Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Economist: Ο Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο στο οποίο πίστεψε η Ελλάδα




Με την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Αλέξη Τσίπρα ασχολείται εκ νέου το περιοδικό Economist με ένα καυστικό σκίτσο του Kevin Kallaugher.

Μετά το σκίτσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη μέση της σκηνής ενός τσίρκου να προσπαθεί να κάνει ένα δύσκολο νούμερο αυτή τη φορά η πένα του σκιτσογράφου καταπιάνεται με το θέμα της διαπραγμάτευσης για το χρέος θέλοντας να καταδείξει πόσο στα σύννεφα βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός για το θέμα αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζεται στην άκρη ενός τραπεζιού με τσόχα να παίζει χαρτιά γυμνός. Παρά, δε, το γεγονός ότι στα χέρια του κρατά μόνο ένα χαρτί έχοντας ποντάρει ακόμα και τα ρούχα του στο πόκερ, εμφανίζεται να σκέφτεται ότι ο αντίπαλός του - που σημειωτέον έχει στα χέρια του 4 άσσους - «θα υποχωρήσει όπου να 'ναι». Και την ίδια ώρα δύο παρατηρητές συζητούν με την γυναίκα να αναρωτιέται «πότε να περιμένουμε αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την Ευρώπη για το χρέος;» και τον συνομιλητή της να απαντά «σύντομα, πιστεύω».

Για να κάνει, δε, ακόμα πιο σαφές το μήνυμα που θέλει να περάσει, το περιοδικό επιλέγει για λεζάντα στο σκίτσο τη φράση «ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο στο οποίο πίστεψε η Ελλάδα».




Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου