Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ερντογάν: Τέλος τα μπλουζάκια κρατουμένων με τη λέξη «ήρωας»



«Δεν θα παρουσιάζονται στις δίκες από δω και στο εξής με τα ρούχα που επιθυμούν», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος - Οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα φορούν τυποποιημένες στολές

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις και στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 θα υποχρεούνται να φορούν τυποποιημένες στολές όταν παρουσιάζονται σε τουρκικά δικαστήρια δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα την πολεμική που είχε ξεσπάσει τον περασμένο μήνα όταν ένας ύποπτος πραξικοπηματίας εμφανίσθηκε στη δίκη του φορώντας ένα μπλουζάκι με την επιγραφή «ήρωας» στα αγγλικά.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει έπειτα από αυτό το συμβάν ότι οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες που δικάζονται πρέπει να φορούν στολές, όπως αυτές που φορούν οι κρατούμενοι στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο.

«Δεν θα παρουσιάζονται στις δίκες από δω και στο εξής με τα ρούχα που επιθυμούν», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που πραγματοποίησε στην ανατολική πόλη Μαλάτεια.

Οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα φορούν τυποποιημένες στολές, ενώ οι ύποπτοι τρομοκράτες σακάκια και παντελόνια, δήλωσε ο Ερντογάν.

«Έτσι θα παρουσιάζονται στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Την 13η Ιουλίου σε μια δίκη προσώπων που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Ερντογάν την νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος, ένας κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με ένα μπλουζάκι που ανέγραφε «ήρωας».

Τις επόμενες μέρες η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις ατόμων επειδή φορούσαν μπλουζάκια με το ίδιο σύνθημα, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι αυτό αποτελεί ένδειξη υποστήριξης προς τους δράστες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου