Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Συνελήφθησαν οι τρεις νεαροί δράστες που ξυλοκόπησαν τον 46χρονο

 



Αναβολή για να δικαστούν στις 16 Απριλίου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου πήραν οι δράστες του ξυλοδαρμού ενός 46χρονου στο χωριό Προφήτης Ηλίας, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη το πόρισμα του ιατροδικαστή για τις βλάβες που υπέστη το θύμα.

Οι τρεις νεαροί ηλικίας 26, 23 και 20 χρόνων συνελήφθησαν μετά από ευρεία επιχείρηση και έρευνες που έγιναν από τους αστυνομικούς του Β΄ τμήματος Ηρακλείου, της Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε., του Τ.Α.Ε. και του τμήματος Μινώα Πεδιάδος στα σπίτια και τα ποιμνιοστάσιά τους. Στις ιδιοκτησίες δυο εξ αυτών βρέθηκαν μια θήκη με φυσίγγια, τρία μαχαίρια και ένα ρόπαλο, ενώ ο ένας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, οι δράστες είχαν φτάσει με ένα αυτοκίνητο στο σημείο όπου δούλευε ο 46χρονος φορώντας κουκούλες και τον είχαν ξυλοκοπήσει με λοστούς και μαγκούρες. Παρά τον τραυματισμό του, για τον οποίο νοσηλεύεται ακόμη, το θύμα κατάφερε να τραβήξει την κουκούλα του ενός, τον αναγνώρισε και τον κατονόμασε στους αστυνομικούς. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου άσκησε σε βάρος των τριών νεαρών δίωξη για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής κατά περίπτωση.



Μάνος Τσαγκαράκης

Πηγή : protothema.gr



Στις 7 Απριλίου τα πρώτα self tests στα φαρμακεία

 


Τα self test είναι εγκεκριμένα και πληρούν όλες τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Όλες οι διαδικασίες για την προμήθεια των πρώτων 10 εκατ. self test έγιναν με πλήρη διαφάνεια και ολοκληρώθηκε ήδη η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη για τα μέσα της εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η παραλαβή των self test γίνεται κεντρικά σε δύο αποθήκες στην Αττική και την Θεσσαλονίκη και αυτά μεταφέρονται σε 100 και πλέον φαρμακαποθήκες σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια σε όλα τα φαρμακεία της επικράτειας. Μαζί με κάθε self test θα διατίθεται και ενημερωτικό υλικό. Την εποπτεία της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από 7 Απριλίου και μέχρι τέλος της εβδομάδος τα φαρμακεία όλης της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να διαθέσουν σε πρώτη φάση σε μαθητές λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια η διάθεση θα συνεχιστεί στους πολίτες από 18 έως 67 ετών, δηλαδή των παραγωγικών ηλικιών και τέλος στους άνω των 67 ετών που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό.

Οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα self test για τα παιδιά τους με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους. Το self test θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing. gov.gr.η οποία θα λειτουργήσει την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να δηλώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης που είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.

Όσοι μαθητές είναι θετικοί θα πρέπει να κάνουν ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου, δωρεάν σε δημόσια δομή, προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.

Όσοι δεν φέρουν μαζί τους την βεβαίωση δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους ούτε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

Για κατηγορίες εργαζομένων που το self test είναι υποχρεωτικό:

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος η δήλωση θα γίνεται στην πλατφόρμα self-testing. gov.gr, και θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται μήνυμα για τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ από επαγγελματία υγείας, είτε σε δημόσια δομή οπότε και θα είναι δωρεάν, είτε σε ιδιωτική.

Εφόσον είναι αρνητικό θα δηλώνουν ότι το διενήργησαν με υπεύθυνη δήλωση.

Η απουσία από το σχολείο ή την εργασία κατοχυρώνεται μόνο από το δεύτερο τεστ επαλήθευσης.

Τα self test θα γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία. Στη συσκευασία θα υπάρχουν και οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος και την εκτέλεση του διαγνωστικού ελέγχου.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιδημιολογική επιτήρηση, αντιθέτως αποτελούν ένα συμπληρωματικό μέσο ατομικής αυτοδιάγνωσης και αυτοπροστασίας για την έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση των ασυμπτωματικών.

Από σήμερα λόγω της λειτουργίας του λιανεμπορίου θα υπάρχουν αυξημένες μονάδες δειγματοληψίας σε όλα τα εμπορικά σημεία των μεγάλων αστικών κέντρων.



Νέο σώου του προκλητικού αρνητή Πετράκου για λίγα λεπτά δημοσιότητας

 


Γελάει ο κόσμος μαζί του, και όσοι δεν γελάνε εκνευρίζονται με την κατάντια του!!!

Παρακινεί με ανάρτηση του όσους αδαείς τον πιστεύουν, και τον ακούνε, λέγοντας ότι δεν κάνει εμβόλιο, δεν φοράει μάσκα, δεν κάνει τεστ, δείχνοντας το πόσο επικίνδυνος και ακατάλληλος είναι να εκφράζει άποψη.

Ο ξεχασμένος και από το ίδιο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος, είπε να δώσει νέο σώου με ανάρτηση του για λίγα αρνητικά λεπτά δημοσιότητας.

Ο γραφικός Γρηγόρης Πετράκος επιστρέφει με νέα ανάρτηση του στο FB, λέγοντας πως "Θεωρώ την κυβέρνηση μας ως προδοτική, παράνομη και καταχρηστική. Ως εκ τούτου δηλώνω απείθεια και ανυπακοή σε όλες τις αποφάσεις της."







Voucher για laptops και tablets: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους


 

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους Δικαιούχους της «Ψηφιακής Μέριμνας»

Από σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, ξεκινούν να υποβάλλουν αιτήσεις επιχορήγησης οι δικαιούχοι του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Για περισσότερες πληροφορίες και για να καταθέσετε την αίτησή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr ή απευθείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δικαιούχων στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται. Για τον Α’ Κύκλο, ζητούνται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος, η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές), και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης. Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν κάποια από τα στοιχεία ηλεκτρονικά, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Μόλις η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους. Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους. Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες και θα ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.




Ομολόγησε η 35χρονη για την επίθεση με βιτριόλι



Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί η Ι.Π. στην είσοδο της εργασίας της, η προσωρινά κρατούμενη ως δράστις της βίαιης ενέργειας ομολόγησε ενώπιον του ανακριτή την πράξη της.

Η 35χρονη κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κατά έναν χρόνο μικρότερης και συντοπίτισσάς της με βιτριόλι έδωσε συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή της υπόθεσης, αποδεχόμενη ότι αυτή είναι η δράστις της ακραίας επίθεσης που δέχθηκε η Ι.Π. στις 20 Μαϊου 2020.

Η κατηγορουμένη, στην πρώτη απολογία της, στις 16 Ιουνίου 2020, είχε κάνει χρήση του δικαιώματος σιωπής ενώ ο συνήγορός της είχε πει πως η εντολέας του θα απολογηθεί σε άλλο χρόνο.

Στην συμπληρωματική απολογία που έδωσε σήμερα η προσωρινά κρατούμενη φέρεται να ομολόγησε την πράξη της και να ζήτησε συγγνώμη για ό,τι έκανε.

Φαίνεται, επίσης, να αιτιολόγησε την επίθεση λέγοντας πως θεωρούσε το θύμα υπεύθυνο για την κακή εξέλιξη που είχε μία ερωτική σχέση της.

Σε βάρος της 36χρονης υπάρχουν σωρεία στοιχείων, όπως υλικό καμερών από την περιοχή του γραφείου που εργαζόταν το θύμα της επίθεσης, αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις που κατά τις δικαστικές Αρχές αναδεικνύουν έναν σχεδιασμό. Από το υλικό φαίνεται πως η δράστις έκανε πρόβα μετάβασης-διαφυγής στο σημείο της επίθεσης κατά της 35χρονης, πήρε μέτρα προστασίας με ενδιάμεσες κινήσεις αλλά και χρήση περούκας κ.ά.

Στη δικογραφία περιέχεται και η περιγραφή του θύματος για εκείνα τα δευτερόλεπτα που άλλαξαν τη ζωή της, όταν βρέθηκε απέναντι στη δράστιδα στην είσοδο της πολυκατοικίας που βρίσκεται το γραφείο που εργάζεται: «Με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα τη μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο, ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους, για βοήθεια…».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Aπάτη με supercars στο “Βενιζέλος”

 


Συνελήφθησαν Κυριακή 4-4-2021, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, έξι άτομα (τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί), κατηγορούμενοι για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων. Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω τυγχάνει και έτερος ημεδαπός.

