Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Die Welt: Καθεστώς φόβου του Ερντογάν στη Γερμανία – «Αλωνίζουν» στελέχη της ΜΙΤ

 


Πολλά έχουν ειπωθεί για το «μακρύ χέρι» του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία. Μία νέα διάσταση δίνει ο γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος, την εποχή που εργαζόταν ως ανταποκριτής στην Τουρκία, είχε φυλακιστεί χωρίς καν να του απαγγελθούν κατηγορίες. 

Σε σημερινό (Δευτέρα) άρθρο του με τίτλο «Καθεστώς φόβου από τον Ερντογάν στη Γερμανία» ο Ντενίζ Γιουζέλ γράφει, μεταξύ άλλων στην εφημερίδα του Βερολίνου: «Η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ μπορεί να δρα σχεδόν ανενόχλητη. Σύμφωνα με ποικίλα δημοσιεύματα για την ΜΙΤ εργάζονται στη Γερμανία 800 συνεργάτες πλήρους απασχόλησης, καθώς και 6.000 έως 8.000 ανεπίσημοι συνεργάτες. Καμία ξένη μυστική υπηρεσία δεν διαθέτει περισσότερο προσωπικό σε γερμανικό έδαφος και, αντιστρόφως, η ΜΙΤ δεν διαθέτει περισσότερο προσωπικό σε καμία άλλη χώρα εκτός Τουρκίας. (...) 

Στους πληρωμένους καταδότες προστίθενται και εκείνοι που «καρφώνουν» οικειοθελώς γείτονες και συναδέλφους, είτε στην ιστοσελίδα της τουρκικής αστυνομίας, είτε με χαρακτηριστική άνεση μέσω app. Αποτέλεσμα: το καθεστώς φόβου του Ερντογάν έχει εξαπλωθεί προ πολλού και στη Γερμανία».

 


Πηγή: DW - Γιάννης Παπαδημητρίου

skai.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου