Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Νέα Δημοκρατία : Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχετικά με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι.

Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας.

Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα.

Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».


Βαθαίνει η κρίση στη Βενεζουέλα, σιωπηρή παραμένει η Αθήνα



Φυγή προς τα εμπρός δεν υπήρξε. Μόνο περαιτέρω απονομιμοποίηση της προεδρικής εξουσίας, εμβάθυνση του πολιτικού αδιεξόδου, παράταση της καταστροφικής οικονομικής κρίσης και, βέβαια, περισσότερες χαμένες ζωές στα νέα βίαια επεισόδια της τελευταίας εβδομάδας.

Ο ελιγμός του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, να συγκαλέσει Συντακτική Συνέλευση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα αμφισβήτησής του που μαίνεται από τον Απρίλιο με αλλεπάλληλες διαδηλώσεις που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 120 νεκρούς, δεν αποδίδει. Η ίδια η ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη της Συντακτικής Συνέλευσης μποϊκοταρίστηκε από την αντιπολίτευση (η οποία υποδέχθηκε την προγραμματισμένη εγκαθίδρυση του νέου Σώματος με τον προγραμματισμό νέων ογκωδών διαδηλώσεων) και παράλληλα καταγγέλθηκεως νοθευμένη. Πρωταγωνιστής της καταγγελίας ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ η ίδια η εταιρεία πληροφορικής την οποία το βενεζολάνικο κράτος χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια για τη διοργάνωση των εκλογικών του αναμετρήσεων.

Οι καταγγελίες για νοθεία

Κατά τη Smartmatic, η οποία παρέχει τεχνολογία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για εκλογές σ' όλον τον κόσμο, το ποσοστό συμμετοχής που ανακοινώθηκε επισήμως ήταν παραφουσκωμένο κατά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ψήφους. Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Smartmatic, Αντόνιο Μουχίκα, σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, η λαθροχειρία μπόρεσε να γίνει αντιληπτή λόγω του αυτοματοποιημένου εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με εσωτερικά δεδομένα του εκλογικού συμβουλίου που είχαν εξετασθεί από το πρακτορείο Ρόιτερς, μόνο 3,7 εκατ. άνθρωποι είχαν ψηφίσει έως τις 5:30 μ.μ. της Κυριακής. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο τελικός αριθμός των ψηφισάντων έφθασε, χάρη σε μια ανεξήγητη "συρροή" της τελευταίας στιγμής, τα 8,1 εκατομμύρια – αριθμός που προφανώς αφορά τη σύγκριση με τα 7,5 πολιτών που ανακοινώθηκε ότι συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα της αντιπολίτευσης στα μέσα Ιουλίου, με το ερώτημα της αποκήρυξης της Συντακτικής Συνέλευσης, της διενέργειας νέων προεδρικών, βουλευτικών και περιφερειακών εκλογών καθώς και της προσφυγής στον στρατό για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης.

Ούτως ή άλλως η συμμετοχή 8,1 εκατομμυρίων πολιτών αντιστοιχεί στο 41% των εγγεγραμμένων – ποσοστό που υποδηλώνει πολιτική αποδυνάμωση. Όμως τα πράγματα καθιστά βέβαια πολύ χειρότερα η υποψία νοθείας.

Πρόβλημα νομιμοποίησης

"Πρόκειται για σεισμό", έκρινε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου το οποίο από τις βουλευτικές εκλογές του 2015 ελέγχει η αντιπολίτευση και προορίζεται κατά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να παραγκωνισθεί από τη Συντακτική Συνέλευση.

Για "ανεύθυνη καταγγελία που βασίζεται σε αβάσιμες εκτιμήσεις σχετικά με στοιχεία που έχει στην κατοχή του αποκλειστικά το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο", έκανε λόγο από την άλλη πλευρά η πρόεδρός του, Τιμπισάι Λουκένα, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος Μαδούρο θεωρεί η καταγγελία αποτελεί "αντίδραση του διεθνούς εχθρού", ενώ η ψηφοφορία υπήρξε "διαφανής".

Ωστόσο, η Γενική Εισαγγελέας Λουίσα Ορτέγα, η οποία έχει στραφεί εναντίον της κυβέρνησης, έκανε γνωστό ότι όρισε δύο δικαστές για να ερευνήσουν τους τέσσερις διευθυντές του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου σχετικά με αυτό το "σκανδαλώδες", όπως το χαρακτήρισε, και πρωτοφανές αδίκημα. Η ίδια από τη Δευτέρα είχε αποκηρύξει την τη Συντακτική Συνέλευση, κάνοντας λόγο για "δικτατορική φιλοδοξία" του Μαδούρο.

Ομόθυμα απορριπτική υπήρξε και η ρωμαιοκαθολική εκκλησιαστική ιεραρχία της Βενεζουέλας, μολονότι σε προηγούμενη φάση η Αγία Έδρα είχε προθυμοποιηθεί να μεσολαβήσει μεταξύ βενεζολάνικης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Τα προβλήματα νομιμοποίησης που αντιμετωπίζουν οι κυβερνώντες φανερώνει και η πρωτοβουλία Μαδούρο να μεταθέσει από την Τετάρτη για την Πέμπτη και κατόπιν ξανά για χθες Παρασκευή την ορκωμοσία της Συντακτικής Συνέλευσης, ενδεχομένως με την πρόθεση να "βραχυκυκλωθούν" οι κινητοποιήσεις που ετοίμαζε εναντίον του σώματος η αντιπολίτευση.

Στο στόχαστρο οι Λόπες και Λεντέσμα

Ωστόσο, η διεξαγωγή της ψηφοφορίας την Κυριακή άνοιξε τον δρόμο για περαιτέρω εμπρηστικές κινήσεις, καθώς πεδίο επαφής και συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (και των αντίστοιχων κοινωνικών συμμαχιών) μοιάζει να μην υφίσταται, ενώ η διαδικασία της "φυγής προς τα εμπρός" δεν μπορεί να συνεχιστεί παρά διά της πλειοδοσίας.

Η κρισιμότερη για τη διεθνή θέση του Μαδούρο κίνηση έγινε με τη σύλληψη στις αρχές της εβδομάδας των εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Αντόνιο Λεντέσμα (πρώην δημάρχου Καράκας) και Λεοπόλδο Λόπες (ιδρυτή της "Λαϊκής Θέλησης") οι οποίοι συνελήφθησαν εκ νέου και έκτοτε κρατούνται σε άγνωστη τοποθεσία, ενώ ήδη βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιοριοσμό, έπειτα από μετατροπή προηγούμενης ποινής τους για τον ρόλο τους στις διαδηλώσεις του 2014.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαιολόγησε την απαγωγή κάνοντας λόγο για "πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών περί σχεδίου απόδρασης" και για παραβίαση των όρων κατ' οίκον κράτησης των δύο πολιτικών, που αφορούσαν απαγόρευση του "πολιτικού προσηλυτισμού" για τον έναν και κάθε "δήλωση προς μέσα ενημέρωσης" για τον άλλο.

Η αντίδραση Τραμπ

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τον Μαδούρο (ο οποίος δήλωσε δημόσια λίγες ώρες νωρίτερα ότι θα κινηθεί εναντίον της αντιπολίτευσης) προσωπικά υπεύθυνο για την υγεία και ασφάλεια των κυρίων Λόπεζ, Λεντέσμα, και όποιων άλλων έχουν συλληφθεί" ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ την ανησυχία του εξέφρασε και ο ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν. Ο ίδιος προέτρεψε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας "να αποφυλακίσει αμέσως όλους όσοι κρατούνται διότι άσκησαν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι με ειρηνικό τρόπο” και να μην "κάνει μια ήδη εξαιρετικά εκρηκτική κατάσταση ακόμα χειρότερη μέσω της χρήσης υπέρμετρης βίας, λ.χ. μέσω βίαιων κατ' οίκον εφόδων από τις δυνάμεις ασφαλείας".

Το ερώτημα της ευρωπαϊκής κοινής στάσης

Ήδη από τη Δευτέρα, η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στον Νικολάς Μαδούρο, παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία του που βρίσκονται υπό αμερικανική δικαιοδοσία και απαγορεύοντας στους Αμερικανούς να έχουν δοσοληψίες μαζί του. Με τον τρόπο αυτόν ο Βενεζολάνος ηγέτης τοποθετείται στην ίδια κατηγορία με τον Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας, τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε και τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας.

Τα βλέμματα όμως στρέφονται κατεξοχήν στην Ε.Ε., που ετοιμάζεται να μιμηθεί την αμερικανική κυβέρνηση υιοθετώντας οικονομικές κυρώσεις. "Οι διαβουλεύσεις με κράτη-μέλη συνεχίζονται ώστε να εξασφαλισθεί μια κατάλληλη και συντονισμένη απάντηση από την Ε.Ε. Προφανώς συζητείται ένα πλήρες φάσμα δράσεων", δήλωσε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Κομισιόν χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιος ο πραγματικός ρόλος της Ελλάδας;

Την επομένη, πάντως, μολονότι οι σχετικές δηλώσεις της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι εκ μέρους και των κρατών-μελών αποτελούσαν πολιτικά καταπέλτη ("Η Συντακτική Συνέλευση επιδείνωσε σημαντικά την κρίση στη Βενεζουέλα" και δεν αναγνωρίζεται από τους "28"), δεν άφηναν να διαφανεί κάτι συγκεκριμένο στο επίπεδο των κυρώσεων. Κατά πολλούς, η ερμηνεία θα έπρεπε να αναζητηθεί στις ιδεολογικές συμπάθειες της Αθήνας.


Δημοσίευμα των "Financial Times" ανέφερε ότι "η Ελλάδα αντιστέκεται έντονα στα σχετικά αιτήματα της Ισπανίας", μεταξύ των "28" "αποκλείοντας ουσιαστικά την άμεση προοπτική ευρωπαϊκών κυρώσεων που δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς ομόφωνη υποστήριξη από όλα τα κράτη-μέλη". Αλλά και στην ιστοσελίδα Euractiv ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι "η Αθήνα δεν θα δεχόταν καμία δήλωση που θα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει τη Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας".


"Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι ασαφείς και η Κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή.Την ίδια ώρα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν κάθε σχετικό ψήφισμα καταδίκης που έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", ανέφερε ανακοίνωση του τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργου Κουμουτσάκου, με την οποία καλείται "το υπουργείο Εξωτερικών να διευκρινίσει επιτέλους με τρόπο επίσημο και κατηγορηματικό ποια ακριβώς είναι η θέση της χώρας μας και αν είναι αυτή που, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εμφανίζεται ως βασικός και επίμονος υποστηρικτής του καθεστώτος Μαδούρο".

"Αντί να αναπαράγει ανακριβή δημοσιεύματα για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της Βενεζουέλας κατά τη συζήτηση στις Βρυξέλλες", το υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. να διαβάσει τις σχετικές δηλώσεις που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα η Ε.Ε., ενώ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ανυπόστατα τα περί ελληνικού βέτο στις κυρώσεις, κατά τη συζήτηση της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

Από την επίσκεψη Παππά-Αρτεμίου στο Καράκας στο κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Η κρίση της Βενεζουέλας αποτέλεσε από νωρίς αντικείμενο εσωτερικής αντιπαράθεσης στην ελληνική πολιτική ζωή, καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα με αμφίσημες τοποθετήσεις ή απλώς διά της σιωπής, άλλοτε προσπαθεί να πάρει τις αποστάσεις της από το καθεστώς Μαδούρο, το οποίο αποτελούσε ομολογημένα πηγή έμπνευσης μέχρι πρότινος για τον ΣΥΡΙΖΑ, και άλλοτε να το υπερασπισθεί, αμβλύνοντας ει δυνατόν τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρέσβυς της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φαρίντ Φερνάντες, εκλήθη ως ομιλητής, στο "εναλλακτικό κάμπινγκ" της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, από κοινού με τον Γιάννη Μπουρνούς, σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο, οι ελιγμοί μάλλον αφορούν αποκλειστικά το εγχώριο ακροατήριο, καθώς εκ των προτέρων το μήνυμα της Αθήνας είναι ότι δεν επιθυμεί να... ξεφύγει υπέρμετρα από την ευρωπαϊκή συναίνεση επί του θέματος και να σταθεί εμπόδιο. Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις Μογκερίνι, οι ευαισθησίες της ελληνικής κυβέρνησης είτε... δεν διατυπώνονται ηχηρά στα ευρωπαϊκά όργανα είτε απλώς αγνοούνται χωρίς περιττές διατυπώσεις.

Η Ν.Δ., πάντως, επιμένει όχι μόνο να προκαλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη στάση της, αλλά με προηγούμενη ανακοίνωσή της επανέφερε το θέμα των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ-Μπολιβαριανής Δημοκρατίας στο πρόσφατο παρελθόν, ζητώντας ενημέρωση για τον πραγματικό σκοπό της μυστικής επίσκεψης του Νίκου Παππά "παρέα με τον ειδικό των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου" στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013. Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής", σύμφωνα με το οποίο αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η πιθανότητα παροχής βοήθειας από το Καράκας σε ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από το ευρώ.


Απομακρύνονται και οι αερομεταφορείς

Η απομόνωση της Βενεζουέλας σταδιακά γίνεται και κυριολεκτική. Η αεροπορική εταιρεία της Αργεντινής Aerolineas Argentinas ανακοίνωσε την ακύρωση της εβδομαδιαίας πτήσης προς και από το Καράκας στις 5 Αυγούστου για "λόγους ασφαλείας και λειτουργικούς λόγους". Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν τερματίσει ή μειώσει τις δραστηριότητές τους στην όλο και πιο απομονωμένη Βενεζουέλα: οι Air Canada και Aéromexico από το 2014, η Alitalia το 2015, οι GOL, Latam και Lufthansa το 2016 και ακολούθησαν οι United Airlines, Avianca et Air France το 2017.


Του Κώστα Ράπτη
Πηγή : capital.gr


Επιχειρούν αλλαγή του κλίματος με ξεθωριασμένα κόλπα ενόψει φορoλαίλαπας που φέρνουν


Ενόψει φορoλαίλαπας επιχειρούν «αριστερή αντεπίθεση» με ολίγη από ΔΕΘ

Τις αναταράξεις που προκάλεσαν το προηγούμενο διάστημα τα νέα μέτρα λιτότητας, η υπόθεση Καμμένου, η σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη και, στη συνέχεια, οι νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη και οι σχέσεις με τη Βενεζουέλα επιχειρεί να αντιμετωπίσει τώρα η κυβέρνηση με μια «αριστερή αντεπίθεση».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτάσσει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κυρίως στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, με την ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων, για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να ικανοποιήσει το αίτημα πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για αριστερό και κοινωνικό πρόσημο στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής. Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε μεγάλη βαρύτητα στα επικοινωνιακά οφέλη που θεωρεί ότι είχαν οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και η μετωπική σύγκρουση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που ήδη έχουν ξεκινήσει τα «μπάνια του λαού».

Η απόφαση για κατάργηση της αριστείας αλλά και οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στα πανεπιστήμια εντάσσονται σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν σχετίζεται με την οικονομία και ικανοποιεί ένα συγκεκριμένο ακροατήριο.

«Καύσωνας»

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναζητούν την κατάλληλη συνταγή για να αντιμετωπιστούν ο «καύσωνας» και η σκληρή πραγματικότητα του φθινοπώρου, που περιλαμβάνει την οργή εκατομμυρίων φορολογουμένων που καλούνται να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση που, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «ενδεχομένως κρύβουν πολλές εκπλήξεις», καθώς θεωρείται πολύ πιθανό οι δανειστές να επαναφέρουν στο τραπέζι νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Για την κυβέρνηση βασικό όπλο της πολιτικής αντιπαράθεσης εξακολουθεί να είναι το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι των κομμάτων του «παλαιού πολιτικού συστήματος». Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τους υπουργούς που στο παρελθόν «έκαναν αμύθητη περιουσία», τα κομματικά στελέχη που «βρέθηκαν με εμβάσματα και off shore εταιρίες» και τους εκδότες «που έπαιρναν δάνεια με αέρα». Το Μαξίμου επαναφέρει τη στρατηγική διχασμού με την «πολιτική σύγκρουσης με τους οπαδούς της παλινόρθωσης του πλέον ακραίου και επιθετικού νεοφιλελευθερισμού που γνώρισε η χώρα» που είναι «διαρκής και ανειρήνευτη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή την Πέμπτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Υγεία, φρόντισε να αναδείξει τις ιδεολογικές διαφορές που υποστηρίζει ότι υπάρχουν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία σε καίρια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα έκανε λόγο για «εκδικητική αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο χώρο της Υγείας» και πρόσθεσε: «Είμαι ευτυχής διότι έχουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση μια ηγεσία που -αυτό δεν το κρύβω- μας ευνοεί. Ευνοεί αυτή την ιδεολογική αντιπαράθεση».

Το φθινόπωρο αναμένεται ο πρωθυπουργός να παραχωρήσει νέα τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, καθώς θεωρείται πως οι τηλεοπτικές παρεμβάσεις του έχουν θετικό επικοινωνιακό αντίκτυπο και επιπλέον προλαμβάνουν εσωκομματικές αναταράξεις.

ΔΕΘ

Το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζεται από τώρα για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, που θα σηματοδοτήσει και μια νέα περίοδο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα νέα δεδομένα, συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται στον κ. Τσίπρα να προχωρήσει το ίδιο διάστημα σε σαρωτικό ανασχηματισμό και όχι σε περιορισμένες μετακινήσεις και αλλαγές. Στον επικείμενο ανασχηματισμό αναμένεται να υπουργοποιηθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αριστερές αναφορές αλλά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα, υπάρχουν εισηγήσεις για την τοποθέτηση σε κυβερνητική θέση και του κ. Φώτη Κουβέλη, παρότι το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί πολλές αντιδράσεις.

Οι βασικοί άξονες, πάνω στους οποίους το Μαξίμου στηρίζει το αφήγημα για την «επιστροφή στην κανονικότητα», είναι:

● Τα οφέλη στην κοινωνία από την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές.

● Η μείωση της ανεργίας.

● Οι κοινωνικές παρεμβάσεις για την προστασία των αδυνάμων.

● Η μάχη με τις δυνάμεις που εμποδίζουν την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, όπως είναι το οικονομικό κατεστημένο, ένα τμήμα των δικαστικών λειτουργών και τα «συστημικά» μέσα ενημέρωσης.

● Η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και η παραδειγματική τιμωρία όσων ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα στο παρελθόν.

Το ζήτημα της μείωσης της ανεργίας αναμένεται να αναδειχθεί σε κομβικής σημασίας στην επικοινωνιακή αντεπίθεση που ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, θριαμβολογεί για τις «300.000 νέες θέσεις εργασίας» που δημιουργήθηκαν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέποντας την ελαστικοποίηση των μορφών εργασίας, τη μερική απασχόληση και τους μισθούς-φιλοδωρήματα που χαρακτηρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στη χώρα μας. «Από το δυσθεώρητο 27,2% του Απρίλη του 2014, η ανεργία σήμερα έχει περιοριστεί κατά σχεδόν 6 ποσοστιαίες μονάδες. Και μάλιστα, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2017, οι νέες θέσεις εργασίας έφθασαν τις 256.000, γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη επίδοση από το 2001. Ενώ υπολογίζουμε ότι σήμερα, με τη σαφή ανάκαμψη της οικονομίας και τη βοήθεια του τουρισμού, έχουμε ξεπεράσει τις 300.000 νέες θέσεις», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να φορέσει και πάλι το μανδύα του αριστερού «τιμωρού» και του υπερασπιστή των φτωχών και των αδυνάμων, των κοινωνικών ομάδων δηλαδή που το 2015 συνέβαλαν καθοριστικά στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η δήλωση του πρωθυπουργού («Η πρώτη μας μέριμνα είναι να αποδώσουμε ξανά δικαιοσύνη»), την περασμένη εβδομάδα.

Το κεντρικό διακύβευμα για την επόμενη περίοδο -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- είναι ποια πολιτική δύναμη θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα, μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη των ιδεολογικών διαφορών με τη Νέα Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση κινείται ήδη με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν εντός του 2018, κλείνοντας συστηματικά το μάτι στα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα και δίνοντας υποσχέσεις για παροχές, μια συνταγή δοκιμασμένη και επιτυχημένη ήδη από το 2015. Πολλά κυβερνητικά στελέχη μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί ότι στην επόμενη τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί, θα καταφέρει να υλοποιήσει πολλές από τις υποσχέσεις που είχε δώσει στις προηγούμενες εκλογές.

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις, από το 2019 και μετά θα μπουν σε ισχύ μια σειρά από φοροελαφρύνσεις και στον ΕΝΦΙΑ και στη φορολογία εισοδήματος. Θα μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος στο πρώτο σκαλοπάτι της κλίμακας από το 22% στο 20%», δήλωσε (Alpha Fm) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 


Ερντογάν: Τέλος τα μπλουζάκια κρατουμένων με τη λέξη «ήρωας»



«Δεν θα παρουσιάζονται στις δίκες από δω και στο εξής με τα ρούχα που επιθυμούν», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος - Οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα φορούν τυποποιημένες στολές

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις και στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 θα υποχρεούνται να φορούν τυποποιημένες στολές όταν παρουσιάζονται σε τουρκικά δικαστήρια δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα την πολεμική που είχε ξεσπάσει τον περασμένο μήνα όταν ένας ύποπτος πραξικοπηματίας εμφανίσθηκε στη δίκη του φορώντας ένα μπλουζάκι με την επιγραφή «ήρωας» στα αγγλικά.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει έπειτα από αυτό το συμβάν ότι οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες που δικάζονται πρέπει να φορούν στολές, όπως αυτές που φορούν οι κρατούμενοι στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο.

«Δεν θα παρουσιάζονται στις δίκες από δω και στο εξής με τα ρούχα που επιθυμούν», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που πραγματοποίησε στην ανατολική πόλη Μαλάτεια.

Οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα φορούν τυποποιημένες στολές, ενώ οι ύποπτοι τρομοκράτες σακάκια και παντελόνια, δήλωσε ο Ερντογάν.

«Έτσι θα παρουσιάζονται στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Την 13η Ιουλίου σε μια δίκη προσώπων που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Ερντογάν την νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος, ένας κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με ένα μπλουζάκι που ανέγραφε «ήρωας».

Τις επόμενες μέρες η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις ατόμων επειδή φορούσαν μπλουζάκια με το ίδιο σύνθημα, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι αυτό αποτελεί ένδειξη υποστήριξης προς τους δράστες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος.



Πηγή : protothema.gr


Στον Εισαγγελέα ο 24χρονος που κατηγορείται για 16 πυρκαγιές στην Αττική



Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, ο 24χρονος ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, ως υπαίτιος πρόκλησης 16 πυρκαγιών, από πρόθεση, σε αγροτο-δασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους σε Ανθούσα, Πεντέλη και Γέρακα.

Στη σύλληψη 24χρονου έγινε με την κατηγορία της πρόκλησης των πυρκαγιών το χρονικό διάστημα από 14 Μαρτίου έως 1 Αυγούστου προχώρησαν οι αρχές.

Ο νεαρός συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε από τον 23o τακτικό ανακριτή Αθηνών και έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.



 Αθήνα 9.84


Μετά τη Βενεζουέλα και τη Ρωσία, ο ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε για βοήθεια σε Εκουαδόρ, Αργεντινή και Βραζιλία

 (Φωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος)


Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής για το «μυστικό» ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Νικολάς Μαδούρο στη Μόσχα το 2013 και τις επαφές που έκανε με τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα αλλά και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, για να εξασφαλίσει βοήθεια εν όψει της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Ιάσων Πιπίνης, πρώην υπουργός της Βενεζουέλας αποκαλύπτει πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε ότι για το Grexit δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάποια συγκεκριμένη βοήθεια από Βενεζουέλα, Κίνα και Ρωσία, στράφηκε στο Εκουαδόρ, στην Αργεντινή και στην Βραζιλία!

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η άφιξη κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μόλις δυο μήνες μετά από τις επαφές Τσίπρα στη Μόσχα.

Ο Ε.Τ. αποκαλύπτει επίσης ότι στη συνάντηση της Μόσχας συμμετείχε και στενός συνεργάτης του Μαδούρο, υπεύθυνος για οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, καθώς με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε και η πιθανότητα σύναψης εμπορικών συμφωνιών της Βενεζουέλας με την Ελλάδα, κυρίως στους τομείς του πετρελαίου και των τροφίμων.

Ένα από τα θέματα πάντως, τα οποία φέρεται να συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά με τη Βενεζουέλα, ήταν η πιθανότητα η Ελλάδα να προμηθευτεί πετρέλαιο από το  καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

«Θέλω βοήθεια αλλά όχι να γονατίσω στους Ρώσους»

Όπως αποκάλυψε ο Ε.Τ. την περασμένη Κυριακή, τον Ιούλιο του 2013 ο κ. Τσίπρας είχε μεταβεί στη Μόσχα, μαζί με τον Νίκο Παππά, για να συναντήσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Το ραντεβού είχε κλείσει ο ίδιος ο Μαδούρο λίγες μέρες πριν. Όπως διαβεβαιώνει αξιόπιστη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας, Τσίπρας και Παππάς περίμεναν για δυο μέρες σε ξενοδοχείο της Μόσχας το ραντεβού με τον Μαδούρο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν εμφανίστηκε και αντ’ αυτού παρουσιάστηκε ο αντιπρόεδρος της χώρας κ. Ελίας Χάουα και ακόμη δυο κυβερνητικά στελέχη. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν διέψευσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ε.Τ., ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τις επαφές και τις συζητήσεις που έγιναν εκείνη την περίοδο.



Στη συνάντηση στη Μόσχα συμμετείχε και ο εξ απορρήτων του Νικολάς Μαδούρο, κ. Μαξεμίλιεν Αρβελάιζ, υπεύθυνος για οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές του καθεστώτος με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη αλλά και ο κ. Τεμίρ Πόρας, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ε.Τ. ο Αλέξης Τσίπρας σε εκείνη τη συνάντηση «ζήτησε στήριξη από τον Νικολάς Μαδούρο» και επιπλέον να μεσολαβήσει στη Ρωσία, η οποία φέρεται να ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ απίστευτα ανταλλάγματα για να τον στηρίξει, «όπως να της παραχωρήσει μια αεροπορική βάση στην Κρήτη»!

«Θέλω βοήθεια από τη Ρωσία αλλά όχι και να γονατίσω μπροστά της», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην υπουργός της Βενεζουέλας υποστηρίζει πως «ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμούσε να τους δείξει να καταλάβουν πως ήθελε να κατακτήσει την εξουσία αλλά χωρίς να χρειαστεί η Ρωσία να πάρει την ηγεμονική θέση που είχαν κάποτε οι ΗΠΑ. Είπε πως ήταν αδύνατον να τους δώσει την αεροπορική βάση στην Κρήτη που ζητούσαν».

Μεσάζοντες επιχειρηματικών συμφερόντων;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιάσονα Πιπίνη, οι δυο πλευρές συζήτησαν και πιθανή εμπορική συνεργασία Ελλάδας – Βενεζουέλας στον τομέα του πετρελαίου και των τροφίμων, με τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων.

Άγνωστο παραμένει με ποια ιδιότητα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς θα λειτουργούσαν ως μεσάζοντες ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, καθώς εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση αλλά στην αντιπολίτευση, ενώ σε εκείνη τη συνάντηση δεν συνοδεύονταν από εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται πως ένα μήνα μετά, τον Αύγουστο του 2013, ο Νίκος Παππάς μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο στη διαχείριση off shore εταιρειών, Αρτέμη Αρτεμίου, ταξίδεψαν στη Βενεζουέλα, αυτή τη φορά μαζί με εκπροσώπους ελληνικής εταιρείας πετρελαιοειδών, όπου μεταξύ άλλων, είχαν συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας, με στελέχη της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA και με στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού Telesur.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο (τότε) Συνασπισμός δεν είχε βγάλει καμία ανακοίνωση ούτε για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με μέλη της κυβέρνησης Μαδούρο στη Μόσχα, αλλά ούτε και για το ταξίδι και τις εκεί επαφές του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα.

Επαφές σε Εκουαδόρ, Αργεντινή και Βραζιλία

Σύμφωνα με ανώτατη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας, ο εξ απορρήτων του Νικολάς Μαδούρο, κ. Μαξεμίλιεν Αρβελάιζ, είναι εκείνος που πρώτος εισηγήθηκε στον Μαδούρο να μη μεσολαβήσει στους Ρώσους για τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν αξίζει να μεσολαβήσεις στη Ρωσία για αυτόν τον Έλληνα πολιτικό», φέρεται να είπε ο Αρβελάιζ στον Μαδούρο αμέσως μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα στη Μόσχα.

Ο Αρβελάιζ ανήκει στην λεγόμενη «ομάδα των Γάλλων», μια ομάδα νέων κυβερνητικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας, που ανατράφηκαν στη Γαλλία και τους οποίους είχε καλέσει ο Ούγο Τσάβες να εργαστούν για την «Μπολιβαριανή Επανάσταση». Στην ίδια ομάδα ανήκει και ο Τεμίρ Πόρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτικοί της «ομάδας των Γάλλων», αλλά και ένας σημαντικός Γάλλος διανοούμενος που είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με το καθεστώς, «δεν εμπιστεύονταν τον Έλληνα πολιτικό Αλέξη Τσίπρα». Ο Νικολάς Μαδούρο φέρεται να ήταν επιφυλακτικός με τον κ. Τσίπρα, σε αντίθεση με τον Ούγο Τσάβες, ο οποίος φέρεται να είχε διαφορετική αντίληψη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας πρότειναν στον Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στο Εκουαδόρ, στην Αργεντινή και στη Βραζιλία για να ζητήσει βοήθεια και στήριξη. Λίγο καιρό μετά, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ταξίδεψε στις χώρες αυτές.

«Ένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο Εκουαδόρ, στην Αργεντινή και στη Βραζιλία αλλά και εκεί βρήκε πόρτες κλειστές», επισημαίνει ο πρώην υπουργός της Βενεζουέλας. «Όταν ο Αλέξης συνειδητοποίησε ότι ούτε η Βενεζουέλα, ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα αλλά ούτε και οι άλλες λατινοαμερικάνικες χώρες θα μπορούσαν να του εγγυηθούν κάποια συγκεκριμένη βοήθεια, εγκατέλειψε την ιδέα της εξόδου από το ευρώ και έγινε… φιλοευρωπαϊστής», δηλώνει ο πρώην αξιωματούχος της Βενεζουέλας.

Κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει σήμερα πως αμέσως μετά από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013, στην Αθήνα προσγειώθηκε κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με πέντε επιβαίνοντες. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, το αεροσκάφος παρέμεινε στην Αθήνα για μια μέρα και την επομένη αναχώρησε. Η επίσκεψη αυτή δεν ανακοινώθηκε ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έγινε γνωστό ούτε ποιοι επέβαιναν στην πτήση αλλά ούτε και ο σκοπός της επίσκεψης, μόλις δυο μήνες μετά τα ταξίδια Τσίπρα και Παππά σε Μόσχα και Βενεζουέλα. Σε κάθε περίπτωση, η τότε κυβέρνηση Σαμαρά, που έδωσε την άδεια προσγείωσης, δεν είχε προσκαλέσει στην Ελλάδα αξιωματούχους της Βενεζουέλας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε και να αρνηθεί στο κυβερνητικό αεροσκάφος να προσγειωθεί.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμη ούτε στο ερώτημα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή για το αν ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Μαχέντ Χαλίλ έχει επισκεφθεί τη χώρα μας την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Νίκος Παππάς είχε παραπέμψει τον κ. Βενιζέλο στο Υπουργείο Εξωτερικών για να πληροφορηθεί αν ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας, με το ιδιωτικό αεροσκάφος του οποίου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε ταξιδέψει στην Καραϊβική, έχει έρθει στην Ελλάδα και για ποιο λόγο.



Πηγή: iefimerida.gr 



Παραλίγο να είχαμε το 2015 παραίτηση Παυλόπουλο και αντικατάσταση του με Ζωή Κωνσταντοπούλου! Το γλιτώσαμε και αυτό!



Διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» για μιά νέα αποκάλυψη για το παρασκήνιο του 2015.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα υπήρξε απειλεί παραίτησης του Προκόπη Παυλόπουλου η οποία φρέναρε κάποιες απο τις σκέψεις του Γιάνη Βαρουφάκη και του Αλέξη Τσίπρα που μας οδηγούσαν στην καταστροφή.

Η απειλή παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αυτή που οδήγησε στη συγκεκριμένη ερμηνεία του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και μπήκε στο συρτάρι το σχέδιο του Γιάννη Βαρουφάκη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ θα υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του, αρνούμενος να κατέχει το ύπατο αξίωμά του σε μία Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

Η παραίτηση του όμως του κ. Πρ. Παυλόπουλου θα έφερνε κατά τα συνταγματικώς προβλεπόμενα στο προεδρικό μέγαρο για ένα σύντομο, αλλά κρίσιμο διάστημα, την τότε πρόεδρο της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και εκεί θα ξεφτιλιζόμασταν διεθνώς!!!!!


Ούτε ο Γαβρόγλου υπηρέτησε την πατρίδα που να καταλάβει την σημασία της σημαίας για τους Έλληνες και πώς να την σέβεται



Πώς να σεβαστείς την σημαία εάν δεν έχεις υπηρετήσει στο στρατό, δεν έχεις σταθεί προσοχή μπροστά της με σεβασμό και δεν έχεις πεί τουλάχιστον μία φορά στην ζωή σου τον Εθνικό μας ύμνο;

Ο 70χρονος κουμουνιστής υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου που μάχεται την αριστεία και που μέλημα του είναι η κατάργηση του Εθνικού ύμνου απο τα δημοτικά σχολεία και έπαρση της σημαίας δεν έχει περάσει ούτε έξω απο στρατόπεδο για να υπηρετήσει.

Ο Γαβρόγλου και δεν είναι ο μόνος Συριζαίος που το έχει κάνει αυτό, απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική το θητεία όταν πήρε την ελληνική ιθαγένεια και κάνοντας χρήση του νόμου της Χούντας την εξαγόρασε εν έτει 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο Κώστας Γαβρόγλου 24 χρόνων τότε όταν κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μόλις οκτώ μήνες θητεία, προτίμησε να την εξαγοράσει ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στα καλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ενώ το ελληνικό κράτος του έκανε την τιμή να του απομείνει την ελληνική ιθαγένεια σε ηλικία 22 ετών, εκείνος απέφυγε να αφιερώσει μια περίοδο οκτώ μηνών για να υπηρετήσει την πατρίδα του και την ελληνική σημαία. Βάσει του νόμου που ίσχυε τότε, ο φοιτητής Κώστας Γαβρόγλου χρίστηκε αυτομάτως "υπόχρεος στρατιωτικής θητείας οκτώ μηνών", ενώ την περίοδο της δικτατορίας που έλαβε την ελληνική ιθαγένεια η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες έφτανε τους 30 μήνες. Ζητά αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών η οποία εγκρίνεται έως το 1973.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος που εξαγόρασε επί χούντας την 8μηνη θητεία του αρνούμενος να υπηρετήσει την Ελλάδα, σήμερα θέλει να απομακρύνει απο τους Έλληνες μαθητές το αίσθημα της αγάπης και της περηφάνειας που ξεκινάει απο το δημοτικό για την πατρίδα τους και την σημαία.




Δείτε την τελευταία κούρσα του Γιουσέιν Μπολτ



O Tζάστιν Γκάτλιν ήταν ο νικητής των 100μ. αλλά ο Γιουσέιν Μπολτ ήταν το επίκεντρο θαυμασμού στο στάδιο.

Κλείνοντας την καριέρα του στον τελικό των 100μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου, ο Γιουσέιν Μπόλτ έμεινε άφωνος όταν την ώρα που τον επευφημούσε όλο το γήπεδο ο νικητής των 100μ Tζάστιν Γκάτλιν γονάτισε και υποκλίθηκε και αυτός στον ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο. 





Νέες αποκαλύψεις Τσίπρας : Χέσ... τον Ευκλείδη, μου μίλησε άσχημα



Αποκαλύψεων συνέχεια απο το "Πρώτο Θέμα" με νέα αποσπάσματα του βιβλίου Βαρουφάκη.

Δέν κάνει εντύπωση σε κανένα ότι  ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιήσε εκφράσεις πεζοδρομίου αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Χαρακτηριστικό του πώς πολιτεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και το πόσο εύκολα λέει ψέματα και εξαπατά τους Έλληνες είναι όταν την περίοδο του δημοψηφίσματος, όπως υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο πρωθυπουργός του είχε πει ότι δεν ήταν πρόθυμος να ομολογήσει στον ελληνικό λαό ότι επρόκειτο να παραδοθεί στους δανειστές.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε συμπεριλάβει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο σχήμα της πρώτης κυβέρνησης, αυτής μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου. Και αυτό δεν είχε αρέσει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέλαβε ρόλο… γεφυροποιού και πήρε τον Αλέξη Τσίπρα τηλέφωνο για να τον ρωτήσει σχετικά. Τότε, ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Γιάνη, ο Ευκλείδης μου μίλησε άσχημα. Χεσ’ τον! Άστον να βολοδέρνει στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Βαρουφάκης είχε εκφράσει και τις αντιρρήσεις του και για την υπουργοποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο. Για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απ’ έξω. Αν του πάρω το υπουργείο τώρα, την παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου, Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα» του είχε πεί ο Τσίπρας.

Συγκλονιστικές είναι και οι αποκαλύψεις για τον Πάνο Καμμένο που είχε διαβεβαιώσει τους Συριζαίους και τον Τσίπρα ότι έχει φίλους στη Wall Street και πως θα μπορούσε να φέρει συμφωνία για ανώδυνη αποχώρηση από την ευρωζώνη. «Εγώ μπορώ να σου φέρω δισεκατομμύρια από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να κλείσω συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, που θα κάνουν ανώδυνη στην έξοδο από το ευρώ», είχε πει ο Πάνος Καμμένος αρχηγός των ΑΝΕΛ, Υπουργός Άμυνας και συγκυβερνήτης του Τσίπρα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει ότι δεν έδωσε σημασία στα όσα είχε πει ο Πάνος Καμένος αλλά ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να το… κοιτάξει. «Αν και ήμουν πεπεισμένος ότι ήταν ψέματα, έκανα το καθήκον μου. Συνάντησα τον εν λόγω κύριο στο γραφείο μου. Όπως είχα μαντέψει, το σωσίβιο των δολαρίων απλώς δεν υπήρχε», σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα γράφει και αναφέρει ο Βαρουφάκης στο βιβλίο του.

Λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι είχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει διάγγελμα και να πει ότι είχε αποφασίσει να «συνθηκολογήσει», διαβάζοντας όμως το προσχέδιο που του είχε ετοιμάζει ο Βαρουφάκης στον Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν μπορώ να ομολογήσω στο λαό μας ότι πρόκειται να παραδοθώ»