Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ξεκίνησε η παραγωγή 12 πυροσβεστικών αεροσκαφών για τον μόνιμο στόλο rescEU

 



Ξεκίνησε η παραγωγή 12 αμφίβιων πυροσβεστικών αεροσκαφών που θα αποτελούν τον μόνιμο στόλο rescEU, έπειτα από τις συμφωνίες που υπέγραψαν ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ με την Canadian Commercial Corporation.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα αεροσκάφη θα χρηματοδοτηθούν από την ίδια την Επιτροπή και «θα αποτελέσουν τη νέα ραχοκοκαλιά του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών».

Τα αεροσκάφη θα μπορούν να επιχειρούν ταχέως όταν μια χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές δασικές πυρκαγιές, για τις οποίες χρειάζεται πρόσθετη στήριξη.

«Αυτό συνάδει με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της ΕΕ για τη δημιουργία μόνιμου πυροσβεστικού στόλου rescEU που θα φιλοξενείται από την Κροατία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία», σημειώνεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «δέκα ακόμα πυροσβεστικά αεροσκάφη αγοράζονται απευθείας από τα κράτη μέλη για την ενίσχυση των εθνικών στόλων τους».

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για αυτή «την επιτυχημένη συντονισμένη προσπάθεια της (Ευρωπαϊκής) Επιτροπής και των κρατών μελών», ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την ευρωπαϊκή πολιτική προστασία την εποχή της κλιματικής κρίσης που διανύουμε. Καθώς οι περίοδοι δασικών πυρκαγιών γίνονται όλο και μεγαλύτερες, περισσότερο θανατηφόρες και απρόβλεπτες, εργαζόμαστε άοκνα για να ενισχύσουμε τις ικανότητες πυρόσβεσης της ΕΕ. Η σημερινή ανακοίνωση αποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεσμεύεται να ενισχύσει και να εντείνει τις προσπάθειες αυτές. Ευχαριστώ όλα τα κράτη μέλη με τα οποία συνεργαστήκαμε για να επιταχύνουμε την αγορά των τόσο αναγκαίων πυροσβεστικών αεροσκαφών. Χάρη στη συνεργασία μας, τηρούμε το χρονοδιάγραμμα που όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόκτηση ενός νέου, μόνιμου στόλου πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.»

«Τον τελευταίο καιρό οι δασικές πυρκαγιές είναι μια πηγή ανησυχίας για όλη την Ευρώπη, ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ότι «ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ συντονίζει την πανευρωπαϊκή βοήθεια και διασφαλίζει ότι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα συμμετέχοντα κράτη του μηχανισμού ενημερώνονται εγκαίρως σε περιόδους κρίσης και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης» και ότι «από το 2019 ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενισχύεται σταδιακά με τον στόλο rescEU, ένα ευρωπαϊκό απόθεμα που περιλαμβάνει πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και χρηματοδοτείται 100 % από την ΕΕ». #Συγκεκριμένα, με κονδύλια της ΕΕ θα αγοραστούν συνολικά 12 νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία θα διανεμηθούν μεταξύ έξι κρατών μελών της ΕΕ (Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) και ορισμένα ελικόπτερα. Αυτά θα αποτελούν τον «μόνιμο στόλο rescEU». Τα πρώτα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν το 2027, ενώ η πρώτη παρτίδα ελικοπτέρων αναμένεται να είναι έτοιμη το 2026.



Από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο και όχι από τσίμπημα αράχνης ο θάνατος του 48χρονου

 



Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου 48χρονου στην Ηλεία ο οποίος θεωρήθηκε πως πέθανε από τσίμπημα καφέ αράχνης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τελικά αποδείχθηκε ότι ο άτυχος άντρας δεν πέθανε από τσίμπημα αράχνης και σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, ο θάνατός του οφείλεται σε διεισδυτικό στρεπτόκοκκο. Η ιατροδικαστής βρήκε στοιχεία που παραπέμπουν σε σοβαρή λοίμωξη, έστειλε τα στοιχεία στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και έτσι επιβεβαιώθηκε η αρχική της υποψία. Μάλιστα όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο, και αφορά και σε 45χρονο από την Ηγουμενίτσα που έκανε διακοπές στην Ηλεία. Στην ίδια περιοχή νοσεί ένας ακόμα άντρας από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ωστόσο έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του και αυτή τη στιγμή παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Αυγούστου, ο 48χρονος που έκανε διακοπές στην περιοχή του Κατάκολου στην Ηλεία, ένοιωσε πόνους στο πόδι του, χωρίς να διαπιστώσει ότι έχει τσιμπήσει κάτι. Μάλιστα νωρίτερα ο ίδιος είχε επισκεφθεί ιδιώτη ορθοπεδικό καθώς πίστευε ότι οι πόνοι οφείλονται σε κάποιο ζήτημα, με τον ιατρό να τον στέλνει, άμεσα, στο νοσοκομείο. Μία μέρα μετά, η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, ο 48χρονος διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου» και το ιατρικό προσωπικό λάμβανε οδηγίες από το κέντρο δηλητηριάσεων. Τελικά, ο 48χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

«Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς, αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ», είχε δηλώσει τότε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η διευθύντρια χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι οι γιατροί θεωρούσαν ότι επρόκειτο για τσίμπημα καφέ αράχνης. «Δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του. Ενώ από την αρχή δεν φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει και σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση. Είμαστε συγκλονισμένοι», είχε πει.




Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε Χαλκιδική και Μύκονο, για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας

 



Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε Χαλκιδική και Μύκονο, για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας

Κινήθηκε η διαδικασία για 48ωρη αναστολή λειτουργίας σε -2- καταστήματα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, την τελευταία εβδομάδα, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε επιχειρήσεις στη Μύκονο και σε περιοχές της Χαλκιδικής, ενώ σε δυο εξ’ αυτών διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για τις οποίες προβλέπεται αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Σε περιοχές της Χαλκιδικής:

  • σε επιχείρηση χώρων κατασκήνωσης – εγκαταστάσεων για οχήματα αναψυχής, να απασχολούνται -2- εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε και η μη έκδοση -9- αποδείξεων, συνολικής μικτής αξίας -113- ευρώ,
  • σε εστιατόριο, να απασχολούνται -13- εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, ενώ διαπιστώθηκε και η μη έκδοση -4- αποδείξεων συνολικής μικτής αξίας -644,50- ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας,
  • σε επιχείρηση παροχής γευμάτων με πλήρη εξυπηρέτηση εστιατορίου, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ημέρας εργασίας και εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, ενώ διαπιστώθηκε και η μη έκδοση -4- αποδείξεων συνολικής μικτής αξίας -26,50- ευρώ.

Στη Μύκονο:

  • σε μπαρ-εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, -7- εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας, ενώ διαπιστώθηκε και η μη έκδοση -6- παραστατικών στοιχείων λιανικής πώλησης, φορολογικού έτους 2024 , συνολικής αξίας -4.719- ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας,
  • σε εστιατόριο, να απασχολούνται -2- εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας,
  • σε εστιατόριο, να απασχολούνται -3- εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας,
  • σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας, καθώς και η μη έκδοση -3- παραστατικών στοιχείων λιανικής πώλησης, φορολογικού έτους 2024, συνολικής αξίας -89- ευρώ,
  • σε εστιατόριο- beach bar, να απασχολούνται -6- εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και -7- εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
  • σε επιχείρηση παροχής ποτών, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,
  • σε επιχείρηση παροχής γευμάτων, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, -5- εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και -4- εκτός ωραρίου εργασίας.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.



Αναζητούνται πληροφορίες για σοβαρό τροχαίο που έλαβε χώρα πρωινές ώρες 13-8-2024 στη Λ. Κηφισού στον ύψος της εξόδου Αγ. Ι. Ρέντη

 



Αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με σοβαρό τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 13-8-2024 στη Λ. Κηφισού στον ύψος της εξόδου Αγ. Ι. Ρέντη

Την Τρίτη 13-8-2024, μεταξύ 07:45 και 08:10 ώρα, στη Λ. Κηφισού, πριν την έξοδο προς Αγ. Ι. Ρέντη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά (στο ύψος του καταστήματος «INFOQUEST»), περιοχή Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, δίκυκλη μοτοσυκλέτα εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, να επικοινωνήσει με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Πειραιώς στα τηλέφωνα: 2104139263-264-270.



Έκρηξη σε έκθεση αυτοκίνητων στη Νέα Ερυθραία

 



Συναγερμός σήμανε σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν ενημερώθηκαν για έκρηξη που σημειώθηκε σε έκθεση αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 2:20 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Θησέως.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στην έκθεση αυτοκινήτων.

Μαρτυρίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για μια μηχανή με δύο επιβαίνοντες που πέρασε μπροστά από την έκθεση αυτοκινήτων λίγο πριν την έκρηξη.

Στη λεωφόρο Θησέως βρέθηκαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να συλλέξουν στοιχεία για την έκρηξη.




Ένοπλοι έστησαν ενέδρα και πυροβόλησαν ζευγάρι αφού είχε κερδίσει σε καζίνο

 



Τον τρόμο έζησε ένα ζευγάρι στη Φλόριντα όταν δύο ένοπλοι του έστησαν ενέδρα κατά την επιστροφή του από καζίνο όπου είχαν κερδίσει τζακποτ σε «φρουτάκια».

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε κουδούνι έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δύο ένοπλοι, ο 34χρονος Μάρκους Τζένκινς και ο 36χρονος Τρίσταν Ράιτ, που συνελήφθησαν επιτίθενται στην Κιμ Τσάμπλις και τον σύντροφό της Βαλ Ντελακρούζ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο οι δύο ένοπλοι πυροβόλησαν στα πόδια τον Ντελακρούζ με την Τσάμπλις να προλαβαίνει να μπει στο σπίτι και να κρυφτεί έχοντας δεχθεί και αυτή μια σφαίρα στο πόδι.

Η ενέδρα στήθηκε τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου αφού το ζευγάρι είχε κερδίσε 3.300 δολάρια στο Hard Rock Hotel & Casino στην Τάμπα της Φλόριντα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δύο δράστες είχαν παρακολουθήσει το ζευγάρι στο καζίνο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν την επιστροφή στο σπίτι του στις 5 τα ξημερώματα.

Οι δύο ληστές διέφυγαν αρχικά με τα χρήματα του ζευγαριού, ένα ρολόι και μια τσάντα πριν να συλληφθούν αργότερα με την βοήθεια βίντεο από κάμερες ασφαλείας, και βρεθούν επάνω τους όσα πήραν από τα θύματα.

Οι δύο κακοποιοί






Απόπειρα αρπαγής 13χρονου από ηλικιωμένο


 

Σοκάρει η καταγγελία που έγινε την Τρίτη από τους γονείς ενός ανήλικου παιδιού, ότι ένας ηλικιωμένος το πλησίασε με το αυτοκίνητό του στον οικισμό Πυρά της Φωκίδας και προσπάθησε να το αρπάξει και να το αναγκάσει με τη βία να μπει μέσα, άγνωστο με ποιον σκοπό.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 13χρονου αγοριού, κατάφερε να αντισταθεί με την βοήθεια και του επίσης ανήλικου αδελφού του και να αποφύγει την αρπαγή, ενώ ο 73χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Όμως, μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί του τμήματος Άμφισσας– Δελφών ξεκίνησαν τις αναζητήσεις και τον εντόπισαν να κινείται με το αυτοκίνητο του στην περιοχή της Παύλιανης όπου τον συνέλαβαν.

Ο ηλικιωμένος, που κατάγεται από άλλο χωριό της Λαμίας και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας, του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και, μετά την απολογία του στον ανακριτή, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.



Πυροβολισμοί στο Καματερό με ένα τραυματία

 



Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Καματερού στο Καματερό, έξω από ένα σουβλατζίδικο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες προηγήθηκε διαπληκτισμός ατόμων.

Η αστυνομία περισυνέλλεξε από την περιοχή έναν κάλυκα ενώ η καφετέρια έχει υποστεί ορισμένες μικρές φθορές.

Στο μεταξύ αργά το βράδυ διακομίστηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας ένας Ουκρανός που έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στον μηρό από πυροβολισμούς, και όλα δείχνουν ότι συνδέεται με το περιστατικό στο Καματερό.



Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που σήκωσε την μπουκαπόρτα ενώ επιβιβαζόταν ΙΧ


 


Στην σύλληψη του καπετάνιου, που σήκωσε την μπουκαπόρτα ενός πλοίου που αναχωρούσε από την Άνδρο το βράδυ της Πέμπτης (15/8), ενώ επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος έσπρωχναν ένα όχημα για να επιβιβαστεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το αυτοκίνητο «έμεινε» ενώ εισερχόταν στο πλοίο, με τους ανθρώπους που βρισκόταν στο σημείο να σπεύδουν να το βοηθήσουν. 

Τότε, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ο καπετάνιος του επιβατηγού αποφασίζει να αναχωρήσει εσπευσμένα, ανασηκώνοντας, όπως καταγράφει βίντεο ντοκουμέντο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, την μπουκαπόρτα, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες και το πλήρωμα, αλλά και με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μείνει στον αέρα. Από τύχη και μόνο δεν κινδύνεψε τελικά κανείς.

Η σύλληψη του καπετάνιου έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.



Ρομά συνελήφθη για πλιάτσικο στα καμμένα στην Πεντέλη - 10 προσαγωγές Ρομά

 


Στη σύλληψη ενός Ρομά για πλιάτσικο σε καμμένο από τη φωτιά στην Αττική σπίτι στην Πεντέλη προχώρησαν αστυνομικοί που περιπολούν στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο άνδρας συνελήφθη την ώρα που αφαιρούσε αντικείμενα από σπίτι που είχε υποστεί καταστροφές.

Κατά την ίδια πηγή οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε συνολικά 10 προσαγωγές Ρομά στο πλαίσιο των περιπολιών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Χαλάνδρι με την ανοχή του δημάρχου Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσου υπάρχει επικίνδυνος καταυλισμός Ρομά δίπλα στο νομισματοκοπείο.

Σημειώνεται ότι έχει δοθεί εντολή σε Άμεση Δράση, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ κτλ. να πραγματοποιούν συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους σε άτομα που δεν έχουν κανέναν λόγο να κυκλοφορούν στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική και όσοι κρίνονται ύποπτοι να τους απαγορεύεται η είσοδος στις πληγείσες περιοχές και να πραγματοποιούνται αμέσως προσαγωγές.





Παιδόφιλος σέρνει μέσα σε βαλίτσα σκεπασμένη με σακούλα 12χρονη για να την κάνει σκλάβα του σεξ


 

Σε κάθειρξη 45 ετών καταδικάστηκε ο 43χρονος παιδόφιλος Ντάνιελ Μοράες Μπιτάρ για την απαγωγή μιας 12χρονης στη Βραζιλία προκειμένου να την κάνει σκλάβα του σεξ.

Ο 43χρονος είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να σέρνει μέσα σε μία βαλίτσα σκεπασμένη με σακούλα την 12χρονη για να την οδηγήσει στο σπίτι του όπου το κορίτσι βρέθηκε δεμένο με χειροπέδες σε ένα κρεβάτι τον Ιούνιο του 2023.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 43χρονου δημοσίου υπαλλήλου χάρη στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας.


Η έρευνα αποκάλυψε ότι μετά την απαγωγή η 22χρονη έβαλε ένα πανί με χλωροφόρμιο στο πρόσωπο της 12χρονης ενώ ο 43χρονος την απειλούσε με μαχαίρι.

Η ιατροδικαστική εξέταση μετά τον εντοπισμό του κοριτσιού είχε δείξει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Το βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης του 43χρονου




Στο σπίτι του 43χρονου είχαν βρεθεί σεξουαλικά βοηθήματα, taser, κάμερες, πορνογραφικό υλικό αλλά και ένα μπιτόνι με βενζίνη για το οποίο οι αστυνομικοί είχαν εκτιμήσει ότι θα το χρησιμοποιούσε για να κάψει την 12χρονη αφού θα τη βίαζε.

Η 22χρονη συνεργός του 43χρονου καταδικάστηκε σε 29 χρόνια κάθειρξης για τον ρόλο της ενώ και οι δύο θα πληρώσουν πρόστιμο περίπου 12.000 ευρώ στο θύμα τους.



Αυτοί είναι οι 5 της εγκληματικής ομάδας που έδιναν ναρκωτικά στον Μάθιου Πέρι


 

Μία «βασίλισσα της κεταμίνης», δύο γιατροί και άλλα δύο πρόσωπα που σχετίζονται μαζί τους συνελήφθησαν και κατηγορούνται από τις ομοσπονδιακές αρχές για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι.

«Αναρωτιέμαι πόσο θα μας πληρώσει αυτός ο βλάκας για τα ναρκωτικά». Είναι ένα από τα μηνύματα που αντάλλαξαν μέλη της ομάδας των πέντε που κατηγορούνται και συνελήφθησαν για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι και είναι απόλυτα ενδεικτικό της νοοτροπίας τους.

Οι αμερικανικές δικαστικές αρχές περιγράφουν τα μέλη που προμήθευαν στον δημοφιλή ηθοποιό τα ναρκωτικά σαν πρόσωπα που επιδίωκαν να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από έναν άνθρωπο ο οποίος είχε μία όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση από ουσίες.

Οι κατηγορούμενοι είναι



Τζασβίν Σάνγκα, 

Σαλβαδόρ Πλασέντσια, 

Κένεθ Ιγουαμάσα, 

Μαρκ Τσάβες

Δύο είναι τα κεντρικά πρόσωπα, η Τζασβίν Σάνγκα και ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, στην υπόθεση αυτής της εγκληματικής ομάδας όπως τη χαρακτηρίζουν οι αμερικανικές αρχές.

Η Σάνγκα, 41 ετών, ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζεται «βασίλισσα της κεταμίνης» και πελατολόγιο που λέγεται ότι αφορά διασημότητες. Και η ίδια εμφανιζόταν πολυάσχολη στα κοινωνικά δίκτυα, με συχνές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις.

Ο Πλασέντσια, γιατρός, 42 ετών, βαρύνεται με επτά κατηγορίες για τα ναρκωτικά και δύο κατηγορίες για την αλλοίωση εγγράφων που σχετίζονται με ομοσπονδιακή έρευνα.

Ο Έρικ Φλέμινγκ, 54 ετών, είναι το πρόσωπο που χορήγησε στον Πέρι την κεταμίνη που τον σκότωσε.

Ο Κένεθ Ιγουαμάσα, 59 ετών, βοηθός εδώ και πολλά χρόνια του ηθοποιού.

Ο Μαρκ Τσάβες, 54 ετών, γιατρός. Φέρεται να πωλούσε κεταμίνη στον Πλασέντσια, την οποία είχε αποσπάσει παράνομα από την κλινική του. Ακόμη κατηγορείται ότι πλαστογράφησε έντυπα για να αγοράσει κεταμίνη από νόμιμο πωλητή με σκοπό να τη διαθέσει παράνομα,

Από αυτούς, οι τρεις τελευταίοι έχουν ήδη παραδεχτεί την ενοχή τους για κάποιες από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.



Καθοριστικός για τη μοιραία κατάληξη του Μάθιου Πέρι τον Οκτώβριο του 2023 φαίνεται ότι ήταν ο ρόλος του 59χρονου προσωπικού βοηθού του Κένεθ Ιγουαμάσα ο οποίος, σύμφωνα με τις ανακοίνωσεις που έγιναν χθες, Πέμπτη, για την εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται στον θάνατο του διάσημου ηθοποιού, ήταν αυτός που του χορήγησε τις μοιραίες δόσεις κεταμίνης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο Ιγουαμάσα χορήγησε τουλάχιστον 27 δόσεις κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι τις τελευταίες πέντε ημέρες πριν τον θάνατό του στις 28 Οκτωβρίου 2023. Ανάμεσα σε αυτές και οι τρεις τελευταίες που σύμφωνα με τους εισαγγελείς «οδήγησαν στον θάνατo του ηθοποιού».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023 ο Πλασέντσια έμαθε ότι ο Πέρι ενδιαφέρεται να αγοράσει ναρκωτικά. Ο εθισμός του ήταν δημόσια γνωστός από χρόνια, αλλά φαίνεται ότι πριν το τέλος της ζωής του είχε πάρει ξανά μεγάλες διαστάσεις. Επικοινώνησε τότε με τον Τσάβες δείχνοντας ότι «ο βλάκας ο Πέρι» είναι αποφασισμένος να ξοδέψει πολλά.

Ο Πλασέντσια έδωσε ναρκωτικά στον ηθοποιό σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις. Σε ένα περιστατικό στις 12 Οκτωβρίου ο Πλασέντσια χορήγησε με ένεση μεγάλη δόση κεταμίνης με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να «παγώσει» έχοντας πολύ υψηλή πίεση. Ο γιατρός τρομοκρατήθηκε, γράφει το κατηγορητήριο.

Στα μέσα Οκτωβρίου, λόγω και της δυσκολίας του Πλασέντσια να βρίσκει κεταμίνη, ο Ιγουαμάσα άρχισε να προμηθεύεται ναρκωτικά από τον Φλέμινγκ και την Σάνγκα. Η «βασίλισσα» έλεγε ότι είχε έναν «μάστερ σεφ» που της έφτιαχνε την κεταμίνη σε μεγάλες ποσότητες.

Ο Φλέμινγκ κατηγορείται ότι παρέλαβε συνολικά 50 φιαλίδια από την Σάνγκα και τα έδωσε στον Ιγουαμάσα. Τα 25 από αυτά τα πήρε μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τον θάνατο ηθοποιού. Οι αγορές γίνονταν με μετρητά και συνήθως στο σπίτι της Σάνγκα που γνώριζε και αυτή για τον εκτός ελέγχου εθισμό του Πέρι.

Ο χωρίς ιατρική γνώση Ιγουαμάσα ήταν το πρόσωπο που είχε αναλάβει να κάνει ενέσεις κεταμίνης στον ηθοποιό, πολλές φορές περισσότερες από μία την ημέρα και σε μία περίπτωση μέσα σε αυτοκίνητο. Αυτόε έδωσε τη μοιραία δόση στις 28 Οκτωβρίου 2023, την ημέρα του θανάτου του ηθοποιού: η κεταμίνη ήταν της Σάνγκα, οι βελόνες για την ένεση από τον Πλασέντσια.

Μετά τον θάνατο του ηθοποιού η Σάνγκα ζήτησε από τον Φλέμιγκ να σβήσουν τα μηνύματά τους από τα κινητά.

Οι ποινές που αντιμετωπίζουν είναι βαριές :

Για την Σάνγκα, 10 χρόνια με ισόβια σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Για τον Πλασέντσια, 10 χρόνια για κάθε κατηγορία για την κεταμίνη και 20 χρόνια για την αλλοίωση εγγράφων

Για τον Φλέμινγκ, 15 χρόνια

Για τον Ιγουαμάσα, 25 χρόνια

Για τον Τσάβες, μέχρι και 10 χρόνια.



Η υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου από τον ανήθικο Κασσελάκη είναι fake - Εξαπατά κόσμο και σκυλιά ο τυχοδιώκτης

 


Με την fake υιοθεσία ενός σκύλου φάνηκε για ακόμα μία φορά η ανηθικότητα, η υποκρισία και η αθλιότητα του τυχοδιώκτη με θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανο Κασσελάκη, που δεν διαστάζει να κάνει σώου προσβάλλοντας ακόμα και την φιλανθρωπική δράση.

Ο εθελοντής Νίκος Καρδατζάκης είναι καυστικός για την υποκρισία του τυχοδιώκτη Κασσελάκη και γράφει στα social παράλληλα με ένα βίντεο απόδειξη που ανεβάζει :

Επειδή πολλά έχουν γραφτεί καί ειπωθεί περί υιοθεσίας σκύλου από τόν Κασελλάκη καί υπάρχει παραπληροφόρηση, σέ αυτό τό βιντεάκι θά δείτε ακριβώς τί συνέβη στήν δομή τού Dog's Voice στο Γαλάτσι. 

******Όταν ήμασταν μπροστά στο γκρέιτ τού σκυλακου πού ζήτησε νά τόν βγάλει βόλτα καί τραβούσα τό βιντεάκι, ακούγομαι πού τόν ρωτάω:

"Πείτε μου οτι θά τόν υιοθετήσετε"

"Τί" με ρωτάει...

"Πείτε μου οτι θά τόν υιοθετήσετε" τού ξαναλέω..

"Θά τόν φιλοξενήσουμε" μού απαντάει...

"Άν τό θέλει καί ο ίδιος" συμπληρώνει...

"Σίγουρα θά θέλει" τού απαντάω...*******

Τελικά, τόν έβγαλε για δέκα μέτρα μία βόλτα, ίσα νά τόν τραβήξει φωτογραφίες ο φωτογράφος του καί αυτό ήταν όλο...!!!!! 

Όλα γίνονται γιά κάποιο λόγο, πού λέει ο λαός κι αυτό ήταν απλά ένα πολιτικό επικοινωνιακό τρικ.!!!

Δεν κατάλαβα μόνο, τελικά ποιός ΔΕΝ ήθελε αυτήν τήν "φιλοξενία". Τό σκυλί ή ο ίδιος;; 🤔




Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη και τα fake news περί υιοθεσίας πυρόπληκτου σκύλου αναφέρει :

 «Σε χθεσινή μου ανάρτηση σχολίασα τη fake υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου, στα πλαίσια του τριήμερου σόου εργαλειοποίησης της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ώρες μετά την ανάρτηση μου, ο κ. Κασσελάκης μέσω του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μου επιτέθηκε με βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που είχα το «θράσος» να αναφερθώ στην ανάρτηση της ΜΚΟ που διέψευδε τη δήθεν υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου και αναδείκνυε την υποκρισία και τη χυδαιότητα ενός στημένου σόου στην πλάτη πυρόπληκτων ζώων, φιλόζωων και εθελοντών.

Για την ταμπακιέρα τίποτα φυσικά. Το μόνο που έκανε ήταν να με παραπέμψει στην απάντηση που είχαν βγάλει κάποιες ώρες νωρίτερα. Σήμερα βέβαια η εν λόγω ανάρτηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατέβει (φώτο 1 & 2). Μάλλον δεν πήγε και πολύ καλά αυτό…

Επίσης, σήμερα όλα όσα έγραψα χθες έχουν επιβεβαιωθεί απο βίντεο και αναρτήσεις εθελοντών που ήταν με τον κ. Κασσελάκη στη δομή φιλοξενείας πυρόπληκτων ζώων, την οποία χρησιμοποίησε ως ντεκόρ για τα βίντεο, τις αναρτήσεις και τα likes του (φωτο 3 & βίντεο - https://facebook.com/share/v/1...? )

Με όλα αυτά, μου ήρθε στο μυαλό η ιστορική φράση της κας Φωτίου: "απατεώνες είμαστε;" Η απάντηση στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανής…»