Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Βασικές πτυχές του κυβερνητικού έργου μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου


 

Συνεδρίασε στις 24 Φεβρουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, μεταξύ των άλλων, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για βασικές πτυχές του κυβερνητικού έργου. Συγκεκριμένα:


Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση προγράμματος εμβολιασμών «Ελευθερία»:

Το σύνολο  των εμβολιασμών είναι  758.480 (Στοιχεία 23.2.2020), με το ποσοστό κάλυψης του  πληθυσμού να είναι 7,22%.

Ο μέσος  όρος εμβολιασμών ανά ημέρα (κυλ. 7ημερο) είναι  25.004.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού φθάνουν τα 1.486.661, ενώ το ποσοστό επιτυχημένων ραντεβού είναι 96%. 

Τον μήνα αυτό είχαμε την εκκίνηση της λειτουργίας μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα (Μαρούσι) και Θεσσαλονίκη (Δ.Ε.Θ.).

Η Ελλάδα είναι στις 20 κορυφαίες χώρες σε ό,τι αφορά στο ποσοστό εμβολιασμού πληθυσμού με τουλάχιστον μια χορηγηθείσα δόση (19η στο vaccine tracker Bloomberg στις 24/2).

Επιτυγχάνεται σχεδόν πλήρης αξιοποίηση μη χορηγηθεισών δόσεων λόγω ματαιώσεων ραντεβού σε Ένοπλές Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό αδιάθετων δόσεων που δεν αναπληρώθηκαν είναι 0,3%.

Δίνεται η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr, ενώ λειτουργεί και το Σύστημα Προτεραιοποίησης Εμβολιαζόμενων κατά του κορονοϊού.


Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας με βάση τα στοιχεία της 22ας Φεβρουαρίου 2021:

Τα νέα κρούσματα Covid 19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι  17.389, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην 43η θέση στην Ευρώπη σε σύνολο 45 χωρών.

Οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι 608, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην  33η θέση στην Ευρώπη σε σύνολο 45 χωρών και στην 23η στη Ε.Ε.-27.

Οι νέοι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι 24 και η χώρα μας είναι στην  33η θέση στην Ευρώπη σε σύνολο 45 χωρών.


Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 μπήκαν σε εφαρμογή τα εξής μέτρα: 

Εκκίνηση του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ εντός Φεβρουαρίου (17/2) και πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.707 δικαιούχων του 5ου κύκλου ποσού συνολικού ύψους 161,6 εκατ. ευρώ.  

Απαλλαγή κατά 100% από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 για κλειστές επιχειρήσεις και επέκταση της αναστολής ενοικίων και για τον Μάρτιο.

Παράταση κατά 75 ημέρες στην προθεσμία πληρωμής των επιταγών που λήγουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.  

Παράταση μέχρι 31/12/2021 στις φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν λάβει αρχικά αναστολή μέχρι τις 30 Απριλίου.

Παράταση καταβολής δόσεων ρυθμίσεων για τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 31/12/2021 και ρύθμιση ως και 48 δόσεις (υπό δημοσίευση).

Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες: ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων.

Η διαδικασία δήλωσης των αναστολών συμβάσεων εργασίας εκ μέρους των εργοδοτών τροποποιήθηκε και κατέστη προαναγγελτική.

Έκδοση ΚΥΑ για τον καθορισμό των ειδικών κατηγοριών εργαζομένων που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού, δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, τις προϋποθέσεις χορήγησης της αποζημίωσης, το ύψος και τη διαδικασία καταβολής της.

Ξεκίνησε η υποβολή αίτησης από τις επιχειρήσεις του Πολιτισμού για ένταξη στην ειδική πλατφόρμα που τηρείται στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για τη λήψη οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή κάλυψης θέσεων θεατή/εισιτηρίου για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

Εξασφάλιση πιστώσεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 για την καταβολή τακτικής επιδότησης σε ανέργους ναυτικούς και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.


Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων:

Ψήφισή νόμου για τα Α.Ε.Ι. με σκοπό την θεραπεία χρόνιων στρεβλώσεων στην Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση. 

Προκήρυξη Διαγωνισμού για το Υποέργο 1 του HRMS από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (12-02-2021), έργο που οδηγεί στη μεταρρύθμιση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα. 

Ψήφιση Νόμου για το Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Διάταξη για την παροχή φορολογικών κινήτρων για τη δημιουργία εταιρειών ειδικού σκοπού διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας, με σκοπό την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων από το εξωτερικό. 

Προσχέδια των πρώτων 17 ΚΥΑ για την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα και αναμένεται η έκδοσή τους μέχρι τις 28/2. 

Υπεγράφησαν στις 5 και 11/2/2021 από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης αντίστοιχα προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση έργων που αφορούν στην «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης» με επιδίωξη την αειφορική αξιοποίηση τους, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Η συνεργασία Υπουργείου Οικονομικών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδήγησε στην καταγραφή του ιστορικά χαμηλότερου επιπέδου ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων από το 2013 που ξεκίνησε η συστηματική καταγραφή τους (Στοιχεία Δεκ. 2020). 

Ολοκληρώνεται η ενεργοποίηση του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις που θα καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των απαιτήσεων μιας γεωργικής ή κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού μοντέλου του πρωτογενή τομέα. Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ και θα συμμετάσχουν σε αυτό τουλάχιστον 35.000 αγρότες και νέοι αγρότες. 

Ψήφιση νομοσχεδίου «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο και άλλες διατάξεις». 

Δημιουργία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ηλεκτρονικής εφαρμογής (e- ναυλοσύμφωνο), για τη σύναψη ναυλοσυμφώνων με ηλεκτρονικό τρόπο, την ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων των ναυλοσυμφώνων κ.α.. 

Αίτηση ένταξης και από την 4η συστημική τράπεζα (ΕΤΕ) στο πρόγραμμα «Ηρακλής».


Σε ό,τι αφορά τις σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις:

Υπεγράφη η νέα 25ετής σύμβαση για την εκμετάλλευση των μεταλλείων Κασσάνδρας στη Χαλκιδική η οποία από κοινού με το νέο επενδυτικό σχέδιο που τη συνοδεύει, ενσωματώνουν διεθνείς πρακτικές και σύγχρονες τεχνολογίες.

Ολοκλήρωση των έργων στα αεροδρόμια της FRAPORT. Τα έργα αναβάθμισης στα 14 αεροδρόμια, ολοκληρώθηκαν τρεις μήνες νωρίτερα και κόστισαν 440 εκατ. ευρώ. 

Η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο «Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4 MW των ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και EDP Renewables SA. 

Εγκρίθηκε χωροθέτηση του επενδυτικού σχεδίου «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας» στο νησί Σκορπιός. 

Υπεγράφη η έναρξη ισχύος της ΣΔΙΤ «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου». 

Οριστικοποιήθηκε η «πράσινη» συμμαχία Δ.Ε.Η.-RWE. Με την υπογραφή της συμφωνίας δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη σύσταση ενός κοινού εταιρικού σχήματος, για ανάπτυξη έργων ισχύος συνολικά έως 2 GW.


Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις:

Για την επένδυση του Ελληνικού: Ολοκληρώθηκε από την Επιτροπή Παιγνίων ο έλεγχος των δικαιολογητικών για το καζίνο. 

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των φακέλων εκδήλωσης για τον υπόγειο σταθμό αποθήκευσης φυσικού αερίου Καβάλας έως τέλος Φεβρουαρίου 2021. 

Το Enterprise Greece εξετάζει επενδυτικά σχέδια ύψους 7,7 δισ. ευρώ, ενώ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Elitour και το Invest North Macedonia. 

Ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση των γραμμών σε όλο το μήκος της επέκτασης και στις δύο σήραγγες, στην επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. 

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες της νέας γραμμής 4 του μετρό. 

Υπεγράφη η σύμβαση μεταβίβασης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στους νέους μετόχους. 

Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον εντός και εκτός Ελλάδας για την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Αθήνα. 

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο» για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση κρίσιμων πολιτικών στο κοινωνικό κράτος:

Διαχείριση Μ.Ε.Θ.: Εγκαινιάστηκε Μονάδα Μ.Ε.Θ. στο ΚΑΤ, 30 κλινών (δωρεά Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος). Εγκαταστάθηκαν 2 φορητές Μ.Ε.Θ. στο νοσοκομείο Γεννηματάς και επιπλέον θα εγκατασταθούν από δύο στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Πατρών (δωρεά Kaizengames).  

Προστέθηκαν 21 νέες κλίνες Μ.Ε.Θ. για ασθενείς με SARS-CoV-2 στη δύναμη των νοσοκομείων της Αττικής «Ιπποκράτειο», «ΚΑΤ» και «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με την έγγραφη σχετική οδηγία της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ.

Ανακαίνιση 41 απλών κλινών νοσηλείας στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, καθώς 7 νέες κλινες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ (από δωρεές οικ. Χρόνη και Ahepans & Nestle). 

Δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας.

Έναρξη λειτουργίας της πρώτης ελληνικής -και μιας από τις λίγες της Ευρώπης- ψυχιατρικής κλινικής διπλής και πολλαπλής διάγνωσης στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ.

Απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από φαρμακευτική δαπάνη -εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών φαρμάκων από τα ανώτατα όρια δαπανών.

Επίσπευση απονομής συντάξεων: Συγκροτήθηκε Ομάδα Έργου με επικεφαλής project manager και αποστολή να προετοιμάζει και να εισηγείται στην Κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους. 

Προκαταβολή Σύνταξης: Νομοθετήθηκαν οι προϋποθέσεις προκαταβολής σύνταξης έως και 384 ευρώ σε ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου έναντι της σύνταξης που δικαιούνται, με αναδρομική ισχύ.

Η εκκίνηση προγράμματος επιδότησης της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου για νοικοκυριά στην Αττική από την ΕΔΑ Αττικής. Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένα διαμερίσματα και μονοκατοικίες όσο και πολυκατοικίες, ενώ οι επιδοτήσεις κλιμακώνονται από 300 έως 3.000 ευρώ. 

Ξεκίνησε η καταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης. 

Εκταμίευση 728 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από το Πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της απασχόλησης. 

Έναρξη πιλοτικής συνεργασίας για την εργασιακή ένταξη αποφυλακισμένων, σε συνεργασία με το ΝΠΙΔ ΕΠΑΝΟΔΟΣ, και για την κοινωφελή εργασία συγκεκριμένων κατηγοριών κρατουμένων σε υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας. 

Υπεγράφη συμφωνία χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας από τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ. Πρόκειται για πρόγραμμα χρηματοδότησης προς τη χώρα συνολικού ύψους 595 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα απορρόφησης τα επόμενα πέντε έτη. 

Ξεκίνησε η παράδοση των πρώτων 68 εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη στους δικαιούχους,, έργο που παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα 14 χρόνια. 

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή των μειώσεων της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 στους δικαιούχους- κληρονόμους συνταξιούχων α’ βαθμού.


Σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών:

Συνεχής εμπλουτισμός της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr) με νέες υπηρεσίες (1.120 έως σήμερα).  

Ολοκλήρωση έως τέλη του Φεβρουαρίου της Δράσης «Know your Customer»- Πλατφόρμα διάθεσης στοιχείων πιστοποίησης πολιτών προς επιχειρήσεις (π.χ. τράπεζες, τηλ. παρόχους) -με την συγκατάθεση του πολίτη- ώστε να καταργηθεί η προσκόμιση δικαιολογητικών.  

ΔΟΑΤΑΠ: Αύξηση κατά 41,6% στην έκδοση πράξεων, σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας κατά το πρώτο έτος θητείας του νέου Δ.Σ..  

Δρομολογήθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το έργο «WiFi4GR-Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο», συνολικού προϋπολογισμού με την προαίρεση 18,425 εκατ. ευρώ. Με την δημοσίευση της διακήρυξης το έργο θα εκτελεστεί με τη σύναψη Συμφωνίας-Πλαίσιο με 3 φορείς.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την απόκτηση από τον ΟΑΣΑ, μέσω leasing, των 300 μεταχειρισμένων λεωφορείων, με την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου.  

Ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων. Διαμοιράστηκε στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το νέο επιχειρησιακό δόγμα.


Σε ό,τι αφορά την Εξωτερική πολιτική και Άμυνα καθώς και το  Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό:

Καθορισμός με νόμο του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου. 

Καταρτίστηκε ο Εθνικός Κατάλογος χωρών καταγωγής που χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς. 

Πραγματοποιήθηκε ο 61ος κύκλος διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. 

Πραγματοποίηση της πρώτης απευθείας πτήσεως charter για την αποστολή 116 αναγνωρισμένων προσφύγων (μαζί με τις οικογένειές τους) στην Γερμανία από την Λέσβο σε συνέχεια της συμφωνίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης ευάλωτου πληθυσμού. 

Οριστικοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής και του επιχειρησιακού πλάνου για τα Ασυνόδευτα Ανήλικα.




Ακροαριστερή αλητεία Κυρίτση :: «Συμμορία» οι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ


 

Συνεχίζουν να προκαλούν τα ακροαριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτές του εκτελεστή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με μια ανάρτησή που αρμόζει σε ακροαριστερό φιλοτρομοκράτη Συριζαίο, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του και αρθρογράφος της “Αυγής”, επιτίθεται και προσβάλει τους αστυνομικούς με ανάρτηση του.

Το λατινικό ρητό “Si vis pacem para bellum” (σσ “Αν θέλετε ειρήνη, ετοιμαστείτε για τον πόλεμο”) το οποίο έφερε στη στολή του Αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ, προκάλεσε τον ακροαριστερό Κυρίτση και αποκάλεσε τους αστυνομικούς συμμορία με τα παπιά και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – όταν επανέλθει στην εξουσία-  προτίθενται να τους.. «μετατάξουμε στο Στρατό».

Με τέτοια όνειρα ζούν οι επικίνδυνοι ακροαριστεροί ότι θα ξανά έρθουν στην εξουσία.

Si vis pacem para bellum, το μαχίμι. Λοιπόν, στην επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα ξανακαταργησουμε τη συμμορία με τα πάπια, πρώην Δέλτα, νυν Δράση και θα τους μετατάξουμε στο Στρατό. Τέτοια ατρόμητα κομμάντα πρέπει να είναι στον Έβρο, απέναντι από τον Τούρκο και όχι στην Αθήνα
Εικόνα
334
345
Αντιγραφή συνδέσμου στο Tweet


Τάιγκερ Γουντς: Το τροχαίο του διέλυσε το πόδι, εκφράζονται φόβοι πως δεν θα ξαναπαίξει γκολφ – Σοκάρει η ακτινογραφία


 

Νοσηλευμένος σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες παραμένει ο Τάιγκερ Γουντς, μετά το σοβαρό τραυματισμό του όταν ανετράπη το αυτοκίνητό του.

Ο θρύλος του γκολφ μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, καθώς είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πόδια, αναρρώνει ωστόσο, οι γιατροί φοβούνται πως ο σοβαρός τραυματισμός του θα φέρει και το τέλος στην καριέρα του.

Ο Γουντς υπέστη συντριπτικά κατάγματα στο άνω και κάτω μέρος της κνήμης και της περόνης και πρόσθετους τραυματισμούς στα οστά του ποδιού και του αστραγάλου.

Τα δύο οστά στο δεξί του γόνατο υπέστησαν σοβαρή ζημιά με αποτέλεσμα οι χειρούργοι να τοποθετήσουν μία μεταλλική λάμα για να σταθεροποιήσει το πόδι του, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και ειδικές βίδες για τη σταθεροποίηση και των υπολοίπων καταγμάτων που υπέστη χαμηλά στο πόδι, αλλά και στον αστράγαλο.


ζημιά που έχει υποστεί ο Τάιγκερ Γουντς και δεξιά το πόδι του μετά το χειρουργείο

Εκτιμάται πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανακτήσει ξανά την πλήρη κινητικότητα του, γεγονός που  σημαίνει πως θα πρέπει να ξεχάσει το ενδεχόμενο να ξαναπαίξει γκολφ σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο Γούντς μετά από μια σειρά τραυματισμών και προσωπικών ζητημάτων, είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση για μεγάλο χρονικό διάστημα, επέστρεψε και κατέκτησε τον 15ο μεγάλο τίτλο του στο Masters το 2019 και για πέμπτη φορά κέρδισε το πολυπόθητο «πράσινο σακάκι» που απονέμεται στους πρωταθλητές «Masters».

Στις 23 Δεκεμβρίου, είχε κάνει την πέμπτη χειρουργική επέμβαση στην ταλαιπωρημένη μέση του και μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο (20-21/02) είχε τονίσει πως δεν ήταν σίγουρος ότι  θα μπορούσε να αγωνιστεί στο τουρνουά «Masters» τον Απρίλιο.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Μητσοτάκης στη Süddeutsche Zeitung: Στόχος για φέτος το 50% των εσόδων του τουρισμού του 2019


 

«Το σύστημα Υγείας μας υπέφερε από υποχρηματοδότηση κατά τα περασμένα δέκα χρόνια», λέει σχετικά με τις αντοχές του ΕΣΥ στην πανδημία

«Ελπίζουμε πως η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή», σημειώνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε φέτος τουλάχιστον στο 50% του επιπέδου του 2019», προσθέτει. Επίσης εκφράζει την πεποίθηση ότι η εμβολιαστική εκστρατεία της Ελλάδας, η Επιχείρηση «Ελευθερία», θα διασφαλίσει ότι έως και τον Μάιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών αλλά και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Λίγο πριν την απογευματινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Süddeutsche Zeitung σημειώνει ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιδιώκει να διευκολύνει τα ταξίδια στην ΕΕ», ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέσπιση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για την Covid-19 για τα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Στην ερώτηση πώς θα αξιοποιήσει η Ελλάδα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι μια τέτοια δυνατότητα εμφανίζεται μόνο μία φορά ανά γενιά. Τόνισε την αποφασιστικότητά του για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στη ψηφιοποίηση, την αύξηση των επενδύσεων και τη στροφή στις πράσινες μορφές ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει απολογνιτοποίηση ως το 2028.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στα αποτελέσματα της προσπάθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας έπληξε σοβαρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Το σύστημα Υγείας μας υπέφερε από υποχρηματοδότηση κατά τα περασμένα δέκα χρόνια», τονίζει. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Αθήνα επέβαλε εκτεταμένο lockdown νωρίτερα από άλλες χώρες κατά το πρώτο κύμα.

Για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Αθήνα δέχεται να συνομιλήσει με την Άγκυρά μόνον για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε πως (όταν ανέλαβε την εξουσία) έτεινε «χείρα φιλίας» στον Recep Tayyip Erdoğan, σημειώνοντας ωστόσο ότι για να είναι εποικοδομητικές οι επαφές ο Τούρκος Πρόεδρος θα πρέπει «να χαμηλώσει τους τόνους στη ρητορική του».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί pushbacks, που εκπορεύονται κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας, και τόνισε: «Προστατεύουμε τα σύνορά μας και δεν επιτρέπουμε να εργαλειοποιούνται οι πρόσφυγες για την άσκηση πολιτικής πίεσης».


Πηγή : protothema.gr



Έκαιγαν και τρομοκρατούσαν το βράδυ οι υποστηρικτές του δολοφόνου Κουφοντίνα

 



'Εχοντας την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ οι ακροαριστεροί σύντροφοι αντιεξουσιαστές και λοιποί κακοποιοί υποστηρικτές του εκτελεστή τρομοκράτη Κουφοντίνα συνεχίζουν να τρομοκρατούν με επιθέσεις.

Μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων σημειώθηκε το βράδυ απο συντρόφους υποστηρικτές του εκτελεστή τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα σε περιοχές της Αθήνας.

Τρεις επιθέσεις έγιναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σε Κολωνό, Χαλάνδρι και Ζωγράφου για χάρη του εκτελεστή που συνεχίζει να οργανώνει τρομοκρατίκες ενέργειες για πετύχει τους σκοπούς του.

Στον Κολωνό άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια έξω από κατάστημα προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο.

Λίγο μετά τις 11 τη νύχτα ακολούθησε άλλη μία επίθεση από συντρόφους κακοποιούς σε γραφεία εταιρίας, όπου προκάλεσαν ζημιές τόσο στην είσοδο, όσο και σε ένα όχημα που βρισκόταν έξω από αυτό. Τα μεσάνυχτα ακολούθησε άλλη μία επίθεση, αυτή τη φορά σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο κατάστημα, αλλά και σε ένα αυτοκίνητο.




Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

 


Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση που ζήτησε, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου.






Με εντολή Μητσοτάκη αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες ποινές για σεξουαλικά αδικήματα

 


Δέσμη θεσμικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης ανακοίνωσε κατά την πρωτολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο:

α) να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το νομικό μας οπλοστάσιο για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων του παρελθόντος και του παρόντος και 

β) να αποτραπούν τα εγκλήματα του μέλλοντος δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης σε κάθε πολίτη.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που με σοβαρότητα αντιμετώπισε το θέμα:

«Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Σε ότι δε αφορά τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια. Ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται πια κατά προτεραιότητα. Δημιουργείται ειδικό μητρώο για όσους δουλεύουν με παιδιά και εφήβους με αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής και εγκαινιάζεται η κεντρική διαδικτυακή πύλη Metoo.gov.gr. Ο σεβασμός στο άλλο φύλλο και στη διαφορετικότητα πρέπει να διδάσκεται. Η πολιτική έχει ηθική γιατί στηρίζεται σε αρχές και το κριτήριο είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Η δημοκρατία δεν διστάζει να κοιτάξει στα μάτια κανένα πρόβλημα. Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε να το κάνουμε. «Προκαλούν μια νέα καταιγίδα λαϊκισμού που φέρνει την πραγματική συγκάλυψη και τον λαϊκισμό», είπε ο πρωθυπουργός. «Αντί για νέους θεσμούς κινδυνεύουμε από αυτόκλητους τιμωρούς. Την περιπέτεια αυτή η Ελλάδα την έζησε και την πλήρωσε. Δεν πρέπει να την ξαναζήσει με αφορμή ένα θέμα που τελικά αφορά την κάθε οικογένεια της πατρίδας μας. Το οφείλουμε σε κάθε συμπολίτη μας που μπορεί να βρεθεί σε μια αδύναμη θέση».

Το κίνημα αυτό είναι εφαλτήριο να ενώσουμε την κοινωνία, να την κάνουμε πιο δίκαιη, συνέχισε ο πρωθυπουργός και εξήγησε πως «Το #metoo λειτουργεί σαν τομή στον χρόνο. Ο κόσμος της εργασίας και οι κανόνες που τον διέπουν θα αλλάξουν ουσιαστικά εξαιτίας του. Οι φωνές απαιτούν να ακούσουμε και να αλλάξουμε. Να αναγνωρίσουμε ότι υπήρχε και υπάρχει ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι επιτέλους θετικό ότι οι ίδιες οι γυναίκες και οι άντρες που έχουν δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές αισθάνονται ασφαλείς να μιλήσουν. Αυτή η κυβέρνηση διαμόρφωσε το πλαίσιο ώστε τα θύματα να καταγγείλουν αυτές τις πράξεις».



Ξαναχτύπησε η Κλέλια Ρένεση με γραμμή Κουμουνδούρου και σιχαθήκαμε το «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα»

 


Προκλητική, Συριζαία η Κλέλια Ρένεση κατηγορεί την κυβέρνηση και παίρνει πολιτική θέση, μήπως την κάνει υποψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλους αριστερούς και ακροαριστερούς συναδέλφους της.

Πολιτική ανάρτηση για την υπόθεση Λιγνάδη και όχι ηθική ανάρτησε η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση για να μας κάνει να μην ξανά ασχοληθούμε με το σήριαλ που παίζει.

Δικαιολογημένα να τα βάλει με τον Αλέξη Κούγια που δεν της αρέσει η υπερασπιστική γραμμή και σε όσα προκλητικά τοποθετείτε για τον πελάτη του, αλλά το να μπλέκει με επιμονή την κυβέρνηση δείχνει μόνο αντιπολιτευτική γραμμή με εντολή Κουμουνδούρου.

Η ηθοποιός έγραψε στο social media για Αλέξη Κούγια : 

«Αμόλησαν τη σιχαμένη σουπιά, που σε κάθε στροφή αμολάει μελάνι, με χυδαιότητα εκθέτει και ξεκατινιάζει στα παράθυρα όλη την νομική διαδικασία, και πολύ σύντομα, όλος ο κόσμος θα αγοράζει πασατέμπο για να δει αυτό το ιλαροδικαστικό δράμα λάιβ στις ειδήσεις, με τα θύματα να εκθέτονται και να βιάζονται απ τον καναπέ του καθενός, και βεβαίως είναι ζήτημα χρόνου κανείς να μη θυμάται καν ότι η κυβέρνηση αυτή εμπλέκεται σε βάθος. Ξέρουν τι κάνουν τα πουλάκια… η τέχνη του αποπροσανατολισμού .. ποιος θα ανοίξει το βιβλίο να διαβάσει όταν δίπλα ο κλόουν φουσκώνει μπαλονάκια;!!! Εμ κάποιοι θα διαβάσουμε…».



Αντρας μαχαίρωσε αστυνομικό στο Λουτράκι κατά τη διάρκεια ελέγχου

 


O αστυνομικός δέχθηκε κλήση για οικογενειακό επεισόδιο και πήγε στο συμβάν.

Την ώρα όμως που έφθασε στο σημείο είδε τον άνδρα που είχε προκαλέσει το επεισόδιο να απομακρύνεται από το σημείο. Τον πλησίασε ζητώντας στα στοιχεία του και δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. 

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ ο άνδρας που του επιτέθηκε συνελήφθη και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.




Μητσοτάκης: Να βγουν από τον υπόνομο οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας

 


Είχαμε ένα κύμα αποκαλύψεων μετά τις καταγγελίες Σοφίας Μπεκατώρου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκάλεσα αυτή τη συζήτηση γιατί αυτή η διαδικασία εξυγίανσης κινδυνεύει να χάσει το στόχο της, να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Λες και το έγκλημα έχει χρώμα και η ντροπή ιδεολογία.

Η αντιμετώπισή τους προϋποθέτει συνεργασία πολιτείας και πολιτών, δράση κράτους δικαίου και την αντίδραση της κοινωνίας δικαίου. «Δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα μας όλα αυτά ξεκίνησαν από τη μαρτυρία Σοφίας Μπεκατώρου στις 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση της ΓΓ Αθλητισμού, πρωτοβουλία που χαιρέτησα αμέσως» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Επικοινώνησα μαζί της και τη χαρακτήρισα Ολυμπιονίκη της εμπιστοσύνης. Αντίστοιχα όλα τα κόμματα χαιρέτησαν αυτή τη γενναία πράξη. Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Αυτούς τους τρεις παράλληλους δρόμους επιχειρεί να κλείσει ο εκτροχιασμός και ο υποβιβασμός της δημόσιας συζήτησης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Το κίνημα «#MeΤoo» ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στην Αμερική. Εκδηλώθηκε τώρα, το 2021, στην πατρίδα μας. Σήμερα η φωνή έσπασε τη σιωπή και είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια», ανέφερε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την πρωτολογία του στη Βουλή. «Το «#ΜeΤoo» είναι κίνημα υγιές. Οφείλει να μην χάνεται στις φήμες ώστε να μην ακυρώνεται και να μην παίρνει τη μορφή χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η σύγχυση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εδώ και ένα μήνα η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ. Η κοινή άμυνα είναι κίνηση απελευθέρωσης. Κι όμως τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα. Ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται. Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού «#ΜeΤoo».

«Οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας που περιγράφω πρέπει να βγουν κάποια στιγμή από τον υπόνομο», συνέχισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Δυσχεράνουν την ίδια λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Σας κοιτώ στα μάτια και σας ρωτώ ανοιχτά πριν ο κατήφορος ολοκληρωθεί. Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πως τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ανήλικα ψωνίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο κ. Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα. Κύριε Τσίπρα σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας, πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών».

«Είπα ότι θα ασχοληθώ προσωπικά με το θέμα αυτό για να το λύσω και δημιούργησα ειδική γραμματεία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε αναφορά στην κα Αγαπηδάκη, που «έσκυψε στο πρόβλημα και το έλυσε. Δεν σας καταλογίζω πρόθεση γιατί δεν το λύσατε εσείς» είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας «δεν θα αφήσω υπαινιγμό όπως αυτά των τρολ του διαδικτύου. Ήρθε αυτή η κυβέρνηση και το έλυσε».

Γι’ αυτή την κυρία Αγαπηδάκη – συνέχισε ο πρωθυπουργός – ο κ. Πολάκης ανεβάζει ανάρτηση «Αγαπηδάκι το τρολάκι της ΝΔ». Περιμένω αν μη τι άλλο αυτή τη συμπεριφορά να την καταδικάσετε απερίφραστα και κάποια στιγμή να διαγράψετε στέλεχός σας για αυτά τα οποία λέγονται.

«Ίσως όμως αυτή να είναι η διαφορά μας» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς έχουμε την κα Αγαπηδάκη και εσείς τον κ. Πολάκη. Σας ρωτώ και πάλι κα περιμένω καθαρές απαντήσεις. Αν σας εκφράζουν οι χυδαιότητες του κ. Βαξεβάνη ή μήπως προτιμάτε την «Αυγή». Αναρωτιέμαι πως τοποθετούνται και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντήστε ως πολιτικός σε ένα πολιτικό. Αν είστε με την επίσημη εφημερίδα σας, πως εξηγείτε ότι ο διευθυντής της μία ημέρα πριν έλεγε ότι υπάρχουν παιδεραστές που βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Πόσα πρόσωπα έχει αλήθεια το επιτελείο σας;»

«Μίλησα για τις δημοσιεύσεις των βουλευτών σας. Είστε υπόλογος για τους βουλευτές σας. Να πάρετε θέση για αυτή τη λάσπη η οποία εκτοξεύεται προς μια ολόκληρη παράταξη που γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι για να τη διασύρουν τα τρολ της Κουμουνδούρου» τόνισε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπό κανονικές συνθήκες το αντικείμενο της συζήτησης θα ήταν διαφορετικό. Μία τέτοια αντιπαράθεση δεν αξίζει σε αυτό που ζητά η κοινωνία. Γίνεται για να υπάρξει κάθαρση του πολιτικού κλίματος» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Μακάρι, το εύχομαι, να αποκηρύξετε ανοικτά αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές. Να ακούσουμε καθαρές κουβέντες. Αλλά επιλέξατε να μετατρέψετε ένα κοινωνικό θέμα εθνικών διαστάσεων σε ένα ύπουλο χτύπημα και πλήγμα, υποτίθεται, στο προσωπικό μου κύρος. Τώρα αποφασίσατε να επενδύσετε στην επίπλαστη ηθικολογία. Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη ποντάροντας σε ένα θέμα γνωρίζοντας καλά το λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021».