Ειδικότερα, τον παρελθόντα Φεβρουάριο προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ημεδαπός και κατήγγειλε ότι του αφαίρεσαν, από το χώρο στάθμευσης του Αερολιμένα, πολυτελές αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που είχε σταθμεύσει προκειμένου να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό.

Το ανωτέρω όχημα, από το οποίο όμως είχαν αφαιρέσει τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα, βρέθηκε την επομένη της καταγγελίας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της ανωτέρω καταγγελίας και μετά από την ανάλυση των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας με εμπλεκόμενη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο καταγγέλλων κατ εντολή συλληφθέντα ημεδαπού, εμπλεκόμενου με την εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο κατόπιν παρέλαβε μέλος της σπείρας, το οδήγησε σε αποθήκη, όπου άλλα μέλη της σπείρας ανέλαβαν την αποσυναρμολόγησή του.

Μετά την αποσυναρμολόγηση, άλλα μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και άλλα μηχανικά μέρη του οχήματος στη Μεταμόρφωση, προκειμένου μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο κάτοχός του, αποζημίωση από την Ασφαλιστική Εταιρεία.

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





-122- οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή

-4- δίκυκλα

τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων

ηλεκτρονικός υπολογιστής

πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας

κυνηγετική καραμπίνα

πλήθος κινητών τηλεφώνων

Γι όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.






Η ψηφιοποίηση βάζει τέλος στην ατιμωρησία στο δημόσιο

 



Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Ακεραιότητας υλοποιεί μία συνεκτική δέσμη δράσεων για την αντιμετώπιση των τεράστιων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των πειθαρχικών διαδικασιών, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα των πολιτών ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που διαπράττουν αδικήματα παραμένουν ατιμώρητοι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού του ΕΣΥ για την οποία χρειάστηκαν 23 ολόκληρα χρόνια (1997-2020) για να ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης και να εκδοθεί η απόφαση. Στην κατεύθυνση αυτή:

Είναι πολύ σημαντικό ότι η ΕΑΔ, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της Νόμο, έχει το δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά απόφασης πειθαρχικού οργάνου όταν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι, π.χ. επιεικής ποινή σε σχέση με τη σοβαρότητα του παραπτώματος, μη ορθή εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων, εσφαλμένη ερμηνεία των νομοθετικών διατάξεων, ανεπαρκής αιτιολόγηση. Μόνο για το 2020 η ΕΑΔ κλήθηκε να διαχειριστεί 1.372 πειθαρχικές αποφάσεις, 31 ενστάσεις και τρεις προσφυγές ενώπιον δικαστηρίων.

Η ΕΑΔ αναπτύσσει νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές (βάσεις δεδομένων και microsites) με στόχο την αποτελεσματική και σε πραγματικό χρόνο εποπτεία όλων των επιμέρους σταδίων της πειθαρχικής διαδικασίας.

Μια πρώτη ψηφιακή εφαρμογή, η οποία βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία, προσφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική δημόσια διοίκηση τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας και της έκβασης των πειθαρχικών υποθέσεων ενώπιον των Πειθαρχικών Συμβουλίων, σε όλα τα στάδια εξέλιξής τους, από την ημέρα εισαγωγής μιας υπόθεσης ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου μέχρι και την έκδοση της τελικής απόφασης. Δυνατότητα που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στο ελληνικό δημόσιο.

H πλατφόρμα αυτή θα παρέχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία των υποθέσεων περίπου 1700 δημόσιων φορέων επιτρέποντας την εξαγωγή συγκεκριμένων αναφορών και στατιστικών στοιχείων.

Η διαφάνεια σε όλα τα στάδια της πειθαρχικής διαδικασίας θα ενισχύσει το κύρος των δημόσιων οργανισμών. Προχωράμε με αποφασιστικά βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μηχανισμών πρόληψης και καταπολέμησης της διαφθοράς. Προχωράμε αξιοποιώντας το μεράκι και την τεχνογνωσία των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, έχοντας ως πυξίδα τις προσδοκίες των πολιτών για διαφάνεια και λογοδοσία».




Το πακέτο στήριξης για τις κλειστές επιχειρήσεις τον Απρίλιο


 


Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται τον Απρίλιο περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αφορούν επιχειρήσεις με έως 50 εργαζόμενους και τα ποσά κατανέμονται ως εξής:

-1000 ευρώ για επιχειρήσεις με 0-5 εργαζόμενους

-2000 για 6-20 εργαζόμενους

-4.000 για 21-50 εργαζόμενους

Για επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερο από 15 μέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο μισό του ανάλογου ποσού.

Όπως διευκρίνισε, η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε καμία κράτηση και η εισφορά δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς δημόσιο, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κτλ.

Διαφοροποιείται σε σχέση με την αρχική αποζημίωση, καθώς το ποσό είναι αυξημένο και καλύπτει περισσότερες επιχειρήσεις καθώς λαμβάνει υπόψη τη συσσωρευμένη και κλιμακούμενη πίεση στο εισόδημα των επιχειρηματιών.

Οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 100.000 και το συνολικό κόστος 130 εκατ. ευρώ, η καταβολή θα γίνει εντός Μαΐου.



Βρούτσης αποκαλύπτει την απάτη Φουρθιώτη - Ήρθε με μπράβους στο γραφείο μου απειλώντας

 


"Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους" ανέφερε ο κ. Βρούτσης σε συνέντευξή του.

Ο Γιάννης Βρούτσης με δηλώσεις του στην εφημερίδα Documento "φωτογραφίζει" τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος φέρεται να εκμεταλλεύτηκε το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" δηλώνοντας πλασματικούς μισθούς προκειμένου να λάβει επιδότηση-μαμούθ.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει πως ο παρουσιαστής, τον οποίο δεν κατονομάζει αλλά "φωτογραφίζει" στο πρόσωπο του Μένιου Φουρθιώτη, μπήκε στο πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" εμφανίζοντας ξαφνικά μεικτές μηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ, τόσο για τον ίδιο όσο και για πρώην και νυν συνεργάτες του.

Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατο δημοσίευμά της η "Εφ.Συν", επικαλούμενη μαρτυρία υπαλλήλου του υπουργείου Εργασίας, ο Μένιος Φουρθιώτης "στην αρχή μας εμφάνισε ένα μισθό 800 ευρώ, αλλά πολύ σύντομα ο μισθός αυξήθηκε σε κάποιες χιλιάδες και μέχρι τον Αύγουστο είχε φτάσει στα ύψη". Παράλληλα επισημαίνει πως ο τηλεπαρουσιαστής δεν πρόλαβε να αποσπάσει παρανόμως τα ποσά που ζήτησε και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε το υπουργείο Εργασίας να ασκήσει ποινική δίωξη.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Μένιος Φουρθιώτης είχε επιχειρήσει να κάνει το ίδιο κόλπο και για ακόμα ένα πρόσωπο, πιθανότατα συνεργάτη του, ωστόσο από το έλεγχο που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκε η απάτη και σε αυτή την περίπτωση και δεν προχώρησε η είσπραξη των επιδοτήσεων επί των πλασματικών μισθών.

Ήρθε στο υπουργείο με μπράβους και κλωτσούσε πόρτες

"Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε μένα κάποιος που φώναζε -δεν μπορώ να πω ονόματα- με θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε. Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο, διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60.000 έως 80.000 ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν" αποκαλύπτει ο κ.Βρούτσης.

"Δεν μπορούσα να το δεχτώ. Όχι ως υπουργός, ως πολίτης. Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Άλλαξα τον νόμο κι έτσι με το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να κλείσει την... τρύπα" που υπήρχε στο πρόγραμμα και την οποία φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ο γνωστός παρουσιαστής, ενώ αποκαλύπτει πως λίγες ημέρες πριν την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα δέχτηκε "επίσκεψη" από εκείνον στο υπουργικό του γραφείο, για να πληρωθεί. "Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή" ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Ερωτηθείς για το αν αυτή η υπόθεση ενδέχεται να οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο ο κ. Βρούτσης απάντησε: "Όχι, ούτε καν μπορώ να το σκεφτώ. Αυτό το θέμα πάντως με εξόργισε και μου προκάλεσε προσωπικό πολιτικό κόστος. Με διέσυραν στα κανάλια κάθε μέρα. Καλούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να με βρίσουν. Τους έλεγαν να πουν για τον Βρούτση τον ανίκανο, τον αναποτελεσματικό. Μοιραία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κριτική εν αγνοία τους. Παρά τις εκκλήσεις εγώ δεν πήγα ποτέ σε τέτοιο κανάλι. Πάντως το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός".



Ντοκουμέντο για Άνδρο : «Θα βάλω φωτιά» είχε πει πρόεδρος κοινότητας στην Άνδρο


 

Ένα σοκαριστικό ντοκουμέντο για την φωτιά στην Άνδρο έρχεται στο  φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδήμας, είπε πως θα βάλει φωτιά στο νησί λόγω της διαφωνίας του με τους νέους δασικούς χάρτες, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

«Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε «θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες», είπε ο Ανδρέας Τριδήμας στις 8 Μαρτίου.

«Πρόεδρε, συγγνώμη, μη λες τέτοια πράγματα δημοσίως», είπε ο πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου, Ιωάννης Αντωνέλλος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΔΗΜΑΣ

-Μα αυτή είναι η αλήθεια! Όλοι οι κτηνοτρόφοι, αγρότες, έχουνε ξεσηκωθεί. «Δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική!» λέει ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.

-Μη λέμε «θα περιμένουμε φωτιές». Δεν μπορεί να λέμε τέτοια κουβέντα συνέχισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου

-Να είμαστε προετοιμασμένοι, εγώ αυτό λέω!, είπε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.

To σενάριο του εμπρησμού ήταν σε πρώτο πλάνο και γι αυτό με εντολή του Νίκου Χαρδαλια έφτασε στην Άνδρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και επικουρικά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς. Υπόψη τους έχουν τεθεί οι επίμαχες αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η Πολίτικη Προστασία έχει ενημερώσει και τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ μάλιστα, εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, για την εξιχνίαση της πυρκαγιάς στην Άνδρο

Όλα αυτά, την ώρα που οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί συνεχίζουν να ενισχύονται το απόγευμα έφτασε στο νησί πλοίο από τη Ραφήνα με ακόμη δέκα πυροσβεστικά οχήματα. Έτσι συνολικά επιχειρούν στο νησί 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, τρία αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Οι κάτοικοι στους οικισμούς Ρεματα και Ατενι που εκκενώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους για προληπτικούς λογούς, ενώ αργά το απόγευμα η πυροσβεστική ενημερώνει πως η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Είναι περιοχές οι οποίες είναι χαμηλής βλάστησης, αυτό όμως επιταχύνει το μέτωπο. Έχει γύρω στα 7 μποφόρ, αναφέρει ο Δημήτρης Λοτσάρης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε στο χέρι, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου, χωρίς όμως η κατάσταση του να εμπνέει ανησυχία…



Ο Τσίπρας συνεχίζει να κάνει προκλητική αντιπολίτευση δείχνοντας την ακαταλληλότητα του

 


Πελώνη : Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου

Με μία ανάρτηση στο facebook, ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας σοβαρό πρόβλημα αντίληψης της σοβαρότητας των πραγμάτων, στο ίδιο ύφος ακατάλληλου και ανεπαρκή πολιτικού, κάνει προκλητική αντιπολίτευση χωρίς ούτε μία λέξη προτάσεων, χωρίς ένα ίχνος ηθικής και σοβαρότητας σε αυτά που λέει.

Alexis Tsipras
16 ώρες πριν

Πριν δύο μέρες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή πανηγύριζε για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και μας διαβεβαίωνε ότι έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο.

Αφού προανήγγειλαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου «με σχέδιο» την Παρασκευή, το ακύρωσαν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη. 

...See More
5.7K
390
577

H κυβερνητική εκπρόσωπο της κυβέρνησης κ. Πελώνη απαντώντας στην προκλητική χωρίς ουσία και σοβαρότητα ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε:

“Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Το πρωί της Δευτέρας η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.”



Επικοινωνία Μητσοτάκη με Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

 


Η επικοινωνία Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. 

Κατά τη συνομιλία τονίστηκε ότι η απόφαση ήταν των γιατρών και όχι της κυβέρνησης και ότι η Θεσσαλονίκη ήταν ανοιχτή περισσότερες μέρες από την Αθήνα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως τη Δευτέρα το πρωί θα ανακοινωθεί πρόσθετο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή, όπως ανακοίνωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Να σημειωθεί πως, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης νωρίτερα διαβεβαίωσε ότι τα εμπορικά καταστήματα της συμπρωτεύουσας θα τηρήσουν τη νομιμότητα, αλλά εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση να παραμείνουν κλειστά, θα εξετάσουν όλες τις νόμιμες λύσεις για την προστασία των συμφερόντων τους.

Ο κ. Φιλιππίδης το πρωί είχε συνομιλήσει και με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο, στον οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το μη άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στη συμπρωτεύουσα.



Τι πυροδότησε παρέμβαση των Τούρκων απόστρατων ναυάρχων


 

Σύσκεψη συγκαλεί για αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που ανέκυψε με την ανοιχτή επιστολή 100 και πλέον απόστρατων ναυάρχων οι οποίοι κάλεσαν την κυβέρνηση να μην αποσυρθεί από τη Συνθήκη του Μοντρέ, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι καταδίκασαν νωρίτερα σήμερα, με τον εντονότερο τρόπο, αυτήν την κοινή δήλωση των 104 απόστρατων στρατιωτικών, οι οποίοι προειδοποιούν για την απειλή, που όπως υποστηρίζουν συνιστά το σχέδιο της «Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης» για τη Συνθήκη του Μοντρέ, που εγγυάται την ελεύθερη διέλευση από τα Στενά του Βοσπόρου, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Η έγκριση, τον περασμένο μήνα, του σχεδίου κατασκευής μιας πλωτής διώρυγας, παρόμοιας με εκείνη του Παναμά ή του Σουέζ, στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει στην Τουρκία μια έντονη αντιπαράθεση για τη Συνθήκη του Μοντρέ.

Η «Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης» είναι το πιο φιλόδοξο από τα σχέδια υποδομών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (αεροδρόμια, γέφυρες, οδικοί άξονες και σήραγγες) τα τελευταία 18 χρόνια. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με τη Διώρυγα αυτή η Κωνσταντινούπολη θα αποκτήσει έναν νέο «πόλο έλξης», ενώ θα χαλαρώσει και η πίεση στον Βόσπορο. Περισσότερα από 41.000 πλοία διέπλευσαν τα Στενά το 2018, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Όσοι αντιτίθενται στο σχέδιο υποστηρίζουν ότι, εκτός από τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον, το άνοιγμα αυτής της Διώρυγας θα υπονόμευε τη Συνθήκη του Μοντρέ, του 1936, η οποία εγγυάται την ελεύθερη διέλευση των πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια, τόσο εν καιρώ ειρήνης όσο και εν καιρώ πολέμου.

Στην ανοιχτή επιστολή τους, οι 104 απόστρατοι ναύαρχοι δηλώνουν ότι είναι «ανησυχητικό» να ξεκινήσει μια συζήτηση για τη Συνθήκη του Μοντρέ, εκτιμώντας ότι η συμφωνία αυτή «προστατεύει κατά τον καλύτερο τρόπο τα τουρκικά συμφέροντα».

Η επιστολή προκάλεσε την έντονη αντίδραση στελεχών της κυβέρνησης, ενώ η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

«Όχι μόνο εκείνοι που την υπέγραψαν, αλλά και εκείνοι που τους ενθάρρυναν θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», έγραψε στο Twitter ο Φαχρετίν Αλτούν, ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του προέδρου Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόκειται να συγκαλέσει αύριο το μεσημέρι σύσκεψη για να συζητήσει αυτό το θέμα, ανακοίνωσε η προεδρία.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε ότι αυτή η στάση των απόστρατων ναυάρχων «του θυμίζει την εποχή του πραξικοπήματος» του 2016. «Πρέπει να ξέρουν ότι το σεβαστό έθνος μας και οι εκπρόσωπό του δεν θα επιτρέψουν ποτέ αυτή τη νοοτροπία», πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Twitter.

Η επιστολή θεωρείται ως η σημαντικότερη παρέμβαση των στρατιωτικών στην πολιτική μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, για το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), είναι επίσης σφοδρός πολέμιος του σχεδίου της Διώρυγας, για οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους. Το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας αυτής της αντίθεσής του.


 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


skai.gr



Έκτακτο επίδομα για τις κλειστές επιχειρήσεις

 


Σήμερα Δευτέρα, ανακοινώνεται οριζόντιο μέτρο στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές και τον Απρίλιο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, αναμένεται να γίνουν στις 9.00 το πρωί της Δευτέρας από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Το βοήθημα που θα λάβει κάθε επιχειρηματίας, θα εξαρτηθεί από τον τζίρο που είχε η επιχείρησή του το 2019. 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε νωρίτερα η Α. Πελώνη, σε δηλώσεις της για το μέτρο: «Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή»