Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Ο Τσίπρα επειδή είναι λίγος προσπάθησε εχθές να κοντύνει τη χώρα μας.

 


Ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε εχθές στην βουλή, να κοντύνει τη χώρα μας, η Ελλάδα δεν είναι μικρή του απαντάμε, λίγος και επικίνδυνος είναι αυτός. 

Η Ελλάδα ευτυχώς που έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θωρακίζει την ασφάλειά της απέναντι σε κάθε επιβουλή, αυτό μόνο ένας Τούρκος, η ένας, αριστερός - ακροαριστερός δεν το καταλαβαίνει, όπως φάνηκε εχθές από την ψηφοφορία.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα υπέγραψε και ψήφισε, καθιστώντας νόμο του κράτους, τη συμφωνία για την αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία που προβλέπει αμυντική συνδρομή σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης και αυτό μόνο σε ένα Τούρκο, και στην Ελλάδα ένα αριστερό και έναν ακροαριστερό δεν αρέσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τοποθετήσεις του κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσει τη στάση της και να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και τη σημασία της συμφωνίας για τη θωράκιση της χώρας, που αντιμετωπίζει απειλές εξ Aνατολών, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω όταν μιλάς στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο φαιδρός και απαξιωμένος Τσίπρας, είχε εχθές την ευκαιρία του να αποδείξει στον Ελληνικό λαό πώς μπορεί να είναι ένας ανεύθυνος,  λαϊκιστής, δημαγωγός αλλά στα εθνικά θέματα έχει κάποια σοβαρότητα και ας μην τα αντιλαμβάνεται ακριβώς γιατί δεν έχει και το IQ.

Ο τύπος αυτός έδειξε για ακόμα μία φορά στους Έλληνες ότι καλά κάνουν και τον απαξιώνουν, μπορεί να ξεφύγει από τη σφαίρα της ανευθυνότητας είναι άξιος της μοίρας του.

Εάν ήταν κάποιος σοβαρός πολιτικός της αντιπολίτευσης, με το που θα γινόταν πρώτο νούμερο στις εφημερίδες της Τουρκίας επικροτώντας την στάση του θα είχε πέσει σε κατάθλιψη που πρόδωσε την χώρα του, αλλά επειδή ο Τσίπρας είναι δοκιμασμένος με την συμφωνία των Πρεσπών, δεν ίδρωσε το αυτί του, μπορεί και να αισθάνθηκε και περήφανος.

Και μόνο η ηλιθιότητα και η αθλιότητα που ξεστόμισε στην βουλή για το Σαχέλ, όπου ο  Τσίπρας με ένα κρεσέντο λαϊκισμού μίλησε για φέρετρα στρατιωτών, δείχνει το πόσο γελοίος είναι και κανένας δεν πρέπει να τον πάρει ποτέ στα σοβαρά.



Οργή Χατζηδάκη : Γιατί 444 γυναίκες δεν λαμβάνουν τις συντάξεις χηρείας;


 

Με μία οργισμένη ανάρτηση στο facebook, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης παρουσιάζει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που εντοπίζονται στον ΕΦΚΑ και τα γραφειοκρατικά προσκόμματα που βάζουν χωρίς ντροπή κατά περίπτωση οι υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να μένουν όμηροι πολίτες οι οποίοι εν τέλει δεν λαμβάνουν τις συντάξεις που δικαιούνται.

Αυτή η αθλιότητα των δημοσίων υπαλλήλων σε βάρος των πολιτών πρέπει να σταματήσει :

Οι αντιλήψεις ορισμένων στον ΕΦΚΑ δεν σταματάνε ποτέ να σε εκπλήσσουν. Σχεδόν κάθε μέρα καινούριες δυσάρεστες εκπλήξεις. Αλλά αυτή τη φορά παράγινε με τη γραφειοκρατική αντίληψη, τη στενοκεφαλιά και τον δεσποτισμό. «Εμείς κλεισμένοι στο καβούκι μας και ας πάνε να κόψουν το κεφάλι τους οι συνταξιούχοι».

Το τελευταίο περιστατικό με το ΝΑΤ είναι εξοργιστικό. 444 γυναίκες χήρες ναυτικών δεν λαμβάνουν μέχρι σήμερα τη σύνταξη χηρείας που δικαιούνται, διότι έπρεπε να προηγηθεί η ψήφιση νομοθετικής διάταξης. Ψηφίσαμε τον νόμο πριν από ένα μήνα (νόμος 4826/2021, άρθρο 78), κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μια εκκρεμότητα πολλών ετών. Αλλά οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ μέχρι σήμερα δεν τον εφαρμόζουν! Επικαλούνται την ανάγκη υπογραφής σχετικής εγκυκλίου, ενώ ο νόμος είναι απολύτως ξεκάθαρος - λέει ότι δεν απαιτείται κανένας επανυπολογισμός σε αυτές τις περιπτώσεις - και το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να τον πάρουν, να τον διαβάσουν και να τον εφαρμόσουν! 

Πρόκειται για έτοιμους συνταξιοδοτικούς φακέλους από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ, τους οποίους αρνούνται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να παραλάβουν. Ενώ την ίδια ώρα οι 444 χήρες περιμένουν εδώ και χρόνια τις συντάξεις των θανόντων ανδρών τους. Πόση αναλγησία πια! Ως πότε θα κρύβονται ορισμένοι υπάλληλοι πίσω από τεχνητά εμπόδια που οι ίδιοι θέτουν δίχως να συναισθάνονται τις ανάγκες αυτών που υπηρετούν;

Μου τα περιέγραψε αγανακτισμένος ο πρόεδρος του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος. Και για αυτό ζήτησα από τη Γενική Διευθύντρια Συντάξεων του ΕΦΚΑ να παρέμβει αμέσως στους υφιστάμενους της και να τους ζητήσει να κάνουν τη δουλειά τους! Όχι δηλαδή να βρίσκουν 15 προβλήματα σε κάθε λύση! Αλλά να δώσουν επιτέλους τις συντάξεις σε όλες αυτές τις κυρίες οι οποίες εν πάση περιπτώσει τις δικαιούνται εδώ και καιρό. 

Μακάρι βεβαίως να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα στον ΕΦΚΑ! Τόσο εμείς στο Υπουργείο όσο και ο Παναγιώτης Δουφεξής στον ΕΦΚΑ αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ένα βουνό προβλημάτων στον πιο προβληματικό οργανισμό της Ελλάδας. Είμαστε αποφασισμένοι να τα αντιμετωπίσουμε με σύστημα και με πείσμα. Τονίζω όμως για μια ακόμα φορά: Ας κατανοήσουν όλοι ότι δεν είμαστε εδώ για να βασανίζουμε τους πολίτες, αλλά για να τους υπηρετούμε. Και γι’ αυτό καλό θα είναι όλοι να ξεχάσουν τόσο την αδιαφορία όσο και τις δεσποτικές συμπεριφορές απέναντι σε ήδη ταλαιπωρημένους από το κράτος πολίτες. Εμένα όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες και με βρίσκουν και θα με βρίσκουν ολοένα και περισσότερο μπροστά τους!

app-facebook
Kostis Hatzidakis
2 ώρες πριν

Οι αντιλήψεις ορισμένων στον ΕΦΚΑ δεν σταματάνε ποτέ να σε εκπλήσσουν. Σχεδόν κάθε μέρα καινούριες δυσάρεστες εκπλήξεις. Αλλά αυτή τη φορά παράγινε με τη γραφειοκρατική αντίληψη, τη στενοκεφαλιά και τον δεσποτισμό. «Εμείς κλεισμένοι στο καβούκι μας και ας πάνε να κόψουν το κεφάλι τους οι συνταξιούχοι».

Το τελευταίο περιστατικό με το ΝΑΤ είναι εξοργιστικό. 444 γυναίκες χήρες ναυτικών δεν λαμβάνουν μέχρι σήμερα τη σύνταξη χηρείας που δικαιούνται, διότι έπρεπε να προηγηθεί η ψήφ...

See more


Φτάνει η ασυλία όπως στον Παφίλη που είπε ότι το ΚΚΕ δεν πιστεύει στην αστική δημοκρατία

 



Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ, για λόγους πολιτικής ομαλότητας, γνωρίζοντας τις καταστατικές του αρχές, ότι δεν πιστεύει στην αστική δημοκρατία. 

Έτσι ανεχόμαστε το επικίνδυνο ΚΚΕ, και τον κάθε Παφίλη που λέει ότι το ΚΚΕ δεν πιστεύει στην αστική δημοκρατία και την αστική δικαιοσύνη.

Για όποιον το παίρνει αψήφιστα έλα μωρέ και τι έγινε, ξεκαθαρίζουμε ότι, αμφισβήτησε το αστικό κράτος, αφού δήλωσε ανυπακοή στις αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης, και αμφισβήτησε ουσιαστικά το δημοκρατικό ήθος της Νέας Δημοκρατίας. 

Αυτό το έκανε αυτός ο παλαιοκομουνιστής Παφίλης, μιας αριστεράς που έχει "πεθάνει" μαζί με τα πιστεύω της.

 Αυτές είναι οι πάγιες θέσεις του ΚΚΕ, μισούν την δημοκρατία, λατρεύουν τα κομουνιστικά καθεστώτα, δεν προσφέρουν τίποτα καλό στην χώρα, πληρώνονται από εμάς τους Έλληνες για να εκφράζουν το «κόκκινο μίσος» τους.

Το σημερινό ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τον Κύρκο, τον Φλωράκη πραγματικούς ηγέτες και αγωνιστές της αριστεράς, όλοι αυτοί πρόσεχαν τι λένε και πώς το λένε και για το καλό της χώρας δεν δίστασαν να συγκυβερνήσουν με την κεντροδεξιά το 1989. Αγωνιστής της αριστεράς ούτε για πλάκα ο Παφίλης!!!

Ο Παφίλης είναι παράδειγμα προς αποφυγή, ένας ανόητος με ιδέες καθεστωτικού παλαιοκομουνιστή, και οπαδός του Στάλιν, κανονικά πρέπει να τον αγνοείς, αφού τον χαρακτηρίσεις ντροπή για την χώρα και επικίνδυνο για την δημοκρατία.

Αυτά τα στελέχη του ΚΚΕ τύπου Παφίλη,  και όχι όλοι γιατί έχει ακόμα λίγους σοβαρούς, δεν τα λένε αυτά τα γελοία επαναστατικά μόνο επειδή είναι στην ιδεολογία τους, αλλά επειδή δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τον ψυχίατρο τους μήπως συνέλθουν και μάθουν επιστημονικά και ιατρικά ότι όσα λένε πέθαναν, είναι άλλης εποχής.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν να απολαμβάνουν ασυλία από όλα τα κόμματα, για να λένε και να κάνουν ότι θέλουν, πρέπει να σταματήσουν να αφήνουν αναπάντητες τις προκλήσεις των στελεχών του ΚΚΕ που καταθέτουν τα προοδευτικά διαπιστευτήρια τους, γιατί αποθρασύνονται και ο λόγος τους δεν διαφέρει από τα όσα ακραία έλεγε η Χρυσή Αυγή.

Όπως συμπεριφέρθηκε η Νέα Δημοκρατία στον Μπογδάνο για τα όσα ακραία είπε, έτσι έπρεπε εάν ήταν σοβαρό κόμμα το ΚΚΕ, να συμπεριφερθεί και στον Παφίλη, αλλά στο ΚΚΕ δεν τολμάει κανένας να συμπεριφερθεί όπως του πρέπει σε κανένα.




Η στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου του Ρουμάνου μεγιστάνα στην Ιταλία

 


Βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες δείχνει τη συντριβή στο Μιλάνο του μονοκινητήριου αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε ο Ρουμάνος μεγιστάνας, Νταν Πετρέσκου, η σύζυγός του και ο γιος τους.

Το αεροπλάνο με τους οκτώ επιβαίνοντες είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο του Μιλάνου με προορισμό τη Σαρδηνία αλλά τελικά συνετρίβη σε ένα άδειο κτίριο στο προάστιο Σαν Ντονάτο Μιλανέζε, μόλις 11 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Από την συντριβή του αεροπλάνου έχασαν τη ζωή τους και οι οκτώ επιβαίνοντες.

Εκτός από τον Πετρέσκου, ο οποίος ήταν ένας από τους πλουσιότερους Ρουμάνους, τη σύζυγό του και τον γιό τους, στο αεροπλάνο επέβαιναν ο 32χρονος Ιταλός Φίλιππο Νασιμπένε, η 34χρονη σύζυγός του Στεφανί Καρολίν Αλεξαντρέσκου και το μικρό παιδί τους το οποίο είχε βαφτιστεί λίγες ώρες νωρίτερα. Μέσα στο αεροπλάνο ήταν και η μητέρα της Στεφανί.

Το όγδοο θύμα ήταν ένας Καναδός φίλος του Νταν Πετρέσκου.

Προς το παρόν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν παραμένουν άγνωστες.






Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο στη Νότια Σινική Θάλασσα

 


Πυρηνικό υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο ενώ περιπολούσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νότια Σινική Θάλασσα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διεκδικεί η Κίνα, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν το επιτελείο και θεσμός προσκείμενος στο ΠΝ.

«Το USS Connecticut συγκρούστηκε με αντικείμενο το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου ενώ πλοηγείτο, έχοντας καταδυθεί, στα διεθνή ύδατα στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του επιτελείου.

«Δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι ναύτες μπορεί να τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το Κονέτικατ, πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Seawolf, υπέστη ζημιά αλλά παραμένει σε λειτουργία, επιχειρησιακό, κατά την ορολογία του αμερικανικού ΠΝ.

Σύμφωνα με το Naval Institute, κέντρο μελετών προσκείμενο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το υποβρύχιο συμμετείχε σε διεθνή ναυτική άσκηση στη Νότια Σινική Θάλασσα όταν σημειώθηκε το συμβάν.

Το Κονέτικατ πλέει προς το Γκουάμ –αυτοδύναμα– για να υποβληθεί σε έλεγχο και επισκευές.

Η Κίνα προβάλλει διεκδικήσεις σε σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Σινική Θάλασσα· έχει κατασκευάσει προκεχωρημένες στρατιωτικές βάσεις σε μικρά νησιά και ατόλες στην θαλάσσια περιοχή αυτή, προκαλώντας την οργή άλλων κρατών που επίσης έχουν διεκδικήσεις στα ύδατα από τα οποία βρέχονται τα εδάφη τους.

Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους στέλνουν συχνά πολεμικά να πλεύσουν στα διεθνή ύδατα στην περιοχή, για να δείξουν την προσήλωσή τους στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας, προς έντονη δυσαρέσκεια του Πεκίνου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Είναι επικίνδυνα ηλίθιοι - Ο Τσακαλώτος θέλει συμφωνία με Τουρκία όπως με Σκόπια να ξεπουληθούμε



Είναι τραγικό το ότι αυτοί οι τύποι κυβέρνησαν για 4,5 χρόνια την χώρα.

Είναι επικίνδυνοι για την χώρα, δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν και τι λένε όπως ο Τσακαλώτος.

Αφού ξεπούλησαν την Μακεδονία στα Σκόπια με την συμφωνία των Πρεσπών, ο Τσακαλώτος εάν κυβερνούσαν λέει ότι θα ξεπουλούσαν π.χ. την Θράκη στην Τουρκία για να μην μιλάει.

«Προβλήματα είχαμε και με τη Β. Μακεδονία, αλλά ο Τσίπρας έκανε τη Συμφωνία των Πρεσπών και λύθηκε αυτό το μέτωπο» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ντροπή θεωρώντας ότι το ξεπούλημα της Μακεδονίας είναι εθνική πράξη.

Τον επικίνδυνοΑλέξη Τσίπρα κατέδειξε, ο επίσης επικίνδυνος Ευκλείδης Τσακαλώτος ως τον μόνον άνθρωπο που μπορεί να φέρει επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα, σε περίπτωση που μία τέτοια πραγματοποιηθεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, λόγω της εμπειρίας του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το πρόβλημα με την Τουρκία πρέπει να λυθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Πάντα είχαμε πρόβλημα με την Τουρκία. Και τι κάνουμε όταν έχουμε ένα πρόβλημα; Βάζουμε το κεφάλι στην άμμο και λέμε ότι δεν τα λύνουμε αυτά; Και πρόβλημα είχαμε και με το βόρειο γείτονά μας και ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία να λυθεί αυτό το μέτωπο. Ότι λύθηκε αυτό το μέτωπο θα σήμαινε να αρχίσουμε ένα καινούργιο μέτωπο, να κάνουμε μια συμφωνία με την Τουρκία. Πρέπει δηλαδή και να έχουμε μια καλή άμυνα...»

Η παρουσιάστρια της εκπομπής αναρωτήθηκε τι είδους συμφωνία μπορούμε να κάνουμε με την Τουρκία, κάνοντας λόγο εμμέσως πλην σαφώς στην επεκτατική πολιτική της, η οποία δεν αφήνει κανένα ουσιαστικό περιθώριο διαλόγου, με τον κ. Τσακαλώτο να απαντά χωρίς ίχνος ντροπής: «Άρα τί μου λέτε; Θα μείνουμε πάντα σε αυτό; Αυτό μου λέτε; Δηλαδή θεωρείτε ότι είναι σωστό, δηλαδή μου λέτε ότι θέλετε να συνυπογράψω ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα και στο μέλλον η χώρα με τις μεγαλύτερες δαπάνες για όπλα στις χώρες του ΟΟΣΑ». 

Με λίγα λόγια καλύτερα να ξεπουληθούμε παρά να γίνουμε δυνατή και υπολογίσιμη χώρα!!! Αυτά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Απολαύστε τον ανθέλληνα :





Νεκρή γυναίκα από κορωνοϊό σε αδελφότητα «προπύργιο» αρνητών

 



Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η συμμετοχή της σε αδελφότητα, προπύργιο αρνητών της επιστήμης φαίνεται πως στοίχισε την ζωή σε 60χρονη από την Θεσσαλονίκη η οποία νόσησε από κορωνοϊό αλλά δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις επιπλοκές της νόσου.

Η αρνήτρια γυναίκα πέθανε την Πέμπτη και φαίνεται να ανήκε σε μία από τις «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες γυναικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τα ποσοστά των ανεμβολίαστων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αγγίζουν σε ποσοστό το 80-90%.

Στη συγκεκριμένη κοινότητα είναι όλοι ανεμβολίαστοι, ενώ αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια, τουλάχιστον εκτός αυτής ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Για τον θάνατο της γυναίκας, η οποία άγνωστο παραμένει για πόσο καιρό νοσούσε από κορωνοϊό, ειδοποιήθηκε εχθές και η Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό.

Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή «εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς» στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή «προπύργιο» των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την «παλαιά αδελφότητα» της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό είναι το γεγονός πως, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσούν με κορωνοϊό και άλλες γυναίκες, η αδελφότητα αρνείται να συνεργαστεί τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι αρμόδια να αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές και να διερευνηθεί η τυχόν διασπορά στην κοινότητα.



Καπραβέλος: Υπερβολικά τα μέτρα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους

 


Για τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν και δίνουν πλήρη ελευθερία κινήσεων για τους εμβολιασμένους ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές μίλησε μεταξύ άλλων ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, είπε πως «είναι υπερβολικά τα μέτρα ελευθερίας στους εμβολιασμένους. Δίνουν την εντύπωση ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε σε αυτό το σημείο. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι πολύ μεγάλη από ανεμβολίαστους. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά στη Βόρεια Ελλάδα. Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 15.000».

«Οι ανεμβολίαστοι πιέζουν το σύστημα υγείας, κινδυνεύουν, χάνουν τις ζωές τους. Στις μονάδες έχουμε και ένα 10% εμβολιασμένους. Η μετάλλαξη αυτή οδήγησε στο να υπάρχει ανάγκη για τρίτη δόση εμβολιασμού. Δεν είναι ώρα για τέτοια ελευθερία, δεν είναι η στιγμή να περάσουμε ένα μήνυμα ότι ήρθαμε στην κανονικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Η συμμόρφωση δεν είναι ικανοποιητική. Σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας το ποσοστό εμβολιασμού είναι μικρό. Η διαφοροποίηση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη πρέπει να υπάρξει, αλλά δε θέλουμε να δοθεί το λάθος μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

«Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται, και αυτοί μεταδίδουν, έστω σε μικρότερο ποσοστό. Αλλά είναι σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία. Είναι μια ριψοκίνδυνη κίνηση αυτό που γίνεται. Ελπίζω η κυβέρνηση να δει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πίεση στο σύστημα υγείας. Να μη δοθεί λάθος μήνυμα ότι όλα έχουν τελειώσει και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ας κάνουμε υπομονή».


Αμετανόητος και προκλητικός ο αστυνομικός αρνητής του εμβολίου: «Δεν ανακαλώ τίποτα»

 


Εμμένει στις θέσεις του ο προκλητικός αστυνομικός, αρνητής του εμβολίου, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, έπειτα από ΕΔΕ, για όσα αναρτούσε σε βίντεο στο YouTube.

Ο «Τηλέμαχος», όπως παρουσιάζεται στα βίντεό του, αναφέρθηκε σε ανάρτηση από τις 4 Αυγούστου, στην οποία, όπως είπε, απαντούσε «στα ψέματα» τηλεοπτικού σταθμού και όπου, όπως λέει, ανέφερε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να χάσει από ό,τι να νικήσει.

«Αλλά αυτή η μάχη είναι επιλογή μου» είπε ο αστυνομικός, ο οποίος, παρά τη διαθεσιμότητά του, επέμεινε: «Δεν θα ανακαλέσω τίποτα από όσα είπα».

«Ο αγώνας συνεχίζει μέχρι δικαίωσης ή μέχρι τελικής πτώσεως. Αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μετράει τόσο πολύ, αυτό που μετράει είναι να κάνουμε αυτό που θεωρούμε μέρος της κουλτούρας μας και μέρος αυτών που διδαχθήκαμε από τους πρόγονούς μας» είπε, κλείνοντας το βίντεό του ο προκλητικός αστυνομικός.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Σχετικά με ανάρτηση-βίντεο που δημοσιεύθηκε από αστυνομικό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγεται στο διαδίκτυο και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γνωρίζεται ότι, στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του αστυνομικού επιβλήθηκε το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Το συγκεκριμένο υλικό υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιπλέον, για λοιπά βίντεο-αναρτήσεις του εν λόγω αστυνομικού έχουν ήδη διαταχθεί και διενεργούνται Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις»





Ρωσία: Οργανωμένο κύκλωμα βιασμών σε φυλακές


 


Η δημοσιοποίηση βίντεο με τη χρήση βασανιστηρίων κρατουμένων και συγκεκριμένα βιασμό κρατουμένων προκάλεσε την παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας, η οποία έδωσε εντολή να διεξαχθεί σχετική έρευνα.

Τα βίντεο βασανιστηρίων και βιασμών έφερε στο φως ο πρώην κρατούμενος στις ρωσικές φυλακές και σήμερα πρόσφυγας στην Γαλλία, Βλαντιμίρ Οσέτσκιν. Ο ίδιος έχει στην κατοχή του υλικό, που πιστοποιεί την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος διεξαγωγής βασανιστηρίων και βιασμών, υπό τις εντολές της διεύθυνσης φυλακών.



Η αποκαλύψεις έγιναν μέσα από τη γαλλική εφημερίδα «Le Μοnde», η οποία πιστοποιεί την ύπαρξη και την γνησιότητα περίπου 1.000 βίντεο του πρώην κρατουμένου.

Ο Οσέτσκιν είναι σήμερα ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και διευθύνει τη ΜΚΟ «Gulagu.net», η οποία ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων.





Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Μικρή» μόνο για σας η Ελλάδα

 


Η ανθελληνική στάση από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, έχει περάσει πολύ άσχημα στους Έλληνες πολίτες και έχει γίνει θέμα συζήτησης καταδικάζοντας την στάση αυτών των κομμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας πολέμησε τόσο πολύ την ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας - Γαλλίας, που έγινε πρωτοσέλιδο στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εχθές στην βουλή του απάντησε κατάλληλα, δείχνοντας σε όλους ποιος πραγματικά είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κύριε Τσίπρα δεν είπατε ότι είναι συμφωνία που έχει ορισμένα προβλήματα. Είπατε ότι είναι κακή. Με βάση τη συμφωνία, στο άρθρο 31 παράγραφος 4, μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα μέρη της. Θα την καταγγείλετε; Ναι ή όχι; Να γνωρίζουν οι Έλληνες, να γνωρίζουν οι Γάλλοι, να γνωρίζουν και οι Τούρκοι οι οποίοι εμφανώς δεν χαίρονται. Να ξέρουν αν θα την καταγγείλετε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τι ακριβώς θα κάνετε; Οφείλετε τουλάχιστον στη φίλη Γαλλία μία ειλικρινή απάντηση» τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Εάν το δόγμα της χώρας ήταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ο καθένας μπορεί να μπαίνει όποτε και όπως θέλει, αυτό το δόγμα το αλλάζουμε. Γιατί το Μάρτη του 2020 στον Έβρο δεν επιτρέψαμε μια εισβολή οργανωμένη από την Τουρκία. Ναι λοιπόν, το αλλάζουμε το δόγμα. Εάν κ. Τσίπρα το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής επί δικών σας ημερών ήταν να παραγγέλνουμε φρεγάτες με leasing - αυτά έλεγε ο κ. Καμμένος - ναι το αλλάζουμε. Εάν το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής ήταν να παραγγέλνουμε φρεγάτες με leasing, λες και ήταν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, όπως έλεγε ο κ. Καμμένος το αλλάζουμε και αυτό το δόγμα. Αλλάζουμε το δόγμα γιατί επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα, γιατί κάνουμε συμφωνίες με Ιταλία, Αίγυπτο, όχι να μιλάμε για διεθνές δίκαιο και να μην κάνουμε τίποτα. Να αφήνουμε τα υποβρύχιο μας χωρίς τορπίλες, τα πλοία επιφάνειας σε κακή κατάσταση; κι αυτό το δόγμα το αλλάζουμε, να έχουμε ΥΠΕΘΑ τον κ. Καμμένο οπού η γελοιότητα συναντούσε τη μεγαλομανία, κι αυτό το αλλάζουμε». 

«Αντέχουμε να αγοράσουμε και τα Rafale και τις Belharra οι οποίες θα αρχίσουν να αποπληρώνονται από το 2025 και μετά» είπε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα που δήθεν τον έπιασε ο πόνος για την οικονομία της χώρας. 

«Το ερώτημα όμως είναι αν αυτή η συμφωνία η οποία συνδέει την απόκτηση φρεγατών με την στρατηγική εταιρική σχέση την επιδιώξατε και εσείς στο παρελθόν... Θυμάστε τι είχατε πει σε συνέντευξη στον ιστότοπο militaire το Δεκέμβριο του 2020; Αυτό το οποίο το οποίο λέγατε ήρθαμε και το κάναμε και τώρα εσείς το καταψηφίζετε» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ξέρετε τι κάνατε σε αυτή τη συνέντευξη; Θεωρήσατε ότι βάζοντας τον πήχη τόσο ψηλά θα ήταν αδύνατο να τον φτάσουμε. Είστε εκτεθειμένος να εξηγήσετε γιατί αυτό που ζητούσατε το Δεκέμβριο του 2020, τώρα το απορρίπτετε.

«Η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής είναι εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο επιβεβαιώνει τη βούληση της Γαλλίας για συνδρομή. Η Γαλλία ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έστειλε και πλοία και αεροσκάφη όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ πέρυσι τον Αύγουστο». Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ μικρότητα και μικροπολιτική συμπεριφορά. 

Πόσες είναι οι επιχειρήσεις στο Σαχέλ; Τις ξέρετε; Υπάρχει η αμιγώς γαλλική επιχείρηση Μπαρκάν που εμπλέκεται προφανώς σε εχθροπραξίες. Υπάρχει και μία ακόμα που παρέχει υποστήριξη στη συνολική γαλλική παρουσία στο Σαχέλ. Ποιες χώρες συμμετέχουν; Το Βέλγιο, η Δανία, η Εσθονία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Τσεχία. Όλες αυτές οι χώρες δεν έχουν υπογράψει καμία συμφωνία με τη Γαλλία. Δεν βρίσκονται καν στη Μεσόγειο. Κρίνουν σκόπιμο να υπάρχει δική τους υποστηρικτική παρουσία.

Η Ελλάδα δεν έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει σε αυτή τη δύναμη αλλά και να το έκανε, θα το έκανε σε αυτό το πλαίσιο. Οι λαϊκισμοί σας περί επιστροφών φέρετρων με την ελληνική σημαία είναι ότι αθλιότερο έχω ακούσει σε αυτή την αίθουσα από όταν ανέλαβα τη διακυβέρνηση του τόπου». 

Για το Σαχέλ ανέφερε ακόμα ότι στόχος να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει του ένα φαινόμενο που θέτει σε κίνδυνο ζωτικά συμφέροντας της Ευρώπης, και διογκώνει τις μεταναστευτικές ροές. 

«Καταθέστε μου μία συμφωνία αμυντικής συνδρομής που κάνει αναφορά στα ζητήματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Η συμφωνία αναφέρεται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε επίπεδο ΕΕ, δεν έχει μηχανισμό ενεργοποίησης. Το θέμα το έθεσα σε ανώτατο επίπεδο στο ευρωπαϊκό συμβούλιο».

Απαντώντας στην αποστροφή Τσίπρα περί αγωνίας του, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ναι, έχω αγωνία όταν έχω την Τουρκία απέναντι με απειλή casus belli έχω αγωνία και μεγάλη, εσείς είχατε κ. Τσίπρα; 

Αναφέροντας μια ρήση του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω  σχολίασε δηκτικά ότι «η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν». 

«Μιλήσατε για τη ‘μικρή Ελλάδα’… Η Ελλάδα είναι μικρή γιατί την βλέπετε εσείς έτσι, εμείς όχι. Με αυτοπεποίθηση, με ισχυρή γεωπολιτική παρουσία, με ρολό στην Ευρώπη με σταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο… Δεν πάσχουμε από μεγαλοϊδεατισμό κ. Τσίπρα, ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε αυτή χώρα και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φέρει την Ελλάδα στο δικό μικρό σας μέγεθος» κατέληξε ο πρωθυπουργός. 



Ελληνογαλλική συμφωνία : 191 πατριωτικά ΝΑΙ - 109 ανθελληνικά ΟΧΙ


 

Την ιστορική αυτή συμφωνία ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, και μιά βουλευτής ανεξάρτητη βουλευτής που είχε διαγραφεί από το ΜέΡΑ25, αντίθετα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Συνολικά, υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν 191 βουλευτές, κατά οι 109, ενώ δεν υπήρξε «παρών».

Η ανεξάρτητη βουλευτής που ψήφισε πατριωτικά είναι η Κωνσταντίνα Αδάμου, η οποία έχει διαγραφεί από το ΜέΡΑ25.