Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ποιοι επιστήμονες μπορούν να λάβουν επίδομα 400 ευρώ

 



Επιστήμονες που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση ανεργίας του νόμου 3986 του 2011, με ενεργή δραστηριότητα σε πληττόμενο ΚΑΔ, ασκούμενοι δικηγόροι που έχουν ασφαλιστεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2017, καθώς και μέλη εταιρειών μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν, υπό προϋποθέσεις, το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με τη συνδρομή του προέδρου της Ενωσης Εμμίσθων Δικηγόρων, Ανδρέα Κουτσόλαμπρου, εξέδωσε έναν αναλυτικό οδηγό, στον οποίο μάλιστα επισημαίνονται και «αστοχίες» της υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας προχωράει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους. Ξεκαθαρίζει βέβαια ότι το ποσό των 400 ευρώ είναι ακατάσχετο και μη δεκτικό συμψηφισμού με οφειλές σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Ομαδοποιεί δε τους δικαιούχους στις εξής κατηγορίες:  

Α) Οσοι έχουν κάνει έναρξη έως 31.12.2016 και για τους οποίους ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

1. Από 20.3.2020 έως 30.11.2020 είχαν ενεργό ΚΑΔ που συγκαταλέγεται στους πληττόμενους.

2. Για όλο το χρονικό διάστημα από 20.3.2020 έως 30.11.2020 δεν έχουν αναλάβει μισθωτή εργασία ή εργασία με έμμισθη εντολή. Οπως επισημαίνει ο κ. Κουτσόλαμπρος, δεν διευκρινίζεται τι ισχύει για όσους έχουν αναλάβει μισθωτή εργασία πριν από το άνω χρονικό διάστημα.

3. α) Οσοι υποχρεούνται σε υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ πρέπει να παρουσιάζουν μείωση κατά 20% του κύκλου εργασιών. Προσμετρείται το άθροισμα Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020 και συγκρίνεται με τα 2/3 του κύκλου εργασιών 2019.

β) Για όσους δεν υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ θα πρέπει το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων 2020 του ίδιου χρονικού διαστήματος να παρουσιάζει μείωση σε σχέση με τα 2/3 των ακαθάριστων εσόδων του 2019.

4. Το συνολικό πραγματικό οικογενειακό εισόδημα 2020 ή αυτοτελώς φορολογούμενο από οποιαδήποτε πηγή δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Β) Εταίροι εταιρειών (και δικηγορικών) και όσοι έχουν κάνει έναρξη μετά την 1.1.2017 είναι δικαιούχοι με μόνο ενεργό κριτήριο αυτό του οικογενειακού εισοδήματος (30.000 ευρώ), χωρίς το κριτήριο της μείωσης του τζίρου και χωρίς το κριτήριο της έμμισθης εντολής.

Γ) Ασκούμενοι δικηγόροι που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση μετά την 1.1.2017. Δεν ισχύει για αυτούς κανένα κριτήριο, ούτε το εισοδηματικό των 30.000 ευρώ ούτε το κριτήριο της έμμισθης εντολής.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει έως τις 15 Φεβρουαρίου να προχωρήσουν στα εξής βήματα:

1. Υποβολή εντύπου υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης.  

2. Προϋπόθεση, η υποβολή όλων των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για όλους τους μήνες του 2020.

3. Οσοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση ΦΠΑ πρέπει να έχουν δηλώσει τα ακαθάριστα έσοδα στην εφαρμογή «Τα έσοδά μου» στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport.

Οπως βέβαια επισημαίνει ο κ. Κουτσόλαμπρος, υπάρχουν σημαντικές ενστάσεις των επιστημόνων στη διαδικασία, κυρίως γιατί αποκλείονται, για παράδειγμα, νέοι επιστήμονες (δικηγόροι) που δεν έχουν κάνει έναρξη στη ΔΟΥ ή έκαναν έναρξη και μετά διέκοψαν (λόγω κρίσης), αλλά και γιατί δεν εισακούστηκε το ομόφωνο αίτημα των επιστημονικών συλλόγων να μην υπάρχει κανένα κριτήριο για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα το 2020 (κάτω των 10.000 ευρώ).


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Πάνω από 1.000 νέες προσλήψεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα της ΔΕΗ

 


Ξεκινά μέσα στη χρονιά η κοινή εταιρεία της ΔΕΗ με την γερμανική RWE, με στόχο επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ σε φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα. Μέσω των νέων επενδύσεων πρόκειται να δημιουργηθούν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε χθες Συμφωνητικό Συνεργασίας (Head of Terms), μεταξύ της, κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Renewables GmbH. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, το συμφωνητικό προβλέπει την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 γιγαβάτ μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος. Τα ποσοστά συμμετοχής στο κοινό επενδυτικό σχήμα θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από τη ΔΕΗ, στόχος είναι η εκκίνηση της δραστηριότητας της κοινής εταιρείας μέχρι τον Ιούνιο. Το ύψος των επενδύσεων την επόμενη τριετία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 1 δισ. ευρώ ενώ αναμένεται η δημιουργία πάνω από 1000 θέσεων εργασίας κατά το στάδιο της κατασκευής των έργων.

Η ΔΕΗ έχει υπογράψει και υλοποιεί κατ αρχήν συμφωνίες και με άλλες επιχειρήσεις για την από κοινού ανάπτυξη μονάδων ΑΠΕ στην Ελλάδα. Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι η ισχύς των ΑΠΕ της επιχείρησης θα φθάσει το 2023 στο 1,5 γιγαβάτ, η πλειονότητα των οποίων θα είναι φωτοβολταϊκά.


Πηγή



Ακροαριστεροί εν μέσω πανδημίας συμμετείχαν σε συλλαλητήριο και προκάλεσαν επεισόδια

 


Επεισόδια σημειώνονται εδώ και λίγη  ώρα στο κέντρο της Αθήνας απο ακροαριστερούς που αντιδρούν στο νομοσχέδιο να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια απο κακοποιούς.

Οι ακροαριστεροί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, στην προσπάθεια τους να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη. 



Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας ρίψη χημικών.

Οι ακροαριστεροί είχαν κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά», αντιδρώντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διώξει κακοποιούς και ακροαριστερούς επικίνδυνους αντιεξουσιαστές από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Οι ακροαριστερές παρατάξεις συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και έφτασαν σταδιακά στη Βουλή.



100χρονος διώκεται για τους θανάτους πάνω από 3.518 ατόμων σε στρατόπεδo συγκέντρωσης στον Β’ Παγκόσμιο

 



Ο άνδρας διώκεται για συνέργεια στην δολοφονία περισσότερων από 3.518 ατόμων τα έτη 1942-1945 και ενώ υπηρετούσε ως φρουρός των SS στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχάουζεν, βόρεια του Βερολίνου.

Το όνομα του κατηγορουμένου δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα, σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία προστασίας δεδομένων.

Γνωστή έχει γίνει ωστόσο η προχωρημένη του ηλικία, παρά την οποία ο άνδρας έχει κριθεί ικανός να περάσει από δίκη, αν και μπορεί να υπάρξει περιορισμός των ωρών που θα χρειάζεται να παρίσταται καθημερινά στο δικαστήριο.

Η υπόθεση του άνδρα, η οποία ανοίχτηκε το 2019, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δικών τέτοιου περιεχομένου.

Το 2019 καταδικάστηκε στη Γερμανία μια 95χρονη, η οποία εργαζόταν, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως γραμματέας της διοίκησης του στρατοπέδου Στούτχοφ.

Το νομικό προηγούμενο για την καταδίκη πρώην αξιωματούχων των Ναζί για συνεργεία σε φόνους κατοχυρώθηκε το 2011, με την καταδίκη του John Demjanjuk , ενός επαγγελματία οδηγού από το Οχάιο, ο οποίος εργαζόταν ως φρουρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σομπιμπόρ στην, υπό γερμανική κατοχή, Πολωνία.

Ο άνδρας έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να ασκήσει έφεση, έχοντας αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Παρόλα αυτά, η υπόθεσή του υπήρξε πρωτότυπη, καθώς πριν από αυτήν απαιτούταν η προσκόμιση στοιχείων για ενεργή συμμετοχή του εκάστοτε κατηγορουμένου στη δολοφονία κάποιου ατόμου, κάτι που, 80 χρόνια μετά, κρίνεται αρκετά δύσκολο.

Την υπόθεση αυτή ακολούθησε και η καταδίκη του Oskar Gröning το 2015, ο οποίος είχε εργαστεί στο Άουσβιτς, επίσης ως φρουρός.

Όσον αφορά τώρα την δίκη του 100χρονου, ο εισαγγελέας Cyrill Klement σχολίασε:

«Ο πυρήνας αυτής της υπόθεσης διαμορφώθηκε στην ίδια λογική με τις υποθέσεις των Demjanjuk και Gröning, σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή σε αυτή την μηχανή του θανάτου αρκεί για να μιλήσουμε για συνέργεια σε φόνο».

Η ημερομηνία της δίκης μένει ακόμα να ανακοινωθεί.


ΠΗΓΗ: The Guardian

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 



Η Κεραμέως ξεφτιλίζει τον Τσίπρα για την απίστευτη δήλωση:Αναλαμβάνω το ρίσκο να κολλήσουν κορονοιο......

 


Οι απίστευτες χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα άφησαν άφωνους τους Έλληνες για την απίστευτη κυνικότητα του και το πώς υπολογίζει την ζωή των ανθρώπων.

Ο απίστευτος ακροαριστερός Τσίπρας τόνισε ότι αναλαμβάνει το ρίσκο για ενδεχόμενα κρούσματα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συγκλονισμένη όπως και όλοι οι Έλληνες για την δήλωση Τσίπρα, στην παρέμβασή της καυτηρίασε τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας: «Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρη: «Κλειδώνουμε τη Βουλή μέχρι να τελειώσει η πανδημία. Να μην νομοθετούμε, να μην προχωράει η χώρα μπροστά. Είναι η ίδια λογική που λέει να κλειδώσουμε τα σχολεία.

Ποιος διαφωνεί με το νομοσχέδιο; Έχει δίκιο ο κ. Τσίπρας ότι το νομοσχέδιο εγείρει αντιδράσεις: στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για την ελεγχόμενη είσοδο οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ κατά 60%, για τη βάση εισαγωγής υπέρ 52% και για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία υπέρ σχεδόν το 40%. Αυτή είναι η κοινή γνώμη και ναι προκαλεί αντιδράσεις εσωκομματικές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια πρωτοφανή δήλωση. Προσπάθησε να την ανασκευάσει σήμερα.  Ίσως γι’ αυτό θέλει να κλείσει η Βουλή. Για να μη συζητάμε αυτό που έγινε χθες. Είπε: «Βεβαίως δέχομαι το ρίσκο. Ποια ήταν η ερώτηση; Το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση. Το λέμε απερίφραστα ως κυβέρνηση: Δεν θα σταματήσουμε τη συζήτηση στη Βουλή για να σταματήσει η συζήτηση για την πρωτοφανή δήλωση του κ. Τσίπρα». 





Ο ημίτρελος δικτάτορας Ερντογάν προκαλεί Μητσοτάκη :"θα γνωρίσεις καλά τους “τρελούς Τούρκους”".

 


Ακόμα να καταλάβει ο δικτάτορας Ερντογάν ότι η Ελλάδα δεν φοβάται, και το πρόβλημα το έχει ο ίδιος.

Μετά την επίθεση του δικτάτορα, στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν, ήρθε η ώρα και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δέν αρέσει στον Τούρκο δικτάτορα η σοβαρότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι επαφές του στην Κύπρο και το Ισραήλ και άρχισε ο Τούρκος το παραλήρημα.

Για πρόκληση από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ρητορική της Άγκυρας για τα νησιά του Αιγαίου.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ερντογάν ανέφερε: «εγώ έκανα μια δήλωση πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη.Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτακης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές, και ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στο Ντολμάμπαχτσε. Η δεύτερη συνάντηση θα γινόταν την Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς πως να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Αν πράγματι έχεις μια αναζήτηση για ειρήνη μη με προκαλείς. Να ξέρεις τα όρια σου. Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, σημαινει πως εσυ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες απο το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε απο το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι εμείς μαζί σου δεν μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι». 

Και συνέχισε ο ημίτρελος δικτάτορας Ερντογάν «είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια απο κάπου; Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το που και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει».

Απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Ερντογάν ανέφερε πως θέλει «να του υπενθυμίσει κάτι». Συγκεκριμένα σημείωσε: «Εσύ “βασίστηκες σε κάποια βουνά αλλά στα βουνά αυτά έριξε χιόνι”. Κανένα όφελος δεν έχεις. Όμως εμείς οτιδήποτε το κάνουμε μόνοι μας. Κι έτσι συνεχίζουμε. Γι αυτό θα γνωρίσεις καλά τους “τρελούς Τούρκους”».

Τέλος, όσον αφορά το Κυπριακό, ο Ερντογάν επανέλαβε πως «απο εδώ και πέρα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο εκτός απο τη λύση των δυο κρατών. Θέλετε το δέχεστε, θέλετε όχι. Δεν υπάρχει πια ομοσπονδία. Ξεχάστε την».

Η ουσία είναι μία και την ξέρει πάρα πολύ καλά ο δικτάτορας, η Ελλάδα πλέον είναι μιά σοβαρή χώρα, με σοβαρό ηγέτη, εξοπλίζεται και δεν φοβάται κανένα όσο και να γαβγίζει.



Ποιες ώρες θα γίνεται η τηλεκπαίδευση στα σχολεία

 


Οι μαθητές των νηπιαγωγείων δημοτικών γυμνασίων και λυκείων της Αττικής θα συνεχίσουν τα μαθήματα τους από αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση.

Από την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία εξαιρούνται τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία συνεχίσουν με φυσική παρουσία. Τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία το μεσημέρι από τις 2.10 έως τις 5.20 Από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού

Οι διευθυντές των σχολείων θα κληθούν να εκπονήσουν τα σχετικά προγράμματα, προκειμένου η ύλη να προχωρήσει κανονικά μέσω της τηλεκπαίδευσης, όπως και πριν από τα δια ζώσης μαθήματα. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική ενώ τα μέτρα αναμένεται να εξειδικευτούν σήμερα.

Η απουσία των μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται κανονικά από τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών και μαθητριών κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Η συμπλήρωση και φύλαξη του Ηλεκτρονικού Ημερήσιου Δελτίου Φοίτησης είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικού.

Για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών τηρείται Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), στο οποίο καταχωρίζεται αριθμητικά το άθροισμα των απουσιών της ημέρας κάθε μαθητή που απουσίασε, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης. Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά. Επίσης κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.



Επέβαλαν lockdown και αφησαν να γίνεται ελεύθερα χαμός στην παραλιακή

 


Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο ανακοίνωσε ο Νίκος Χαραδαλιάς, αφήνοντας έτσι να πλημμυρίσει το παραλιακό μέτωπο απο κόσμο με τον κωδικό sms 6.

Ο Χαρδαλιάς τόνισε ότι το μέτρο των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό 6 αξιολογήθηκε και τελικά δεν θα απαγορευτούν, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του, αλλά και γιατί θα ήταν μια ταξική επιλογή για τους πολίτες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με λίγους χώρους πρασίνου.

Με αυτές του τις δηλώσεις θα μπορεί ο οποιασδήποτε θέλει από το Περιστέρι, το Μαρούσι, τον Βύρωνα, τα Εξάρχεια κτλπ, να μεταβεί με ένα μήνυμα του στο Παλαιό Φάληρο, στην Γλυφάδα, στην Βουλιαγμένη, στο Πασαλιμάνι κτλπ,  βόλτα πλημμυρίζοντας με κόσμο αυτές τις περιοχές.



Σοκαριστικό βίντεο από τις ταραχές στο Καπιτώλιο έφεραν στη Γερουσία οι Δημοκρατικοί

 


Το βίντεο δείχνει τους υποστηρικτές του Τραμπ να γκρεμίζουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του Καπιτωλίου και να χτυπούν αστυνομικούς. 

Δείχνει επίσης τη στιγμή που οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες της αίθουσας της Βουλής, ενώ οι βουλευτές κρύβονταν, καθώς και τη στιγμή που ένας αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει τη διαδηλώτρια Άσλι Μπάμπιτ, βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας, που επιχειρούσε να μπει στο κτίριο από ένα σπασμένο παράθυρο.

Σε μια άλλη σκηνή, ένας ταραξίας ψάχνει στο γραφείο ενός βουλευτή και ακούγεται να λέει: «Κάτι πρέπει να υπάρχει εδώ για να το χρησιμοποιήσουμε εναντίον αυτών των αλητών».






Μετακινήσεις για άθληση και κατοικίδιο μόνο στον δήμο μας αυστηρά


 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μέσα σε άλλα που είπε, παρότρυνε τους πολίτες να μετακινούνται για άθληση και για βόλτα των κατοικιδίων τους, στον δήμο κατοικίας τους, ενώ όπως τόνισε «δεν είναι δυνατόν στην Αττική να εφαρμοστεί διαδημοτική απαγόρευση».

Εξήγησε δε, ότι δεν είναι λογικό εν μέσω lockdown να παίρνει κανείς το αυτοκίνητο για να μεταβαίνει σε χώρους άθλησης μακριά από την οικία του και ότι πλέον η μετακίνηση με τον κωδικό 6, πρέπει να χρησιμοποιείται είτε για βόλτα πεζή με το κατοικίδιο, είτε για περπάτημα πλησίον της οικίας, είτε για βόλτα με το ποδήλατο. 



Αντιεξουσιαστές τρομοκράτες σύντροφοι Κουφοντίνα έβαλαν την βόμβα στην Ευελπίδων

 



Ομάδα αντιεξουσιαστών τρομοκρατών, συντρόφων του εκτελεστή τρομοκράτη Κουφοντίνα που αυτοαποκαλούνται "Πυρήνας αναρχικής επίθεσης" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της περασμένης Παρασκευής στην είσοδο των δικαστηρίων της Ευελπίδων στην Κυψέλη.

Με προκλητικό κείμενο της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα των κακοποιών τρομοκρατών, αναφέρει ότι το βράδυ της Παρασκευής τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό σε μία από τις εισόδους των δικαστηρίων και συγκεκριμένα σε αυτή των δικηγόρων.

Όπως γράφει ο συντάκτης του κειμένου, στόχος ήταν «να στηρίξουμε τον αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».




Lockdown και στα δικαστήρια

 


Τα δικαστήρια εδώ και μήνες υπολειτουργούν λόγω COVID-19, και μετά το ολικό lockdown υπολειτουργούσαν που υπολειτουργούσαν, τώρα θα κλείσουν και άλλα τμήματα.

Προσωρινά κλειστά θα παραμείνουν, με ορισμένες εξαιρέσεις, τα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, οι Εισαγγελίες της Αττικής και ο Άρειος Πάγος, από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου έως την 28η Φεβρουαρίου 2021 λόγω της καραντίνας για τον COVID-19.

lockdown δεν θα υπάρξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα λειτουργεί κανονικά.

Εξαίρεση θα έχουν οι δίκες που αφορούν: 

– Αυτόφωρα πλημμελήματα,

-Υποθέσεων που επέρχεται αποφυλάκισης του κατηγορούμενου λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης που είναι το 18μηνο και συμπληρώνεται την 31η Αυγούστου 2021,

-Ποινικών δικών που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων συμπληρώνεται και οι κατηγορούμενοι θα αποφυλακίζονται, και

-η δημοσίευση αποφάσεων.



Αδιαφορώντας για την πανδημία διοργανώνουν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

 


Για να θυμηθούμε ποιος και ποιοι κρύβονται πίσω απο τέτοιες εγκληματικά ανεύθυνες ενέργειες, αναφέρουμε την χθεσινή δήλωση του Αλέξη τσίπρα : "Δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό στα συλλαλητήρια".

Συλλαλητήριο κατά του ν/σ του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις τις χώρας.

Παράλληλα, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας: από τις 11:00 έως τις 14:00 η ΟΛΜΕ και τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος / 3 πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου η ΔΟΕ, ενώ εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης.



Σύντροφοι ακροαριστεροί και αντιεξουσιαστές συνεχίζουν να προκαλούν υπέρ Κουφοντίνα

 



Είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι για την κοινωνία, όλοι αυτοί που τάσσονται υπέρ ενός κακοποιού τρομοκράτη, ενός σκληρού αμετανόητου δολοφόνου που εκτελούσε ψυχρά τα θύματα του όπως ο serial killer Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ενταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης απο ακροαριστερούς φιλοτρομοκράτες για τον εκτελεστή αμετανόητο δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μετά από μαζικό κάλεσμα στο διαδίκτυο, ομάδα συντρόφων ακροαριστερών και μέσα σε αυτούς και Συριζαίοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια στις 17:00 για να πραγματοποιηθεί πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Οι περίπου 100 υποστηρικτές του τρομοκράτη, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ του δολοφόνου και εκτελεστή τρομοκράτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. Στο σημείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία.




Επικίνδυνος και εγκληματικά ανεύθυνος ο Τσίπρας :«Δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό στα συλλαλητήρια»

 


Όσοι είχαν την υπομονή να ακούσουν τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, εξοργίστηκαν ακούγοντας να λέει με θράσος : «Δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό στα συλλαλητήρια».

Με λίγα λόγια αυτός ο επικίνδυνος ακροαριστερός που κρύβει ποιός είναι πραγματικά, είπε με καθεστωτική νοοτροπία, κυνικά, και χωρίς ίχνος ηθικής με λίγα λόγια, ότι η δουλειά μας να γίνεται και ας χάσουμε και κάποιους αναλώσιμοι είναι. 

Κατά τα άλλα αυτός ο επικίνδυνος πολιτικός Αλέξης Τσίπρας ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και παράλληλα ρισκάρει να κολλήσουν και κάποιοι στις διαδηλώσεις κορωνοϊό.

Ο επικίνδυνος και εγκληματικά ανεύθυνος Τσίπρας δήλωσε επί λέξει:

«ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Εσείς δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι' αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδια που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία»

Μετά την απίστευτη δήλωση του Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, δήλωσε, «ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες. Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών;

Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους; Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία; Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας», επεσήμανε ο κ. Ταραντίλης στην ανακοίνωσή του.


Δείτε παρακάτω το χάσμα μεταξύ σοβαρότητας - υπευθυνότητας και ακροαριστερής επικίνδυνης γελοιότητας :





54 γερουσιαστές καλούν τον Μπάιντεν να αναλάβει δράση κατά του Ερντογάν για τα ανθρώπινα δικαιώματα

 


Με επιστολή τους 54 γερουσιαστές καλούν τον πρόεδρο Μπάιντεν να αναλάβει δράση κατά του Ερντογάν για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. 

Ο δημοκρατικός Ron Wyden και ο ρεπουμπλικάνος Marco Rubio είναι οι επικεφαλής της πρωτοβουλίας. 

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Ερντογάν κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο αυταρχική, κλείνει τα ΜΜΕ και διώχνει τους ανεξάρτητους δικαστές, ενώ στη θέση τους διορίζει κομματικούς υπάλληλους, αλλά και πως η Τουρκία είναι η χώρα με τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους .

Η επιστολή ζητεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ξεκινήσει δράση και να ζητήσει από τον Ερντογάν να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να αντιστρέψει την αυταρχική πορεία του.


Η επιστολή:












Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία εφημερίδων στο Παγκράτι

 


Έκρηξη προκλήθηκε στην είσοδο κτιρίου στο Παγκράτι όπου στεγάζονται τα γραφεία τριών εφημερίδων.

Λίγο πριν τις 03:30 τα ξημερώματα, κακοποιοί τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από γκαζάκια, στην είσοδο κτιρίου, στο Παγκράτι, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων Εσπρέσο, Εστία και Δημοκρατία.

Σημειώθηκε μικρής ισχύος έκρηξη και φωτιά από την πυροδότηση του μηχανισμού, που προκάλεσε μικρής έκτασης ζημιές στην τζαμαρία της εισόδου.

Επί τόπου έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.





Σε καραντίνα για 17 μέρες η Αττική



Τα μέτρα του lockdown που ξεκινάει αύριο Πέμπτη, θα εξειδικευτούν σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 12:00, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Κατά την ενημέρωση από τον Υφυπουργό, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Από τις 06:00 της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου έως και τις 28/02 κλείνουν για 17 ημέρες στην Αττική:

Σχολεία (με εξαίρεση τα ειδικά σχολεία)

Λιανεμπόριο

Κομμωτήρια

Κέντρα αισθητικής

Εκκλησίες


Ανοιχτά θα παραμείνουν:

Σουπερμάρκετ

Φαρμακεία

Οπτικά

Ιατρεία

Συνεργεία

Delivery

Take away