100.000 ευρώ. Στην πράξη, για έναν οφειλέτη που είχε ληξιπρόθεσμη οφειλή 70.000 ευρώ υποβαλλόταν από την αρμόδια φορολογική υπηρεσία μηνυτήρια αναφορικά στη δικαιοσύνη. Πλέον η αναφορά θα υποβάλλεται μόνο για οφειλές άνω των 100.000 ευρώ.

-η αύξηση του ορίου οφειλών για την άσκηση ποινικής δίωξης εφαρμόζεται αναδρομικά. Στις περιπτώσεις οφειλών από 50.000 έως 100.000 ευρώ παύει αυτόματα η δίωξη ενώ ακόμη και στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί η ποινή και εκτίεται παύει η έκτισή της και ο οφειλέτης αποφυλακίζεται.

Τα παραπάνω αποτελούν τη δεύτερη δόση ελαστικοποίησης της ποινικής νομοθεσίας για όσους έχουν οφειλές προς το δημόσιο. Έχει προηγηθεί η σημαντική αύξηση του ορίου οφειλής για την δίωξη με αυτόφωρη διαδικασία και μάλιστα διαρκή. Πιο συγκεκριμένα το όριο οφειλής για τη άσκηση ποινικής δίωξης και μάλιστα με διαρκές αυτόφωρο ήταν  μέχρι τον περασμένο Μάιο μόλις 5.000 ευρώ. Τότε το όριο οφειλής αυξήθηκε στις 50.000 ευρώ και καταργήθηκε το διαρκές αυτόφωρο με μετατροπή του σε στιγμιαίο. Πλέον το όριο για άσκηση ποινικής δίωξης έχει αυξηθεί στις 100.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι με το προηγούμενο καθεστώς είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις αλλά και συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτόφωρου χιλιάδες φορολογούμενοι με οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ (π.χ. 5.000 ή 6.000 ευρώ).

Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις φορολογούμενους που κατά τη διάρκεια ενός απλού ελέγχου από αστυνομικά όργανα στο δρόμο για μια τροχαία παράβαση ή κατά την αίτηση για έκδοση διαβατηρίου βρέθηκαν στο κρατητήριο επειδή είχε ασκηθεί εναντίον τους δίωξη για χρέη προς την εφορία με τη διαδικασία του αυτοφώρου.



Πηγή : capital.gr 


Μπράβο στην ομάδα Δίας!! Μία συγκινητική ιστορία λίγο πριν την έλευση του νέου έτους




Μια συγκινητική ιστορία εξελίχθηκε λίγο πριν τον ερχομό της νέας χρονιάς στα Νότια Προάστια. Για μία ακόμη φορά το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του βοηθώντας έναν άστεγο του οποίου η ζωή κινδύνευε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Η Ομάδα Δίας της Ηλιούπολης, (δύο μηχανές και τέσσερις αστυνομικοί), πήραν σήμα από το κέντρο προκειμένου να ελέγξουν ύποπτο άτομο το οποίο κινούνταν σε εγκαταλλελειμένη οικοδομή. Αυτό που αντίκρυσαν όμως, μόλις έφτασαν ήταν τραγικό. Ένας άστεγος άντρας σε άσχημη κατάσταση, προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το δυνατό κρύο κουρνιασμένος σε μια γωνία.

Η ομάδα αποφάσισε να δράσει άμεσα. Τον μετέφεραν στο σπίτι ενός συναδέλφου τους που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να κάνει ένα ζεστό μπάνιο και να συνέλθει από το τσουχτερό κρύο. Του έδωσαν ζεστό φαγητό και καθαρά ρούχα και άρχισαν να επικοινωνούν με κοντινούς δήμους που διέθεταν θερμαινόμενους χώρους για την φιλοξενία αστέγων.

Στις εκκλήσεις τους ανταποκρίθηκε άμεσα ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης. Γύρω στις 11:00 το βράδυ ο αντιδήμαρχος κ. Κρητικός άνοιξε το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού στο οποίο υπάρχει υποδομή για φιλοξενία αστέγων.

Αυτή την στιγμή ο 55χρονος άστεγος άντρας έχει έναν καθαρό και ζεστό χώρο να κοιμηθεί μέχρις ότου οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου αναζητήσουν λύση στο πρόβλημα στέγασης που αντιπετωπίζει.


Ο χώρος στο πολιτιστικό κέντρο του Ελληνικού που διαμορφώθηκε άμεσα προκειμένου να φιλοξενήσει τον 55χρονο άστεγο

Θερμά συγχαρητήρια στην Ομάδα Δίας η οποία υπερβαίνοντας τα υπηρεσιακά της καθήκοντα συνέδραμε, έτσι ώστε ο άνθρωπος που βρέθηκε εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα να νιώσει την ανθρώπινη φροντίδα και αλληλεγγύη.




Πηγή: vimaonline.gr


Εδώ είναι Ελλάδα Μουσουλμάνε : Μουσουλμάνος δήμαρχος στη Θράκη απαγορεύει τον... Αϊ-Βασίλη



Διαβάζουμε στο iefimerida.gr για τον προκλητικό μουσουλμάνο Δήμαρχο αλλά όπου βρίσκεις τα κάνεις!!


Το θέμα ξεκίνησε όταν νηπιαγωγεία του δήμου Μύκης έκαναν τις σχολικές γιορτές για τα Χριστούγεννα, με ντυμένους Αϊ Βασίληδες.                              

Ο Τζεμήλ Καπζά έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι...
ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.

Διαβεβαιώνει δε, ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά λέει ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή τους με τον Αϊ Βασίλη.

Ο δήμος Μύκης ανήκει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης.




Σάλος στις ΗΠΑ: Μάνα «κτήνος» κρατούσε τη 12χρονη κόρη της για να τη βιάσει ο σύντροφός της



Η απίστευτη κτηνωδία συνέβαινε στο Οχάιο, καθώς για τουλάχιστον δυο εβδομάδες ένας 32χρονος βίαζε ένα 12χρονο κοριτσάκι με τη βοήθεια της μητέρας της

Μια απίστευτη ιστορία δημοσιοποιήθηκε στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει σάλο, καθώς μια μητέρα, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχη για το βιασμό της 12χρονης κόρης της!

Η Τζίνι Μέι Κάρπεντερ, μάλιστα, δεν αποπειράθηκε καν να υπερασπιστεί τον εαυτό της, καθώς δήλωσε ένοχη όταν ο δικαστής τη ρώτησε αν βοήθησε το σύντροφό της να βιάσει ένα από τα παιδιά της!

Ο 32χρονος σύντροφος της 37χρονης από το Οχάιο, ήταν καταγεγραμμένος στο μητρώο, καταδικασθέντων για αδικήματα του σεξ και πλέον θα περάσει και αυτός το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα σίδερα, καθώς πήρε ως πρωτοχρονιάτικο δώρο, δις ισόβια.

Σύμφωνα με την αηδιαστική περιγραφή που έδωσε η αστυνομία, τα δυο «τέρατα» συνεργάστηκαν, περισσότερες από δυο φορές, καθώς η Κάρπεντερ κρατούσε τη μικρή της κόρη περιορισμένη, ενώ ο σύντροφός της τη βίαζε. Παραμένει ακόμα ασαφές, πόσες φορές βιάστηκε το παιδί, ή σε ποια ηλικία ξεκίνησε αυτή η κτηνωδία.

«Το ανέφερε σε κάποιο συγγενή, πως το αγόρι της μαμάς της, την κακοποιούσε σεξουαλικά, τις τελευταίες δυο εβδομάδες» είπε ο εισαγγελέας, ενώ τόνισε πως οι αρχές πιστεύουν ότι και η «συνεργασία» είχε συμβεί για περισσότερες από μια φορές.



Πηγή : protothema.gr


Τζιχαντιστές έλιωσαν με ένα σφυρί το κεφάλι Αυστριακής ερωτικής σκλάβας!



Η έφηβη Σάμρα Κεσίνοβιτς (Samra Kesinovic) από την Αυστρία, κόρη Βόσνιων μεταναστών, που έγινε «διάσημη» όταν προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο τη χρησιμοποίησε στην προπαγάνδα του να ποζάρει σε φωτογραφίες ένοπλη με τζιχαντιστές, ώστε να πειστούν κι άλλες νεαρές να ταξιδέψουν στο «χαλιφάτο» του, δολοφονήθηκε με ένα σφυρί όταν προσπάθησε να αποδράσει από την οργάνωση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μιας Τυνήσιας που επίσης είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και έζησε μαζί με την 17χρονη Σάμρα Κεσίνοβιτς στη Συρία, οι τζιχαντιστές αφού τη χρησιμοποίησαν για την προπαγάνδα τους, μετά την έκαναν ερωτική σκλάβα και την υποχρέωναν να προσφέρει τις ερωτικές της υπηρεσίες στους «ιερούς μαχητές».

Η Τυνήσια, που κατάφερε να αποδράσει από το Ισλαμικό Κράτος πέρσι, κατέθεσε σε αρμόδιους αξιωματούχους ότι η Σάμρα Κεσίνοβιτς όταν κατάλαβε σε ποιον εφιάλτη είχε εμπλακεί προσπάθησε να αποδράσει από τη Συρία πολλές φορές.

Στην τελευταία της απόπειρα απόδρασης, οι τζιχαντιστές τη χτύπησαν άσχημα με ένα σφυρί.

Της έλιωσαν το κεφάλι στην κυριολεξία, της έσπασαν κόκαλα σε όλο της το σώμα. Έτσι πέθανε.

Η Τυνήσια γυναίκα κατέθεσε ότι τις κρατούσαν σε ένα σπίτι και τις «δώριζαν» στους νέους τζιχαντιστές ως «δώρο υποδοχής» τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Σάμρα Κεσίνοβιτς, πριν δολοφονηθεί με αυτό τον άγριο τρόπο, είχε καταφέρει να στείλει ένα email στην οικογένειά της στο οποίο τους έγραφε ότι ήθελε να γυρίσει πίσω στην Αυστρία γιατί ένιωθε αηδιασμένη από τη βαρβαρότητα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Σάμρα και η Σαμπίνα Σελίμοβιτς, και οι δύο βοσνιακής καταγωγής, εξαφανίστηκαν από τα σπίτια τους στην Αυστρία το 2014, αφήνοντας ένα σημείωμα στις οικογένειές τους στο οποίο έγραφαν:

«Μην μας αναζητήσετε. Θα υπηρετήσουμε τον Αλλάχ και θα πεθάνουμε για εκείνον».

Οι δύο έφηβες ταξίδεψαν στη Συρία μέσω Τουρκίας. Λέγεται ότι ένας Βόσνιος ιμάμης στην Αυστρία, ο Εμπού Τέτζμα στη Βιέννη, τους έκανε πλύση εγκεφάλου. Εκείνος αρνείται κάθε ανάμιξη στον προσηλυτισμό των κοριτσιών στο εξτρεμιστικό Ισλάμ.

Η Σάμρα και η Σαμπίνα ήταν 17 και 15 ετών όταν πήγαν στη Συρία. Μόλις έφτασαν στη Ράκα, στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τις πάντρεψαν με τζιχαντιστές και αμέσως άρχισαν να τις φωτογραφίζουν ντυμένες με μπούρκες, να κρατάνε καλάσνικοφ με ολόγυρά τους ένοπλους τζιχαντιστές, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν ως διαδικτυακή προπαγάνδα και δολώματα.


Η Σαμπίνα είχε κάνει και δηλώσει στο Paris Match, στο οποίο έλεγε: «Εδώ μπορώ να είμαι ελεύθερη. Μπορώ να εξασκώ τη θρησκεία μου, που δεν μπορούσα στη Βιέννη».

Λίγο καιρό μετά έγινε γνωστό ότι και οι δύο κοπέλες είχαν μείνει έγκυες από τζιχαντιστές.

Μετά μαθεύτηκε ότι η Σαμπίνα σκοτώθηκε σε μάχη.

Η μοίρα της Σάμρα μαθεύτηκε καιρό μετά, δηλαδή ότι δολοφονήθηκε επειδή προσπάθησε να αποδράσει.

Στη Συρία υπολογίζεται ότι μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος περίπου 190 μουσουλμάνοι μόνιμοι κάτοικοι Αυστρίας.



Πηγή : tribune.gr


Το θράσος των Τούρκων...διαμαρτυρίες γιατί ελληνικά μαχητικά εγκλώβισαν επί 2,5 λεπτά F-16 τους στο Αιγαίο




Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανήρτησε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του,σύμφωνα με την οποία , δύο ελληνικά F-16, εγκλώβισαν τουρκικό αεροσκάφος του ιδίου τύπου επί δύο λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα. 

Αν τα συγκρίνουμε με τα 17 δευτερόλεπτα της πτήσης του ρωσικού SU-27 ,που καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16,με τον ισχυρισμό ότι είχε παραβιάσει τον τουρκικό ενάεριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο της γειτονικής χώρας θα έπρεπε να έχει αναρτήσει ευχαριστήρια ανακοίνωση που απλά το εγκλωβίσαμε!

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το αεροσκάφος τους έκανε…εκπαιδευτική πτήση. Έτσι έχουν βαφτίσει τις παραβιάσεις τις οποίες κάνουν ακόμη και στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές ,παρά τα συμφωνηθέντα.

Όλα αυτά βέβαια δεν εκπλήσσουν κανένα,ειδικά μετά από τις απίστευτες δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την συμπάθειά του προς το …χιτλερικό μοντέλο εξουσίας! 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι εδώ στην Αθήνα ,τα πρώτα ειδικά χρόνια της ανόδου Ερντογάν στην εξουσία,υπήρχε πολυπληθές…κλαμπ υποστηρικτών του ισλαμιστή ηγέτη και ήταν αρκετοί αυτοί που πίστευαν ότι μ΄ αυτόν στο τιμόνι της εξουσίας οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα περνουσαν σ΄ άλλη εποχή. Περνούν βεβαίως αλλά όχι προς την κατεύθυνση που πολλοί ήλπιζαν. 


Πηγή : onalert.gr


Προσπαθεί να τα μαζέψει η Τουρκία για σουλτάνο Ερντογάν και Χίτλερ



Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε πως τα σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το σύστημα διακυβέρνησης στη Γερμανία του Χίτλερ παρερμηνεύθηκαν και πως ο τούρκος πρόεδρος δεν είπε ότι η Γερμανία του Χίτλερ αποτελεί ένα παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος.

Ερωτηθείς ο Ερντογάν, αν μια προεδρία με εκτελεστικές εξουσίες είναι δυνατή στην Τουρκία παράλληλα με τη διατήρηση της ενιαίας δομής του κράτους, ο Ερντογάν δήλωσε: "Υπάρχουν ήδη παραδείγματα στον κόσμο. Μπορείτε να το δείτε αν κοιτάξετε τη Γερμανία του Χίτλερ".

"Υπάρχουν μεταγενέστερα παραδείγματα σε διάφορες άλλες χώρες", είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με μια ηχογράφηση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Dogan και που έχει τις δηλώσεις του καταγεγραμμένες.

Ο Ερντογάν λέει η ανακοίνωση της προεδρίας, θέλει να αλλάξει το σύνταγμα της Τουρκίας για να μετατρέψει τον εθιμοτυπικό ρόλο του προέδρου σε ρόλο με εκτελεστικές εξουσίες, μια τουρκική εκδοχή του συστήματος των ΗΠΑ, της Γαλλίας ή της Ρωσίας.

"Η μεταφορά 'η Γερμανία του Χίτλερ' που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν διαστρεβλωθηκε από μερικές ειδησεογραφικές πηγές και χρησιμοποιήθηκε με την αντίθετη έννοια", αναφέρει η προεδρία σε δήλωση που εξέδωσε.

Η προεδρία προσθέτει ότι τα σχόλια του Ερντογάν είχαν στόχο να δείξουν ότι μια προεδρία με εκτελεστικές εξουσίες μπορεί να υπάρξει σ' ένα κράτος με ενιαία δομή και δεν εξαρτάται από ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης και ότι ούτε ένα προεδρικό ούτε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα αποτελούν εγγύηση εναντίον της κατάχρησης εξουσίας.

"Αν γίνει κατάχρηση του συστήματος, μπορεί να οδηγήσει σε κακή διοίκηση με αποτέλεσμα καταστροφές όπως στη Γερμανία του Χίτλερ ... Το σημαντικό είναι να επιδιώκεται δίκαιη διαχείριση που να υπηρετεί το έθνος", αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται ότι είναι απαράδεκτο να υποστηρίζεται ότι ο Ερντογάν βλέπει θετικά τη Γερμανία του Χίτλερ.



Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν καταρχήν όμως ανησυχούν για το προεδρικό σύστημα που οραματίζεται ο Ερντογάν, φοβούμενα ότι έτσι θα συγκεντρωθεί υπερβολικά πολλή εξουσία στα χέρια ενός αυταρχικού ηγέτη.



Στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά Χαϊκάλη κατά δύο εισαγγελέων





Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Εμμ. Ρασιδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε στο αρχείο την μηνυτήρια αναφορά του τέως υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τέως βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη σε βάρος δυο εισαγγελικών λειτουργών για κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά με την υπόθεση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του, εν όψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Ρασιδάκης έκρινε αβάσιμη την μηνυτήρια αναφορά του κ. Χαικάλη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2015 ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δύο εισαγγελέων οι οποίοι, τον Δεκέμβριο του 2014, είχαν αρχειοθετήσει τις καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του, εν όψει της εκλογής -τότε- του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Χαϊκάλης εγκαλούσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και τον εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλο, που ερεύνησε τις καταγγελίες του, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ότι οι καταγγελίες του αρχειοθετήθηκαν, χωρίς να ερευνηθούν σε βάθος.

Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριζε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 ο κ. Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2-3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει συγκεκριμένα εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


Το ακούσαμε και αυτό! Δεν έχει φρένο ο Τσίπρας σε ότι μας λέει!!





Ορίζοντα πενταετίας εξόδου από την κρίση, είχε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το 2015 θα μείνει στην ιστορία ως το έτος του αγώνα και της αλληλεγγύης και θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

Παρατήρηση ΝOW: Ναι αλλά να το κάνεις σωστά και όχι όπως το έκανες και το κάνεις εσύ και η κυβέρνηση σου γιατί έτσι όπως το κάνεις μόνο για αγώνα επιβίωσης μιας χώρας από τα λάθη σου έχει καταντήσει

Και συνέχισε ο κύριος Τσίπρας  τονίζοντας στο μήνυμά του ότι μπροστά μας έχουμε σίγουρα να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις. Αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού και κρίνεται μόνοι σας εάν είναι προσγειωμένος στην πραγματικότητα και εάν τα πιστεύει αυτά που λέει όπως και όσα έχει πει στο παρελθόν και κατάφερε να ρίξει στην παγίδα αυτό το 19% του ελληνικού λαού που τον έβγαλε πρώτο τον Σεπτέμβριο και την πληρώνει το υπόλοιπο 81%:

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες υγεία, δύναμη και ευτυχία για μια όμορφη και δημιουργική νέα χρονιά.

Το 2015 που φεύγει θα μείνει στην ιστορία ως το έτος του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Η χρονιά που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του.

Και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη.

Θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης.

Η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Έτσι λοιπόν, σήμερα που αλλάζει ο χρόνος, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο.

Αφήνουμε πίσω μας μια πολυετή σκληρή περίοδο κρίσης και μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας.

Μια πενταετία ανασυγκρότησης αλλά και μεγάλων τομών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα.

Ώστε σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία της και στο λαό της.

Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με βαθιά ριζωμένη την ισονομία, την αξιοκρατία, και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Νησίδα ασφάλειας, σταθερότητας και κοινωνικής προκοπής, μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Αλλά και διαρκές λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Μπροστά μας έχουμε σίγουρα να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις.



Αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε.

Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση.

Να ξαναδώσουμε ελπίδα και φωνή σε εκείνους που δεν έχουν φωνή.

Στους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους νέους.

Σε εκείνους και εκείνες που χτυπήθηκαν πιο σκληρά από την κρίση.

Να αντιμετωπίσουμε όμως και την προσφυγική κρίση που χτυπά τη πόρτα μας. Να την αντιμετωπίσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Γιατί είναι ηθικό καθήκον και επιταγή να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους εξαιτίας του πολέμου και της καταστροφής.

Και αυτό που πρέπει όλοι και όλες μας να θυμόμαστε, είναι ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, την κρίση και τα καθημερινά μας προβλήματα, οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εμάς ανήκουμε στους τυχερούς αυτού του κόσμου.

Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε ώστε η Ευρώπη, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η πατρίδα μας, να παίξει το ρόλο που της αρμόζει.

Τόσο στον επιβεβλημένο αγώνα για την υποδοχή των προσφύγων όσο και για την ειρήνευση στις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Για να αντιμετωπιστούν οι ίδιες οι αιτίες του ξεριζωμού.

Για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο φόβος.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Πάντοτε, ετούτες τις ώρες, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, όλες και όλοι μας αναλογιζόμαστε το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον.

Σε αυτό το σχεδιασμό, τον συλλογικό και τον ατομικό, ας αφιερώσουμε, φέτος και λίγο χρόνο για να σκεφτούμε όσες και όσους έχουν περισσότερο ανάγκη.

Όσες και όσους αντιμετωπίζουν μικρές ή μεγάλες δυσκολίες.

Ίσως έτσι κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο αλλά και τη ζωή μας πιο ουσιαστική.

Σας εύχομαι ξανά μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά.

Ας είναι ο νέος χρόνος ένα βήμα προσωπικής και συλλογικής ολοκλήρωσης.

Ένα ουσιαστικό βήμα προς έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αδελφοσύνης».






Καταγραφή και επιτήρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών.



Με την έλευση του 2016 το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε εφαρμογή μια σειρά «δρακόντειων» μέτρων με στόχο όχι μόνο την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και την καταγραφή και επιτήρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών. 

Στο πλαίσιο αυτό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στην επιβολή υποχρεωτικής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, το περίφημο «πόθεν έσχες» στο σύνολο των πολιτών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να καθιερώσει το σύστημα αυτό πριν από τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων στο περιουσιολόγιο.

Έτσι φέτος, οι φορολογούμενοι θα κληθούν αρχικά να αποκαλύψουν εθελοντικά τυχόν αδήλωτα εισοδήματα που έχουν, θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα στο περιουσιολόγιο, περίπου στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου. 

Μεταξύ των πολλών στοιχείων και πληροφοριών που θα πρέπει να δηλωθούν στο περιουσιολόγιο περιλαμβάνεται η πλήρης ανάλυση των τραπεζικών καταθέσεων, με αναφορά σε ποσό και πηγή προέλευσης, καθώς και όλων των συνδικαιούχων. Θα πρέπει επίσης να δηλώνεται η αξία αποτίμησης όλων των κινητών αξιών. Αρκετά από τα παραπάνω στοιχεία θα αποσταλούν στο υπουργείο Οικονομικών από τα πιστωτικά ιδρύματα, τα ιδιωτικά σχολεία, τις ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ.

Μέσω taxisnet η επιβεβαίωση

Τον Μάιο οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο. Εφόσον διαφωνούν, θα πρέπει να τα διορθώνουν ηλεκτρονικά, ενώ όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να μεταβαίνουν στις εφορίες με τα απαραίτητα παραστατικά. 

Τι θα περιλαμβάνεται στη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το δημοσίευμα, σε πρώτη φάση το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σε δεύτερη φάση πιθανόν από το 2017 θα ενταχθούν έργα τέχνης και κοσμήματα. Εφόσον αυτά είναι ασφαλισμένα, τα στοιχεία θα αποσταλούν από τις εταιρείες και τους οίκους στους οποίους έχει γίνει η ασφάλιση ή η εκτίμηση. Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή. Για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν θα δηλωθούν μετά το τέλος της διαδικασίας, το υπουργείο Οικονομικών πέραν της φορολόγησής τους θα επιβάλει πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα γίνονται και οι σχετικές διώξεις.

ΑΦΜ και στα νεογέννητα

Ταυτόχρονα και όπως αναφέρει το ίδιο ανώτατο στέλεχος, τα παιδιά που θα γεννηθούν από τις 1-1-2016 με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο θα λαμβάνουν και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Οσον αφορά τα αδήλωτα εισοδήματα, όσοι δεν σπεύσουν να τα δηλώσουν με τη δημιουργία του περιουσιολογίου, θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να φθάσουν και σε μία έμμεση κατάσχεση των εισοδημάτων αυτών. Ο φόρος για τη νομιμοποίηση των κεφαλαίων θα υπολογίζεται με βάση τη φορολογική κλίμακα του εισοδήματος των φυσικών προσώπων του έτους κατά το οποίο θα δηλώνουν οι φορολογούμενοι ότι αποκτήθηκαν τα κεφάλαια. Η επιλογή του έτους θα είναι δικαίωμα του φορολογουμένου. Οσοι επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους από το εξωτερικό στην Ελλάδα, θα έχουν σημαντική έκπτωση από τον φόρο, ενώ όσοι απλά τα δηλώσουν και τα διατηρήσουν στο εξωτερικό δεν θα έχουν έκπτωση.

Εφόσον δηλωθούν, δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα αίρονται και οι ποινικές διώξεις. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι εξαντλητικά που θα φθάνουν έως και το 100% του ποσού που δεν δηλώθηκε στην εφορία. Κάθε αλλαγή περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, θα πρέπει να αποδεικνύεται από νόμιμα παραστατικά και να δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους, όπως αυτά αποτυπώνονται στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Στα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, θα επιβάλλονται προσαυξήσεις και ποινές, οι οποίες (στις μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής) θα είναι ακόμη και ισόποσες με την αξία του περιουσιακού στοιχείου.





Πηγή : real.gr




Βίντεο-σοκ από την επίθεση ένοπλου στο Τελ Αβίβ




Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, που δείχνουν έναν ένοπλο να ετοιμάζεται και στη συνέχεια να ανοίγει πυρ σε μπαρ στο Τελ Αβίβ έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι ενώ άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τη Haaretz, ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

O ένοπλος αναγνωρίσθηκε από συγγενείς του ως μέλος της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ. Εικόνες από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι είναι από 25 έως 30 ετών, φορά μαύρα γυαλιά και φέρει σακκίδιο, να ψάχνει τους ξηρούς καρπούς σ' ένα κατάστημα υγιεινών τροφών στην οδό Ντίζενγκοφ.


Στη συνέχεια βγάζει από το σακκίδιό του ένα αυτόματο πιστόλι και βγαίνει στο πεζοδρόμιο, όπου αρχίζει να πυροβολεί.


Μέχρι στιγμής, οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει εάν επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα ή εγκληματική ενέργεια. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν το κέντρο του Τελ Αβίβ για να εντοπίσουν τον ύποπτο που άνοιξε πυρ σε μια παμπ. Έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να προσδιοριστεί αν η υπόθεση είναι ποινική ή τρομοκρατική» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Ο Νάτι Σακέντ, ιδιοκτήτης του μπαρ Simta στην οδό Ντίζενγκοφ, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, είπε πως ο δράστης περίμενε σε έναν πάγκο έξω προτού βγάλει ένα πολυβόλο από μια τσάντα και αρχίσει «να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση».

«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, χωρίς αμφιβολία», δήλωσε ο Σακέντ στο ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel Two.



Economist: Ο Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο στο οποίο πίστεψε η Ελλάδα




Με την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Αλέξη Τσίπρα ασχολείται εκ νέου το περιοδικό Economist με ένα καυστικό σκίτσο του Kevin Kallaugher.

Μετά το σκίτσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη μέση της σκηνής ενός τσίρκου να προσπαθεί να κάνει ένα δύσκολο νούμερο αυτή τη φορά η πένα του σκιτσογράφου καταπιάνεται με το θέμα της διαπραγμάτευσης για το χρέος θέλοντας να καταδείξει πόσο στα σύννεφα βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός για το θέμα αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζεται στην άκρη ενός τραπεζιού με τσόχα να παίζει χαρτιά γυμνός. Παρά, δε, το γεγονός ότι στα χέρια του κρατά μόνο ένα χαρτί έχοντας ποντάρει ακόμα και τα ρούχα του στο πόκερ, εμφανίζεται να σκέφτεται ότι ο αντίπαλός του - που σημειωτέον έχει στα χέρια του 4 άσσους - «θα υποχωρήσει όπου να 'ναι». Και την ίδια ώρα δύο παρατηρητές συζητούν με την γυναίκα να αναρωτιέται «πότε να περιμένουμε αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την Ευρώπη για το χρέος;» και τον συνομιλητή της να απαντά «σύντομα, πιστεύω».

Για να κάνει, δε, ακόμα πιο σαφές το μήνυμα που θέλει να περάσει, το περιοδικό επιλέγει για λεζάντα στο σκίτσο τη φράση «ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο στο οποίο πίστεψε η Ελλάδα».




Πηγή



Παγκόσμιος σάλος από τη δήλωση Ερντογάν για τον Χίτλερ



Σάλος από τις δηλώσεις Ερντογάν ότι η Γερμανία του Χίτλερ αποτελεί ένα παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος.

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε σήμερα πως τα σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το σύστημα διακυβέρνησης στη Γερμανία του Χίτλερ παρερμηνεύθηκαν και πως ο τούρκος πρόεδρος δεν είπε ότι η Γερμανία του Χίτλερ αποτελεί ένα παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος.

Ερωτηθείς κατά την επιστροφή του από μια επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία αργά χθες, Πέμπτη, αν μια προεδρία με εκτελεστικές εξουσίες είναι δυνατή στην Τουρκία παράλληλα με τη διατήρηση της ενιαίας δομής του κράτους, ο Ερντογάν δήλωσε: "Υπάρχουν ήδη παραδείγματα στον κόσμο. Μπορείτε να το δείτε αν κοιτάξετε τη Γερμανία του Χίτλερ".

"Υπάρχουν μεταγενέστερα παραδείγματα σε διάφορες άλλες χώρες", είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με μια ηχογράφηση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει το σύνταγμα της Τουρκίας για να μετατρέψει τον εθιμοτυπικό ρόλο του προέδρου σε ρόλο με εκτελεστικές εξουσίες, μια τουρκική εκδοχή του συστήματος των ΗΠΑ, της Γαλλίας ή της Ρωσίας.

"Η μεταφορά 'η Γερμανία του Χίτλερ' που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν διαστρεβλωθηκε από μερικές ειδησεογραφικές πηγές και χρησιμοποιήθηκε με την αντίθετη έννοια", αναφέρει η προεδρία σε δήλωση που εξέδωσε.

Η προεδρία προσθέτει ότι τα σχόλια του Ερντογάν είχαν στόχο να δείξουν ότι μια προεδρία με εκτελεστικές εξουσίες μπορεί να υπάρξει σ' ένα κράτος με ενιαία δομή και δεν εξαρτάται από ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης και ότι ούτε ένα προεδρικό ούτε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα αποτελούν εγγύηση εναντίον της κατάχρησης εξουσίας.

"Αν γίνει κατάχρηση του συστήματος, μπορεί να οδηγήσει σε κακή διοίκηση με αποτέλεσμα καταστροφές όπως στη Γερμανία του Χίτλερ ... Το σημαντικό είναι να επιδιώκεται δίκαιη διαχείριση που να υπηρετεί το έθνος", αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται ότι είναι απαράδεκτο να υποστηρίζεται ότι ο Ερντογάν βλέπει θετικά τη Γερμανία του Χίτλερ.

Αφότου κέρδισε και πάλι την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, το κυβερνών κόμμα AKP, που ιδρύθηκε από τον Ερντογάν, έχει βάλει στο κέντρο του προγράμματός του την υιοθέτηση ενός νέου συντάγματος.

Το AKP συμφώνησε την Τετάρτη με το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το CHP, να ανανεώσουν τις προσπάθειες για την εκπόνηση ενός νέου συντάγματος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν στην ανάγκη να αλλάξει το σύνταγμα, το οποίο εκπονήθηκε μετά το πραξικόπημα του 1980 και εξακολουθεί να φέρει τη σφραγίδα των στρατιωτικών που το συνέταξαν, όμως δεν υποστηρίζουν το προεδρικό σύστημα που οραματίζεται ο Ερντογάν, φοβούμενα ότι έτσι θα συγκεντρωθεί υπερβολικά πολλή εξουσία στα χέρια ενός αυταρχικού ηγέτη.


Πηγή : thetoc.gr


Θα φορέσει γραβάτα το 2016 ο Αλ. Τσίπρας;


Ποιος νομίζετε ότι εμφανίζεται πιο αισιόδοξος για έξοδο από την κρίση; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος ή ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Εάν ακούσατε τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα και των δύο σίγουρα θα πείτε ο Πρωθυπουργός, αφού υποσχέθηκε ότι σε πέντε χρόνια θα βγούμε από την κρίση. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο κ. Παυλόπουλος. Και ιδού η απόδειξη. Κατά την τελετή με την ευκαιρία του νέου έτους στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχεται τις καθιερωμένες ευχές της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ο κ. Παυλόπουλος θέλησε να φανεί αισιόδοξος. Την ώρα που αντάλλασσαν θερμή χειραψία (και με τα δύο χέρια) με τον κ. Τσίπρα του είπε: « Του χρόνου και με γραβάτα, γιατί του χρόνου θα έχουμε βγει από το μνημόνιο». Ο Πρωθυπουργός μάλλον αιφνιδιάστηκε αλλά δεν έχασε το χαμόγελό του και του απάντησε: «Εγώ έβαλα τον πήχη ψηλά στην πενταετία» και αμέσως μετά είπε στον κ. Παυλόπουλο: «Θα είσαι τότε...»

***

Αυτό το «θα είσαι τότε...» αιφνιδίασε τους πάντες, όσοι τουλάχιστον το άκουσαν. Ορισμένοι βάλθηκαν να το ερμηνεύσουν: «Είναι σαν να έδωσε το πράσινο φως για μια δεύτερη θητεία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», έλεγαν. Και μάλιστα τον ανέλυσαν. Αφού κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τον πήχη που έβαλε ψηλά στην πενταετία και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του είπε ότι «εσύ θα είσαι τότε...», τι άλλο να σημαίνει;

***

 Μπορεί, ο κ. Τσίπρας να μην φόρεσε γραβάτα κατά την άφιξή του στο Προεδρικό μέγαρο, αλλά λόγω του κρύου φρόντισε και έβαλε ένα μάλλινο γιλεκάκι, στο ίδιο χρώμα με το κοστούμι του. Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βότσης ήταν και αυτός χωρίς γραβάτα και  χωρίς παλτό και ας έξω το θερμόμετρο έδειχνε τέσσερις βαθμούς Κελσίου. Οπως και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας εμφανίστηκε, όπως το συνηθίζει χωρίς γραβάτα. Εκλεψε όμως την παράσταση. Πρώτον επειδή του είπαν οι συριζαίοι ότι είναι ο μοναδικός που ήταν και πέρυσι στο Προεδρικό Μέγαρο με την ίδια ιδιότητα που έχει σήμερα, κάνοντας τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να χαμογελά. Δεύτερον δεν πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο μόνον για ευχές, αλλά έκλεισε και ραντεβού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (που ίσως γίνει την προσεχή εβδομάδα). Τρίτον δεν έκλεισε ραντεβού μόνον με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά, όπως έμαθα θέλει και ο Πρωθυπουργός να τον συναντήσει, καθ΄ότι, να υπενθυμίσω, ότι ο κ. Κουτσούμπας ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός (του δημοκρατικού τόξου) που δεν πήγε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, τότε που συνεκλήθη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

***

Ο Πρόεδρος της Βουλής ωστόσο εισέπραξε εύσημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:«Μπράβο που ξανάφτιαξες τη Βουλή, έτσι, όπως την ξέραμε», του είπε με τον κ. Βούτση να εύχεται ειρήνη στην Ευρώπη «μπας και πάρουμε και εμείς κανένα... αντίδωρο», όπως του είπε χαρακτηριστικά. Βεβαίως τα προεδρικά εύσημα προς τον κ. Βούτση ήταν, όπως έλεγαν ορισμένοι, ευθεία προεδρική  βολή εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία, όπως όλοι ενθυμούνται, όχι μόνον για τα έργα και για τις πράξεις της ως Πρόεδρος της Βουλής, αλλά και τις επιθέσεις που έκανε (και μάλιστα σε... συνταγματικά θέματα) εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

***

Τελικά άξιζε τον κόπο, να πάει κανείς πρωτοχρονιάτικα στο Προεδρικό Μέγαρο. Μαθαίνεις στα πηγαδάκια που σχηματίσθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα για το πώς βλέπουν οι πολιτικοί τους αντιπάλους τους. Να για παράδειγμα, τον Β. Λεβέντη δεν τον πλησίαζαν οι συριζαίοι. Καθόταν εκεί μόνος του με τον Αρχιεπίσκοπο. Ούτε καν, ο φίλος του (κατά δήλωσή του) ο Αλ. Φλαμπουράρης τον πλησίασε. Ρώτησα τι συμβαίνει, γιατί τέτοια απομόνωση προς τον κ. Λεβέντη και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού μου έδωσε (νομίζω, πειστική, απάντηση): «Οτ,ι λες στον Λεβέντη, πάει και τα λέει. Δεν τα λέει απλώς σε βουλευτές ή δημοσιογράφους, αλλά τα λέει και από όποιο... μικρόφωνο βρει μπροστά του, τι συζήτηση μπορείς να κάνεις μαζί του χωρίς να το μάθει όλη η Ελλάδα;».

***
 Ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων όμως πήγε να ευχηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχοντας μαζί του και ένα αίτημα: Του ζήτησε εν ολίγοις να βγάλει την χώρα από τη  μιζέρια. Ο κ. Παυλόπουλος του απάντησε θεσμικά: «Θα κάνω ότι μπορώ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που μου παρέχει το Σύνταγμα». Και η συζήτηση έληξε εκεί με το αίτημα του κ. Λεβέντη να παραμένει χωρίς ανταπόκριση.

***
 Αλλά μη νομίσετε ότι και ο κ. Παυλόπουλος δεν έδειξε ενδιαφέρον για διάφορα ζητήματα. Για παράδειγμα όταν πήγε να του ευχηθεί το Νο2 του Μαξίμου υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς αντί ευχών τον ρώτησε τι γίνεται με το τηλεοπτικό πεδίο. Ο κ. Παππάς του είπε ότι το 2106 θα είναι η χρονιά για τις τηλεοπτικές ρυθμίσεις προσθέτοντας όμως και το εξής:«Πάντοτε με τη δική σας αρωγή». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απλώς κούνησε καταφατικά το κεφάλι του.

***
 Ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης απουσίαζε από τη σεμνή αυτή πρωτοχρονιάτικη τελετή. Και ξέρετε γιατί; Βρισκόταν στα Γιάννενα για να κάνει πρωτοχρονιά μαζί με φίλους και συνεργάτες. Αλλά (για τους τύπους) φρόντισε και τηλεφώνησε στον κ. Παυλόπουλο για να του ευχηθεί «καλή χρονιά» εκ του μακρόθεν. Και με την ευκαιρία του είπε ότι τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το μήνυμά του για συναίνεση. Θέλει και αυτός συναίνεση έστω και συνεννόηση στα μεγάλα θέματα.

***
 Ενδιαφέρον έδειξε επίσης ο κ. Παυλόπουλος και για την τηλεοπτική εικόνα της Φώφης Γεννηματά, αυτή που, όταν πήγαν να της πουν τα κάλαντα, χόρευε τσάμικο: «Πόσο ωραία έδειξες στην τηλεόραση» της είπε, ευχόμενος το 2016 να πάει καλύτερα. Αλλά και τον Γ. Πλακιωτάκη του ευχήθηκε καλή χρονιά και του ζήτησε να δώσει χαιρετισμούς στη σύζυγό του.



Πηγή : Βηματοδότης