«Είπατε δύο φορές ότι ήταν φίλος μου» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν τον ήξερα παρά ως ηθοποιό. Τοποθετήθηκε από την υπουργό. Αν κάποιος ήξερε όφειλε να το πει» συμπλήρωσε και ανέφερε: «Ταυτόχρονα με την πρώτη καταγγελία, την ίδια ημέρα, οδηγήθηκε σε παραίτηση και η παραίτησή του έγινε αμέσως δεκτή. Εκεί κλείνει η κυβερνητική αρμοδιότητα. Με την πρώτη μήνυση η υπόθεση έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης».

Μιλήσατε για συγκάλυψη. Ποια συγκάλυψη; αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας που ήταν ανώνυμη αλλά τον φωτογράφιζε με σαφήνεια. Το παραδέχτηκε ο εκπρόσωπός σας. Συνελήφθη αμέσως μετά την πρώτη μήνυση. Ζητήσατε την παραίτηση της υπουργού γιατί έπρεπε να ξέρει. Αλλά να ξέρει τι, για τις σκοτεινές πλευρές ενός ανθρώπου; Αυτές που γνωρίζατε εσείς ως πρωθυπουργός όταν είχατε τον ίδιο πρόσωπο διευθυντή της νέας σκηνής του Εθνικού; Ή μήπως αυτές που συνάδελφοί του λένε τώρα εκ των υστέρων ότι ήξεραν αλλά τις κάλυπτε η ομερτά του επαγγέλματος. Είπατε ότι δεν έγινε προκήρυξη. Εσείς τον κ. Λιβαθηνό με προκήρυξη τον διορίσατε;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός.



Ανεπάρκεια Γεννηματά για ακόμα μία φορά! Εκανε γενική άκυρη αντιπολίτευση με δύο κουβέντες για το θέμα

 



Ο πρωθυπουργός φώναξε τους πολιτικούς αρχηγούς για συγκεκριμένο θέμα, κάτι που δεν κατάλαβε η Φώφη Γεννηματά!!

Η Φώφη Γεννηματά έδειξε για ακόμα μία φορά την ανεπάρκεια της να ηγείται του ΚΙΝΑΛ, και περιμένοντας την να τοποθετηθεί σοβαρά και ουσιαστικά στο σημερινό θέμα στην βουλή, αυτή θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει συνολική άκυρη αντιπολίτευση.

Απογοήτευσε η Φώφη Γεννηματά που αντί να κάνει την διαφορά μεταξύ ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, και να καταγγείλει την χυδαιότητα ΣΥΡΙΖΑ με τις αθλιότητες, χαρακτήρισε γενικόλογα «Φούσκα», τη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως είναι μακρυά από τα -κάθε φύσης- προβλήματα της κοινωνίας.

Εάν υπήρχε σοβαρότητα στην κυρία Γεννηματά θα έπρεπε να δείξει την σοβαρότητα της στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του, καταδικάζοντας την χυδαιότητα των όσων διέπραξαν ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά που έκανε η Γεννηματά για το #metoo ήταν ότι πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο, τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην αντίδρασή της, προσθέτονας ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει ευθύνη, «ακόμη και αν εξαπατήθηκε». 

Και ανέφερε ότι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μην μπορώντας να δει και να κάνει την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει τον πρωθυπουργό.

Η Γεννηματά καταδίκασε το hashtag #NΔΠαιδεραστές κι εν συνεχεία τόνισε γενικολογώντας χωρίς ουσιαστική τοποθέτηση ότι δεν χρειάζεται διχασμός «που υποτιμά το δράμα των θυμάτων και αποτρέπει να ανοίξουν κι άλλα στόματα».

Η ακατάλληλη πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε «να έρθουν όλα στο φως» χωρίς συγκαλύψεις, ενώ δήλωσε πως κάθε πρωτοβουλία, όπως η ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολικά μαθήματα, θα έχει τη στήριξη του κόμματός της. 



Ο ακροαριστερός εμετός Πολάκης ξαναχτύπησε γελοιοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον ακροαριστερό φαιδρό και χυδαίο Παύλο Πολάκη και η κυβέρνηση την κ. Αγαπηδάκη.

Ο εμετικός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ, εμετική ανάρτηση αναπαράγει τα δημοσιεύματα του Documento και συνδέοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα κυκλώματα παιδεραστίας.

Το χυδαίο αυτό ποστ στα social media από τον φαιδρό και χυδαίο Παύλο Πολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ που επισημαίνει ότι μια μέρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό, η κίνηση του Παύλου Πολάκη δείχνει ποιοι κρύβονται πίσω από το hashtag «#ΝΔ παιδεραστές» που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ο φαιδρός και χυδαίος Παύλος Πολάκης έγραψε: «Μάλιστα Αγαπηδακη το τρολακι της ΝΔ που έβριζε χυδαία εμένα και τον Τσίπρα!Προστατευόμενη του Δοξιάδη και τη βάζουν με το Μητσοτακη υπεύθυνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα!!! Ο Δοξιάδης φιλος του Λιγνάδη που την πέφτει στη Μενδώνη γιατί κατήργησε το «τεκμήριο αθωότητας» του ΛΙΓΔΙΑΡΗ…. Αυτός ,ο Δοξιαδης,προτείνει και στο Μητσοτακη να πάρει υπό την ευθύνη του Μαξίμου τα ασυνόδευτα ανήλικα και το ΚΑΝΕΙ!!! ….και για μερικούς φταίει ο Βαξεβάνης …. Και όχι αυτός που κάνει τέτοιες ΕΠΙΛΟΓΕΣ και με πολιτική απόφαση τοποθετεί Δοξιαδηδες,Αγαπηδακια και ΛΙΓΔΙΑΡΗΔΕΣ!!! Τι θα βγει ακόμα……».

Η ΝΔ για την εμετική ανάρτηση του φαιδρού και χυδαίου ακροαριστερού Πολάκη απάντησε:

«Για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία ποιος βρίσκεται πίσω από την χυδαιότητα #NΔ παιδεραστές, ήρθε ο κ.Πολάκης να βάλει τη σφραγίδα του. Επαναλαμβάνει τον χειρότερο εμετό του διαδικτύου, υιοθετώντας τον πλήρως. Μια μέρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή ο συνεργάτης του κ.Τσίπρα δείχνει ξανά το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ».

Η χυδαιότητα Πολάκη : 

Παυλος Πολακης
17 ώρες πριν

Αγαπηδακη το τρολακι της ΝΔ που έβριζε χυδαία εμένα και τον Τσίπρα!
Προστατευόμενη του Δοξιάδη και τη βάζουν με το Μητσοτακη υπεύθυνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα!!!
Ο Δοξιάδης φιλος του Λιγνάδη που την πέφτει στη Μενδώνη γιατί κατήργησε το «τεκμήριο αθωότητας» του ΛΙΓΔΙΑΡΗ....
Αυτός ,ο Δοξιαδης,προτείνει και στο Μητσοτακη να πάρει υπό την ευθύνη του Μαξίμου τα ασυνόδευτα ανήλικα και το ΚΑΝΕΙ!!!

...See More
May be an image of 1 person, standing and text that says 'WhatsApp 33% 17:10 documentonews.gr Documento www.documentonews.gr Ν. Καραχάλιος: Γιατί o Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε o ίδιος την ευθύνη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα; Οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος,για να αποχαιρετήσει περίπου 50 ασυνόδευτα f Απόρρητο'
May be an image of text
May be an image of text
May be an image of text
1.3K
32
361


Πρόεδρος Εφετών: Θεσμική εκτροπή η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπέρ Κουφοντίνα

 


Αντιδράσεις δικαστών κατά της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η κυρία Ειρήνη Κατινιώτη, πρόεδρο Πρωτοδικών και υποψήφιας στις προηγούμενες εκλογές για την Διοίκηση του Πρωτοδικείου, έγραψε απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών: «Σεβαστίδη δεν σεβάστηκες την ιστορία του Σώματος και τους συναδέλφους μας που δέχτηκαν σφαίρες αδίστακτων τρομοκρατών. Παραιτήσου.

Ειρήνη Κατινιώτη».

Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, πρόεδρος Εφετών και τέως μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τοποθετήθηκε δημόσια μετά την ανακοίνωση της ΕΝΔΕ υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ανάρτηση του κ. Λυμπερόπουλου : 

Η δημόσια τοποθέτηση της ΕνΔΕ του κ. Σεβαστίδη υπέρ αιτημάτων συγκεκριμένου κατάδικου δεν είναι απλά μια αντικαταστατική ενέργεια. Συνιστά θεσμική εκτροπή . Παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των Λειτουργιών του Κράτους και προσβάλλει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τις σχετικές υποθέσεις. Η εξακολουθηματική μη θεσμική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η διοίκηση της ένωσης δικαιώνει δυστυχώς πολύ σύντομα τους φόβους και την αγωνία που διατύπωσα για το μέλλον της παραιτούμενος από το ΔΣ την 21.9.2020.

Panagiotis Lymperopoulos
13 ώρες πριν

Η δημόσια τοποθέτηση της ΕνΔΕ του κ. Σεβαστίδη υπέρ αιτημάτων συγκεκριμένου κατάδικου δεν είναι απλά μια αντικαταστατική ενέργεια. Συνιστά θεσμική εκτροπή . Παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των Λειτουργιών του Κράτους και προσβάλλει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τις σχετικές υποθέσεις. Η εξακολουθηματική μη θεσμική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η διοίκηση της ένωσης δικαιώνει δυστυχώς πολύ σύντομα τους φόβους και την αγωνία που διατύπωσα για το μέλλον της παραιτούμενος από το ΔΣ την 21.9.2020.

114
23
20