Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Νέα ανθελληνική ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται οι αμόρφωτοι κατά της Ελλάδας και της FRONTEX

 


Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν ξέρει να διαβάσει ένα αγγλικό κείμενο!!! Και στον ΣΥΡΙΖΑ η αμορφωσιά πάει σύννεφο σε όλους τους τομείς.

ΣΥΡΙΖΑ: Να έρθει στη Βουλή το πόρισμα της LIBE για την Frontex και τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της Ελλάδας για τη FRONTEX παρότι η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου δεν βρήκε καμία απόδειξη επαναπροωθήσεων.

Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της Ελλάδας για τη FRONTEX, ζητώντας να έρθει το θέμα στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η έκθεση του Εκθεση Ευρωκοινοβουλίου δεν βρήκε καμία απόδειξη εμπλοκής της Frontex σε περιστατικά επαναπροωθήσεων.

Τι αναφέρει η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου:

Η τελική έκθεση δημοσιεύθηκε στις 15 Ιουλίου και το συμπέρασμα της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συστήθηκε από την Επιτροπή Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και στην οποία ανατέθηκε η διερεύνηση της λειτουργίας της FRONTEX, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είναι ότι δεν αποδεικνύεται εμπλοκή της FRONTEX σε φερόμενα περιστατικά επαναπροωθήσεων.

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις επιχειρούν σε ένα περίπλοκο περιβάλλον στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αντιμετωπίζοντας σύνθετες προκλήσεις από την επιθετική συμπεριφορά της τουρκικής ακτοφυλακής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η FRONTEX δρα και θα συνεχίσει να δρα σε περιοχές όπου οι γεωπολιτικές περιπλοκότητες είναι απρόβλεπτες».

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζει ότι ο ευρωπαϊκός Οργανισμός είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κατά τη σύνταξη της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις με τον εκτελεστικό διευθυντή και τον υπεύθυνο για θέματα Θεμελιωδών Ελευθεριών της FRONTEX, με ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και με τον Ευρωπαίο Συνήγορο του Πολίτη, εκπροσώπους ΜΚΟ και ειδικούς σε θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

Η Έκθεση συμπεραίνει ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση της εσωτερικής λειτουργίας της FRONTEX και απευθύνει συστάσεις στον Οργανισμό, την Επιτροπή και το Συμβούλιο για πιο αποτελεσματική δράση και αντιμετώπιση τυχόν παρατηρούμενων δυσλειτουργιών. Ωστόσο, όσον αφορά τις καταγγελίες για πρακτικές επαναπροωθήσεων, δεν επιβεβαιώνει τους, βασιζόμενους σε δημοσιογραφικές πληροφορίες και αμφιβόλου αξιοπιστίας μαρτυρίες, ισχυρισμούς.

Με την Έκθεσή της, η Ομάδα Εργασίας για τον Έλεγχο της FRONTEX (FRONTEX Scrutiny Working Group) επιδιώκει να συμβάλει στη βελτίωση του Οργανισμού και σίγουρα όχι να τον αποδυναμώσει, καθώς και να διασφαλίσει ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων παραμένει ισχυρή και αποτελεσματική, με σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εάν έβαζε κάποιον που ξέρει αγγλικά να τους τον διαβάσει θα καταλάβαινε ότι η έκθεση μόνο κατά της FRONTEX δεν είναι, και απλά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αμόρφωτοι και ηλίθιοι γιατί μόνο έτσι μπορείς να τους χαρακτηρίσεις.

Αυτός ο θίασος λοιπόν ζητά να έρθει στη Βουλή το πόρισμα της LIBE για την Frontex και τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

Και λένε τα νούμερα του θιάσου βγάζοντας δικά τους πορίσματα «Το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τις πράξεις της Frontex είναι ξεκάθαρο και δεν χωρούν πλέον μισόλογα και "ήξεις αφήξεις"», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως σημειώνει, «σύμφωνα με αυτό, γίνονταν και γίνονται σταθερά pushbacks στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, ενώ η κυβέρνηση κατηγορείται ότι αρνήθηκε την σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών και την αποτροπή τέτοιων παράνομων πράξεων σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο».

«Η Frontex, όπως αποκαλύπτεται, είχε αποδείξεις, γνώριζε και συγκάλυψε παράνομες επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο. Όπως καταγράφεται στις σελίδες του πορίσματος, οι ελληνικές αρχές είχαν και έχουν την εντολή να κάνουν pushbacks, πράξεις παράνομες σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, στις οποίες η Frontex ήταν παρούσα», τονίζει αντί να ντρέπεται που υπάρχει και σαν παράταξη.



Γελάει όλη η Ελλάδα! Ο Κουτσούμπας ζητάει να δίνονται δωρεάν, τα δωρεάν εμβόλια

 



Κάποιος χρεώνει τα εμβόλια στα στελέχη του ΚΚΕ αλλιώς τέτοια ηλιθιότητα δεν θα την έλεγε ο αρχηγός τους!!

Πρέπει όταν εμβολίασαν τον Κουτσούμπα κάποιος να του ζήτησε λεφτά αλλιώς δεν τον είχαμε για τόσο βλάκα.

Συγκεκριμένα ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε: 

"Το καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού που προτείνει το ΚΚΕ απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Εξαντλητική ενημέρωση του πληθυσμού, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ταυτόχρονα απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους στρατευμένους τους φοιτητές, τους σπουδαστές, μαθητές. Ιδιαίτερα χρειάζονται, εδώ και τώρα, μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές συνολικά, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων"



Επικίνδυνοι ψεκασμένοι αρνητές επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο

 


Επίθεση επικίνδυνων ψεκασμένων αρνητών της πανδημίας, στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοίού. 

Αποτέλεσμα ήταν να ανάψουν φωτιές, να πυρπολήσουν αμάξια και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Το συγκρότημά δέχθηκε επίθεση από ψεκασμένους, που πέταξαν κροτίδες και προκάλεσαν καταστροφές, τόσο στα αυτοκίνητα του σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου.



Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και των συλλήψεων τραυματίστηκαν 12 μέλη της δύναμης, από τα οποία τα επτά επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο. Οι δύο από αυτούς έχουν τραυματιστεί σοβαρά

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε προσώπων, ενώ συνεχίζεται η αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού για την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που συμμετείχαν σε αυτά και είναι δέκα στο σύνολο. 

Πέντε άτομα προφυλακίστηκαν σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια με την επίθεση ομάδας αντιεμβολιαστών στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ στην Λευκωσία. Έχουν εκδοθεί ακόμα τέσσερα εντάλματα σύλληψης και έχουν δημοσιοποιηθεί οι φωτογραφίες ακόμα 10 ατόμων τα οποία αναζητούνται αφού έγινε ταυτοποίηση τους.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία απο τους ψεκασμένους για τα μέτρα κατά της πανδημίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Η Αστυνομία θα εξετάσει οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ώρα των επεισοδίων, καθώς και υλικό από τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής.

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και προσθέτει:

«Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».

Tην έντονη καταδίκη της για την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» στη Λευκωσία, εξέφρασε με ανάρτησή της στο τουίτερ, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας ότι η ελευθερία του τύπου είναι «αδιαπραγμάτευτη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την άνανδρη επίθεση κατά του συγκροτήματος Δίας-SIGMATV. Η ελευθερία του τύπου είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Τη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19 οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί, με βάση πάντα την επιστήμη» υπογράμμισε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής, μετά την επίθεση στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ από αρνητές των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού.

Προηγήθηκε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου ανέφερε: Η ελευθεροφωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας. Η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση.

Από το συγκρότημα «ΔΙΑΣ», κατέληξαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα επεισόδια, μετά την πορεία ενάντια στο SafePass και στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα των επικίνδυνων ψεκασμένων αρνητών που βρέθηκαν στο Προεδρικό, άναψαν φωτιά στην κεντρική πύλη του Προεδρικού, ενώ πετούσαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί για να τους αποτρέψουν.




Ο Ερντογάν με «δώρα» στο ψευδοκράτος - Οι Τουρκοκύπριοι του γυρίζουν την πλάτη


 

Η Λευκωσία αναμένει σήμερα τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει στην λεγόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους ο Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να αποφασίσει για τον τρόπο αντίδρασης, ο οποίος σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει θα είναι πολιτικός, διπλωματικός και νομικός.

Ήδη από χθες σε τουρκικά και τουρκοκυπριακά ΜΜΕ διαρρέουν πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάζοντας ως πολύ πιθανή την ανακοίνωση αναγνώρισης του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έχει αποστείλει αντιπροσωπεία στα κατεχόμενα για να παραστεί στους εορτασμούς για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Στα κατεχόμενα βρίσκονται και αντιπροσωπείες από το Κιργιστάν και το Καζακστάν.

Κίνδυνος για Αμμόχωστο

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αποκλείεται να καλέσει του Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες περιουσιών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (Βαρώσι) να επιστρέψουν στα σπίτια τους κάνοντας αιτήσεις στην «επιτροπή περιουσιών» του ψευδοκράτους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανησυχεί την κυπριακή κυβέρνηση καθώς εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες έχουν εκφράσει πρόθεση να επιστρέψουν στα σπίτια τους ακόμα και υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, ζητώντας μάλιστα την ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είχε γίνει και με τους Μαρωνίτες πρόσφυγες που επέστρεψαν στον κατεχόμενο Κορμακίτη.

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ζητήσει από τους πρόσφυγες υπομονή και τους έχει καλέσει να αποφύγουν να παίξουν στο παιχνίδι που παίζει η Τουρκία με την Αμμόχωστο.

Το ψευδοκράτος ήδη έχει προχωρήσει σε έργα με σκοπό το άνοιγμα της πόλης που μένει κλειστή ως στρατιωτική περιοχή από τον Αύγουστο του 1974.

Μάλιστα γίνονται παρεμβάσεις σε ιστορικά κτήρια, όπως στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου, από το οποίο αφαιρέθηκε η ελληνική επιγραφή ώστε να μην θυμίζει σε τίποτα τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της πόλης. Επίσης έχουν ξηλωθεί όλες οι ταμπέλες των οδών που ήταν στα ελληνικά και έχει ανοίξει η πρόσβαση προς την παραλία για χρήση από πολίτες.

Παρά το ότι οι κινήσεις της Τουρκίας παραβιάζουν ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, οι αντιδράσεις του ΓΓ του ΟΗΕ και της ΕΕ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν χλιαρές έως αδιάφορες.

Η Λευκωσία έχει προειδοποιήσει ότι θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο στην ΕΕ, για θέματα που αφορούν την Τουρκία, ενώ δεν αποκλείεται και η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Φυσικό αέριο

Πληροφορίες επίσης από τουρκοκυπριακές και τουρκικές πηγές, υποστηρίζουν πως ο Τούρκος Πρόεδρος θα κάνει και ανακοινώσεις σε σχέση με τις έρευνες που πραγματοποίησαν τουρκικά ερευνητικά σκάφη και γεωτρύπανα σε θαλάσσιες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

Δεν είναι σίγουρο αν μιλήσει, για εντοπισμό κοιτάσματος, αλλά ίσως ανακοινώσει ενθαρρυντικές ενδείξεις, καλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία να συνεργαστεί προς όφελος όλων, γνωρίζοντας βεβαίως πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς ισοδυναμεί με απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και αναγνώριση του ψευδοκράτους και των τετελεσμένων της εισβολής.

Στρατιωτική ενίσχυση

Οι άλλες ανακοινώσεις του Ερντογάν φαίνεται πως θα σχετίζονται με την δημιουργία ναυτικής και αεροπορικής βάσης για οπλισμένα drones. Η Τουρκία έχει εκφράσει αυτές τις προθέσεις εδώ και καιρό, προκαλώντας την αντίδραση και των Τουρκοκυπρίων αφού ήδη στα κατεχόμενα βρίσκονται πέραν των 40.000 Τούρκων στρατιωτών.

Παρατράγουδα στο ψευδοκράτος

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κόμμα Κοινωνικής Δικαιοσύνης του ψευδοκράτους έχουν αποφασίσει να μποϊκοτάρουν την επίσκεψη Ερντογάν και σήμερα δεν θα παραστούν την ομιλία του Τούρκου Προέδρου στην λεγόμενη «βουλή».

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ ο οποίος έκανε λόγο για «ιστορική προδοσία» λέγοντας πως αυτοί που πήραν αυτή την απόφαση είναι σε συνεργασία με την ελληνοκυπριακή πλευρά. «Προσπαθούν να παραδώσουν τους Τούρκους στους φασίστες της ΕΟΚΑ. Επικεφαλής αυτής της οργάνωσης είναι ο Τουρκοκύπριος ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, του ΑΚΕΛ.

Αυτά τα κόμματα που έχουν ενοχληθεί από τον Ερντογάν, τις προηγούμενες ημέρες πήγαν και συναντήθηκαν με τον ελληνοκύπριο ηγέτη, Νίκο Αναστασιάδη που με κάθε ευκαιρία μειώνει τους Τουρκοκύπριους. Σε αυτή την συνάντηση, ποζάρουν ευτυχισμένοι με τον Αναστασιάδη, ο οποίος επαίνεσε την ΕΟΚΑ, που δολοφόνησε βάναυσα τους Τούρκους, και μας αποκαλούσε πειρατικό κράτος. Τώρα, δηλώνοντας ότι δεν θα έρθουν να ακούσουν τον Ερντογάν δεν σέβονται τη βούληση των Τουρκοκυπρίων και του τουρκικού λαού. Οι πολίτες μας είδαν πολύ καθαρά με αυτή την ευκαιρία ποιους αυτοί εξυπηρετούν». Ο Τατάρ αναφερόταν σε μια συνάντηση που είχε γίνει το 2018.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι οι λεγόμενοι «βουλευτές» που δεν θα συμμετάσχουν στην συνεδρία της «βουλής» του ψευδοκράτους προσπαθούν να καταστήσουν μειονότητα στην Κύπρο τους Τουρκοκύπριους, όπως έγινε με τους μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης.

«Είναι έτοιμοι να κάνουν παραχωρήσεις με τον ενθουσιασμό για την ομοσπονδία. Το νερό που ρέει στη βόρεια Κύπρο είναι έργο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι λαός μου είναι πιστός, δεν είναι αχάριστος σε αυτούς που κάνουν καλό ούτε και ξεχνά αυτούς που το κάνουν. Αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά είναι ότι η Τουρκία επιμένει στην λύση δύο κρατών και δεν είναι εφικτό να εγκαταλείψουν αυτό το μοντέλο».

Πανηγύρια για την εισβολή

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπεία, θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εισβολής του 1974, ενώ θα κάνει εγκαίνια σε διάφορα έργα που έγιναν με την χρηματοδότηση της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου θα πραγματοποιηθούν αύριο μνημόσυνα για τους πεσόντες της εισβολής, ενώ στις 5:00 το πρωί, ώρα που ξεκίνησε η εισβολή, θα ηχήσουν οι σειρήνες.

Και ποδόσφαιρο

Ο Ερντογάν θα φτάσει στο ψευδοκράτος σήμερα το μεσημέρι και το βράδυ θα παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ «Διασημοτήτων και Πολιτικών» στο στάδιο Ατατούρκ. Τον αγώνα οργανώνει ο καναλάρχης Ατζούν Ιλίτζαλι, ενώ ο Ερντογάν θα βρεθεί στις κερκίδες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Τα μέτρα ασφαλείας στα κατεχόμενα είναι δρακόντεια καθώς μεγάλη μερίδα Τουρκοκυπρίων έχει εκφράσει αντίθεση με την επίσκεψη Ερντογάν, με την αντιπολίτευση να καλεί σε αποχή από τις εκδηλώσεις στις οποίες θα παρίσταται ο Τούρκος Πρόεδρος. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα πάει στην Αμμόχωστο και θα τελέσει τα εγκαίνια του κήπου του Ελληνικού Γυμνασίου που μετονομάστηκε σε «εθνικό κήπο», μέσω διαδικτύου!


Πηγή : protothema.gr



Φον ντερ Λάιεν για υπόθεση Pegasus: Απαράδεκτο εάν ισχύει


 

«Εάν συμβαίνει αυτό, είναι εντελώς απαράδεκτο» υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα 17 διεθνών μέσων ενημέρωσης για κατάχρηση του λογισμικού υποκλοπής Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO Group από αυταρχικά καθεστώτα και κυβερνήσεις, προκειμένου να παρακολουθούνται οι κινήσεις δημοσιογράφων, ακτιβιστών και πολιτικών.

Σε δηλώσεις της από την Πράγα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι αυτό θα ήταν ενάντια σε κάθε κανόνα που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με έρευνα μέσων ενημέρωσης για μια μαζική διαρροή δεδομένων, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, πολιτικοί και δικηγόροι σε όλο τον κόσμο βρέθηκαν στο στόχαστρο αυταρχικών καθεστώτων και κυβερνήσεων, μέσω της χρήσης λογισμικού υποκλοπής το οποίο πωλείται από ισραηλινή εταιρεία.

Η έρευνα -η οποία δημοσιεύθηκε σε 17 μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους στις εφημερίδες Le Monde, The Guardian και The Washington Post- μιλά για εκτεταμένη και συνεχιζόμενη κατάχρηση του λογισμικού υποκλοπής Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO Group.

Το λογισμικό Pegasus, αφού εγκατασταθεί εν αγνοία του κατόχου του σε κάποιο κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone, επιτρέπει την υποκλοπή μηνυμάτων, φωτογραφιών, επαφών, καθώς και των κλήσεων.

Η ιδρυθείσα το 2011 στο Ισραήλ εταιρία NSO, η οποία κατηγορείται συχνά πως παίζει το παιχνίδι αυταρχικών καθεστώτων, διαβεβαιώνει πως το λογισμικό της χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παρακολούθηση και την εξάρθρωση κυκλωμάτων κακοποιών ή τρομοκρατών.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έκανε λόγο για την «αποκάλυψη της χρονιάς».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Die Welt: Καθεστώς φόβου του Ερντογάν στη Γερμανία – «Αλωνίζουν» στελέχη της ΜΙΤ

 


Πολλά έχουν ειπωθεί για το «μακρύ χέρι» του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία. Μία νέα διάσταση δίνει ο γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος, την εποχή που εργαζόταν ως ανταποκριτής στην Τουρκία, είχε φυλακιστεί χωρίς καν να του απαγγελθούν κατηγορίες. 

Σε σημερινό (Δευτέρα) άρθρο του με τίτλο «Καθεστώς φόβου από τον Ερντογάν στη Γερμανία» ο Ντενίζ Γιουζέλ γράφει, μεταξύ άλλων στην εφημερίδα του Βερολίνου: «Η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ μπορεί να δρα σχεδόν ανενόχλητη. Σύμφωνα με ποικίλα δημοσιεύματα για την ΜΙΤ εργάζονται στη Γερμανία 800 συνεργάτες πλήρους απασχόλησης, καθώς και 6.000 έως 8.000 ανεπίσημοι συνεργάτες. Καμία ξένη μυστική υπηρεσία δεν διαθέτει περισσότερο προσωπικό σε γερμανικό έδαφος και, αντιστρόφως, η ΜΙΤ δεν διαθέτει περισσότερο προσωπικό σε καμία άλλη χώρα εκτός Τουρκίας. (...) 

Στους πληρωμένους καταδότες προστίθενται και εκείνοι που «καρφώνουν» οικειοθελώς γείτονες και συναδέλφους, είτε στην ιστοσελίδα της τουρκικής αστυνομίας, είτε με χαρακτηριστική άνεση μέσω app. Αποτέλεσμα: το καθεστώς φόβου του Ερντογάν έχει εξαπλωθεί προ πολλού και στη Γερμανία».

 


Πηγή: DW - Γιάννης Παπαδημητρίου

skai.gr



Τσίπρας για τον σύντροφο δολοφόνο Φολέγανδρου μία «κακιά στιγμή»

 


Ούτε μεγάλα λόγια, ούτε κατηγορίες κατά της κυβέρνησης, ούτε υπερβολές τραβηγμένες απο τα μαλλιά, γιατί τώρα απλά εμπλέκεται σύντροφος και ήταν απλά μία «κακιά στιγμή» και η υποκρισία του Τσίπρα σε όλο της το μεγαλείο.

Αυτό ήταν το σχόλιο του Τσίπρα για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, και με κλεμμένο σχόλιο στο τέλος απο τα λόγια της μητέρας της άτυχης Γαρυφαλλιάς.

«'Αλλη μία γυναικοκτονία για την οποία ευθύνεται μία "κακιά στιγμή"», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου από τον 30χρονο σύντροφό της. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μας. Όσο βαθύτερα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο περισσότερο θα φροντίσουμε να μεγαλώσουμε τους γιους μας με τρόπο που να σέβονται και να εκτιμούν κάθε γυναίκα».



Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Τόλης Βοσκόπουλος


Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ένας από τους τελευταίους θρύλους του ελληνικού τραγουδιού, ο πρίγκιπας του λαικού τραγουδιού, έφυγε από ανακοπή καρδιάς. Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας στην εντατική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Για περισσότερα από 35 χρόνια όλες οι εμφανίσεις του ήταν sold-out, με τον Τόλη Βοσκόπουλο να αποθεώνεται από τους φανατικούς θαυμαστές. Τραγούδια-επιτυχίες του Τόλη Βοσκόπουλου, όπως «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρό μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αυτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή» και πόσα άλλα, όλα αγαπημένα.