Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ούτε ο Γαβρόγλου υπηρέτησε την πατρίδα που να καταλάβει την σημασία της σημαίας για τους Έλληνες και πώς να την σέβεται



Πώς να σεβαστείς την σημαία εάν δεν έχεις υπηρετήσει στο στρατό, δεν έχεις σταθεί προσοχή μπροστά της με σεβασμό και δεν έχεις πεί τουλάχιστον μία φορά στην ζωή σου τον Εθνικό μας ύμνο;

Ο 70χρονος κουμουνιστής υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου που μάχεται την αριστεία και που μέλημα του είναι η κατάργηση του Εθνικού ύμνου απο τα δημοτικά σχολεία και έπαρση της σημαίας δεν έχει περάσει ούτε έξω απο στρατόπεδο για να υπηρετήσει.

Ο Γαβρόγλου και δεν είναι ο μόνος Συριζαίος που το έχει κάνει αυτό, απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική το θητεία όταν πήρε την ελληνική ιθαγένεια και κάνοντας χρήση του νόμου της Χούντας την εξαγόρασε εν έτει 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο Κώστας Γαβρόγλου 24 χρόνων τότε όταν κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μόλις οκτώ μήνες θητεία, προτίμησε να την εξαγοράσει ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στα καλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ενώ το ελληνικό κράτος του έκανε την τιμή να του απομείνει την ελληνική ιθαγένεια σε ηλικία 22 ετών, εκείνος απέφυγε να αφιερώσει μια περίοδο οκτώ μηνών για να υπηρετήσει την πατρίδα του και την ελληνική σημαία. Βάσει του νόμου που ίσχυε τότε, ο φοιτητής Κώστας Γαβρόγλου χρίστηκε αυτομάτως "υπόχρεος στρατιωτικής θητείας οκτώ μηνών", ενώ την περίοδο της δικτατορίας που έλαβε την ελληνική ιθαγένεια η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες έφτανε τους 30 μήνες. Ζητά αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών η οποία εγκρίνεται έως το 1973.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος που εξαγόρασε επί χούντας την 8μηνη θητεία του αρνούμενος να υπηρετήσει την Ελλάδα, σήμερα θέλει να απομακρύνει απο τους Έλληνες μαθητές το αίσθημα της αγάπης και της περηφάνειας που ξεκινάει απο το δημοτικό για την πατρίδα τους και την σημαία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου